- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raiden_47
csendes tag
Sziasztok!
Az elmúlt napokban gondolkodtam laptop vásárláson.
Leginkább podcast készítésre és kis PS-re meg gamingre lenne használva. Főleg fifa, forza, f1, MK játékok futnának.[link] - ezt a laptopot 400 ezerért ki tudnám hozni 2 év hűség hosszabbítással a telekomtól. Magyar nyelvű vélemenyt/tesztet nem igazán találtam róla. Nektek van valami tapasztalatotok? Hűtés, teljesítmény, billentyűzet, összesszerelés és megbízhatóság szempontjából?
Ennyiért nem tűnik rossz vételnek. -
van egy HP spectre laptopom, s a felfelé gomb nem működik, vagyis néha megy de 100-ból 99szer nem
... hogy tudom esetleg kitakarítani (hátha valami szösz / szőr, stb bele került?) lepattintani lepattintottam a "kupakot", de nem nagyon férek hozzá... és elvileg még garis a gép... mit lehet tenni?
-
nsban
tag
válasz
SeniorTilla #55192 üzenetére
Nyilván vágom, hogy a laptop hordozható a PC meg nem, most arról az esetről elmélkedek amikor megveszi valaki a laptopot, leteszi az asztalra, és már csak akkor mozdítja el mikor másikat vesz. Ennek nem látom értelmét.
-
Plusz egy vélemény, de ugyanaz: időnként elutazik az ember, és akkor kell a gép. PC-t nem tudod elvinni magaddal, a notit igen. Plusz egy márkás noti és egy márkás PC hasonló árban van...
-
zsolt19900
őstag
teljesen jogos a kérdés/észrevétel
füllentettem, évente 1-2x jó ha mobil a szerkezet ill. az irodai asztalt nem szeretnénk megvagdosni a kábeleknek stbnek
-
nsban
tag
válasz
zsolt19900 #55180 üzenetére
"Kb. végig szobában és asztalon pihenne a masina. "
Ezt sosem értettem, hogy ilyen esetben minek laptop ha elavulásig meg sem mozdítod? Miért nem PC? Az asztalon monitor/egér/bill, a gépet meg elrejted asztal alá, asztalba, szekrénybe, akárhová. Későbbi bővíthetőség is egyszerűbb. Monitor is nagyobb (lehet), számos előnye van ebben az esetben. Szerintem. -
akaido
addikt
válasz
zsolt19900 #55184 üzenetére
150-be használt EliteBook beleférhet, akár itt a hardveraprón is található.
Nekem is innen van, használtan vettem egy éve(beszámíttattam egy másik lapost).
Most is erről pötyögök:
HP 840 G4 EliteBook: Intel(R) Core i7-7600U CPU 2.90 GHz, 24 GB RAM, egy m.2 és egy 2.5" SATA SSD, 2560 x1440 felbontású kijelző, W10 Pro-val, jó akksival. Amire nekem kell, arra rendben van.
A 150-es keretbe már egy 850 G5 15.6" FHD i5-8350 16GB DDR4, 256GB NVMe is belefér. -
keszegduda
őstag
Üdv!
Notebook vásárlás előtt állunk a következőt cserélnénk: [link]
Továbbra is HP vonalon maradunk, de egy combosabb változatra lenne igény. Amit kinéztünk ez lenne: [link]
Intel Core i7-1165G7 Processor, 16GB Ram, 512Gb SSD
Irodai célra, fontos hogy minél gyorsabb és időtállóbb egyben jó kijelző is legyen benne. Más típusra vonatkozó javaslatokat is szívesen meghallgatunk, hátha van jobb ajánlat mint amit mi néztünk. Keret kb. 300-400K. Köszönöm! -
válasz
zsolt19900 #55184 üzenetére
Nem fostartály, de 150-ért nincs értelmes új gép. Ha csak ennyi van rá, vegyél egy használt üzletit, sztem akaido is erre gondolt
-
-
akaido
addikt
válasz
Minimum a ProBook de még inkább az EliteBook kategóriában terveznék.
-
válasz
A 150 ezres kategória a belépőszint, de inkább alatta. Ezek a leggagyibb gépek minden gyártónál, a HP-nál is, szóval nagy csodát ne várj.
-
zsolt19900
őstag
sziasztok
úgy általánosságban 150e ft-ig bezárólag i3 (vagy esetleg ha van i5) procis gépeket figyelembe vége, elfogadható minőséget képviselnek a HP laposok mostanság?
A 3 év gyártói gari az, ami szimpatikussá tette ill. 1-1 darab árazása.
CPU összehasonlító oldalakat böngészve releváns infókat kapok, hogy sikerüljön a "minnél erősebb" procival megvegyem a gépemet?
Alapvető dolgokra lenne használva és egy 10+ éves Lenovo y570 szolgálatát nyugdíjaznáKb. végig szobában és asztalon pihenne a masina.
-
Szajo
őstag
Sziasztok!
Van egy HP Elitebook 840 G2-m aminek a kijelző zsanérja laza... Ezen lehet állítani vagy csere? Ha igen, hogyan lehet állítani rajta? -
válasz
partyzan12 #55172 üzenetére
Ha nem ic gond lesz, akkor akksi. Küldd vissza gariban.
-
válasz
partyzan12 #55170 üzenetére
Szia. Gondolom vmi utángyártott lett véve.
-
partyzan12
csendes tag
Üdv!
Érdeklődnék mi a baj lehet van egy hp probook 430 g2 vettem bele új akksit és csak 2-3 alkalommal tudtam használni akkumulátorral utána megint csak hálózatról müködik. -
harley
őstag
Hello
mennyiért lehet eladni ezt a laptopot?
HP Pavilion 15-n052sh -
harley
őstag
Hello
mennyiért lehet eladni ezt a laptopot?
HP Pavilion 15-n052sh
[link] -
pajav8
tag
Sziasztok,
van egy HP Zbook 14u G6-om. Szeretném dokkolva használni 2 db Dell U2715H (2560x1440) kiterjesztett asztallal.
Van egy Blitzwolf TH12 dokkolóm, aminek elvileg tudnia kéne a 2 plusz monitort, de ha a dokkolóra kötöm 2 monitort akkor az egyikcsak Full HD felbontással hajlandó üzemelni.
(bár elvileg tudnia kéne...)
Úgy sikerült működésre bírni, hogy csak az egyik monitort kötöttem a dokkolóra, a másikat közvetlenül a laptop HDMI portjára kötöttem.
Milyen dokkolót ajánlanátok amivel tudnám dokkolóról natív felbontásban használni?
Egy HP USB-C Dock G5 jó lehet?Köszi előre is.
-
janos666
nagyúr
válasz
SeniorTilla #55163 üzenetére
Ha magáncélra használnám és rendszeresen meríteném/tölteném, akkor fel sem tűnne ez, mert 2 év alatt összeszedne annyi ciklust, hogy rá lehetne fogni, egyszerűen elfogyott a várható ciklusok száma (legalább is alsó hangon) és azért cserés már.
A másik gond ezzel, amit a tartalék, öreg mobilokkal kínlódok, hogy hiába rendelek "új, gyári" akksit hozzá, mert korlátozott ideig gyártották őket, tehát pl. ha egy 2013-as mobilhoz levadászhatok egy "eredeti, gyári"-nak mondott és kinéző (matricán korrekt sorozatszám, QR kód, stb, nem kínai feliratok), akkor is max 2015-ös gyártmány (ami korrektül rá is van írva, nem hazudik a matrica/gyártó/eladó, hogy mikori), mikor még piacon és gariban volt a készülék, így már hihetően is van számottevő önkisülése, az pont a tartalék eszköznél gáz, amit nem töltök rendszeresen, hanem egy táskában/kesztyűtartóban van hónapokig kikapcsolva, aztán ha véletlenül kéne (pl. leesik és összetörik a telefonom) már be sem akar kapcsolni (mondjuk szerencsére rég törtem össze telefont, de pár havonta előveszem a tartalékot feltölteni, és nulláról indul...).
Szóval nehéz garantáltan jó akksit venni. Akár jobb is lehet egy friss utángyártott, mint egy régi eredeti (ha az már 5+ éves gyártmány), csak ott az eladónak/matricának nem lehet hini, hogy mikori gyártmány. -
válasz
janos666 #55162 üzenetére
Igen tudom
A 100-200 ciklus utáni avulás nagyon korai, de igazad lehet, én Bosch akkus porszívóval jártam így. Ebben samsung akkucellák vannak, és pont a két éves gari lejáratakor ment ki az egyik. Működik, de csak pár percet megy, aztán kikapcsol. A 200 ciklus lehet kb. 2 év simán...
-
janos666
nagyúr
válasz
SeniorTilla #55161 üzenetére
Új korában az utángyártott is jó volt egy darabig. Inkább nagyon úgy fest, mint ha "tervezett elavulás" lenne az akksikon és kb. 2 év után kukázni kell őket cikluzsszámlálótól függetlenül (ami nem is hazudik, az enyémre ~100 körül írta, mikor legutóbb néztem).
Tudom, ez "összeesküvés elmélet", de nagyon így néz ki. Nem is úgy, hogy tönkreteszi a töltésvezérlés, mert akkor a kényszermerítés és visszatöltés sem rángatná átmenetileg helyre, ha fizikailag tönkre lenne menve (akkor lehetne még magas önkisülése a kora miatt, de tapasztalatból inkább akkor van gáz, ha altatástól merül le lassan, vagy akkor, ha tényleg pl. egy hónapig sincs bekapcsolva, mert az is előfordult már, random hogy mikor mennyit használom).
2018-as notik (a saját, német piacra szánt gépemet egyébként még tőled vettem, a húgomét mástól, és az picit más modell, UK-be szánták, de nagyon hasonlók, a CPU pl. ugyan az és Envy x360 mindkettő, 2018-asak).
-
válasz
janos666 #55160 üzenetére
Sajnos ezzel meg is van magyarázva, miért:
Igaz, hogy utángyártott akksi van benne
De továbbolvasva látom, hogy a gyárival is gond volt. Annyi talán, hogy a mostani modernebb gépekben már tényleg nincs meg ez a jelenség. Mondjuk én korábban sem nagyon hallottam vissza a vevőktől, volt néhány eset, de sok. Vagy csak nekem nem szóltak... -
janos666
nagyúr
válasz
Pyttawrx #55154 üzenetére
Igaz, hogy utángyártott akksi van benne, de az Envy x360-ban ~100 ciklusnál jár az akksi, általában töltőn lóg, ha használom, és állandóan "elkalibrálódik" az akksi. Annyira, hogy ~10 perc után hibernál a windows akksira váltáskor és csak ~60%-ig tölti fel, ha töltőre dugom. Ezt átmenetileg orvosolja, hogy alaposan lemerítem az UEFI Hardware Test-el (ez még fut 1-2 órát, miután hibernált a Windows) és teljesen feltöltöm kikapcsolt állapotban. Utána egy ideig bír 2-3 órát akksiról, de pár hét múlva ismét eltéved, és megint értékelhetetlen az akksis izemidő és trükközős merítés nélkül nem tölt sokat.
Most arra gyanakszom, hogy alvó módban nem naplózza, hogy mennyit merül, és ha alva merül le az akksi, akkor azt hiszi, hogy önkisüléssel merült le, ergó "kuka" az akksi.
Az első, gyári akksi is hasonlóan kezdett tönkremenni, csak az még fel is fújódott. Az is valami 200 ciklus körül lehetett (nem néztem, de hasonlóan használtam: többnyire töltőről és ritkán), mikor már görbült a váz körülötte.
A húgom hasonló gépében, ami többet üzemel mind töltőről, mind akksiról (neki nincs privát asztalija is, de céges van), abban is kezd már felfújódni az első gyári akksi és hasonlóan irreálisan rövid az akksis üzemidő, ha nem volt UEFI Test-el lemerítve és egy menetben teletöltve a közelmúltban.
Ez így nagyon kellemetlen, mert gyakorlatilag sohasem lehet bízni benne, hogy ha kell, akkor ott van az akksi. Max annyit lehet várni tőle, hogy egy rövid áramszünetet áthidal. -
tvamos
nagyúr
válasz
Black&White #55072 üzenetére
Hat, ez eleg konnyen megoldodott, csak a BIOS-ban be kellett kapcsolni, hogy vegye fel a toltest az USB-C porton. Csak ehhez meg kellett a sima (barrel jack) csatlakozos tap, mert az aksim doglott. :/
-
Bugsky
újonc
válasz
Pyttawrx #55154 üzenetére
"alulról szívja a levegőt és az lcd fele nyomja ki" videókon nem láttam, hogy itt lenne nyílás és azért kérdeztem. Az akksinál nem lenne probléma, ha levehető lenne vagy blokkolni a töltését és ezzel növelné az élettartamát és nem lenne folyamat hálózatra kötve 100%on. Egy 11 éves samsung np35e5c cserélnék le, aminek az akksija teljesen jó még. lcd matt miatt kisebb, rosszabb színvilág, laptopot meg nem hajlítgatni akarom arra elmegy a műanyag.
-
válasz
Bugsky #55153 üzenetére
Szia. Ennek a notinak gyenge a váza és az lcd-je katasztrófa.
- Akksi persze kivehető de minek is? Le kellene vetkőzni ezt az akksi mizériás dolgot. Elég okosak már a mai eszközök, van bennük védelem. Használni kell és kész. Ha éjjel-nappal rajta van töltőn akkor sem lesz baja.
- tdp-t sem kell bántani nincs ebbe akkor teljesítmény, hogy állítani kellene.
- alulról szívja a levegőt és az lcd fele nyomja ki.
Itt mi a kérdésed? -
Bugsky
újonc
Hello, vásárolnék egy HP 255 G9 85C05EA és ehhez kapcsolódóan szeretnek pár dolgot kérdezni és ha van valakinek bármilyen tapasztalata nyugodtan írja le:
-laptop beépített akksija letiltható valamivel "windows/bios..", hogy ne töltse, ne legyen folyamat 100% töltöttsége, ha hálózatról lenne használva 90%-ban
-kivehető és használható úgy hálózatról
-cpu tdpje állítható
-mennyire melegedő/illetve ventije mennyire hangos
-szellőzéssel rendelkezik a hátoldaltVálaszotokat előre is köszönöm.
-
laca1052
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget megtaláltam hogy nincs bil világítása.
-
laca1052
tag
Sziasztok.Bocsi a láma kérdésért egy most vásárólt HP 260 G8 85C70EA laptop billentyűzet világitást hogy lehet bekapcsólni? egyáltalán ennél belehet e? válaszotokat előre is köszönöm
-
David888
tag
Sziasztok,
Van lehetőség az Elitebook 840 G9 WWAN portjába M.2 SSD-t pakolni? -
Martin97
aktív tag
-
válasz
Pyttawrx #55132 üzenetére
és #55133 cigam: most egyelőre nem tervezem újrafuttatni a tesztet, mert azóta nem produkált hibát a gép. Ha esetleg ismét befigyel ilyesmi, akkor megnézem ezt a memtest86-ot pendriveról és berakom hosszabb időre.
Teljesen újrahúztam egyébként a Windows 10-et pendriveról, illetve frissítettem a BIOS-t is a legfrissebb, azt hiszem 2023-as verzióra, biztos ami biztos alapon.
Remélem, hogy csak kontakthiba volt, mert ez egy céges gép volt, amit a használt IT eszköz lottón sorsoltak ki nekem és őszintén szólva szeretem. A HDMI hiánya kicsit zavaró, de ezt leszámítva elégedett vagyok vele. Nem hiszem, hogy sokkal jobbat tudnék venni a >130k kategóriában, pedig szemeztem a Thinkpad T480s típusokkal, de hasonló konfigokat találni, mint ez a gép, így nem lenne túl nagy előrelépés.
-
janos666
nagyúr
válasz
Pyttawrx #55135 üzenetére
Ha hozzám került egy ismeretlen RAM, akkor azt persze, inkább 10 óráig, mint 10 percig tesztelem, még alaplapi firmware frissítés után is tolok több órát, de ahogy kivettem, itt az volt a gond, hogy kb. addig nem jutott elk a gép, hogy bármi megjelenjen a kijelzőn. Szóval, ha lefut 1 órát egy teszt, akkor másfelé nézelődnék. Mert valami egyértelműen nagyon rossz volt, de a RAM legfeljebb határeset, ha ennyi tesztelést már túlélt (ha rossz az is, az szerintem kb. véletlen egybeesés).
-
Sziasztok!
Sajnos sikerült eltörni, ezért keresek egy darab 6-os billentyűt ehhez a géphez: Compaq 610. Esetleg lenne valakinek? Vagy bármi alternatíva megteszi ami beleillik. Tudom, nem mai darab, nagymamám gépéhez szeretném, nem baj ha van egy kis eltérés, csak méretben stimmeljen. Köszi!
-
válasz
janos666 #55134 üzenetére
Ez nem túlzás. De pl a "régebbi" memtest86-ot, pl ami van a hirens-ben is azt kb én 4-5 óráig szoktam hagyni, az újabb verzióban van 4 kör, azt megvárom.
De amit írsz az 1 óra annyiért el se indítsd.
Sőt jártam úgy, hogy egy RAM modult teszteltem 3 gépben is, gépenként több rát ment, 6-8 óráról beszélgetünk kb, és ennek ellenére a RAM volt a hibás. OK ez nyilván 100-ból 1-2 eset de akkor is van ilyen. -
cigam
titán
25 perc az semmi. Ha 1-2 napig fut, és már az n+1 körön van túl, akkor talán nem a RAM a bűnös.
Plusz nekem jobban bejön a Linux live kiadásokon is elérhető program.Én inkább kontakthibára(kosz, rozsda) gyanakodnék, lehet csak meg kellett mozgatni, áttenni másik foglalatba, hogy újrakonfigurálja magát. Szerintem ha visszarakod az eredeti foglalatban ugyanúgy működni fog.
-
akaido
addikt
Egy MEM testet lefuttatnék, de a kapott infók alapján számíthatsz hasonlóra, hiszen ez egy 2016~17-es gép lehet, az már azért nem fiatal, még úgyis, hogy az EliteBook család azért általánosan nem rossz minőség.
Amennyiben a RAM modul az épp most aktuálisan adott aljzatban hibátlan, akkor gyanús, hogy a másik RAM SLOT hibás, így az alaplap életciklusa is kérdéses lehet.
(A munkahelyen HP 440 G4 ProBookjaink vannak, ezeknél akku gondok vannak, volt hogy az akkuzárlat az egész gépet magával rántotta, működésképtelen lett.) -
válasz
akaido #55126 üzenetére
Kísérleteztem egy kicsit. Akksi nélkül sem indult el sajnos. Ezután azzal próbálkoztam, hogy kiszedtem pár percre a CMOS elemet, majd a gép szintén nem indult el, hanem 3 hosszabb, 2 rövidebb sípoló hangot adott ki.
Ekkor megint szétszedtem, CMOS elem ki, de most a RAM modult átrakram a másik slotba, illetve visszarakram az akksit is. Így elindult a gép, működött rendesen.
Mi lehetett ez? Van félnivalóm, hogy megismétlődik a hiba?
-
Sziasztok,
HP Elitebook 840 G3 laptopomon felvillan a billentyűzet háttérvilágítása, illetve felvillannak a visszajelző ledek is, de nem kapcsol be.Szétszedtem a gépet, akksit pár percre kivettem, illetve a ramot is. Ugyanezt a hibát produkálja, sajnos nincs változás.
Létezhet, hogy a töltő szállt el benne, vagy ez tipikusan RAM probléma lesz?
-
Sasa 111
tag
Sziasztok!
Új laptop vásárlásához szeretnék segítséget kérni.
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
pár nap, max 1 hét.
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
maximum 350, de szükség esetén lehet kicsit több is.
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Munkavégzés sok utazással, filmnézés, böngészés, esetenként játék.
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Pl.WoT, DCS full HD-n, max .felbontásban.
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14, de inkább 15.6 colos. Minimum full HD, de jobb is lehet kompromisszumkész vagyok.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Néha lenne használva útközben. Napi munkavégzésre lenne hordozva.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows 11, de ha nincs rajta semmi az sem gond.
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
SSD mindenképpen + HDD is jó lenne, legalább 500 GB szabad hely. Minimum 16GB RAM.
Fontos lenne, hogy mindkettő bővíthető legyen később.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI, RJ-45, USB 3.0-k és a tőbbi, jack, mem.kártya olvasó, világítós magyar kiosztású bill.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új gép, jó garival.Köszi előre is!
-
@rglaaf
veterán
Üdv
Pár napja jött frissítes a hp 255 G8 notira azota ezt dobálja fel minden induláskor
Itt mi a teendő? Köszi
-
coolpet
senior tag
Sziasztok!
HP Probook 450 G2 notebookom egy ideje a következőket csinálja:1. elinduláskor a bios-ba lép, ESC-el továbbenged.
2. újraindításkor a caps, num-lock villog 4-5öt, és befagy, de ezt a POST alatt csinálja és csak restartkor.
3. Elkezdett nem-működni a billentyűzet, pontosabban a qwer uiop és Num 7 billentyűk.
4. Sokszor airplane módban indul, és nehezen tudom rávenni, hogy kapcsolódjon a Wifi-hez.Most meg Caps benyomása nélkül nagybetűket ír, ha bekapcsolom, akkor kisbetűket. Vagyis fordítva működik. A felső számsorra nincs hatással a ki-be kapcsolása, ott csak a jeleket hajlandó írni.
Friss Win telepítés sem oldotta meg, Linux Mint Live-al sem mennek a a fenti billentyűk.
Szétszedtem, bill szalagkábelt újra csatlakoztattam, nem volt baja, semmi nem változott.Mi lehet a gondja?
Megmegy az alaplap? Érdemes elvinnem szervízbe, vagy ez ilyen tudott dolog?Köszönöm!
UI: Az qwer uiop gombok usb billel működnek, de a nagybetűzés és a számsor hülyesége ugyan az
-
cigam
titán
válasz
Cathalyn #55111 üzenetére
Ez valóban fura. Adminként próbálod, vagy mezei user-ként? Igaz W10Pro, de rengeteg opciót ajánl fel.
Megpróbálhatod registry módosítással visszahozni. -
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
Van egy HP ProBook 430 G2-m. Böngészek és filmet nézek rajta. Eddig egy olcsó noname bluetooth headsettet használtam, de 10-15 percenként megszakadt a hang 1-2 másodpercre. Vettem egy JLAB fülest, gondoltam filmet nézni tökéletes lesz, de ennél is megszakad a kapcsolat, igaz csak egy pillanatra, de megszakad.
Lehet ezen segíteni? Driver állítólag a legfrissebb van fenn, esetleg egy régebbi driverrel érdemes próbálkozni?
Remélem tudtok segíteni.
Köszi szépen. -
-
kisZ2
csendes tag
Sziasztok, van egy HP Pavilion 15 cs3007nh laptopom ami nem kapcsol be. Töltés és táp visszajelző led világít a bekapcsoló gomb megnyomás után kb. 1 másodpercre felvillan aztán kialszik, venti nem indul el és nem történik semmi. Egyszer már csinálta, de akkor alvó állapotba ment ha jól emlékszem és abból nem lehetett bekapcsolni. Akkor szétszedtem kivettem az SSD-t, ramot, akut és nem tudom miért de másnap bekapcsolt. Most este kikapcsoltam reggel szeretném bekapcsolni, de semmi. Mit lehetne csinálni, kipróbálni?
Már próbáltam ugyan azt mint korábban: szétszedés, ram, ssd, aksi kivesz bekapcsoló gombot nyom 30s-ig és ram, ssd, aksi visszatesz különböző variációkba de semmi. Ha valakinek lenne ötlete mit érdemes kipróbálni azt megköszönöm. Azért gondolom, hogy talán nem hardver gond mert már korábban csinálta és akkor újraéledt.
Ami még fontos lehet, hogy új aksit tettem bele kb. fél éve és két napja tettem rá a legfrissebb biost. -
tvamos
nagyúr
válasz
tvamos #55070 üzenetére
Nos, ez a kis kabel nagyon jo, csak nem gep nem szereti, tehat kuka sajnos.
Szoval Dell tapot osszehozni a HP notival nem olyan egyszeru. Nincs valami otletetek a meghekkelesere?
-
Igen így szokott lenni. Ezért (is) nagyon fontos számlával venni a gépeket, illetve megőrizni a számla másolatát, ha pl. cégre veszed. Minden ügyfelemnek elmondom én is. Sőt van, hogy a számla dátumától számított 1-2-3 év +1 hónapig érvényes a gari. Volt már ilyen is, simán megcsinálták garban agépet.
-
cigam
titán
Közben a történetemre pont került. Bár a HP rendszere szerint már nem volt garanciális, a számla/garijegy szerint 11-03-ig még az. A HP telefonos támogatásnak bediktáltam a sorozatszámot, kérték küldjem el a számlát és garanciajegyet. Másnap csörög a telefon, 11-re jön a szerelő egy új alaplappal. Kicserélte, működik.
Szóval a borúlátó frusztrációmból végül happy end lett. -
Cathalyn
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HP ENVY 17-ch0500sa 17.3 Laptopom, amin Win 10 van. Az a gondom vele, hogy az energiagazdálkodási lehetőségeknél nincs lehetőség arra, hogy a merevlemez kikapcsolását kikapcsoljam. (Konkrétan csak az Asztal beállításai; Alvó állapot; Képernyő; Akkumulátor szerepel a lehetőségek között.)
Ez azért gond, mert van rádugva egy külső HDD, ami folyamatosan használatban van, de a Windows folyton lekapcsolja, ami egyrészt bosszantó, mert várni kell, amíg megnyílik egy mappa, másrészt egy merevlemezem már tönkrement emiatt. (A mostani is majd 2000 elindulásnál ás leállásnál tart, pedig kb. 1 hónapos, és a laptopot csak max. hetente 1x indítom újra.
Valakinek van valami ötlete, hogy mit tudnék csinálni?
Nagyon hálás lennék, mert már napok óta bújom a netet, és nem találtam rá megoldást. -
janos666
nagyúr
válasz
zsoltip #55103 üzenetére
Én másféle gépbe nézegettem mostanában, de Ebay-en közel egy árban van az "eredeti" (na hogy az most tényleg az-e, vagy csak annak hazudott, és a képek alapján is annak kinéző "hamisítvány"-e, azt persze nem tudom) és az utánygyártott.
Legutóbb utángyártottat vettem, mikor az első felfújódott (érdekes módon még 50% felett volt a mért kapacitása, de már domborodott tőle a váz), valami Green márkást. Ez most érte el kb. 2 éven belül az 50%-ot (először hirtelen leesett "azonnali csere" szintre, de pár töltés/merítés visszahozta 50% köré), de legalább nem fújódott még fel láthatóan.
Az benne az érdekes, hogy a 2018-as gépbe már a 3. akksi kéne (lassan meg is rendelem majd, csak most mindenen spórolok), hogy alig használom az akkumulátort (itthon alig kapcsolom be, "terepen" pedig 95%-ban tápra dugom már bekapcsolás előtt).
Az előző HP notimban, amit szintén alig hajtottam akksiról, tovább bírták az akksik (emlékeim szerint 4-4 évet bírt 1-1, míg nálam volt). -
peestike
senior tag
válasz
SeniorTilla #55102 üzenetére
Köszi! Akkor, ha jó áron van vehető.
Nem igazán lesz mozgatva -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
HP 255 G5 akku megadta magát.
Honnan tudok megbízható forrásból vásárolni?Ártól függően elgondolkodom azon, hogy egyáltatlán megéri-e, de ezen kívül, és hát a böszme tempón kívül más baja nincs. Online-kirakózós és online stream nézegetős gépnek viszont még bőven jó...
-
-
peestike
senior tag
Milyen véleménnyel vagytok a victus-ról?
Ez lenne 0%os hitellel, kolléga nézné, főleg photoshop, néha video vágásra kellene. Meg pár évet azért húzzon ki.
Köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kedvenc zene a mai napra
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-13700H 16/1TB Iris Xe 3K+
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- 8 DARAB! HP ELITEBOOK LAPTOP (Tartós, Elnyűhetetlen) 850 G8, 840 G8, 840 G9, 830 G8 x360
- Azta HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/512 Iris Xe FHD+
- HúHa HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 16/512 Iris Xe FHD+
- Bomba ár! Dell Latitude 7290 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest