Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5702) cocka


cocka
veterán

Nem tudom erre tudtok-e valami ésszerű magyarázatot, de az normális, hogy a cib a bankkártya hozzáadásakor szokásos 1 dolláros zárolás címén 308 Ft-ot zárolt?! Holott még saját árfolyamukon számolva is legfeljebb kb. 230 Ft lehetne.

Azon gondolkodtam, hogy ez hogy jött ki nekik?

Már ez is igen szar cibék új visájánál:

A tranzakció összegét a VISA kártyatársaság az általa alkalmazott a blokkolás napján érvényes árfolyamán11 átváltja EURra, amelyet a Bank deviza eladási árfolyamán vált át HUF-ra.

Mert így kapásból még a zároláskor átmegy az USD egy kettős konverzión, ami régebben pont a Visa miatt volt mindössze egy konverzió, mert USD-ről konvertáltak közvetlenül forintra. De még a hivatkozott honlapokon lévő mai keresztárfolyammal (USD->EUR) sem jön ki sehogy a 308 Ft 1 USD-ra. Lehet hogy konverziós díjat vonnak vagy mi? Ez azért vicces ugye, mert ezt a zárolást 2 héten belül feloldják, tehát ez nem kerül majd be a számlatörténetbe, csak a kártyatörténetbe. De ez azért mégis csak furcsa. Más nyom pedig nincs, mert a többi tételt már lekönyvelték/levonták.

Szóval miért is 308 Ft 1 amerikai dollár cibéknél? A paypalban sem láttam nyomát annak, hogy ilyen brutál árfolyamot alkalmaznának vagy lenne mondjuk konverziós költség.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.