- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Gurulunk, WAZE?!
- gerner1
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
egopista
csendes tag
-
aAron_
őstag
Korábban volt róla szó, hogy hogy kezeli IBKR a lejárt ITM opciókat cash accounton amennyiben nincs elég részvény put esetében vagy pénz call esetében a számlán. Az is érdekelne, hogy mi van, ha valamilyen spread pozícióban lehívják a kiírt opciót (automatikusan lehívásra kerül a vett opció és bukom a spreadet?), mennyi pénzt kell tartani a számlán, mindig a maximális veszteségnek megfelelőt, stb.?
Szeretném most teljes terjedelmében megismerni, hogy az ilyen szituációk technikailag hogy néznek ki. Bárki látott már erről bármilyen dokumentációt? Én eddig nem találtam semmit. Feltételem itt kéne egyébként: IBKR's Knowledge Base
Bárcsak lehetne margin a TBSZ
-
egopista
csendes tag
Sziasztok!
IB-n normál számlán történő vásárláskor is működik az automatikus devizaváltás? TBSZ-en már használtam, de normálon még nem vásároltam így. Van valamennyi USD szabadon, emellé utaltam be forintot. Terveim szerint USD alapú vásárlásnál felhasználja a szabad USD-t és a hiányzó összeget HUF-ból leváltja. Kérem valaki erősítsen meg, köszönöm! -
kovaax
őstag
válasz
Simulacrum #1192 üzenetére
Én lejelentettem, de meg is kérdeztem közben, hogy szükséges-e.
Szerk.: Ja, nekem volt már lejelentett TBSZ-2024 is, szóval összevonás volt, nem új lett.
-
ath
senior tag
válasz
werszomjas #1193 üzenetére
Simulacrum: ha 2024-et lejelentetted a minimum 25e huf befizetéssel, utána nincs teendő (szerintem).
-
werszomjas
addikt
TBSZ-en volt korábban 10M FT EUR-ban és USD-ben, viszonylag sokáig, szerencsére nem váltotta át HUF-ra.
Múlt héten vásároltam pár ETF-et és maradt ilyen 1000 Huf körüli összeg EUR-ban és USD-ben, amit automata átváltott HUF-ba. Igazából ilyen kis összegnél nincs ezzel bajom, de azt lehet tudni, hogy mi az az összeg, amit automata átvált?Illetve NAV-tól új TBSZ (2024) jelejentése megtörtén év végén, várható tőlük bármi visszajelzés? Egyelőre annyi jött ügyfélkapu tárhelyre, hogy megkapták.
-
Simulacrum
senior tag
Arról van már álláspont, hogy a megújult TBSZ számlát is le kell-e jelenteni újra az adóhatóság felé?
Azaz, aki transzferált korábban 2019-es TBSZ számlát és abból most új lett, azt kell-e jelezni a NAV felé új számlaként? -
Ixion77
addikt
válasz
Blaymoira #1187 üzenetére
Nekem eddig is arra volt állítva. Most gondoltam kipróbálom hogy mit csinál ha feljebb állítom, erre azt mondja hogy akkor elveszi a Commodities kereskedési jogomat. Hát jó, akkor nem állítom feljebb. Nem mintha tervezném használni, de azért jobb ha van mint ha nincs.
-
nort_on
senior tag
Talán az eredetileg IBCE felhasználók most IBIE transzfer után ING-t kaptak. Asszony eredetileg is IBIE volt, neki rafi van. Nekem gyors, neki lassú. De ha mindegy, hogy melyikre utaltuk, akkor hajrá, toljátok az ING-re.
-
nort_on
senior tag
válasz
tototos #1178 üzenetére
Előre leváltod a forintot TBSZ-en, HUF>EUR>ETF. És nem darabszámot adok meg, hanem euró összeget az ETF vásárlásnál. Aztán van az a kis számológép (lent jobbra), azzal lehet ellenőrizni, hogy mennyi lesz a tranzakció után (ETF, pénz forintban, stb). Pl mai vételnél 263 forint maradt. Ez az app-ban.
-
tototos
addikt
Van valamilyen megoldás arra, hogy nagyjából az összes elérhető forintot elköltsem ETF-re? Az a baj, hogy ma is vásároltam nagyobb összegben és fennamradt 50 ezer forint, aminél ha veszek ETF-t akkor 1% lesz a plusz költség a kis összeg miatt.
-
Ixion77
addikt
Nekem ezt adta meg az IB, erre utaltam:
(HU97) 13700016 08209014
Ezek szerint több forintos számlaszámuk is vanA TBSZ transzferkor ajánlott az IB egy PDF-et, amiben minden valutanemhez szerepel bank, swift és számlaszám. Abban valóban az általad is írt Raiffeisenes számlaszám van HUF-hoz.
-
Blaymoira
tag
@powerwade lassan lehet célszerű lenne csinálni egy összefoglalót? Nekem lenne egy hosszabb listám már a fejemben, amit így az ismétlődő kérdésekkel össze lehetne gyüjteni.
-
avl
senior tag
gettex könyvet hol lehet látni ?
pl. Xetra-n van 3 eszközre ingyen real time, ahol folyamatosan latszik a valtozasa az ajanlatoknak [link]
ismerem onvista-t, ott all kurse alatt lehet ezt-azt pl. köteseket latni, de nem ugy mint Xetra real time-on latni az ajanlatokat, pl. [link]gettex-röl csak ilyet ismerek, de ajanlatokat nem tudom lehet-e latni
-
-
fokukac
nagyúr
sziasztok!
tavaly amikor beutaltam, kb. fél-egy órán belül ott volt a pénz.
Most cirka 2 órája utaltam, és még mindig semmi... pedig ugyanúgy csináltam mint korábban.
Kezdjek aggódni? -
Moleman
addikt
válasz
werszomjas #1162 üzenetére
Simán csak fogadd el.
De amúgy a német tőzsdére be tudod kapcsolni a realtime árfolyamot ingyen, és akkor már nem jön ez az üzenet:
-
werszomjas
addikt
ETF (VWCE) vásárlásnál ezt a hibaüzentet kapom.
Értem, hogy mit jelent a mondat de nem értem, hogy mit jelent az üzenet.Ezt hiányolja? :
-
avl
senior tag
válasz
peetie1 #1159 üzenetére
biztos van ott is
de mi a gettex elönye ibishez kepest, ha a 0.05% ugyis 3 € feletti ? hogy tutti nincs 3rd party vagy darabszam szerinti vagy akarmi dij ?
a fenti pelda szerint azert IBIS-en sem volt földhözvagos a dij: #1154 -ban betett szerint 0.05807%-nyi, azaz 24.97€, ha 0.05% lenne, akkor az a peldaösszeggel 21.5€ lenne (nem sok a 3.47€, persze nullanal epp 3.47€-val több :-)
-
Ixion77
addikt
Ez alapján tieredben €20K-nál €11.15 a költség, a fixednél meg GETTEX esetén €10. Tehát minimálisan olcsóbb a fixed.
Mivel ugyanúgy 0.05% az alapdíj, ezért amikor az meghaladja a €3-t, akkor már jobb a fixed, tekintve hogy ott nem kell megfizetni a third party díjakat. Tehát ha jól számolom €6000 a határ.
Kb. 60K feletti ordereknél aztán megint a tiered olcsóbb, mert ott bejön a max. €29 szabályzás. A third party díjak még valamelyest növelik, de azok jóval 0.05% alatt szoktak lenni.Szerk.:
A 3rd party fee-t érdemes lehet piaconként figyelni, mert néhol azért elég jelentős. Pl. olasz piacon minimum 1.465€ fix díj minden ETF ügyletre. Mondjuk én nem foglalkoztam eddig sem ezekkel, mert a magyar brókerek és állam sápjaihoz képest így is úgy is elenyésző összegek. -
avl
senior tag
hogyan erdemes nehany 10000 € értékben vasarolni IB-n ?
többnyire nehany 1000 €-ert vasarolok, es gettex-en (pl. 2500€-nal éri el a 0.05% a min. 1.25€ dijat)
probabol beadtam - a profilomban a tiered stb. minden atallitasa nelkül, IBIS-t kivalasztva, es ilyen a preview:
ez 24.97/43000 = 0.05807%-ra jön ki, nem sokallom, de ha lehet(ne) egyszerüen sporolni, miert ne :-)
-
Ixion77
addikt
Különösen a
Minimum per order
ésThird Party Fees
részeket figyeld. -
Ixion77
addikt
Tehát konkrétan az a gondod, hogy egy 150eFt-os vétel után felszámol az IB 945Ft jutalékot (0,63%)?
Egyszerűen csak a minimumdíj alatt van a megbízásod.
Az iShares USD Treasury Bond 20+yr UCITS ETF USD jelenlegi árfolyama 4.2 Eur. Ebből 10 db. 42 euró, 100 db. 420 euró. Még mindig piszlicsáré összeg, nyilván meg kell fizetni utána a minimum díjat.
Örülj neki hogy ilyen alacsony. Magyar brókereknél jellemzően 7-10 euró a minimum megbízási díj. -
Gabás
addikt
-
avl
senior tag
küzdök-küzdök, de csak nem találom (mobil app illetve laptop-on böngeszöböl probalom):
hol lehet ezt megtalalni ? nekem eleve "forms and Disclosures" nem latszik sehol
laptop-on böngeszöben eljutok a "Statements"-ig, de ott hol lenne ?
-
Gabás
addikt
USA államkötvény ETF-et próbálok venni, de kissé magasnak találom a költséget. Tudja valaki, mit takar az Exchange and Regulatory Fees, ami egy 150e Ft-os összeg 0,63% százalékát kiteszi? Az automata váltás költsége nem 0,03%?
-
Blaymoira
tag
válasz
palnorbert #1138 üzenetére
Szerintem nem kell, én úgy emlékszem az a gomb nem létezett régebben. Egyébként nincs külön cash accountod, mert egyben az egész tbsz számláddal tudtommal.
-
palnorbert
újonc
Sziasztok!
Erstetől szeretnék IBKR-re transzferálni TBSZ-t.https://github.com/hyperknot/interactive_brokers_tbsz?fbclid=IwY2xjawHnrP5leHRuA2FlbQIxMQABHbpKzWQjwBWJy7iicppMKDhPkpUT4u5IocVyiGT3gS-KDFDPOVQ1e6Xhnw_aem_db80DQ8vDYdtz9V_AduLVg
Ezt a leírást kaptam de van egy rész ami nem tiszta.
Ha a TBSZ-en nem csak részvények vannak hanem szabad tőke is, akkor a Transfer from Another Broker résznél kell az Add cash account opció is hogy mindent átvigyenek?
Ha igen akkor Cash account ID-t kér, ez megint az Erste ügyfélazonosító lenne?
Köszönöm a segítséget előre is. -
kallamor
csendes tag
Sziasztok!
Havonta szoktam összeirni mennyi pénz van a különböző számláimon, deviza bontásban. Az erstenek az összesitőjén van olyan hogy x HUF, x EUR stb, ami az összes számlán (különböző TBSZ-ek) lévő készpénz és befektetett összeg az adott devizában. Van az IBKR-en olyan lekérdezés ahol ezt az infót szintén könnyen megkapom? -
dzsentri
csendes újonc
Bocsánat ha már volt téma, még olvasom a hozzászólásokat... - lenne egy kérdésem. 2023. októberben nyitottam IB számlát ajánlással. Az ajánlói programban kapott részvényeknek az a része, ami már több mint egy éve került jóváírásra, az elvileg már "vestelődött", tehát el tudom adni,és a vételárat tovább utalhatom az idei TBSZ-re? A kimutatásban nem találom, lehet, hogy rosszat nézek. Tört részvényt is el tudok igy adni? A rendszer elvileg engedi, de nem akarok elrontani valamit.....
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Csigusz23 #1130 üzenetére
Valószínű, hogy várni kell pár napot. Tegnap délelőtt még csak a január 1-3 időszakra generált statementen volt rajta, délután/este pedig már a YTD riportra (január 1-6) is felkerült. Viszont a ma generált YTD riporton (január 1-7) megint nincs rajta. Szóval várni kell, és még oda is kell figyelni, hogy milyen időszakra generálod (tapasztalatom szerint aktuális nap előtti második munkanappal záródó időszak lehet a riportban, és akkor biztosan ki van töltve ez a rész is).
Tegnap beküldtem a NAV-nak, végül 3 fejezetet hagytam benne:
- Account Information
- Combined Deposits & Withdrawals
- Legal NotesAz utolsó csak azért, hogy hivatalosabbnak tűnjön, ez így 2 oldalas lett:
-
Csigusz23
csendes újonc
Ez a 4 alsó mező a tavalyi TBSZ bejelentéskor még nem volt. Most én is ezzel szembesültem, hogy üresek. Én tegnap vezettem át 75k-t, daily activity statement-et le is tudok kérni erre a napra, de üresek a cellák. YTD riportra meg azt írja, hogy ilyen nem elérhető (jelenleg).
-
axioma
veterán
utaltam be usd-t, de amerikai banktol, aba routing number-rel, ott gyors (napon beluli) es ingyenes volt (koztes bank nelkul)
revo-rol hazai dollar szamlara fixdijas volt mikor utoljara neztem az utalas (1 v 2 dollar), de nekik sztem nincs kozvetlen kapcsolatuk azzal az amerikai rendszerrel, bar tevedhetek, nezz utanaa wise-nak viszont van, az amerikai banktol wise (akkor me'g ott valtas), onnan magyar bank ut ment igy (a kinti bankbol en ingyen inditok, csak a wise utalasi dijat fizettem)
annyi hogy ha usd-t irsz ib-nek hogy fogadnal, akkor o ott egyben kiirja az osszes lehetoseget, de nem kell mindet beallitani, csak ami a te adott utalasi mododhoz szukseges (nyilvan az azonositodat ne hagyd ki) -
Simia
junior tag
válasz
Csigusz23 #1119 üzenetére
Én nem jelentettem 2024-ben (még IBCE-nél voltam), de gondolom igen, ugyaz az jó lenne.
Idén a githubos leírást használtam template-nek:
https://github.com/hyperknot/interactive_brokers_tbsz/blob/main/ibkr/nav_bejelentes.md -
avl
senior tag
"sajnos" $-om volt/lett; Revon sima ügyfelkent atvaltani €-ra igen draga (mert ~9000 $)
...persze olyanok eljarasa, tapasztalata javaslata erdekel, akik mar utaltak be USD-t IB-hez, hogy mi modon, mennyi dijert ?
netan Revolutnal valami olyan kategoriaba lepni rövid idöre (mi az ? metal ?), amiben a fenti összeg konverzioja €-ra es IB-re küldese olcsobban jön ki
-
SzGee
aktív tag
sajnos dollárt még sosem utaltam be, mert azt mindenhol macerás, ugyanis dollárt csak közvetítő bankokon, amerikán keresztül lehet utalni, ami idő és pénz
mindig eurt és huf-ot utalok, mert az gyors és olcsó (általában ingyenes)valaki próbából utalt az ing-s számra pénzt "csak úgy" és jóváírták neki
nem mondom, hogy próbáld ki, de elvileg szerintem abból sem lehet gond, ha rendesen kitöltöd a közleményt -
avl
senior tag
es en miert nem azt kapom
(mikor IB-n jelzem, hogy utalnek, meglesem mit adnak es eddig HUF-ra mindig Raiff.-es szamot adtak)
persze nem olyan sürgös, 1-2-3 nap ide-oda
a Revolutrol (sima, mezei, ingyenesröl; nem metal vagy akarmi) $-t IB-re hogyan a legjobbra ? lasd #1107 vagy egyertelmüen Wise-on at ? (akkor az is kell, még nincs nekem; oda Revolutrol egyertelmü a legjobb mod ?)
-
zoo8800
veterán
Csak egy kis érdekesség, a ma 15:03-kor beutalt pénz már elérhető a főszámlán...
-
Csigusz23
csendes újonc
Ti ugyanazt a bejelentő doksit használjátok, mint a 2024-esnél?
-
József720
csendes tag
Sziasztok!
Ha mai nap nyitnék IB főszámlát és TBSZ számlát, de csak mondjuk nyáron kereskednék. A TBSZ számlára is csak nyáron utalnám be a 25 ezret.
1.Addig ugye ez a számla 0 la díjjal futna az IB-nél?
2. Vagy addigra az IB rá rakja az ajándék részvényt, hogy megis legyen fizetni valóm havonta?
Azért kereskednék később mert még nem tudom, hogy mennyire érné ez meg nekem mivel gyenge a forint.
Bár szerintem nem sokat fog erősödni azt hiszemKöszönöm akik értenek hozzá és válaszolnak.
-
Blaymoira
tag
válasz
werszomjas #1106 üzenetére
Activity statementbe benne kellene lennie, a többi tranzakciónak is ha volt
-
vnorbi
aktív tag
Január 3-án volt az első átvezetésem a 2025-ös TBSZ-re, de még most sem tudok olyan activity statementet generálni, amin ki lenne töltve az Account Information résznél a gyűjtőév és az első befizetés dátuma:
Van valami trükk a riport generálásánál, várni kell még rájuk, vagy szólni nekik, hogy ezt a részt töltsék ki?
-
avl
senior tag
Revolutrol tennek USD-t IB-re, eddig ilyet még nem csináltam, így bizonytalan vagyok, hogyan a legjobb ?
1) IB oldalan megadtam, hogy USD-t tennek be, jo arra a "Bank Wire" mód ? és arra ezt adta:
2) Revolut-on megyek "New payment"-re es onnan mi választandó ? "Bank Recipient" vagy "Send international" ?
ha "bank recipient"-et valasztok, akkor a fenti miatt a "recipient´s account" -ra USA-t kell megadni, nem ? es akkor a "Recipient details"- nal lehet 3-bol valasztani:
A) "Wire (fees may apply)"
B) "ACH"
C) "Swift/BIC code (fees may apply)"melyik a legolcsobb es jarhato ut ?
-
nort_on
senior tag
válasz
werszomjas #1104 üzenetére
Valamire kellett neki fedezet, azért váltott. Vagy csak úgy. Nekem is vannak ilyen 1-2 forintos váltások...
Google fordító be van kapcsolva és a dátum formátum nem tetszik neki. Ha
b@sszaszúrja a szemed kapcsold ki. -
werszomjas
addikt
Ma hajnalban jött egy ilyen email:
A fő számlán lett 1 USD-m, amit nem értek, hogy miért csinálta?
Ha belépek, akkor 0.89 USD-m van, miért vált automatikusan?De a 2025. júniusi statement riport is érdekes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy topik
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen autót vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Demót kapott a Stellar Blade PC-s kiadása
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- További aktív témák...
- IPhone 12 128GB gyári független gyári 99%-os akku
- Asus A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest