Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz
gyuszos
üzenetére
De pont magával az eladással bukod a legnagyobbat, mert az Ersténél legjobb esetben is 0.35% a jutalék, IB-nél viszont csak 0.05% (nagyon nagy összegnél akár még sokkal kevesebb).
-
Moleman
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Transzfer hogy a jobb
A NAV bejelentés megúszása miatt én inkább utána indítanám - bár az sem nagy kaland.
Szerk: Ja várj, most olvasom újra, hogy újra TBSZ-re raknád. Szabad számláról TBSZ-re nem lehet transzferálni, úgyhogy vagy most gyorsan át kell transzferálni, és az IB-nél nyilatkozni, hogy meghosszabbítod a TBSZ-t, vagy még az Ersténél meghosszabbítani a TBSZ-t és utána TBSZ-ként transzferálni januárban. Így viszont akkor nem lehet megúszni a NAV bejelentést.Még egy dolog, deviza kiutalás a transzfernél is játszik, a szabadon lévő aprópénzek miatt. Ilyenkor érdemes átkonvertálni mindet egy féle devizára, és akkor csak egy minimumdíjat kell fizetned utána.
-
Moleman
addikt
-
Moleman
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Nem szükséges, hogy valós jövedelem legyen, simán beutalhatod magadnak. Én is úgy csinálom, hogy Revolutról beutalom Unicreditre, Unicreditről ingyen továbbutalom Erstére, és le van tudva a hónap.
Egyedül az OTP nézi, hogy jövedelem-e, de ott is elég, ha a közleménybe beírod magadnak, hogy "munkabér". 
Az biztos, hogy nagyobb macera a transzfer, de jó eséllyel százezres nagyságrendű különbözetről beszélhetünk - persze Te tudod, hogy mennyit ér a saját időd/energiád.
-
Moleman
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Ha nincs Erste folyószámlád, nyiss pl egy Bankmonitorost, arra ingyen át tudod vezetni a szabad pénzt az Erste értékpapírszámláról - remélhetőleg USD és EUR esetében is működik, egy kérdést mondjuk megér az ügyfélszolgálat felé.
Onnantól már egyszerű, az Erste betéti kártyát át tudod állítani USD vagy EUR devizára, azzal ingyen fel tudod tölteni Revolutra, és EUR esetében ingyen, USD esetében is aránylag olcsón tovább tudod utalni IB-re.
Szerk: viszont számold ki azt is, hogy mennyit buksz a tranzakciós díjon, az Ersténél sokkal drágább, mint az IB-nél. Ha nincs sokféle papírod, ekkora összegnél biztosan olcsóbb, ha kifizeted a papíronként 10.000 ft transzferköltséget, aztán majd IB-n csinálsz velük, amit akarsz.
-
Moleman
addikt
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Revoluttal ingyen tudsz eurót utalni.
#2780 Blaymoira
Ja igen, így van, az IB-nél jobban sehol nem tudsz váltani. -
Moleman
addikt
válasz
Moltiszanti
üzenetére
Hivatalosan "céges" számlára, tehát közvetlenül az IB-nek nem utalhatod ki, úgyhogy valamelyik számlát érdemes közbeiktatnod. Én a Revolutot szoktam.
-
Moleman
addikt
válasz
bigbuda
üzenetére
Ahogy mondod, az edukáció nagyon fontos, hogy mindenki értse, hogy ez miért jó.
Mi külön pénztárcán vagyunk az asszonnyal, gyerek nincs, de nyilván együtt dolgozunk a közös jövőért. Ezért átadtam neki a nézőpontomat, és bár nem ásta bele magát (mondjuk én se túlzottan), de hosszú távra tud magának VWCE-t venni TBSZ-re, rövid távra meg valami állampapírt, és tudja, hogy a szabad számlapénz sátán.

Ezért ha bármi is történik velem, nem fog meglepődni, mert az én TBSZ-eimen is ugyanazt találja majd, mint amit már megszokott.
-
Moleman
addikt
-
Moleman
addikt
válasz
beholder00
üzenetére
TBSZ-re csak pénzt lehet befizetni, így kénytelen leszel eladni mindent és TBSZ-en újravenni.
-
Moleman
addikt
válasz
HussarF
üzenetére
Igen, onnan vonhatnák, ha akarnák, de azok a szabad pénzek is változatlanok, rendszeresen rá szoktam nézni.
Mindegy, annyira nem aggódom, ha akarják, majd levonják, ahonnan jól esik nekik.
Csak nem fognak milliós nagyságrendű VWCE-t kényszerlikvidálni, hogy behajtsanak pártízezer forintot. 
-
Moleman
addikt
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Nekem 2023 óta van náluk TBSZ-em, és még tőlem se vontak semmi.

#1526 TCr
Nekem általában nincs a főszámlán semmi, de gondolom mínuszba menne, ha vonnák, aztán meg kiabálnának miatta. Vagy levonhatnák, mikor épp beutalok, de olyankor sem szokták.
-
Moleman
addikt
válasz
nort_on
üzenetére
A PP tényleg nagyon jó, 3 éve felvittem mindent (még a tárgyi eszközöket is
), de aztán valamiért abbahagytam, visszatértem az Excelhez. Ha egyszer lesz időm, pótolom a kimaradt 3 évet, hogy legalább rendben legyen, ha nem is használom aktívan.A telefonos alkalmazások nekem kimaradtak az életemből, asztali gép előtt ülök egész nap, így az Excel a legpraktikusabb, úgyis mindig nyitva van.
-
Moleman
addikt
válasz
Blaymoira
üzenetére
10.06 euró maradt az utolsó tranzakcióm után, az rendben van.
Általában eurót utalok be és abból vásárolok, eddig még csak egyszer utaltam forintot.#1342 Addel
Fogalmam sincs, én is ezt próbálom kideríteni és/vagy legközelebb elkerülni. Nálam kb 25 euró maradt egy októberi tranzakció után, és ugyanazon a napon 17:00:00-kor váltott magának önkényesen 4 eurónyi forintot belőle...#1344 nort_on
Én is szívesen bevenném a leszarom tablettát, de az OCD nem engedi, és nincs a VWCE Excel-fülön HUF oszlop.
Tudom, hogy minimális az összeg, de a 10 filléres folyószámla-kamatjóváírásokat is akkurátusan könyvelem, soha nem menekülök saját magamtól. 
-
Moleman
addikt
Kis összeget nem lehet sehogy váltani?
Hónapokkal ezelőtt egyszer átváltott önkényesen 4 eurót forintra (semmi szükség nem volt rá, nem is 5 USD alatti maradék volt), egyszer vont belőle valamennyit egy EUR.HUF váltásnál, azóta ott kallódik 1131 forint, most megpróbáltam mindenhogy átváltani euróra, de sehogy nem engedte. Telefonon hibaüzenet is jött:
A hiányzó összegből ítélve lehet, hogy 5 USD-nek megfelelő összeg a minimum váltás?OCD-s vagyok, de annyira nem, hogy most emiatt eladjak 5 eurót, és megpróbáljam az egészet visszaváltani.
Főleg, hogy ott a kockázat, hogy majd azt hiszi 5 USD alá esett az egyenleg és mindent átvált nekem forintra, miközben csak eurót akarok.
-
Moleman
addikt
Sziasztok, a meghívósdival kapcsolatban merült fel egy kérdésem: a meghívott fél tiszta sor, minden deposit után kap 1%-nyi IB részvényt az első évben.
A meghívó fél viszont akkor kapja meg a jutalmat, ha a meghívott az első 30 napban legalább 10.000 USD depositot teljesít. A TBSZ transzfer által érkezett eszközállomány beleszámít ebbe a depositba? (Lehet egyáltalán arra számítani, hogy a számlanyitástól számított 30 napon belül átérnek az Erste TBSZ-ek?)Köszi!
-
Moleman
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
Simán csak fogadd el.
De amúgy a német tőzsdére be tudod kapcsolni a realtime árfolyamot ingyen, és akkor már nem jön ez az üzenet:

-
Moleman
addikt
Fogalmam sincs, épp akartam is kérdezni, hogy ez a 2000 ft-os dolog hogy működik.

Már egy éve van TBSZ-em, sose vontak sehonnan semmit, bár nem is tudnak, mert a normál számlán soha nem volt még forint, csak alkalmanként kb 2 percig EUR, mikor beérkezik és átvezetem TBSZ-re.
-
Moleman
addikt
Update az IBCE-IBIE TBSZ transzfer lejelentésével kapcsolatban: most igazolta vissza a NAV, pedig kifelejtettem a formot, csak az activity statementeket csatoltam.
#5 Uyuarasy
Köszi, át is állítottam tieredre, egy éve rosszul használom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Napelem
- Búvárkodás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Tőzsde és gazdaság
- World of Tanks - MMO
- Diablo IV
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4096
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 2 Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Egyedül az OTP nézi, hogy jövedelem-e, de ott is elég, ha a közleménybe beírod magadnak, hogy "munkabér".