- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
kammler
senior tag
válasz
andrew-msi #389 üzenetére
Te, milyen sw, mi a neve a cam sw-nek? Van windows media player abban a server verzioban amit felraktál? Nézd meg. Tuti a ha angol a desktop experience, ha magyar a windows asztali élmény kell neked. Otthon leírom hogy tudod felrakni. alapból nincs telepítve. Jó lesz az.
-
urban racer
senior tag
Az volt a terv, hogy a unifi AP-kat is rákötöm a switchre, ami aktív poe tápfeladó, de hálistennek ezek passzív poe-sak
(legalábbis úgy tudom, hogy az aktív poe 48v, közösítve az adatcsomagokkal, a passzív poe bármekkora feszültség, 2x2 kábelen, elszeparálva az adattól-jelen esetben 24v)
Karácsony körül kiürül az "intézmény", akkor rendet vágok. Amúgy is a switchez nem kaptam rackmount füleket, ezt is be kell pótolnom(most csak csücsül az alján) Felcimkézem a patchpanelt rendesen, az újonnan bekötött lengőkábeleket is bekötöm a panelba. A táp hátrarakása jó ötlet, köszi! Bár helyhiánnyal nem küzdök, de ki tudja, bármikor jól jöhet, főleg, hogy a régi TC2110 is átköltözik egy rackmount házba reményeim szerint, csak kukáznom kéne valahonnan egy házikót...
Priviben dobj pls egy tel.számot, beszélnünk kéne 1-2 dologról!
-
nlq
aktív tag
válasz
urban racer #394 üzenetére
hat igen... elkél ide a poe-s switch
én a masodik elosztót az első mögé tettem volna a hátsó sinre igy lehet nyerni 1U-ta microserver nagy előnye (talán az egyetlen) hogy elfér egymás mellé kettő a rackbe
(sot akár 4darab is ha oldalrol tudod nyitni a szekrényt
-
válasz
urban racer #394 üzenetére
Jáááj azok a törésgátló nélküli patchkábelek
-
kiskakas
senior tag
válasz
lockdown90 #392 üzenetére
lockdown...
-
Miki40
újonc
válasz
lockdown90 #392 üzenetére
Mitől omlana össze?
A kérdés egyébként az volt, hogy lehet-e... -
Miki40
újonc
Sziasztok!
Win7-et tudok telepíteni rá? Gyanítom intelligent provisioning-on keresztül nem, de pl. boot USB-ről?
Azt láttam, hogy nincsenek Win7 alá driverek, de a Win Server-hez valók jók lehetnek? Érdemes próbálkozni?
Van valakinek tapasztalata Win7 rátelepítésével kapcsolatban?Köszi!
-
andrew-msi
aktív tag
válasz
andrew-msi #389 üzenetére
Az asztali élény engedélyezése segítet.
-
urban racer
senior tag
válasz
lockdown90 #387 üzenetére
Ugy 3 évente szoktam
-
lockdown90
senior tag
válasz
urban racer #386 üzenetére
eleg surun takaritottad a regi szerot
-
urban racer
senior tag
Ma kipucoltam a HP tc2210 szervert, kiszedtem a régi switchet a rackszekrényből, beraktam a friss, finom, ropogós Linksys SRW224P switchet(POE, webmanagemant, stb), beraktam a proliant gen8at a szekrénybe. Holnap Ip kamera szerelés, kábelezés... Sajna a szekrényről nincs kép, valahol elveszett, de holnap lövök róla képet
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
andrew-msi #384 üzenetére
Én úgy tekintek ezekre, mint egy plusz zörgő alkatrészre a gépben.
-
andrew-msi
aktív tag
Nekem tetszik:
[link] -
nlq
aktív tag
válasz
urban racer #381 üzenetére
arakrok itt nem beszelhetek privatban elrendezzuk...
-
nlq
aktív tag
válasz
urban racer #377 üzenetére
also 4 es a csavaroktol lefele es felfele kellcsak helyet csinalni, tehat nem sok a bukó egyebkent az also lapja majdnem 2x olyan vastag mint a gyari alu hp es jo suru szoval nem aggodom hogy alig marad borda
egyebkent ez egy gyarilag hp darabszépen fényesre polirozott fenékkel
-
urban racer
senior tag
Alsó4. az nem annyira nyerő valóban, hogyha a felfogatásnak csinálsz helyet, alig marad valami hűtőfelület..
Alsó1nek az oldalán lévő perem a gyári lefogatója(tehát csavarhely nincs is rajta)? Nem baj ha magas, max többet szabdalok le belőle, úgyis ventis megoldáson gondolkodom...
Felső 2. is jó, habár ebbe bele kell süllyeszteni kb félig a ventit...
-
kammler
senior tag
válasz
andrew-msi #375 üzenetére
Nekem essentials vann fennt, de ahhoz példul külön kell letölteni egy media packot, anélkül nincs media player se. Aztán külön kell telepíteni a asztali élményt is, mert anélkül nincs flash player se. Nem tudom te melyik verziót raktad, ezeket probálhatnád, illetve a media pack lehet csak az essentialshoz kell/van. De az asztali élményt probálhatod hátha azért sipákol. Az telepít olyan szolgáltatásokat, amik a win 8.1-nél alapból futnak.
-
nlq
aktív tag
válasz
urban racer #373 üzenetére
egyiknek sincs jo helyen a csavarja
a felso 2. lesz a legjobb az a magas a kepeken ebbol a lefele kilogo kis reszt kell valszeg flexelni a lyukai ovalissa teve lehet hogy jo lesz (venti sztem nem kell majd ra, mert kb 4x annyi borda van rajt mint a gyarin)
az also sor 2. nagyon nagy kb 2 centit kell vagni belole es nehezkes lesz az egesz kialakitasa vekony nagyon suru bordak es ossz 1 cm magas
also kep 4. lesz a masik nyero jo vaskos az also a cpu resze ebbol vagni se kell erre lehet tenni az 1 centis ventit a lyukak kialakitasa a kerdeses...also sor 1 es is jo lehetne, de ennek magasak a bordai kb 1 centit kell vagni belole es a felfogatasa sem egyszeru
a tobbi hőcsöves és túl nagy...
-
urban racer
senior tag
-
kammler
senior tag
válasz
andrew-msi #371 üzenetére
NET.framework?
-
nlq
aktív tag
http://www.kephost.com/image/FAJb
http://www.kephost.com/image/FAJs
http://www.kephost.com/image/FAJ3
http://www.kephost.com/image/FAJ8
http://www.kephost.com/image/FAJV -
kammler
senior tag
Hát nem igaz. a homeservershow.com-on valaki belinkelt egy ugyanolyan hűtőt ami rajt van. Csak ventivel. Süllyesztve, de gyári cucc. Nem tudom mi ezeknek a hűtőknek a szabvány neve. Nem találom most meg.
-
kammler
senior tag
válasz
andrew-msi #367 üzenetére
Na, akkor tudni kéne mi az a file. Ha egyszer fennt van az a windows addig ne burítsd szét újra, hátha megoldható.
-
andrew-msi
aktív tag
Ezt Raid-es dolgok esetleg valaki eltudja magyarázni, hogy hol és hogyan kell?
kammler: Nincs alternatíva, mert ezt vettem meg. Alapvetően feltelepül csak valamit file-t hiányol. Sajnos már nem volt időm szórakozni vele, elméletileg szombat éjjel nekitudok esni.
Ha elindul a kamera program, akkor jó lesz a 2012. Bár ahogy elnéztem, ez elég már mint az eddig általam használt Windows-ok. De csak megtanulom. -
urban racer
senior tag
várjuk a képeket! Típusmegjelölés, ár, méretek...
Azon agyalok, hogy veszek egy réz hűtőt vagy a gyáriból kiszedek annyit marógéppel, hogy elférjen egy 10mm magas(pl.titan) vagy 15mm magas(pl spire) venti, természetesen 70x70mm. Szeretném meghagyni azt a centi helyet a borda felett, hogy ne üresen forgassa magát, légszállítás nélkül. A venti rögzítésének vagy hegesztenék egy alu fület vagy a lamellák között menetfúróval alakítanék neki helyet...esetleg a keretet levágni, és magát a ventit keret nélkül felrakni-no de hogyan?
A 4. verzió, amit írtál, az lenne a legtutibb, főleg, ha a csavarhelyek is stimmelnek... turbómaróval csak leszedni a tetejéből, aztán már csak a venti rögzítés van hátra...
-
nlq
aktív tag
válasz
urban racer #363 üzenetére
látszik hogy nem olvastad a topicot...
ajanlom figyelmedbe a #125. hozzászólást -
urban racer
senior tag
válasz
lockdown90 #312 üzenetére
méregettem-számoltam és nem lesz jó! A proliant gyári hűtőjének a lyukai: 65 és 75 mm-enként vannak. A mezei 1155-ös 75x75... Ha nagy proci lesz, akkor elő kell venni a turbómarót
-
nlq
aktív tag
megjottek a rezes bordak...
azert nem semmi a kis torpektol, hogy kilencen kb 6 kilot nyomnak...
sajna beneztem, mert a 9bol 5 darab hőcsöves, amit nem tudok meretre faragni
viszont a maradek 4 bol egy dell borda nagyon biztató... pivivel alacsonyabb mint a gyari alu de alapteruletre 1 kicsit nagyobb (talan meg vagni is kell belole) valamint a lyukakat kell athelyezni...
van meg ket HP borda az egyikre ráfér akar egy 1cm vastag venti , a masik olyan lapos hogy arra akar a 2centis is
a negyedik borda lenne a legjobb, viszont ez 1 centivel magasabb mint a hely
fotók talán holnap
ha majd lesz energiám nekilátok barkácsolni tesztelgetni valami szepet...ja es a 2020T nek is ugyanolyan szarul fekszik fel a gyari hutése
-
kammler
senior tag
válasz
andrew-msi #359 üzenetére
Azért nem engedi, mert a támogatott op rendszerek közt azok nincsenek ott.... Viszont ha winserver 2012 ment akkor a HW ok. Miféle kam szofver az? Nincs alternatívája, kompatibilitási módban sem indul/települ?
Nálam a win 8.1 media center felment pedig mikor vacakolt USB-n a a win server 2012. Simán, annak meni kell, de a hetesnek is. Minekutána újra csináltam a win server 2012 USB telepítőt az is felment. Simán AHCI-ra annak menni kell. De tökmindegy, lehet legacy-ra is, az a régi, arra aztán bármilyen windows-nak menni kell. A raid-eshez kell driver, de az meg ott a virtuális driver lemezen, biosból kapcsolható. Ott szerintem nálad valami nagy árulás van. Pihenj rá egyet. -
bon
őstag
válasz
andrew-msi #342 üzenetére
Hp smart array vezérlő esetén a winyóra állíts be egy raid0-át, utánna már jó volt. Mondjuk én szerver oprendszert raktam fel.
-
andrew-msi
aktív tag
Nos. A Win Server 2012 simán felment az intelligent provision-nal. Valóban nagyon egyszerű volt.
Viszont sajna a kamera programot nem támogatja.
Így megpróbáltam felrakni a win 7 és a win 8.1-t is, de sajnos nem engedi.
Amikor kiválasztom az ISO-t beolvassa de nem jelenik meg a tovább, csak a WS2012-nél.
Nem értem. -
kiskakas
senior tag
probald meg dvd-re irni a telepitot.. usb3-as gépeknél már szívtam hasonlóval, amikor a telepítő megtalálja az usb3-as portot, csak a driverét nem.. független attól, hogy usb2-es portba dugod a pendriveot és onnan telepítesz. Legutóbb egy notinál szívtam ezzel, végül megirtam dvd-re és onnan felment..
-
kammler
senior tag
válasz
andrew-msi #352 üzenetére
NM. Aztán ha ujra ugyanott elakad HDD csere. Aztán ha ujra ugyanott elakad akko gáz van....lehet a géppel, de egy BIOS reset sose árt.
-
kammler
senior tag
válasz
andrew-msi #350 üzenetére
ISO-ra kell majd a végén duplakikk, ha beolvassa nem sérült úgy enged tovább majd. Ha iLO-n át csinálod kell lan, amugy lehet majd a windows is üvölt hogy nincs élő háló. Egy egyszerü formázott pendrive kell, valszeg NTFS-re mert 4 giga fölött a FAT32 nem jó, mármint egybefüggő fájlhoz(ISO). Nekem NTFS HDD-ről beolvasta az ISO-t. Aztán majd picit furább lesz a telepítő, a végén bámulsz egy paranncssori ablakot akkor dobja föl a drivereket, de az má a vége felé. Azt tart egy 5 percig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Parfüm topik
- OLED monitor topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amatőr csillagászat
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Microsoft Excel topic
- FOTÓS beárazás
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest