- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Karácsonykor döntöttem úgy, hogy szükségem van egy NAS-ra. Vettem hát 8K-ért egy ZyXEL NSA310S-t. Bevált a koncepció, amit akartam, így le akarom cserélni egy erősebb darabra.
50K körüli összegben gondolkoztam. Kinéztem egy Synology-t, ami nyilván sokkal jobb, mint a mostani, de erősen túlárazott.
Gondoltam hát, legyen egy hp+XPEnology a NAS-om.
2 kérdésem lenne.
1. Pontosan milyen verziók vannak a készülékből? HP honlapján 3 félét láttam, ebből értelmes áron emagon 2-t kapni. 70 és 100K-ért.
2. Az egyetlen ami synology mellet szólna a fogyasztás (persze hardveresen sokkal gyengébb). Vannak pontos fogyasztási adatok az egyes típusokhoz ilde, átlagos terhelés és max. terhelésre vonatkozóan?
-
Honkydoo
őstag
- HP Smart Storage Administator-ban létrehozva a RAID 1-et nem kéne felépítenie a RAID-et (engem megnyugtatna, ha látnám ahogy megy a progressbar és szépen építi a tömböt, mert most csak kattintok és kiírja, hogy ok és kész)?
Szerintem ez HW RAID-nél normális jelenség. Legalábbis nálam a RAID kártya ugyanezt csinálta. Gondolom ahogy pakolod rá az adatokat, közben úgy építi fel a tömböt.
Nálam akkor tartott hosszabb ideig a szinkron, mikor újra kellett építeni. -
Snoop-y
veterán
Ramot en Kingston-t vennek bele:
Ezek tuti bele valoak teljes mertekben system specifikus 100% garantalt hogy mukodni fognak:
4GB Module - DDR3 1600MHz
Part Number: KTH-PL316ES/4G
Specs: DDR3, 1600MHz, ECC, CL11, 1R, X8, 1.5V, Unbuffered, DIMM, 240-pin
kb 15-16 rugo szallitassal egyutt
Vagy
8GB Module - DDR3 1333MHz
Part Number: KTH-PL313E/8G
Specs: DDR3, 1333MHz, ECC, CL9, 2R, X8, 1.5V, Unbuffered, DIMM, 240-pin
vagy
8GB Module - DDR3 1600MHz
Part Number: KTH-PL316E/8G
Specs: DDR3, 1600MHz, ECC, CL11, X8, 1.5V, Unbuffered, DIMM, 240-pin
-
hegykoi
csendes tag
Sziasztok!
Szuper, hogy megtaláltam ezt a fórumot és köszönöm, hogy itt lehetek! :-]
HP ProLiant MicroServer Gen8 - Lab@Home
# Szerver (egy hete vettem meg):
HP ProLiant MicroServer Gen8 712317-421 G1610T 1P 2GB-U B120i NHP SATA NOHDD NOOPT
Power Supply: 200 Watts Non-Hot Plug, Non-redundant Power Supply (EMEA models)
2 x Western Digital (WD10EFRX) Red 1TB# Ha be van kapcsolva az alábbi RAID kontroller, akkor minden telepítő elhasal (vSphere 5.1 U3 Mar 2015 és Hyper-V 2012 R2). SATA AHCI módban nincsen probléma.
Dynamic Smart Array B120i RAID
Smart Array B120i SATA RAID im Embedded SlotA telepítést az Inteligent Provisioning-gel próbáltam.
# Sajnos nem értem, hogy mi lehet a gond és most a Google + HP doksik sem segítettek.
Itt követhető, hogy mit hogyan állítottam be (HP SSA + boot során mit látok + BIOS):
link: http://goo.gl/3WPDYz# Egy figyelmeztetésem van, elvileg azért van, mert csak 2GB RAM-om van, de ettől még menni kéne:
(link: http://homeservershow.com/forums/index.php?/topic/6655-b120i-controller-read-cache-error/)HP Smart Storage Administator: Warning: 809
Array Controller read cache was configured for this controller, but
the system was unable to allocate the requested system memory. The read cache memory# iLO is mindent rendben talál:
Array A - 1 Logical Drive(s)
0 MiB (0.0%) Free Space
=>
Logical Drive 1
931.45 GiB (1000.17 GB). RAID1
=>
1 TB SATA HDD
Status: OK
1 TB SATA HDD
Status: OK# Kérdéseim:
- HP Smart Storage Administator-ban létrehozva a RAID 1-et nem kéne felépítenie a RAID-et (engem megnyugtatna, ha látnám ahogy megy a progressbar és szépen építi a tömböt, mert most csak kattintok és kiírja, hogy ok és kész)?
- Mi kéne tennem, hogy menjen a kis gagyi B120i SATA RAID-emmel is a telepítés?
- Milyen ECC RAM-ot javasoltok: 2 x 4 és 2 x 8 GB esetén?
(http://homeservershow.com/ -n néztem, de sok ellentmondó infót találtam.)Minden segítő szándékú tanácsot, ötletet és iránymutatást előre is köszönök szépen!
-
llacee
őstag
válasz
kiskakas #593 üzenetére
Ezek mennek bele használtan még nem találtam sajnos, az új túl drága
-
kiskakas
senior tag
valaki rakott már a gen8-ba corei3-as procit? ha igen, milyet?
-
llacee
őstag
Valaki nem tudja véletlenül, hogy a 2x3TB(raid1) hdd-ből az ILO miért csak 2TB-ot lát?
A smart array szerint 2,73 ,de win telepítéskor már csak 2TB...
-
Snoop-y
veterán
Probalok valami modszert kitalalni hogyan lehetne ezt megoldani automatikusan.
A hostingos gep az nincs domainben es nem is lesz.
Viszont a microserveren fut egy AD es a kliensek be is vannak leptetve igy azokon is tudom tarolni a desktop gepek filejaitSzoval a doksik meglesznek egyszer a desktopon egyszer a microserveren ( raidben tudom nem backup de azert tan ez is jobb mintha csak sima vinyon lenne ) plusz csinalok majd inkrementalis backupokat a hostingos gepre.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Honkydoo #584 üzenetére
Hat ez a gep akar lenni a mentes az adatokrol
A fontos doksik ezen ulnenek raidben es work sharekent a desktop gepen ( offline cache-el )
tavoli szerver backupja is ezen ul illetve innen meg oda is backupolok pl fenykepeket.Igy nez ki:
Szerver hostingban csucsul
. I
. microserver
I
. desktop gepek -
Honkydoo
őstag
Valamint ha a RAID5 szejjelborul akkor felvehetem a szopoalarcot?
Ügyelj rá, hogy ne boruljon szét.Pl.: Ne indítsd újra futás közben. Mindig szabályosan állítsd le. Áramszüneti leállás elkerülése végett tegyél utána UPS-t.
Szerintem ha ezeket betartod nagy baj nem érhet, kivéve ha egyszerre hal meg két hdd a gépedben.Még valami:
A raid nem backup, ezt már több fórumon hangsúlyozták. Arra van, ha mondjuk egy lemez meghal ne essen ki a szolgáltatás. A fontos adatokról legyen mentés mondjuk egy külső hdd-re ami egyébként a fiókban pihen. -
Snoop-y
veterán
Uj kerdes
Szerintetek melyik eri meg jobban?
2x3Tb RAID1 ( hely ertelemszeruen 3 Tb )
vagy
3x2Tb RAID5 Igy a hasznos hely 4Tb-lenne
Valamint ha a RAID5 szejjelborul akkor felvehetem a szopoalarcot?
-
Snoop-y
veterán
Sziasztok,
Van valakinek egy listaja hogy milyen ECC ramokat eszik meg a szerver ezen kivul?:
KINGSTON 4GB DDR3 1333MHz CL9 KVR13LE9S8/4
-
nlq
aktív tag
mostanaban nem szivtam vele...
anno volt egy nagy szivasom, akkor a kontroller halt be persze raid 5 volt rajta es persze semmivel nem tudtam visszaszedni az adatokat... akkor ott az volt a megoldas hogy kellett szerezni egy ugyanolyan kontrollert es azzal lehetett csak visszaszedni az adatokat
az igazi szivas az volt benne hogy amikor elszalt, akkor ez a kontroller mar nem volt egyszeruen beszerezheto, es gyorsban kellett es persze csak horror aron volt beszerezheto amiert akkor mar sokkal jobb kartyakat lehetett venni olcsobban...
szoval rendesen buko volt a dolog -
Snoop-y
veterán
Erdemes hasznalni a beepitett raid controllert? Win alatt igy nem mukodik a HDsentinel
Mivel mar krealtam raid tomboket be tudom konfigolni meg ugy hogy normal sata modban hasznaljam?
Adatvesztes nem gond nincs rajta meg sok cucc at tudom rakni mashova... -
Snoop-y
veterán
válasz
radi8tor #565 üzenetére
Hat nezd az elozo akciorol lecsusztam. De meghosszabbitottak immar ahogy nezem 3x
Valoszinu addig csinaljak amig elfogy a keszlet. Ha lesz akkor szolok illetve ti is checkolhatjatok a HP oldalat.
Egy akcioban 5 gepet lehet venni egy cimre ( marmint lehet tobbet is csak akkor nincs cashback)
-
Snoop-y
veterán
HP nal folyamatosan van nalunk akcio. Az egyetlen riziko az hogy lassan szallitjak ki es a cashback akciohoz vissza kell kuldeni a szamlat meg a serialnumbert es az akcio mindig havonta gorgetodik tehat ha most rendelnem meg azt kockaztatnam hogy kicsuszok a hataridobol. De honap elejen megrendelve legkesobb 2 het es haznal van.
Ha van UK-ben ismerosod kerd meg hogy rendeljen neked egyet. En mar ellottem a kvotamat igy ezt nem tudom felajanlani
-
Snoop-y
veterán
Kerdes hogy kesobb akarod e boviteni es tenylegesen hasznalni szerverkent ( nekem hazi fileszerverkent fog mukodni )
gen8
pro:ECC ram tamogatas
ILO
mukodik out of the box
bovitheto xeon cpu-valcon:
dragabb lehet mint egy epitett gep bar mondjuk ez sem feltetlenul igaz en atszamitva 48K-ert vettem ujonnan szerintem egy ilyen gepet te nem epitesz meg hazilag ennyibol.
-
gg72
veterán
Sziasztok! N36L szerveremet cserélném le és az egyik kiszemelt természetesen a HP Gen8-as, a másik megoldás egy házilag épített kis szerver lenne G3220 procival (vagy [egy ilyen]), a házilag épített szerver valamivel drágábban jönne ki. A szervereren Win Server 2008 R2 futna és alapvetően letöltésre használnám, semmi multimédia. Fontos, hogy halk legyen, mivel abban szobában van a gép, ahol alszunk. Sajnos a mostani N36L nem nevezhető "alvásbarátnak"...
Mit javasoltok? Gen8 vagy házilag épített szervergép? -
Snoop-y
veterán
Megjott a cucc
Koszonom mindenkinek a segitseget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Bittorrent topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Linux kezdőknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Netfone
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest