- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blaymoira
tag
Alapvetően ez a mérvadó: https://www.interactivebrokers.ie/en/pricing/commissions-stocks-europe.php?re=europe
Attól függ az összes 3rd party fee, hogy a tőzsde melyik országban van nem az instrumentumtól. Attól, hogy veszel ETF-et nem fog rájönni az a +1% hacsak nincs abban az országban valami 1%-os adó.
És igen elvileg az van, amit írnak a Fixed tier esetén.
-
kovaax
őstag
Tőzsdétől is függ, hogy melyik a jobb. Xetrán pl. valami 6000 Euro alatt és 60.000 fölött a tiered jobb, közte a fix. Itt lehet vele játszani: https://www.bankeronwheels.com/ibkr-fixed-vs-tiered/
-
Kal-El
senior tag
Srácok, IBKR-en nem teljesen tiszta nekem, hogy mi éri meg jobban, a Fixed vagy Tiered?
Mert ETF fee-k esetén Tiereden látok maxiumot. Fixed esetén nem.
Tehát nagyobb összeg esetén a Tiered tűnik jobbnak.
Viszont a Tiered esetén pedig van ilyen is: Third Party Fees. Ebben az Exchange Fees-t is megemlítik. Miért, Fixed esetén nincs Exchange Fee? Ez sem tűnik reálisnak. Mindenesetre megnéztem ezt a linkelt oldalt és Írország esetén találtam ilyet, hogy: 1% of trade value Stamp Tax.
Ergo, ha ott veszek ETF-et, akkor +1% rájön, amivel meg már mégis a Fixed tűnik jobbnak, mert ott ez a Third Party Fees már nem szerepel.
Kivéve, ha ez a +1% különdíj szintén beletartozik a maximumba, amit meg kétlek, mert ez nem az ő díjuk, hanem az Ír hatóságoké. De akkor ez a Fixed esetén miért nincs felszámítva? Sehogy sem áll össze ez az egész nekem. Tele van logikátlan információkkal. -
SzGee
aktív tag
Szerintem nem jobb, más, kicsit nagyobb a kontraszt, emiatt nem fért ki egy sorba minden (lehet túl sok pénzem van, nem fértek ki a nullák
)
Felraktam, de nekem nem tetszett, maradtam az IBKR Mobile-nál, nekem az jött be a legjobban, főleg az opciós kereskedés miatt, ott látom a legjobban az opciós láncokatÉn az ügyfélszolgálat segítségével újraraktam a két faktoros azonosítást, és akkor meg tudtam adni új PIN-t
Egyébként nagyon profi, hogy az ügyfélszolgálaton is az azonosítás két faktorral megy, küldenek egy azonosítási kérést, és azt kell a mobilappal elfogadni, tiszta XXI. század
Az ingyenes 06 80-as számot hívtamEzért is kellett rendberaknom a két faktort, mert az Impact átvette a "hatalmat" és nem tudtam visszarakni a másik mobil alkalmazásra az autentikálást, hiába törölte le az Impactot, akkor meg valami challege code-ot kért
Így egyszerűbb volt a végén
Egyékbént javaslom a telefonos ügyintézést mindenkinek, nagyon kedves és felkészült kolllegák dolgoznak náluk -
avl
senior tag
ez (miben) jobb mint a [link] ?
más:
mivel telefonon ujlenyomatos azonositassal lepek be IBKR felületbe, most derült ki, hogy a PIN-emröl már fogalmam sincsmobiltelefonon siman müködik ez ? [link] azaz törlöm az app-ot es ujratelepitem, a telepites közben megfelelö valaszt adok (telefonszamom, telefonom maradt ugyanaz)
-
tlac
nagyúr
válasz
nort_on #1688 üzenetére
talán annyi, hogy 2000 nem pörögne első pillanattól
de, nem biztos, hogy megéri, esetleg akkor ha időzíteni akarom a vásárlástalapvetően nem most akartam, nyitni a számlát, hanem később amikor majd a nagyobb pmáp-os kamatok megérkeznek, de hitelkártyával előre tudok szaladni egy kicsit
-
nort_on
senior tag
De ennek mi értelme? Max, ha beutalsz forintot, átváltod, és kiutalod (havi 1 ingyenes) az EUR-t mert máshol akarod befektetni.
Ha IBKR és TBSZ a cél, akkor a TBSZ-re vezesd át a forintot és ott válts, így az a kb 800 Ft lejön a 2000 forint havidíjból. Normál számlán nincs ez a "kedvezmény".
-
tlac
nagyúr
most, hogy tűrhető áron van az euró, így előrébb hoznám az IB-s számlanyitási tervemet, TBSZ-t talán nem is nyitnék még rögtön
egy pár kérdésem van ezzel kapcsolatban:
azt meg tudom csinálni, hogy normál számlán váltok devizát, anélkül, hogy befektetném valamibe?
utána gondolom az sima ügy és tudom majd friss TBSZ-re mozgatni az eur-t is ugye?számlanyitásnál van valami extra, amire érdemes odafigyelni? esetleg ti most már másképp csinálnátok ha újra kezdenétek?
(olvasgattam itt-ott ilyen kérdőjeles dolgokról, hogy bázisdeviza, margin számla, stb.) -
avl
senior tag
válasz
nort_on #1679 üzenetére
ezekröl van szó ?
[IBKR Mobile] vs. [IBKR GlobalTrader]Te melyiket tartod jobbnak ? mire, miert ?
en ritkan veszek, akkor ETF-et, vagy laptop-on böngeszöben indulassal vagy esetleg telefonon IBKR Mobile app-on
-
Horvi
őstag
válasz
nort_on #1679 üzenetére
Jogos köszi, azt hittem a megtakarítós topikban vagyok
Akkor gondolom a webes bejelentkezéshez a GlobalTraderrel is tudsz 2FA-t csinálni úgy mint a IBKR Mobile-al.
Ehhez kapcsolódva egy másik kérdés, meg lehet oldani, hogy az appba be lehessen lépni faceID-val egyből? Nekem az valamiért nem akar működni.
-
nort_on
senior tag
Nem kell off, ez a saját topikja.
Az egyik egy alap, kezdőknek való alkalmazás, a másikban meg kb mindent személyre tudsz szabni, én ezt használom.
Biztos több különbség is van, egy valamit nem tud az IBKR mobile, amit a GlobalTrader igen, ez a swap. 2 bármit tudsz adni/venni, anélkül, hogy FIAT-ba mennél.
-
ath
senior tag
válasz
banderasz77 #1676 üzenetére
99% ibkr mobile app, nagyon ritkán web
-
ath
senior tag
tbsz-en volt forint aprópénz, kb 65$, és eladtam eurós etf-et. erre ahelyett, hogy a teljesült megbízás értékéből vont volna le 3 euró díjat, átváltott dollárt euróra. portfóliónál a teljes eladási összeg settled cash-ként jelenik meg, így nem értem ez miért volt szükségszerű lépés.
-
Horvi
őstag
A két mobilos alkalmazás között van érdemi különbség, vagy azt érdemes használni amelyik jobban tetszik? Vagy miért van kettő? Esetleg az egyik megszűnik majd? Köszi!
-
banderasz77
addikt
Üdv mindenkinek, én is mostanság költözök IB-re.
-
A Wise jutalékot számol mától az utalásokra. A Wise-IBKR integráció esetén is fel lesz számítva, vagy az fizetési kérelem, vagy inkasszó, vagy mifene?
-
-
Melyik is az a számlaszám, amire nagyon gyorsan meg szokott érkezni a forint? (Az számít, hogy én melyik banktól küldöm?)
-
DarkByte
addikt
Köszi!
Hát nem egyszerű.
Nem tudom az okozhatta-e az eltérést hogy most év elején mikor frissítettem az IBKR profilt akkor kikapcsoltam ezt az USA kettős adóztatást elkerülő dolgot amit a Github leírás is ír. Eddig be volt kapcsolva, mivel anno mikor regisztráltam tavaly év elején még ez volt érvényben.
Ide akkor írj értéket, ha te önállóan fizettél be szocho-t 2024-re. Ha ilyen nem történt, akkor hagyd üresen.
Mivel van vested dollár RSU-m periodikusan a cégtől ahol dolgozom, így amúgy is kell befizetnem egyénileg SZJA-t és SZOCHO-t a NAV-nak ezek után, és ezt fel is kell tüntetnem adóbevallásban.Azért gondoltam hogy esetleg akár a következő ilyennél (adózói negyedév vége előtt kell ezeket rendezni) hozzá is rakhatnám és akkor itt feltüntetem és ki van fizetve.
De hajlok rá hogy ez annyira pici összeg amúgy is, és mivel amúgy se esne bele az 1000Ft-ot elérő SZJA hátralékba, ezért hagyom a fenébe.
Kár hogy ennyire agyon van bonyolítva ez az egész.
Ilyesmire pl. egy könyvelőt fogadni teljesen hülyeség lenne, mert nettó pénzkidobás. -
Ulrik
tag
IB-n Commodity (ETC) vásárlással, tartással kapcsolatban van vkinek tapasztalata?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
DarkByte #1648 üzenetére
"19. sor: Egyéb jogcímen kapott jövedelem, amely után Ön kötelezett a 13 %-os szocho megfizetésére
Ebben a sorban csak akkor tüntethet fel jövedelmet, ha olyan egyéb jövedelmet szerzett, amely után Önnek kell a szociális hozzájárulási adót megfizetnie (kivéve, ha az költségként elszámolható, vagy azt Önnek megtérítették). Ebben az esetben a megállapított jövedelem 89 százalékát kell jövedelemként figyelembe venni..."De neked nem egyéb jövedelmed van, hanem kamatjövedelmed.
"296. Az adózó által befizetett szociális hozzájárulási adó
Az Ön által 2024-re befizetett szociális hozzájárulási adót itt tüntesse fel! Ebben a sorban ne vegye figyelembe a kifizető által levont szociális hozzájárulási adó összegét! ..."
Ide akkor írj értéket, ha te önállóan fizettél be szocho-t 2024-re. Ha ilyen nem történt, akkor hagyd üresen.Végeredményben az jönne ki, hogy lesz szocho fizetési kötelezettséged, de nem kell majd befizetni, mert 1000 forint alatt lesz az összeg.
A 183-as sorhoz tartozó NAV-os kitöltési útmutatóban szerintem vannak hibák. Például ezt írja:
"Ha a kamat forrása szerinti országgal Magyarországnak van a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezménye, akkor a jövedelemszerzés helye szerinti államban igazoltan megfizetett, az egyezmény szerint levonható adó forintra átszámított összegét (191. sor „b” oszlopában szereplő összeg) a 15 százalékos adóból vonja le, és a különbözetet írja be e sor „c” oszlopába!"
A 191. sor "b" oszlopában nem az adó, hanem a jövedelem szerepel. Ehelyett 191. sor "c" oszlopot kellene írniuk. De amúgy erre is beszól az ellenőrzés, mert szerinte minimum 5%-os adónak azért csak kellene lennie, nem szabadna 0-t írni a 183. sor "c" oszlopába, de ez csak figyelmeztetés, nem hiba, ami blokkolná a beküldést. Ha benn hagyod a 14 forintot a 183/c-ben, akkor az befizetendő SZJA-t fog jelenteni (79. sorban jelenik meg), nem oltja ki a 191/c automatikusan, neked kell a 183/c-t felülbírálnod, ha el akarod kerülni a kettős adóztatást. De ha benn hagyod, és összesítve nem lesz 1000 forintot elérő SZJA hátralékod, akkor nem kell befizetni.
IBKR-rel én amúgy egyeztetnék, hogy mik ezek a levont adók. Miért hívják magyar forrásadónak, ha nem egyezik az SZJA mértékével, és miért variálják az adó mértékét hónapok közt (18% augusztusban, 25% novemberben).
-
TZ1
csendes tag
Sziasztok! Be tudná Valaki linkelni hol találom az útmutatót hogyan kell az erstétől átvinni a sima és tbsz számláimat ibc-hez? Itt lesz az ideje befejezni náluk. Nagyon köszönöm! / ennek az oldalnak van összafoglalója?/
Lehet megtaláltam: [link] -
DarkByte
addikt
válasz
DarkByte #1647 üzenetére
Illetve ide is fel kell vinni szerintem a SZOCHO összeget gyanúsan hogy a végén nullás legyen az egész adóbevallás:
"19. Egyéb jogcímen kapott jövedelem, amely után Ön kötelezett a 13%-os szocho megfizetésére"
de ezt majd megnézem ha már a tervezetet összerakta a NAV (márciusban elvileg már meglesz) és el tudom kezdeni beleirkálni.
RSU miatt úgy is bele kell nyúlnom, akkor már megcsinálom ezt is. -
DarkByte
addikt
Vagyis a SZJA-ban a
"183. sor: Kamatból származó külföldön (is) adóköteles jövedelem és adója"
rész alatt felviszem jövedelemnek a 94 Ft-ot, ebből ő számol nekem 14 Ft adót (15%), majd a
"191. A 183. sorból a külföldön is adóztatható kamat, a kettős adóztatást kizáró egyezmény alapján és a megfizetett adó"
alá megint felviszem a 94 Ft jövedelmet és hogy 18 Ft adót már fizettem utána, ez akkor kiüti a 183-mat.És akkor még elvileg a 13% SZOCHO-t (94*0.13 = 12Ft) kell befizetnem a NAV-nak 258-as adónemkód alatt, plusz a
"293. A magánszemély szociális hozzájárulási adója"
rész alá is beírni az adóbevallásban, valamint a
"296. Az adózó által befizetett szociális hozzájárulási adó"
-nál is, hogy ez is nullázódjon hogy befizettem már.Így gondoltad?
-
korcsi
veterán
Bennem a TBSZ-el kapcsolatban még az merült fel, bár nem ismerem az ezt szabályozó törvényt, és a jogalkotó szándékát, de így igazándiból nem legalább öt évre kell az eszközöket a megtakarítási számlán tartani, hanem 5 évenként hozzáférhető, számomra logikusabb lenne, ha a letelt öt év után mindig a következő évben lejáró TBSZ-re kerülnének az eszközök.
-
RoBos
senior tag
TBSZ rollovernél ezt mindenképp észben kell tartani mkinek:
"Ha előre nyilatkozol, akkor gyűjtőév nélkül indul újra. Ilyen újrakötéskor az újrakötéskori érték lesz a bekerülési ár (vagy ha az eredeti vételár magasabb volt, akkor az marad)." sourceVagyis 2031.12.31-i árfolyamon lesz átvezetve minden ott lévő értékpapír, nem az 5 évvel ezelőttin, ha pl. nem nyúltál hozzá egyszer sem! 5 év alatt viszont rengeteget változhat egy árfolyam. Csak, h mki tisztában legyen ezzel!
-
kovaax
őstag
Nem egészen. A 20% meglep, mert a kettős adóztatást elkerülő egyezmény miatt csak 15%-ot kellett volna vonjanak (szerintem). Most azt tudod csinálni, hogy bevallod a navnak, hogy mennyit fizettél ki az íreknek és itthon nem adózol, de kifizeted a szochót. Az írektől meg visszaigényeled az 5%-ot.
-
kovaax
őstag
2. Ha TBSZ-en akarod hagyni, akkor nem kell/nem szabad eladni az eszközöket, hanem decemberben nyilatkozni kell róla, hogy mennyi menjen tovább TBSZ-en újabb 5 évre (gyűjtőév nélkül), és akkor az megy tovább, a maradék meg kimegy normál számlára (akár pénz, akár részvény/etf/akármi). Pl. Nekem tavaly járt le a TBSZ-2019, nyilatkoztam hogy hosszabbítom az egészet (rollover), és így TBSZ-2024-ként megy tovább (mivel már volt ilyenem, hozzácsapták az azon levő eszközökhöz).
-
UberMutant
őstag
1. nem kell eladni
2. igen, újra indul az 5 éves várakozás. ha hosszabbítod akkor a gyűjtőévet megnyered.
3. az "átalakulás" napjától szerzett nyereség adóköteles. megteheted, de az új szocho szabály miatt rosszabbul jársz ha nem várod ki 10+13% adó vs 15% (sima számla), de ha kibírod még két évig , akkor nincs adó.a papírokat tbszen bármikor eladhatod! vehetsz másikat. ha nem kell a pénz és kivárod a tbsz végét, akkor nincs adó, bármit csináltál előtte a tbszen.
-
Ulrik
tag
TBSZ-el kapcsolatban a kérdéseim:
1. 2025-ben nyitok egy TBSZ-t és 2031-ben lejár, akkor mindenképp el kell adnom erről a számlámról mindent, akkor is ha ki akarom magamnak utalni és akkor is ha tovább akarom vinni?2. Az előző kérdéshez kacsolódik, ha tovább akarom mondjuk vinni, akkor ha eladtam mindent áttolom a pénzt a 2031-es TBSZ-re és újraveszek mindent, majd várnom kell megint 5 évet az adómentességre miután már egyszer megvolt?
3.Azt olvastam, ha lejár egy TBSZ akkor visszaaktiválódik sima érékpapírszámlává és után megint adózni kell. Szóval azt nem tudom megcsinálni, hogy letelt az 5 év és hagyom még benn mondjuk 3 évig és csak utána veszem ki. Nekem ebből a szempontból kérdéses, ha ez igaz, hogy inkább fizetek 15% adót, de akkor fogom eladni a papírjaimat amikor úgy gondolom, hogy jó árat kapok értük, mert mondjuk, ha 2031 egy Covid-hoz hasonló év lesz akkor például szívás lehet. Nektek mi a véleményetek erről?
-
peetie1
aktív tag
válasz
DarkByte #1634 üzenetére
Nekem a magyar forrasadonal 0-t ír. Egyébként minden más adat egyezik a saját nyilvántartássommal, MNB huf árfolyam és a külföldön levont adók is. Én tavaly beleírtam az adobevallasba, kijott h befizetni nem kell semmit, azt kész.
Ja, nekem az ibkr ajándék részvények utáni adatok szerepelnek benne, nem kamat utáni.
-
DarkByte
addikt
Azt jól gondolom hogy a 2024-es adókimutatásban amit az IBKR készített, azon a számla utáni kamatot amit kaptam, azon a "magyar forrásadót" ők nem fizették be a NAV felé, hanem azt nekem kellene és valahol szerepeltetnem is kell az adóbevallásomban majd? Ha igen, tudja valaki pontosan hova?
Ugyanaz a dolog lenne vajon mint amit a Kiszámolón írtak a napokban a Wise-os számlák utáni kamatra? [link]Mondjuk lehet én vagyok bolond hogy 18Ft-nál foglalkozok ezzel..
-
student
őstag
forintot lehet direktben utalni kincstárból ib-re ?
-
Ulrik
tag
TBSZ-en tartott (végéig ott) osztalékfizető ETF után sem kell adóznom, ha mondjuk negyedévente kapok "nyereséget"?
-
Janusz001
őstag
A nem realizált eredmény tartalmazza a költségeket is? Vagy azt külön kell kezelni?
-
micsiri
tag
válasz
haromegesz14 #1614 üzenetére
Nekem pont ma jött meg a válasz Kb 2 hét volt a bejelentéstől számolva.
-
haromegesz14
aktív tag
Köszi a feedback-et!
Visszajelzésre vonatkozó igényemet egy külön sorban jeleztem feléjük. (Bár gondolná az ember, hogy a törvény által előírt, adóalanyra vonatkozó ügyintézési kötelezettségével kapcsolatban erre külön nem kellene felhívni a hivatali ügyintéző figyelmét.)
Az erre a célra hivatott nyilatkozat egyértelműen hivatkozik az általad linkelt törvényre, és annak feltételeire való megfelelést. (Arról hogy az adóhivatal ezt milyen formában és időintervallumban fogja tudni ellenőrizni és jóváhagyni - esetlegesen elutasítani, a beérkezett "nyugta" nem ad tájékoztatást.)
-
Blaymoira
tag
válasz
z123456789 #1618 üzenetére
1. kapsz, de nem függ a befektetéstől néhány óra/nappal később szólnak
2. Meg lehet anélkül is tenni, de aznap valószínűleg nem tudsz olyan reportot generálni, ami tartalmazza a szükséges adatokat
3. Nem, de ha forintod van akkor felesleges máshol váltani
4. Nem
5. Milyen díjakra gondolsz? TBSZ havi díját csak főszámláról vonják forintban. Kereskedési jutalékokat pedig a trade részeként vonja és nem fogsz tudni beküldeni olyan megbízást, amire nincs fedezeted. Egyébként szintén mindegy milyen devizában tartod, mert váltja magának, amit kell.
6. Igen, revoluton is sima utalást használnak. -
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #1618 üzenetére
OK, sorry, türelmetlen voltam. Az első valós befektetés után kapjuk az e-mailt, amiben kérik a NAV felé a bejelentést. Akkor ez már nem kérdés.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Visszaolvasgattam 2024.októberétől pár hsz.-t TBSZ-szel kapcsolatban, de lenne kérdésem.
Wise-ról utaltam be USD-t, mert többnyire USD-ért vennék (kb 20 $-t). A fő számláról egyből át akartam rakni, de ugye ahogy sejtettem írta, hogy minimum ~66$. Kiegészítettem, most fent van ez a kb 25 000 Ft-nyi összeg TBSZ-en.
A kérdéseim:
1.) kapok-e üzenetet, amiben figyelmeztetnek, hogy be kell jelenteni a NAV-nak a TBSZ-t? (Mert kaptam egy levelet, hogy létrejött, és hogy töltsem fel pénzzel, de NAV-os mail nem jött még).
2.) a bejelentést mindenféle rendszerüzenet nélkül megtehetem? (Mert akkor már intézem is, Lightyearen is hasonló volt, nem téma).
3.) probléma-e, hogy egyből külföldi devizát utalok be, ha úgyis tudom, hogy miben vásárolnék? (Ezt más is kérdezte korábban, de nem találtam a választ rá)
4.) kell-e vásárolnom először ahhoz, hogy bejelentsem (gondolom nem, ugye? Ha ott a pénz TBSZ-en, akkor elindult a TBSZ, és be kell jelenteni ha van rajta vásárolt termék, ha nincs)
5.) jól látom, hogy érdemes mindegyik számlán hagyni tartalék HUF, és USD összeget, amiből vonogathatja a díjakat (kb 10$/4000 Ft)?
6.) Wise, meg banki utalás van csak? Mert láttam Tutorial videókban pl valami Revolut lehetőséget is...Köszönöm előre is, ha valaki megtisztel a válaszaival.
-
CsodaPOK
senior tag
válasz
Github-os sablont beküldve jött válasz 1-2 napon belül. De nem kell megvárd, használd nyugodtan a számlát.
-
Simia
junior tag
válasz
Én a kérelem végére odabiggyesztettem hogy "Kérem a fenti bejelentésem elfogadásának visszaigazolását.", és ennek megfelelően kb. 2 héttel a bejelentés utan kaptam egy levelet a tudomásulvételről is.
Ha külön nem kéred, nem tudom küldenek-e ilyet.
A TBSZ szamládat azonnal használhatod, nem hiszem hogy bármiért véglegesre visszadobnák a bejelentésedet (gondolom a törvényi feltételeknek [67/B. § (8)] megfelelt a bejelentésed).
-
haromegesz14
aktív tag
Sziasztok!
TBSZ számla nyitását követően főszámláról átutalásra került a jelenlegi min. befizetési összeg. Az erről készült riport, illetve nyilatkozathoz szükség dokumentációt kitöltve bejelentettem a NAV felé.(Bár nem a topik elején linkelt Dóri videója alapján, Olivér útmutatóját könyvjelzőztem be magamnak erre a célra, de összességében a mente ugyan az.)
Küld az adóhatóság bármilyen érdemleges visszajelzést a bejelentéssel kapcsolatban, amit meg kellene várnom mielőtt aktívan használnám a számlát, más különben csak további "huzavonát" idézne elő feléjük?
A linkelt videók kommentjei között, illetve másik topikban is olvasni, hogy kezdetben csak egy nyugta érkezik róla, hogy megkapta a hatóság a levelet és feldolgozás alatt van. Ezen felül várható bármilyen visszacsatolás, vagy onnantól kezdve gyakorlatilag "zöld" a lámpa?
-
Karnes
újonc
Sziasztok!
Ezzel kapcsolatban valakinek van tapasztalata?
Information on Irish Interest Withholding
[link]Pontosan mire vonnak kamatot, ha nincs meg ez a nyilatkozat? Ha pl. az IBKR-es TBSZ számlámon vannak nem Írországhoz kötődő kötvények, amik évente kamatot fizetnek, abból is levonnák a 20%-ot?
Köszi!
-
CsodaPOK
senior tag
Sziasztok!
IB webes felületén át lehet állítani, hogy a TBSZ számla egyenlegét ne forintban mutassa, hanem euróban? A bal oldali listára gondolok és a fő dashboard-ra.
Köszi szépen!
-
Wn2tl
aktív tag
Az utolsó mobil app frissítés óta eltűnt a Home fülről a Closing Summary, amit reggel kávézás közben olvasgattam, hogy mi történt az előző este. Nem tudjátok véletlen azt hogy lehet vissza tenni? Vagy megszüntette ezt az IB?
-
Ixion77
addikt
Ma újabb pénzváltási tapasztalatot szereztem.
Ha eladok egy ETF-et, ami euróban van, akkor:
- azonnal vehetek másik olyan ETF-et, ami szintén euróban van
- vehetek olyan ETF-et is azonnal, amelyik dollárban van dominálva, londoni tőzsdén
- vehetek olyan részvényt, ami euróban van elszámolva német részvénypiacon
- nem vehetek viszont olyan részvényt, ami dollárban van elszámolva, amerikai piaconFene se érti miért.
-
vnorbi
aktív tag
A vásárlással egybekötött automatikus devizaváltással kapcsolatban most én is tapasztaltam változást. Két alacsony összegű limit áras eurós vásárlás (néhány tízezer forint értékben) most nem 1%-ot foglalt be a devizaváltás miatt, hanem 2 dollárnyi forintot. Így hiába ügyeskedek, hogy 1 darabot vásárlok egy alacsony darabárú ETF-ből, nem ürül le a pénzegyenleg, marad rajta ~770 forint.
Szerk:
~70 ezer és ~3 ezer forint váltására is ezt az 2 dollárt foglalta be, nem százalékozott. Lehet, hogy magasabb összegnél már vált az 1%-ra, de január elején még nem volt ilyen minimum befoglalás, aminek így hirtelen nem tudom, mi értelme van. 1 másodperc alatt nem sok esély van ~25%-os forintleértékelődésre, amit a kis összegnél ez a nagy ráhagyás jelent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- RAM topik
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen házat vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Proxmox VE
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest