Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz
feelgood #13498 üzenetére
X200T vs T61 14"
A 8c akkuval az X200T kb. 6-7mm rövidebb, mint a T61 6c akkuval, illetve legalább 3cm keskenyebb. Az X32 pedig minden irányon kisebb az X200T-től, de hát az IPS/AFFS az mégis csak kijelző.
A nit a kijelző fényereje, itt egy kalibrációs riport az X200T-ről:Tablet-felbontások: egy ideig létezett SXGA+ X61T, de elég sokat visszavittek, hogy levált a kijelző elől a védőplexi, úgyhogy megszüntették a gyártásukat.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
feelgood #13493 üzenetére
Én egy X41-est fogadnék el ha már tábla PC rajzolgatáshoz jól jönne
Bár a viszonylag gyenge hardver nem tudom hogy mennyire jelentene hátrányt mondjuk PhotoShop-ban
Egyébként mekkora a max kijelző felbontás ezeknél a gépeknél egy UXGA s IPS panel mindenképp jól jönne -
Fecos
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit más téma így a tablet tesztelése közben/után: biztosan volt már téma de nem találok róla semmit, van egy R60-am és benne 4GB memó amiből a rendszer (Win 7 x64) csak 3GB-ot lát. Van erre valami megoldás vagy ez van?
Üdv: Fecos
-
feelgood
tag
nem rossz a tablet, a fenyerot picit kevesnek talalom, a kijelzo lotyog, de nem túl zavaróan, mondjuk ez majd a vonaton derul ki leginkább. még nem tudtam eléggé tesztelni, de az biztos hogy nem nagy.
-
bwoay
nagyúr
azért azt meg kell hagyni, hogy a 6 cellás akksi a legjobb a géphez, pont azért, mert méretben és súlyban nem kötsz akkora nagy kompromisszumot a jóval hosszabb üzemidőért. nekem is azért kellett a 4 cellás, mert azzal aztán már kurvára ultramobil a gép, közben meg simán lusta vagyok kicserélni.
-
lapa
veterán
a tablethez ahogy láttam nincs olyan nem-kilógós akksi.
kicsit sajnálom én is, hogy nekem is 6 cellás van az s-ben, mert a dudor az dudor. de itthon nem téma, ugye.
meló miatt sokat cipelem a munkagépet (14" dell) hátizsákban, és igazából nemigen lennék beljebb a kicsinnyel, inkább súlyban lenne nyerő (pláne, hogy dupla akksit cipelek). bár elképzelhetőnek tartom, hogy beférne keresztben, és akkor alá lehet pakolni valamit arra a helyre. esetleg az ótvar slim töltőt pl... de ez nálam megint más téma, a szigorú pakolási protokoll ellenére eléggé ki van centizve a hely a táskában.
-
bwoay
nagyúr
anno én is kutattam, hogy az x200 vastagabb-e, vagy ezt csak sugallni próbálják, de arra jutottam, hogy maga a ház mérete szinte tök ugyanaz, van viszont egy (két?) pont az alján, ahol az x200 jobban kidudorodik, talán pont a hűtésnél.
az x200s-hez meg tegyük hozzá, hogy még a 4 cellás, "beilleszkedő" akkuval is képes vállalható üzemidőt nyújtani, magyarán ott ezt az akkumulátort egy valós alternatívának tartom (de könnyen lehet, hogy csak az SSD miatt). Szélességben persze, hogy csak a billentyűzeten túli részekben különböznek a nagyobb gépektől, de mivel (mondjuk) egy hátizsákban a szélességből magasság lesz, ez a hordozhatóságot sok esetben kb semmivel nem befolyásolja. Külön táskát véve meg ugye a kilógó akku miatt megeshet, hogy egy számmal nagyobb méret kell, mint kollegám T400-ához, így hiába váltott kisebbre, akkora pakkot kapott végül, amibe a régi 15-ös T42-je is elfért volna. -
bwoay
nagyúr
válasz
feelgood #13470 üzenetére
nem emlékszem, hogy bármi rosszat írtam róla, max te nem azt hallod, amit szeretnél
ami pedig az akksikkal kapcsolatos okfejtést illeti: egész egyszerűen nem vagyok tisztában sem a t61, sem az x200t akksi kínálatával. Azt tudom, hogy a T400s akksija nem lóg kis semelyik irányba, így ezzel nem volt nehéz összevetni a tabletet, amit meg még sosem láttam kilógó akksi nélkül (mondjuk ha az x200s-hez való 4 cellás jó bele, akkor le lehet spórolni azt a pár cm-t, csak úgy vélem, hogy ennél a gépnél túl nagy kompromisszum lenne az üzemidőre való tekintettel).
lapa meg már bedobta a pontos méreteket, ahogy elnézem
-
-
törölt tag
válasz
Shadowfax #13473 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Még bő 1 év garancia van a gépen, vagyis elvileg gond nélkül fogok recovery lemezeket kapni. Ha a delta nem vállalja a postázást, csak emilben értesítenek a lemez(ek) érkezéséről akkor tényleg szerveznem kell valakit aki átveszi helyettem. Vagy egyáltalán kiadják harmadik személynek a lemezeket? Kell hozzá a számla vagy a garilevél?Vagy hivatalos meghatalmazás?
Amikor legutóbb gariztattam a gépet, kijelzőhiba miatt, a központi szervízben, nem kértek semmit, szériaszám alapján már a helpdesk visszaigazolta a garanciát.
A bürokrácia labirintusától ments meg Uram minket!
-
rankesz
veterán
Érdekes dolgok ezek, ma ráfrissítettem a T400s BIOS-ára, ugyanúgy TPFanControllal használom Fixed1-en (kb1800rpm) energiatakarékos 800MHz-en, és pár fokkal mégis melegebb...
-
lapa
veterán
francba, kifutottam. érdekes, hogy a t410 és az s között viszont van különbség:
t410
333.5mm x 239mm x 27.6mm to 31.9mmt410s
337x241.5x21.1mm to 25.9mmazért az a t410s vastagság már hogyismondjam, 3 milivel vékonyabb az x200-nál...
#13476: ha megnézed stimmel a 237mm, vagy nem tudom mire gondolsz. a számokat a lenovo spec sheetekről szedtem.
-
Shadowfax
addikt
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretett TP SL500-am merevlemeze jobblétre szenderült, sajnos nem hajlandó bootolni.
Szerencsére nemrég mentettem róla minden lényeges cuccot egy másik vinyóra, viszont a recovery lemezeket nem készítettem el tehát most van egy "halott" notim ami nagyon kellene melóhoz. Honnan tudok a gépemhez való recovery lemezeket szerezni viszonylag gyorsan és kevés utánajárással? Söt, ha lehet postán keresztül...Plz help!
-
lapa
veterán
van olyan akksi a t61-hez, ami nem lóg ki. bár az üzemideje vicces vele.
az x200 (s, t)-ről oldalt nyilvánvalóan pont a billen kívüli részek hiányoznak a nagyobbakhoz képest.
a t61 nem-kilógós akksival kb ugyanolyan hosszú / mély, mint az x200 a 9 cellással, vagy eszerint a t normál állapotban. a t61 vastagsága az x200s-hwz képest nagyjából +4 mili elöl-hátul, ennek fele a panel, fele a ház.
a 6 és 9 cellás akksi persze megemeli az x hátulját szerintem saccra azzal a 4 milivel.
nem tudom az s-ek általában laposabbak-e, de most már futok egy kört és megnézem. nemrég láttam egy x200-at és vastagabbnak tűnt, de lehet, hogy csak pszichikailag.
x200
295x210x20.7-35.3mm (4/6-cell battery)
295x233.8x20.7-35.3mm (9-cell battery)x200s
295x210x20.7-28.7mm (4-cell battery)
295x210x20.7-35.3mm (6-cell battery)
295x210x20.7-35.3mm (9-cell battery) (kis elírás...)x200t
295x228x26.5–33.3mm 4-cell
295x257x26.5–33.3mm 8-cellt61 14.1 wide
335.5x237x30.0 to 34.9 mmt400
335.3x238x27.6x31.9mm (4/6-cell battery) -
feelgood
tag
én nem azt kérdeztem hogy van-e hozzá olyan aksi. most készülük x200 tabletet venni, ti pedig kb csak rosszakat írtok róla. t61em van, ahhoz képest szeretnék egy kisebb gépet venni. x200s-et akartam mindig is, lenne is rá pénz, de sehol nem lehet kapni 200 ezer körül, ugyhogy szopás.
-
tchriss
tag
Köszi srácok intézkedem!
-
rankesz
veterán
válasz
tchriss #13464 üzenetére
Mással nem teszteltem, de a windows friss újratelepítés után is egyértelműen haldoklott.
HDSentinel minden egyes újraindítás után több hibás szektort érzékelt, és hiába írta ki a progi hogy garis csere ennél a pontnál még nem lehetséges a Toshiba mégis szó nélkül cserélte.Az a T410es HDD egyértelműen hibás, cseréltesd amíg azonnal tudod.
-
-
radamsky
senior tag
Köszönöm a segitséget amit lent kaptam, hogy kitől rendeljem meg a recoveyt dvd lemezt a T400-hoz. ma jött meg, bár felrakni nem fogom, mert ugye kosza ötlet miatt Windows Xp-ét tettem rá
Meg kell jegyeznem sokkal gyorsabb lett a gép, az akksiidőbe semmi eltérés nincsVégre véglegesen megtaláltam a lenovo fingerprint alternativájának. Mit össze nem küzdöttem hogy olyan legyen mint amit megszoktam. A lenovonak valahogy hol müködöm hol nem, illetve a fele kockát mindig kihagyta
Nem baj, most már nagyon szupi lett ez is. Bár elakadtam a win bejelentkezéskor , de addig tökörésztem mig meglett a helyes megoldás
Ami mostmég elszomorit hogy most veszem észre nincs benne kártyaolvasó (na szupi, annyira megszoktam hogy a gépeimbe van hogy ezt nem is figyeltem, azt hittem mostmár szériatartozék az ilyen
)
Illetve az a kis lámpa olyan mint halottnak a csok. Tudom hogy gyerekes hogy ennyit küzdöttem, de most olyan jo érzésem van hogy a gépnek minden része ugy müködik ahogy nekem tetszik
tetejébe teper is
-
rankesz
veterán
válasz
tchriss #13459 üzenetére
Szerintem simán cserés a winyó
Volt egy Toshiba noti, hdd sentinel már az elején jelezte hogy gáz lesz, de kiírta hogy garis csere még nem lehetséges
pár hete eljutott oda hogy a win nagyon lassan bootolt, random nem volt hajlandó bootolni, win újratelepítés után is gyorsan meghalt.
Szóval szerintem élj a 3 napos cserével. -
bwoay
nagyúr
válasz
feelgood #13455 üzenetére
nem ez a cél. meg kétlem, hogy azonosak lennének az elvárásaink/szempontjaink. nekem egy ultrahordozható gép kellett a T400s mellé, sok értelme nem lett volna egy nagyjából egyező méretű és súlyú masinának. a tablet kialakításnak különösebb hasznát nem vettem volna, max az érdekesség miatt választottam volna. ugyanakkor mind a mai napig tetszik, ha módomban állna mondjuk egyszerre 4 TP-t birtokolni, akkor az egyik biztos tablet lenne
szia, rankesz!
te is vén korodra hülyülsz meg? Galaxy Tab meg iPad? muhhháháháhá, ne már.. -
tchriss
tag
Esetleg hdd sentinel egy rakás kaki?
MIvel teszteljem még? -
tchriss
tag
Sziasztok!
Van egy t410 1napos a winyo hdd sentinel szerint el kezdett romlani már 83% naplóba ezt találtam 196 reallocation Event count 28-29......!
Lenovo teszteket lefuttatva minden passed, biosos teszt is jó!
Ilyenkor mi van? Winyo meghalt?
-
feelgood
tag
még a végén kedvemet szegitek a tablet vásárlásban.
-
rankesz
veterán
válasz
Napfénysüti #13450 üzenetére
Az a kecsegtető hogy van Libriben is iPad, van Libris ismerősöm, 100e-ig 30%-os kedvezményük van amit átadna nekem, nem tudom ez a iPadra is érvénesíthető-e.
-
-
rankesz
veterán
válasz
Napfénysüti #13448 üzenetére
Sajnos a közelmúltban majdnem úgy nézett ki hogy kenyérre, tejre és gázszámlára cserélem le, hála istennek már látszik egy kis fény az alagút végén...
Amúgy elagyaltam rajt hogy galaxy tab... hehe, szia bwoay
-
metal01
őstag
Hali!
T400-hoz (2765-52G) kellene W7 64 bit HUN recovery DVD pack. Van esetleg valakinek? 32 bitesem van, a Lenovo küldött, de szeretném ha a 4 giga ramom ki lenne használva
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Napfénysüti #13436 üzenetére
6 db frissítést dobott fel: 3 recommended és 3 optional.
-
metal01
őstag
-
audi100td
nagyúr
Szia,
jo kis gep a T60-as es 150 Font nem sok erte (mondjuk 1-2 hete itt is hirdetett valaki egy megkimelt darabot 50k körül), de alaposan nezd at mielött megvenned, föleg ha esetleg ugy lett összetakolva, bar olyat en nem vennek. Crock 2-t nem ismerem, de ha intel GMA van benne, sok jora ne szamits.
-
-
kem
addikt
Sziasztok!
Van kb 12 órám eldönteni, hogy megveszek-e egy notit. Amiket tudok:
IBM T60
Centrino Duo(?!) 2.2GHz
1Gb ram
94Gb(?!) HDD
CD Rom\Writer
Wifi
150 Fontért árulja egy pakisztáni munkatársam. A gép elvileg új, gyakorlatilak felújított szerintem, vagy több halottbol lett összeszerelve. Ajándéknak venném. Szerintettek mennyit ér? Még annyit mondtak, hogy kisebb a kijelzője mint az átlag. Gondolom ez 13, vagy 14" lehet. Milyen VGA van ezekben? Egy Crock 2 azért jó lenne ha elfutna rajta... -
lapa
veterán
válasz
feelgood #13427 üzenetére
első él, zsanér gondolom tartósabb (úgyértve 10 vs 15 év vagy ilyesmi, nem hallottam sose gondról sehol). meg ezek szerint a méretkülönbség is jelentős, a t végülis a 4 cellással akkora, mint a sima a 9 cellással. mindezek nekem az otthoni használathoz felesleges kompromisszumot jelentenek. a tapizással htpc vezérlés übergeek lenne, meg hasznos lehetőség maga a kijelző forgathatósága is. de mindezek együtt - hangsúlyozom a személyes használati körülményeim között - nem győztek meg. leginkább az első él kényelmetlenségétől féltem, és egy későbbi macbook kézrátételes teszt igazolta is a feltevésem, engem zavar az az él. napi 14 órát nem akartam kockáztatni.
-
lapa
veterán
válasz
feelgood #13416 üzenetére
ha szépen megkérsz esetleg t61, x200s összehasonlítást tudok fotózni. egy sörért esetleg lebontom az x-et a vadonatúj saválló asztalkájáról is, és akkor tudok egy édeshármast is fotózni a t21-gyel. ha jól értem az x200,s,t ugyanakkora. azt nem tudom a t21 meg az x32 hogy viszonyul. mindezt holnap, addig marad a gugli képtalálatokra ....olás. én is azt csináltam. érdekel a t21-gyel hasonlítás? egyébként nem bontok.
felárért kérhetsz valami extrém pozitúrás fotókat is, vagy akár rövidebb videót is. mittomén ethernet kábeles bondage, vagy ha csak hallani akarod, ahogy csattan a zsanér az is megoldható. esetleg kis autoerotikus mumifikáció (igény szerinti színű powertappel) is belefér.
-
Gondwana
addikt
válasz
feelgood #13416 üzenetére
Hol szoktál te vonatozni? Szabadka-Budapest és Szeged-Budapest vonalakon attól minőségibbek a sínek, hogy a saját súlyától rázkódna a kijelző (bármelyik laptopnál, nem csak x200t)!
Mondjuk, a Szabadka-Szeged vonalon lenne elvi esélye a belengésnek: pár éve fotóztam, hogy a sínek öntvényében írta, hogy Diósgyőr 1896. Na, ez a vonal kb. olyan is, hogy leszállás után 15 percig ne nyisd ki a kólát, vagy ragadni fogsz.Szerk.: gépbeszerelmesedni lehet: és is X200s-t akartam, utólagos AFFS kijelzőmoddinggal. Így viszont garanciavesztés nélkül még egy Wacom rajztáblát is kaptam a géppel.
-
-
csovi36
csendes tag
Sziasztok!
Kb 2 éve vettem egy TP SL300-t. Beépített HSUPA modemmel SE 3507g. Már a legelején nem működött nekem a Voda kártyámmal, csak éppenhogy. Pannonnal, Tmobile-al jól működött. Nézték mindenhol, semmi. Garanciás szervizben alaplapot cseréltek, semmi. Végül a Vodafone-nál egy srác megnézte és nem az Access Connections-al kapcsolódott a netre, hanem "manuálisan" úgy jó lett. Telt-múlt az idő, ismét elkezdett szarakodni. Még garanciás gépet elvittem a szervizbe, kicserélték a 3507g-t és jó lett. Access Connection-al is. Bírt megint egy évet, most megint szarakodik, iszonyat lassú a net, kezelhetetlen. Külső USB modemmel jó. Szerintetek megint csere? Valami kinyírhatja, vagy túl melegszik, vagy egyszerűen eddig bírják? -
Mészike
aktív tag
Már nincs gari az x60-ason, frissítésnél pl a Bios-t nem ajánlotta fel. Pedig elég régi, ami rajta volt....
-
feelgood
tag
válasz
Gondwana #13415 üzenetére
Vonaton szoktad használni? Vagy valami tömegközlekedésen, engem összesen a kijelző lengés zavarna, de nincsen tapasztalatom, annyi kellene nekem összesen hogy a vonat rángatása miatt azért ne lötyögjön már a kijelző. Ha megkérnélek, lenne időd csinálni ( nem kell dslr minőség ) T60 meg X200 tablet képet együtt? Vagy esetleg T61 ha van, meg az X32 is mehet mellé. Nagyon fontos lenne.
Kíváncsi vagyok a méretekre.
Remélem összejön aztán szerelmes leszek ebbe a gépbe, X200s-t akartam, de azt hiszem ez talán jobb annál, kijelző tekintetében is.
-
Gondwana
addikt
válasz
feelgood #13414 üzenetére
Minőséggel elégedett vagyok. Egyedül a thinklightet hiányolom gyakrabban. (Az eredeti 160GB/5400rpm HDD-vel a Vista elviselhetetlenül lassú volt és állandóan tekert valamit a HDD-n).
Az tény, hogy a zsanérnak nagyobb a kilengése, mint az X32-nek, vagy a T60-nak, de a gyakorlatban nem zavar: LightRoomban bal kéz Ctrl+nyilak, jobbal pedig ceruzával korrigálok és nem leng a kijelző össze-vissza. -
Gondwana
addikt
-
feelgood
tag
Help!
Szerintetek ez jó? [link]
-
metal01
őstag
válasz
Napfénysüti #13408 üzenetére
Hmm. Akkor nálam mi lehet a baj? Már újra is telepítettem az SU-t.
-
Tommmmka
senior tag
Hi all!
Adott egy Lenovo ideapad y560 core i 5 450m procival, ami ugyebár tartalmazza a beépített intel VGA-t. Nos mivel váltható a dedikált, és az intel VGA (külön gomb van rá) érdekelne, hogy kivitelezhető lenne e az i5-ös procit i7-re cserélni?
-
metal01
őstag
Hali!
T400-am van, W7 OS-el. A system update-tel néha szoktam frissíteni a szoftvereket, drivereket. Az utóbbi kb. 2 hónapban semmilyen frissítést nem szed le az SU. Másnál is így van?
-
Goatman
aktív tag
Üdv!
Tudna valaki esetleg segíteni? Tudni szeretném milyen órajelű memóriákat támogat maximálisan a ThinkPad T40? 266, 333 esetleg 400 MHz?
A választ előre is köszi
-
pilsner
aktív tag
Bevittem a T61-et a szegedi szervizbe, mert az tapipad bal gomba kitört a helyéről - én ugyan nem használom, de mindenki más azt nyomkodta (már amikor megvettem akkor sem volt a toppon). Megrendelték a cserelakatrészt, ma ki is cserélték, és csak most veszem észre, hogy a teljes palmrestet a tapipaddal együtt kicserélték! Azért nem rossz felújítás egy kitört billentyűért cserébe! Megemlítettem, hogy a zsanérok egy pár millimétert lötyögnek, ugyan nem vészes, de beton stabil volt ezelőtt. Úgyszintén csere lesz, a merevítők a kijelzőben meg a zsanérok is újak lesznek. Szóval, érdemes élni a garancia lehetőségeivel.
-
Hi!
A T510emben a wifi egy Intel 6200 AGN.
A problémám az,hogy miután rácsatlakozott a routerre kb fél percig gyorsan megy,aztán szinte a semmivel lesz egyenlő a tempó.
A probléma csak Win 7 alatt létezik.Ubuntu 10.04-gyel minden tökéletes.
Próbáltam már a driverekkel játszani,Access Connection és az inteles progit leszedni,de nem segít?
Valaki találkozott már ilyennel?köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy használt Asus Vivobook Pro 15 OLED (K6502HE-MA030) laptop
- Dell XPS 15 7590, 15,6" 4K IPS Touch, i7-9750H CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, GTX 1650 VGA, W11
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdePad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5600H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050Ti 4GBWIN11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 5500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2050 4GB WIN11
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest