Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz Caaabi #41972 üzenetére

    Egyszer kiszámoltam, de most megint.
    Ha veszem azt, hogy én a tengerpartig 570 km-nyi autópályán utazom - és függetlenítsük a megállásoktól, felújítások miatt lassítóktól, amik kb. ugyanannyira lassítanak bármilyen tempóról, valamint ez a nettó autópálya, ehhez jön még azért városi meg országúti - akkor 570 km-t 110-es tempóval 5 óra 11 perc alatt teszek meg. 130-as tempóval 4 óra 23 perc alatt teszem meg ugyanezt, míg 140-es tempóval 4 óra 4 perc az út.
    Namost általában nyaralni megyek ezen az úton, vagyis semmi lényeges okom nincs, hogy 1 órával előbb érjek oda. Különösen úgy, hogy mondjuk 140-nél már azért nagyobb a zajterhelés, jobban kell figyelni, hosszabb a fékút, stb.. Plusz 5 helyett mondjuk 7,4-et fogyaszt az autó. Vagyis előbbi esetben 840 km-t tudok menni, tehát a teljes 750 km-es út elvileg 1 tankkal vehető, utóbbi esetben biztos, hogy valahol tankolni kell.
    És akkor úgy gondoltam, hogy nem fogok 140-ekkel menni, mikor az az 1 plusz óra sehonnan nem hiányzik. :)
    És mielőtt valakinek megfordul a fejében az akadályozás az autópályán, jelzem, hogy mindenhol kimegyek a kapaszkodósávba is, és még az M7-esen is Fehérvértól a három sávból a jobbszélsőben megyek, ha nincs előttem előznivaló.
    Akik a papás tempóból adódó motor bepunnyadás miatt aggódnak: néha elkap a lendület, és akkor beállok valami külföldirendszámos mögé a belsőbe, tolom pártíz kilométeren át, aztán visszaállok ;]

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés