- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ivqkzy-: 2. gépem
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ebiker
újonc
IB-nél milyen arany ETF-et ismertek gyakorlatból, esetleg ajánlatok is?
-
korcsi
veterán
Az első két példa az nem bizonytalan idejű, ezeket tervezni kell, és meg kell csinálni, ha kinyiffan a kazánod tél közepén, nem egy hét alatt fogják kicserélni, bár ami pénzt írtál rá annyiért biztos, de ez így ebben a formában felesleges pénzkidobás, a tető szintén ilyen dolog szerintem.
A garázzsal kapcsolatban igaz a történet, bár ott is lehetne pro aktívnak, lenni, felmérni, van e esély egyáltalán arra, hogy lesz eladó garázs.
-
Simia
junior tag
A magyar államkötvény = vésztartalék kapcsán felmerült bennem egy gondolat.
Ti hol, és miben tartjátok a bizonytalan idejű, de nagy valószínűséggel bekövetkező kiadásokra félretett pénzt?
Vagy másképpen: hogyan biztosítotok ezekre likviditást?Gondolok ilyenre, hogy 18 éves a kazánom, valahol 0 és 10 év között biztosan kinéz egy csere a járulékos átalakításokkal/modernizálásokkal, tipikusan akkor ha beáll egy nem gazdaságosan javítható hiba, alsó hangon 2-2.5 millió HUF lenne jelenleg, 5 év múlva ki tudja mennyi.
Másik példa. 40+ éves a tető. Valamikor le kell cserélni, de igazából nem ázunk be (a szomszéd ugyan olyan és ugyan akkori tetővel már igen). Ezt is valamikor majd meg kell csinálni. Ha szerencsém van, akkor benne van még 10 év, ha nincs, akkor holnap kereshetek tetőst. Ez is jeleneg olyan 6-8 millió lenne.
Ha valaki eladná a dupla garázsát a garázsszövetkezetben, azt megvenném. azonnal kellene olyan 10-12 misi, de ki tudja mennyi (egy ilyen ajánlatról már lecsúsztam, a következőről nem szeretnék). Lehet, hogy nem lesz ilyen ajánlat, lehet hogy már holnap.
Ennyi pénzt rohasztani kötvényben elég durva pazarlás.
Valami jófajta hitelkeret lenne erre megoldás, de ekkora hitelkeretet ki tartalan fenn olcsón számomra? -
Én ezzel kapcsolatban arra jutottam, hogy ha valaki romló HUF árfolyamra számít, akkor nem érdemes ilyet vennie, mert az adó jóval nagyobb lesz rajta. Ha meg erősödő HUF-ra, akkor meg ne tartson devizát. De akármi is lesz, nincs olyan megoldása a dolognak, hogy érdemes legyen olyan devizakötvényt tartani, ami nem a MÁK-nál lévő adómentes.
-
-
aAron_
őstag
válasz
Blaymoira #1789 üzenetére
"IB01 esetén lenne kamatelőny"
USD-s hozamot ne hasonlítsd össze egy az egyben eurós hozamokkal. Más deviza, ingyen ebéd meg nyilván nincs. 4.15%-os egyéves risk free USD hozam pont annyit ér, mint 2.15% risk free EUR hozam.
"Adózás után is 3,65% kamatot adna."
ETÜ esetében nem lehet előre tudni, hogy mennyi lesz az adó (kvázi devizás effektív adókulcs), maximum becsülhető határidős HUF devizaárfolyamokkal.
-
Blaymoira
tag
válasz
donat_sz #1787 üzenetére
Még én se döntöttem el teljesen. Nekem alapvetően 2028/X & 2028/Y van.
Azon elmélkedtem, hogy lehet IB01-be vagy PR1H-ba tenném át. Bár a PR1H-val nem mennék sokra, mert nincs kamatelőnyöm adózás után annyival alacsonyabb a hozam.Nekem az EMÁP sose jött be, mivel az EU nagyon erőlteti megint a kamatok csökkentését és EUR-ban kamatprémium nélkül magyar államot finanszírozni szerintem nem buli.
IB01 esetén lenne kamatelőny, ha 4,3% körüli éves hozammal számolok short term bondoknál. Adózás után is 3,65% kamatot adna.
Devizakockázat alapvetően szerintem kiszámítható (egyéb kilengéseket leszámítva) egy szándékos leértékelő trend miatt.
Lehet azt csinálom a végén, hogy új befektetést teszek máshova és a régit meg meghagyom. Igazából a 2,9% & 2,75% kamat rajtuk nem feltétlen annyira rossz.
-
Zeku
csendes tag
Sziasztok!
Ha én mint egy "magyarul beszélő" marketmaker MT4 brókerhez szokott mezei user, szeretnék TBSZ számlán aranyat kereskedni, akkor azt meg tudom tenni a IBKR-nél? Ha igen, kell hozzá kvízt kitölteni?
Azt látom, hogy UK aranyat lehet venni (a többi XAU találat nem követi a chartot), de az nem tiszta, hogy mekkora tőkével, és milyen feltételekkel. Feltételezem, hogy nincs tőkeáttét szorzó, vagyis olyan nagyon nem lehet elszúrni. Viszont ezt írja: 2940.00 ✕ 20 ez azt jelenti hogy 58800 USD a kötésméret?
Ha jól látom a leírásban SMP500 az van, 1 lot CFD-t lehet venni, ami ~6000 USD? Ehhez kell kérdőív? -
tlac
nagyúr
revolutról utaltam be eur-t többször erste értékpapírszámlára
én nem tudok róla, hogy bármilyen számlát meg kellene jelölni nálukamúgy nem tudom, hogy az ib mennyire szereti ha csak váltónak használod őket
viszont utána számoltál már, hogy mennyibe kerül az erste?
több millió ft befektetésnél valószínű, hogy nem éri meg oda kötni magad (és ha később mégis el akarnál menni, elég fájdalmas lesz a 10k/papír transzfer) -
Tudom ez IBKR fórum, de ha véletlenül valakinek van mellette ERSTE ép számlája is. Ha az IB-n váltottam, át tudom, egy lépésben utalni az EURO-t az ERSTE ép számlámra?
Tudom, hogy az ERSTE esetében csak a megjelölt számláról fogadnak, de valójában a bejövőt bármilyen számláról szeretik. Wise-t nem fogadták el saját számlának, de ha beutaltam egy szót se szóltak.
Tudok közleményt írni az IB utalásba? -
Ereshkigal
őstag
válasz
haromegesz14 #1776 üzenetére
Nem kötelező megadni. Engem folyamatosan csesztetett a rendszer emiatt, így megadtam neki.
Nem fér hozzá semmihez, csak kontakt személy.
Gondolom örökösödési eljárás dönt róla. -
haromegesz14
aktív tag
TCP (Trusted Contact Person) megadása kötelező? Illetve ez a megadott és hitelesített személy csak kontaktálásra szolgál az IBKR felé, ha engem tragédia érne?
Portfólió sorsa ilyenkor hogyan alakul? Milyen személy/szervezet lesz jogosult felette?
-
Sisco2
tag
-
Kal-El
senior tag
IB-nél nincs nem másodpiaci állampapír?
Csak mert a másodpiaciak elég volatilisek, így nekem nem annyira szimpatikusak. -
Joe123
senior tag
MÁK-ból Eurot hogy érdemes kitolni IB-re? Vagyis hogyan lehet ingyen? Revo, Wise? Itt is van 50K alatti ingyen utalás vagy itt nincs is limit? Hogy megy ez? Ezzel még nincs tapasztalatom, csak forinttal.
-
nnorbi9
újonc
IBKR Mobile appon hogyan tudom beállitani azt, hogy a görbén lássam, hoyg hány darab részvényem van és mennyi az average price, amennyiért vettem?
Webes felületen az a kék vizszintes vonal: -
Blaymoira
tag
Nem a mindenféle ráhagyások miatt van ez? A devizaváltásnál van néhány % ráhagyás azért, hogy legyen fedezet a váltásra. Ha market ordert (limitet használj) akarsz beküldeni ott szintén van ráhagyás.
Szóval a preview az szerintem ilyen worst case-t mutat, de én nem nagyon szoktam nézegetni. -
Joe123
senior tag
válasz
DarkByte #1757 üzenetére
Nem nagyon használom amúgy a Revot, aztán amikor volt pár olyan köröm, hogy kártyával feltöltöttem oda pár százezret (többet nem mertem egyszerre ott tartani), aztán elutaltam rögtön, akkor úgy a 4.-5. kör után kinyomott valami figyelmeztetést, hogy megsértem az ÁSZF-et (loopingnak vagy minek nézte a nagyeszű algo) és hogy fejezzem be mert zárolhatják a számlát. Azóta nem csináltam inkább. Ha valaki amúgy aktívan használja, akkor lehet nem nyavalyog miatta.
-
DarkByte
addikt
Ez a Revo nyavíkolni fog ezt hogy kell érteni? Én rendszeresen használom egyéb dolgokra is a Revo kártyámat, nem csak erre. De kb. azt tervezem ezután hogy havi konyhapénz + IBKR megtakarítás feltöltés Revo-ra, és a megtakarítás részt egyből tovább is utalom IBKR-re. A többit meg hó közben elköltöm. Ez se fog nekik teszeni?
-
Simia
junior tag
válasz
pictigjis #1751 üzenetére
Hát, bankot váltani nem tudok azért még ettől, de ez tényleg érdekes ötlet, és a párhuzamos számlahasználatot lehet hogy lehetővé teszi. Meg fogom nézni a konkrét feltételeket (utalás/munkabér stb.) hogy megoldható-e így, bár utalni ha csak lehet továbbra is darabokban fogok, mert "viva la resistance" ;-)
-
pictigjis
őstag
és ha már ott van, akkor meg el kellene utalni onnan, szóval ez sem jött be.
miért kellene elutalni? vagyis el kéne, de miért kéne fizetned érte? fizetési kérelem megvan? az is, hogy fizetési kérelem teljesítése 20 millióig ingyenes? tehát küldesz a cib-es számládra az erstéről egy fizetési kérelmet, és problem solved. hidd el, meg lehet oldani, csak nem kell félni a bankváltástól... -
Ebiker
újonc
Egy másik topikban tettem fel (nem ismertem ezt a topikot) az alábbi kérdést:
IBKR-en kezdő vagyok, nyitottam TBSZ-t és ETF-et vennék. Furcsán kalkulál számomra. HUF az alapdevizám. Vennék EUR-ban 2437.50 EUR-ért, amire rátesz 3 EUR díjat, és írja a Preview estimate, hogy a jelenleg 1 025 000 ft számlámon előreláthatólag maradna 33 512 ft. A Cost impact táblázat össz. 2428 ft díjat mutat (gondolom konverzió díja). 400.79 EUR/HUF árfolyammal kalkulál, össz. 976 930 + 2428 ft-ot. De ha az összes pénzből ezeket kivonom: 1 025 000 - 976 930 - 2428 = 45 642 ft. Azaz az általa jelzett 33 512 ft-hoz képest 12 130 ft-al többnek kéne a számlán maradnia! Mi lehet az eltérés oka? Visszatart valamennyi összeget? Előre is köszönöm. -
Simia
junior tag
válasz
banderasz77 #1745 üzenetére
Teljesen egyetértek. A VIP ügyfél az bankiul azt jelenti, hogy "jövedelmező". Ha valahol kávéval kínálnak, akkor ott le fognak húzni, de legalábbis megpróbálják...
-
Simia
junior tag
válasz
pictigjis #1744 üzenetére
Pedig többször leírtam én is hogy miért...
1.) elvi ok, a CIB se fizessen tranzakciós illetéket, (és itt igazából meg is állhatnánk)
2.) mivel elve CIB ügyfél vagyok nekem a BM csomag nem jár, és mivel van hitelem náluk másik bankhoz költözéssel valószínűleg többet vesztenék mint amennyit nyerek. Maradna
tehát, hogy két számlám van: egy ingyen utalós egy misiig mondjuk az Erste-nél, meg a CIB-es amin a hitelem van, ami sajnos szintén nem lenne megoldás. A CIB-es hitelem attól olcsó, hogy sok pénzt viszek hozzájuk havonta, amit továbbra is oda kellene vinnem, és ha már ott van, akkor meg el kellene utalni onnan, szóval ez sem jött be.
Igazából ezzel az 50 kHUF limittel elég jól elvagyok, a 20 kHUF-os utalás bevallom már kicsit challenge volt... -
válasz
Moltiszanti #1739 üzenetére
Nem jól tudod. Benyelnek mindent, a 0 Ft az neked 0 Ft lesz.
-
pictigjis
őstag
válasz
Moltiszanti #1739 üzenetére
de, benyelik, szóval vannak teljesen ingyenes számlák. a cib-nek és az erstének is van ilyen csomagja (bankmonitor)
-
Moltiszanti
csendes újonc
válasz
HussarF #1733 üzenetére
Az ingyenes utalás ezeknél a prémium számláknál is úgy értendő ugye, hogy 0 Ft az átutalási díj, de a tranzakciós adót nem nyelik be helyetted!
Igy lesz nem teljesen ingyenes az ingyenes utalás.
Jól tudom?
A wise díjemelés jól tökön lőtt engem is, előtte utalgattam egyenlegről minden irányba. Már enyhe hányingerem van a banki hirdetményektől, nagyon kemény olvasmány és attól a kijelentéstől, hogy nem hárítják rám át a bankok a tranzakciós adót mert versenyeznek egymással. -
Simia
junior tag
Én nagyon veled vagyok.
A CIB-től csinálom ezt. Deposit notification nélkül, kb. 10 mp. egy utalás duplikálása (4 roundtrip), ezzel durván 80 kHUF/óra az órabér, minusz valami overhead a belépés, első utalás előállítása, kimenő utalások aláírása.
Ha tized ennyi lenne is csinálnám, mert szerintem a banki illeték bűntény, és küldetésem hogy ne fizessek be belőle csak annyit, amennyit feltétlenül muszáj. -
kovaax
őstag
válasz
Sztenly #1730 üzenetére
Beregisztrálod az IB számláját a saját neveden, és elutalod, de nagyon vigyázol, hogy jól legyen kitöltve a közlemény (a számlaszám és a név közül kihagyod a / jelet, mert a webkincstáron nem lehet azt felvinni, tehát mondjuk "U12345678 Jakab Gipsz"). Én így utaltam már forintot és eurót is MÁK-ból IB-be.
-
Joe123
senior tag
válasz
Sztenly #1734 üzenetére
1. Nyitsz egy Wise számlát, oda utalod ki kincstárból, onnan 50 ezrenként pöcsörészve ingyenes, IB felületről indítható.
2. Nyitsz egy Revolut számlát, kincstárból mostani bankszámládra utalsz, annak a bankkártyájával feltöltöd Revora, onnan ingyen elutalod IB magyar számlaszámára. (Ha többször eljátszod, Revo nyavíkolni fog, nekem is nyekegett pár kör után, hogy ezt a gyakorlatot fejezzem abba, mert csúnya dolog.)
3. Nyitsz kettőt a fent említett bankmonitoros ingyenes számlákból, oda tolod ki kincstárból és ingyen beutalod IB-re. (Ezekkel a számlanyitás a plusz macera illetve havonta körbe kell rajtuk utaztatni az ingyenességhez elvárt lóvét, ha csak nem érkeztetsz rájuk rendszeresen amúgyis annyit amennyi kell.)
Én ezeket a megoldásokat tudom.
-
Sztenly
tag
Sziasztok,
MÁK számláról mennék át IB-re DE hogy lenne a legkisebb a tr. díj? (Van egy OTPs folyószámlám.)
De nyitott vok revolut/wise nyitására is) -
aAron_
őstag
Rajtam kívül könnyen lehet, hogy nincs ilyen őrült. Kipróbáltam: ha valaki Wise-ról akar pénzt küldeni tranzakciós illeték mentesen 50 EFt-os batchekben manuálisan, akkor arányosítva kb. 4200 EFt / órával számolhat, vagyis óránként 19 EFt-ot lehet vele keresni felső limit elérése előtt.
Advanced lehetőség: ugyanerre egy script írása.
Már csak azt remélem, hogy nem tiltanak ki sehonnan.
-
Ulrik
tag
Nekem is kiírta tegnap az IB, hogy nem vehetek kötvényeket. Aztán megcsináltam a szuper kvízüket amit magyarul sem tudnám megválaszolni max 1 vagy 2 kérdést nem hogy angolul, de hát AI tudja a helyes választ, így percekkel később visszakaptam a jogot. Nem is értem minek szenvednek ezekkel a kvízekkel, had döntsem már el én mibe fektetem a pénzem.
-
-
Ixion77
addikt
válasz
Blaymoira #1707 üzenetére
Complex & Leveraged ETF-re nekem már többször is küldtek, és el is vették. Visszakérhetem, elvileg megkapom, de gyakorlatilag nem.
Nálam egyébként van aránylag sok pénz az alapszámlán is, úgyhogy nem hiszem hogy azzal függ össze.
Tegnap frissítenem kellett a pénzügyi adatokat, mert egy TBSZ transzfer után megugrott az állományom. Magasabbra emeltem az értékeket, erre elvették az eddig meglevő commodities jogosultságomat is.
Az már hab a tortán, hogy a pénzügyi adataim módosításához kötelezően indoklást is meg kellett adnom hogy miért módosítom. Szívem szerint azt írtam volna, hogy "Mert nem egyérelmű hogy mit gondolnak a drága jogászok likvid eszköznek. Lehet, hogy szerintük a TBSZ is az, szerintem meg nem."
-
válasz
zoo8800 #1713 üzenetére
Rákerestem az ING-re a topikban. Számlaszámot kettőt találtam. Végül melyik a használatos számlaszám, amelyikről gyorsan beér?
A másik kérdésem, hogy ez a gyors módszer simán beutalás és a közleményben az adataim vagy az a bekérős módszer? Ha a közleményes akkor mit kell beírni?
Amúgy próbálta valaki a WISE integrációt 17-e óta? Tett rá díjat a WISE? -
fuser123
csendes tag
15-én kaptam először 2024-es adókimutatást a főszámlámra vonatkozólag. Ma megint fogadott egy. A kettőt összevetve kiderült, hogy az elsőből pár tételt kihagytak (nem néztem végig, a második hiányzó tétel után feladtam).
-
gedikart
aktív tag
-
Blaymoira
tag
válasz
gedikart #1705 üzenetére
Csak elvehetik az adott kereskedési jogot az acounttal nem történik semmi.
Egyébként ez elég fura mostanában ez az e-mail. Mások is kaptak csak más kategóriára. Pl. én kaptam e-mailt arról, hogy elveszik a Complex & Leveraged products permissiont. De azóta is vígan megvan szóval nem teljesen jól működik ez az értesítés.
-
gedikart
aktív tag
Ez micsoda? Csak úgy kivágnak? Még nem vettem kötvényt, de nemrég kértem meg rá az engedélyt... Újra kell kérnem, csak hazudni kellene a tapasztalatokról?
As IBKR notified you, following a review of your financial information, trading experience and investment objectives, your account xxx no longer meets our current criteria to trade bonds at IBKR and your bonds capability and permissions have been removed.
Information about the criteria to trade bonds and other products at IBKR is available here. If there are open bond positions in your account, you may close those positions. You will not be able to open new bond positions without re-approval to trade bonds.még jó hogy nem must close...
-
Ulrik
tag
Másnak is kb. 2 munkanap mire Revolute-ról átkullog a pénz IB-re jóváírásra?
-
Ereshkigal
őstag
IBAN nélkül sincs gond vele.
szerk.: bocs, felületesen olvastam. Revolutnál én is biztosra mennék. Magyar bankokból szoktam utalni IBAN nélkül...
-
Blackmate
őstag
IBKR-re Revulot-ról utalok be forintot. Az IBKR-es számlaszámokat (akár a Raiffeisen, akár ING) IBAN számlaszámként érdmes megadni, vagy belföldiként?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Makulátlan MacBook Air M1 99%-os Akkuval és 2+ Év iStyle Garanciával!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +GTX 1660 SUPER +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó Logitech G735 gyári dobozban, kiváló állapotban!
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest