- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- votlage71: Kábel menedzsment
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
OnlineWolf
tag
A modern jó laptopok nem töltik az aksit 3-5 % merültség esetén. Nincs tökéletes energiatároló, mindegyik szivárog. Ha 99%-ra merülne és automatikusan töltené akkor az hosszútávon nagyon lerövidíteni az élettartalmát. És milyen proci & videó kártya van benne? (csak érdekelne)
-
aktív tag
Sziasztok! 1 napos 450 G2, eddig csak töltővel használva, talán 5 percre húztam le róla tegnap. Ma elindítottam és 95% százalékon áll az akksi, töltő csatlakoztatva, de nem tölt (nem is merül), a ledje se világít. Valahol olvastam hogy ez valami Akku kímélő program miatt van, tehát nem az akksi hibája. Ez az 5% annyira nem drasztikus, szóval érdemes bajlódni- ez esetben mit kellene kezdeni vele-, vagy hagyjam így?
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #39897 üzenetére
Igen, az a válasz nagyon érdekes lenne, pláne úgy, hogy sok mindenki abban a tudatban volt akkor és még most is páran, hogy oda majd tesz bele egy rendszer ssd-t és milyen szép lesz.
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #39894 üzenetére
Ja hogy 3g-nek, de miért nem lehetett msata ssd támogatást adni még neki?...pláne egy olyan gépbe..
-
-
Pferi
senior tag
Ha nem létszükséglet a dvd-író annak a helyére egy 2000 ft-os optibay keretbe be lehet tenni egy ssd-t. A dvd-írót meg egy 1500 Ft-os dvd házba beleteszed és ha kell usb porton keresztül használható.
-
letepem
aktív tag
válasz
Ciccuka #39886 üzenetére
A gazdája a hp health care vagy valami hasonló felügyeleti progi felhívása miatt updatelte annak segítségével így valószínű hogy hozzá tartozó BIOST frissített! Már az ilyen hard reset alap dolgokkal próbálkoztam sőt phoenix recoveryvel is de nem jutottam előrébb sajnos!
-
kmisi99
addikt
Van egy Hp8560w gépem, volna egy Msata SSD-m jól gondolom, hogy az üres WWAN nevű msata helyre ha berakom abból semmi se fog történni? Csak mert nem tudom, hogy most jó e vagy hibás az SSD és nincs más msata képes eszközöm.
-
gyuszmó
őstag
A Hp support assistant frissítési javaslatait érdemes megfogadni, letölteni ?
-
Ciccuka
veterán
válasz
letepem #39868 üzenetére
Jó lenne tudni a pontos okát, mit hogyan csinált.
Hagyta végigfutni a windows-os frissítőt? (nem szabad kikapcsolni és akár 10 percig is eltarthat a művelet, mindent magától csinál)
A Bios-os frissítő elindult egyáltalán és hagyta végigfutni?
Biztosan a géphez megfelelő Bios lett letöltve a gyártói oldalról?
Bios frissíteni csak kellő körültekintéssel lehet!Annyit lehet tenni, hogy elemet kivenni 1 órára és megpróbálni belépni a Bios-ba. Ha nem sikerül Bios-író kollégát kell keresni (itt a PH-n szoktak lenni).
-
törölt tag
válasz
hurenzon #39884 üzenetére
Nem vagyok egy nagy műszaki zseni, párszor már takarítottam laptopot.
Ha nem egyforma csavarok vannak, csinálj egy rajzot, hogy honnan vetted ki, és visszafelé nem lesz gond.
Szalagkábelek csatlakozóira figyelj, előfordul, hogy a kis műanyag bizbasz, ami rányomja, szétugrik, de visszarakható.
De ha nem vagy biztos benne, akkor vidd el egy szervizbe -
törölt tag
-
-
hurenzon
senior tag
válasz
SeniorTilla #39880 üzenetére
Pl.
Itthon ezt adják 10 e Ft értDe nem tudom, hogy kell kicserélni.
-
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
hurenzon
senior tag
Valaki cserélt már billentyűzetet hp pavilon g6 gépben?
Ebayen van 2500 Ft ért új, érdemes azt meg venni? Vagy valaki tud olcsón gyárit? Mert én csak 15 e Ft ért találtam. -
letepem
aktív tag
válasz
SeniorTilla #39872 üzenetére
most próbálkozom wincrisis-szal csak sajnos olyan régi ez a lapos 7-8 éves hogy normális biost nehezebb hozzá találni,mint megcsinálni! Konkérat nem tudok belépni a biosba ez itt a gondom!
Csináltam már pár biosfrissítést, mindig "védekezem", szóval velem ilyen probléma még nem fordúlt elő!
Nem én csináltam, elvileg a HP saját bios toolját használta a 8510p monitor letöltésein belül elérhetőt. Ezért nme értem, ha tényleg így történt egy gyártói biosflashtool hogy tudta elrontani!? -
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #39872 üzenetére
Csak megjegyzésnek: nem ilyenkor van az, hogy ki kell cserélni a bios chipet vagy az alaplapot?, ami ugye..
-
OnlineWolf
tag
Van valakinek HP Pavilion 15-P255NH (Intel® Core™ i5-5200U Processzor / NVIDIA GeForce 840M) laptopja? Mik a tapasztalatai?
-
válasz
letepem #39870 üzenetére
Ne haragudj, nem ellened szól. A bios frissítés mindig rizikós dolog, pár HSZ-el feljebb ezt kiveséztük. Én azt mondtam, hogy nem szabad frissíteni, hacsak nem muszáj, pont ezért, ami veled is történt.
Üzenet Ciccuka fórumtársnak:
Ha olyan profi a bios frissítésben, és szerinte ezt minden gépnél meg kell csinálni, hát most segítsen neked. Ő az ász, és jobban tudja mint mi, ezért gondolom segíteni is tud. Kíváncsi leszek... ja, és a többi fórumtárs is segíthet: akik egyetértettek vele, fentebb vissza lehet olvasni mindent.
-
-
letepem
aktív tag
Sziasztok!
Került hozzám egy 8510p, amit a kolléga nagy bőszen biosfrissített! Nos azóta kiírja, hogy helytelen BIOS frissítés, próbáljam újra, etc , de sajnos nem hajlandó eljutni a rendszerig valamint a billentyűzetre se reagál!
Lehet ezzel még kezdeni valamint vagy mehet a "kukába" (mert ugye pénzt rákölteni nem akar?
Köszönöm előre is a válaszokat!
U.I.:
Különböző praktikákat már próbáltam! (CMOS elem ki, memória stb...) -
Szoke1982
senior tag
Sziasztok!
Segítség kellene..
Van egy hp 17 e051sh gép, és tudtok e rá windows7 drivereket ? Ha jól tudom nincsen hivatlosan, de hátha van rá megoldás. Mert csak win8 van hivatalosan.. Köszönöm szépen előre is. -
rappit4
őstag
válasz
SeniorTilla #39861 üzenetére
Na most annyit csináltam, hogy a device managerben letöröltem a realtek drivert és újraindításnál eltűnt a beats kezelőfelület.
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy HP 15-g000sm laptop. Ennek a konfigurációja elbír egy 64bit-es Windows 7-est? -
törölt tag
A 650 G1 FHD milyen panellel van, tudja valaki?
-
-
rappit4
őstag
válasz
SeniorTilla #39859 üzenetére
Pont ez az, hogy sehol sem találom. Csak a realteket írja közben az ikonja ott a tálcán és bele is nyúl a hangba. Device managerben is csak a realteket látom. Direkt nem telepítettem fel, de mikor felfrissítettem 10-re magától feltelepült. Egyébként bocsánat, hogy egy kicsit erősen fogalmaztam, de eléggé felhúztam magam rajta.
-
-
rappit4
őstag
Hali!
HP Pavilion p255nh-nél hogyan tudom letörölni ezt a sz*r beats audios progit? Egyrészt nem akarom magam semmiféle módon asszociálni a beats-el másrészt meg elég hülyeségeket produkál amikor fülhallgató van bedugva csak simán a jackbe. Remélem DAC-al nem b*ssza tönkre a hangot, ha nem lehet eltüntetni ezt a förtelmet. -
Petyyyyy
addikt
-
p00h
tag
Sziasztok,
vásároltam 1 probook 470 g2-t és gondom lenne a váltható grafikus rendszerrel win8.1 alatt, kérlek segítsetek.
Feltettem a hp oldaláról a terméknél listázott intel és amd drivereket, DE a váltható grafikus rendszernél egyszerűen nem választható a dedikált gpu csak az intel látszik.
Ugyan be van állítva hogy akksiról energiatakarékos legyen, bedugva pedig nagy teljesítményű, de soha nem vált át a dgpu-ra.
Eszközkezelőben látszik mind2 vga, de váltani nem lehet közöttük. Biosban engedélyezve van a hybrid használat.
Ötletek? Próbáltam újabb driverekkel is, úgy még ennyit sem hozott fel. A CCC-ben sem lehet sehol
manuálisan váltani a 2 vga között
Vagy Leshcat? (bár nem írja h támogatná az amd r szériát)
Frissítsek win10re? arra azt írják még problémásabb...
köszönöm a segítséget! -
Viktor77
titán
válasz
Lacielvtárs #39850 üzenetére
Az én gépem régebbi, de USB-ről telepítettem, igaz, én Rufus-szal készítettem a telepítőt.
-
Lacielvtárs
nagyúr
pbálni még nem próbáltam, mert lehet az idézett bios beállítást nem is próbáltam, de majd ki fogom próbálni...
most a hétvégén felnyomtam dvd lemezről, úgy működött rendben.
igazából azért kérdeztem, mert ma beüzemeltem egy optibay keretet a dvd olvasó helyére, és nem igazán szeretném telepítésekkor csereberélni a hdd-t és az olvasót
de amit írtál ki fogom próbálni, hamarosan amint telepíteni kell a gépet
de az is lehet hamarabb megpróbálom -
Ciccuka
veterán
válasz
Lacielvtárs #39848 üzenetére
-
Pferi
senior tag
válasz
Lacielvtárs #39850 üzenetére
Próbáltad már így?
"A biosban (f10)Be kell állítani a legacy lehtőséget.
(enable)
utána megint f10 azzal elmented majd az igen gomb.
Utána addig nyomkodod az esc-t ameddig nem dob be egy ablakot.
Majd f9 be bootol a pendrivról és megy"
A helyesírást nem volt kedvem az idézetben javítani... Usb 2 és usb 3 portban is próbáltad? -
Lacielvtárs
nagyúr
érdekes...
köszönöm a válaszod, no majd próbálom még
és akkor elvileg ugyan ez a folyamat aminek működnie kellene a memória kártya esetén is?
no meg azért nem szabad elfeledni hogy ezen laposom elveszti telepítés közben az usb portokat, win 7 esetén...
ilyet még én sem életem át, de megtörtént
no majd ha odajutok, akkor megpróbálom újra, biztos ami biztos elven
de a válaszod nagyon köszönöm -
Pferi
senior tag
válasz
Lacielvtárs #39848 üzenetére
100% hogy lehet USB-ről telepíteni, az utóbbi 6-7 évben nem találkoztam olyan notebookkal amire nem lehetett volna telepíteni pendrive-ról.
Letöltöm az iso-t (pl. Windows 7 SP1 AIO x64 Integrated May 2015 IE11 Hungarian-Kori.iso), majd a "Windows 7 USB DVD Download Tool" segédprogrammal felteszem pendrive-ra. Beteszem az aktuális notebook, netbook usb portjába, boot eszköznek kiválasztom a pendrive-t és kész.
Ezzel az eljárással nem volt még gondom soha, pedig jópár notebookra telepítettem így oprendszert.
Pár napja egy Fujitsu-Siemens U9200 notebookra és egy HP Elitebook 8460P-re telepítettem így. -
Lacielvtárs
nagyúr
Uraim, egy gyors kérdés...
a Hp 250 G3 laptop hajlandó wint telepíteni usbről vagy memóriakártyáról?
persze normálisan elkészített telepítővel gondolom, csak anno amikor próbáltam usbről, nekem nem ismerte fel
meg hát win 7-ről van szó, ami a telepítés közben nem látja az USB eszközöket, csak akkor ha felment az OS és felraktam a drivereket egy lemezről
választ lőre is köszönöm -
-
gyuszmó
őstag
Üdv
Ti használtok ujjlenyomat olvasót ? Ha igen milyen opcióra, csak arra jó,hogy ne jusson más a gépbe ?
-
-
SeatZola
őstag
Srácok!
Egy HP 8770w-ben (i5-3320m; Ati FirePro M4000) tudom-e cserélni a VGA-t pl. egy Quadro K3100m-re és pl a procit egy i7-3730QM-re?
Előre is köszi a válaszokat!
-
törölt tag
Sziasztok
HP esetén ez mit jelent? Ami volt egy NX7300-as gépem, azt papírok nélkül javították a SN alapján.
Ugyanez volt a mostani Probook 4530s esetében.Szolgáltatás típusa : Wty: HP HW Maintenance Offsite Support
Status: Aktív
Kezdő dátum: 2014.05.19.
Lejárati dátum : 2017.06.17.
Szerviz szint: Std Office Hrs Std Office Days
Std Office Hrs Std Office Days
Global Coverage
Standard Material Handling
Standard Parts Logistics
Customer delivers to RepairCtr
5 Business Days Turn-Around
No Usage Limitation
Customer Pickup at RepairCtr
Leszállítandó áruk: Hardware Problem Diagnosis
Offsite Support & Materials -
Ice&Lime
veterán
válasz
bandeszkukac #39839 üzenetére
Kattints a fülön a balra nyílra.
Másik lehetőség még: start menüben kellékek/rendszereszközök/erőforrás-figyelő.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Thunderzolee #39838 üzenetére
hát jó azt tudni hogy nem vagyok vele egyedül, akkor marad így ahogy van...
nem erőltetem
de nektek köszönök minden segítséget és/vagy infót -
válasz
Lacielvtárs #39834 üzenetére
Bár nem vigasztal, de más is járt már hasonlóképpen az ilyen processzorral szerelt géppel:
itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje/hsz_11203-11207.htmlA megoldás, eladni, és venni egy normális(abb) gépet.
Esetleg SSD, (ha van pénz lóvééra, ill. ha nem kell tárhely) vagy egy SSHD.
A ram bővítése 4-ről 8 gigára akkor kell, ha a feladatkezelőt megnyitod, és használat közben figyeled, h mennyi ramot eszik a gép.
Ha elfogy a 4, akkor érdemes bővíteni, de netezéshez, meg office, meg ilyen alap dolgokra (film, zene, képek) elég 4 giga is.Esetleg CCleanert töltsd le, és az automatikusan induló programokat nézd át, ami nem kell, azt tiltsd le, ezzel is lehet némi "sebességet" nyerni.
Egy 30ezres páréves üzleti kategóriás géppel jobban jártál volna.
-
Ciccuka
veterán
válasz
Lacielvtárs #39836 üzenetére
Ezért érdemes vásárlás előtt alaposan utánajárni, nehogy "meglepetés" érjen.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Ciccuka #39835 üzenetére
hát igen, igazad van, bár nem ott vettük hanem a T-nél részletre
de most már mindegy
alapvetően nincsen vele bajom, teszi a dolgát, csak gondnokoltam hátha fel tudom egy kicsit turbózni, de sajnos a vásárlás előtt ennek nem néztem utána...
turbóztam én anno fel celeronos acert is, csak nem gondoltam hogy ezek az új cuccok, ennyire korlátozottak...
ha ezt anno tudom, akkor nem veszem meg az már fix -
Ciccuka
veterán
válasz
Lacielvtárs #39834 üzenetére
4GB és 8GB között egyszerű használat során nem érzel semmit átlag felhasználásra. Esetleg jobb időzítésű ramok nyújthatnak némi jobb teljesítményt (CL11->CL9 +3-5%).
Ennyiért tudtál volna jobb gépet is venni szerintem. Processzor elég gyengécske
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Ciccuka #39833 üzenetére
hp 250 g3-ban szerettem volna egy kicsit felturbózni...
a ram növelés volt az első cél, no meg ha lehet akkor egy cpu csere, mondjuk 2-3 MB L2
jelenleg egy intel celeron n2840 van a gépben és 4 GB ram -
Ciccuka
veterán
válasz
Lacielvtárs #39832 üzenetére
Mit is szeretnél tulajdonképp (a mi a lényeg és milyen gépről van szó)?
Rambazár is teljesen megbízható
-
Ciccuka
veterán
válasz
Lacielvtárs #39828 üzenetére
Kingston ramokat szerintem kerül el, mert nem nagy szám.
HP gépbe Samsung vagy Hynix szokott lenni leggyakrabban gyárilag, kompatibilitásban is jobbak ezek.
Micron és Crucial, G.Skill ramok is jók egyébként.Itt biztos jót kapsz
-
Lacielvtárs
nagyúr
szia, köszi a tippet, csak tudod azon gondolkodtam el este is, hogy van e értelme bővíteni?
a cpu tud e több sávszélességet kezelni mint a jelenlegié?
ugyanis attól hogy nagyobb benne a ram, nem biztos hogy gyorsabb is lenne, nem?
de ha tévedek akkor cáfoljátok meg légyszives
amúgy egy ilyet néztem ki
link -
Pferi
senior tag
válasz
Lacielvtárs #39825 üzenetére
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Thunderzolee #39827 üzenetére
de jó, akkor a procinak esélye sincs a cserére
a ram pedig ez volt
DDR3 8Gb SO-DIMM memória (1333 MHz)
KVR1333D3S9/8G (1.5v)
beleraktam, igen az egy slottba amiből kivettem a benne lévő 4 GB-ost és nem indult, csak mint írtam is, villogott a caps lockon a kék led... -
válasz
Lacielvtárs #39825 üzenetére
A processzor nem cserélhető, ezek BGA tokozásúak, az alaplapra van forrasztva.
És milyen ramot tetteke a gépbe végülis?
Egy ram foglalat van, és abból a 4 gigást átcseréltétek egy 8 gigásra?
1600-as? És nem DDR3L, hanem csak DDR3?
Érdekes, a 8 gigás modulok nem régóta kaphatóak, egy ideje meg inkább csak DDR3L-t ontanak a gépsorok már magukból. -
Ice&Lime
veterán
válasz
bandeszkukac #39820 üzenetére
Valamilyen program illetve programok tekerik a hatterben a cpu-t, ezeket kell megnezni, hogy mik azok. Altalaban vagy gyartoi-fele programok, vagy winupdate es a frissitesek telepitese, defender, antivirus program es akar ezek egyszerre es meg lehet rossz driver is.. Szoval lehet egy par. Nezd meg mik indulnak a rendszerrel es ha nem kellenek vedd ki oket a listabol, illetve uninstallalj par programot. Es, figyelgesd a feladatkezelot.
-
Lacielvtárs
nagyúr
no jó reggelt Urak/Höölgyek:
"megbukott az elmélet, ugyanis tegnap elhozta a srác a ramot és nem indult el vele a laptop...
bekapcsoltam és se kép se hang, csak a caps lock-on lévő kék led villogott...
kétszer is leellenőriztem, de nem indult, vissza raktam a gyári 4 GB-ot és mindenre pöccre indult.
tehát ez az alaplap- aminek a chipszetje - elvileg integrálva van a cpuba és az intel is azt írja a holnapján hogy a ramból a DDR3L-et kezel csak, beigazolódott hogy a sima ddr3-al meg sem nyekken...
no de ez lehetőséget adott hogy elgondolkodjak, kell e egyáltalán több ram a laposba, ugyan is szerintem a sávszélessége a ramnak nem nő azzal hogy nagyobbat rakok bele
szerintem
így nem vagyok benne biztos hogy érdemes nagyobbat belerakni, mivel nem tudom dual-ban hajtani, mivel egy slott van rajta...
szerintem ez a lapos ezzel a cpu-val ennyiit tud, ez van"
Tegnap ki lett próbálva és nem működik
-
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Adott egy Nx6110-es gép 1,5 ceka és 512 ram társaságában. Érdemes ezt még tovább bővíteni 1 giga ramra és felrakni egy win7-t vagy már hagyni kell xp-vel és kész?
Köszönöm
-
kmisi99
addikt
Valakinek volt már 90B ventilátor hiba? Random jött elő, a ventilátor hol egész nap hibátlanul üzemel, hol pedig vagy teljesen leáll és nem megy órákig, vagy néha felpörög majd leáll. De ez teljesen függetlenül. Képes akár 99 fokig elmenni leállt ventilátorral. A gép tökéletesen kitisztítva van egy szem por nincs rajta, a ventilátort semmi nem gátolja.
-
bandeszkukac
újonc
Hello sziasztok.
Adott egy hp pavilion g7 2233cl laptop amibe most tettem egy 120gb kingstone hyperx ssd-t amire frissen telepitettem win7et. A probléma az hogy a processzor dolgozik nyugalmi állapotban olykor 50% kihasználtsággal és melegszik is. Speedfannal nézem és a cpu hőmérséklete 90fok fölé is megy. Szétszedtem, a hűtést kipucoltam, újrapasztáztam. Indítás után speedfannal nézem minden ok majd kis idő elteltével melegszik megint 100fokig majd lehibernálja magát a gép túlmelegedés gyanánt. Legujabb bios és driverek vannak fent. Az ssd a fő slotban a hdd helyén van. Ez a melegedés teljes nyugalmi állapotában történik. Ha hdd van a gépben akkor minden ok. Valakinek esetleg ötlet hogy mivel probálkozzak? -
Ciccuka
veterán
válasz
SeniorTilla #39817 üzenetére
Legalább 20 laptopos bios frissítésen vagyok túl és eddig még mindegyik sikerült.
A baj azzal van, hogy a szakmai fórumon akkor bújnak elő a fórumtársak az odújukból, amikor a másikat kell kritizálni. Igazából pont te álltál neki kritizálni.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Viktor77 #39815 üzenetére
még annyi kérdésem lehet e hogy a fentiekben linkelt laptopba nem tudok eldönteni hogy ddr3 vagy ddr3L ram lehet
mi van ha ddr3L van benne és nem L-est rakok bele hanem sima ddr3-at?
mi baja lehet, azon kívül hogy nem fog elindulni?
mert ugyebár a ddr3 elvileg 1.5 V-os míg a ddr3L 1,35 V-os
valaminek lehet baja ha belerakom
választ előre is nagyon köszönömui: a gyártó szerintem ez a cpu a ddr3L-et kezeli, de az iponnál például gyártó specifikus adatok alapján ezt ajánlották
link
ez pedig nem ddr3L
hátha te/ti jobban tudjátok ezt -
Nem ezt mondtam, ne forgasd ki a szavaimat.
Az állandó ész nélkül frissítés a butaság, módszerek ide vagy oda, ez így van. Sok problémával találkoztam és találkoztunk szakmabeli társaimmal együtt, ami ebből adódott. Egy meggondolatlan bios firssítés simán hazavághatja a gépet, aztán meg csak a
-ás jön nagy, kerek, tág mangaszemekkel. Mint kandúr a shrekben. És a fejlesztőmérnököket k*rvára nem fogja érdekelni, hogy megmakkant a géped. Sőt azokat se, akik azt a tanácsot adták, hogy frissíts biost: bár semmi probléma nem volt a gépeddel, de a frissítésfetisiszták szerint mindig mindenből a legújabbnak kell fente lennie.
A vélemények nem egyezése természetes dolog, ezzel nincs is baj.
A baj azzal van, hogy a szakmai fórumon akkor bújnak elő a fórumtársak az odújukból, amikor a másikat kell kritizálni. Inkább adnátok tanácsokat, osztanátok meg a tapasztalataitokat, mint én is próbálom. Hasznosabb lenne
De ha nincs igazam, kövezzetek meg.
És még egy: rossz tanácsot adni rosszabb, mint ha egyáltalán nem tanácsolsz semmit. EZÉRT írtam azt, amit fentebb. Akinek ez nem jött le, annak itt most elmagyaráztam.
-
Viktor77
titán
válasz
Lacielvtárs #39814 üzenetére
A foglalatba ezek mennek bele.
Hogy cserélhető-e, az más kérdés. -
Lacielvtárs
nagyúr
Uraim, ha a jelenlegi hp 250 g3-ban szeretnék procit cserélni, akkor azt milyenre tudnám cserélni véleményetek szerint?
vagy lehet e egyáltalán cserélni?
van e valahol valami cpu lista melyek közül lehetne választani?
én nem igazán találok
előre is köszönök minden féle fajta ötletet, segítséget, bármit -
hurenzon
senior tag
válasz
SeniorTilla #39808 üzenetére
Egy hsz is elég lett volna....
Neked meg tudnod kellene a szabályzatot. ... mielőtt másnak szólsz be.... -
KZP
őstag
válasz
Ciccuka #39811 üzenetére
Nagyon is egyetértünk.
Akkor ezek szerint buták a mérnökök, fejlesztők is, akik újabb szoftvereket írnak a régebbi hardverekre is, mert minek az, ha működik a 8 évvel azelőttivel is...
Elfogadható érvet, azon kívül, hogy el lehet rontani a gépet a bios frissítéssel, nem igazán olvastam...
A hozzászólás gyűjtésről, hogy ki gyűjti és ki nem, jobb nem beszélni, nem is tudom, ki nem használja a "Szerkesztés" gombot 5 percen belül. Ja, de tudom. -
Ciccuka
veterán
válasz
SeniorTilla #39808 üzenetére
Ha nem egyezik a véleményünk, módszerünk az nem feltétlen butaság.
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #39805 üzenetére
Főleg akkor, ha a gép+bios+driverek tökéletesen működnek együtt, akkor azzal a bios-szal jó lesz amíg a gép elromlik vagy lecserélődik, akár 8-10 évig is (pl. van is egy 8 éves laptop még a gyári bios-szal). Általában nem is keresek, foglalkozok bios-szal, mintha az nem is lenne.
(Egyszer volt, amikor frissíteni kellett bios-t, de ott maga a gép volt hibás és csak a teszt miatt mint lehetőség). -
-
-
Ha már a mobiloknál tartunk... kérdezd csak meg a forgalmazókat, szervizeket, hány száz/ezer/tízezer ügyfél panaszkodik az 5-ös androidra, amit nem lehet a 4-esre visszaállítani. Mert sokkal rosszabb lett a telefon a frissítés után, mint előtte volt. Sebességben ,stabilitásban, funkcionalitásban. És mit kaptak cserébe? Semmi olyat, ami hasznos lenne.
Nem véletlenül jönnek ki a frissítések... bakker, ez jó lenne, ha igaz lenne, de nem az. Sok frissítés el van baszva rendesen, de mindenki letölti vagy hagyja, hogy letöltődjön. Ez van, a nép megeszi azt, amit ezüsttálcán felkínálnak neki, és még jól is érzi magát tőle. Akkor is, ha egy darab szar van azon a tálcán.
-
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #37988 üzenetére
Hali,
Végre találtam egy sors társat.
Nekem is ilyen gépem van de csak szopok vele.
Nem tudom, hogy mi lehet a baj de nem értem...Kalóz windows 8.1-et használok de szerintem ez annyira nem fontos.
Feltettem a Hp oldaláról az audio illetve a videokártya drivert de az eszközkezelőben még mindig semmit nem érzékelt majd rámentem az amd hivatalos oldalára onnan leszedtem az r7 200-as széria driverét majd ezután már felismerte a drivert de még mindig olyan mintha szar lenne.
Fos színei vannak, olyan játékok akadnak amik a 3 évvel ezelőtt vett HASONLÓ árfekvésben vásárolt asus laptopomon szépen mentek (nem tökéletesen de játszható volt, ezzel meg játszhatatlan).
Ez az egyik problémám.A másik problémám az, hogy tegnap rákötöttem a tvmet hdmi csatlakozással (van wifis billentyűzetem meg egerem és úgy döntöttem, hogy kipróbálom pcnek a laptopot
) Szóval így rákötöttem, elkezdtem használni. Elég sokáig jó majd egyszer csak nem veszi be a billentyűket. Mióta írom ezt a szöveget azóta kivételesen nem csinálta ezt de bennem van a para, hogy biztos ennek is megvan az oka. Szóval így nem veszi be a leütéseket pár másodpercig aztán meg mintha lelki ismeretfurdalása lenne gyorsan belevágja random a szövegbe az elfelejtett betüket.
Az első probléma jobban zavaró:
- játék szaggatás
- rossz színekKöszi előre is a válaszod!
Üdv,
Norbi -
Ciccuka
veterán
válasz
Ice&Lime #39799 üzenetére
Én minden esetben frissítek. Manapság rengeteg minden frissíthető példásul Játékkonzolok, TV, Mobiltelefonok esetén sok jó új tulajdonságtól, funkcióktól esel el. Sok esetben az újabb BIOS jobb stabilitást eredményez, ha pont stabilitási problémákat javítottak benne.
Ezeknél általánosságban érdemes frissíteni eddigi tapasztalataim szerint (persze érdemes utánajárni előtte, hogy pontosan mit javít az új BIOS és mik a konkrét tapasztalatok vele):
- SSD
- Alaplap
- Optikai meghajtó
- Laptop
- JátékkonzolokIgen egy BIOS frissítés kellő körültekintéssel érdemes. Könnyen okozhatunk nagy bajt magunknak.
-
Ice&Lime
veterán
Az op.rendszer azért kicsit más, mint a bios.
A bios frissítéseknél mindig leírják, hogy mit javítottak benne, ha az téged nem érint, akkor felesleges kockáztatni vele. Sőt, olyan is van, hogy bios frissítés közben valami nem jól sül el és az elég érdekes szokott lenni. A másik még, hogy a bios frissítés után lehet, hogy valami más fog nem jól működni utána.
Szóval azért írtam, hogy ha csak az nem feltétlenül indokolt. Egy bios frissítés nem olyan, mint egy win. sp. vagy update, vagy egy driver frissítés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 9410 i7 / 15GB RAM / 512GB SSD 2in1 érintőkijekző Profi gép, kedvező áron!
- Dell Latitude 5480, 14" FHD, I5-6440HQ CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Lenovo Thinkpad L560 & L570 T440P T540p T430, T420 T410 eredeti akkuk
- Lenovo Yoga Slim 7i Pro 14" 16/512 GB QHD+ 2.8K laptop díszdobozban eladó!
- Garanciális ASUS Zenbook 14 OLED - i7 1260P 12 magos processzorral
- Eladó Új állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! HP ProBook 650 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest