- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Megoldások IBS/IBD-re
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Online jogosítvány megújítás kishazánkban,és user error :)
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Sokimm #38999 üzenetére
Itt nincs UEFI lehetőség.
Valamit nagyon nem jól csinálsz.
1. Itt nem kell semmi BOOT sorrendet módosítgatni... gép elindít, talán F8-at megnyom és ki lehet választani miről bootoljon.
2. Rufus beállítások: ennyit kell ahhoz, hogy Win7 legyen. (remélem nem valami minden egyben AIO-t akarsz felgányolni). -
félisten
-
Sokimm
senior tag
Ez bejön, megnyomom a bill-t, tovább lép:Ez kétszer végig megy, majd jön az ssd-s oprendszer boot animációja, ami után gyorsan a login felület...
-
Sokimm
senior tag
válasz szabonagyur #38994 üzenetére
rufus, bios+uefi ntfs és fat32-vel is, de csak ntfs-ben lát bootolható részt.
Sima uefi-s-t is csináltam, de azt nem is látta... (Csak adathordozónak a pendrive-ot)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Sokimm
senior tag
válasz szabonagyur #38991 üzenetére
"mert ilyen van itthon"
-
félisten
-
Sokimm
senior tag
válasz szabonagyur #38989 üzenetére
Köszi, akkor megpróbálom másik win-nel.
Kipróbálom a ramokat is. Szét süthetem vajon? -
félisten
-
Sokimm
senior tag
válasz szabonagyur #38987 üzenetére
Ahogy megnyomom a gombot, elindul a fekete alapon, a fehér csík (tölti a telepítendő boot file-okat), majd utána a win boot logó fogad, rá 1 pillanatra, az ssd-n lévő oprendszer.
És ha beleteszek low voltage ramokat, akkor mi történik? (ilyen van itthon :\)
-
félisten
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Egy HP G72-b61NR laptopba szerintetek low voltage ramokat tehetek? Ha nem, mért nem, ha igen, mért igen? :p
Konkrétan ilyet: [link]Illetve amikor pendrive-ról boot-olok (win7 64 bit et szeretnék telepíteni), akkor a bootnál visszakérdez, hogy "a windows telepítéséhez nyomjon meg egy gombot", de amikor megnyomom, a rendes win jön be, ami az ssd-n van. Ez mitől lehet? Mit rontok el? A boot cuccot látja, de valamiért nem akar az lefutni. :\
A segítségeteket előre is köszönöm!
-
kutga
nagyúr
válasz szabonagyur #38984 üzenetére
Én is erre jutottam. Újonnan kb. 60k környékén találtam használhatót.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
félisten
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
HP ProBook 6465b LY430EA (14.0" A6/3410MX-2.3G 320GB 4GB DVDRW W7PRO) laptophoz hol kapok valami normális dokkolót?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
demars
addikt
válasz Ren Hoek #38976 üzenetére
Elő fordulhat... anno az első notimmal sokat szívtam... folyton kifagyott, leállt a gpu... (FSC A1650G)
Ez nekem teljesen rendben van...
De ha garis, érdemes vissza vinni... ( Alfába az mit takar??? Én alfától vettem anno... de roppant korrekt, szerintem ha gond van a géppel tuti lehet vele beszélni)Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
lakospeti
csendes tag
Sziasztok!
Kb 2-3 hete vettem egy HP Probook 450 G2-t (i5), és akadozik rajta a hang. Főleg akkor ha bármilyen másik műveletet csinálok. Minden driver fel van telepítve. Pl net közben, ha váltok egy másik oldalra vagy ha görgetek... és ilyen apróságoktól is. Youtube és Media player is. Mi lehet a gond? Ilyen "gépszerű zúgás" van benne és megáll 1-2 mp-re.
Mi lehet a gond vele?Köszi a válaszokat előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz demars #38975 üzenetére
Ilyen laptopon én sem játszanék, ez üzleti gép, nem erre való (sőt laptopon se játszanék egyáltalán már...)
Én mondtam neki vigye vissza Alfába, még garis. Ilyen logikai játékokkal mint a Portal II el lehet prüntyögni vele de nem kéne crashelnie szerintem. Hőfokokat néztünk Speedfannal, de normális volt szerintem. Meg ennek a kasztninak egy i7-et is le kéne hűtenie... inkább proci gpu hibára vagy driveres bugra gondolok. -
demars
addikt
válasz Ren Hoek #38974 üzenetére
Kinőttem már a játékokból...
De viccet félre téve, maximálisan meg vagyok elégedve a géppel! Iszonyatosan egyben van, annak ellenére, hogy én is használtan vettem! Teszi a dolgát, nem kérdez vissza, nem gondolkodik, nem meleg, nem hangos... mint egy üzleti gép!!!
A játék egy más tészta... ennél a CPU nagyon jó ( olvastam néhány cikket anno mikor vettem, nem vagyok benne a témában, de azt írták, hogy ez a i5-ös proci sok i7-est lezúz...). VGA nálam nem számít, nem játszom.Próbáltátok már takarítani?? Nem bonyolult... érdemes kipucolni és pasztázni!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Ren Hoek
veterán
válasz demars #38973 üzenetére
Az szuper
Nem az enyémek, cimbié és lakótársamé,... de nagyon bejön a masszív felépítés. Vicces, hogy közel két drb ilyen i5-ös procis gép kijön egy 150K tejfölösdoboz gép árából... Nem is értem, miért vesznek új gépet az emberek
Az egyik gépnek viszont van egy kis kehéje... normál helyzetben nem történik... ( amúgy simán elfut rajta a Portal 2...) csakhogy néha kilövi magát a gép egyszerűen játék közben. Félóránként meg elmegy róla a kép csíkozva... Elvileg ezeknek throttlingolnia kéne, nem lelőnie magát ha melegük van...
Lehet az i5-ben lévő GPU nyekkent meg?
Másik notin nem játszik az illető.[ Szerkesztve ]
-
demars
addikt
válasz Ren Hoek #38972 üzenetére
Nekem is remekül teljesít! Az usb 3.0-ás problémát sikerült megoldanom... Mikor feltettem a drivereket valamiért az usb 3.0 controller nem települt fel... a telepített listában ott volt a driver száma, de nem települt! Néhány hozzászólással korábban írta egy fórumtárs, hogy neki is gondja van a 3.0-s portokkal... gondoltam teszek egy próbát és frissen leszedett drivert simán feltette!!! Így már működnek ezek is...
Ha már 8460p... webkamerával hogy állsz??? Nekem nem működik az sem! Nem használnám, de idegesít, hogy nem is tudnám... Lehet, hogy a driverek telepítési sorrendje nem mindegy? Mi kell a webcam működéséhez?
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Ren Hoek
veterán
válasz INTELligent #38971 üzenetére
Hát ez ilyen akkor... Remélem azért az újabb szériásokban már alap a váltás.
Vettünk kettő 8460P-t használtan 90K-ért és teljesen jól mennek. Abban nincs DVGA. -
INTELligent
senior tag
válasz szabonagyur #38969 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ , de sajnos nem örülök neki .
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Khelben
nagyúr
válasz INTELligent #38967 üzenetére
Fizikailag nincs kivezetve a cpu-ból az integrált vga, tehát nem tudod kiszedni a dedikáltat, mert akkor el se indul a gép. Legalábbis a 8560W-n így van és másfél órát bír az akku sima filmnézéssel.
-
félisten
válasz INTELligent #38967 üzenetére
Szia
A cikk alapján teljesen tiltva van az Intel HD, innentől életre sem tudod kelteni, tehát csak AMD van, nincs váltás.
Itt nem úgy van, mint sok konzumer gép esetében, hogy van Intel HD meg AMD is és vált a rendszer ha kell, ez kb. olyan mint sok nagyon felső gamer gép, hogy csak dvga megy. Itt nincs semmilyen BIOS bug. -
Ren Hoek
veterán
válasz Khelben #38966 üzenetére
Hát ez eléggé fura lenne egy ilyen árú üzleti gépnél... Legalábbis Probookban tökéletesen megy, manuálisan is kapcsolgatható...
Lehet ez valami régebbi szériás és nem hibrid rendszer?(#38967) INTELligent Vegyél olyat, amiben nincs Radeon Mert amúgy kb semmire nem jó.
[ Szerkesztve ]
-
INTELligent
senior tag
-
Ren Hoek
veterán
válasz INTELligent #38964 üzenetére
Jól értetted, ez valami BIOS bug lehet... fogalmam sincs, hogy javították-e, de teljesen jogos...
Szerintem ne vedd meg addig amíg nem derült ki valahonnan. Bolt stb..
-
INTELligent
senior tag
-
Ren Hoek
veterán
válasz INTELligent #38962 üzenetére
Miért kéne kikapcsolni? Alapból az i5 integráltat használja. Csak játék közben megy át a Radeonra. Vagy valami speckó problémáról van szó? Amúgy volt erről szó itt a topicban, arra jutottunk, hogy a Radeon mobile chip is alig fogyaszt idle-ben. Talán semennyivel sem többet. 50-60 Mhz-re leveszi az órajelet.
[ Szerkesztve ]
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Nézegettem az EliteBook 8570P-t, csak az lenne vele a bajom, hogy a beépített Radeont nem lehet kikapcsolni - legalábbis ezt találtam a neten, ez a probléma már megoldódott, mert nekem az üzemidő többet jelentene?
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
demars
addikt
Szia!
Nekem 8460p-s elitebook-om van, nekem sem működik a 2 db USB3-as portom!
Én arra gondolok, hogy esetleg valami kontakt hiba lehet, de még nem volt időm, hogy szét szedjem!
Melyik usb drivert tetted fel? Sajnos nálam nem csak időközönként nem jó, egyáltalán nem tudom használni...Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
rjy08
tag
Sziasztok!
Elitebook 8540p típusú noteszom van.
Nagyon jó gép, megvagyok elégedve vele, egyetlen egy problémát leszámítva.
Az usb 3 portra csatlakoztatott wd mybook 1130-as külső merevlemezem nem működik rajta megfelelően.
Kénytelen vagyok usb2-es porton használni, de időnként felzaklat a dolog, ilyenkor kicsit keresgélek, hátha meglelem a probléma forrását. (Mikor megvettem a merevlemezt, direkt szempont volt az usb 3, mondván a jövőben biztos lesz gépem, ami majd kezelni tudja.)
Frissítettem a biost, drivert, firmware-t a gépen és a merevlemezen is.
Linux és windows 7 64 bit alatt is ugyanaz a helyzet. Van mikor jól működik, aztán véletlen időközönként ledobja. Még akkor is, mikor épp használatban van, olvas róla a rendszer. Újraindítás után van hogy megint jó, de van hogy fel sem csatolja. Usb 2-vel tökéletesen működik.
Találkozott már valaki ilyen jellegű problémával? -
csipio20
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a hibát irja ki a gépen telepítés közben:
Egy CD/DVD- meghajtó szükséges eszközillesztője hiányzik. Ha az illesztőprogram hajlékonylemezen, CD-n vagy DVD-n, ill. USB flash meghajtón található, helyezze be a lemezt vagy csatlakoztassa az eszközt most.“
Ezt a megoldást találtam eddig:
A hibát sokan a merevlemez környékén, a RAID és AHCI beállításainál gyanítják, de ezek állítgatása tudtommal még nem vezetett sikerrel, mert a hibát az USB vezérlő okozza, leginkább azóta, hogy mindenbe kezdtek elterjedni az USB 3-as csatlakozók.
Megoldás: Első körben dugjuk más USB portra az eszközt, néha elég volt ennyi. Ha nem jártunk sikerrel, akkor lépjünk be a BIOS-ba és az USB beállításoknál tiltsuk le az USB 3-at. Ez előfordul,hogy nincs értelemszerűen kiírva, de az XHCI-nél kell keresni. (Ha rámegyünk valami beállításra, akkor minden BIOS a képernyő valamelyik részén pár soros leírást ad az adott menüpontról, keressük az USB 3-ról szólókat).
Ment és kilép. Újra bootolunk az eszközről és sikeres telepítés után, de még a driverek installálása előtt, engedélyezzük vissza az USB 3-at.
De én nem tudom kikapcsolni az usb 3-at és átdugással sem értem el semmit.
Vki segítsen légyszives. HELP!! -
majacska007
újonc
Sziasztok!
5 napja vettem egy új HP Pavilion 15 p00sh típusú laptopot. Szépen működik, azonban a videó lejátszásánál borzalmas a képe, gyakorlatilag rácsos. Olyan 0,5*0,5 cm-es nagyságú rácsok vannak a HD filmeknél a háttérben, míg picivel nagyobbak a kvázi rosszabb minőségű videók esetében, ráadásul mindegyik akadozik, egyáltalán nem élvezhető így a filmezés. Legfrissebb HD grafikai driver rajta van. Hallottatok már ilyenről?
Köszönöm előre is!!
Maja
-
Skunkworks
csendes tag
Hopp, a videó linket elrontottam:
https://www.youtube.com/watch?v=uYQpO7EZ5Rw
Itt tartok most:
https://www.youtube.com/watch?v=Ucs9ym1pfGc
-
Skunkworks
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következő dologban:
Van egy HP Pavilion DV6 3138 sh notim (garancia már nincs, kb 2011.-ben vettem) Múlt szombaton még működött, vasárnap böngészés közben lefagyott a windows. Kikapcs, majd be, ismét fagy. Mondom oké, akkor feltelepítem újra a windows-t, úgyis régen volt már. Elindítom a telepítőt (a gépen van rajta a win egy recovery partíción) még a C: meghajtót leformázta aztán 6 %-nál fagyi. Megpróbáltam párszor de az eredmény ugyanaz. Amikor lefagyott, kikapcsolás után csak fekete képernyő volt, párszor próbáltam bekapcsolni de nem ment, majd egyszer csak sikerült. Beléptem a a Biosba ott megnézettem a memóriákat a teszt progival de nem írt semmit.
Szétszedtem, újrapasztáztam (mondjuk ráfért), elindítom másik vinyóval, hátha az döglődik, ekkor már 65 %-ig jutott de fagyott megint.
Csináltam pár képet szétszedve, a Gap az szét van szakadva a középső hűtő felületen (ezt kell pasztázni egyáltalán vagy elég csak a Gap?).
Ami a videóvezérlőt (jól gondolom, hogy az?) hűti az a hővezető cső annak a vége fekete a hűtőbordánál, ezt nem tudom normális-e.
Bekapcsolás után nincs kép, csak a Caps Lock mellett villog a kis Led.
Ezen a videón összerakás után van a gép, csak néha próbáltam bekapcsolni, akkor ennyit villogott:
Aztán táp kábel ki, akksi nem volt benne, majd egy percig nyomtam a bekapcsoló gombot, kábel vissza, bekapcs, kép nincs még mindig, ellenben most ennyit villog:
Most akkor mennyit villog? Jelenleg az utolsó videón mutatott állapotnál tartok.
Ja és előfordult olyan is, hogy a színes csíkos volt a képernyő amíg a win logót mutatta betöltéskor, majd amikor megjelent az asztal már jó volt. Eddig kb. 5 x fagyott le talán egész működése alatt, nagyon meg vagyok vele elégedve, jó lenne tudni, hogy kakukk lett neki vagy valameddig megmenthető.
Köszönöm a válaszaitokat!
[ Szerkesztve ]
-
b.kov
senior tag
válasz MasterMark #38953 üzenetére
És az is fura, hogy a Synaptics hivatalos weboldaláról sem sikerül. Vagyis rákattintok a letöltés linkre és csak vár.
-
b.kov
senior tag
válasz MasterMark #38950 üzenetére
BIOS Default Settings után úgy néz ki, hogy helyre jött. Köszi, hogy elviseltél.
-
b.kov
senior tag
válasz MasterMark #38950 üzenetére
Ezt megtaláltam. De ha továbbmész a Letöltésnél, akkor a nyelvkiválasztás után egy jelentéktelen oldalt hoz be. [link]
-
b.kov
senior tag
válasz MasterMark #38948 üzenetére
Ezek mind fel voltak rakva, de azért repair-eltem őket. A Synaptics-et azonban akárhol keresem a HP oldalán, nem sikerül letölteni. Találtam egy másik linket, szóval rajta van a gépen, de nem változtat semmit sajnos. Nem lehet valami BIOS/Win8.1 beállítás esetleg?
-
MasterMark
titán
HP Hotkey Support
Synaptics Mouse Driver
HP Wireless Button illesztőprogramEzek legyenek felrakva jól.
A HP oldala jó, a letöltés gombra kell kattintani: [link] (Ez nem biztos, hogy a te gépedhez van, nem tudom az milyen pontosan, de ezek mind ugyanazok lesznek szerintem.)
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
b.kov
senior tag
válasz MasterMark #38946 üzenetére
Értem. Akkor mi a fenét kezdhetnék ezzel? :S
-
b.kov
senior tag
Sziasztok!
Szóval adott a korábban is említett ProBook 450 G2. Billentyűzet drivert kellene valahonnan beszereznem, mivel a HP weboldaláról képtelenség letölteni. Átvisz egy másik oldalra, ahol kéri, hogy válasszam ki a nyelvet. Ezután ismét egy következő oldalra dob, ahol viszont semmi nincsen. Így driver nélkül azt vettem észre, hogy pl. nem megy az Esc billentyű, mert minden lenyomásnál vmi HP Rendszerinformációt hoz fel. A másik pedig az, hogy a funkcióbillentyű most a Ctrl helyén van. Valaki tudna segíteni esetleg? -
Olderg
csendes tag
Az a fura hogy dv6000 es dv 6100 is ra van irva xd
-
Olderg
csendes tag
Hat igen az ugy eleg szomoru
-
Olderg
csendes tag
Igazabol ha a diablo 3 elmenne mar boldog lennek
-
veterán
-
Sokimm
senior tag
Már nem tudtam szerkeszteni.
Ez a chipset pontosan, aminek a hőmérsékletére kíváncsi lennék:
Mobile Intel® HM55 Express Chipset
(Intel® BD82HM55 PCH) -
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a hp
HP G72-b61NR laptop chipset hűtőjének nincs szenzora? A cpuHWmonitor mutat egy számot, de az az?Mennyi a chipset hőmérséklet nektek?
A válaszokat előre is köszönöm.
-
Olderg
csendes tag
Annyibol csak megerne egy kicsit jobb vidikarit hogy a kozep kategorias jatekok 15fps feletz mozogjanak
-
veterán
-
Olderg
csendes tag
Sziasztok! nkem egy hp dv6000 am van egy t7500 as procival 2x2gb ram es egy geforce go 7400 vidikarival ,
ennek a gépnek cpu, vga, mi a vége? mi a leg jobb amivel felpakolhatnám?
-
veterán
-
Sanyig4
tag
válasz SeniorTilla #38932 üzenetére
Ha egy géptípuson belül ugyanazon paraméterekkel rendelkező kijelzők között ekkora a különbség akkor valóban oda kell figyelni vásárlásnál, ebben egyetértek.
De teszt és reklám között azért van némi különbség, szóval ezért a hasonlat nem igazán állja meg a helyét. Továbbá nyilván nem veszek használt gépet látatlanban, sehol nem írtam ilyet.
Visszatérve az eredeti kérdéshez:
Ha jól következtetek a hozzászólásaidból akkor te már láttál elég HD+ kijelzős 8570p-t ahhoz, hogy kijelentsd, hogy alkalmatlanok képfeldolgozási feladatra, ellenben a fullHD kijelzők megfelelnek. Az összes FullHD kijelző jó? Ott nincs olyan hogy egyik jó, másik nem, mint a HD+ esetében?
-
veterán
válasz Sanyig4 #38931 üzenetére
Igen. Ők egy gépet tesztelnek csak, ezt gondolom belátod. Egy-egy géptípuson belül is többféle alkatrészekből állítja össze a gyártó a gépet, ergo többféle kijelző van bennük. Korrekt teszthez meg kellene nézni 10-20 gépet, vagy legalábbis nem egy darabot.
Sajnos sokan, mint te is, vakon hisznek ezekben a tesztekben. Persze vannak jó infók is, de látatlanban megvenni csak azért egy gépet mert a checken azt írták hogy jó, elég nagy felelőtlenség. Ilyen alapon vegyél egy fasza ford fókuszt, vagy dácsiát, mert azoknak a reklámjában azt mondják, hogy ez a legjobb autó. Én meg nyugisan elvagyok a lexusomban, és röhögök azokon, akik a reklámok alapján feszítenek a fordjukban, dácsiájukban, kiájukban, stb.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Sanyig4
tag
válasz SeniorTilla #38928 üzenetére
A notebookcheck.net "sok hülyeséget" ír a tesztjeiben?
Most találtam egyet, viszont nincs dedikált GPU, csak Intel HD 4000. Nem vagyok nagy játékos, nem dolgozom CAD-ben, érezhetem bármilyen hátrányát a dedikált kártya hiányának?
-
veterán
-
veterán
válasz Sanyig4 #38927 üzenetére
A HD+ kijelzőktől ne várj sokat, ezek alaptípusok. Grafikára fullhd való, ezeknek van a legjobb minősége is. Előtte mindenképpen nézd meg, mert nagy csalódás érhet! Sok hülyeséget lehet olvasni a neten, ne bízz bennük ugyanúgy, mint ahogy az itteni véleményekben sem bízol.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Sanyig4
tag
Kicsit olvasgattam még és a HP Elitebook 8570P HD+ kijelzőjéről elég jókat írnak. Ez alakalmasabb lenne számomra képek feldolgozásához. Már csak kell találnom egy eladó példányt.
Milyenek a tapasztalatok ezzel a géppel? Megbízhatóság, típushibák stb?
-
lakospeti
csendes tag
Helllo!
Amit a HP SoftPaq kiír, mindent érdemes frissíteni/letölteni?
Kb. 60 db dolgot dobott ki Mindre szükségem van?Fentebb már írtam, hogy néha akad a hang... gondolom ez is lehet a gond, mert az audio drivert is frissíteni akarja...
Köszi
(HP Probook 450 G2 i5, Win 8.1)
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz pdev1811 #38924 üzenetére
http://www.computerbase.de/forum/showthread.php?t=1070494
Ezzel tudod szabályozni... csak be kell profilozni rendesen. 40 fok normális. Mondjuk nekem 450 G1-nél i5 4200M 40-50 fok és nem nagyon kapcsolgatja alapjáraton a ventit. Lehet a tiéd kicsit túl fel van szabályozva ...
Azért vigyázz ezzekkel a ventiszabályozós cuccokkal, bár valszeg csak throttlingolna, de ha szarul van beállítva simán felmegy 90 fokig is, észre se veszed.
Ezt mondjuk már le is töröltem, mert nekem az i5 szinte passzívban is elment néha. ezt akartam elérni vele, hogy 0 RPM-el menjen, de ezt nem lehet elérni. Viszont a hőfok szabályozás jól működik.
[ Szerkesztve ]
-
pdev1811
tag
Sziasztok!
Van egy ProBook 450 G2-ön, i3, 8gb ram, ssd. Elég hangos a ventije, persze nem nagyon vészesen de idle állapotban is pörög valamennyire és így tartja 40 fokon a procit....
Ez normális?
Ez az ára annak, hogy viszonylag vékony? :S
Szoftveres szabályozást nem találtam rá, a biosban van egy állítási lehetőség de azt is próbálgattam (meg biost is frissítettem).[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz mr.tamasbiro #38922 üzenetére
... de írd be az árazós topicba is, én csak rákerestem kb. Ettől még lehet nem fogják elvinni ennyiért. Mindenesetre, ha a boltban 90K-ért elviheti újonnan garival, akkor muszáj egy kis árelőnyt adni, még ha bontatlan új is.
-
Ren Hoek
veterán
válasz mr.tamasbiro #38920 üzenetére
Újonnan 89-92 ezer körül mennek, de kicsit más modellszámon, ebből érdemes kiindulni. Celeron N2810 proci van benne, erre értettem. (Amiket találtam 120 ezer körül, azok i3-asok, erősebbek is. )
Használd a keresőt kicsit, modellszám, proci legyen ugyan ez, HDD stb...
Első körben 85 ezer Ft körül próbálnám meg talán. Ha új és megvan minden papír, legalább 2 év gari.[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz mr.tamasbiro #38917 üzenetére
Hát discontinued, cerkás gép, euból átszámolva 89K ... de hogy mennyi gari van rá.
Passz, talán 60K-t adnék érte.... Majd a fórumban megmondják, ez csak tipp[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
-
mr.tamasbiro
őstag
Mai dátummal és Telekom.
És a dolgozóknak volt csak így került hozzám ottani embertől kurta olcsón. -
Viktor77
titán
-
Ren Hoek
veterán
válasz mr.tamasbiro #38913 üzenetére
Nehéz megmondani, nézz rá kb aprón mennyiért mennek...
de a leglényegesebb kimaradt, hol vetted, és mennyi gari van még rá. Ha nincs már rá gari az rendesen lehúzza majd az árat. -
Ren Hoek
veterán
válasz mr.tamasbiro #38911 üzenetére
Bocsi, de ez alapján még mindig nem lehet megmondani. Keress rá, van ezer féle verzióban G2-es.
Modellszámot mondj, garipapír, akksi alatt, számla stb. Vagy valami AIDA-val olvasd ki milyen proci van benne, mekkora vinyó stb. Pont a rendszer a leglényegtelenebb.
[ Szerkesztve ]
-
kerobi
senior tag
Sziasztok HP-sek!
Vettem egy lyen notit. Legnagyobb csalódásomra a linux nem bootol, csak hibával. Láttam a weblapján, hogy csak Win8.1 megy rajta. Na de a nagyobb gond, hogy harmadjára nem kapcsolt be. Rádugtam a töltőre, de a power gomb megnyomására, csak a töltőaljzat melletti led villan hármat. Ez most mi??? -
b.kov
senior tag
Illetve még azt szeretném megkérdezni, hogy 3 év garival vettem a laptopot, azonban a hp weboldalán csak 1 évet ír. Ilyenkor gondolom írni kell a supportnak, de mit csatoljak? Elég a jótállási jegy, vagy a számla is kell esetleg?
-
b.kov
senior tag
válasz MasterMark #38906 üzenetére
Az ujjlenyomatot a HP weboldaláról, a biztonsági szoftverekkel. Egyébként a netes probléma megoldódni látszik, és rájöttem, hogy az Fn helyett a Ctrl billentyűt ismeri el funkcióbillnek. Át lehet ezt valahogyan állítani esetleg?
-
b.kov
senior tag
Na feldrivereztem a ProBook-ot. Két problémám lenne, az egyik az, hogy valamiért a rendszer újraindítása után ledob a hálózatról, az eszközkezelőben pedig ennyit ír, hogy: "A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)". Lehet nincs összefüggésben, de mindez az ujjlenyomatolvasó beállítása után történt. A másik probléma pedig az lenne, hogy hiába drivereztem fel a billentyűzetet, nem mennek az fn gombok. Legalábbis eddig ment a hang, de a fényerő nem, most már pedig az se. Synapticset raktam fel, talán utána jelentkezett a dolog. Valakinek lenne valami ötlete esetleg?
szerk.: Win 8.1 alatt történik mindez.
[ Szerkesztve ]
-
Peczek
aktív tag
válasz qwertly #38898 üzenetére
2530p hogyan szedd szét (bár azt már nem írják ugyi, hogy hogyan rakd össze). Ja, ez meg csak screen csere.
Egyébként a 2530p-t elég sz@r szétszedni. Sokkal nehezebb (több kárt csinálhatsz) mint pl. a 6930p-t.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
Kinéztem egy Intel 520-as SSD-t. Kb. egyidős a laptomommal (mármint a forgalomban levése, amikor aktuális volt mindkettő), AMD-s a laptomom, lehetnek kompatibilitási problémáim?
[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
qwertly
addikt
válasz SeniorTilla #38900 üzenetére
Szia!
Nincsen rutinom,tény és valló de más Hp notiknak is pucoltam ki a hűtését ill cseréltem HDD éa memóriát is.Tudom ez már egy kicsit bonyolultabb lenne de időm van,csak pénzem nincsen szakemberre Így saját magamnak kell megoldani.Ezért nem is kezdem egyből hanem körbe informálódok.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS Zenbook 14X OLED UX5401 - Space edition - 145"2.8K 90Hz OLED érintő - i9-12900H - 32GB - 1TB -
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest