Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• yjrb

csendes tag

Sziasztok!

(Átlagos felhasználói szinten értek a géphez)

A problémám a következő: bármilyen műveletet végez a rendszerem, nagyon gyakran 100%-on dolgozik a HDD-m (üresben is). Ilyenkor minden alkalmazás fagy, a legkisebb erőforrás igényűek is. Win 7-et használtam, amikor ez a probléma jelentkezett, reinstall nem változtatott a dolgon. Win 8 alatt, a teljesen szűz (driverek sincsenek) rendszer is ezt produkálja.

Sokféle "megoldást" kipróbáltam netes forrásokból (helyi folyamatok kapcsolgatása, page file kikapcs, stb.), de semmi eredmény.

A checkdisk nem talált hibát. HDD diagnosztizáló progik szerint (HD Sentinel, HDscan, HDTune, SeaTools) nincsen hibás szektor, az állapota jó. Nem melegszik.

Amilyen hibaüzeneteket kaptam:
    HDTune: Interface CRC Error Count: 88 millió+ (attention)
    HDscan: UltraDMA CRC Errors 100 100 (sárga felkiáltójel)

Ezekre azt találtam, hogy kábelprobléma lehet, de nem feltétlenül. Egy garis Dell notiban van a HDD, csak a szervíznek engedném, hogy hozzányuljon.

És ami furcsa: amikor ezek a progik terhelik a vinyót, olyankor nincsen semmi probléma, semmi fagyás, 3D alatt sem. Tesztek alatt is 100% körül van az aktivitás, de villámgyors minden.

Örülnék, ha valaki tudna segíteni, hogy mit kezdhetek vele szervizelés nélkül.

Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák