- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Nem, nem vagy hülye, csak érzésem szerint olyan dolgokba futsz bele, illetve olyan dolgok miatt vannak problémáid, amiket némi odafigyeléssel és karbantartással elkerülhetnél. Valóban, elviheted mindenért szervízbe, olyan dolgokért is, amiket különösebb időigénybevétel és erőfeszítés nélkül megoldhatnál magad is (pontosan ez a jó a Lenovóban, mert a fícsörkínálatról és minőségről lehet vitatkozni - én főleg Mac-hívőkkel szoktam
- de a szervízháttér vitán felül kiemelkedő), bár emlékeim szerint korábban az volt az egyik problémád, hogy a szervíz túl messze van.
De majd lehet, hogy veszek egy T61-et és én is panaszkodni fogok.
-
csiktor
tag
Szerintem vannak dolgok amikért igenis érdemes szervízbe vinni és vannak mikért tuti nem vinném.
Pl. egy memória csere vagy egy venti takarítás nagyjából 10 percbe telik. Ennyi idő alatt el se jutok a szervízig... Ami ennél komolyabb azért viszont már szervízbe vinném...Egyébként "barkács" szempontból nagyon jók ezek a gépek. A Lenovo oldalán teljes szét és összeszerelési rajzok, könyvek, ábrák, videók vannak gyakorlatilag minden típushoz. Csak utánozni kell amit ott csinálnak és nem lehet elrontani.
-
evone
őstag
Na igen, Tim82: nem azt mondtam hogy szar a lenovo (igenis kedvelem a lenovot. nagyon jo marka szerintem. kiemelkedik a tobbi notebook gyarto kozul, az ideapadek is nagyon bejonnek designra ) , csak hogy a t61 szar.
Irtam is hogy remelem a kovetkezo olyan lesz mint a regebbi T4x szeria. Mert azoknal nem hallottam ilyenrol, ellenben pl a T61nel szintugy mindenki panaszkodik mindenre amit en eddig itt leirtam. Persze van egy ket szerencsesebb aki nem, de tobbsegben igen. Nem csak az en finyassagom. Azert vettem garanciaval a gepet, hogyha valami baj van vele, akkor szervizbe vihessem, es ne magamnak kelljen javitani. De mind1, tulbeszeltem. Igazabol csak megemliteni akartam, de nyilvan megint en vagyok a hulye hogy zavarnak ilyen dolgok.
-
-
-
Tim82
félisten
Azért örülök, hogy sajnáljátok a gépetekre azt a kb. 2000-2500 forintot, amibe kerül a sűrített levegő + a kenőzsír, maga az eljárás pedig - szétkapással és összerakással együtt - úgy 10 percbe (és különösebben nem is házibarkács, inkább júzer által különösebb gond nélkül elvégezhető karbantartás-kategória, pontosan ilyen szintű). De tényleg jobb sírni, hogy milyen sz@r ez a Lenovo Thinkpad, így szervíz, úgy szervíz.
No offense, számomra vicces. (Meg pazarlás is, és élhetetlenség is - az a kategória, mintha beszereznétek egy új lámpát a régi helyett garanciálisan, amiben mindössze a villanykörte égett ki - de ez már tényleg csak halk megjegyzés, reagálni sem kell rá.)
-
Gergő_
őstag
nem akarok kötözködni, de ilyen szintű karbantartás/ráfordítás nem az átlagfelhasználó feladata, nyilván megéri, sőt a lenovo t,r,w tulajok nagyobb hányada szerintem hozzáértőbb mint más márkáknál, de ez nem lehet elvárás, ha csak nem adnak a szervízben a kezembe ingyen és bérmentve egy flakon sűrített levegőt.
-
evone
őstag
Pórul jártál, ha garis lenne a geped nem lennel ennyire ideges. Valamilyen szinten orulok hogy neked is ugyanezek a problemak vannak, mert nekem is gázos a gep. A ventit most kezdett el zugni, pedig nemregen lett cserelve ( ~ 1 honapja ) ugy hogy majd megint vihetem szervizbe. Ez a T61 sajnos mar csak ilyen, nem ajanlanam senkinek, viszont meg kell szabaduljak tole, ugyhogy majd szervizbe mindent megprobalok kicsereltetni rajta ujra mielott elkel, termeszetesen a hardverrel nincsen baj.
Csak emiatt bizok benne hogy az ujabbak es a tobbi ThinkPad nem ilyen. Mert a kovetkezo gepem is TP lesz az 100%.
Remelem abban nem kell mar csalodnom mert akkor a harmadik gep mar nem az lesz.
Persze jobb ez mint egy vacak Acer, de lehetne jobb is, mert ez igy nem az amit reklamoznak.
-
rankesz
veterán
Hű, most aztán jól megmondtad...
Én marhára nem a szöveget néztem, főleg azok után hogy láttam hogy lejárt a hirdetés, hanem a kivitelt a képen. Aztán kerestem kicsit guglin a travel keyboardokra num keresőszóval, de mivel melóban voltam így nem volt időm belemerülni. Meg hát láttam hogy nem egy láma újonc akinek kéne, biztos feltalálja magát...
Szóval vissza lehet venni az arcból! Senkinek nem hiányzik a feszkó. Legalább ez a topik na kutyuljon már el...
---
most valójában azon háborogsz, hogy felhívta a figyelmed arra, amit neked kellett volna észrevenni, vagy azon, hogy Ő jobban megnézi, hogy TE mire adnál ki pénzt[ Módosította: bwoay ]
-
Shadowfax
addikt
válasz
efegyke #4282 üzenetére
Nemcsak a procival van a gond, hanem ez egy közel 6 éves laptop, s fénykorában sem volt egy csúcsgép.
Jó, hogy megkérdezted, mert sok szerencsétlen vevő majd azt gondolja, milyen jó vásárt csinál, hogy 80k-ért megveszi a 127k-s gépet.
Az előbb még talán túl is áraztam, inkább 40k körül érhet (persze tudni kell, pontosan milyen konfig.) -
efegyke
tag
Sziasztok!
Helyi xxxx boltban le van akciózva egy Thinkpad r50e 127ezerről 80ezerre.Lecsapjunk rá?
-
Mac!
aktív tag
Komolyan besz@rás.
Kezdjetek el vitatkozni, hogy melyik jobb...A vaterán hirdetett 3500 Ft-ért:
"A ThinkPad UltraNav Travel USB Keyboard a kompakt és könnyű, mindössze 22 mm vastag, saját hordtáskával rendelkezik.
Extrák: Beépített USB HUB
A külső billentyűzet az alábbi funkciók teszi lehetővé:
- ThinkPad hangszóró hangerő szabályzását
- Külső monitor ellenőrzését, kezelését, a fényerő szabályzását
- A rendszer Sleep módba helyezését, és élesztését.A ThinkPad UltraNav Travel USB billentyűzet egyedi tervezésű.
Fekete színben kapható."Vagy esetleg a PH!-n hirdetett 3500 Ft-ért:
"A ThinkPad UltraNav Travel USB Keyboard a kompakt és könnyű, mindössze 22 mm vastag, saját hordtáskával rendelkezik.
Extrák: Beépített USB HUB
A külső billentyűzet az alábbi funkciók teszi lehetővé:
- ThinkPad hangszóró hangerő szabályzását
- Külső monitor ellenőrzését, kezelését, a fényerő szabályzását
- A rendszer Sleep módba helyezését, és élesztését.A ThinkPad UltraNav Travel USB billentyűzet egyedi tervezésű.
Fekete színben kapható."De várjunk csak mindkettő matricázható, az ára is azonos, a szöveg is mint ha egyezne. Gyanús...
Ki a franc is árulja?
Hja hogy mindkettőt zamirkraft néven hírdetik. Biztos csak véletlen egybeesés. Ne foglalkozzatok vele.
Főleg, hogy vaterán leírta, hogy elfogyott...
-
fekabo
csendes tag
Sziasztok!
A következőkkel kapcsolatban szeretném kikérni hozzáértők/tapasztaltabbak véleményét:
Van egy T61-es laptopom (sajnos megbízhatatlan forrásból használtan vettem "ennek nem lesz baja" alapon - ilyet soha többet)
1. ventillátora eleinte zörgő hangot hallatott (mintha hozzáérne valamihez, meredekebb dőlésszögben tartva a gépet hangosabb volt, én laikusként ilyesmire gondolok, hogy csapágyas stb.), majd néha komoly súrlódó hangot hallatott, egyszer csak nem indult el, a gép kiírta, hogy "Fan error" (úgy rémlik kattant is egy nagyobbat, tényleg csúnya hangja volt a végére...).
2. ha a monitorom a négy sarkától befelé "rácsosan elfehéredik" (úgy vettem észre, hogy hidegben gyakoribb a jelenség), de mozgatva a kijelzőt - állítva a dőlésen (közben kicsit "ugrál" a kép) teljesen hibátlan kép is elérhető.
Elvittem szervízbe, én ventillátor cserére számítottam+vmi kontakthibára a monitor kapcsán, ezzel szemben elvileg az alaplapi videovezérlőnél állapítottak meg hibát, aminek javítása 50e Ft...
egyszerűen nem értem az összefüggést (persze minden összefügg mindennel...) a fentiek - főleg a ventillátor, aminek a cseréje mindenképp fontos, mert így el sem indul -, és a szerviz által feltárt hiba között...
Van esetleg valakinek ilyen hibák ügyében tapasztalata?Előre is köszi !
-
SNor
tag
Háhh! Ez a Vaterás nem is tűnik rossznak... Gondolom a nem numerikus része kompatibilis mondjuk egy T4x széria billentyűzetével, és akkor akár magyarosítható is matricázás nélkül. Jólsejtem?
-
SNor
tag
-
SNor
tag
Tippeket kérek, ki milyen alternatív billentyűzetet használ, ha pl dokkolóban van a gép, stb? Arra gondolok, hogy mi az ami a thinkpad billentyűzet szintjét megüti? Én most egy [ilyennel] szemezek, de nem vagyok meggyőződve, hogy ugyanolyan jó lenne.
Köszi:S! -
Mészike
aktív tag
Használtam a mobilnetet, lecsatlakoztam róla, nem volt semmi hálózat aktív. Lecsuktam a gépet (sleep). Most visszakapcs, és nincs WWAN kártya. Lehet megint restartoli...
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Nem tudja-e valaki, hogy ez az Edge neveztű masina kb. mikor érkezik Magyarországra?
Köszi
-
Hello!
Bocs a belekotyogásért, Lenovo 3000 N200-hoz lenne szükségem ventilátorra, tudja esetleg valaki, hogy hol lehet beszerezni, vagy milyen más típusoké azonos?
-
TOZ
addikt
válasz
k-rock-atona #4234 üzenetére
Hardinfo (debian csomag van belole a getdeb-en)
Allitolag az Everest megy winevel. -
Kopa
tag
Sziasztok!
Ha veszek USA-ban egy Lenovo IdeaPad Y550p-t (mivel nálunk nem igazán lehet kapni), akkor arra az 1 éves garancia nálunk is érvényes, mert én úgy tudom, hogy világgaranciát ad a Lenovo, illetve ezt meg tudom hosszabbítani a garanciát?
Köszi a segítséget. -
k-rock-atona
csendes tag
Kaptam, s át is néztem, de FRU-ról nem láttam semmit, gondolom, mert ahhoz nem lehet piszkálni. Ahogy láttam, a CRU-nak is két fajtája van, s a ,,bonyolultabb'' szerelésű elemeket garanciálisan szervízzel is lehet cseréltetni, én ezt hoztam ki belőle, mármint, hogy azokat kötelesek intézni, ha kéri az ember. (Nyilván erre nincs igényem annyira.)
Afelől akkor kezdek megnyugodni, hogy a CRU-k garivesztés nélkül szedhetőek szét.Köszönöm a segítséget!
-
P100
senior tag
Sziasztok,
Van valakinek LENOVO IdeaPad G550L 59-027331 laptopja? Pont erre a típusra lennék kíváncsi. Akinek ilyen van, tudna róla véleményt mondani? Mennyire masszív, megbízható, stb... Ne a felső kategóriával hasonlítsátok össze, hanem a hozzá hasonló notikkal.
-
Prom
tag
És amugy használtan vagy valakitöl vetted vagy boltba mert azért üzletben nem árulják jelszóval
Elem lehuz visszadug kiprobálhato csak 4db csavart kell kiszedni touchpad alatt van az elem (kis sárga) De ha Security Chip aktiv akkor Supervisor jelszó tuti marad... bár mostanában vannak BIOS jelszó feltörös hirdetések is.. mindenképen érdeklödj az eladótól.. -
csiktor
tag
Adott egy TP X200, amiben C2D P8600 2,4 GHz proci van.
Eddig mindig feltette a proci sebességét 2,4 GHz-re ha szükség volt rá, most viszont bárhogy terhelem csak 1,58 GHz-re teszi fel... Minden energiagazdálkodás max performance-ra van állítva, fut 2-3 teszt progi is, és nem pakolja feljebb.
Mi lehet a gond? Mit állítsak?
-
TOZ
addikt
válasz
k-rock-atona #4243 üzenetére
De én is inkább visszavinném az eladónak, hogy oldja meg. Ha nem tudja a passwordot akkor meg eleve gyanús, hogy honnan "lett" ez a gép...
-
mdk01
addikt
válasz
k-rock-atona #4243 üzenetére
Ez manapság már nem játszik. Többen is próbálták.
-
mdk01
addikt
válasz
k-rock-atona #4233 üzenetére
A géphez nem kaptál kézikönyvet?
Benne van minden CRU, FRU és, hogy a lényegesebbeket hogyan kell szerelni.Neten nem tudom hogy hol van ilyen lista a rutinosabbak biztos tudnak segíteni.
-
"Zé"
csendes tag
Köszi a segítséget mindenkinek.
A gép még garis, anno vettem rá +2 évet. Székesfehérvár környékén nem járok mostanság, de ha mégis akkor jelentkezek. -
Mészike
aktív tag
válasz
Napfénysüti #4236 üzenetére
Sőt, az aláírásodban lévő E51 is stimmel -
heno68
tag
Sziasztok
Tudna nekem segíteni valaki ? A problémám az, hogy vásároltam egy új T400 - as notit és a BIOS -a jelszóval le van védve ! Ezért nem tudok semmilyen beállításhoz hozzáférni... A leírásában egy szó nem esik a jelszóról...
Ha valakinek van ötlete, azt megköszönöm...
Üdv
-
k-rock-atona
csendes tag
Köszi az információkat! Igazából hasonlóra számítottam, emlékeimben is valami ilyesmi élt, pl. ami a tpfancontrol használatát illeti. (Nekem úgy rémlik, hogy próbáltam, de nem akart működni...
) Azt megkérdezhetném még Tőled, hogy Linux alatt tudsz, illetve használsz olyan programot, amelyik az everest ultimate-hez hasonlóan egy helyen összegyűjtve látja el a felhasználót sok-sok hasznos infóval? Fordulatszám, hőmérséklet mindenképpen jól jönne benne...
Köszönettel,
k-rock
-
TOZ
addikt
válasz
k-rock-atona #4216 üzenetére
A linux - elvben - rosszabbul gazdalkodik az energiaval, a nagyobb energia felvetel egyenes kovetkezmenye a nagyobb holeadas. hozzatartozik az is, h a linux userek szerintem hamarabb nekiallnak fancontrollal jatszani, mert szeretik "heggeszteni" az ost.
Windows tapasztalatom viszont gyakorlatilag nincs (na jo a win7 7100 buildjet probaltam ott pl folyatosan ment a venti fancontrol nelkul, ugy, h a proci 40 fokos volt csupan). -
rankesz
veterán
Mától eladó a T400-am.
-
"Zé"
csendes tag
Kérnék egy kis segítséget akku ügyben: úgy tűnik egyik napról a másikra meghalt a 1,5 éves R61-emben az akksi. A Power Manager 0%-ot ír, narancssárgán villog a led, de tölteni nem tölt. Battery condition-re good-ot ír, próbáltam már egy battery reset-et is, de miután elindul kb. 2 perc múlva végez is. Ha kihúzom a töltőt azonnal kikapcsol a gép. Létezik, hogy tényleg megdöglött?
-
Integra
titán
urak, erről mit tudtok, mennyiért beszerezhető? brutto árra lennék kíváncsi.
ThinkPad Z60m/T60/R60 9 Cell Lithium-Ion Battery
Cikkszám 40Y6797 -
bwoay
nagyúr
hmm, a T410s nemigen stimmel, ha összeveted azzal, amit még novemberben linkeltél. a kép szerint az új típus külsőre csak a feliratban tér el az elődtől, ugyanis a korábban kivesézett változások nyomát sem látni rajta (fedélzár hiánya, dupla Thinklight), még a touchpad mérete sem változott. Lehet, hogy fake fotó? Bár írja a jóember, hogy a T410s-hez nyúltak legkevésbé, mert az ugye már a mostani lineup előfutára volt. Akkor meg a régi képsorozat volt fake, majd kiderül.
-
_ak_
addikt
válasz
k-rock-atona #4216 üzenetére
Csak ép a legfontosabbat hagytad ki. Milyen géped van? A T széria egész jól szétszedhető gari vesztés nélkül. alul kicsavarozod a billentyűzet csavarjait akkor le tudod azt szedni és kényelmes elérést kapsz ezekhez a pontokhoz.
-
k-rock-atona
csendes tag
Sziasztok!
A következőkben fordulnék Hozzátok segítségért:
1.) Sajnos én is tapasztalok csattogást bizonyos billentyűknél a bal oldalon. Szeretném korrigálni, úgy rémlik, buherka írt be valamilyen jó módszert erre kétoldalas ragasztókkal... Az lenne a kérdésem, hogy mennyire szedhető szét a gép, hogy ne menjen kárba a garancia? Szívesen lecsekkolnám a ventit is, hogy mennyire poros, bár hőmérséklet és fordulatszám ügyében az újkori értékeket tapasztalom, tehát nem lehet komolyabb gond még szerintem. Egyébként mit javasoltok, milyen időközönként érdemes szétkapni a masinát (ha szét lehet garanciavesztés nélkül), és kitakarítani?
2.) A lenovo ventillátorvezérlése platformfüggetlen, vagy, ha windows alatt jó, attól még lehet érdekeseket tapasztalni linux alatt? Gondolom igen, csak ez indokolhatja a sokat olvasható linuxon sűrűbb tpfancontrol használatot... Suse LiveCD-vel forró levegő kavart kifelé, csak néztem...
Kicsit bíznék abban, hogy nem oprendzserfüggő, mert előfordulhat, hogy linuxot is tennem kell a gépre. Van valakinek tapasztalata a rosszabb vezérlésről linux alatt?
Bocsi, ha kissé láma volt valamelyik kérdés, gondoltam felteszem őket, hátha tud esetleg valaki segíteni...
Köszönettel,
k - rock
-
evone
őstag
-
evone
őstag
-
bwoay
nagyúr
Már majdnem elkezdtem írni, hogy fogalmam sincs, ez az Edge mitől Thinkpad, hiszen megfosztották lényegében minden TP karaktertől, meg hogy én sokkal inkább valami premium szintű Ideapadként "marketingeltem" volna, és akkor kevésbé szúrná a szemem. Aztán úgy voltam vele, hogy még hátravan fél oldal a tesztből, azt még elolvasom, és utána megírom jól a frankót. Erre mit találok az írás legvégén:
"Overall I find it interesting that Lenovo added the Edge to the ThinkPad lineup. The only features it shares with the ThinkPad notebooks is the recognizable touchpad with pointing stick controls and the logo on the palmrest. If it was introduced as a new IdeaPad the keyboard change would have been better received and the chassis design would have been criticized less." -
HZoli87
veterán
Lenovo ThinkPad Edge Teszt (angol) - Szép gépezet.
-
_ak_
addikt
válasz
venember83 #4205 üzenetére
Subnotit? Ennyiért T4x szériák szoktak mozogni, de azok is 14,4".
-
venember83
nagyúr
[link] - hátha valakinek van javaslata. Lényeg a hordozhatóság, megbízhatóság és akkuidő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest