- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- bambano: Bambanő háza tája
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztenly
tag
Holland ING debit (V-pay) es kártyájával nem lehet online vásárolni ergo Revo-ra se feltölteni.
Sztem röhej, de cserébe ingyenes EU-n belül minden utalás ami SEPA.
Köszi mindenkinek am a segítséget! -
student
őstag
ha 2000ft-os havidijra nincs elég pénz az alapszámlán átmegy minuszba vagy mi történik?
-
pictigjis
őstag
több tízezer eurót töltöttem fel az elmúlt hetekben a revolutra, aztán küldtem tovább egyből azonnali utalással a bunqra, nem szóltak érte egy szót sem. mondjuk magyar BIN-es kártyáról holland bankszámlára utalva aligha lehet loopingról beszélni, ennyit talán automatikusan felismer az algoritmus
-
Simia
junior tag
válasz
Sztenly #2089 üzenetére
A Revolut->IBKR ingyen utalás megy.
A kérdés tehát az, hogy fel tudod-e tölteni a Revolut-ot a saját bankodtól kártyával.A tippem az lenne, hogy igen, fel tudod tölteni.
Elképzelhető, hogy a Revolut panaszkodni fog, ha a feltöltött összeget egyből továbbutalod, de elvileg figyelmeztetnek mielőtt tiltanak, szóval egy próbát megér...
Esetleg a Revolut-os topicban is rá lehet kérdezni, hogy milyen szigorú ez a "looping" ellenőrzés mostanában... -
Moleman
addikt
-
Simia
junior tag
A pénzforgalmi számlának 2024 elején én a gyűjtőt adtam meg HUF-ra meg EUR-ra is, és nem mondom hogy minden zökkenő nélkül, de minden rendesen átment végül.
Azt persze nem tudhatom, hogy azért sikerült a transzfer mert megadtam a számlaszámot, vagy éppenhogy annak ellenére sikerült hogy megadtam a számlaszámot.
Egyébként tök vicces, hogy Equatex-től ha transzferálok, csak annyit kell megadnom hogy melyik brokerhez utalok, ott mi a broker oldali számlaszámom, meg egy email címet ahol a broker válaszol. 3-4 nap alatt szépen átraknak mindent további kérdések nélkül. Valamiért Mo.-on ez nagyon alaposan le van szabályozva, és élek a gyanúperrel hogy minden csak a transfer nehezítésére lett kitalálva... -
Sztenly
tag
Sziasztok,
Külföldi EUR-os számláról lehet a szokásos Revolut->IKBR utat használni?
Eddig csak forintot transzferáltam így nem tudom h a revo standard EUR-t is ugyanúgy kezeli-e. -
kovaax
őstag
Az U-s számlaszámot kell megadni az Erstének, ők majd lemeccselik egymás közt az IB-vel, hogy konkrétan hova küldjenek és mit. TBSZ transzfernél is ezt adtam meg 2023 végén (4 TBSZ-t transzferáltam, úgyhogy megadtam mind a 4-et, meg hogy melyik melyik évi, pl.: U12345678 TBSZ-2021), meg 2024 elején volt normál számláról átküldött etf-em is, ott is a sima számlám U számát adtam meg.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
banderasz77 #2083 üzenetére
Deepseek válasza, van a végén egy link: market data subscription assistant
https://www.perplexity.ai/search/how-to-turn-on-real-time-rates-AWX5XmWkTyOimF1G59zuiw
-
zsero
aktív tag
BYD részvényeket hol találtok? Láttam BYDDY-t meg BYDDF-t, ezek ADR-ek.
Találtam 1211 BYD CO LTD-H SEHK-t ez HKD-ben van és kell hozzá permission.
81211 BYD CO LTD-H SEHK ez meg CNH-ben van. -
banderasz77
addikt
Hol lehet azt beállítani, hogy USA és EU részvények azonnali árfolyamait lássam? Valamint mennyibe kerül?
-
axioma
veterán
-
Simia
junior tag
Szerintem ettől súlyosabb volt a helyzet ha jól értem: az újonnan bevezetett szocho-t nem rakták be a TBSZ-es szabályok közé, mert nem is nagyon lehetett különbséget tenni hogy milyen terméken mennyi hasznot értem el TBSZ-en.
Ennek az volt a következménye, hogy egyenesen olcsóbb volt TBSZ-re venni bármit, és feltörni, mert TBSZ-en sosem volt SZOCHO, utólag sem.
Ha nem jól értettem, majd biztos kijavítanak. -
-
aAron_
őstag
Nekem gond nélkül átment minden azóta, KELER és deviza számlaszámok nélkül.
Azóta felhívtak telefonon, hogy tervezek-e még náluk befektetni, ha nem, miért. Mondtam, hogy nem, mert nagyon drágák, különösen a deviza váltás, Interactive Brokershez képest. Itt véget is ért a beszélgetés. De lehet inkább hallgatnom kellett volna. Remélem nem lobbizza ki senki, hogy csak belföldi szolgáltatónál lehessen TBSZ-t vezetni...
-
axioma
veterán
Na tegnap voltam vegul az ersteben, a keler-hez ragaszkodtak, meg akarta'k volna hogy adjak meg devizaszamla-szamot az ibkr-nel, mondom minek, forint van rajta amit lenyulnak transzferre, meg x db wvce. Erre mondta hogy tovabbitjak, meg hogy majd keresnek ha valami nem jo... (az ertekpapir-szamlaszamot azt viszont o se kerte, ami a leiras szerint kellene, de az lehet hogy a transzferes papiron rajta van).
-
IBC1-et csak a Gettex2-n lehet venni? Ergo 2x1,25€ lesz a költségem vétel és eladás után (kb. 1000€)?
És ha ezt HUF-ból indítom akkor röptében vált és még 0,033% jön hozzá?
Jól számoltam? -
MCs88
aktív tag
Sziasztok!
IBKR desktop/workstation-ön másnak is eltűnt az FXCONV mint destination? Hogyan lehet most limit order-rel EUR.HUF-ot váltani? -
tz970
csendes tag
válasz
banderasz77 #2060 üzenetére
Most esett le, hogy a Cib-et írtad. Ha BÉT-et néznéd, ott csak L1 adat van, csak a könyv első sorát látod.
[link] -
tz970
csendes tag
válasz
banderasz77 #2057 üzenetére
TWS BookTrader vagy Market Depth Trader, ha bírod követni
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Az IBKR-en van olyan felület, ahol lehet látni a könyvet? Cib-en látom az első 5-öt, prémiumnál az első 10 ajánlatot. A nagy VIP-esek pedig belelátnak az első 20-ig.
-
kovaax
őstag
válasz
stingy2 #2055 üzenetére
Engem 3x hívtak már be, első 2 alkalommal rossz volt a bevallásom, de nem volt tartozásom, de a két őskövület néni végig éreztette velem, hogy egyszer úgyis elkapnak... Harmadjára meg szochó tartozásom lett, amikor munkanélküli voltam, bementem, tisztáztuk, hogy én voltam a hülye, majd befizettem kártyával a tartozást, és egy kanyi büntetést se kaptam.
-
stingy2
senior tag
válasz
werszomjas #2048 üzenetére
Ha a NAV-nak vmi baja van a bevallásoddal, akkor első körben kapni fogsz egy un. támogató eljárást. Itt - ha együttműködsz- segítenek, meghatározzák a pontos adómértéket, és nincs bünti. Vagy B, ha nem működsz együtt, akkor átfordítják ellenőrzésbe, ott már minden játszik.
Nekem 2x volt ilyen támogató eljárásban részem, tök normálisak voltak - mondjuk látszott, hogy a matek jó a bevallásomban, csak apróbb technikai baki volt - mindenben segítettek, majd csináltunk egy önellenőrzést, és mindenki ment a dolgára. -
Ixion77
addikt
mi a megoldás ???
Semmi. #2047 HussarF -nek igaza van.Abszurd az egész, nem érdemes bele annyi energiát fektetni amennyit igényelne hogy megfejtse az ember. Töltsd ki bárhogy ahogy elfogadja a program aztán ha esetleg ellenőriznek, akkor majd az ellenőr kitalálja hogy szerinte hogy jó. Persze csak elméletben, mert valójában ők se tudják.
A legrosszabb eset, hogy kifogsz egy fiatal ügybuzgó ellenőrt, akinek élete célja hogy rejtvényeket oldjon meg. Akkor megbüntetnek a különbségre, ami viszont piszlicsári összeg. Ha dolgozol annyi időt amennyit felemészt ennek a kitalálása, már jobban jártál. -
tlac
nagyúr
válasz
werszomjas #2048 üzenetére
szerintem másképp kezelik az eseteket
ha látszódik, hogy megpróbáltad kitölteni, de nem jól sikerült vagy egyáltalán nem foglalkoztál vele, utóbbi rosszabb lehet -
Begi
senior tag
Tavaly, külföldi osztalék esetén, úgy hogy az adót már levonták és megegyezik a Mo-i adóval, a következőképpen töltöttem ki:
182:
Jövedelem: összeg , Adó: 0
186:
Jövdelem: összeg, Adó: 0
189:
Jövedelem: összeg, Adó: A befizetett adó.A hiba amit kapsz egy figyelmeztetés, nem tényleges hiba. Szerintem ha az értékek jók, akkor ne foglalkozz vele.
-
werszomjas
addikt
válasz
HussarF #2047 üzenetére
Kérdés, hogy ilyenkor csak a tényleges elmaradt adót követelik (mert akkor tényleg nem éri meg vele foglalkozni, majd kiszámolják ők mennyit kell fizetni és kifizetem azt a pár ezret), vagy azonnal jön vele egy vaskosabb büntetés is? Mert utóbbi esetén már lehet megéri vele inkább foglalkozni.
-
válasz
werszomjas #2046 üzenetére
Szenvedjen a fene
Majd szólnak, ha bajuk van. Ettől én egész nyugodtan alszom, biztos, hogy nem fogom erre semmi energiát fordítani.
-
werszomjas
addikt
Nagyon bosszantó, hogy nav felé fizetendő pár ezer ft miatt ennyit kell szenvedni
-
donat_sz
senior tag
Hasonló helyzet itt is mint avl-nél. Nnálam is ad hibaüzenetet, ha az beírom a jelzett minimum 5%-ot.
Én is avlelhez hasonlóan értelmezem a kitöltendőket, de én is "első bálozó" vagyok e tekintetben, eddig minden befektetés utáni adózandó már eleve szerepelt a bevallásomban..Nekem még az is kérdés, hogy így a 293. sorban fel kell tűntetni a keletkező szochót (13%) is. Jól értem?
-
avl
senior tag
adobevallas, IB ajandekreszveny osztaleka kapcsan ...elakadtam
IB kimutatasa:
182. sorba beirva:
es a megfelelö 190.-be:
a sugo szerint:
de ha beirom az 5%-ot (3638*0.05=181.9), akkor hibajelzest ad ..akármerre is kerekítem:
ha kiveszem az "Adó" mezöböl az értéket, akkor újra hibajelzés nélküli:
mi a megoldás ???
-
kovaax
őstag
"szerintem az ajandek rv.-ről csak az eladasakor kell bevallast tenni"
Ez egy vicces történet, mert nekem azt írta erre a NAV, hogy vestingkor 15% adó és 13% (plafonos) szocho az aktuális értékre, eladáskor 15% az árfolyamnyereségre (vestinghez képest). Viszont a P.Zoli által idézettek alapján szerintem is eladáskor kell csak adózni (a különbség valami olyan, hogy ha tettél/dolgoztál is valamit érte, pl. munkahely adja neked a részvényt, akkor adó+szochó, de ha csak ajcsi, akkor csak adó).
-
kovaax
őstag
Osztalék (egy levélben kérdeztem a NAV-tól Wise/IBIE kamatot, ajándék részvényt, és osztalékot). De mint utána kiveséztük, ez csak 2023-ra volt érvényes, 24-re már minimum 5%-ot kell itthon is adózni az USA osztalék után, donat_sz írása alapján. De még mindig nem néztem meg a saját bevallás tervezetemet, mivel feltörtem tavaly egy TBSZ-t, és nem stimmel az IBIE kimutatása, de megtaláltuk a hibát: rossz MNB középpel számoltak, várom a visszaigazolásukat és a javítást, aztán fogok bele a bevallásba. Egyelőre csak összegyűjtöttem a bevallani valót.
-
forguet
senior tag
Sziasztok! LYP6 etf-et tudok ibkr-en Xetrarol vasarolni? Az appban csak a MEUD verziot latom a parizsi tozsderol ahonnan nincs live consolidated adatom.
-
avl
senior tag
Te az ajandek rv. adozasa* vagy a kapott osztalek kapcsan írod ezt?
* a rv. kapcsan volt egy korabbi p.zoli altal, hosszu NAV idézettel, majd "érthető, teendő" magyarra fordítása
szerintem az ajandek rv.-ről csak az eladasakor kell bevallast tenni
(nekem talán még mind nincs is a tulajdononban, azaz nem "vest"elődött; terveim szerint, ha mind az enyém lesz, azaz szabadon kereskedhetek velük, akkor eladom -ha nem borzaszto lent lesz az arfolyama - 2025 során, az összeg meg megy TBSZ-re, es majd az eladasról kell adózni)
-
donat_sz
senior tag
Link szerint már 2024.01.01-től változás van.
2024. január 1-jétől a külföldről származó jövedelem adóztatására mindkét állam saját jogszabályai alapján lesz jogosult, az USA-ból származó jövedelmet nem egyezményes országból származó jövedelemként kell majd kezelni.
-
kovaax
őstag
válasz
donat_sz #2023 üzenetére
Tavaly én az ajándék részvénnyel kapcsolatban is kérdeztem a NAV-tól, ezt válaszolták: "Ha a jövedelemszerzés helye szerinti államban, vagyis az Írországban bejegyezett
brókercég levonja az Egyezmény szerinti 15 százalékos mértékű adót, az Szja tv.
beszámítási szabálya alapján belföldön adókötelezettség már nem keletkezik."
Megírtam azt is, hogy NASDAQ-os IBKR részvényről van szó. Persze ez a 2023-as évre vonatkozik, azóta meg is változhatott a szabály.De persze a NAV válasz ezzel zárul: "A válaszlevélben foglaltak szakmai véleménynek minősül, kötelező jogi erővel nem bírnak."
-
-
axioma
veterán
varj, ez csak a megkapaskor adozasra vonatkozik. Amikor tokejovedelmet szamolsz annak adoja miatt, akkor [barmily logikatlan] nincs mese, a ket tranzakcio napjan kell atvaltani.
Az elozo ho 15-e valaszthato szabaly a kulfoldi kikuldetesek konnyebb adminisztracioja miatt letezik, ne utolag kelljen korrigalgatni. Mas kerdes h minden devizaban erkezo joveddlemre lett ervenyes. -
tz970
csendes tag
-
kovaax
őstag
Én tavaly voltam kénytelen ezzel sz*pni pár forint Wise kamat miatt. A NAV-nak is írtam, ez alapján én így töltöttem ki tavaly, remélem idén is így kell (nem vagyok adószakértő, nem tanácsadás!):
IB árfolyam nem jó, neked kell átváltani MNB közép szerint (amikor kapod, vagy előző hó 15-i alapján, amelyik jobb neked). Ami szép, hogy én kaptam EUR és HUF kamatot is.
Jövedelem a bruttó kamat: 183.b és 191.b.
Levont adó: 191.c. Mivel ez 20%, ami magasabb a miénknél (15%), ezért a 183.c.-be 0-át kell írni (tehát nem kell adót fizetni, és az írektől vissza tudnál igényelni 5%-ot).
Szochó: a bruttó kamat 13%: 293. sorba kell írni. -
avl
senior tag
IB ajandekreszveny osztaleka kapcsan, igy jártok el ?
így korrekt ?
egyeb sorba beirando illetve figyelembe veendö ? -
avl
senior tag
köszi!
sajnos kezdö vagyok ebben, IB elött 10+ even at csak TBSZ-en volt ügyletem, emiatt kezdö kerdeseim vannak
sajnos a sor csak egy reszkerdes, tovabbiak1. az IB atszamitasa HUF-ra helyes vagy ellenörizendö ? a kitöltesi utmutato szerint " külföldi pénznemről való átszámításnál: bevétel esetében a bevételszerzés időpontjában," szerinti MNB arfolyammal kell szamolni
2. a jövedelem az mennyi ? a kapott kamat vagy a kapott kamatbol az ott levont forrasado ?
azaz a 23.66€ atszamitva a jan.4.-i arfolyammal, vagy
a 23.66€ atszamitva a jan.4.-i arfolyammal MINUSZ a 4.73€ a jan. 10.-i arfolyammal ?3. egyeb sor kitöltendö az IB-n nem TBSZ-re kapott kamat utan ? pl. a kitöltesi utmutato szerint:
"Ha a kamat forrása szerinti országgal Magyarországnak van a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezménye, akkor a külföldön igazoltan megfizetett, az egyezmény szerint levonható adó
forintra átszámított összegét (191. sor „Adó” mezőjében szereplő összeg) a 15%-os adóból vonja le, és a különbözetet írja be e sor „Adó” mezőjébe!"ugy ertelezendö-e, hogy 183. sorba jövedelemkent a kapott összeg es semmi nem vonhato ott le, de a 191. sor ado mezöjebe irhato amit IB levont es a 183. sorbeli ado mezöbe ez figyelembe vehetö (levonva) ?
4. mennyi a kapott kamatra az adokulcs ? 15% ?
azaz igy o.k. vagy ?
-
avl
senior tag
2024-re adobevallas kapcsan kérdeznék, mit hova hogyan meghatarozva kell beirni ?
sajnos az ajandek IB reszvenyek nem TBSZ-re kerültek, azok osztalekát nyilvan be kell igy vallani, es sajnos egyszer allt nem TBSZ-en akkora összeg, hogy adtak rá kamatot
osztalekok:
kamat:forrásadó:
az IB szerint szamolt HUF-ot lehet venni (itt 3638.36 HUF), vagy magunknak kell (mikori arfolyammal ? amikor fizettek vagy 20241231 ? arfolyam innen ? [www.mnb.hu/arfolyam-lekerdezes] )jól értem-e [innen], hogy szochot nem kell fizetni, ha:
teljesült ?
az osztalek utan megnyitva https://eszja.nav.gov.hu/app/#tform -t latom:
a jövedelem az mi ? a kapott osztalék HUF-ra átszámítva vagy a kapott osztalek HUF-ra atszamitva és a forrásadó levonva ?
azaz a fenti szamokkal osztalekra 3638.36 HUF vagy 3638.36-1092.66 = 2545.7 HUF ?
osztalek IB reszvenyre kapcsan: a 189. sor (=a kettős adóztatást kizáró egyezmény alapján és a megfizetett adó)
vagy a 190. sor (a kettős adóztatást kizáró egyezmény hiányában és a megfizetett adó) a kitöltendö ? tippem szerint az USA reszveny, azaz nincs egyezmeny, azaz a 190. sorkamat: hasonlo kerdes, de mivel IB fizette es IB-nek Írorszagban jegyzett cegehez tartozunk, avval van kettös adoztatast kizaro egyezmeny, ezert az a 189. sorba irando ?
valaki ezeken vegigment mar ? van esetleg leiras ?
-
donat_sz
senior tag
storno
-
Uyuarasy
tag
Hello, anno IBCE -> IBIE migralas utan latszolag vesztelodtek az ajandek IBKR reszvenyeim, irjam be az osszeset az idei SZJA bevallasba? Vagy csak azokat amik eredetileg vesztelodtek volna? Vagy van valami modja hogy kideritsem mi a jelenlegi allpot? Weben egyben mutatja az osszeset.
-
peetie1
aktív tag
Nekem ezt akkor csinálta EURal, amikor nem a convert currencyvel váltottam, hanem a watchlistbe felvett EUR.HUF tickeren keresztül, hogy kipróbáljam megy e a limitáras váltás. Azóta inkább csinálom a megszokott működő convert currencyst. Sok furcsaságot csinál az IB ezek körül a váltások körül, biztos van rá ésszerű magyarázat is, csak mi nem látjuk
-
ath
senior tag
én csinálok valamit rosszul, vagy így a normális működés?
új tbsz, beutaltam forintot, átváltottam dollárra, majd vettem valamit. ár + költség után is maradt dollár, de ez meg visszaváltott dollárt forintra, majd a forintot újra dollárra.
tbsz esetén forint alapú az elszámolás, azért csinálja? vagy mi a bánatért? -
nort_on
senior tag
válasz
banderasz77 #2001 üzenetére
Külön kezeli, van külön HUF, USD meg EUR pénzszámla is, (elvileg) csak az ilyen 5 EUR alatti aprókat vált automatikusan a base currency-re (TBSZ esetén HUF, és nem is módosítható).
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Ha az IBKR EUR pénznemben lett megnyitva és USD-t utalok rá, akkor azt külön lehet kezelni és USD papírokkal kereskedni vagy egyből átváltja EUR-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Cyberpunk 2077
- Path of Exile (ARPG)
- Yettel topik
- BestBuy topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Reklámblokkolók topikja
- iGO Primo
- További aktív témák...
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 16 Pro 256GB white titanium fehér titán iStyle független Apple 3 év garancia
- Dell XPS 13 9380 Prémium ultrabook HUN BILL
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest