- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
drmotto
őstag
válasz
szabonagyur #39699 üzenetére
Köszönöm
-
drmotto
őstag
Sziasztok!
Megint egy win10 frissítés kérdésem van.
Van egy win7-tel vásárolt noti, erre nem jött eddig fel a frissítést felajánló ikon a tálcára. Olvastam hogy kell hozzá ms fiók, de ezt hol tudom megadni a windowsnak? Illetve egyáltalán win7 is frissíthető ingyenesen 10-re? Olvastam már mindent ezzel kapcsolatban.Köszönöm
-
trueblue11
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régebbi HP B60SH gépem.A problémám az lenne,hogy nem tölt.Rácsatlakozom a töltőt(ami megfelelően működik más gépen próbáltam) és nem világít a töltést jelző led a csatlakozó aljzat mellett,de ha berakom az akksit is akkor meg mikor próbálnám bekapcsolni az aljzat mellett a led elkezd mindig villogni,előtte nem mikor nem volt benne...Próbáltam egy másik akksit belerakni ismerősömnek is ilyen gépe van és azzal működik a gép.De tölteni azzal sem lehet.Mi lehet a probléma,segítséget előre megköszönöm! -
adika4444
addikt
válasz
SeniorTilla #39695 üzenetére
Ja értem. Meg közben eszembe jutott, az USB különbség is, 450 és 650 között 2x2.0 2x3.0 kontra 4x3.0 bár manapság szerintem 2 3.0 is bőségesen elég.
A választ köszi! -
-
Ciccuka
veterán
válasz
szabonagyur #39689 üzenetére
Ha nem csak integrált vga van benne, hanem dedikált is (HD8750 és felette), akkor régebbi játékokat elég jól viszi.
-
adika4444
addikt
válasz
szabonagyur #39692 üzenetére
Értem, köszi!
-
bepken
veterán
válasz
bepken #39687 üzenetére
közben nézelődtem, és ezeket találtam...
AIDA szerint ezekhez nincs driver telepítve:
- Intel Broadwell PCH-LP - Thermal Controller
(PCI\VEN_8086&DEV_9CA4&SUBSYS_00000000&REV_03)
- Microsoft tápadapter (ACPI\VEN_ACPI&DEV_0003)
- Microsoft ACPI szabványnak megfelelő vezérlőmódú telep
(ACPI\VEN_PNP&DEV_0C0A)illetve az AIDA által javasolt driver update oldal ezt írja:
- Intel(R) 9 Series Chipset Family SATA AHCI Controller - out of date
(Illesztőprogram dátuma: 2014.06.20. )Intel oldaláról letöltöttem egy Driver Update Utility nevű cuccot, semmit nem talált. illetve természetesen a windows update is megért egy próbát, de csodák csodája...elhasalt
kérdésem: hol a fenébe kellene még drivert keresnem, ha sem a HP, sem pedig az Intel oldalán nem találok ilyet?
-
adika4444
addikt
válasz
szabonagyur #39689 üzenetére
Értem, köszi!
Még egy kérdés, ProBook 650 kontra ez a ProBook melyik ajánlottabb? Vagy mindkettő ajánlott, és itt már csak a külsőn, USB-ken áll a dolog?
Köszi! -
adika4444
addikt
Üdv!
Egy barátom keres gépet, ez milyen?
Hp Probook 450 G1
A milyen-t a minőségére értem, mennyire tartós, van-e típushibája, hűtése milyen, Win 7 támogatása van-e?
Meg még amit fontosnak tartotok véleményt, azokat várom erről a gépről.
Köszi! -
Khelben
nagyúr
-
bepken
veterán
sziasztok!
légyszi mondjatok valamit erre: [link]
most 24 órán belül kétszer megcsinálta. legutóbb épp filmet néztem, amikor egyszer csak megakadt a film, és mint a bakelit lemez, csak 2-3 másodpercet ismételgetett, az olvasófej meg kattogott, mintha ide-oda járna. a gép nem fagyott le, ki is léptem a lejátszóból, ezután pedig hibaüzenettel leállt (szomorú smiley-s képernyő - alias kékhalál)
ilyenkor mindig kiírja, hogy boot device not found, de újraindítás mindig megoldotta.
a vinyónak kampó? kiterjed erre a garancia? (nincs egy hónapos a gép ugye) illetve milyen diagnosztikai programot futtassak, hogy kiderüljön a probléma?
köszi előre is!
-
törölt tag
válasz
Megane2000 #39680 üzenetére
köszi
játék kizárt, tehát izzasztás sem várható
a halk, hűvös működés lenne a legfontosabb -
törölt tag
sziasztok
pavilion 15-ös széria érdekelne
tapasztalatok a megbízhatóságról, zajról, hűtésről, anyagminőségről -
Daczy
aktív tag
válasz
SeniorTilla #39676 üzenetére
A sajat billentyuje sem megy, illetve kulso usbs sem. Mar nem tudok mire gondolni. A gep mpst kerult hozzam, nem tudom a korabbi eloeletet.
-
Nézd meg milyen frissítéseket tett fel a windows, és távolítsd el, vagy csinálj rendszer-visszaállítást arra az időpontra, amikor még ment.
A 10-es windows többek között ezért is gázos. Nem lehet az automata frissítéseket kikapcsolni, így meg megkapod azt a sok szart, amit a microsoft a nyakadba önt.
-
-
Daczy
aktív tag
válasz
SeniorTilla #39670 üzenetére
Nem, előtte se ment, és a frissítés után sem ment. Azért frissítettem, mert bíztam benne, hogy ez megoldja a problémát. Lehet, hogy hardverhiba?
-
Ice&Lime
veterán
Ha letiltotta, akkor próbáld meg ismét engedélyezni, ha nem, akkor próbáld meg win. updaten keresztül drivert találni rá illetve a gyártó oldaláról hátha van már, ha nincs, akkor próbálj egy 8.1-es drivert, ha van,, ha ez sem, akkor még várj az újabb driverre amíg kijön.
-
LQRT
csendes tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, Van egy HP 620 as notebook-om.
Win 7 ről win 10 re frissítettem és 3 nap mulva eltünt a wifi és a bluetooth modul, be se tudom kapcsolni. A bekapcsoló gombja is csak narancssárga, eszközkezelőben nem mutatja, olyan mintha nem is lenne. A HP Wireless Assistant az látja a bluetooth-t de az is azt írja ki hogy " A windows-eszkpözkezelő letiltotta".Tudok rá valami megoldást? Vagy innentől kezdve külső/USB-s wifi antennát használjak?
-
-
Daczy
aktív tag
válasz
SeniorTilla #39668 üzenetére
Sajnos nincs ilyen menupont, csak egy butitott phoenix bios van rajta (hp szokas...)
-
-
Daczy
aktív tag
Sziasztok!
Egy bonyolult helyzetben kernem a segitsegeteket. Adott egy HP Pavilon DV6500 lapos, jelenleg mukodokepes Win7-el es legfrissebb biosszal. Szeretnek ra telepiteni egy friss, szuz oprendszert, de se CDrol se USBrol nem tud bootolni, pontosabban a "press any key to boot from ... " feluleten elakad, nem erzekeli a billentyuzetet. Probaltam mar mindent, elem kivetel, kulso billentyuzet minden USBbe, de semmi. A BIOS ban mukodik a billentyuzet, csak bootolaskor nem reagal semmire. Valakinek van valami otlete, vagy talalkozott mar hasonloval? -
-
.Benett
tag
Sziasztok !
Van egy csíkos (beázott) kijelzős probook 4520s notim.
Találtam hozzá egy bontott 4515-ből származó kijelzőt. Mivel a donor alaplap hibás és messze van helyileg így nem tudom szoftveresen megnézni, hogy egyezik-e a két kijelző típusa.
Szerintetek működik a 4515 kijelzője a 4520s-ben ? -
Na, itt már kezdünk elmenni egy olyan irányba, amihez semmi kedvem
További jó vitázást.
-
SzVSz nem az xp a fő ok, hanem az optimus bénázása. Extra hibalehetőség (intel driver) a rendszerben + késleltetés + pár nvidia (amd) spéci technológia blokkolása, pl 3D vision.
#39659: nyilván egy dVGA-s munkaállomást úgy terveznek, h ne olvassza le magát (nekem is van egy k3000m grafikával) - nem biliműanyag konzumer "gémernotikról" beszélünk. Ja, persze ezek nem olcsó játékszerek, az is igaz. Nagy és valós hátrány a minimális akksiidő. Keveset eszik egy Maxwell idle-n, de mégis egy extra chip +2-4W (=+20-40%) fogyasztással (hasraütés).
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #39657 üzenetére
Ha nem lehet váltani az integrált és a dedikált karik között, hanem alapból a dedikált megy mindig, akkor bizony plusz fok töbletek vannak, egy integráltas alapjáraton is hűvösebb, mint egy dedikált, és van, hogy még már pár fok is (pl. 4-5 is már) sokat számít a burkolatot tekintve. Nekem biztosan nem kellene dedikáltas, főleg, hogy amint írtam fentebb, már egy hd3000 is megteszi ált. felhasználásra a mindennapokra, nemhogy egy mostani hd4600 illetve hd5600, mindenre bőven jó, még sok is.
-
válasz
Ice&Lime #39653 üzenetére
Ja, az autók is silányabb minőségűek úgy nagyon általánosan nézve.
Melegedés: ha jól be van állítva a ventilátor, és karban van tartva a gép, nem hiszem, hogy zavaró lesz a csuklótámasz, főleg ha tényleg nincs terhelve a GPU. Ha meghajtod, akkor az integrált VGA-s gép is tud melegedni. A terheléstől sok minden függ.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #39651 üzenetére
Csak kiegészítésnek, hogy az lehet hogy más egy eb. mint egy pb. , de a mostaniak már nem olyanok, mint pl. amiket írtam az előző hsz.-ben.
-
spyduck
nagyúr
Hali,
Van vkinek ötlete honnan tudnék szerezni magyar világítós bill-t a 8560w-hez?
-
Azért annyira komoly VGA nincs ebben a gépben, hogy alapjáraton is fűtsön, mint egy kazán. Nyilván, ha nem terheled, nem fog melegedni. Viszont előnyösebb, mert ha kell a teljesítmény (ki tudja, a következő 1-2 évben mivel akarsz majd dolgozni, játszani, stb.) akkor jól jön majd a tartalék
Egy elitebook pedig teljesen más világ, mint egy probook, ezt nem kell magyarázni gondolom.
Úgyhogy én veled értek egyet
-
Kácsa
aktív tag
válasz
Khelben #39649 üzenetére
Igaz,hogy nem lehet váltani a videokártyák közt (a HP ezt letiltja az üzleti célú gépeinél,mivel ezekre Xp-t is lehet telepíteni,ami nem támogatja a váltást),de ,hogy melegebb lenne egy IVGA-val rendelkező gépnél ? Nálam pl. a mostani hőmérsékletek,csak nettezés a mai nap : GPU - 43'C, CPU - 56'C, szobában kb. 27'C.
-
Khelben
nagyúr
válasz
adika4444 #39638 üzenetére
Nyugodtan megveheted a gépet, középkategóriás üzleti gép. Egyetlen baja az 1366x768-as kijelző, de ha ez elég neked, akkor hajrá. Ha nem játszol vadiúj játékokkal, akkor minden másra elég az integrált vga, teljesen felesleges dedikáltat venni. A HD4600 már elég erős akár arra is, hogy pár éves játékokat elvigyen.
(#39639) Ciccuka : dedikált vga csak komolyabb játékhoz kell, minden másra elég az integrált.
(#39643) Kácsa : a 8560w-ben nincs vga váltás, állandóan a dedikált vga megy és fűt, mint az állat. Ha nincs szüksége a munkaállomás teljesítményére és egyéb tulajdonságaira, akkor kifejezetten rossz választás lenne az a gép.
-
Dell XPS
veterán
válasz
IT Business #39628 üzenetére
Nem lehet.
Processzor is integrált, egyáltalán nem bővíthető.
-
adika4444
addikt
válasz
szabonagyur #39645 üzenetére
Köszi, akkor majd vmikor szeptember-december között reményeim szerint boldog tulajdonosa leszek egy ilyen gépnek.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
adika4444 #39641 üzenetére
Ez sem üzleti lényegében, nézz meg úgy teljes kialakításában pl. egy 8540p-t, vagy egy e6510-et, azok gépek voltak. A másik része a dolognak, hogy általános használatra nem érdemes dedikált kártyás gépet venni, arra simán elég/célszerűbb az integráltas. Egyébként már egy hd3000 is bőven elég erre a célra, nemhogy a mostani intergráltas cpu-k.
-
adika4444
addikt
válasz
Ciccuka #39639 üzenetére
Miben jobb?
Játékon és filmen kívűl, mert én inkább csak letöltögetek vele, netezek, stb. tehát ami inkább proc igényes, és kevésbé VGA.
Vagy ez a dedikált VGA másban is be tud segíteni?
(#39640) jakos73: Láttam DVGA-s laptopot, vékony volt meg ilyen műanyag, tehát nem egy üzleti valamicsoda, na az aztán úgy fűtött mint állat, pedig elvileg azon játék nem is nagyon ment. -
adika4444
addikt
Szép napot!
HP ProBook 650 gépet tervezek valamikor szeptember és december között.
CPU: Intel Core I5 4210M
VGA: procira integrált
kijelző: 1366x768 15,6
oprendszer: Linux, DOS, mindegy saját Win7-re cserélnémKérdéseim azok lennének, hogy:
Mennyire ajánlott ez a gép?
Van-e nála jobb vétel ilyesmi paraméterekkel ebben a 200000 Ft körüli kategóriában?
Ha vannak, milyen hibái vannak?
Milyen a garancia, support részleg? Mennyi időt kell várni ha esetleg gariztatni kell?
Driverezni mennyire nehézkes?
Továbbá minden érdekel, amit esetleg fontosnak tartotok ezzel a géppel kapcsolatban. -
válasz
SeniorTilla #39636 üzenetére
Ha valakinek annyira kell a teljesítmény, az nem U-s procit fog venni. Tény, 20% körül tudhat többet egy jól behűtött(!) i7-5600u az 5300u-nál. (a családban van 5200u és 5600u, majd ránézek 1x a kicsire is aidával) Viszont ha elbírod a 4magos mobil munkaállomást, akkor mehet egy rendes 4magos i7, multiban dupla teljesítménnyel. Ha nem bírod el, akkor így is úgy is kompromisszum.
-
válasz
Khelben #39632 üzenetére
Ez nem igaz. A 4MB cache is sokat számít az i5-ös 3MB-jával szemben. Ne írjuk már le az i7-es procikat, én elég jól tudom, mekkora felárat fizetnek érte a vásárlók. Az, hogy szerinted nem éri meg, egy dolog, a felhasználók nagy részének viszont komoly felárat megér, ez tény. És jóval gyorsabb is, mint az i5.
-
-
Egy Elitebook 720 g2-nél próbálom kideríteni, hogy az M.2-es csatija milyen típusú pontosan. Mit kell nézni az Aidában ehhez?
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #39630 üzenetére
Az U-s I7 pont annyival gyorsabb az I5-nél, amennyivel magasabb az órajele. Ez jelen esetben 2,9 vs. 3,3 GHz turbo módban, ami kb. elhanyagolható, de legalábbis nem érezhető különbség. Felárat nem ér.
-
-
-
IT Business
újonc
Sziasztok!
HP 635 -be tudok tenni dedikált videokártyát a HD6320 (E2 APU) mellé?
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
EliteBook 8560w-nél melyik drivert vagy szoftvert kell telepíteni Win8.1 alá, h tudjam állítani a fényerőt?
-
Tbor
tag
Sziasztok!
Itt is megkérdezem: szerintetek melyik most a legjobb HP (üzleti) ultrabook? -
aktív tag
válasz
bepken #39620 üzenetére
Igen, ez meg a másik...
Khelben: Milyen laptopot vegyek topikban már ajánlottál 650 G1-et.[link]
Meg 450 G2-t néztem még, de ezek a használtak is jónak tűnnek. Jövő hét végéig valamelyik mindenképp lesz, még akkor mérlegelek.
A billentyűzet átmatricázás tartós dolog? Amit linkeltél német. -
bali93
tag
válasz
SeniorTilla #39613 üzenetére
Kipróbáltam win7-tel is, konkrétan telepítés után egyfolytában újraindul. Ebből asszem szerviz lesz.
-
Khelben
nagyúr
Nem túl szép, kb árában van. [link], ez pl 200k, 4GB rammal, hdd-vel, integrált vga-val, megbízható boltból.
A vga-t azért gondold meg, egy ilyen gépbe szerintem felesleges (persze azt nem írtad, mire kell). Játékra kevés, csak plusz fogyasztás meg hibalehetőség. A garanciát meg ellenőrizd le a HP-nál, mielőtt megveszed. -
aktív tag
Sziasztok! Laptop vássárlás előtt állok és hardveraprón lenne egy gép, ami elég tetszetős:
[EliteBook 850 G1]
Új laptopot nézegettem, így a használt gép vásárlást nem jártam körbe. Mit gondoltok erről? Laptopszalonnál bőven 500.000 Ft felett megy a modell. Ez nem a "túl szép, hogy igaz legyen" kategória? Esetleg HP-nak van valami hivatalos üzlete, szervize, ahol át tudnám nézetni a gépet?
Előre is köszi a segítséget -
bali93
tag
válasz
SeniorTilla #39613 üzenetére
7-essel nem, de 8-assal és 10-essel illene mennie, ha már van rá driver...
Megkérdezem a Win topikban is, köszi. -
-
bali93
tag
Sziasztok!
Vettem egy HP Probook 450 G2-őt. A gép eléggé tetszik, viszont van egy apró bökkenő:
Windows telepítése után feltettem az összes hivatalos, HP oldaláról letöltött drivert, azonban a CPU konstans 30%-on jár. A feladatkezelő szerint Rendszermegszakítások folyamat viszi az erőforrást, Windows Performance Analyzer-rel utánanézve ACPI.sys és ntoskrnl.dll-eket ír ki a folyamathoz.
Minden drivert feltettem, Windows 8.1 és 10-zel is kipróbáltam. Utánaolvastam neten, rendszereszközök letiltogatásával is megpróbáltam behatárolni, hogy mi lehet a hibás, viszont a letiltogatások után is 30%-on teper a cpu.
Valakinek van valami ötlete? Lehet, hogy hardverhiba? Vigyem be szervizbe?Előre is köszi.
-
gyuszmó
őstag
válasz
Lacielvtárs #39595 üzenetére
köszi
-
b.kov
senior tag
válasz
SeniorTilla #39601 üzenetére
Köszi! Még próbálkozok akkor, aztán ha az sem, akkor visszaviszem.
-
Ice&Lime
veterán
Próbáld meg egy másik, jobb minőségű pendrive-val, lehet kicsit el van szabva a dugasza. Én már találkoztam olyan pendrive-val, és így nem is használtam (egy olcsó, márkátlan, reklám pendrive volt egyébként), mert csak szétfeszíti, kilazítja a gép usb aljzatát. A normálisabb pendrive-okkal ilyen gondnak nem kellene lennie.
Az egy másik dolog, ha jó a pendrive szabása, hogy az új gépeknél még kicsit be kell járatni egyes usb aljzatokat.
Szóval vagy ez, vagy az a része van a dolognak az esetedben. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged