- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- potyautas: Sára és a párja.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:27 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Jaj, nem enyimé

Ott tartották a hazai bemutatót(vagy ilyesmit) a kereskedőknek, ahol megszálltunk mi is céges ügyben, és belefutottam. A szálloda előtt volt, de én csak így statikusan láttam és este. Ha jól hallottam talán még nem is lehet kapni, vagy mostanáig biztos nem lehetett.
De az kétségtelen, hogy ez egy jó szín, és élőben is kiadja úgy az egész.
(Igen, 8g4d cvc, és idsi city. Még van is.)
Belsejéről az esőben csak ezt tudtam:
-
BlacKSouL
addikt
Drága az alkatrész? Mert nem nagyon kell.
Kevés a japán-szerelő? Mert nem nagyon élnek meg belőle. -
BlacKSouL
addikt
Megfelelő minőségű olaj lett beletöltve?
Nekem akkor csinált ilyet, ugyanez a motor, amikor a 0W-20 helyett a kísérletezés során (a 0W-30 után) egy csereperiódusra 0W40-et tettem bele. Pont ugyanígy, májusban szintre lett töltve a friss olaj, majd szeptember végén egy könnyű 70-80-as tempónál sárgalámpa. Megálltam, megnéztem, nívó alját meg nem érte el az olaj. Újraindítás után eltűnt.Azóta 0W-20 ment csak bele, és most alig észrevétlen mennyiség fogy.
Azt gondolom, hogy ezek alapján továbbra is a vékony jó minőségű olaj az ideális bele, a vastagakat egyszerűen nem tudja lehúzni a hengerfalról, erre tudok gondolni, mert az hogy utána a vékony nem fogy, az arra utal, hogy nem mechanikus kopás vagy ilyesmi okozta.Én most Fuchs Titan Gt1 Flex5 0W-20-at öntözök bele 4. éve.
-
BlacKSouL
addikt
Jó anyagokkal alaposan jól dolgozó alváz-/üregvédelmes szakműhelyt ki hol mit tud ajánlani?
-
BlacKSouL
addikt
OK, Akkor csapágy marad.
Kolléga szerint a tárcsát is hagyhatom, az új Yellowstuff majd úgyis megvasalja magának. Sőt szerinte nyerget se kéne cserélni, csak nyeregtartó kengyelt, mert ott a felső úszócsap oldalirányba lógott egy kicsit. Az a baj, hogy már a legutóbbi fékolajcserénél is nagyon neccesen tudták lazítani a légtelenítő csavart, ha azt eltépik akkor...
Viszont a gyári komplett nyereg 165 per db...az húzós. Vagy engedjem el a gyárit? Ha nem akarok nagyon sokat engedni a biztonságos fékből, minél lehet elfogadni az utángyártottat? -
BlacKSouL
addikt
Tegnap reggel megragadt a bal hátsó fék... béke poraira
A rezgéscsillapító gumis lemezből elpárolgott a gumi. A betétek habkő állagúra melegedtek (pedig EBC yellowstuff!, és még van húsa bőven) drótkefe úgy vitte mint krétát a gyémántreszelő. EBC Blade tárcsák szürkéskékek, és kész csoda hogy a fékcső nem olvadt le.
Kárfelmérés alapján hátsó betétszett csere, én szerintem alighanem a tárcsát sem hagyom fent, (bár hullámos az egyáltalán nem lett) akkor meg már a másik oldal is csere, és így most már egyáltalán nem bízom a féknyeregben sem... amúgyis rozsdás mint a sz.r, nem csoda hogy megszorult valami. Kimondom, ennek a modellnek ez konstrukciós hibája. Rozsdásodásra hajlamos, szorul, keresztbe kopik benne a betét. Pedig, pár éve dugattyú tömítés is lett cserélve a 20ezres gyári készlettel. Azért konstrukciós, mert az első fékek patyolat. Nincs rozsda, nem szorul, egyenletes tükör a tárcsa, még trapézos a betét. A hátsó meg mint egy 30 éves albán Zaporozsecé ami 2 évet állt a tengerben tengelyig.Ilyen elmelegedésnél károsodhat a csapágy? Sanszos hogy kapott hősokkot? Cseréljem, vacakoljak azzal is? Tegnap hazafelé fék nélkül hazamentem, garázs előtt a felni, a féknyereg nem volt langyos se, de a kerékközép a csapágyburkolat langyos volt (acélfelni, tapintható a csapágy külső oldala) A csapágynál ez üzemszerű, vagy ha fék nem melegszik, a csapágynak se illene?
Ja, azért a fékcsőre is kértem ajánlatot, akkormár. -
BlacKSouL
addikt
Nem is értem miért estek vissza az újautó értékesítések
Ez azért szerintem már a bazdmeg kategória..Amikor a jazz elérte a 7millás árat, és a civic elkezdte alulról súrolni a 10-et, akkor még csak megráncosodott a homlokom.
-
BlacKSouL
addikt
Én is minden télen beteszem a hűtő elé a takarót. Mondjuk nem karton, hanem csomagolástechnikai hablemez, rugalmas, hajlékony, centi vastag, és fekete. Nem takarja el a teljes felületet, csak kb 4/5 részét, illetve mivel elől a klímahűtő van, mögötte van csak a vízhűtő, a közte lévő résből ha kell neki kap hűtést.
Tapasztalatok szerint (1.8benzin) rövidebb utaknál (5-9 km)is hamarabb melegszik mint nélküle. Digitális (érték nélküli) a vízhőfokvisszajelzés, de korábban volt olyan, hogy városból kiérve a nagyobb menetszélben visszafelé ment a hőfok. Na takaróval ilyen nincs. Az egész motortér huzatát, átszellőzését mérsékli, és a félelem, hogy majd biztos túlmelegszik tőle szimplán nem megalapozott. A tavaszi 10-15 fokoknál hidegebb időben sosem kapcsol be takaróval sem a hűtőventilátor, miközben takaró nélkül nyáron ugye már többször is. -
BlacKSouL
addikt
Gyári kerékanyához ugye 19-es kulcs kell?
(Évente 2x szöszölök vele de közte mindig kimegy a fejemből) -
BlacKSouL
addikt
Civicbe 2015 szeptemberben berakott akksi most július közepén úgy döntött hogy elfáradt. Szerintem szép kort ért meg. Egy CTEK és egy forex töltővel sem sikerült defibrillálni, bármely töltésmódot próbáltam (regeneráló, impulzus, stb.) tehát hivatalosan is megszűnt.
Az eredeti gyári az 2008-2015 volt, akkor lett nyugdíjazva, de töltögetjük, ma is üzemel, kerékpár gumi fújtatáshoz lidlis kompresszorral. Autót már nem tudna indítani, de kompresszort viszi, sőt régi autós ventilátort hetekig is. Töltést veszi, tartja is. A 2015-2023-as az már nem. A kompresszor indításakor lefittyed 6V-ra a kapocsfesz. 11,6V-on nyugszik meg, de feltéve kb. 5 percen belül töltöttnek jelzik a töltők.Megint gyárit rendeltem. Kicsit fáj az ára, de ha ez is elmegy 7-8 évet mint az elődjei, akkor ezalatt 2 boltit vennék összesen ugyanennyiért. Ja hogy jelen autó árak mellett még 7-8 évig tervezek a 8 gennel? .....
Hihetetlen amúgy, hogy a 8gen 1.8-asát lazán elindítja egy 48Ah/420CCA akksi, és 3,6 liter olaj kell bele, míg a legtöbb más márka ekkora motorhoz minimum 56Ah/500CCA akksit kér, és 4,5-5,5 liter olajat.
Az L13A motorról nem beszélve, ahol az akksi 40Ah/340CCA, az olaj meg 3,4l. És elég... -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Ha esetleg azonos a furatméret mint a 8 gen-é akkor: [link] vagyis szerezz be 8 db M6x10 vagy M6x14-es, lehetőleg 10.9-es imbuszos(bkny) süllyesztett fejű csavart. Mezei csavarboltban kapható.
A régi berohadtak kiszedésénél érdemes a csavarfejet egy azonos átmérőjű rúddal kalapáccsal párszor közepes erővel megütni, csavarlazítót neki, majd újra megütni a fejet, aztán befele is kicsit ráhúzni, és utána már kifelé engednie kéne. -
BlacKSouL
addikt
Én R18A2 motorban eddig problémamentesen használtam Mobil 1 Advanced Fuel Economy-t, de egy ezrest emeltek literén, úgyhogy most váltottam Fuchs Titan GT1 Flex5-re, egyelőre szintén nincs probléma.
A magyar piacos Mobil eddig API SN, ILSAC GF5, DEXOS 1 GEN2 volt, de elvileg már létezik SP, GF6A verzió is.
A Fuchs API SN Plus, ACEA C5, GF5.
A Fuchs egy alig minimálisan vékonyabb. -
BlacKSouL
addikt
Az úton szembeközlekedőknek kb. 5-8 százaléka világít jól. A többinél vagy csak egy ég, de az fényszóró vagy szar, vagy az egyik maga elé világít 3 méterre, a másik a Marsra ad fényjelet, vagy illegálxenon, vagy illegál led, összevissza vetítve, vagy 150 wattos nappalifény éjszaka, vagy ködlámpa, vagy kalapos öreg fényszóróval ami egyszer 20 éve felkapcsoltak neki oszt' van. Vagy stb.
De az is jó amelyik elmegy mellettem, és látom hogy maga előtt 3 méterre olvad az aszfalt, de 6 méterre már vaksötét van. Az mit lát miután kiért az én fénycsóvámon túlra?
Ehhez képest egy kissé koszos búra paradicsom.
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
R18A-ban nálam a 0w30-ból kevésbé de fogyott, 0w40 volt hogy pálca aljáig leette, 0w20-ból jellemzően max-min feléig ment csak le. A sorrend is ez volt, most 176k van benne, utolsó 5 cserénél mind 0w20 volt, nem nőtt az olajfogyás.
Mobil1 Advanced Fuel Economy pont ugyanolyan volt hangban mint most a Fuchs Titan GT1 Flex 5. És L13A-ban is. -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Nincs külön ajtóban lévő központi 'pánikzár' az megmarad a pánikoló amcsiknak, az ajtópanel közös, náluk nem vakdugó van.
A csomagtartó zár akkor csinál ilyet, ha kopott, szorul, vagy valamiért nem lehet teljesen betolni a kulcsot. Olajspray szokott rajta segíteni, eltolt nyílástakaró mellett bedugni a spray csövét a zárba 5 mm-t, és egy rövidet belefújni.
Tetőablak gumijait olyan olajos vagy glicerines gumiápolóval kell kenni, ami a keretében való mozgáskor nem fog nyikorogni, mint pl a szilikon, ami minden mozgatásnál nyikorog, ropog. A gumit és a nyílást körben érdemes először nedves ronggyal körbetörölni a portól. A mozgató mechanika is meghálálja a vékony zsírzást, ha már nagyon száraznak tűnik..
A km órának többet kellene mutatnia, mint a valós sebesség.
Lépj be a diagnosztikai menübe: a rádiót halkítsd le, kapcsold ki. Tartsd lenyomva az 1 és 6 gombokat, és így nyomd meg a bekapcsoló gombot, majd engedd el mind. Kiírja hogy diag. 4 funkciója van, nyomd végig sorba 1-6 ig a gombokat, hogy lásd, de neked asszem az 5-ös gomb kell majd, a VSP. Itt kír egy 0HZ és egy 0KM értéket. A km a valós sebesség gyári méretű kerék, és hozzá való kalibráció esetén. Hagyd így, indíts el egy navigációt, vagy gps sebességmérőt, és menet közben, állandó sebességnél hasonlítsd össze. Egyezniük kell, max +- 1 km/h eltérés lehet, de csak kerekítés miatt.
Ha a gps és a rádión a valós km egyezik, a km órának többet kell mutatnia. Pl. 50 km-es óránál a valós(gps-es) sebességnek kb. 48-nak kellene lennie.
Ha a gps és a diagnosztika valós sebessége nem egyezik, akkor vagy nem jó kerékméret van rajta, vagy valahogy elállították a kalibrációt.
Kilépéshez simán kapcsold ki a rádiót. -
BlacKSouL
addikt
A gombok háttérvilágításai megadják magukat. Nekem a hőfokszabályzó, az alsó sor második-harmadik gombja, a baloldali SEL/RESET gomb, a + és - gombok nem világítanak. Ez eddig 4 db izzó. A vészvillogónak bizonyos modellekben nincs háttérvilágítása, tippem szerint a 2005-2007 modellekben még volt, a cégesben pl világított, a 2008-2009-ben már nem világít, és a 2010-2011-ben nem tudom. Mindenesetre én már 3 éve megrendeltem ezekhez a gyári izzókat, a vészvillogóba is, csak még nem vettem rá magam, hogy egy műanyagpatent -lágyítóan forró nyári napon szétbombázzam miatta a komplett műszerfalat.
A szélvédőre csak kétféle módban megy levegő, vagy a szélvédő párátlanító gombot benyomva, ekkor maxra nyomja a ventilátort, csak a szélvédőre megy, maxra nyomja a hőfokot, és bekapcsolja a kompresszort.
Vagy a Mode gomb-al kiválasztva a szélvédő+lábtér módot. Más kombináció a szélvédőre fújásra nincs.A szélvédő nálam is ugyanígy karcos, elkerülhetetlen. Annyit viszont tudsz csinálni, hogy mivel a honda ennél a modellnél nem volt hülye. Sok más autónál ha kikapcsolt törlőnél meghúzod a kart akár egy pillanatra spriccelésre, akkor azonnal elkezd törölni, akár spriccel folyadékot, akár nem. Azonnal nem fog spriccelni, mert a cső általában kiürül, és mire feltölti, már kettőt töröl szárazon. És a spriccelést is automatikusan nyomja 3-4 másodpercig.
De! Ez a civic tudja azt, hogy ha csak legfeljebb egy fél másodpercre húzod meg a kart, akkor nem indul el a törlés, csak a szivattyút indítja be és csak addig amíg húzva van, vagyis ha ügyesen csinálod, és másodpercenként csak fél másodpercekre húzod meg a kart, szépen tele lehet spriccelni a szélvédőt törlés nélkül is. Ha fél másodpercnél hosszabban van meghúzva a kar, akkor már ő is elkezd törölni 3-at, majd 5 másodperc múlva még egyet. -
BlacKSouL
addikt
Nekem amúgy még mindig azzal az általános közfelfogással van bajom, hogy ha egy motor elkezd öregedni, akkor egyre magasabb viszkozitást "kell" bele önteni, mert az már régi, kopott, korszerűtlen, stb...és mi a határ? 100.000 km? 150.000? 200? 250? 300? Honnantól számít öregnek, réginek, kopottnak, korszerűtlennek egy motor, és miért törvényszerűen ideális, azaz követendő példa az, hogy akkor már vastagabb olajjal kell locsolni? Ha 150.000-nél elkezdik 5W30 helyett 5W40-el, majd 200-nál 10w40-el locsolni, akkor 250-nél kérni fogja a 15W40-et, 300-nál meg sírva könyörög a 20W60-ért
Mindenki abból indul ki, hogy a motor szétkopik, megnőnek az illesztési hézagok, elvékonyodnak a csapágyak, elkopnak a dugattyúgyűrűk, lekopik a hónolás, ovális lesz a hengerfal, lekopik a vezérműtengely bütyök, elöregszik a szelepszár-szimmering, elvékonyodnak a szelepszárak. De mindezek a használatból eredő kopások, méret-eltérések, hézag növekedések máris hipphopp eltűnnek, kitöltődnek, és hézagmentesülnek egy vastag, nagy viszkozitású olajtól. És a vastagabb olajjal olyan lesz a motor mint az új. Újabb 100.000, 150, 200, 250, 300k km-ig?
Vajon miért nem írja bele soha egyetlen autógyártó sem a kezelési utasításba, hogy x1000 km után kötelező a magasabb viszkozitás, vagy az olcsó olajok használata?Illetve az a hülyeség, hogy a korszerűtlen motorba korszerűtlen olaj "kell". Mert a fullszintetikus 20 évvel későbbi fejlesztésű, 10x szigorúbb szabványoknak is megfelelni képes modern olaj (megfelelő viszkozitási értékekkel) majd nem lesz elég "rossz" vagy "öreg" az egyszerű 8 szelepes 20 éves szívó benzinmotorba? Mert abba túl jó?... Egyetlen érv elfogadható, az olaj ára. De ha ez ennyire csak ár kérdés lenne, akkor fölösleges is lenne az egész Milyenolajatvegyekbele rágódás. Legolcsóbb oszt jónapot.
-
BlacKSouL
addikt
Megy a motor. Beállítod így: [link] a hőfok mindegy. Így hagyod. Motort leállítod, kiveszed a kulcsot.
Másnap reggel ráadod a gyújtást, ugyanezt fogod látni. Beindítod a motort, marad ugyanez a beállítás. Így nem kell mindig leállítanod, mert ha a klímaberendezést külön nem kapcsolod ki, akkor megőrzi a gyújtás levételekor lévő állapotot.Ha meg bárhogy máshogy nyomkodod, és nem akarod hogy menjen a kompresszor, akkor offold ki Ac offra és nem fog menni
Rágódhatsz még évekig a miérteken, de inkább fogadd el hogy így programozták, de van rá megoldás és tanuld meg kikapcsolni.
-
BlacKSouL
addikt
Nyugati/amerikai stílusú vezérlés, eu stílusra bővítve.
Az amcsi módszer, hogy van egy ki-, egy bekapcsoló, meg egy hőfokszabályzó. Semmi más. Úgyse használják. Vásárláskor bekapcsolják, 19 fokra teszik, eladásig úgy van.
Ezt imitálja ez a vezérlő is. Hogy semmi dolgod ne legyen, megmondod hogy 21 fok, és kész. De a japó dettó, mindenhol minden klimatizált kint is.
Tehát ezekhez az alap hogy megy a kompresszor, minek kapcsolnád ki alapon.Ha nem nyomod ki offal a klímát kompletten, csak leállítod a motort, akkor motorindításkor nem fog beindulni, vagyis ha a 8-as állapotot hagyod, akkor motorinduláskor a 8-as állapot is fog bekapcsolni.
-
BlacKSouL
addikt
1) Ha leállításkor ment a klíma, beindításkor ugyanott "folytatja".
2) Ha Offal teljesen kikapcsolod, utána bármelyik gomb megnyomásakor, vagy a ventilátor fel-le állításával kapcsolod be, a kompresszor magát automatikusra állítja, eldönti hogy menjen-e a kompresszor, de 99% hogy menni fog. Ilyenkor semmit nem ír ki az AC-ről, vagyis ő szabályozza, dönti el. Amit nem látsz a kijelzőn, azt az automata fogja irányítani. Hőfokon kívül mindent tud szabályozni, az a full auto, ezt ekkor ki is írja: "AUTO"A hőfokot mindig te szabályzod, ő azt sosem, ez az alap. (Kivéve a szélvédő szárítás gombot benyomva)
Tehát ennyiféle beállítási verzió létezik: (ez a civicé, de a logika ugyanez):
1) full auto, mindent ő szabályoz, kompresszort eldönti, de 99% hogy megy:
2) ventilátort te szabályzod, a többit ő, a kompresszort eldönti de 99% hogy megy:
3) fújás irányt te szabályzod, a többit ő, a kompresszort eldönti de 99% hogy megy:
4) ventilátort és fújásirányt is te szabályzod, a kompresszort ő eldönti de 99% hogy megy:
5) a kompresszort te állandóra bekapcsolod, tehát megy, minden mást ő szabályoz:
6) itt mindent te szabályzol, a kompresszort állandóra kapcsoltad:
7) a kompresszort kikapcsoltad, nem megy, a ventit te szabályzod, az irányt ő:
8) full manuál, mindent te szabályzol, a kompresszort kikapcsoltad, nem megy:
A civic esetében én a legutolsón látható állapotban mindig kinyomom offal mikor megállok, indulás után a ventilátor tekerőn egyet pöccintek, közben hüvelykujj az AC gombot megnyomja, így tutira egyből ki is kapcsolom a kompresszort.A szélvédő párátlanítás benyomásakor átkapcsol velső keringetésre, maxra nyomja a ventilátort is és a hőfokot is, és a szélvédőre irányít. Újra megnyomva visszaáll a megelőző állapot(asszem)
-
BlacKSouL
addikt
Ha AC felirat nincs, akkor ő dönti el kell-e használnia a kompresszort, a körülmények és a beállított hőfok függvényében.
Ha AC Off, akkor elvileg soha nem kéne beindulni a kompresszornak.
Ha AC On, akkor elvileg folyamatos üzemben (de üzemszerűen kapcsolgatva) mennie kell a kompresszornak. Kivéve ha a fagyvédelem letilt. -
BlacKSouL
addikt
A kompresszor is kapcsolgat vagy csak a ventilátor? A ventilátor kapcsolgathat klíma nélkül is, melegben vagy dugóban.
Nézd meg hogy hideg motornál ac off esetén is kapcsolgat? Nyisd ki a motorháztetőt, keresd meg a klímakompresszort, és nézd meg hogy behúz-e. [kép] ilyesmit keress, és figyeld, hogy a külső fele forog-e (mármint az a közbenső "gyűrű" a szíjtárcsa és az oldalról megcsavarozott kuplung között), vagy időnként kis csattanással összezár és elkezd forogni. Normál esetben nem kapcsolhatna, maximum csak a hűtőventi.
-
BlacKSouL
addikt
Ezért kéne arcfigyelő kamera az autókba...amikor így kiérnek lakott területről, azok a felvételek slágergyanúsak lennének
-
BlacKSouL
addikt
Ahogy öregszik az autó, egyre olcsóbbak lesznek az alkatrészek - tartja a legenda.
2007-es autóhoz 2019-ben 3600 Ft volt a gyári olajszűrő, most 5400. 2019-ben 6250 Ft volt a gyári levegőszűrő, most 9300. És ezek már az egyre olcsóbb árak... -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Úgyse lesz pénze senkinek megfizetni... Szerintem mázli ha az alapverzió befér 10 alá...
-
BlacKSouL
addikt
Nekem eddig 3 féle nyári volt rajta, 175k km van benne, téliből a 2. garnitúra van.
Volt a gyári Bridgestone Turanza ER300. Kemény ,nehezen kopik, cserébe hamar felkeményedik, hangos lesz.
Lett Continental PremiumContact 5. Jól tapadt, nem csúszott, stabil volt, de mint a vaj úgy elkopott, és mások is ezt tapasztalták
Most Dunlop Sport BluResponse van rajta, ez a kettő között van, kiegyensúlyozott, az előző kettő jobb tulajdonságait ötvözi. Tehát ezt ajánlom. Nem fog beleférni a 22-be, az biztos.
(Téliben GoodYear Ultragrip 7+ volt, nagyon sokáig jó volt, de aztán hirtelen keményedett fel, minta még volt ,de letaposott havon enyhe emelkedőn már csúszkált. GY UG 9 lett az utódja, sokkal halkabb volt, mint a nyári amit váltott. Ami téliben nagy szó. 2 generációval jobb szinte mindenben mint a 7+ volt) -
BlacKSouL
addikt
Mivel a Mobil1 AFE 0w20 a tavalyi 3600 Ft-ról idén felment 4600-ra, amit kissé túlzott áremelkedésnek érzek, úgy döntöttem jó néhány év hűség után váltok, és Fuchs Titan GT1 Flex5 0w20 lesz a kipróbálás tárgya.
És 12 éve először mindkét Hondába 1 év helyett minimum másfél év csereperiódust alkalmazok, tekintve hogy az egyikbe kb. 2100, a másikba talán 4000 km ment a tavaly tavaszi csere óta. Ezzel a km futással azért sem fogom a környezetet se értelmetlenül szennyezni, se a pénzt kidobni. Őszre talán összejön 5-7000 km bennük, majd akkor... -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Szélvédőtakaró a megoldás. Régen kollégával kipróbáltuk. De lehet hogy már meséltem. Nyáron, 30 fok körüli kinti hőmérséklet, felhőtlen napsütés, kb.dél. Az ő fehér Suzukijában takaró nélkül 69,9 foknál melegebb volt a levegő, mert a kalibrált ipari hőmérő afölött kiakadt.
Az aranyszínű hondában 52-53 fok volt, de körbe volt takarva minden ablak. De már csak az első+hátsó szélvédő takarása is rengeteget fog. Persze macera, meg helyet foglal, de egyrészt hidegebb tőle, nem mindegy hogy 70+ fokról indít a klíma, vagy 50-ről. Másrészt a műanyag alkatrészek, felületek, kárpit se pusztul el olyan gyorsan a naptól, UV-tól. -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Ritkán használt autóknál egy javaslat: fékpróbákat érdemes csinálni előre és hátramenetben is. Észrevétlenül is félrekophat a betét, vagy ferdén megszorulhat. A hátrafelé haladáskor először lassan, majd fokozatosan egyre agresszívebben nyomott fék elmozdíthatja a betéteket az esetleges megragadt helyzetükből, amibe az állandó egyirányú előre fékezés szorítja. Én egy kisforgalmú lejtős mellékutcában szoktam orral felfele megállni, és hátrafelé elengedni gurulni, onnan fékezgetni. Sajnos nekem is a hátsók hajlamosak ferdén kopni. Rossz a fékerő elosztás, az elsők mindig sokkal egyenletesebben kopnak, hátul rondább a tárcsa is.
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Kiváló a mann, csodálatos a mann, fantasztikus a mann, németprecizitás a mann, csak hondába nem szabad rendelni, mert azokba nem sikerül normális minőséget, vagy méretazonos terméket gyártani. Szarfosjapán minőségi szintet nem sikerül megugrani, vagy nem is akarják.
Fószvágenbe, opelbe, fordba biztos kiváló.
Na újabb megerősítés hogy mindenbe csak gyárit...
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
amíg sörnek hittem jobban ízlett
bár lehet hogy a gulyáskrémes kenyeret nem kellett volna már megkenni. mindegy, fiatalkorom jut legalább kicsit eszembe, ilyentájt estem haza, aztán ami a konyhában volt, mind ment a sörpálinkák után. reggel meg nem értettem miért van egy fél pogácsa a bal pofazacskómba dagadva. jó ideje nem bírtam már a hajnalozást, de ma valahogy így hathat rám a front. -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Fura. A linkelt purflux a kép alapján dizájnra, kivitelre, színre teljesen megegyezik a mann w610/6-al, még a peremgumi is ugyanaz a lapos négyzetes. A hondás purflux máshogy néz ki, kék, a gumiprofil is eltérő. Azt meg nemtom ki írta, hogy a sima purfluxszal voltak tömítés gondok. Szoval most anelkul hogy valaki szétbontaná őket, vagy letesztelné valami gyorsteszttel, nehéz azt mondani, hogy teljesen ugyanolyan.
A purfluxos gyáriban cikkcakkos a szűrőpapír. A sima purfluxban is? És a mannban? -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Hát... Elkezdődött.
11 év után először nem gyári olaj és levegőszűrőt kap a civic.. :(
Elérte azt a szintet az alkatrészek ára, ahol már ésszerű kompromisszumra kényszerülök. Bízom benne, hogy Mann cuccokra cserélve sem fog probléma előfordulni. Nem tudom ilyen aprosagok, hogy pl. a purfluxos gyári szűrő tömítő pereme alakos, ívelt profilú, a manné meg csak sima négyzetes lapos profilú, számít-e.
Azazhogy idén csak olajat kap mást, a levegőszűrőm idénre már megvan a gyári.
Szomorú vagyok azért. -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Na akkor mivel úgyis lassan esedékes a szervíz, majd mondom nekik hogy ez amiatt van, és üssék ki.
21 km-t mentem vele, nem aludt el. De tekintve hogy működésben nem volt változás, es a lámpa kigyulladasat kizárólag a csatlakozó lehúzasa idézte elő, a hibajelzés torolheto lesz. -
BlacKSouL
addikt
Nem tudja valaki, 8gen civicnél a MAF szenzor hibajelzés csekkendzsin lámpás hiba, és tárolóban is megmarad? Lehuztam a csatlakozót, kivenni a szűrőt, es visszadugás után maradt a dzsinnlámpa. Újra széthuz osszedug utan sem aludt el.
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Ma lemérték, 2,8 V van benne. Tekintve hogy majdnem cellánként kéne benne ennyinek lennie, ezzel már semmi nem tud mit kezdeni. Valoszinuleg ki is van száradva. Szoval max újrasavazva lenne esély. De a focus 5,x Voltosába még simán életet leheltem, az elektrolittal valószínű még fullon volt.
Ha nem lenne fogyasztoi tarsadalom nyomása, a leharcolt akksikat siman fel lehetne újítani. De inkabb kidobatjak, vegyel ujat. -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Ősszel lerakták a céges focust, 1.6 dizel. Egy honap utan probaltak kinyitni, se kep se hang. Gps rendszer leszivta. Rámértem, 6 volt alatt volt a fesz. Kivancsisagkepp ratettem a CTEK töltőt két napra, majd levettem, hétvége, hétfőn rápróbáltam, pöccre indult. Utána még márciusig jártak vele, napi használatban. Aztan atszervezes miatt azóta nem tudok rola.
-
BlacKSouL
addikt
Inkább a hivatalban lehetett gennyes nagy party.
"Írjad, hallod írjad hogy kettőezertizenkilenctizenkettő tizen. Ja várjá, elbasztam, az a dátum. Má' mindegy, rányomtam az entert. De ez most kétmillió. Na akkor kezdem előrő, aszondja tizenkilenc, izé, tizenkilenc, ötegynyócegy, nem megy tovább. Te hülye az má megint a dátum. Apics@ba, szarok rá, ígymarad. Adjá' még egy fédecit." -
BlacKSouL
addikt
Nem idevág, de nincs itt valaki, aki cserélt, utántöltött már olajat krokodilemelőben?
Tavaly vettem egyet, egyszer használtam, azóta pihent. De már annakidején is gyanús volt, valahol mintha olajos lett volna. Na ma elővettem, és csak próbaképp felemeltem, leengedtem, de a leengedő csavar mellett folyt az olaj. Ha leengedtem is folyt, ha felemeltem is folyt, szivárgott, folyamatosan, határozottan. Sőt, ha ráterheltem az emelőjére, a dugattyú rugósan bement(levegős is lett). Ha felállítottam, a csavar mellett nemcsak szivárgott, hanem levegőt is prüszkölt(levegős). Mindegy, hogy meg volt húzva a csavar, vagy ki volt engedve. Felállítva kicsavartam a csavart, megnéztem mi nem tömít. O-gyűrűs, semmi benyomódás, semmi szennyezés, a perselyben semmi deformáció, semmi ok a szivárgásra. A szelepvezérlő golyó odabent a fészekben viszont mozgott, nagyjából helyen maradt, de kis mozgásra elmozdult. Gyanúm, hogy a csavar lapos végén lévő golyó bemarás nem tartotta helyén, így nem zárt. Visszacsavartam, most látszólag nem folyik sehogy, viszont nem emel teljes magasságig, hiszen elfolyt egy csomó olaj. Azt már megnéztem nagyjából hogy kell utántölteni, légteleníteni, bár utóbbi körül még vannak homályos részletek, de a nagyobb bajom, hogy míg amerikában lehet kapni olyat hogy hydraulic jack oil, addig erre mifelénk ilyesmit hírből sem ismer a gugli vagy a webshopok. A használati útmutatója ugyanis annyit ír: SAE 10. Ilyen olaj nem létezik. Van ISO, meg DIN a hidraulika olajoknál, de SAE szerint nincs. Egy oldalon nagyjából azt írja a hydr.jack olajnál, hogy SAE10, ISO 32. Olajshop oldalán van táblázat, a leírások alapján oxidáció, korrózió, kopásgátló adalék kell, tehát ISO HM , vagy DIN HLP. Csakhogy ott is vannak még viszkozitások, de olajshopnál HLP olajokból 15, 22, 32 viszkozitások vannak, mind minimum 20 literes kanna. MOL oldalán van HM 32-es, vagy annál nagyobb, de minimum kiszerelés 10 liter. Ebbe a szarba meg kéne kb. 1-3 deci max.Szóval bárkinek tapasztalat?
-
BlacKSouL
addikt
Én azt nem értem ezeknél a modern radiáloknál miért is kell oldalakat is cserélgetni. Egy adott szett élettartama alatt félidőben megcsereli az ember az elsoket a hatsokkal, és kész. Átlagos, normál esetben az első gumik külső válla, a hatsoknak a belső fog jobban kopni, vagy utóbbi esetleg semlegesen. Oldalanként első hátsó csere bőven kiegyenliti szerintem az ilyen egyenetlenseget, mitől lesz jobb, ha a másik oldalra kerül át?
Ja, mindezt feltetelezve úgy, hogy a futómű rendesen be van állítva. Mitől kopna máshogy a bal oldal mint a jobb? Nekem mindig előbb elkopott a minta kompletten, minthogy mind a négy kerék bármelyike megkulonboztethetoen kopott volna.
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Látom vannak félreértések. A Honda automata váltói alapvetően jók. Az i-shiftje szar. Az i-shift nem automata váltó. Olyan, de nem az. A váltásvezérlője olyan, mintha egy leszedált nyugdíjas váltana.
Vezettem 7gen civicet automatával, nagyon leharcolt, megtört cégesautó volt, de az automatája kiváló volt. Vezettem 8gen civicet i-shifttel, szintén céges, nem is leharcolt, de egy rakás szar volt. Ültem easytronic corsában, szar volt. -
BlacKSouL
addikt
Én úgy fogalmaznék, hogy a Honda i-shiftje, és az opel corsa easytronicja az autótörténet legrosszabb váltói. A többi automatát ne bántsuk, aki vezetett már az említettek közül egyet is, az tudja.
-
BlacKSouL
addikt
Hmm, ismerős is panaszkodott, hogy neki meg a bmwn húzták meg úgy, szintén Miskolcon, hogy egy 80 centis vascsovon páros lábbal ugrálva tudta csak lelazitani... Az szerinte se 140 Nm volt.
De pár hete én is azt láttam, hogy egy Passatnak a kerekkulcsan ugrál egy ember hasztalan. Nem értem mi a fenének tépik meg egyesek menetszakadasig... Persze., mert egy nyomatekkulcs kerül vagy 7000 Ftba, a szerelőnek meg plusz 2 percbe hogy rahuzzon vele előírás szerint. Na ezért csináljuk mi is már magunknak. Kézzel meghuzom, 50 km után meg ismerőssel nyomatékra. -
BlacKSouL
addikt
Az hogy a p...? Nyomatékra lettek húzva?
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Ha a leírások pontosak, akkor a legszukebbre specifikalt Motul lenne jó, annak SN+ és RC is van, tehát friss fejlesztés, és a legujabb, haklis, reszecskeszuros, DI motorokhoz is jó, LSPI szempontjából is.
Második nálam is a Mobil, bár ennek szűkebb a leírása, és talán utolsóként tenném a Totalt. A C5 nem baj, energiatakarekos és kornyezet-, reszecskeszuro kimelo.Az ilyen weboldalas olajajanlokkal az a baj, hogy egy adatbázis van arra, hogy mit specifikalt a gyár, a kézikönyv, és egy másik adatbázis, hogy mire specifikaltak az adott olajakat. Ha azt látja, hogy a kezikonyvben API SM van, akkor nem fog SN olajakat ajánlani, hanem csak SM-eket, amik amúgy tipikusan a 0w30 olajok. Pedig tudhatna , hogy a kézikönyv "SM vagy magasabb" fokozatot kér, vagyis az SN, SN+, SN RC mind magasabbak, és visszafelé kompatibilisek.
Egyébként a 0w30 még elfogadható alternatíva lehet, de akkor az is legyen magasabban specifikalt, Sn+, A5B5, vagy C5. ILSAC GF5 minositesuek is jók. -
BlacKSouL
addikt
Ésszerűség erejéig meg lehet ám nézni mit mond a nem EU előírás.
API SM, és felsorolja a viszkozitásokat. Maradva 0w20nál, minden olyan 0w20 olaj jó lesz bele, amelyik minimum SM. De mivel a gyartastechnologiabol adodoan az összes 0w20nak SN-nek kell lennie, legalábbis biztosan fogja teljesíteni, ezért a minimum SM követelmény része kipipalva.
Az ACEA szabványok közül az A3 az olcsóbb, általános használatú, magas hths minősítési szint, az A5 pedig a takarékos. Abból kiindulva, hogy egyébként a 0w20at tartja ideálisnak, a motorkonstrukcio takarékosnak, de mindenképp pontos, precíz illesztesunek vehető. Vagyis közelebb áll hozzá az A5 minősítés. Több 0w20 olaj esetében nincs meg az A5, mert a HTHS viszkozitásuk 2,9alatt lesz, pl. 2,7, de emlékeim szerint a Honda gyári 0w20 meg ennél is alacsonyabb, szóval a Honda olaj sem kaphatna pl. ACEA besorolást. De mivel arra nincs semmi információ, azzal le is van tudva a minősítés és teljesitmenyszint kérdés, hogy Honda és kész. Pedig ha minősíteni kellene, nem is lehetne. Nem azért mert rossz, hanem mert meglepődnénk hogy milyen tulajdonságai vannak amit a minositeskor figyelembe kell venni.Más szóval, az én véleményem szerint bármelyik ismertebb, nagy márka 0w20 viszkozitású, API SN vagy SN plusz olaját választhatod, de ha közülük találsz olyat ami ACEA szerint is minősített, A5, az szintén megfelelő.
Ha ragaszkodsz a Honda olajhoz, akkor markaszerviz, de akkor ragaszkodj a 0w20hoz is. -
BlacKSouL
addikt
Azt kéne felakasztani, aki a 21.században a szintetikus multigrade olajok idejében ilyen táblázatokat beletesz a használati kézikönyvbe. Valamikor a 60-as 70-es években az egyfokozatú olajok világában volt értelme, amikor télre betették a téli, nyárra meg a nyári olajat. A téli jó volt mínusz húsztól plusz ötig, a nyári meg nullától plusz negyvenig.
Ezzel viszont sikerül lovat adni a szerelők és a vastagolajhívők(én már csak gépzsírosoknak hívom őket) meg az olcsónveszek teszkósolajat autósok alá. Merthogy látod, benne van a 20w50 is. Ugyehogy benne van. Megengedi nem, akkor jó bele nnem? Nálunk meg úgysincs hideg télen, mínusz 8 fokig mutatja hogy jó, meg 60 fok felett is. Hát akkor nyáron ha megyek 140-el mégiscsak a 20w50 a jobb nem? Hát az mégiscsak jobban ken, nem?
De. Tedd bele. Azzal jobban ken. Majd pár év múlva viszontlátjuk a kérdést, hogy elkezdte enni az olajat, pedig direkt vastagat tettem bele, hogy jobban kenjen, mitől lehet. -
BlacKSouL
addikt
Nos? Mi volt a válasz? Mindenki lélégzetvisszafojtva várja az érveket az ideálisnál vastagabb olaj használata mellett.
Ahogy olvashattuk a suzuki topikban, a vékonyabb olaj lefolyik(hol, honnan, hova, mikor, az nem derült ki), és hogy az olajnak nincs hűtő funkciója. Ezek pont nem igazak, szóval abban a topikban nem derült ki a vastag olaj előnye. -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Nagyon bízom benne, hogy a szakértelemnek nem az a szokásos vélemény az alapja, hogy a 0w20 és hasonló túlhíg olajok csak a marketing és a pénzt viszik fölöslegesen ráadásul nem is kennek úgy mint egy 5w40, ami biztos nem vékonyodik el annyira nyáron autópályán.
Én sem bízom pl mezei szerelőkben, inkább a japán motortervező és gyártó mérnökökben, akik a 2000-es évek elején túlléptek az 5w40 10w40 mindent felülíró lobbiján, és értelmes, energiatakarékos, de tartós motorokat fejlesztettek. Volt rutinjuk, a 80-as évek óta ezen dolgoztak. -
BlacKSouL
addikt
"Az enyémben is 5w30 van évek óta" - ez nem jelenti azt, hogy ez az ideális, csak egy tény.
"plusz előtte a németek is azt töltöttek bele" - ez szintén nem jelenti azt, hogy ez az ideális, különösen hogy a németek 2-5 évre vesznek autót, szóval számukra 2, max 3 olajcsere periódus, addig meg neki mindegy mit tesz bele, úgyis eladja. Plusz az ő szervizüknek éppen ilyenre volt a legjövedelmezőbb szerződésük a nagykerrel, és kész.
"egy fikarsznyi olaj sem fogy 3 és fél éve" - ez tulajdonképpen jó, ha nem szőrözünk azon, hogy minden motorban fogy az olaj, a mérték nem mindegy, illetve az, hogy mivel az olaj fogy, mi pótolja ki a helyét(korom, üzemanyag, víz, savak, fémkopadék, stb..) és milyen mértékben.
"Most van benne 99850 km. UFO 1.8 benzin 140LE" - nekem 171.000 km van benne, nem ufo, de sedan 1.8 benzin. Vagyis ugyanaz a motor. 0 km-es kora óta fogyasztja az olajat, csak nem mindegy miből mennyit. a gyári 0W20-ból minimálisat, 4-6 decit 10-12 ezer km-enként. Próbáltam 0W30 fuel economyval is, abból is akörül, picit talán többet fogyasztott, mondjuk 6-8 decit. Próbáltam 0W40-el is, hogy ne engedjünk a 0W-ből, de sajnos abból kifejezetten sokat fogyasztott, többször is kellett utántöltenem, egyszer drasztikusan, nívópálca alá, 6000 km-el olajcsere után. Majd visszaváltottam 0W20-ra, és azóta ismét a 0 km-es korában megszokott, újkori 4-6 decit eszi meg, 10-12 ezrenként. Mivel a 0W20 olajjal körülbelül fél literrel fogyaszt kevesebb benzint, simán vállalható ésszerű áldozat, a konstrukciós jellegből adódó fél liter olaj ára, a 100 km-enként fél liter benzin áráért.
"Tehát nem olyan rossz az az 5w30 se" - ezt senki nem állította, csak az a kérdés, hogy nem olyan rosszat, vagy jót, vagy optimálisat keresünk-e.
Az is elhangzott több ezzel foglalkozó helyen, hogy ha több viszkozitás is megengedett, akkor érdemes a megengedett legalacsonyabb viszkozitást használni. Többször előkerült a bizonyos Toyota motor is, amibe szintén nem a megengedett legalacsonyabb viszkozitást tették, hanem mást, így a kicsit ritkább periódusokkal meg is adta magát.
Még azt nem tudom, hogy akik 0W20 vagy 0W30 helyett 5W30-at használnak, azok miért nem használnak inkább 5W40-et, vagy 10W30-at? A logikát próbálnám megfejteni. -
BlacKSouL
addikt
Az kemény.
A műanyag(POM) perselybe osszeszereleskor nyomnak egy tisztességes adag zsirt(Attolub No2) és úgy nyomják össze az acél golyóval. A fölösleges zsír kinyomodik közülük, és a gumigalleron úgy nagyjából vízzáró réteget biztosít. Ez persze idővel kikophat, beporosodik, a poros zsír kikemenyedik, kipereg, beengedi a vizet, port, ami idővel kimoshatja a zsírt ami szintén kipereg a golyó és a persely közül, majd elkezd kopni és rozsdasodni a golyó, és így lecsökken az átmérője, a műanyagnak meg nőni, és szétugrik. Ritka, de elofordul. -
BlacKSouL
addikt
Nekem sedan, de
Levegőszűrőm még csak gyári volt, hatezer valamennyiért az egyetlen amit sokallok, lehetne mann, ami jó minőség kétharmad vagy féláron, de emiatt nem lesz pénzügyi csőd.
Pollenszűrőt szerelőmmel rendeltetek, utángyártott aaktívszenes, talán mann filter, de csak 2500.
Olajszűrő csak gyári, én csepelibontóból szoktam 3600, ebből se vennék mást, zseminél is ilyen ára lehet. Purflux gyártja, piacon van purflux típusazonos féláron, de több forrás szerint a hondának gyártottak minőségibbek. Szerintem háromfélért nem sok.
Alátét 150 ft, gyári, szintén csepel vagy zsemi is jó.
Viszont csavart még a büdös életbe nem cseréltem, 171k km és 11 év alatt. Mégsem ereszt, nem csepeg, nem szivárog, nincs semmi baja. Nem hiszem hogy drága lenne, de pont azért cseréljük az alátétet.
Ez így tizenkettőfél.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Star Wars rajongók
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2022 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GAMING PC! Ryzen 7600X / RX 7800 XT / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 700w! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 512GB SSD RX 7700 XT 12GB LIAN LI LANCOOL 217 FSP 650W
- Infinix Zero 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÚJ HP All in One 24-cr1234na PC - 24"FHD IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ez azért szerintem már a bazdmeg kategória..