Új hozzászólás Aktív témák

• SeniorTilla

veterán

válasz spyduck #12895 üzenetére

Értem én, hogy a régi - Magyarországra óriási hibaszázalékkal bekerült, de külföldre nem!!! - szériákat szidod. Valahol még egyet is értek, mert tényleg volt gond a dv9000 és dv6000 gépekkel. A zd7000 és zd8000-eket szerettem, jók is voltak, mint ahogy általában a zd szériás gépek. De ez már nagyban a múlt. A most futó dv gépek 2 vagy 3 generációval túl vannak ezeken, és sokkal jobbak is. Így van ez sok üzleti modell esetében is, és egy csomó más terméknél.

A gondom annyi, hogy te a MOST vásárolni akaró és a MOSTANI modellekre célzó érdeklődőknek mondod azt, hogy a pavilionok szarok. Mindezt 2-3-4-5 éves gépekkel szerzett tapasztalatok alapján. Tehát ne tedd.

Írod a milyen notebookot vegyek topicban, hogy rémálom szerelni egy konzumer gépet. Régebben tényleg sokféle csavar volt bennük, de nemcsak a konzumerekben. Egyszerűen a gyártástechnológia nem volt még ilyen fejlett. A mostaniakban 2, azaz kettő féle csavar van, ezekkel van megoldva minden. A pattintós műanyag burkolat pedig, ha szakértő kezekben kerül szét- és összeszerelésre, nem szenved sérülést. Persze szét lehet szedni úgy is, hogy károsodjon. Ezért szoktam mindenkinek azt javasolni, hogy keressen fel szakembert, ha nincs benne gyakorlata, és pl. újra szeretné pasztázni a CPU-t, GPU-t.

Amiket megcáfolnék:

- laza zsanérok (régebbieknél fordult elő, ugyanúgy az üzleti kategóriában is, régebben sok évig foglalkoztam velük én is), ma már nem tapasztalom, itt is fejlődött a technika

- karcolódó, kopó lakkozott felület: nem kopik, pont a lakkozás miatt. Karcolódásra ugyanannyira hajlamos, mint bármelyik notebook. Itt nagymértékben a felhasználó igényességétől függ, hogy fog kinézni a gépe fél év múlva! Ilyen szempontból jók a fehér gépek, azokon nem látszik meg semmi (ujjlenyomat, karcok).

- fényes TFT egyéni dolog, van, akinek ez tetszik, van, akinek a matt. Ez egyáltalán nem hátrány, inkább különbség. Business vonalon is sok a fényes kijelzős gép.

- nagyon kell rá vigyázni...hmm nem tudom, vannak-e gyermekeid. Nekem két fiam van, egy két- és egy hatéves. Évek óta aktív notebook-felhasználók, többnyire az anyjuk fehér dv3-asát, vagy az én Sárkányomat nyüstölik. Ez aztán az igénybevétel! Hapci, kajamaradék, ujjal kijelző-nyomkodás, lekváros kezek, stb-stb, sorolhatnám. Nagyobbik fiam órákat szokott Generals-ozni a gépemmel. Akinek van gyereke és közel engedi a géphez (úgyis odajön és ő is akarja), az tudja, miről beszélek. Ennek ellenére mindkét gép makulátlan állapotban van, néha le kell törölgetni. Szóval NEM KELL RÁ NAGYON VIGYÁZNI, jól bírják a strapát.

Személy szerint nekem nem kellene egyik business vagy elitebook sem, ahogy említettem is már. Túl unalmasak, és szegényes képük van, a hangjukról nem is beszélve. Bármikor odatehetnéd a gépedet egy Pavilion mellé, aki ilyet akar, nem hiszem, hogy rá tudnád beszélni egy 85xx-re. Nem is kell, aki businesst akar vegyen azt, aki meg paviliont, vegyen azt. Mindenkinek nagyon-nagyon másak az igényei.

[ Szerkesztve ]

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

Új hozzászólás Aktív témák