Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ WOKKY
addikt
Üdv újra.
Adott egy hp g6-1201eh típusú noti még mindig. Ahhoz, hogy fusson a cod2 nevezetű játék, ahhoz fel kell tenni a directx9c.-t.
Na ugye ebben egy hd ati kártya van.
Mit kell tegyek, hogy fel tudjam tenni a directx-et a megfelelő működéshez ? a kártyához directx 10, vagy 11-el kell, azt tegyem csak fel ? Nem kell valami más is hozzá ? -
doglotthal
aktív tag
Helló mindenkinek.
Kérdésem volna:
HP 6910p-t valaki ruházott már fel SSD-vel?
Működik-e rendesen a dolog?A válaszokat előre is köszönöm.
-
kutga
nagyúr
válasz doglotthal #24858 üzenetére
Miért ne működne?
6910p-hez lehet amúgy kapni második HDD befogadására alkalmas keretet, ha esetleg nem használod az ODD-t, annak a helyére beépíthető még egy vinyó, így lehet egy SSD és egy HDD a gépedben, én pl. így használom.
Let the Zone take me if I am.
-
szbalogh
addikt
Én is 6910p-hez kérdeznék. Csak x2300-as videókártyát lehet beletenni, vagy újabbat is? Hogyan tudom eldönteni, hogy befogadja-e?
Nick: HE_Storm
-
kutga
nagyúr
válasz szbalogh #24860 üzenetére
Ha van benne bővítőhely akkor lehet elviekben.
Leginkább itt tudnának segíteni:
Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
[ Szerkesztve ]
Let the Zone take me if I am.
-
őstag
Udv!
2 napja egyik pillanatrol a masikra megadta magat a HP Pavilion DV6 1130EH notebook-om 90W-os HP gyari toltoje.
Eljuttattam a toltot egy villamosmernokhoz, akitol azt az informaciot kaptam, hogy "tele van gagyi alkatreszekkel". (Valamint hogy nem erdemes bajlodni a javitassal...)
Bar mar berendeltem egy uj, gyari HP 90W-os toltot, azert csak megkerdeznem, hogy nem e erdemesebb mondjuk egy univerzalis pl. FSP toltobe befektetni? Vagy mindegyik ilyen gagyi alkatreszekkel van tele, hogy 2-3 evente meghalnak?Az esetleges valasz(oka)t elore is koszonom!
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
hunderbörd
tag
-
Z86
őstag
válasz hunderbörd #24866 üzenetére
Gondolom ezért adnak rájuk jellemzően csak 1 év garanciát.
-
Z86
őstag
válasz hunderbörd #24869 üzenetére
Szerintem a többi gyártó is így áll hozzá a töltő kérdéshez. Simán el tudom képzelni, hogy ugyan az a cég gyárt a HP-nak mint a Dellnek vagy az Acernek.
Viszont úgy rémlik, pl. a Dellnek vannak olyan gépei, amiknél a töltőre is 3 év gari vonatkozik. -
Thusor
őstag
válasz hunderbörd #24872 üzenetére
Én még a HP-nál nem tapasztaltam olyat, mint te...ettől még előfordulhat hiszen te is leírtad, vagyis ezek szerint más gyártóknál is előfordul ilyen attól még hogy mi nem tudunk róla.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
őstag
Igen, en is igy gondolom, hogy ilyen okkal vallalnak rajuk kemeny 1 ev garanciat.
Az egyetlen tapegyseg amit talaltam, es 3 ev garanciat vallalnak ra, az a FSP 150W-os tapegysege, de ez is csak a PCX-nel 3 ev garancias, a tobbi boltban 2 ev.
Persze itt is ott a para, hogy 3 ev + 1 nap utan hal be, de azert meg mindig jobb, mint az 1 ev garancia.
Mindenesetre hetfon megveszem az uj HP tapegyseget, es az remelhetoleg bevalik, mert ez mar egy ujabb tipus (PPP014L-SA), es nem az, ami nekem es hunderbörd kolleganak is behalt (PPP012L-S).Ha meg ez is behal 2-3 even belul, akkor majd beruhazok egy ilyen FSP-be, es messze kerulni fogom a HP tapegysegeket.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Daert
őstag
Valaki próbálkozott már esetleg a DV6-6150SL-ben optikai meghajtó cserével?
Vagy arra tudna vlaki okosságot mondani hogy lehet-e ebben a meghajtót BD pörkölőre cserélni,ha igen milyet lehet beletuszakolni?Érdemes ilyen esetben szervízzel felvenni a kapcsolatot?Nagyon bonyolult ebben a típusban az ODD cseréje? -
Z86
őstag
Nem tűnik bonyolult eljárásnak, itt a 61. oldalon
-
batorpeti
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy adott egy hp probook 4520s ati radeon videokártyával, hogy ebben lehet manuálisan váltani az intel és a radeon kártyák között mint a 4530s-ben? Telepítve vannak a driverek, fennt van a catalyst control center is (bár ez sem olyan mint a 4530s-en), de nem tudok köztük váltani, sőt, az eszközkezelőben is csak a radeon kártyát ismeri fel, az intelt nem. A drivereket a hp honlapjáról töltöttem le hozzá. -
jorden06
senior tag
Hali!
EliteBook 8530P (esetleg W) segítségére lenne szükségem:
még régebben módosítottam a HWInfo programmal a gépem hűtési házirendjét, (hogy ne ugráljon egyfolytában a venti 2200 és 3600RPM között amikor rövid terhelés éri a procit) viszont most, hogy áttértem SSD-re újra kellett telepítenem a rendszert, és minden beállítás elveszett, aminek következtében állandóan 3600RPM-en pörög a venti.
Tudna nekem csinálni valaki egy screenshot-ot a HWInfo program --> ventillátor beállítások részéről? Tényleg életmentő lenne
-
szbalogh
addikt
Ugyan azon a dzsunkán szerelik össze szorgos kis sárga kezek
Nekem utángyártott van hozzá de eléggé melegszik. Pont az ilyen hibától tartva egy méretes alulemezt is hordok a géppel amit a tápra teszek így kellemesen langyos marad.
Mivel olyan silány darab az enyém, hogy lepattintható a teteje így belekukkantottam. Kb ugyan olyan mint egy asztali táp csak nincsen benne venti és zárt, ott fő a levében.Nick: HE_Storm
-
Z86
őstag
válasz jorden06 #24882 üzenetére
Remélem ez az ami kell, annyira nem értek ehhez a progihoz.
szerk: ez egy w verzió
(#24883) szbalogh:
Lepattintató tetejűt még nem is láttam. Az enyém általában csak langyos szokott lenni, bár ha tölt és közben a gép is megy, akkor azért jobban melegszik.[ Szerkesztve ]
-
jorden06
senior tag
Ez szuper, köszönöm!
Viszont ha itt tartunk, lehetnék akkora pofátlan, hogy a hőfokokról is kérek egy screent tőled?
Közben tesztelgettem a gépet, és valami alapból nagyon meleg lett benne, nem magától pörög ennyire a venti. Eddig mindig 40fok körül volt a CPU maghő (T9400) és 52 körül a CPU general temp (a képen a Temp1 Ext), előbbi viszont 46, utóbbi pedig 62 körül ingadozik alapjáraton. Ennyit tenne a nyár beállta, vagy gyengülnek a hővezető paszták?
-
Tikakukac
titán
HP szervizes kérdésem volna a topik lakókhoz.
Van egy HP Elitebook, aminek nincsenek meg a papírjai, ellenben ugye alján megvan az összes szám, ami szerint garis még 2 évig. Elfogadják ezt, ha javításra kerül a sor, vagy hagyjam ott az üzletet?A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Thusor
őstag
válasz Tikakukac #24887 üzenetére
Hivatalosan serial szám és számla kell a gariztatáshoz. De nekem amikor kint volt a szervizes nem ellenőrizte a számla meglétét, csakis a serial alapján hogy garis-e még. Egyébként HP-nál előfordulhat, hogy ami a neten van gari idő nem egyezik a számla idejével.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Thusor
őstag
válasz Tikakukac #24889 üzenetére
Azért friss gépnek nem mondanám amikor már van 8460p is. 2010ben jelenhetett meg a piacon először ha jól emlékszem. Egyes szervizek egyébként tuti kérik a számlát. De ehhez Spyduck jobban ért itt a fórumon. Ha majd megérkezik akkor biztos válaszol.
[ Szerkesztve ]
-
Tyren
aktív tag
válasz Tikakukac #24896 üzenetére
Nem lebeszélni akarlak, de én elég sokat hurcoltam a gépemet mostanság szervízbe és mindig kértek számlát. A rendszerükben lévő adatok nem is kerültek pontosításra (másfél hónappal később vettem a gépet, mint ami a rendszerben szerepel) és amikor elfelejtettem vinni a számlát, akkor ki is tárták a kezüket, hogy így nem fog menni...
Az állítólag tényleg jó kis gép és addig nem is lesz baj, amíg el nem romlik valami, de egy 2 éves gépenél ezt nehéz kizárni és 120 annyira nem olcsó. Hozzáteszel 20-at és erősebb, bőven elfogadható minőségű Samsung notit kapsz 2 év futáros garival garival... (mondjuk az 15col)
Persze ha sokat van cipelve, az más, de mondjuk a 8440 sem egy "pihesúlyú, csöpp versenyző"''A barátaid megtanítanak arra, amit tudni szeretnél, az ellenségeid pedig arra, amit tudnod kell.''
-
Tikakukac
titán
Még 1 éves sincs (gép szerint). Meg fogom nézni, elviekben karcmentes és minden más buherától is megmenekült. Ha nincs fizikai sérülés akkor annyira könnyen nem döglenek a gépek. Én 4 éves Thinkpadot is bőven megvettem vizsgálás után.
Ennyi a keret sajnos és nem magamnak lesz. Ütve-vágva viszont annál inkább, így azért inkább egy fém vázas üzleti noti, mint bármi más. Leginkább kocsival lenne hurcolva amúgy. Ez a garis kérdés viszont csípi a csőrömet egy kicsit...A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tyren
aktív tag
válasz Tikakukac #24898 üzenetére
Hát eddig én is így gondoltam, de az én ProBook-om még nincsen egy éves és 2 hónapja dekkol szervízben. Ha ki kellett volna fizetnem az eddigi javításokat, akkor már a gép árának duplájánál járnék és jelenleg nem tudják, hogy mi baj, mert már minden alkatrészt kicseréltek, de nem tudják mi baja.
Persze ez egyedi eset, de azért nagyon bele lehet futni. Ilyen árban nincsen olyan gép, amihez számlát is adnak? Azért az nem túl nagy elvárás.
De nem akarok itt ennyire eszet osztani, csak én nem merném megvenni számla nélkül.''A barátaid megtanítanak arra, amit tudni szeretnél, az ellenségeid pedig arra, amit tudnod kell.''
-
rizso
addikt
válasz Tikakukac #24898 üzenetére
Garancia kérdéssel kapcsolatban:
Volt egy 8530p-m, amihez semmiféle papírt nem kaptam (használtan vettem), viszont szerepelt a HP rendszerében a gép, és az alapján még bő 1,5 év garancia volt rá. Megvettem, majd rá egy hétre vihettem szervizbe alaplaphibával. Először nem tetszett a szerviznek, hogy nincs papír, de végül - ha jól értettem a német - központ azt mondta nekik, hogy ha szerepel a rendszerben, akkor az bizony garanciális, még ha nincs is hozzá papír.
Esetleg amit érdemes kinyomtatni és magaddal vinni, az a garanciaellenőrzés eredménye.
Persze az én esetem nem azt jelenti, hogy mindegyik szerviz elfogadja papírok nélkül...
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
Hirdetés
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest