- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
aAron_
őstag
Ezt érti valaki? XDEM árlépésköze tőzsde (GETTEX, Xetra) alapján 0.001 és nem 0.005, IBIE ezt miért nem támogatja?
-
xaneb
újonc
Vagyis félreérthetően írtam. Nem az MBH-ból indított TBSZ transzfer érdekel, hanem úgy általában mennyi idő alatt értek át nektek a transzferált TBSZ pénzek, bármelyik bankból?
-
xaneb
újonc
Sziasztok!
Akadt egy olyan problémám, hogy az MBH nem küld TBSZ idegen devizát külföldre. Vagyis az USD-t át kell váltanom forintra, azt átküldik, majd az IB-nél vissza USD-re. Viszont ebben most nagy az árfolyamkockázat ugyanis pillanatnyilag erős a forint. Ameddig nem ér át, minden gyengülése felesleges veszteséget okoz. Szerintetek mennyi idő alatt allokálja az IB a TBSZ transzferek pénzbeni részét? -
tototos
addikt
Sziasztok!
Mobil alkalmazasbol hogyan tudok a legolcsobban forintból eurót váltani? Kikeresem hogy EUR.HUF. Ilyenkor kidobja hogy EUR IDEALPRO. Azon belül megint EUR.HUF majd buy?
-
TCr
veterán
válasz
banderasz77 #1986 üzenetére
Az durva lenne.
-
Simia
junior tag
válasz
banderasz77 #1986 üzenetére
Igen, az USA nem adóztatja a külföldiek árfolyamnyereségét, szóval ott csak a magyar adót kell fizetned.
-
Ixion77
addikt
válasz
banderasz77 #1984 üzenetére
30% százalék az osztalékból. Bosszantó, de nem olyan lényeges tétel hogy érdemes legyen hülyét kapni tőle. Az Intel dividend yieldje jelenleg 2.5% körül van. Ha valóban megvetted tegnap akkor most épp premarketben kb. +8% százalékban vagy, tehát a következő 10 év adóját már tegnap óta behoztad
-
Ixion77
addikt
válasz
banderasz77 #1978 üzenetére
Ne gondold
Amennyire én tudom, így is úgy is az USA cég részvényét veszed, így az adó le lesz vonva függetlenül attól hogy melyik tőzsdén vetted.
-
bigbuda
aktív tag
Sziasztok, nemrég adtam le az első ordert IB-n, de valami nem tiszta nekem.
Order: VWCE, limit 125euro, 40db
Amikor leadtam az árfolyama olyan 125.6 voltÉs azt vettem észre hogy szinte egyből jött a notification, hogy a 40 VWCE vásárlása teljesült, de még akkor is 125 feletti volt az értéke. És már egyből pár eurós mínuszt írt, mint veszteség.
Most hogy is van ez? Hol tudom megnézni hogy milyen áron teljesült, vagy ez a limit order hogyan működik?Update: vagy lehet hogy nem real Time az árfolyam és mikor leadtam az ordert valóban 125 alatt volt? Csak még nem látom a legfrissebb árát?
-
peetie1
aktív tag
válasz
Blaymoira #1963 üzenetére
De nekem nem az egész eurót váltotta le, ottmaradt 70€, csak ezt a 3,7.-et váltotta át. Ennek így semmi értelme.
Bocsi közben látom mások is kiszúrták. A pontos összegre nem emlékeztem mennyi maradt ott, csak hogy tuti 10 fölötti volt.A tanulság az, hogy minden egyes vásárlás előtt, után, és másnap is screenshotolni kell az egyenleget, mert ez követhetetlen, hogy mit miért csinál. Az activity statementből se derül ki hogy miért adta el, csak az hogy eladta.
-
TCr
veterán
válasz
banderasz77 #1974 üzenetére
De hát a részvény amerikai, hogyan kerülhetné el a kettős adózást, csak mert más pénznemben vásárolod meg?
-
Ixion77
addikt
válasz
banderasz77 #1966 üzenetére
Melyik tőzsdén keresed?
US4581401001 ISIN kóddal keress, és kapsz bőven válsztási lehetőséget:
AMEX, NYSE, CBOE, PHLX, ISE, CHX, ARCA, NASDAQ, DRCTEDGE, BEX, BATS, EDGEA, BYX, IEX, EDGX, FOXRIVER, PEARL, NYSENAT, LTSE, MEMX, IBEOS, OVERNIGHT, TPLUS0, PSX, SEHK, EBS, FWB, IBIS, VSE, SWB, CHIXDE, BATEDE, GETTEX, DXEDE, EUIBSI, AQEUDE, EBS, MEXI
Néhol INL néven fut INTC helyett. -
aAron_
őstag
válasz
Pedig van. Paperen simán vettem GETTEX-en smart routinggal. US4581401001
-
nort_on
senior tag
válasz
És az minek neked?
USD-ben lehet kereskedni, a rendszer automatikusan átváltja majd az euródat vételkor (vagy utána).
-
Ixion77
addikt
válasz
banderasz77 #1964 üzenetére
Milyen részvény az, ami a IB-nél nincs?
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Részvényt hogyan lehet felvetetni velük, ha nincs?
-
peetie1
aktív tag
A múltkor vásároltam a TBSZ2025-re és már nagyon örültem, hogy sikerült úgy leváltani a forintot a sima convert currencyvel , hogy csak 100Ft maradt rajta szabadon. Meg is vettem az ETF-et, maradt tizen néhány euró meg a 100Ft körüli összeg a végén. Erre a hülye IB másnap leváltott nekem 3,7€t Ft-ra, így most ott van 1600Ft parlagon. Rákérdeztem a supportnál hogy ezt mégis miért csinálta, kaptam egy sablon választ:
"rendszerünk alapján Ön 03.05.-én devizaváltást hajtott végre a számlán, melynek kereskedési költsége minden esetben HUF-ban kerül terhelésre. Mivel a kereskedési költségek terhelése a kereskedés napján történik, azonban nem állt rendelkezésre elengedő HUF egyenleg ennek kiegyenlítésére, a rendszer ezt kiegyenlítette egy automatikus konverzióval (fontos, hogy a rendszer ilyenkor biztonsági váltást végez, így az átváltott deviza mértéke magasabb, mint az aktuális összeg)."
Nekem ez így még továbbra sem stimmel, de egyelőre nem foglalkozom vele, csak zavaró hogy ennyire kiszámíthatatlan ez az egész váltás mizéria.
-
student
őstag
[How To Use Interactive Brokers Effectively (2025)]
nekem mondott újakat a srác
tudtok még hasonló költségcsökkentő funkciokat ib-ben?
akár mehetnének is fórum összefoglalóba
egyéb okosságok :
GitHub - hyperknot/interactive_brokers_tbsz: Interactive Brokers TBSZ leírás / guide
Melyik brókert válasszam TBSZ-hez? - Számolótáblával! - KK
[IB átalános bemutató]
[IB tbsz nyitása] -
axioma
veterán
Na vege a magyarul levelezel emberrel idoszaknak, egy agent valaszolt angolul, a nagyobb gond hogy csak a KELER kodot adta meg (azt mondjuk annak ellenere hogy felregepeltem es L helyett egy : volt benne), az ep.szamla szamot azt nem. [Egyebkent tokeletes pelda arra, mire NEM egy AI agent a megoldas: n-szer ismetlodo ugyanolyan keresre (mindannyian masoljuk a githubos leiras alapjan) automatikus kikuldes vagy faq bejegyzes lenne a megoldas.]
-
-
mézespálinka
senior tag
Köszi mindenkinek.
Tervben van a TBSZ csak sajnos az átcsoportosítás (ibkr megnyitása -> más helyen bankban intézkedés -> ibkr használata) pont úgy jött ki, hogy a tavalyi gyűjtésről lemaradtam.
Egyébiránt a terv az nem daytrading, de ha úgy van, nem ódzkodom egy adott részvényt éven belül pl többször adni-venni. A "nagyon"biztos porciója a megtakarításoknak az máshol van. -
tototos
addikt
Szerda este indítottuk őket. A Wise azt írja elutalva de azt is hogy 15 utalás ellenörzésre vár. A wise IBKR összekötéssel csináltuk, úgy ahogy decemberben átmozgattunk már 12 millió HUF-t. Most próbáltunk 20 ezer forintot spórolni de úgy néz ki csak megszivattuk magunkat.
-
tototos
addikt
Na úgy néz ki jól megszivattam feleségem a wise-ra való utalással. Kb 20db 50 ezres tranzakciót indítottunk és egyik sem érkezett meg IBKR-re. Nem tudom mit csináljunk..
-
student
őstag
válasz
mézespálinka #1935 üzenetére
ugyanez volt nálam is.
én akartam is tbszt szóval nem zavart de meglepett mert nem kérdezték számlanyitásnál -
Ixion77
addikt
USD.HUF-ot kereskednék, de az IBKR desktopon nekem eltűnt a választható FXCONV lehetőség, csak az IDEALPRO (meg még két számomra ismeretlen lehetőség: Algorithms, IBALGO) maradt.
Nektek is eltűnt? -
Ixion77
addikt
válasz
Ha 30 napig nem fizetsz be rá, automatikusan megszüntetik. Díjat addig se vonnak.
-
axioma
veterán
Koszi, legfeljebb ami megmarad az bemegy nyesz-re. De akkor valtom az eur-t forintra, az a biztos, meg betolok annyit a foszamlara hogy maradjon 10e.
Erdekes, hogy a tbsz allomanyi dijat - ha csak ott van szabad penz - miert nem tudjak a tbsz-rol vonni (papiron megtehetik). [Bar lehet hogy ha forintositom, akkor le fogjak.] -
kovaax
őstag
Bréking! Tegnap dél körül indítottam pénzt a Rafis szlaszámra, és reggelre ott volt az IBIE-nél!
-
kovaax
őstag
A tartozást a főszámlán kell kiegyenlíteni. A transzfer költség az már érdekesebb, mert annak is a főszámlán kell meglennie, de nekem ezután a TBSZ-eken levő maradék pénzeket vették el, és csak ami nem tellett ki belőlük, azt vonták le a főszámláról. De a transzfer elkezdésének az volt a feltétele, hogy ott legyen a főszámlán a teljes transzfer költségre való.
-
Joe123
senior tag
válasz
Valahol tuti beikszelted vagy alapból be volt és nem vetted ki a pipát, de amúgy szerintem amíg nem tolsz rá min. 25 ezret, addig nem ketyeg a díja, de ez csak tipp. (Amúgy ha hosszú távra akarsz nem HUF alapú eszközöket tartani, akkor csak TBSZ-en szabad, különben a gatyád is ráfizeted majd az adóra a hosszú távú trendszerű HUF gyengülés miatt.) Egyébként ha tredelni akarsz, nem b&h lesz, akkor is érdemes elgondolkozni a TBSZ-en, mert a 2000HUF is lekereskedhető.
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Nyitottam IBKR-en egy számlát, viszont csatolódott hozzá egy 2025-ös tbsz is. Egyáltalán nem rémlik, hogy én ezt kértem volna, viszont ha jól tudom 2k/hóval ketyeg 5 évig...
SAjnos későn vettem észre, így pénz sincs rajta, lassabb folyamat volt átcsatornázni ide az ide szánt tőkét. (ez az én hibám.)
Van esetleg tipp, hogy hol lehetne utána nézni, miért nyílott, és hogy mit lehet kezdeni vele?
-
axioma
veterán
Transzfer ersterol: elinditottam az ibkr-es dolgot, kimentegettem az ersterol mindenrt, de miert van leirva hogy ne legyen tartozas? Jelenleg van az egyetlen tbsz-emen 100+ db wvce es 31 eur [meg lemondos apro], meg ramverte'k 1 honappal korabban a foszamlara 2800Ft minuszt [0-n allt]. Felteszem ha csak a papirokat ke'rem transzferalni, arra hasznalhatom a 31 eurt? vagy csak forintban, valtsam le elore a transzferdijhoz? A tobbit igazan levonhatnak a tartozasom ellenertekere... persze nem ezen mulik, de miert fontos a minusz eltuntetese, barmikor utalok ra.
[Foszamla, nyesz most marad, csak a tbszt teszem at.]
Koszi elore is ha van tapasztalat! -
tototos
addikt
A wiseról nem ingyenes a transzfer IB-re? Tavaéy decemberben még az volt most meg elég kemény fee-t ír.
-
tom120514
őstag
EUR vagy USD kiutalás esetén jól latom, hogy (ha már onnan menekülök) és nem akarom a magyarországi (KH-s) devizaszámlámra utalni akkor Wise vagy Bunq lehet jó? Revolut és Lightyear ha jól látom, nem saját számlát ad, a szabályzat szerint pedig gyűjtőszámlára nem lehet kiutalni IB-ről.
-
Oktaan
csendes tag
Sziasztok! A mostani forint erősödés maitt vennék némi eurót. Az működik, hogy a TBSZ-re pakolok forintot, átváltom euróra, de egy darabig nem veszek belőle semmit? Később eurós ETF-be fogom forgatni, úgyhogy plusz váltás nem lesz.
-
kovaax
őstag
Lol... Performance-ot akarok nézni, ráklikolok, kicsit csigabigázik (pár mp), majd kidob, hogy lejárt a szessönöm... Nájsz!
-
Gabás
addikt
A SEPA-kiutalások mennyi idő alatt érkeznek nektek? A tegnap reggel óta még úton van nálam.
-
zsero
aktív tag
Sziasztok, a 2019-es átgörgetett TBSZ-emről ma kaptam "TBSZ Tax Certificate"-et.
Ez van benne:
IGAZOLÁS / CERTIFICATE
A 2024. ÉVBEN KELETKEZETT, TARTÓS BEFEKTETÉSBŐL SZÁRMAZÓ JÖVEDELEMRŐL /
OF INCOME FROM LONG-TERM INVESTMENT IN THE YEAR 2024.
Ezzel kell bármit is csináljunk, vagy elég eltenni biztos helyre? -
Ulrik
tag
MÁK-nál kiutalásnál lehet másik MÁK-os értékpapírszámlára utalni (más személynek)?
-
net91
senior tag
Megoldottam, sikerült beállítani a lekérdezést.
szerk.
Köszönöm, tz970 -
net91
senior tag
válasz
Blaymoira #1909 üzenetére
Nálam egy havi activity statement 34 oldal hét darab számlára vonatkozólag és ebből kellene kikeresgélni az open positionokat EUR-ra és USD-re. Ezt szeretném elkerülni.
A hét darab számla összes open positionok és cash devizánkénti összesítése kellene.
(szerk: tehát az összes számla egyenlegeinek összesítése kellene) -
net91
senior tag
Az ERSTE egyenlegközlő legvégén megtalálható a befektetés deviza szerinti összegzése.
Az IBIE-nél, hogyan lehet ilyen deviza szerinti egyenleget lekérdezni.
A konfigurálható lekérdezéseknél sajnos nekem nem sikerült ilyen lekérdezést létrehozni. Valakinek már sikerült? -
Ebiker
újonc
IB-n ha alapszámla HUF, és eladok egy EUR-os ETF-et, akkor milyen pénznemben kerül számlára az összeg, EUR vagy konvertál automatikusan?
-
tz970
csendes tag
A https://wise.com/batch/ oldalon elérhető az üzleti fiókoknál alap, csoportos utalás funkció. Itt elvileg egy csv fájlban fel tudsz tölteni akár 1000 db 50k-s szeletet egyben és egy jóváhagyással elmegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Autós topik
- Videó stream letöltése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- OLED TV topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- LG NanoCell 50NANO759PR
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest