- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Barthezz2: Cím: Ismeretlen - Chapter 4
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kal-El
senior tag
IB-nél nincs nem másodpiaci állampapír?
Csak mert a másodpiaciak elég volatilisek, így nekem nem annyira szimpatikusak. -
Kal-El
senior tag
Srácok, IBKR-en nem teljesen tiszta nekem, hogy mi éri meg jobban, a Fixed vagy Tiered?
Mert ETF fee-k esetén Tiereden látok maxiumot. Fixed esetén nem.
Tehát nagyobb összeg esetén a Tiered tűnik jobbnak.
Viszont a Tiered esetén pedig van ilyen is: Third Party Fees. Ebben az Exchange Fees-t is megemlítik. Miért, Fixed esetén nincs Exchange Fee? Ez sem tűnik reálisnak. Mindenesetre megnéztem ezt a linkelt oldalt és Írország esetén találtam ilyet, hogy: 1% of trade value Stamp Tax.
Ergo, ha ott veszek ETF-et, akkor +1% rájön, amivel meg már mégis a Fixed tűnik jobbnak, mert ott ez a Third Party Fees már nem szerepel.
Kivéve, ha ez a +1% különdíj szintén beletartozik a maximumba, amit meg kétlek, mert ez nem az ő díjuk, hanem az Ír hatóságoké. De akkor ez a Fixed esetén miért nincs felszámítva? Sehogy sem áll össze ez az egész nekem. Tele van logikátlan információkkal. -
Kal-El
senior tag
Szisztok!
Regisztrációnál kéri a vagyonforrást %-ban. Ilyet még soha nem kértek tőlem.
És volt ingatlan eladás, ami nem az én nevemen volt, de az én számlámra jött meg, utána ajándékozás családon belül, majd a tőzsdét is megjárta és most állampapírban van a nagy része.
Ilyen esetben mit érdemes megjelölni? A legelső lépcsőt, tehát ingatlan? Vagy a második lépcső, tehát ajándékozás? De gondolom az utána történteket is hozzá kéne adni pluszba. -
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
Regisztrációnál az adószám rublikához az adóazonosító jel-et írjak? Vagy ki kell hagyni, ha nincs adószám?
Új hozzászólás Aktív témák
- Szinte új! Xiaomi Watch S1
- FELTŰNŐ EXTRA! ThinkPad T480 - i5-8350U I 16GB RAM I 512GB SSD I Wi-Fi 6 I HU világítós I Dupla akku
- Redmi note 14 pro 5G
- Precision 7540 27% 15.6" FHD IPS Xeon E-2276M RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- Precision 5560 15.6" FHD+ IPS i7-11850H T1200 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
- Mobiltelefon, konzol és TV felvásárlás gyorsan, biztonságosan!
- Utolsó 1 darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Elegáns Midnight dizájn, megbízható teljesítmény 100%-os akku
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest