- weiss: Filmzene hasonlóság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: Sára és a párja.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
-szabi-
addikt
#3488 SzGee
Közben meglett a kamatos cikk.
Még a kamat is bőven 1000Ft alatt van én meg annak 15%-a miatt aggódtam.
Valószínű ahogy #3485 vnorbi is írta ezért nem is készítettek nekem Hungarian Tax Statement-et.
Mondjuk ettől még ugye be kellene írni az adóbevallásba csak nem kell befizetni.
Persze ha nem készítenek adónyilatkozatot akkor beírhatom én a kis számításaimat de nem tudok mire hivatkozni. -
werszomjas
addikt
Nehéz szülés volt ez a Revolut részéről.
Szentül meg volt győződve, hogy csalás áldozata vagyok.
12:45-kor küldtem el 28.000 USD-t és most, 2 óra múlva jutott el oda, hogy végre engedte, miután feltett csomo kérdést és aláírtam a végén, hogy igen, saját akaratomból küldöm a pénzt.
Remélem megérkezik IB-hez
Standard csomagom van egyébként és ingyen volt az utalás a Revolut részéről ACH-val küldve. 6 éve van amúgy Revolutom és napi szinten használom. -
korcsi
veterán
-
Joe123
senior tag
-
Simia
junior tag
Köszi a tipped, de nem olyan nagy szivatás ez azért.
Már régebben is írtam, hogy nem CSAK az számít hogy nekem ingyen legyen (mostani számlacsomagommal egyébként ingyen lenne), hanem az is hogy ne fizessenek utánam ilyen balf@sz adót, mit a "Tranzakciós illeték".
A Revolut saját bevallása szerint szintén befizeti az illetéket, ezért ott is tartom a max. 50kHUF-okat (mondjuk EUR-nál nem, de annek nem néztem utána arra is fizetnek-e). -
kissandris
csendes tag
-
Gigicuci
senior tag
-
kovaax
őstag
-
chaser83
tag
-
Blaymoira
tag
-
Blaymoira
tag
-
chaser83
tag
-
chaser83
tag
-
chaser83
tag
"Nem úgy van hogy a bruttó rész után 15% SZJA-t és 13% SZOCHO-t kellene fizetnem? (és ezt a SZJA-ba a 183+191-es külföldi kamat jövedelem mezők + a 293 SZOCHO alá kell beírni?)"
Igen. Pontosan.
Az nekem is rejtély, miért a magyar forrásadónál szerepelteti, de az tuti, hogy beszámítható a magyar 15% szja-ba.
-
l0s0
csendes újonc
-
l0s0
csendes újonc
Nekem valamivel nagyobb összegek szerepelnek a kimutatásban, amit küldtek, és azon jobban látszik, hogy mi történt. A lényeg az, hogy az IBIE 20%-ot levont, amit az ír NAV-nak küldtek (mivel nem volt 836-os nyilatkozatom). Ezt valami rejtélyes módon a magyar withholding tax oszlopba írták be.
A kettős adóztatási egyezmény miatt elvileg a NAV felé nem kell SZJA-t fizetni, de SZOCHO-t igen. Bővebben itt.
-
aAron_
őstag
Nem tudom mennyit teszel havonta félre a fizetésedből, de 50 ezres blokkokban gyorsan (IBKR integrációval) és ingyen lehet még mindig utalni Wisetól. Nekem ez a módszer bevált.
Korábban többen írták, hogy elvi okokból is már csak így csinálják. Egyetértek. Így Revonak sem kell ezt a gusztustalan sarcot odaadnia nekik.
-
Joe123
senior tag
Nem nagyon használom amúgy a Revot, aztán amikor volt pár olyan köröm, hogy kártyával feltöltöttem oda pár százezret (többet nem mertem egyszerre ott tartani), aztán elutaltam rögtön, akkor úgy a 4.-5. kör után kinyomott valami figyelmeztetést, hogy megsértem az ÁSZF-et (loopingnak vagy minek nézte a nagyeszű algo) és hogy fejezzem be mert zárolhatják a számlát. Azóta nem csináltam inkább. Ha valaki amúgy aktívan használja, akkor lehet nem nyavalyog miatta.
-
nort_on
senior tag
-
HussarF
addikt
-
gedikart
aktív tag
-
nyirzoz
aktív tag
-
vnorbi
aktív tag
"19. sor: Egyéb jogcímen kapott jövedelem, amely után Ön kötelezett a 13 %-os szocho megfizetésére
Ebben a sorban csak akkor tüntethet fel jövedelmet, ha olyan egyéb jövedelmet szerzett, amely után Önnek kell a szociális hozzájárulási adót megfizetnie (kivéve, ha az költségként elszámolható, vagy azt Önnek megtérítették). Ebben az esetben a megállapított jövedelem 89 százalékát kell jövedelemként figyelembe venni..."De neked nem egyéb jövedelmed van, hanem kamatjövedelmed.
"296. Az adózó által befizetett szociális hozzájárulási adó
Az Ön által 2024-re befizetett szociális hozzájárulási adót itt tüntesse fel! Ebben a sorban ne vegye figyelembe a kifizető által levont szociális hozzájárulási adó összegét! ..."
Ide akkor írj értéket, ha te önállóan fizettél be szocho-t 2024-re. Ha ilyen nem történt, akkor hagyd üresen.Végeredményben az jönne ki, hogy lesz szocho fizetési kötelezettséged, de nem kell majd befizetni, mert 1000 forint alatt lesz az összeg.
A 183-as sorhoz tartozó NAV-os kitöltési útmutatóban szerintem vannak hibák. Például ezt írja:
"Ha a kamat forrása szerinti országgal Magyarországnak van a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezménye, akkor a jövedelemszerzés helye szerinti államban igazoltan megfizetett, az egyezmény szerint levonható adó forintra átszámított összegét (191. sor „b” oszlopában szereplő összeg) a 15 százalékos adóból vonja le, és a különbözetet írja be e sor „c” oszlopába!"
A 191. sor "b" oszlopában nem az adó, hanem a jövedelem szerepel. Ehelyett 191. sor "c" oszlopot kellene írniuk. De amúgy erre is beszól az ellenőrzés, mert szerinte minimum 5%-os adónak azért csak kellene lennie, nem szabadna 0-t írni a 183. sor "c" oszlopába, de ez csak figyelmeztetés, nem hiba, ami blokkolná a beküldést. Ha benn hagyod a 14 forintot a 183/c-ben, akkor az befizetendő SZJA-t fog jelenteni (79. sorban jelenik meg), nem oltja ki a 191/c automatikusan, neked kell a 183/c-t felülbírálnod, ha el akarod kerülni a kettős adóztatást. De ha benn hagyod, és összesítve nem lesz 1000 forintot elérő SZJA hátralékod, akkor nem kell befizetni.
IBKR-rel én amúgy egyeztetnék, hogy mik ezek a levont adók. Miért hívják magyar forrásadónak, ha nem egyezik az SZJA mértékével, és miért variálják az adó mértékét hónapok közt (18% augusztusban, 25% novemberben).
-
kovaax
őstag
-
DarkByte
addikt
Illetve ide is fel kell vinni szerintem a SZOCHO összeget gyanúsan hogy a végén nullás legyen az egész adóbevallás:
"19. Egyéb jogcímen kapott jövedelem, amely után Ön kötelezett a 13%-os szocho megfizetésére"
de ezt majd megnézem ha már a tervezetet összerakta a NAV (márciusban elvileg már meglesz) és el tudom kezdeni beleirkálni.
RSU miatt úgy is bele kell nyúlnom, akkor már megcsinálom ezt is. -
l0s0
csendes újonc
-
peetie1
aktív tag
-
peetie1
aktív tag
Nekem a magyar forrasadonal 0-t ír. Egyébként minden más adat egyezik a saját nyilvántartássommal, MNB huf árfolyam és a külföldön levont adók is. Én tavaly beleírtam az adobevallasba, kijott h befizetni nem kell semmit, azt kész.
Ja, nekem az ibkr ajándék részvények utáni adatok szerepelnek benne, nem kamat utáni.
-
axioma
veterán
-
pictigjis
őstag
-
pictigjis
őstag
-
Simia
junior tag
-
tototos
addikt
-
tototos
addikt
-
SzGee
aktív tag
-
kovaax
őstag
Felveszed mondjuk a webkincstárban az IB forintos számláját, 2 nap múlva használhatod is. Aztán az IB-nél megmondod, hogy pénzt fogsz küldeni, ő megmondja, hogy melyik számlára milyen közleménnyel küldjed, itt csekkolod, hogy még ugyanaz-e a számlaszám. Ha igen, akkor a MÁK-ban elutalod arra a számlára, közleménynek megadod, amit az IB mondott (a / jelet hagyd ki), oszt csókolom.
-
nort_on
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Diablo IV
- Nintendo Switch 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hardcore café
- Bluetooth hangszórók
- World of Warships
- Formula-1
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB / WD19TBS / WD22TB4
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z Neo RGB 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 9 GPS 45MM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4692, 92% AKKSI
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Az élet viszont csak kikényszerítette, hogy belemenjek ebbe, de legalább ezek bevallását is tudjuk és a könyvelőkön sem kell mérgelődni, mit ront el.