Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Van egy Probook 430 G4-em, és az a problémám vele az utóbbi időben, hogy nem mindig érzékeli egyes billentyűk lenyomását, főleg az ékezetes magánhangzók, ileltve a számok érintettek, de olykor előfordul más billentyűknél is.. Az elmúlt hónapokban bőven volt használva a billentyűzet, szakdolgozatot írtam, nem tudom lehet-e köze hozzá. Tudtommal nem folyt bele semmi, más baleset sem történt vele. Kb. 3 éve javították az ujjlenyomat-olvasót (illetve venti takarítás történt), ekkor gondolom levették az előlapot is. Más 'atrocitás' nem érte a kicsi laptopomat. Mi lehet ennek az oka, hogy tudok utánajárni? Köszi a segítséget
-
partymaci
aktív tag
válasz
gatto_ #54596 üzenetére
Itt ugyan nem elérhető a világító bill. a ProBookhoz, de ebben a webáruházban igen, a cikkszám azonos (HP Probook 430 G3 840801-211), de itt nem írja a 430 G3-t kompatibilis eszköznek. Elméletileg működik vele?
-
partymaci
aktív tag
Köszi, megpróbálom
Sikerült, kivettem az akksit, abillenytűzetet ugyen nem bírtam, de egyik fele ki volt picit pattanva. Ami vicces mert 2 hónapja vettem 45-ért használtan és azóta nem jött elő ez.
Köszönöm mindenkinek asegítséget! -
partymaci
aktív tag
Hát gyerekek, nem ma kezdtem a szakmát, de ilyet még nem láttam, ez amúgy ProBook nincsenek kis számok a billenytyűzeten, .. bekapcsoláskor ESC -re sem reagál, szóval biosba se tudok bemenni. Windowsban eltávolítottam a bill. drivert és restart, nem oldott meg semmit.. egyéb ötlet? Szalagkábel lenne a hibás? Kicsúszott?
Most pl a CTRL a 8-as, a Shift a NumLock, a 8 az a 9, a 4-es 7-es, az 5-ös az a 6-os ... -
-
partymaci
aktív tag
Üdv, van egy HP 430 G3-am, este jól működött, reggel meg a billentyűzet nem írt karaktereket, vagy ha igen akkor összevissza, pl a J -t lenyomva 8-ast ír meg ilyenek, számokat nem veszi be stb. Mi történt?
-
-
Vitaqo
senior tag
válasz
SeniorTilla #54586 üzenetére
Bocs, rosszul mondtam, néha azért lemerült 2-4% körülire. Szóval ritkán be van kapcsolva. Most feltöltve meg azt írja, hogy jó az akku. De 40%-nál meg gyengének írta. Igaz, most volt felrakva újra a Win11.
-
válasz
Vitaqo #54585 üzenetére
Időnként ajánlott lemeríteni, 2-3 hetente én is megcsinálom. Ha sosem merítetted le, akkor az akksi logikája, de a kémiája is károsodhatott.
Próbáld meg valami akku regenerálással javítani.
Erről egéybként nem a HP tehet, bármelyik gyártó akkuja, ha így használják, tönkremehetett volna.
-
Vitaqo
senior tag
válasz
SeniorTilla #54584 üzenetére
3 éves, és ritkán van bekapcsolva. Sose merítem le teljesen.
-
-
Vitaqo
senior tag
válasz
Black&White #54582 üzenetére
Sajnos ott sincs. Valószínű a Pavilion 14 nem tudja. Csak a Support Assistant progi szerint az akku "gyenge" pedig 50 töltés van benne. Utolsó HP-m volt.
-
Vitaqo
senior tag
Win10 alatt lehet limitálni 80%-ra az akku töltöttségét? Van egy samsung laptopom, ott 80%-ra maximalizáltam. Win11 alatt sehol sincs ilyen opció.
-
Graphics
Jómunkásember
(Sziasztok!
Adott egy 840 G1 notebook.
Venticserével jött hozzám ,ezt ki is javítottuk.
SD Card Reader nem akar működni, eszközkezelőben nincs semmi ilyen eszköz, UEFI-ben be van kapcsolva , mégsem látom a bedugott kártyát. ( W10 )
Van valami tipp, vagy alaplapi hiba lesZ?
-
válasz
gatto_ #54574 üzenetére
Pl. azt, hogy a komzumer gépeket itthon nem szervizelik, és azt is, hogy az üzletihez nincs pickupandreturn service.
Ezt írtad:
Ha üzleti szériás, és [Itt] garisnak mutatja, akkor igen. Ha nem üzleti szériás akkor nem tudom, de azokat amúgy sem javítják itthon gariban.
De mindegy, ne rugózzunk ezen, a lényeg, hogy minden gépet javítanak itthon, és a legtöbbet még el sem kell vinni sehova, hanem futár jön érte. Ez a legkényelmesebb. -
gatto_
senior tag
válasz
SeniorTilla #54573 üzenetére
Nem tudom milyen téves infókat terjesztettem, de gyakorlatilag leírtad ugyanazt mint én, csak szebben. Az én utolsó infóm az volt, hogy Csehországba viszik a gépeket, de valóban lényegtelen, mert pár nap alatt visszajön.
-
válasz
gatto_ #54572 üzenetére
Igen, és sok üzleti gépért is futárt küld. Ez a garancia típusától függ.
PÉLDA: Zbook Firefly - ez ugye az üzleti gépek egyik csúcsa, workstation
Szolgáltatás szintje
Std Office Hrs Std Office Days
Std Office Hrs Std Office Days
Global Coverage
Standard Material Handling
Standard Parts Logistics
Pickup by HP
10 Business Days Turn-Around
No Usage Limitation
HP Ships to Customer SiteVilággarancia, a HP veszi fel (futárt küld érte), max. 10 munkanap alatt javítják, és a HP küldi vissza a vevőnek, szintén futárral.
Közép-Európa (egyik) legnagyobb HP szervize itt van Magyarországon, és itt javítják a Pavilionokat, Omenekt, stb-ket is a nem üzleti vonalról. Az üzleti gépeket beviheted helyi kis szervizekbe is, a nem üzletiket pedig mindig futárral intézi a HP. Ezért nem javítanak a helyi szervizek konzumer gépeket, mert ezeket mindig a központi márkaszerviz csinálja. Én mondjuk jobban is bíznék ebben, mint XY kft-ben, ahová leadom az üzleti gépemet, bármennyire is szerződött partner.
Nem tudom milyen cégnél dolgozol, de valami infó neked félrement. Csehországnak köze nincs ehhez, de ha lenne is, mit számít? 1-2 nap alatt Európa bármelyik országából bármelyik másikba elviszi a futár a csomagot, már nem a XIX. században élünk.
Pont most volt egy ügyfelem, elromlott a töltője (HP Envy x360 15-ös gép), és egy telefonálás után a HP küldte neki az új töltőt. És ez nem üzleti vonal.
Arra kérlek, hogy ne terjessz téves információkat a HP garanciális ügymenetéről, mert más tagokat negatívan befolyásolhatsz velük.
-
gatto_
senior tag
válasz
SeniorTilla #54571 üzenetére
Megjavítani meg fogják, csak ha jól tudom akkor Csehországba viszi a futár. Olyan cégnél dolgozom ahol van HP szervizünk is, és kapcsolatban vagyunk a nagyobb HP szervizekkel is, és nem javít egyik sem pl Pavilion gépeket. Nyomtatóból is csak az üzleti vonalat. A lakossági cuccokért futárt küld a HP.
-
FrozeN`
tag
Sziasztok,
laptopok terén nagyon hiányos a tudásom, szóval inkább kérdezek, még akkor is, ha lehet nagy baromságot: adott egy régi HP EliteBook 8460p (LJ429AV) gép, ami a szemem láttára kezdett el haldoklani. Amennyire meg tudom állapítani, a dedikált gpu mondta be az unalmast, mert látszólag rendben elindul a gép, csak kép nincs. Találtam egy ilyen videót, ami egy hasonló alaplappal dolgozik de mégsem ugyanaz a layout. Nagyon nagy állatság lenne ilyen irányba elindulni, leműteni róla az igpu-hoz tartozó tekercset, és így kiiktatni? (miután megtaláltam, hogy 100% melyik az) Még mielőtt szétbarmolok valamit... állítsatok meg, ha van jó érvetek.
Igazából csak irodai programokhoz, youtube-hoz kell a gép, azt bőven elvinné az igpu is, ami a jó öreg i5-2540M-ben van. Bármilyen építő jellegű hozzászólást előre is köszönök!
-
Mr.Peter
aktív tag
Sziasztok!
Gyors kérdésem lenne. Külföldön vasarolt hp laptop gyári garanciája magyarorszagon érvényes? Hírdetések között láttam ilyen gépet, és nem szeretnék lukra futni. Az eladó 3 év gyártói garit ígér. -
-
Payskin
tag
-
Payskin
tag
Sziasztok!
Én is szervizzel kapcsolatban érdeklődnék. Egy 2017-es évjáratú HP Pavilion Power 15 géppel jártunk úgy a hétvégén, hogy szétszedtük, mert a ventilátorok iszonyúan hörögtek már, és a gép az elmúlt pár hétben feltűnően belassult -- videóvágásra használták (volna), de gyakorlatilag használhatatlan volt már. Azon túl, hogy iszonyú koszos volt belül, már a csavarok eltávolítása után kiderült, hogy az aksival nagy baj van, ugyanis azonnal kezdte letolni magáról a patentos hátlapot: a 4. cella durván "megbuggyant".Ennél sajnos nagyobb baj, hogy az aksi eltávolítása után a gép egyszerűen nem kapcsol be. Ha rádugjuk a tápját, nem világítanak a ledek és a bekapcsológomb megnyomására sem történik semmi. Google-barátunk meglepően sok találatot dob ilyen jellegű elhalálozásra, még az is lehet, hogy valami típushiba. Végigpróbálgattuk az összes neten fellelhető voodoo-t azzal kapcsolatban hogy hány másodpercig tartsuk nyomva a bekapcsológombot táppal vagy anélkül, de semmi.
Elvinném valahova megnézetni, de a HP oldalán a szervizkereső finoman szólva nem túl bizalomgerjesztő cégeket mutat: pl egyikük weboldalán sem szerepel, hogy ők szakszerviz volnának (pl. T-Systems?!).
Ha van ötletetek, hova/kihez, rendkívül hálás volnék.
-
-
motown5l
senior tag
Hello Nekem is HP ENVY van egy ryzen 7 4700u procival szerelve Senior Tillaval egyet értek. Jó kis gépek. Nekem a 13 as van méretben. De elég súlyos kis gép. Anyaga premium. Vásárláskor volt vele problémám a wi fivel. Ki derült, hogy a wi fi driver nem jó hozzá amit a Windows hozzá ad. De Senior Tilla segített venne. Az óta is jól működik.
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
SeniorTilla #54551 üzenetére
Az összes gép ezt csinálja nálunk többé-kevésbé. Inkább többé. De persze ez nem zárja ki a hűtés problémát. Jobb szerettem a Dell Precisiont.
-
donmackó
addikt
Üdv!
Érdeklődnék hogy van-e valamerre megbízható hp szervíz? Van egy hp 255 g8 ryzen 5 lapos ami elázott. Amilyen gyorsan csak lehetséges kivettem az akkumulátort, és atomjaira szedtem kiszárítani, de így is megdöglött. Bekapcsolás után csak a caps lock villog 5 hosszút + 3 rövidet. Szerintem alaplap hiba (kapott az is vizet). -
kengyel
nagyúr
Sziasztok !
Van egy HP ProBook 430 G6 2019. márciusi gépem, amin Windows 11 fut jelenleg. Ami most jött Windows Update frissítettem, azóta folyamatosan megy a ventim, nem akar leállni.
A gép elég irodai asztalon van tartva, így nem is meleg.
Mostanában nem lett kitakarítva, de ilyet nem is csinált.
Mi lehet itt a gond ? -
-
hurjup
csendes tag
Nagybatyam 2014-es Pavilionjaban elromlott (khm... megsult) a wifi kartya. Mintha regebben lett volna olyan a HP-nal hogy gyarilag, talan BIOS szinten megbuheraltak hogy akarmit ne tudjon az ember belerakni.
A kerdesem a kollektiv tudat fele, hogy ez igaz-e, vagy csak a meretre es csatolora kell figyelni es kb barmit bepakolhatok helyette?
Illetve meg egy. Hirtelenjeben ugy latom hogy a wifi es bluetooth latszolag kez a kezben jar. Elofordulhat olyan kartya ami csak wifi-t tud? -
tvamos
nagyúr
válasz
SeniorTilla #54546 üzenetére
Nekem az egész gép forró tud lenni, billentyűzetestől, touchpadostól. (zbook)
Azért a hőmérséklet elég nagy hatással van az akku belső szerkezetére, 45 fok fölött az akuk már rosszul reagálnak a tōltögetésre. Ha egy gép ki van hajtva, a proci eléggé fel tud melegedni.
-
válasz
Pyttawrx #54544 üzenetére
+1
egész más már az akkutechnológia, mint mondjuk 5 éve volt
tvamos: ha nagyon melegszik az akksi, tökmindegy, mennyire van feltöltve, akkor is jobban öregszik. Az öregedés eleve kémiai folyamat, a hőterhelés pedig fizikai (nyilván vannak kémiai hatásai is, de nem ez az elsődleges). A kettőnek semmi köze egymáshoz.
Nézd meg, a géped melyik része meleg terheléskor. Garantálom, hogy nem a palmrest touchapd melletti része lesz az, pedig ott van az akkumulátor az egyik oldalon.
-
akaido
addikt
Üdv!
Úgy tudom a Battery Optimizer opció a HP 15-17 szériánál elérhető. (Ha hülyeséget mondok majd kijavítják.)[Idézet innen]:
"Adaptive Battery Optimizer technology is currently enabled on the following HP computers:HP Pavilion Gaming 15-dk0000 Laptop PC
HP Pavilion Gaming 17-cd0000 Laptop PC
OMEN by HP 15-dh0000 Laptop PC
OMEN by HP 17-cb0000 Laptop PC
OMEN X by HP 15-dg0000 Laptop PC"Ez nem zárja ki, hogy mondjuk egy bios frissítéssel esetleg megkapja a 14-es eresztés is.
-
Vitaqo
senior tag
Sziasztok!
Van egy HP Pavilion 14-es laptopom, 14-ce3010nh kódú. Azt be lehet állítani, hogy max 80%-ra töltse az akkut? a Biosban a Battery Protection funkciót nem találtam.
-
Szép estét, Urak!
Adott Kedvesem laptopja:
HP Pavilion x360 14-dh1xxx (i5-10210u 1.60GHz, 8 GB RAM) - nem nagyon találtam specifikációt /mielőtt szétbontom/, szeretnék upgradelni (memória bővítés /mennyi slot van/ és pluszban egy meghajtót is szeretnék berakni /SSD, M.2 vagy SATA. Ha van pluszban, milyen slot?/)
Előre is köszönöm a választ!
-
ElZoz
csendes tag
válasz
SeniorTilla #54536 üzenetére
Köszönöm!
-
-
ElZoz
csendes tag
válasz
SeniorTilla #54534 üzenetére
Szia, köszönöm a tippet. A swissparts-nál sajna nem volt
Bontottat egyelőre nem találtam, cseh kiosztással van újonnan egy boltban, ezt még meggondolom, és beszélek a bolttal. Egy ilyen billentyűzet ugyanúgy működik magyarként, ha az op rendszer magyar?
HP ProBook 650 G4 billentyűzet a laptopra CZ/SK Ezüst váz, háttérvilágítással, Trackpoint - Laptop-components.hu -
-
ElZoz
csendes tag
Sziasztok! HP Probook 650 G4 gyári magyar nem világítós billentyűzetének világítósra cserjére tud valaki módot? Köszi!
-
mrbego
aktív tag
válasz
#63718632 #54531 üzenetére
Szia
Nekem az egyik régi Pavilion laptopomban i3-5010 processzor mellett lévő intel hd 5500 gpu van és mellette nvidia geforce 830M.
Alapvetően úgy szoktam ezt telepíteni, hogy legelőször az alaplapi chipset szoftvert. Ha jól emlékszem külön van hozzá utána a HD5500 grafikus driver. És csak ezek után telepítem fel a teljesítmény centrikus nvidia-t.AMD szoftverét nem ismerem, de az nVidia-nal van olyan a driver beállításaiban, hogy mikor melyik gpu-t használja. Általában eltalálta magától és játékoknál az nVidia-t használta. Talán egyszer kellett régen állítani a grafikus szoftverben, hogy az nVidia-t erőltesse valamelyik játéknál.
-
törölt tag
Sziasztok!
Van ez a régebbi HP noti. [link]
Hogyan működik ebben a generációban a két VGA használata? Most húztam frissen újra a Win10-et. A Win update nem hozta hozzá az AMD kártya driver-ét, eszközkezelő viszont ismerte pontosan. Majd a gyári support oldalról letöltöttem a legutolsó AMD driver-t. A jobb klikk menüben meg van a Radeon Software beállítás menü. Ha megnyitom látom benne pl.: a Brave Browser-t és indíthatom onnan is. Gondolom ekkor a nem az Intel VGA szolgálja ki, hanem az AMD.
Valahogy így fog működni, ha telepítek egy-két játékot is? Vagy automatikusan vált majd az AMD-re? -
Shingen
addikt
Sziasztok!
[link]
Szeretném megkérdezni ez a lapi használtan, ennyiért mennyire jó vétel?
nekem egy igényes, gyors gép kell, netezni, filmezni, yt ilyenek, meg szép kijelző a képek miatt, meg ha szükséges fotokat szerkeszteni PH-val, ilyesmi.
Illetve ennek fényes a kijelzője, matt kijelző jobban használható, vagy a fényesen tűnnek élénkebbek a színek?
Valamint az elitebookok jobb vételek, mármint úgy értem, hogy azok strapabíróbbak mint ezek az envyk?Köszi a válaszokat!
-
Black&White
addikt
Sziasztok!
Egy Probook 450 G4-be szeretnék ax-es wifi kártyát rakni. Ennél a típusnál is van ilyen bios whitelistes szívatás, vagy nézelődhetek bátran? -
AMD Power
titán
válasz
Pyttawrx #54527 üzenetére
Meg lett a csere. Minden rendben lett vele. Ez kellett bele.
919700-850. Laptop akkumulátor 2400 mAh 14.8V -
AMD Power
titán
válasz
Pyttawrx #54522 üzenetére
Irt az ügyfélszolgálat,hogy valóban nem jó amitt vettem aksit. Rosszat rendeltem szerintük. Pedig a listában benne van a gépem.
Elkérték fényképen a pontos tipust. Ők most ajánlottak egyet. Kicsit drágább,de remélem jó lesz. De a biztonság kedvéért elviszem magammal a regi aksit is.
-
-
-
AMD Power
titán
Megrendeltem az aksit a géphez.
HP 250 G6 készülékhez való Akkumulátor 2200 mAh 14.6V
Hazahoztam, persze nem jó hozzá. -
válasz
SeniorTilla #54513 üzenetére
Ez nem szerszám gond lesz, én is normális szerszámokat használok, az ilyennél elég ha szorul, azonnal szedi le a fejét.
-
válasz
ktommy91 #54516 üzenetére
Amit írtam fogó jó: 2 módon szoktam kiszedni, vagy a fejénél "rászorítok", mivel recés megfogja, vagy ha jó vékonyhegyő a fogód, akkor belemegy a most szétbarmolt részbe, és úgy is kijön. fúrás meg óvatosan és nem lesz gond. Én akksis csavarozoval csináltam lassan, nem sérült a menet sem.
-
ktommy91
addikt
válasz
Ha 5 csavar kijön úgy, hogy még a festék sem sérül, a hatodikkal meg ez lesz, akkor szerintem inkább gyárilag barmoltak bele selejtes csavart, nem a bit a hibás. Fogóval megfogni esélytelen, szóval marad a pillanatragasztó, vagy ha valaki ügyesen vágna bele egy nútot és lapos csavarhúzóval ki lehetne hajtani. Vagy jóvanazúgy...
-
válasz
Kis kombinált fogó recés körpofás része és ima és majd egy másik csavar kell helyette.
-
Narxis
nagyúr
Sziasztok!
Találtam most egy PAVILION X360 14-es notebookot használtan. Egyik hírnél valaki írta, hogy összecsukva jó ha 3-szor használta így mert annyira fényes volt a kijelző, hogy használhatatlan volt neki. Ez tényleg igaz? Én kb. ezért vennék csak 2 in 1 laptopot mert néha összecsukva használnám de ha csak a matt kijelző használható akkor felejtős.
-
-
ktommy91
addikt
válasz
Pyttawrx #54510 üzenetére
Már eléggé szétbarmoltam. A másik öt ugyanazzal a bittel gyönyörűen kijött, ebbe valahogy egyik sem illett a készletből. Nem tudom, hogy ezzel szopatják a népet vagy selejtes volt a csavar alapból. Közben gugliztam még, remélem hogy találok holnap dremel-es embert helyben, ha a pillanatragasztós művelet nem jön össze. Vagy rohad el... Újratelepítem aztán kész. -
ktommy91
addikt
Sziasztok!
Fater HP 250 G7-jét szerettem volna újra pasztázni, ment is minden mint az ágbaxarás, de az ötödik csavar ami a hőcsövet fogja(a GPU bal oldalán) az istenért nem jön ki. Hogy gyárilag szét volt barmolva a feje vagy mi a fax azt nem tudom, de nem szeretném úgy összerakni, hogy nincs megcsinálva. Van valami tippetek, hogy lehetne kiszedni? Egy pött pillanatragasztó a csavarra esetleg? -
AMD Power
titán
Az mitől lehet ,hogy rádugom töltőre a gépet, kb 1 percig tölti majd leáll.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu H760 - i7-6820HQ I 32GB I 500SSD I 15,6" FHD I Nvidia 4GB I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 7390 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9370 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9370 - i5-8GEN I 16GB I 1TBSSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 1 i5-10310U 16GB 256GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest