Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4001) lordjancso


lordjancso
senior tag

Sziasztok!

Többször nekiindultam már a témának, de még nem sikerült konkrét lépéseket tennem. A célom az lenne, hogy minél hangosabb legyen a Gen8-am, mert még nagytakarítás után is tud egy kicsit ciripelni, amit este még a szomszéd szobában is hallok. Igen, nagyon érzékeny a hallásom... :)

Nem szedtem még darabjaira a szervert. Ha takarítom, kinyitom a házat, kifújom és ennyi. Ha jól tudom, van egy ventillátor a házban hátul és van egy a processzoron. Arra gondoltam, hogy kicserélném mindkettőt.

Barkácsolni (kábet darabolni, stb) a lehető legkevesebbet szeretnék, ugyanakkor tényleg a legjobb megoldást szeretném elérni. Megvenném a legjobb (ha kell, a legdrágább) ventillátorokat, ami passzol a gépbe. Tudnátok konkrét ventillátorokat (márka, típus) ajánlani? Esetleg cikkeket, guide-okat, fényképeket mutatni?

Továbbá láttam, hogy az egyik fórumos kolléga készíttetett egy szűrőt, amit az ajtóba lehet szerelni (innen is nagy köszönet RazoRnak érte), amiből szívesen rendelnék egyet magamnak. Volna esetleg valaki, akit szintén érdekel a dolog és tudnánk felezni a postaköltséget? [link]

A harmadik téma pedig, hogy tök jó lenne, ha egy posztban össze lennének szedve a Gen8-cal kapcsolatos lehetőségek, cikkekkel, leírásokkal kiegészítve. Gondolok itt a ventillátor megoldásokra, cpu cserével kapcsolatos infókra, raid vezérlő megoldásokra (szeretném idővel RAID5-be kötni a diszkeket), iLO és bios frissítés, iLO licensz vásárlása, stb.

Apropó iLO licensz. Talátaltam az eBay-en bőven 10.000 forint alatt advanced licenszeket. Volt már, aki vásárolt innen? Gondolom ezek second-hand kulcsok, vagy valami szürke forrásból származók. Honnan érdemes iLO kulcsot vásárolni?

Előre is köszi minden infót!

[ Szerkesztve ]

Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.

(#4002) Zizi123 válasza lordjancso (#4001) üzenetére


Zizi123
senior tag

Hmmm. Sok fele igennyel talalkoztam eddig, de olyannal, hogy "A célom az lenne, hogy minél hangosabb legyen a Gen8-am" na ilyennel meg nem :D

(#4003) Coyot válasza lordjancso (#4001) üzenetére


Coyot
őstag

Ha hangosat akarsz miért nem teszel bele egy 4cm-es 7000rpm-es rohadt hangos ventit mondjuk az előlapra vagy akárhova aztán tényleg lesz hangja csak bírd elviselni :D

De én attól tartok hogy te inkább halkítani szeretnéd azt a servert :)

Má' nem

(#4004) lordjancso válasza Coyot (#4003) üzenetére


lordjancso
senior tag

(#4003) Coyot és (#4002) Zizi123:
Srácok, hát persze, hogy halkítani szeretném, csak hülyeséget írtam. Ne ragadjunk le a részleteknél. :D :P

Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.

(#4005) bon válasza lordjancso (#4001) üzenetére


bon
őstag

Az iLO licensz ingyen is megoldható némi google keresgéléssel. Eddig még mindig találtam működő kulcsot.

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

(#4006) Adamo_sx válasza lordjancso (#4001) üzenetére


Adamo_sx
aktív tag

Emlékeim szerint a procin nincs külön ventilátor. Egy van a ház hátulján, egy pedig a tápegységben. Elég macera kicserélni, mert valami spéci HP módon van vezérelve, de a neten találni pár barkácsmegoldást. A procit az bios beállítások alapján is vezérli, ezért RAID módban alacsonyabb fordulatszámon járatja, mint AHCI-ben. Ha teszel bele bővítőkártyát, az is emel a fordulatszámon. Ebben a fórumban is sokszor előkerült már a téma, de ha továbbiakat szeretnél nézd meg a Homeserver fórumot, ott is összeszedtek elég sok mindent.

(#4007) djgeg válasza lordjancso (#4001) üzenetére


djgeg
őstag

A ciripelés az jöhet a tápból is.... én még anno amikor gais volt 3 gépben cseréltettem a tápot mert mindegyik nekiállt ciripelni. Szóval nézd meg azért a tápot is.

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4008) osztraksajt válasza lordjancso (#4001) üzenetére


osztraksajt
őstag

Itt leírtam hogy vettem kódot, működött. Ki lehet guglizni is, meg elvileg kering valami kulcsgenerátor is hozzá, de ennyiért már nem szenvedtem vele, többe került volna az idő amit ráfordítok. Most úgy nézem valamivel drágábbak, nekem 1000huf körül állt meg, több eladónál is volt ennyiért, én egy némettől vettem végül.

(#4009) jancsi20


jancsi20
csendes tag

Letöltöttem innen a fórumról a legfrissebb 2017 októberi firmware packot.
Bootolok róla, le is fut betölt, de nem csinál semmit a frissítő. Mintha nem lenne mit telepíteni.
Majd újraindul. Miért lehet ez?
:R

További szép napot! Üdvözlettel: jancsi20

(#4010) lordjancso


lordjancso
senior tag

Megpróbáltam jobban beazonosítani a ciripelő, idegesítő hang forrását. A közel hajolás a szerverhez és erősen fülelés megoldás nem volt túlzottan célravezető.

Kikötöttem a 12 cm-es ventillátort és elindítottam a gépet. Ugye én erre a ventillátorra gyanakodtam mindvégig, de meglepően tapasztaltam, hogy a ciripelés továbbra is jelen van...

Kivettem az összes HDD-t és csak a rendszer SSD-t hagytam bent. Elindítás után továbbra is megvan a hang.

Tehát ha jól sejtem, nincs más lehetőség, mint a táp és annak a ventillátora. Más része nem ad ki hangot a szerverben ugye? :) Nem vettem még bele semmi extra hardvert, tehát teljesen alap konfiguráció.

Esetleg arra van mód, hogy a tápot kicseréljem, vagy esetleg a jelenlegi, tökéletesen működő táp ventillátorát cseréljem egy halkabbra?

Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.

(#4011) jancsi20 válasza lordjancso (#4010) üzenetére


jancsi20
csendes tag

Még lehet egy kondi is, ha megadta magát. Az alaplapot megvizsgálnám! De lehet a tápegységben is egy kondi. Ezt meg kell nézni, de végső soron a venti. Bár arra nem jellemző a cicergés. De ki tudja.

További szép napot! Üdvözlettel: jancsi20

(#4012) Zizi123 válasza jancsi20 (#4011) üzenetére


Zizi123
senior tag

Valoban siman lehet kondi is. A legegyszerubb, ha nem hagyod elindulni a tapventit, es akkor kiderul, hogy az-e. (megakasztod valamivel meg indulas elott pl. csavarhuzo)

(#4013) llacee válasza lordjancso (#4010) üzenetére


llacee
őstag

Valószínüleg sima coil whine, amivel nem nagyon tudsz mit kezdeni.
Nálam már volt táp, videokártya és alaplap is ilyen.
Volt, hogy magától megszűnt, pl legutóbb egy nagyon jó minőségű táp produkálta, de 1 hónap után "összeszoktak" az alkatrészek és elmúlt.
Garanciáztatni nem lehet, mert működési stabilitást nem befolyásol, maximum idegesít.
A venti megakasztás jó ötlet kiszűrni, de javaslom ne csavarhúzóval, hanem valami nem vezető szerszámmal :D

(#4014) lordjancso válasza llacee (#4013) üzenetére


lordjancso
senior tag

Hmm, a ventillátor kiakasztása jó ötletnek tűnik. Erre nem gondoltam. Kerítek majd valami megfelelő eszközt és kiakasztom egy indítás erejéig. Így biztosan nem lehet baja a ventillátornak? Nem szeretném, hogy leégjen a nagy erőlködésben, vagy bármi hasonló. :)

Ha egy kondenzátor adja ki ezt a hangot, akkor mi a megoldás? Lehet cserélni a kondit, vagy az adott hardvert kell kompletten cserélni (pl tápegység)?

Az jó, ha ez megszokott szűnni magától, de nálam már annyi ideje csinálja, hogy nagyon csodálkoznék, ha egyik napról a másikra elmúlna. :)

Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.

(#4015) DJ. Ru$y válasza lordjancso (#4014) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Egy fogpiszkálóval is meg tudod akasztani, nem kell nagy kerítésekbe belemenni.

Kondit ki lehet cserélni, elektroműszerész megoldja.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#4016) lordjancso válasza DJ. Ru$y (#4015) üzenetére


lordjancso
senior tag

Igen, nem is az a gondom, hogy mivel akasztom meg, hanem hogy előfordulhat-e, hogy bármi baja lesz a ventillátornak emiatt.

Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.

(#4017) DJ. Ru$y válasza lordjancso (#4016) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Ha 10-20 másodpercig hagyod úgy, semmi baja nem lesz. Ennyi idő alatt bőven el lehet dönteni, hogy van-e a hang vagy nincs. G7 szerverek tápventilátora is hangoskodik.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#4018) djgeg válasza lordjancso (#4010) üzenetére


djgeg
őstag

Már írtam, hogy 3 mat is cseréltettem táp miatt. (szar ventik) pár fórumon lehet olvasni amúgy egy szarabb szériáról, ami már a gyárból szar ventikkel jött. Nekem olyanok voltak nem csoda ha pár meg amúgy is elkezd.

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4019) lordjancso


lordjancso
senior tag

Szomorúan hallom, hogy ennyi panasz van a tápegységre és a ventillátorára. Még nem csináltam meg a fogpiszkálós, megállítós trükköt, de ma megfogom.

Közben kicsit nyomoztam a táp cserélvel kapcsolatban és meglepően kellemes dolgot találtam: picoPSU névre hallgat a kis kütyü. Ismeri valaki? Van valakinek gyakorlati tapasztalata vele? Akár Gen8-cal kapcsolatban?

Úgy látom, mindenhol a 160-XT modelt veszik és ajánlják: [link]

Azon agyalok, hogy simán rendelnék egy ilyet, de nem tudom, hogy milyen adaptert kellene hozzá venni. Nem igazán értek ilyen szinten a tápokhoz.

Azt értem, hogy a picoPSU 160 wattos és 200 wattos spike-ig tud kiszolgálni. Ez teljesen jó, mert a gyári táp is névlegesen 150 wattos és 200 wattig terhelhető.

Az adapter viszont más tészta. A fenti linken egy 192 wattos adaptert adnak hozzá kit-ben. Fórumon olvastam, hogy volt, aki 80 wattos adaptert vett hozzá, van, aki 90-eset vagy 120-asat.

Most akkor melyik a helyes megoldás? Hogyan is működik ez valójában?

Köszi a felvilágosítást és elnézést, ha amatőr a kérdés. :)

Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.

(#4020) DJ. Ru$y válasza lordjancso (#4019) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Nyilván attól függ, hogy mekkora külső tápot KELL neki adni, hogy mennyire terheled. Ha leméred most a géped fogyasztását, és megáll 100 Watt alatt, akkor egy 100 Watt körüli táp már bőven elég lesz, (érdemes kicsit ráhagyni és a fogyasztást mindig terhelve mérni) mivel ugye annál többet nem fog felvenni a konfigod.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#4021) lordjancso válasza DJ. Ru$y (#4020) üzenetére


lordjancso
senior tag

Tegyük fel, hogy a jelenlegi fogyasztásom 80W (nem tudom mennyi, még nem mértem le, csak úgy írtam valamit). Ebben az esetben veszek egy 100W-os tápot és egy picoPSU-t, ami 160W-os. De simán vehetnék egy 120-asat is ebben az esetben nem? Mert még ha terhelés alatt sem menne 100W fölé, akkor simán elég lenne a 120-as.

VIszont a fogyasztás még képlékeny, mert lehetséges, hogy szeretnék egy raid vezérlő kártyát is tenni a gépbe a raid5 miatt. CPU-t is cserélném a közeljövőben (igaz, kb annyi a TDP-je, mint a jelenleginek). De most csak 1 ssd és 1 hdd van a szerverben. A hdd-k száma nyilván el fogja érni a 4-et a közeljövőben. Nem tudom, mekkora a fogyasztás eltérés 1 és 4 hdd esetén. Erről tud valaki valamit? Mondjuk 3 gigás wd red diszkek esetén.

Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.

(#4022) DJ. Ru$y válasza lordjancso (#4021) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Bővítés esetén a processzor TDP-k eltéréséből számolható a különbség ugye. Lehet, hogy azt választanám, hogy vennék egy 160-as picot most, meg egy tápot amivel elvagy, aztán a későbbiekben is cserélheted a külső tápot akár nagyobbra is.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#4023) lordjancso válasza DJ. Ru$y (#4022) üzenetére


lordjancso
senior tag

Közben bekötöttem egy fogyasztásmérőt. ~30W-ot mérek jelenleg.
Milyen szoftverrel érdemes végezni a terhelést? Vagy csak kezdjek el fájlokat másolni rá lanon keresztül? Vagy a hdd-n egyik könyvtárból a másikba?
Ubuntu 18.04 szerver.

Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.

(#4024) osztraksajt válasza lordjancso (#4021) üzenetére


osztraksajt
őstag

Azért óvatosan ezekkel, eléggé hajlamosak a melegedésre, nem véletlenül van a tápban sem ventilátor, és csillió kínai gagyi van belőle ráadásul nem is olcsón. Bár a hatásfokra 97-99%-ot adnak meg és ott már valóban kevés az eldiszipált hőmennyiség (3-6W elvileg), azonban részterhelésen lehet jóval rosszabb a hatásfok és ott már azért igényli az aktív hűtést, vagy legalábbis úgy elhelyezve hogy a hátsó venti légárama elérje, kábelek stb ne blokkolja előtte a légáramot.

Jó minőségű tápegységgel érdemes meghajtani őket, FSP-t használtam erre a célra aminek állítható volt a kimeneti feszültsége 9-19v-ig, de pl a delton.hu-n is vannak külső passzív stabilizált tápegységek jó árban. A fő 220-12V tápegységet mindenképp házon kívül kell elhelyezd, az is tud már ilyen teljesítménynél melegedni, ott keletkezik a veszteség legnagyobb része ami hővé alakul.

Az iLO nem tudom milyen feszültségeket igényel kikapcsolt állapotban, nem vagyok biztos benne hogy emiatt standard kiosztású tápegység van benne.

A HDD-k felpörgéskor veszik fel a legnagyobb teljesítményt értelemszerűen, pl egy WD 3tb red (WD30EFRX) csúcs áramfelvétele 1,73A 12V-on ami 20,76W. Tehát ha egyszerre a négy hdd-d elindul az veszteségeket is beleszámolva kb 90-100W-ot igényel, így kb erre kell méretezni, nyilván ehhez még a gép többi részének a fogyasztása is hozzájön.

(#4025) lordjancso válasza osztraksajt (#4024) üzenetére


lordjancso
senior tag

Szia!

Találtam a youtube-on egy tök jó videót, ami pont ezt az eszközt mutatja be.

A melegedéssel kapcsolatban azt mondja a srác a videóban, hogy egyáltalán nem forrósodik. Nyilván meleg, de kézzel is meg tudta érinteni, tehát nem hinném, hogy kritikus hőmérsékletre tudna melegedni.

Szóval ettől az eszköztől így a látottak és olvasottak alapján nem félek.

A külső táp kicsit más kérdés. Nyilván nem akarok valami gagyi kínait venni. A legtöbb helyen ezt ajánlják: LEICKE PSU Power Supply Charger 120 W 12 V 10 A 5.5*2.5 mm. Állítólag ez jó márka és a hatásfoka is közel van a névlegeshez.

Ahogy számolgatom, a 120-as vagy a 150-es elég lenne. Az új CPU TDP-je 45W, plusz 4x21W a hdd-knek, ez durván 130W.

Az iLO kikapcsolt állapotban nekem személy szerint nem szempont, de nyilván jó lenne, ha működne. Ha nem, az sem katasztrófa.

Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.

(#4026) Coyot válasza lordjancso (#4025) üzenetére


Coyot
őstag

osztraksajt arra próbált célozni, hogy korántsem biztos az, hogy standard 24pin ATX csatlakozót igényel az alaplap. Ha ez így van akkor mindenképp variálni kell a pinek kiosztásán, amit egy egyben a nyákon levő picoPSU-val nem lehet kivitelezni.

DJ. Ru$y:
Jogos egy toldóval meg van oldva :D :R

[ Szerkesztve ]

Má' nem

(#4027) DJ. Ru$y válasza Coyot (#4026) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Dehogynem. Kell egy ATX toldó, aminél meg lehet cserélgetni a szálakat az alaplap oldali csatlakozóban. Mindenre IS van megoldás. ;]

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#4028) lordjancso válasza Coyot (#4026) üzenetére


lordjancso
senior tag

Ahh értem. Szerintem ennek működnie kell, mert nem én vagyok az első, aki ezt a táp megoldást szeretné használni. Külföldi fórumokon nem írtak semmi csatlakozóval kapcsolatos problémát. Összedugták és működött.

Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.

(#4029) lordjancso válasza lordjancso (#4028) üzenetére


lordjancso
senior tag

Kipróbáltam, hogy egy fogpiszkálóval megállítottam a táp ventillátorát és megvártam, amíg teljesen feláll a rendszer és a nagy ventillátor is normál tempóval pörög.

Egyértelműen a táp kis ventillátora az, ami ciripel.

Akkor ezt lehet valamilyen módon cserélni, vagy maradjak inkább a picoPSU tervnél?

Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.

(#4030) lordjancso


lordjancso
senior tag

Abban tudna valaki segíteni, hogy a házon lévő PCIe kivezetést védő alumínium lapot meg lehet valahol vásárolni külön? Csak azt a kis alumínium lapot. Köszi!

Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.

(#4031) kgymac válasza lordjancso (#4030) üzenetére


kgymac
őstag

Ebay-en vettem hasonlót, low profil-os kártyákhoz (dell h310 ill. hp p410,p212). Ezeknél reszelned kéne a kártya felfogató füleket, de szvsz találsz sima takaró lapot is. Az ára 1-2 usd, a posta kb. 2-5 hét.

(#4032) lordjancso válasza kgymac (#4031) üzenetére


lordjancso
senior tag

Köszi, sikerült szerezni egyet. Szépen ki van fúrva, hogy a picoPSU csatlakozóját ki tudjam rajta vezetni.

És ma megjött a picoPSU is, ami tökéletesen szuperál. És síri csend van, már csak a nagy ventillátor zaját lehet hallani, de az gyakorlatilag semmi az eredeti táp ventillátorának nyöszörgéséhez képest. :)

Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.

(#4033) bugizozi válasza lordjancso (#4032) üzenetére


bugizozi
őstag

Egy képet dobnál fel ide esetleg róla?! :B

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#4034) lordjancso válasza bugizozi (#4033) üzenetére


lordjancso
senior tag

Ha következőnek takarítom a gépet, csinálok róla pár képet.
De egyébként ez alapján a cikk alapján dolgoztam. Annyi különbséggel, hogy én 120-as adaptert vettem.

[link]

[ Szerkesztve ]

Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.

(#4035) bugizozi válasza lordjancso (#4034) üzenetére


bugizozi
őstag

Köszi! :R

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#4036) foltang válasza lordjancso (#4029) üzenetére


foltang
csendes tag

Nekem is ciripelt a táp, sőt, már három merevlemez esetén random elhasalt valamelyik, és hullott szét a raid.
Én kicseréltem a tápot egy SEASONIC SS-350M1U-F0 350W típusú tápra.
Azóta nincs gond a raid-el, és ráadásul ez a táp nagyon csendes. Biztos nem vagyok benne, de szerintem félpasszív a halkságából következtetve.
Még azt érdemes tudni róla, hogy hosszban ez a maximum, ami berakható a házba. Ez is kicsi tuszkolással, és kábelátrendezéssel ment be, ugyanis már belelóg abba a nyílásba, ahol a merevlemezekhez megy fel a molex táp. Viszont a tápegység berakása után még mellette maradt annyi hely, hogy fel tudtam tuszkolni a molex tápcsatlakozókat. Így most minden szuper.

(#4037) djgeg válasza foltang (#4036) üzenetére


djgeg
őstag

Király, kösz az infót, hogy a SEASONIC SS-350M1U-F0 belemegy, lehet beszerzek 1-2 őt :D
Ahogy látom iPon-ban vetted :DDD

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4038) foltang válasza djgeg (#4037) üzenetére


foltang
csendes tag

Lehet, hogy túlzás a 350W, de van bent 4 merevlemez, 1 SSD, E3-1260L proci, raid vezérlő, az adatmigrációhoz kell majd még 4 winyó, szóval, evvel nem akartam spórolni.
Igen, ott vettem, máshol nem találtam.
Viszont én nem nyúltam semmit a kábelezéséhez, a gyári állapotban működik, szóval nem kell semmit varázsolni az alaplaphoz, ezek szerint szabványos a tápcsatlakozó kiosztása az alaplapnak.

(#4039) Mate


Mate
nagyúr

Úgy döntöttem váltok és eladom a masinát. Gyári állapotra le akarom gyalulni a kicsikét. Miként lehet ezt a legegyszerűbben megtenni úgy, hogy lehetőleg ilo licensz megmaradjon?

(#4040) Adamo_sx válasza Mate (#4039) üzenetére


Adamo_sx
aktív tag

Mit értesz a gyári állapoton?
Kiveszed a merevlemezeket, visszateszed a celeron procit, és 4 GB RAM-ot teszel bele. Nekem ez volt a gyári állapot. Ez az ilo licenszet - szerintem - nem zavarja.

(#4041) Mate válasza Adamo_sx (#4040) üzenetére


Mate
nagyúr

Bios beállításokat, ilo felhasználónév, jelszó stb.

(#4042) djgeg válasza Mate (#4039) üzenetére


djgeg
őstag

Szívesen megszabadítalak tőle értelmes áron :DDD
Amúgy mind a kettőre (BIOS ILO) nyomhatsz egy factory resetet. Ha annyira kell a licensz akkor utánna hozzáadod még egyszer.

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#4044) stickermajom válasza djgeg (#4042) üzenetére


stickermajom
addikt

130k-ért G1610-zel, mint az aprón? :DDD

(#4045) Mate válasza djgeg (#4042) üzenetére


Mate
nagyúr

Elem ki a lapból megoldotta a dolgot. Minden visszaállt alapra.

[ Szerkesztve ]

(#4046) athos79


athos79
tag

Sziasztok

Hozzájutottam egy ilyen kicsikéhez, egy tipp azoknak akiket zavar a hangos venti (volt már vele dolgom ezelőtt is, csak akkor egy külön teremben nem igazán zavart a hangja :) )
Egyszerűen leszedtem a belső szenzort.... :DDD Ennek így az értéke -1 lett, de ez csak a belső hőmérséklet - ha elkezd melegedni a proci, vagy a lap akkor úgyis felpörög...

Így 18%-ról 12%-re ment le a ventilátorhasználat az ILO-ban, viszont az ILO kiiktatása után azt mondhatom, hogy alapjáraton (csak smb megosztások, dlna szerver) nem hallom a gépet a nappaliban :C :C :C

A gépben i3 CPU van, plussz beleraktam egy HD 5450-et, HDD-k (500GB+1TB+2TB+3TB - szóval szó sincs RAID-ről :DDD :D ), Win Server 2012 desktop experience, Kodi, Steam, ....

It's not a bug - it's a feature!

(#4047) Kuter válasza athos79 (#4046) üzenetére


Kuter
senior tag

Kipróbáltam, nálam 13-ról 6-ra eset . Így hagyom. hangja már nincs is.
Köszi.

Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?

(#4048) scansat


scansat
tag

Ha már eladás....nincs valakinek eredeti 4Gb RAM-ja? Enyémben még eredeti van és megdupláznám.

(#4049) Gabesz84 válasza scansat (#4048) üzenetére


Gabesz84
őstag

nekem van, de sajnos 2x2GB :D

(#4050) ATI


ATI
senior tag

Sziasztok,

Ezen a mirror-on van pár SPP, köztük a friss 2019.03-as is, ha esetleg érdekel valakit. Gondolom jó a Gen8-as Microserver-hez is.

Checksum:
e6c9bcac121b351929b5ce6461be515e14e801ab302c1fbd970a15bc8939907b SPP2019030.2019_0206.85.iso

Még nem szedtem le, de gondoltam szólok.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.