Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lapa

veterán

válasz audi100td #49978 üzenetére

én ezt továbbra is vitatom, a 4,x wattokat szimplán nem hiszem el továbbra sem, a 6,0-6,5w-ok (x200s-nél) meg nagyjából hasonlóak voltak, akárhogy mértem több esetben és géppel. azt viszont simán elképzelem, hogy használat közben mondjuk 3g meg ilyesmi jobban (takarékosabban) megy win alatt. meg az, hogy sleep után reprodukálható nálam win7-en a +2w... de van most egy x64 win7-em lemezen, majd ha nagyon ráérek megnézem az is ezt csinálja-e.

én inkább azt mondanám, hogy mindkettőnél végig kell nézni a dolgokat, amíg az adott géphez kapcsolódó, valóban alacsony fogyasztást eléri az ember. ennek szerintem jóval több igazságtartalma van, pláne a sok tényező egymásra hatása miatt (lásd hdd, ssd, második hdd, fp, mindenféle appok...). szóval szerintem az a fontos, hogy powercfg -energy vagy powertop / powertop2 és utána figyelni batterynél mennyi az annyi. és nem egyszer megnézni, hanem különböző események után (sleep, hibern, 3g, ultrabay kivétel...) is.

nem vitaindítónak gondoltam, csak ezt így kijelenteni szerintem túlzás.

persze az is igaz, hogy olyan, hogy "linuxozik" olyan nincsen. olyan van, hogy valamilyen konkrét releaset használ. ahogy xp sem = win7, ubuntu 12.34 sem = debian 56.78, hogy példát említsek.

Új hozzászólás Aktív témák