- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vtechun
veterán
-
válasz
vtechun #41394 üzenetére
Az rendben is van, főleg, hogy akkuról más sebességen dolgozik. Tápról ez rendben is van.
Most néztem, ez egy 2520m ami nekem is van az eladó gépben? 50 fok se idle, sőt 39 táján mozog, a venti is alig alig indul el netezés alatt. Még mondtam is ez a leggizdább darab és nem fűt. Terhelve ezt kimondottan még nem néztem, de a 96-hoz igen igen meg kell kínozni, ami nem egy általad leírt dolgot jelent. Azzal ott valami nem oké. Esetleg a VGA szól közbe, kapja tőle a hőt, -
vtechun
veterán
-
vtechun
veterán
új felhasználóként kicsit furcsa számomra, hogy ennyire melegszik ez a gép, egy kis szkennelt pdf-et ocr-eztem az Abbyy finereaderrel, aztán volt, hogy felment 96 fokosra is a proci, ez normális? idle olyan 49 fokos. vagy esetleg nem ártana újrapasztázni? Köszi!
-
embe
nagyúr
válasz
vtechun #41376 üzenetére
Szedd le a hotkey drivert! Jó a win7 drivere is. Viszont nálam ha maximumra van állítva a fényerő, akkor az F11-es gombbal bekapcsolt ambient display módnál elsötétül a kijelző. Ilyenkor vagy a fényeerőből vegyél vissza, vagy az ambient displayt kapcsold ki!
Most 2 ilyen gépet is telepítettem, mindkettővel ez volt a helyzet.Illetve az ha a hotkey gombot használom a hangerő állításhoz, akkor a kijelző bal felső sarában is megjelenik a csuszka, illetve a kijelző alsó-közép részé
-
-
-
vtechun
veterán
hello, szereztem a napokban egy csodálatos 8460p ELitebookot, win10-el használom - ahogy nézem, hivatalosan nem támogatott?!
az a problémám lépett fel, hogy nem működik a hardveres fényerőállítás az Fn+F9-F10-re. Valakinek ötlet, hogyan tudnám működésre bírni? Köszi!
-
válasz
Ice&Lime #41372 üzenetére
Demoval még nem találkoztam. Win10 mindent kiírt róla, 7 alatt ennyit látni:
Mező Érték
Képernyő tulajdonságai
Képernyő neve Általános PnP képernyő [NoDB]
Képernyő azonosítója AUO206C
Gyártás ideje 2010
Sorozatszám Nincs
Maximális látható kijelző méret 277 mm x 156 mm (12.5")
Képarány 16:9
Gamma 2.20
DPMS mód támogatás NincsTámogatott megjelenítési módok
1366 x 768 Pixel órajel: 47.00 MHz
1366 x 768 Pixel órajel: 70.50 MHz -
embe
nagyúr
válasz
TomiTheHero #41370 üzenetére
Tápkábellel hogyan viselkedik?
-
TomiTheHero
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy HP Pavilion G6-1016SH. Az aksija már elég gyenge volt, de kb 20-30 percet még tudott üzemelni a gép róla. Pár napja BIOS betöltés előtt már előjött a HP Battery Alarm.
Mára odáig jutott a gép, hogy bekapcsolást követően a power ledek és a wifi ledje világít, de nem boot be semmit, BIOS-ig se jut, a képernyő még csak nem is villan. Ha pár percig így hagyom, akkor a venti felpörög, de nem történik semmi más.
HDD csatlakozóját ellenőriztem, cseréltem HDD-t amiről szintén be kellene töltenie rendszert, telepet kivettem, memóriákat ki és vissza tettem, de nem történt semmi.
Tipp, ötlet bárkinek bármi? -
válasz
middleaged #41366 üzenetére
Épp találkoztam ilyennel, fel volt pasztázva, de volt egy kemény paszta darab ami annyira elemelte a bordát, hogy nagy százalékban nem feküdt fel. Már ott látszott, hogy amikor belenéztem a síkba a borda furcsán állt, de ez egy régi noti volt, mókolták. Egy gyárinál nem szabadna. Ha garis velük kell leharcolni, ha meg nem, bontani.
Ez így innen távgyógyítás. Nem több.
Amúgy a hőtermelés BIOS alatt is fenn áll? Mert azzal kizárható, hogy egy program vagy OS terheli. Aztán CPU-Z-vel még ha szoftveresen is, de meg tudod nézni mennyi feszt kap. Azzal is kizárható ez a verzió.
ESC gombod alatt van a venti: [link] - Látható a virsli hűtés is ráadásul.
Próbálj ki lehetetlen dolgokat is, pl vegyél ki egy ramot ha kettő van, javul e. Hülyeségnek tűnhet, de asztali alatt olyan dolgokat láttam ami a logikával vág egybe mégis ott volt a megoldás.
Havernak pár éve volt olyan notija,hogy takarítás után a gép lassú volt és a CPU 100-98% között dolgozott. Semmi sem indokolta. Újra szétszedte, újra összerakta és ment. Ez sem logikus mégis megoldás.
Engem bárki kérdez soha nem fogok szervizt javasolni. Az az utolsó ahova vinném, persze ha már halott akkor tessék kicserélni amúgy el a kezekkel.Khelben! Asztaliban el tudom képzelni, de itt eléggé ki van találva minden. Még talán lehet, hogy az egyik csavart nem csavarták be rendesen.
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #41363 üzenetére
Most pedig következzen egy kevésbé szimpatikus tulajdonsága: az ára mennyi?
-
Khelben
nagyúr
válasz
middleaged #41366 üzenetére
Rosszul van rátéve a hűtő a procira és nem érintkezik rendesen. A javítása az, hogy leszeded és felrakod rendesen.
-
Itt van az Envy 17 IPS kijelzővel és Bang&Olufsen hanggal. Nem is a kijelzőről beszélnék elsősorban, hanem a hangról. Ilyet még nem hallottam laptoptól. Ez lepipálja a Sárkányt is, ami nem akármi, főleg annak, aki tudja hogy szól a Sárkány. Szeretem az igényes zenét, Bose Acoustimass V III-as van itthon a nappaliban, a kocsiban Mark Levinson. Na most az Envy egy sima Youtube-os zenével megdöngette az íróasztalomat, nem a hangereje miatt, hanem mert olyan mélyre ment. Ez állati jó, a Lenovo Y70-70 sehol nincs hozzá képest. Sosem hallottam még ilyet laptoptól, még az asus külön mélynyomós S56-osai sem szóltak így, ilyen szép basszusokkal. Természetesen az egész hangkép is jó, sehol nem túloz, kiegyenlített és dinamikus. a hangerő nem éri el a régebbi envy-ét, de nem is ez a lényeg, hanem maga a minőség. A notebook saját hangszóróin.
Azt hiszem, van egy új etalon
-
Ice&Lime
veterán
Valamelyikotok kapott mar szet 8470p-t 1366x768-as kijelzoset, hogy pontosan milyen tipusu kijelzo van benne?
-
Fiúk ne ne ne! Ekkora hőnél sem a repaszta sem a pad sem pedig a bios nem fog megoldást nyújtani. Ott felfekvés gond lehet.
-
embe
nagyúr
válasz
middleaged #41354 üzenetére
Nem lehet hogy maga a hűtő fekszik fel rajta szarul, vagy annak a felülete nem egyenes?
Esetleg egy bios frissítést csinálhatsz. Nem kap sok feszt a proci? -
Gaborz1
senior tag
válasz
Nekem is majdnem ugyanilyen gépem van. Nekem is elég meleg azon a területen a gép alapból, de 1 éves kora óta laptophűtővel használom. Én nem szoktam a hőfokokat figyelni mert csak arra koncentrálnék nehogy túl melege legyen.[link]
-
Khelben
nagyúr
válasz
Két eset lehetséges: valami járatja a cpu-t közel maxon vagy szar a hűtés. Pasztázás mikor volt utoljára?
-
middleaged
tag
Sziasztok!
Már a 4, éve gyötör ez a lapos.
[link]
Elnézést a szakmaiatlanságért: ez a gép újkora óta képtelen 74 ill. cca.90 ° alatt meglenni.
Kétszer gariztattam, első körben ventillátort, később- ha lehet hinni a szervíznek-alaplapot cseréltek.
Most, ahogy ezeket a a sorokat írom, a venti igen csak zajosan tolja, az "esc" billentyű környéke kézzel megfoghatatlanul forró, úgy, hogy egyéb alkalmazás nem fut a háttérben, csak ez. (CPU:87 °)
Nem keresném a hiba orvoslását, ha valaki megnyugtatna, hogy ez a széria mind ilyen. -
mrbego
aktív tag
válasz
Gaborz1 #41351 üzenetére
Hát ha tényleg ennyire nem játszol notebookon, akkor szerintem még lehet elég lehet egy 5. generációs intel processzorral (pl.: i3-5010U, i5-5200U) is külön grafikus chip nélkül. Így talán spórolhatsz is még pár ezrest, amiből elmehettek a haverokkal sörözni vagy moziba stb.
-
mrbego
aktív tag
válasz
Gaborz1 #41344 üzenetére
Szia,
amit írtál, hogy általános használatra meg egy kis FIFA-ra, arra tökéletes. De még játszhatsz is rajta módjával, de ha komolyan akarod, akkor ahhoz már jobb gép kell (200e Ft fölött).Anyaghasználat jó átlagos, billentyűzet nem lenne rossz, csak az a kurzorgombok...
Hűtése ha csak netezek egészen űvös (10-20 C fok között), játékok közben 45 C fok CPU 60 C fok GPUNekem a Far Cry 3 egész jól megy medium beállítással FullHD felbontáson. A NfS Hot Pursuit (2010) meg max részletességgel max felbontáson teljesen szaggatásmentes.
Ja és nekem nVidia GeForce 830M van és i3-5010U, nem is 940M és i5. -
200e alatt nehéz olyan gépet találni, ami igazán játékra való.
-
2570p-ben a HS2340-es akkor is fogyaszt ha a biosban kikapcsolom, de a gépben fizikailag benne van? A 60P idle akár 10W alá is megy, de a 70P 12W körül kér, ennek keresem az okát. Vagy a magasabb generációs CPU lesz a kulcs?
-
-
Gaborz1
senior tag
Sziasztok
Érdekelne, hogy a linkelt gép mennyire éri meg az árát. A GÉP
Anyagminőség, billentyűzet, hűtés ilyesmi érdekelne. Általános használat egy kis FIFA-val lenne az igénybevétel. -
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #41341 üzenetére
Akad olyan stílus, ami lehetséges, hogy változatos, de nem szép. Az "emberiség" rendkívül találékony saját fajának elpusztításában, meggyötrésében is.
-
-
Ringman
félisten
válasz
totron #41325 üzenetére
T400, ha kell 8GB ram.
ha nem, akkor 6930p, ha nem ragaszkodsz a jó trackpointhoz, mert könnyebb és nem lóg ki a 6cellás akku a gépből.
hűtés a 6930p-ben okés, t400-am nem volt (viszont t61 14"-os igen, annak is rendben volt a hűtése)
thinkpad bill-t jobban szerettem - de ez szubjektív.
trackpoint sokkal jobb t400-on+ nagy előny a 3 gomb - hp-ből ez hiányzott.
szerk:
a hp6930p-nek a zárómechanikája hajlamos megadni magát.
ami még szubjektív: karácsonyfa-effekt a 6930p érintőgombjainál.
WPM ezmiez?
-
válasz
SeniorTilla #41337 üzenetére
Nem kérlekszépen csak az meglepett, hogy ennyit számít, mivel a 60-70p elölről szívja a levegőt, nem alulról. Elől mindig szabadon volt. Tudod neked is meg van az az érdekes stílusod.
-
-
-
demerion
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, adott egy Elitebook 8440p kontaktos töltővel. Tipusszámra azonosat nem találtam és egy kicsit elvesztem a part numberek között. Ha a mostanival megegyező specifikációjú gyári töltőt találok valahol az működni fog? (19.5V 3.33A, centerpin).
-
Jó kérdés. Gondolom nálad is nagyon hirtelen képes ugrani terhelésre. Meg gondolom neked is igen magasra megy ha terheled. Sokallom a dolgot. Esetleg pasztázd újra, de csodát ne várj tőle. Nekem a 3520m 100 fölé is megy ha játszok és nincs padom. Vegas 13 alatt 95 körül stabilizálódik pad nélkül. A 3210M sokkal hűvösebb darab. TDP ide vagy oda azt vettem észre.
-
ohway
tag
válasz
Kolondrum #41329 üzenetére
Szerintetek az normális ha egy 8650w, ami i7 2670QM-el szerelt 55°C fok környékén van kb minimális terheléssel, pl. miközben az asztalon vagyok ?
Meg néztem, hogy aida64 azt írja, hogy a gpu ventilátor 100%on pörög ez lehetséges (frissítettem többször is, és nem változik az érték)? Ugyancsak terhelés nélkül úgy hogy maga a gpu 50°C-os sincs...
Nem tudom, esetleg érdemes lenne valamilyen ventilátorszabályzó program vagy pedig valami nem stimmel ?
-
totron
addikt
Helló, melyiket javasolnátok inkább? EliteBook 6930p vagy ProBook 5310p, esetleg más? ThinkPad T400 van még versenyben. Érdekelne a hűtés, illetve hogy WPM-mel vagy egyéb csúfsággal terhelt-e valamelyik.
(#41324) desolator, a sárgulás tipikus panelöregedés, igen.
-
desolator
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy noob kérdésem. Vettem egy hp 6710b, jó öreg (2008-as) laptopot netezgetni. Van itthon egy hasonló korú dell d630. Mind a kettő matt kijelzős. Azt vettem észre, hogy a HP háttérvilágítása sokkal gyengébb még maxon is, a fehér nem olyan szép fehér hanem inkább mintha picit sárgás lenne, meg úgy az egész meg sem közelíti a Dell képét. Az a kérdésem, hogy lehetséges az LCD-nél hogy az évek alatt "romlik" a képminőség? Vagy egyszerűen ennyivel szarabb panel van benne mint a dellben? -
válasz
SeniorTilla #41321 üzenetére
Mert szted ez nem az? Lakkozott és free volt!
-
-
Csináltattam az asztalosainkkal egy laptopnál kicsit nagyobb alapterületű fa lapot, így az a kis rés ami a műanyag talpak miatt lenne, most is meg van az ágyon. Minap figyeltem meg, hogy ez a kis rés sokat segít az SSD/HDD hőmérsékletén.
-
cserix
tag
Sziasztok!
A napokban vettünk egy HP 250 G4 gépet Win.8.1 -el. A mikrofon nagyon halk. Skype-al a másik oldalon alig hallanak. Ahol tudtuk (már amit ismerünk) mindenhol a maximumra állítottuk, de semmi változás. Minden driver a HP honlapjáról lett telepítve.
Valakinek van ötlete mi lehet a baj? -
ohway
tag
Sziasztok!
Adott egy Elitebook 8560w, valamiért windows 8.1 alatt az FN+F9,F10 (fényerő szabályzó hotkeyek) nem működnek, és a hangerő hotkey (fn+f6,f7) is duplán állítja a hangot.
A hp support oldalán nem találtam hozzá semmit, ötlet?úu.i.: olvastam , hogy HP hotkey support vagy valami hasonló kellene, de 8560w-hez nem találok semmit
Köszi,
Máté -
Főleg 2560 és 70p tulajokat kérdezem, minden magyarázat nélkül. Ugye minden töltési kör nektek is más kapacitást hoz mint az előző? AIDA64-el nézve,de akár a hp appal nézve is. Mondjuk az egyik 49000 a másik 49550 vagy valami. Még új akkunál is. Ne mondjátok, hogy sorban 3x ugyan azt hozza, mert akkor volt több mint egy tucat rossz akkum.
-
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 6910p-m, amibe kicseréltem a HDD-t egy SSD-re. A problémám az volna, hogy a rázkódásvédelem továbbra is aktív, tehát kisebb rázkódásra befagy a gép és kettőt csippan. Hogyan tudnám deaktiválni ezt a funkciót?
-
dannju
tag
Hello van egy hp 8730w netbookom és szét szedtem portalanítottam majd össze tettem és 3/3 villan numlock melletti led utána néztem és ezt írja :
A beágyazott vezérlő ideje lejárt, miközben arra várakozott, hogy a BIOS visszatérjen a grafika-inicializálási folyamatból
Mi lehet a baj s.o.s
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Ismét egy kérdésem lenne 8570p-s laptop csak és kizárólag low voltage memóriákat eszik meg? vagy megy 1.5volt-al is. Hp brossúra szerint nem megy 1.5volt-albár itt hp memóriákról van szó, ami átcímkézett kitudja milyen gyártó ramja, tapasztalat valakinek? Ahogy olvastam a topikot 2570p elmegy ezzel is meg azzal is, de keverve természetesen nem!
-
HP gyártói garanciára gondoltam. Amúgy konkrétan EliteBook Folio 1040-et keresek. Ennél többet sajnos nem tudok rajta pontosítani, mivel nincs konkrét kiszemelt, egyelőre csak keresgélek, de nem sok sikerrel. Csak azért érdekelne, mert ha nem érvényesíthető itthon a külföldi HP garancia, akkor inkább le is mondok róla, mert nem akarok >=200k-ért garancia nélküli notit venni, akkor inkább veszek mást.
-
embe
nagyúr
válasz
Real93 #41303 üzenetére
Ere a kérdésre így nem lehet válaszolni. Túl pontatlan.
Nekem például volt egy németországi MM-ban vásárolt Motorola telóval dolgom. Az ottani garipapírt a blokkal elfogadta a magyar MM is. Rákérdeztem telón, és emailben is, at válaszolták, hogy ha elromlana ezekkel a papírokkal vigyem be a üzletbe nyugodtan.
-
Sziasztok,
Külföldről vásárolt (valószínűleg használt) notebook esetén érvényesíthető itthon a garancia? És ha igen, akkor kell hozzá valamilyen papír és/vagy honosítás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- World of Tanks - MMO
- Milyen légkondit a lakásba?
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- MIUI / HyperOS topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15AHP9 15 FHD notebook - R7 8845HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 645 G1 - AMD A6-5350M I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HP 15-dw0101nl - i5 8275U - 15,6" FHD - 8 GB DDR4 RAM - 512 GB NVMe SSD - billentyűzet hibás
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest