- Egy korszak vége
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Megoldások IBS/IBD-re
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Online jogosítvány megújítás kishazánkban,és user error :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne:
Adott egy Compaq CQ59-251SH laptop Windows 8.1-el, legfrissebb hozzá való F29-es BIOS-al. Realtek LAN drivernél folyamatosan sárga háromszögben felkiáltójel az eszközkezelőben és az alábbi hibaüzenet: "A számítógép rendszerfirmware-je nem tartalmaz elegendő információt az eszköz megfelelő konfigurálásához és használatához. Az eszköz használatához szerezze be a számítógép gyártójától a firmware vagy a BIOS frissítését. Kód: 35". Erre tud valaki megoldást?
Hivatalos HP fórumon olvastam egy F27-es BIOS-ról (ami állítólag megoldotta ezt a problémát annál a gépnél), de ott a kérdésben egy Compaq CQ58-353EM szerepelt ez meg egy Compaq CQ58-251SH.
Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
veterán
válasz 206 cc #36697 üzenetére
Csak hibrid meghajtóra cserélve, vagy mSata SSD-vel. Nincs hely két HDD-nek. Van olyan envy 15-ös is, amelyikben eleve benne van a 24GB-os ssd is.
a többit majd privátban megbeszéljük, ha aktuális lesz
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
206 cc
senior tag
válasz SeniorTilla #36696 üzenetére
Szia Tilla!
Erre is megoldható a bővítés ssd-re?..illetve egy Asus 550-re is kérnék árajánlatot ...külön megfelel nekem egy 256-os ssd ár is ha nem tehető a gépekbe pluszban...illetve akkor a gyári hdd lesz külső házban és a rendszer futna az ssd-ről.?Remélem érhető mire gondolok?[ Szerkesztve ]
206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....
-
veterán
Persze, hogy fel kell telepítened ez nem is kérdés.
A hibrid nem elavult, mint ahogy a cinikusság sem, de a 7200-at meg fogod bánni, mert rezeg tőle a gép, és melegszik. Túllőtt technika, sokan tértünk vissza 5400-ra a 7200-ról. Sebességben alig van érezhető különbség a kettő között. Az ssd más kérdés, az nagyon jó, gyorsít a rendszeren. Az az igazi, ha ssd és hdd is van a gépben, de esetedben ezt a tökélyt lejjebb kell adni
A garihoz semmi köze a hdd cserének, nem foglalkozik vele senki.
A recoveryvel kiírt rendszert a másikra gond nélkül feltelepítheted. Regisztrálni nem kell, ezek általában regisztrált windowsok.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Ba.G
aktív tag
válasz SeniorTilla #36694 üzenetére
A HD cserének nem sok értelme van szerintem.
Már úgy érted, hogy mára elavult lehet ez az SSHD (hibrid) technológia? (Az enyém 500GB-os, nyilván első generációs, kisebb cache-sel és SSD-vel, viszont 7200-as. De ezt még csekkolnom kell.)
A garanciális problémát megértem (ezen aggódtam), de végül is megkérdezhetem a hp supportot is, mi az álláspontjuk. Hátha rugalmasan állnak hozzá. Tegnap már kitöltettek velem egy kérdőívet a support honlapon. (Na, nem vagyok nagyon elszállva magamtól, mint vásárlótól... )
Az előtelepített W8.1 egy más típusú HD-re felmegy egyáltalán, vagy van benne vmi hardverspecifikus? Utóbbi esetben nyilván nem úsznám meg a dupla telepítést/regisztrációt, viszont megvan az az előnye, hogy lesz összehasonlítási alapom a két HD között.
(Most nézem a topikot a recovery manager-re keresve, ebből úgy fest, hogy mindenképpen fel kell telepíteni a benne lévő HD-re a rendszert.)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Én mindenképpen üzembe helyezném a gépet, ha gond van derüljön ki minél hamarabb. A HD cserének nem sok értelme van szerintem. A windows előtelepítve van, a recovery managerrel lehet kiírni, mint ahogy itt fentebb is olvasható volt már több alkalommal
-
veterán
-
Ba.G
aktív tag
Érdekes, hogy semmi CD-t nem kaptam az új (2 év garis, még ki sem fizetett) hp géphez, nyilván a HD-re van tükrözve valahogy a rendszertelepítő (w8.1) - ez lehet a hp standard. Egyelőre nem helyeztem üzembe. Viszont van egy momentus XT-m. Gondoltam egy merészet: felmerülhet jogi (garanciális) és/vagy műszaki aggály az összepárosításukkal...? Egyáltalán: érdemes? (Már úgy értem: a HD cserével.) És ha nem, vagy nem nagyon aggályos , akkor mi a korrekt eljárásrend? Másik gépben húzzam át külső HD-ként a rajta lévő cuccot? Nem is néztem: meg tudom-e bontani nyom nélkül. A jelenleg benne lévő HD-t ráér később üzembe helyezni, akár 2 év múlva is, tehát eltehetem a garanciaidő végéig. A w8.1-nek vajon mindegy a HD ilyen alapon - és ettől még jogtiszta marad?
EIK!
[ Szerkesztve ]
-
Atimen33
tag
válasz SeniorTilla #36689 üzenetére
Köszönöm a választ!
Van telepítő lemezem, csak azzal nem működött minden HP program megfelelően.
Még annyi kérdésem lenne, hogy akkor ezek szerint formázhatom a recovery particíót? Semmi esély nincs rá hogy valahogy kinyerjem belőle a képfájlt? Mert így csak feleslegesen a helyet foglalja. -
veterán
válasz Atimen33 #36687 üzenetére
Ha újra lett telepítve a windows (nem az eredetire, hanem kézzel), akkor már nem lehet a gyárit helyreállítani. Ha kiírtad előtte dvd-re vagy pendrive-ra, akkor arról visszateheted, egyébként már nem, csak ha rendelsz a HP-tól telepítő lemezeket.
-
veterán
-
Atimen33
tag
Sziasztok!
Van egy Hp Probook 6550b notebookom, amin szeretnék egy factory resetet végrehajtani, amit eddig az f11 el tudtam megtenni, most viszont az nem található.
Egész nap ez után keresgettem, de sehol se találtam megoldást.
A recovery particíóm még meg van, de ha arról próbálok bootolni MBR hibát ír.
Találkozott már valaki ilyennel? Van még rá esély hogy így visszaállítsam a notit? -
takyka77
tag
válasz Bigemperor #36681 üzenetére
Köszi!
Kipróbálom, bár úgy gondolom ennek egy előtelepített gépnél alapból menni kellene.
-
takyka77
tag
Sziasztok!
Múlt héten vettem egy HP 350 G1 notebookot, előtelepített Windows 8.1-el. A problémám az, hogy egyik usb port sem működik rajta.
Sem egy egér, külső vinyó, pendrive, semmi.
Az eszközkezelőben meg sem moccan semmi amikor csatlakoztatok valamit.Néztem a BIOS-t, hátha le van tiltva az USB port, de engedélyezve van.
Valakinek van valami tippje, hogy ilyenkor mi van, vagy vigyem szervízbe? -
kenny123
addikt
Sziasztok!
Szeretnék optibay-ssd-t rakni a gépbe [link] de sehol nem találok útmutatót a szétszedéshez.
Tipp esetleg?Köszi.
yo
-
dauphin
aktív tag
válasz szpal17 #36676 üzenetére
Köszönöm. Ennyi még menne, a keretet 120k környékére kitudom tolni, persze, akkor már a hónap végére napi egyszeri étkezés - száraz kenyér és víz - lesz. Na akkor még egyszer nekiugrom a keresésnek és nézek újabb alternatívákat. Jelentkezem még, a segítség mindenképpen elkél a későbbiekben is. Még egy kérdés: az olcsóbb belépőszintű gépekben van mSATA csatlakozó, ahová egy kompatibilis SSD-t betolhatok? Csak azért, hogy ne kelljen áthelyeznem a HDD-t se az optikai meghajtó helyére, se külső rack-be. Háttértárnak mindenképpen kelleni fog. Persze nem élet-halál kérdés, hogy legyen, de azért megkönnyítené a dolgom. Szerinted megvalósítható, találok ehhez megfelelő gépet? Eddig egyet találtam, amit egy segítőkész fórumtárs is ejánlott, ami megfelelne, mit gondolsz róla?
[ Szerkesztve ]
"És különben is: nem létezik akkora probléma, amekkora elől meg ne lehetne futamodni."
-
206 cc
senior tag
Sziasztok!
A jövőben (2-3 hónap) vennék egy jó gépet és erre gondoltam.Van esetleg tapasztalata vkinek ilyen géppel?...egy kérdés ....lehet ezt még pluszban bővíteni egy 256GB-s ssd-vel?206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....
-
szpal17
őstag
válasz dauphin #36674 üzenetére
A használt terméknél természetesen mindig benne van a lutri. Nem tudni kinél volt és miként használta az eszközt. A benne lévő hardverek alapján én jó gépnek mondanám, ami akár több évig is kiszolgálhat. Szerintem egész korrekt árat kérnek érte. Sok ilyet láttam multinál működni, de azért volt ami bemondta az unalmast... (szerintem ők is ilyen helyekről szerzik)
Egy új generációs celeronos, pentiumos 3 év garis Dell mondjuk 95-től indul felfelé plusz az SSD, ami 10-15. Kérdés, hogy tudsz-e ennyit még kifacsarni a pénztárcából...
-
Sziasztok,
Esetleg valakinek van egy HP ProBook 455 G1 /AMD A10 5750M, 15.6" HD, 500 GB (7200rpm), 4GB DDR3 RAM, Radeon HD 8750M 2GB, DVD RW, Win8 64bit/ - infók, tapasztalatok jól jönnének !
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
dauphin
aktív tag
válasz szpal17 #36673 üzenetére
Köszönöm szépen a választ és az SSD tutoriált. Akkor ajánlott ez a gép a véleményed szerint? Megéri azt a pénzt, amit kérnek érte? Mennyire ismered, tudnál róla néhány szót ejteni? Nem mai csirke az eszköz, gondolom ment pár évet más usernél vagy usereknél, és nem szeretnék egy olyan visszás helyzetbe kerülni, hogy nálam adja meg magát. Persze garancia semmire nincs, Murphy szerint: ami elromolhat az el is fog romlani egyszer. Az első hsz-omban szereplő linkben szereplő kereskedésből venném meg, de ezt gondolom sejtetted. Vagy vegyek egy újabb generációs olcsó celeronos vagy pentiumos gépet és azt tuningoljam fel SSD-vel, így a gyengébb proci mellett az is hozná a kívánt sebességet? Vagy nem ilyen egyszerű a képlet? Mit gondolsz erről?
[ Szerkesztve ]
"És különben is: nem létezik akkora probléma, amekkora elől meg ne lehetne futamodni."
-
szpal17
őstag
válasz dauphin #36671 üzenetére
Valaki ezekre a feladatokra még P4-es notit használ mindenféle lassulás nélkül.
Viccet félre téve, szerintem több évig tökéletes lehet ilyen feladatokra. SSD-vel felszerelve pedig még több lehet az élettartama. (később még mehet bele több ram)
A régi HDD alul simán kivehető és beszerelhető az SSD. [link] -
veterán
válasz Intel q8200 #36667 üzenetére
persze, miért ne működne
-
dauphin
aktív tag
Sziasztok! A véleményetekre lennék kíváncsi egy használt HP EliteBook 8440p (Core i5/2.53GHz/4GB) kapcsán. Az asszonypajtásnak szeretném otthonra, hogy a tanulmányait ezen a gépen tudja gyakorolni (Word és Excel, stb.). Nem lesz nagyon megterhelve a gép, az unalomig ismételt felhasználások fognak nála is szerepet kapni , úgymint internet (email, böngészés, hírek, női praktikák, stb.), film. Szerintetek úgy 2-3 évig elfog futni ezeken a hardvereken komolyabb lassulás nélkül a gép? Nem tudunk előbb váltani, ebben biztos vagyok, lehet hogy még rá is húzunk egy-két évet, ahogy a gyerekek nőnek és egyre többet kérnek enni! És még egy (nem) mellékes kérdés: SSD-t gond nélkül betehetek, vagy komolyabb bontást igényel a beavatkozás? Köszönöm előre is a fáradozásotokat!
[ Szerkesztve ]
-
Intel q8200
senior tag
Sziasztok! Nem tudom, hogy ez a megfelelő hely ahova írok, de egy olyan kérdésem lenne, hogy a magyar billentyűzetem kicserélhetem-e angolra a laptopban? Működni fog vele rendesen?
iPhone 14 pro
-
lipi67
nagyúr
válasz stratova #36663 üzenetére
Isten vagy, szuper amit linkeltél! Frissítettem a biost..és lőn világosság, pöcre indult a gép! Ezer hála!
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz stratova #36661 üzenetére
Köszi. A rendszer vagy a system?
Aida szerint:
bios: 68AZZ ver. F.01 (2010. 12.01)
másik. Amit linkeltél ott az elején látom, hogy ott van az 560-as, de lentebb (jóval lentebb) újra taglal valamit és ott 540 után már az i7-es jön..
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz stratova #36658 üzenetére
s ha bios? honnan, s hogy tudom leszedni a jót és frissíteni. Én semmit se találtam..
-
stratova
veterán
válasz lipi67 #36656 üzenetére
Üdv!
Csak ötletelek:
Service Manual szerint támogatott a Core i5-560M (még csak selected models only megjegyzés sem szerepel mellette).
Szerintem így 2. 3. pont marad.
Mi az i5 S-Spec száma?
ES/QS processors: Q4CD
Production processors: SLBTS [K0 stepping][ Szerkesztve ]
-
fgabor87
tag
Sziasztok.
Van nálam egy HP nx6325 laptop. Lett bele rakva 4 giga ram, mert adatlapja szerint ez a max. A BIOS-ban ki is írja, hogy 4096 MB. Már a memtest 86 furcsa volt, mert csak ~2900 megáig tesztelte. Feldobtam rá egy Win7 prof x64-et, ott azt írja, hogy telepített memória 4,00 GB, ebből használatban 2,78.
Namost azt tudom, hogy valamennyit lefoglal a vidkarinak, adatlap szerint ez 128 MB.
Hova tűnt a többi 1 giga?
BIOS-t frissítettem, beállításokat is átnéztem, de semmi értelmes. -
lipi67
nagyúr
Sziasztok. Kellene egy "kis" segítség...
Vettem egy HP Probook 4520S gépet. (WD846EA)
I3, 3gb ram, 500-as hdd.
Na.. kicsit fel akartam turbózni. Tettem bele egy 840-es samsung SSD-t, egy külső 1 Terrás WD hdd-t, és rendeltem bele yg procit. Azt mondták, hogy 57-es chip , elős generációs i-s procik, de az i7 melegedős, nem javasolták. ma meg is jött így egy (elvileg új, 1 év garis i5 560m) és.. be se kapcsol a gép...
Ha kicserélem az i3-ra, pöccre megy.
Mi lehet a gond?1: Nem is támogatja ezt a procit
2: nem jó a proci
3: Biost kéne frissíteni..(ha a harmadik ver. ) honnan tudnám leszedni,s mi a módja a frissítésnek.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
freddyadu
senior tag
Sziasztok!
Most készülök venni egy HP Pavilion 15 N005EH típusú laptopot.
Van benne egy 750 GB-os Hdd és egy DVD író, nekem pedig van egy SSD-m.
Szeretném megoldani, hogy az SSD és a HDD a gépben legyen, a DVD pedig USBvel csatlakozzon.
Meg lehet oldani ennél a típusnál is ezt optibay-jel?
Ha igen, hogyan? Milyennel? És a DVD-hez mi kell?
Köszönöm! -
drmotto
őstag
Sziasztok!
Létezik az, hogy egyik pillanatról a másikra meghal az ethernet csatlakozó egy hp610-ben?
Egyik pillanatban még jó volt, majd kihúztam a net kábelt, bedugtam egy másikat, ami egy új routerrel kötötte össze, és azóta nem hajlandó működni.
A kábel tuti jó, mert másik gépen működik a kábel is, a router is. A notiban letiltottam, majd feloldottam az ethernet csatlakozást, újratelepítettem a drivert, de semmi változás. Nem érzékeli, hogy be lenne dugva egy kábel.Mi lehet a baja?
Köszönöm! -
Ba.G
aktív tag
Elkéstem a szerkesztéssel: szóval van 3 havi kamatmentes konstrukció.
A 4 cellás akku nagyon karcsú? Hát a HD4000? Az, hogy ez is csak 2magos i5, nyilván nem 1 gamer konfig - erre nincs is szükség -, de esetleg videót szerkeszteni alkalmas? Talán ez a leghardverigényesebb dolog, amit ki tudok találni hozzá.
-
Ba.G
aktív tag
Elkéstem a szerkesztéssel: szóval van 3 havi kamatmentes konstrukció.
A 4 cellás akku nagyon karcsú? Hát a HD4000? Nyilván nem 1 gamer konfig - erre nincs is szükség -, de esetleg videót szerkeszteni alkalmas? Talán ez a leghardverigényesebb dolog, amit ki tudok találni hozzá.
-
Ba.G
aktív tag
Tehát: van 1-2 darab, holnaptól 150, nyomtató nélkül. A hitelt viszont benéztem, az csak 7végén volt 0 thm-es. Ehh, megint a tétova rovarok dilemmája: mitévő legyek?...
Na, szóval a gépről vmi elrettentőt gyorsan!
[ Szerkesztve ]
-
Ba.G
aktív tag
válasz SeniorTilla #36646 üzenetére
Van. Ez vmi hp-promóció lehet. Legalábbis itt a bemutató darab. Mindjárt megkérdem, komoly-e. Csak még a szándékommal nem vagyok tisztában. Gyorsan beszéljetek le!
-
stratova
veterán
válasz SeniorTilla #36646 üzenetére
Tényleg ennyi a webes promójuk szerint is bár ennyiért lehet, hogy már hipp-hopp elfogyott.
-
veterán
-
Ba.G
aktív tag
válasz SeniorTilla #36644 üzenetére
A madaras teszkóban, a ma záruló akcióban. (Ha van még.) Erős késztetésem van megnézni, bár már a héten felfigyeltem rá, csak nem foglalkoztatott komolyabban a dolog, most is a 0% THM lódította meg a fantáziámat. Egyetemista gyerekemnek pár évvel ezelőtti, kb. hasonló (jó, videóban jobb) Dell gépe van, nekem meg többnyire megteszi az asztali, de ennyit talán megérne, pláne ezekkel a kondíciókkal. Vagy...?
-
veterán
-
Ba.G
aktív tag
Kicsit későn kérdezem (az általános topikhoz is csak most értem el, így lehet, hogy duplán, de inkább itt lehet adekvát):
Van véleményetek a HP D052SH (i5-3230M, HD4000, 4GB RAM, 500 GB HDD, W8, 2 év gar.) ) notebookról? Még ma 129990-ért (+ HP Deskjet 1510, akár 0% THM-mel). Gondolkodom rajta - bár már nem sokáig tehetem, ha egyáltalán érdemes...
[ Szerkesztve ]
-
angel10
újonc
sziasztok lenne 1 hp dv6 1200 eh laptopom olyan hibajelensége van hogy lasan ad képet inditáskor 3 napja elkeszte aszt a hibát hogy sokadik inditásnál adott képet asztán beléptem a bioszba és elkezdett sipolni és lefagyot azota nem ohalyt képet adni a numlock és a caps lock 3 másodpercenként vilog 1 gyet de képet nem adle milehet a baja?
-
Peczek
aktív tag
Tisztelt sporttársak,
HP 6930p-be mekkora HD-t lehet rakni max? Most egy 250-es van, de az már régen kevés. 1 TB esetleg ?
[ Szerkesztve ]
-
KZP
őstag
válasz BeriHampeR #36636 üzenetére
Találtam egy ilyet, de csak óvatosan...
Viszont hihetetlen, hogy a HP oldalán meg nincs hozzá támogatás! (Vagy csak nem találom... )
[ Szerkesztve ]
-
BeriHampeR
aktív tag
Hello
Van egy HP dv7 6031eo laptopom, ezen szeretném használni az ujjlenyomat olvasót.
Tudnátok adni drivert v programot linkelni hozzá, mert nem kaptam a géphez semmit amikor vettem.
üdv
-
veterán
válasz Dhampir #36633 üzenetére
Én nem tudom, hogy sikerült ebbe ilyen jó kijelzőt tenni / hogy nem sikerült az elmúlt 5 évben olyan gépet csinálni, aminek jobb a képe. Nagyon-nagyon szeretnék már átülni egy modern gépre, de eddig mindegyik elvérzett a kép- és egyéb minőségen. Meg talán a méreten is, bár van megint 20-as, notinak használható kütyü, de nekem nem igazán jött be.
"A régi jó dógokból már nem maratt semmi..."
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz SeniorTilla #36619 üzenetére
szuper, köszönöm (Y)
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
TomiTheHero
csendes tag
-
lutiy
tag
-
stratova
veterán
válasz TomiTheHero #36627 üzenetére
Bár összetettebbnek tűnik a gond, chipset esetleg driver galiba? GPU ügyben ezt érdemes lehet kipróbálni. Nem tudom 6470M-re mennyire jellemző, de pl. Brazosnál bizonyos flash verziótól is függött, hogy jó-e a megjelenítés vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
TomiTheHero
csendes tag
válasz Dell XPS #36568 üzenetére
Kicsit megkésve, de csak most sikerült lépnem a témában...
Csökkentett módban ugyan ez a helyzet, semmivel se jobb-rosszabb. A Catalyst nem nyílt meg, AMD illesztőprogramra panaszkodott, hogy nincs telepítve.
Kipróbáltam Ubuntu alatt, igaz csak live pendrive-os verzióval, komplett rendszert nem telepítettem.
Így Ubuntu alatt azt tapasztaltam, hogy nem pörög úgy, nem melegszik, a flash tartalom némileg akadozott, lassabb volt, de ez talán betudható, hogy live verzióban próbáltam.
Feltettem HD Sentinelt is. Hibát nem ír, szinte minden tesztet futtattam. Teljesítmény 100%, kondíció 84%.
Ami még eszembe jutott az az, hogy talán a videó kártyával lehet valami baj? Bár ha az alaplapit használom, akkor se jobb a helyzet.ASUS ROG 551JW-CN215D - i7 16GB GTX960M 4GB
-
lutiy
tag
HP Envy 17 laptopban ki lehet cserélni csak magát a ventillátort vagy csak kompletten hütéssel eggyütt?
-
Dhampir
félisten
válasz SeniorTilla #36622 üzenetére
Típusa?
-
Ice&Lime
veterán
válasz SeniorTilla #36622 üzenetére
Akkor az valami különleges lehet.
-
veterán
-
Ice&Lime
veterán
válasz SeniorTilla #36620 üzenetére
Notebook tn panelről beszélsz vagy monitorosról?
-
veterán
válasz Ice&Lime #36616 üzenetére
Pedig vannak olyan (drága) tn panelek, amik megverik még az ips-t is. Persze látószögben nem, de képminőségben és színhelyességben igen. Itt ülök most is előtte
-
veterán
válasz - = Zk = - #36617 üzenetére
ki kell írni dvd-re vagy pendrive-ra
recovery managerrel lehet
-
Bkrisz9
őstag
üdv! vettem egy hp 8440p-t és az lenne a problémám ,hogy nem tudom működésre bírni az ujjlenyomat olvasót. Drivereket telepítettem a hozzá tartozó programokat is mégsem akarja felismerni azt írja "not connected" pedig az eszközkezelő szerint minden rendben. valaki ötletek?
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
- = Zk = -
félisten
válasz SeniorTilla #36611 üzenetére
a recovery megmaradt, fel is telepítettem a friss wint róla.
újabb kérdés:
hogy lehet SSD-re feltolni majdan recovery-ből a gyári oprendszerét?![ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Ice&Lime
veterán
válasz SeniorTilla #36612 üzenetére
Persze, a tn az tn, nem lesz sosem jó, szép, stb..
Ettől függetlenül azért lehet vele próbálkozni, és még mindig jobb, mint hagyni a gyári beállításon, mert az nagyon gázos. Nekem is túl hideg volt, de sok állítgatás után azért sokkal jobb lett, mint a gyári.(#36613) Dhampir: nem csak a probookoknál van ez az olcsó panel, a drágábbaknál is.
[ Szerkesztve ]
-
misx
senior tag
válasz SeniorTilla #36612 üzenetére
Nekem sikerült valahogy közelebb hozni a normálishoz (Probook 450) van egy LG monitorom - ami a tesztek szerint gyárilag is viszonylag jól van kalibrálva, rátettem mindkettőre ugyanazt a képet, és csak úgy szemre állítgattam, hogy jó legyen. A kékesség tényleg kiment belőle és melegebbek lettek a színek rajta. Persze a kontraszttal nem lehet mit csinálni, de inkább ez, mint a tükröződés. Nekem a fényesnél mindig olyan érzetem van, mintha egy üveglapon keresztül nézném a képet. De kinek a pap, kinek a papné. Engem jobban zavar a háttérvilágítás beszűrődése, de a notis TN panelek szinte mind ilyenek, a másik Fuji gépem sem jobb, pedig abban LG panel van. Filmet úgyis TV-n nézek, az meg olyan felhőtlen, mint a nyári égbolt.
Nálam valahogy most így néz ki az Intel kezelőpultban:
Gamma 0,8
Kék -14
Vörös +7
Zöld +5
Árnyalat +29Szerencsére játék közben is él a beállítás.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Ice&Lime #36610 üzenetére
Inkább azt mondanám, hogy az ilyen olcsó gépeknél a színkalibrálás teljesen felesleges. Sz*rból nem lehet várat építeni, sosem lesz színhelyes, nincs kontrasztja, látószöge, stb-stb.
-
veterán
válasz - = Zk = - #36609 üzenetére
Még dózerolás előtt ki kellett volna írnod a recoveryt. Most már nem lehet, úgyhogy törölheted a partíciót.
-
Ice&Lime
veterán
válasz Dhampir #36581 üzenetére
Próbálkozhatsz a win saját szín kalibrátorával, vagy az intel vezérlőpulton belül a beállításokkal. Ezzel nagyjából belehet állítani, de a szakszerűhöz képest meg sem közelíti. Sokat kell vele szórakozni.
Ha igazán korrekt képet akarsz, ahhoz nem feltétlen jó a legsilányabb tn paneles notebook, de talán azon is lehet javítani szakszerű kalibrálással.
Keress fel monitor boltokat és kérdezz rá, hogy lehet-e és hogy mi várható utána, illetve érdemes-e.[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
sziasztok
még évekkel ezelőtt vettem kin egy HP CQ61-402SA lapost
felújíttattam ennyi év után. (CPU/bill/SSD/akksi)feltettem tiszta oprendszert, ledózeroltam minden felesleges HP progit.
van/lesz pár kérdésem, pl:
- van egy RECOVERY particióm a vinyón. az mi?! ( ott van az oprendszer, ha vissza akarom állítani?! )
első körben ennyiköszönöm
-
Gedeon31
addikt
válasz SeniorTilla #36607 üzenetére
Köszönöm
-
veterán
-
helkis
veterán
sziasztok, van nálam egy pavilion dv6 noti, amd alapú, ugyanezt csinálja: [link]
kinyitottam, a bill alatt el volt pukkanva egy kondi, ezt cseréltem, mégis ugyanazt villogja..
a villogásnak is utánajártam az én olvasatomban egy mezei 1-nek tűnik, ami a cpu hibát takarja, ezért kértem kölcsön egy cpu-t is, de ezzel is ugyanaz van.. ötlet?
előre is köszi!"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Gedeon31
addikt
válasz SeniorTilla #36603 üzenetére
Itthon hol érdemes ilyen aksikat venni?
-
veterán
válasz Gedeon31 #36602 üzenetére
Amiket eddig én vettem ügyfeleknek, mind bevált, nem volt velük gond.
Egyébként nagyon egyszerű: ha gyári minőséget szeretnél, be kell nyúlni a zsebbe. Az olcsóbb nem véletlenül olcsóbb. Egy-egy idősebb gépre nem érdemes sokat költeni általában.
-
Gedeon31
addikt
válasz SeniorTilla #36601 üzenetére
Az se sokkal jobb minőségben gondolom.
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS Zenbook 14X OLED UX5401 - Space edition - 145"2.8K 90Hz OLED érintő - i9-12900H - 32GB - 1TB -
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest