- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2026
- weiss: Filmzene hasonlóság
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
fecus
őstag
-
zseko
veterán
Attól hogy nem írtam feleslegesen le végig mindent, tudom hogy működik, azért már azelőtt utánanéztem pár dolognak mielőtt először írtam...
#3584 Kasya Nam akarom a Revót választani erre, meglehet kár volt egyáltalán belekevernem a történetbe. Még a Gemini sem ajánlja a Revót (arra amire én kérdeztem), a TBSZ-t ajánlja, meg a VWCE-t (meg a MÁP-okat). De mivel AI-nak nem hiszek vakon, ezért kérdezek. Az LY-al szemben, amit ingyenesnek mond, az IBKR-re pl. azt írja, van havi 2e forint költsége (amit egyelőre nem találtam meg az oldalon). A magyar bankokban inkább vagyok bizalmatlan, és kihoznám a pénzemet az MBH-ból. De mivel az AI azt is felvetette hogy a pénzt hagyjam simán TBSZ-ben (igaz, a kezdő kérdés miatt inkább magyar bankokat írt), a kérdésem az: 'elég'/'jó' csak a TBSZ, vagy érdemesebb a VWCE-be befektetni? (Persze feltételezem ez eleve felesleges kérdés ha IBKR-t akarok használni)
-
zseko
veterán
Igen, ezeket olvasgattam, el is felejtettem beleírni az előzőbe, hogy tudok róla hogy nincs TBSZ a Revo-n. Azt is tudom hogy részvényeket hosszabb távra érdemes. Eredetileg egyszerűbb elektromos autót akartam venni, de munkahelyet váltottam ami jóval közelebb van az eddigitől - harmadannyi-negyedannyi km-t megyek mint eddig - így meg már nem éri meg annyira, ezért inkább befektetném. Egyelőre olyasmire gondoltam hogy 2-3m TBSZ-en, 2-3m pedig a VWCE-ben (a maradék meg maradna vésztartaléknak itthon), nem gond (legalábbis remélem) a hosszabb táv, végülis a stabil hozam a lényeg - emiatt pedig inkább kockázatkerülő vagyok, a VWCE-ről pedig azt olvastam hogy erre jó.
Ha jól tudom a TBSZ is kamatozik valamennyit - a sima folyószámlától, amin most van, mindenképpen jobb megoldás. Gondolkoztam magyar állampapírban, vagy magyar TBSZ-en is, de őszintén szólva - nincs bizodalmam bennük, főleg most.Csak mivel ilyet még nem csináltam, és ismerősi körömben sem tudok senkiről aki igen, így bizonytalan vagyok ennyi pénzt 'külföldre küldeni'.
#3581 Kasya Mármint az IBKR-ben bíznál jobban mint a LY-ben? (ami feltételezem a lighyear lenne)
-
chaser83
tag
Ez pontosan így van. Én sem gondolom, hogy ezen szőröznének, de ahogy mondod, igazgatóságonként változik épp mi az állásfoglalás, aminek a végén oda írják, hogy joghatással nem bír
(vagy valami ilyesmi). Én mindenkinek azt javaslom, hogy amint megjönnek az év végi igazolások, azonnal kérjenek állásfoglalást epapiron beadva a konkrét tételekkel kapcsolatosan, mert nagyon értékelik egy esetleges későbbi támogató eljárás során, ha egy NAV-os állásfoglalásra hivatkozik az ember. Más kérdés, hogy sok dologra nem válaszolnak pl. mit hova mennyivel kell szerepeltetni, de ki lehet hámozni és velem telefonon is eddig nagyon segítőkészek voltak, illetve bíztattak, bármi kérdés van, bátran kérdezzek. Nekem ez az epapir-os megkeresés az illetékes igazgatóságra, majd utána telefonon kérdezni a konkrét név szerinti ügyintézőtől (saját telefonszámmal és nem a 1819-esen) nagyon bevált és ezt fogom alkalmazni. -
chaser83
tag
-
Travelos
őstag
-
Travelos
őstag
-
fuser123
csendes tag
-
Simia
junior tag
-
fuser123
csendes tag
-
vnorbi
aktív tag
-
Jolida
tag
Így van, idén 2025-2026 évre lehet kérni az adóilletőség igazolást (ÁNYK-IGAZOL nyomtatvány).
Mondjuk a NAV az elfelejti leírni, hogy ezzel együtt be kell adni az adóilletőségedről a nyilatkozatot is, mert a nagy tudású hivatal az összes adatod (közte az adószámod) birtokában sem tudja eldönteni, hogy hol adózol ... ja várjál csak, az adóbevallásomat hogy-hogy el tudják készíteni?
-
chaser83
tag
Erről senki semmit nem mondott, de legalább már engem is idegesít
. Én úgy értelmeztem, hogy az IBCE beszántása után, mindenkitől ugyanúgy vonta az IBIE az adót (és tuti láttam az évközi levonást), csak nem a 15%-ot, hanem a 20%-ot. Nekem sem egy húsba vágó különbség, de ha már a szocho-t amúgy be kellene vallani és fizetni, akkor inkább akkor rendezném a 15%-os adót is. Ráadásul jobb utólag, szerintem. -
chaser83
tag
igen-igen, erre írtam, hogy én hogy oldottam meg. Igaz, a SZOCHO-t (és nem eho-t) így is be kell fizetni. Én arra válaszoltam amit te írtál, hogy: "Szja-t nem kell, mert az írek levonnak 20%-ot, tőlük tudnál visszaigényelni 5%-ot, asszem." Erre a részre írtam, hogy ez sincs feltétlenül így. Ráadásul sokkal bonyolultabb visszaigényelni az 5%-ot, mint egyáltalán nem fizetni a 20%-ot. Ez független a TBSZ-től.
-
chaser83
tag
-
chaser83
tag
-
chaser83
tag
-
chaser83
tag
-
axioma
veterán
Mondtam is valahol, epitkezos penz, azert nincs befektetve. A 10e usd nem egy vagyon (autobol a legolcsobb uj fele ha kijon belole). Nem erzem hogy titkolando meretu lenne. Azert kezdtem befektetest/tozsdet olvasni mert az akkori munkaltato a fizu egy reszet rsu-ban adta, es nulla infom volt a temarol.
-
KMT
addikt
-
KMT
addikt
-
Kasya
nagyúr
-
avl
senior tag
emlekszem is illetve el is mentettem: #119857PredatorZolies persze igaz amit Ö is irt a vegen: ez kedvezöbb :-)
-
Simia
junior tag
-
Moleman
addikt
-
Csigusz23
csendes újonc
Már nem 1% jár, csak 0,33%...

Clients referred prior to August 14, 2025:
Up to $1,000 in IBKR stock. The new client will receive $1 worth of Class A common stock of Interactive Brokers Group, Inc. for each $100 in net deposits during the first year following the date of the first deposit.
Clients referred on and after August 14, 2025:
Up to $1,000 in IBKR stock. The new client will receive $1 worth of Class A common stock of Interactive Brokers Group, Inc. for each $300 in net deposits during the first year following the date of the first deposit. -
Blaymoira
tag
-
donat_sz
senior tag
-
Simia
junior tag
Leggyakrabban az van amit mondasz (ahol 6 hónapot élsz, ott vagy adórezidens), de van kivétel.
A kulcsszó a "kettős illetőség"Egyes esetekben előfordulhat, hogy egyidejűleg két ország is úgy ítéli, hogy Ön adóügyi illetőséggel rendelkezik a területén, és ennek megfelelően mindkettő meg akarja adóztatni az Ön teljes – a világ bármelyik országában – megszerzett jövedelmét. Szerencsére sok ország kötött egymással egyezményt a kettős adóztatás elkerülése érdekében . Ezek az egyezmények rendszerint szabályozzák azt a kérdést, hogy adott esetben a két ország közül melyik minősül az adóügyi illetőség helye szerinti országnak.
Ha az adóügyi egyezmény nem szolgál megoldással, vagy ha az Ön helyzete különösen bonyolult, vegye fel a kapcsolatot az egyik vagy mindkét érintett ország adóhatóságával , és kérje tőlük, hogy tisztázzák a helyzetet.
A részleteket nem ismerem, csak addig jutottam a múltkor amikor ennek utánanéztem.
-
Simia
junior tag
-
Paxker315
veterán
-
Simia
junior tag
-
Simia
junior tag
-
-szabi-
addikt
-
axioma
veterán
-
axioma
veterán
-
axioma
veterán
-
Moleman
addikt
-
-szabi-
addikt
A korábban is említett 6-os etf csomag a terv.
Remek én is így képzeltem el, nagyobbtól a kisebbig.
Normál számláról a tbsz számlára mennyi idő alatt rakják át a pénzt?Limit ordernél az árat mennyivel állítod az aktuális alá vagy fölé?
A fixed/tiered az melyik menüben van? Mi is ez pontosan?
-
Moleman
addikt
-
-szabi-
addikt
-
-szabi-
addikt

Meg akartam nézni amit írtál és most meg hiányzik az account menü.
Ez már nem az első eset, hogy nem megfelelően jelenik meg az oldalon valami.
Ez azért kissé elbizonytalanít.
Oldalfrissítés után megjavult.
A súgó annyit mondott menjek az kereskedési engedélyek oldalra.
Ha a számlák közül a tbsz-t választom akkor a gomb fund your account-ra változik. -
-szabi-
addikt
-
net91
senior tag
-
-szabi-
addikt
-
Cyberslider
őstag
-
Cyberslider
őstag
-
Cyberslider
őstag
-
-szabi-
addikt
-
vnorbi
aktív tag
TWS-szel megnéztem a tört ETF vásárlást. Valóban úgy tűnik, hogy ilyenkor nem akarja lefogni a plusz 2 USD-s minimum díjat a devizaváltáshoz, de van helyette két új probléma.
Az egyik az, hogy a tört darabszámon vásárláshoz nem válaszható ki a tőzsde, azt csak SMART routinggal hajlandó befogadni. A másik az, hogy a darabszámtól függően változik a költségbecsléshez használt tőzsdei díj.
Például valamiből vennék 0,03 darabot, amire az 1,25 eurós GETTEX díjjal kalkulál, és ezzel maradna 350 forintom a vásárlás után. Átírom a darabszámot 0,031-re (vagy 0,04-re), és nem ezen a skálán mozdul az árazás, hanem azt dobja, hogy nem tudja, mennyi lesz a kötési díj, és kérné rá a 3 eurót. Azaz minimális tört darabszám változás mellett már nem megmarad ~350 forintom, hanem rá kell fizetnem ~500-at, hogy egyáltalán befogadja, és a végén lehet, hogy a SMART mégis a GETTEX-re visz, így a végén maradna 850 forintom elköltetlenül.
A 0,01 euró vásárlásom nem működik úgy, ahogyan gondoltam, mert euróra nem fogad be tört darabszámot. Ezt viszont lehet, hogy ki tudom trükközni azzal, hogy az EUR.HUF-nál vételt válaszok ki de forint eladással:
Itt nincs "Cost impact" lehetőség, de gondolom, ezt így beküldve 4 forintért kapnék 0,01 eurót, és levonna még ~660 forintot a váltásért. -
vnorbi
aktív tag
Most csak mobil appon tudom nézni, és van ahol van tört darabszám lehetőség, de nem működik az előzetes költségbecslés megmutatása (internal error), így nem látom, hogy ilyenkor hajlandó lenne-e lemondani a 2 USD-s minimum díj fölösleges zárolásáról, és ameddig hajlandó vagyok elmenni a rögzítésben, addig nem írja ki, hogy mekkora fedezetet akar. Délután megnézem TWS-szel.
-
-szabi-
addikt
-
vnorbi
aktív tag
Néha eszembe jut, hogy vajon mi lenne annak a módja, hogy lenullázzam a TBSZ pénzszámlámat, és talán ez a hozzászólásod vezet el a megoldáshoz.
Az alapprobléma az, hogy idén bevezette az IBIE, hogy az automatikus devizaváltással egybekötött értékpapír-vásárláskor is minimum 2 USD fedezetet kér, ami miatt akármilyen kis értékű vásárlást csinálunk forint egyenleg terhére, a végén ott marad ez a 2 USD-nyi forint.
Esetemben nem az optimális költségű devizaváltás a cél, hanem a lehető legrosszabb: vennék 0,01 eurót kb 664 forintért. A ~660 forintnyi váltási díj nem a semmire kidobott pénz lenne, hanem beleszámítódna a 2000 forintos TBSZ minimum activity fee-be, így ez az apró nem figyelne ott 5 évig a TBSZ-en, hanem hasznosan el lehetne költeni.
Már ha nincs olyan megkötés, hogy egész eurót lehet csak venni, vagy van minimum érték devizaváltásra.
-
Simia
junior tag
-
Simia
junior tag
-
axioma
veterán
-
Gabesz87
veterán
-
Gabesz87
veterán
-
Gabás
addikt
-
Simia
junior tag
-
jalos
tag
-
Horvi
őstag
-
Janusz001
őstag
-
TZ1
csendes tag
-
avl
senior tag
-
Blaymoira
tag
-
Blaymoira
tag
-
Dendytv
senior tag
-
Dendytv
senior tag
-
Dendytv
senior tag
-
avl
senior tag
nem vizsgaltam szuper alaposan, de ha valtassal egybekötött volt a vétel, nekem ugy tünik mindig rahagyott (ha ETF-re limitarat adok meg, en mindig manualisan kiszamolom hany db jönne ki, es akkor üzent, hogy nincs ra penz ..ha meg nem kell valtani pénznemet a vételkor, akkor "passzol")
-
avl
senior tag
-
G@ben
addikt
-
G@ben
addikt
-
G@ben
addikt
-
avl
senior tag
-
avl
senior tag
-
avl
senior tag
-
avl
senior tag
megneztem hogy all a kapott ajandek IBKR rv. vest-elödése nálam:

már nem kell sokat aludni, hogy mind kereskedhetö legyen
..igaz, a fenti szerint 46.8776 db mar vest-elödött, eladhato lenne, de 46.7 db-ot nem enged (csak teszt jelleggel probaltam [hatalmas áron, hogy ne teljesülhessen véletlen se] meg csak preview-Vorschau-t néztem):

de 46.5 db-ot mar engedne, preview-ban, szintén a piaci ar fölötti limitárat beadva:

vicces a nyelvek kuszasága is, van, ami magyarul, van, ami németül, van, ami angolul - nyilvan közben nem allitottam at semmit
-
avl
senior tag
en is utaltam a korabban lassu szamra (1200 1008 0179 1337 0030 0008), es nekem is nehany perc (mast is csinaltam közben igy pontosan nem tudom de 5-10 perc lehetett) alatt megérkezett
kiprobaltam, lehet el is tudnam adni IBKR rv.-eket, de egyelöre a tört dbszámot nem engedi

ma atallitottam, hogy engedjen tört rv.szammal "globalisan" kereskedni, de egyelöre igy sem, lehet ennek hatasa csak masnaptol lesz ervenyes
-
Simia
junior tag
-
Simia
junior tag
A kivonaton van egy ilyen szekció, hogy "Grant Activity".
Abban látszik minden egyes "batch"-nyi RSU mikor vestelődik.
Enyhén kapcsolódóan: nekem MINDEN RSU-m vestelődött tavaly augusztus 4.-én az IBCE->IBIE migráció kapcsán, és más is említette ezt itt a fórumon hogy vele is ez történt. Érdemes megnézni, hátha a tiéd is vestelődött már...
-
avl
senior tag
-
menpee
aktív tag
-
avl
senior tag
-
avl
senior tag
persze hogy elérhetö; én nem csak teorizálok [pl. link]

-
avl
senior tag
-
SzGee
aktív tag
-
chaser83
tag
-
axioma
veterán
-
Sztenly
tag
-
Simia
junior tag
A pénzforgalmi számlának 2024 elején én a gyűjtőt adtam meg HUF-ra meg EUR-ra is, és nem mondom hogy minden zökkenő nélkül, de minden rendesen átment végül.
Azt persze nem tudhatom, hogy azért sikerült a transzfer mert megadtam a számlaszámot, vagy éppenhogy annak ellenére sikerült hogy megadtam a számlaszámot
.
Egyébként tök vicces, hogy Equatex-től ha transzferálok, csak annyit kell megadnom hogy melyik brokerhez utalok, ott mi a broker oldali számlaszámom, meg egy email címet ahol a broker válaszol. 3-4 nap alatt szépen átraknak mindent további kérdések nélkül. Valamiért Mo.-on ez nagyon alaposan le van szabályozva, és élek a gyanúperrel hogy minden csak a transfer nehezítésére lett kitalálva... -
axioma
veterán
-
Begi
senior tag
-
avl
senior tag
ajandek rv. eladasa utani adozas:
noha ez most nekem nem aktualis, de elöbb-utobb az lesz, ezen hsz. szerint vallanám be: #119857PredatorZoli
-
avl
senior tag
-
avl
senior tag
-
avl
senior tag
Te az ajandek rv. adozasa* vagy a kapott osztalek kapcsan írod ezt?
* a rv. kapcsan volt egy korabbi p.zoli altal, hosszu NAV idézettel, majd "érthető, teendő" magyarra fordítása
szerintem az ajandek rv.-ről csak az eladasakor kell bevallast tenni
(nekem talán még mind nincs is a tulajdononban, azaz nem "vest"elődött; terveim szerint, ha mind az enyém lesz, azaz szabadon kereskedhetek velük, akkor eladom -ha nem borzaszto lent lesz az arfolyama - 2025 során, az összeg meg megy TBSZ-re, es majd az eladasról kell adózni)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 27% GIGABYTE Z790 AORUS ELITE AX Alaplap bontatlan új !
- 27% - ÚJ ASUS ROG Strix 27" XG27AQDNG OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- VADIÚJ HP 17 Ryzen 5 7520U 16GB 512GB 5500Mhz 17" FHD 2026.11.12 gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Akkor spórolok egy kis munkát.
(vagy valami ilyesmi). Én mindenkinek azt javaslom, hogy amint megjönnek az év végi igazolások, azonnal kérjenek állásfoglalást epapiron beadva a konkrét tételekkel kapcsolatosan, mert nagyon értékelik egy esetleges későbbi támogató eljárás során, ha egy NAV-os állásfoglalásra hivatkozik az ember. Más kérdés, hogy sok dologra nem válaszolnak pl. mit hova mennyivel kell szerepeltetni, de ki lehet hámozni és velem telefonon is eddig nagyon segítőkészek voltak, illetve bíztattak, bármi kérdés van, bátran kérdezzek. Nekem ez az epapir-os megkeresés az illetékes igazgatóságra, majd utána telefonon kérdezni a konkrét név szerinti ügyintézőtől (saját telefonszámmal és nem a 1819-esen) nagyon bevált és ezt fogom alkalmazni.
. Én úgy értelmeztem, hogy az IBCE beszántása után, mindenkitől ugyanúgy vonta az IBIE az adót (és tuti láttam az évközi levonást), csak nem a 15%-ot, hanem a 20%-ot. Nekem sem egy húsba vágó különbség, de ha már a szocho-t amúgy be kellene vallani és fizetni, akkor inkább akkor rendezném a 15%-os adót is. Ráadásul jobb utólag, szerintem.

Ahogy fentebb szó volt róla etf-hez kell a Complex or Leveraged Exchange Traded Products.

.