- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Pajac: Átlátszó fém
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiritex
veterán
válasz
pocokxx #29199 üzenetére
Hát mondjuk önmagában az is elég sok, hogy eddig 29314x indult el a vinyó, de hogy a Load/Unload Cycle Count értéke 608149 az egyszerűen rengeteg. Ezt is az állandó parkolások okozzák, ezért megy tönkre szépen lassan ez a vinyó is. Ugyanazt kell tenned szerintem, mint amit már másnak is mondtam, HDD Sentinel, Lemez Figyelés, de sajnos ezt az értéket már senki nem fogja csökkenteni, csak megállítani az ilyen mérvű növekedését. Mindenesetre a következő új vinyónál evvel kezdeném a helyedben...
Ja most látom, hogy ez egy noti, úgyhogy akkor az energiatakarékosságnál kéne beállítani, hogy a vinyó állandóan menjen, nem kell annak pihengetnie, mert csak ez lesz az eredménye... -
pocokxx
Közösségépítő
válasz
spiritex #29165 üzenetére
Így kaptam meg...
1,Raw Read Error Rate,51,200,200,OK,0,0,Engedélyezve
3,Spin Up Time,21,175,157,OK,2250,0,Engedélyezve
4,Start/Stop Count,0,71,71,OK (Mindig rendben),29314,0,Engedélyezve
5,Reallocated Sectors Count,140,200,200,OK,0,0,Engedélyezve
7,Seek Error Rate,0,100,253,OK (Mindig rendben),0,0,Engedélyezve
9,Power On Time Count,0,92,92,OK (Mindig rendben),6160,0,Engedélyezve
10,Spin Retry Count,51,100,100,OK,0,0,Engedélyezve
11,Drive Calibration Retry Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),0,0,Engedélyezve
12,Drive Power Cycle Count,0,99,99,OK (Mindig rendben),1178,0,Engedélyezve
191,G-Sense Error Rate,0,1,1,OK (Mindig rendben),1543,0,Engedélyezve
192,Power off Retract Cycle Count,0,200,200,OK (Mindig rendben),79,0,Engedélyezve
193,Load/Unload Cycle Count,0,1,1,OK (Mindig rendben),608149,0,Engedélyezve
194,Disk Temperature,0,120,94,OK (Mindig rendben),27,0,Engedélyezve
196,Reallocation Event Count,0,200,200,OK (Mindig rendben),0,0,Engedélyezve
197,Current Pending Sector Count,0,200,200,OK (Mindig rendben),0,0,Engedélyezve
198,Off-Line Uncorrectable Sector Count,0,100,253,OK (Mindig rendben),0,0,Engedélyezve
199,Ultra ATA CRC Error Count,0,200,200,OK (Mindig rendben),1,0,Engedélyezve
200,Write Error Rate,51,100,253,OK,0,0,Engedélyezve -
Tyler8
tag
Valahogy így néz ki:
-
Tyler8
tag
Sziasztok
A segítségeteket kérném. A problémám az, hogy időnként megáll a letöltésem. Két WD-m van. Korábban úgy oldottam meg, hogy arra töltöttem amin futott a win7 és úgy nem volt vele gond.
Annyi változott, hogy azóta egy SSD-ről megy a rendszer. Valami idióta mód kivitelezett energiagazdálkodás lesz de a vezérlőpultban kikapcsoltam amit találtam. HD Sentinel Lemez Figyelés is csak javít a dolgon de nem oldja meg maradéktalanul.
Nem oldható meg az, hogy úgy működjön mintha oprendszer menne rajta?
-
pakriksz
őstag
HDD-t fejjel lefelé használni egészséges? (Seagate ST3500418AS)
-
Van egy nagy valószínűséggel rossz merevlemezem, gépbe szeretném betenni hogy le tudjak futtatni egy tesztet, viszont mivel 2,5" méretű így nem tudom beszerelni.
A "belógatás" mennyire egészséges egy hdd esetén rövid, illetve hoszabb távon?
-
attiati
veterán
válasz
agemate #29187 üzenetére
Igazából itt a régi gépem is, és vissza tudom bele tenni ugyanezt a tápot, ugyanezt az vinyót.
Így a két gyanús alkatrész visszakerülne a régi környezetébe. Van egy lementett XP-m, amit vissza tudok állítani backup-ból a rendszerparticióra. 99%-ra veszem, hogy minden hibátlan lenne (első 4-5 nap hibátlan is volt).Hab a tortán, hogy ma win7 alatt az fm2-es lappal elsőre bebootolt a vinyó, és hdd sentinel sem jelez semmi hibát.
-
agemate
addikt
válasz
agemate #29187 üzenetére
Nekem a rendszer egy öreg 250-es Seagate-en van. Ha lehúzom a Samsungot és úgy kapcsolom be a gépet, majd kikapcsolom és csatlakoztatom a Samsungot, pöccre indul mindkét HDD és a Sentinel sem ír hibát. Ha megint ki-be kapcsolom a gépet, már akadozva indul el a Samsung és a Sentinel is hibát jelez. Ha megint lehúzom a Samsungot és újra csatlakoztatom, a Sentinel hibátlannak írja. Az alaplap nem szereti ezt a HDD elektronikát, nade ki hallott már ilyet?!
-
agemate
addikt
válasz
attiati #29184 üzenetére
Mindkettőnknek ugyanaz a probléma, ugyanolyan alaplappal és merevlemezzel (egyik 500, másik 1000GB-os, de ugyanaz az elektronika), én az inkompatibilitásra gyanakszom. Nem nagyon hallottam még ilyenről, de más nem lehet. Vagy mindkettőnknél kinyírta volna a táp a HDD-t? Vagy mindketten feltöltött, kötött pulcsiban szereltük volna össze az új gépet? Ezt nem hinném. Amit még meg kéne próbálnunk, teljesen más platformon rendszert telepíteni a Samsungra és nézegetni, hogy hogyan kapcsol be.
-
attiati
veterán
válasz
djculture #29177 üzenetére
A táp ugyanaz, amiről 1 hete még teljesen hibátlanul működött ugyanez a vinyó. Csak konfigot cseréltem alatta.
Teljesen hasonló a probléma, mint agemate-nak Ugyanúgy fm2-es konfigra cseréltünk, ugyanúgy samu vinyó, ugyanúgy asrock alaplap.
3 variáció lehet szerintem:
1. biosbeállítási hiba vagy asrock fm2+samu kombináció inkompatibilitás
2. szerelés közben valami megnyomódott vagy feszt kapott
3. az új konfighoz már nem elég a táp -
panpeter92
tag
Hello
Olyan kérdésem lenne, hogy külső hdd leválasztása után rögtön le is húzhatom a gépről, vagy várni kell? Azt vettem észre, hogy ha várok egy keveset, fél percet kb, akkor olyan mintha leállna/lekapcsolna a hdd. Ezt meg kellene várnom mindig? vagy nem, és rögtön lehúzhatom miután a gép kiírta, hogy most már biztonságosan el lehet távolítani a hdd-t? -
hellan
csendes tag
Sziasztok!
A mai nap folyamán vettem egy új Western Digital 250GB-os IDE-s winchestert.
Bekötöttem a gépbe (emellett egy CD-író van még a gépben) ugye alapba a kábel első része, a második a vinyó, míg a harmadik a CD-íróba.A vinyó a Primary Master, az író a Primary Slave, a jumper a HDD-nél a Masternél van.
A gond az lenne, hogy mikor elindítom a gépet a képernyőn meg is jelenik, hogy felismeri a vinyót masternek, míg az írót slavenek, de nem lép tovább a gép, hanem egy darabig világít a led pirosan és nem csinál semmit.
Mi lehet a gond?
-
Vettem egy külső HDD tárolót, amihez van egy 2,5"-os notiwinyóm, rajta adatokkal.
Csatlakoztattam a géphez, de nem ismeri fel. Illetve a lemezkezelőben ezt látni:
Hogyan tudnám használhatóvá tenni? A "lemez újraaktiválására" nyomva azt írja, hogy "Érvénytelen, ezért nem engedélyezett a művelet."
-
Gyapi95
csendes tag
Hali!Mi lelhette a vinyómat, ha egyik napról a másikra egyszerűen nem találta a BIOS, pedig áramot kapott.Egy IBM Travelstarról van szó 2,5"-os 40gb-os IDE-s.
-
attiati
veterán
Két hete vettem egy új gépet 2 alkatrész kivételével (vinyó és táp). Mindkettő hibátlanul működött a régi gépben. A vinyó egy Samsung F3 HD103SJ 1 terrás, kb 3 éves.
Pár nap elteltével mindig az uefi-ben találtam magam gépbekapcsolás után, mert nem érzékelte a vinyót. De újraindítgatás után megoldódott valahogy mindig. Ma elkezdett kiabálni a win7, hogy sűrgőssen mentsek adatot, mert baj van. Beléptem HDD sentinelbe és ez a kép fogad:
1. valóban a vinyónak van gondja, vagy az új alaplap nem tudja mindig kezelni / érkézelni a vinyót?
mivel teszteljem le? (látszólag hibátlan, vígan másolgatok és használni is tudom. Úgy tűnik, hogy csak bebootolásnál van vele gond)2. ha valóban baja van, akkor elképzelhető, hogy az alaplap vagy a táp nyírta ki? Vagy mi lelte?
3. lehet, hogy csak biosfrissítés kéne az alaplapnak? Azt is észrevettem, hogyha a sata kábelt nem dugom rá a gépre, csak a tápkábelt, akkor felpörgeti a vinyót gond nélkül. De ha a sata kábel is rajta van, akkor talán 5-10. újraindítás után sikerül felpörögnie a vinyónak bootoláskor.
-
attiati
veterán
dupla
-
-
spiritex
veterán
válasz
Rexcor #29167 üzenetére
Lehet, hogy ennél is az van, hogy az energiatakarékosság miatt parkolja a fejet. Próbáld ki, amit feljebb írtam a HDD Sentinel progi Beállítások / Lemez Figyelés opciójáról. Egy vinyónak a leejtésen kívül a legnagyobb stresszt a parkolások okozzák. Legjobb azt tiltani, hadd működjön megállás nélkül.
-
Rexcor
őstag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne, hogy kb 5 percenként kattog egy hangost a HDD és néha ilyenkor be is fagy a gép.
Ez mitől lehet? -
grrpowa
aktív tag
Sziasztok szakik erre tud valaki valami okosat mondani
100/99% vinyóm mitöl lett 100/100%
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Adott egy MSI notebook, amiben van egy 500GBs winyó (sajnos a pontos típust elfelejtettem, de, ha fontos rákérdezek).
"Hidegindításnál", azaz a reggeli első bekapcsolásnál sípolva indul, és ilyenkor érezhetően lassabb is. >>VIDEÓ<<Azonban utána elhallgat és semmi baj nincs vele... Ha már be volt kapcsolva, és "bemelegedett" onnantól kezdve működik szépen, újra is lehet indítani, vagy akár ki is lehet kapcsolni 1-2 órára. De egy éjszaka alatt, már újra kezdi...
Mi lehet ez a gond, és mit lehet vele kezdeni? A HD Sentinel szerint 100/100as a winyó, és a S.M.A.R.T ból sem látszik csapágygond.(Ugye elvileg a sípoló winchester az valami olyasmire utal?)
A notin még februárig van garancia. Érdemes megpróbálni legariztatni, vagy így, hogy csak hidegen csinálja, úgysem fognak csinálni vele semmit?
-
Darko_addict
őstag
válasz
Darko_addict #29162 üzenetére
Szerk.: Nem tudom, lehet-e köze hozzá (abszurd lenne), de azután hangosodott meg, hogy az addig kihúzott DVD olvasót visszakötöttem a kábelekre (előzőleg kellettek a kábelek adatmentés miatt).
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Régebben egy 750-es WDC Green-em volt, az minden indításnál hallatta magát, ahogy indult, volt a jellemző tűűűp-tűp hangja, majd felpörgött, de ezt nem régen lecseréltem egy 3TB-os ugyancsak WDC Green-re (~7 napot ment) és meglepődve tapasztaltam, hogy indulásnál teljesen némán teszi a dolgát.
Pár napja, tegnap vagy tegnapelőtt viszont ugyanazzal a kattogó hanggal indult, mint a 750-es és hallani is, ahogy felpörög. Vajon mi változott meg?Visszaolvastam kicsit, másnál is gond volt: a sok állás után (pl. PDF olvasás közben), ha meg akartam nyitni egy meghajtót vagy egy mappát, az ablak kicsit befagyott és meg kellett várnom míg felpörgött a HDD. Az első alkalomnál megnéztem az energiagazdálkodás fülnél, és kikapcsoltam, nem szeretem, ha leáll, de tudtommal ez eddig is ki volt kapcsolva, lassan háromnegyed éve nem volt ilyenem, ezért vagyok benne biztos, hogy nullán volt az érték. Lehet ennek köze - mert ily' módon más is elállítódhatott - ahhoz, hogy a HDD kicsit hangosabb működés közben is?
U.i.: a gépem nagyjából néma, szóval a HDD minden kis apró változását hallom, ezért lettem figyelmes rá.
-
trutyi
aktív tag
Biosban minden lap látja de telepíteni nem tudok rá mert abban a menüben kiírja hogy nem található merevlemez
-
trutyi
aktív tag
asus crosshair republic of gamers a lap típusa. ezt raktam össze a hdd-vel és ezzel voltak gondok de ez is látja biosban. az előző lap egy asus M2N-E SLI volt. összeraktam vele megint de ez is csak biosban látja. ezzel ment eddíg és nem volt bajom vele. a crosshair lap egy 2008-as széria. nem új tehát ezzel mennie kellene. ezenfelül van egy 80-as maxtorom amiről tudtam hogy működik és ezt tettem bele gondoltam ez sem lesz jó de ezt látja biosban és telepítésnél is látja. jelenleg erről fut az oprendszer. Lehetséges hogy meghalt a 400-as HDD?ez a lap van most bennt és ez csak biosban látja, akárcsak a régi m2n-e sli amivel eddíg ment
-
trutyi
aktív tag
-
trutyi
aktív tag
sziasztok. Gondom lenne egy 400-as samu vinyóval. /IDE/ 2 partíció volt rajta. egy az adatnak egy pedíg a win-nek. alaplapcsere után win telepítés rá majd azt tapasztaltam hogy telepítésnél ahol ki kell választani hova telepítsen ott 3partíciót mutatott egyenként 365000 hellyel. ezután kékhalál. ismételten próbáltam telepíteni de már csak biosban látja a hdd-t és ahol ki lehetne választani ott nem látja. másik lappal is próbáltam de ott is csak biosban látszik. mit tegyek??
Köszi a válaszokat
-
spiritex
veterán
válasz
djculture #29149 üzenetére
Igen, szerintem is ez a gond, és a WD-knél ezt nem kell DIREKT használni, ahogy mondja a kolléga, hanem ez egy ismert probléma WD-knél, mert alapból működik sajnos... Hard Disk Sentinel-t kell futtatni és a Lemez figyelésnél beírni a meghajtók betűjeleit, hogy miket ne engedjen parkolni.
-
McCoy20
tag
Üdv All!
Van egy 2009 őszén vásárolt WD Caviar Black 500GB-os vinyóm, de gyanús hogy most kezdi megadni magát.
Hibajelenség a következő:
megy a rendszer, semmi extra dolog nincs, böngészek a neten, vagy fájlokkal bíbelődök másolgatok miegymás, egyszer csak restarttolja magát a vinyó (nagy katt mint mikor kikapcsol a vinyó, és újraindul, feláll és álltalában megy tövább a cucc.)
Ezt a hibát múlt hétvégén figyeltem meg de pl. játékok alatt még nem jelentkezett.
Adalék infó: Win7 64-bit a rendszer (kb 3 éves) + Eset AV de nincs anti spyware. HDD Sentinel szerint 100/100-as a vinyó. Tápegység egy 400W Corsair CX400 és a gép full terhelés mellett is stabil.
Lehet hogy maga a rendszer offolta le magát vagy valami jó kis spyware-t szedtem össze ami lekapcsolgatja?
A fontos adataimat mindenképp lementem, de folytatásként nem tom mit lépjek. Hogyan derítsem ki hogy tényleg hardware-es a probléma?
Köszi az tippeket
Üdv
K
-
spiritex
veterán
válasz
pero19910606 #29145 üzenetére
Nem 5400 fordulatos WD Green véletlenül?
-
pero19910606
csendes tag
Sziasztok!
Egy kb 2 éves ( 324 napot futott eddig) HDD-nél mit jelent a 12500 indulás/leállás. Nem sok ez? Azért érdekes mert van egy 8 éves aminél 9500-as csak ez az érték.
-
törölt tag
válasz
szagnes69 #29142 üzenetére
Úgy látszik, hogy ma mindenki merevlemezeket dobál..
"Alacsonyan szállnak a stukkerek"Szerk.: Elvileg szakember le tudja menteni az adatokat, de nyilvánvalóan nem két fillérért. Sajnos ilyenkor sérül a mechanika (már amennyire itt "kiokosodtam"), így ha rádugod és próbálgatod, akkor nagyobb kárt csinálsz vele, mintha nem teszel semmit.
Fentebb djculture kolléga említett kettő fórumtársat (#29128) akik foglalkoznak efféle műveletekkel.Bár, ha nem volt áram alatt, akkor nem tudom hogy mennyire sérül a fej, mert elvileg ilyenkor nincs a tányérok felett (javítsatok ki, ha tévedek)
-
szagnes69
aktív tag
Kedves Mindenki!
Az egyik ismerősöm leejtette a Maxell külső winchesterüket, amelyen a férje rengeteg adata van rajta. Most nem működik, amikor leesett, akkor nem volt áram alatt. Nagyon kétségbe van esve, és a segítségemet kérte, én meg nem hiszem, hogy tudok neki segíteni.
Tudtok valamit javasolni, hogy mit tegyen? Lehet valamit kezdeni egy ilyen winchesterrel?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Asbee
veterán
válasz
szcsaba1994 #29140 üzenetére
De biosban is AHCI van beállítva? Mert ha nem akkor az a gond. De inkább SSD topikba nézzél át, ez már bőven annak a témája.
-
Asbee
veterán
válasz
szcsaba1994 #29138 üzenetére
AHCI-ben használod ugye?
-
D@reeo
aktív tag
válasz
King Unique #29122 üzenetére
Az lesz. Máshol nem találok sehol itt a városomban...
-
Asbee
veterán
válasz
szcsaba1994 #29133 üzenetére
All 0xFF (1fill)-ben futtatsd a tesztet és láss csodát.
Ezt olvasd végig.
Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt, hogy "cmd" majd a bejövő ablakba azt, hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor jó, viszont ha 1, akkor be kell kapcsolni a TRIM-et, ehhez az "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" parancsot használjuk.
-
StaMiNa
aktív tag
válasz
szcsaba1994 #29133 üzenetére
Ugye nem töltött mellette semmi más HDD? Mert az lefoglalja a Sata sávszélességet
-
szcsaba1994
tag
Sziasztok!
Bár SSd-vel van problémám, remélem itt tudtok segíteni.
Nemrég vettem egy OCZ Vertex 3 60GB SSD-t rendszermeghajtónak. Tudtam, hogy az alaplapomon csak Sata2 port van, így nem is számítottam maximális teljesítményre, de ez szerintem már túl alacsony. (SSD-hez képest). HD Sentinekl szerint 80% csak a teljesítmény a TRIM miatt. Azt írja, hogy "támogatva, letiltva"
Hogy lehet engedélyezni?
Mitől ilyen alacsony a sebesség? -
djculture
félisten
válasz
spiritex #29131 üzenetére
getdataback progival egy fizikailag sérült vinyót nem érdemes nyúzni csak akkor ha nem fontosak a rajta lévő adatok.
Mechanikát nem fog javítani, legföljebb a fej végképp szétmegy. A darabjai árkot vájnak a lemezbe, akkor meg annyi az összes adatnak, senki se fogja már visszahozni. Fizikailag csak ha pormentes helyen szétszedi az ember akkor látja hogy mi tört vagy hajlott el benne. Te esetedben az egyik fejre tippelek ami megsérült. -
King Unique
titán
vagy vesz 2,5" kompaktba ütésállót, azok nagyobb esést is kíbírnak (1,2-2m elméletileg), igaz burkolata miatt lehet jobban melegszik vmivel, v legalább tegye vmi tokba, abban leesve nem kap akkorát.
-
törölt tag
"Miért dobáljátok a merevlemezeket"?
-
spiritex
veterán
válasz
djculture #29124 üzenetére
Értem, köszi, hát nem jó hírek... Még nem csináltam vele semmit, csak rákötöttem pár gépre, meg dobozt cseréltem, ennyi, szerencsére semmi csúnya hangot nem adott még!
De azt nem tudod esetleg, hogy konkrétabban mi történik ilyenkor, amikor leesik egy vinyó, alig fél méterről, és azonnal nem lehet olvasni az adatokat? Letörik vagy elgörbül valami alkatrész? Mert gondolom az adatok még ott vannak a lemezeken.. forog is szépen a vinyó, a hangja is olyan, mint régen, mégsem elérhető. -
djculture
félisten
válasz
spiritex #29123 üzenetére
Azt már te sehogy el kell vinni egy adatmentéssel foglalkozó kollégához ami nem lesz két fillér. Egy ekkora eséstől a a mechanika eldeformálódik.
Legfontosabb hogy ne kísérletezgess vele mert a fej bedarálhat a tányérba és akkor game over már egy szaki se tudja visszahozni az adatokat. -
spiritex
veterán
Segítsetek lécci!
A páromnak van egy külső 320 GB-os Samsung vinyója, ami két partícióra van osztva. Azt hiszem 30+275 kb. Nem gyárilag külső vinyó, hanem egy sima Samsung winchester, ami egy külső házba lett berakva. Pár napja leverte a földön levő pc tetejéről, tehát esett kb. 30-40 cm-t. Azóta nem olvassa be egyik gép sem, amit próbáltam. Feljönnek nagy nehezen a meghajtó betűjelek, de amikor rákattintok, nem tudja olvasni. Win 7-nél azt írja, hogy RAW és egyből kérdezi, hogy formázni akarom-e. Próbáltam átrakni egy biztosan műköső másik külső vinyó házba, de nem változott semmi... Mi történhetett? Egy ekkora eséstől hogy lesz 0%-os kihasználtsága mindkét partíciónak, mert ezt írja a Disk management? Tehát azt írja, hogy üres és raw az egész lemez...
Segítsetek mi történt és hogyan tudnám helyreállítani az adatokat, mert majdnem tele volt...
Előre is -
fireproof
őstag
Sziasztok. Egy merevlemezt milyen sérülés érheti ha kicsit erősebb rázkódás éri?
-
Rav3n02
senior tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy vadi új 2TB WD Green WD20EZRX vinyót a windows csak 1TB-nak lát? Sorozatszám és matrica egyeznek, de két gép is csak 1TB-nak látja, HD sentinel hibát nem talál....formázás előtt és után sem változott az állapot
Üdv,
R -
flierqqq
tag
Sziasztok!
A régi asztalimból van Seagate Barracuda 7200.10 500GB-os HDDm, kb. 1 éve IDE-USB átalakítóval rádugtam a notimra, elkezdtem nézegetni a képeket, videókat, egyszercsak pukkant egyet és utána nem tudtam csatlakoztatni a képhez, ha bedugom és áramot kap elkezd zörögni, gondolom eltört az ír/olvasó fej, vagyis valószínűleg.Valahogy van rá mód, hogy a régi képeim, videóim lementsem?
-
D@reeo
aktív tag
válasz
djculture #29100 üzenetére
Franciaországból jött ha jól tudom, a Pixmania székhelye ott van (oda is ment meg onnan is jött a csomagom mindegyike), nem éppen szürkeimport, de a WD-nek nincs is magyarországi képviselete, így lényegtelen, hogy ott, itt vagy amott vettem-e volna.
Magam is intézhetem, rájöttem hogy kell "ingyen" visszaküldeni a WD-nek. Illetve nem ingyen, hanem Németországba kell postáznom a saját költségemre, de nincs a 194 USD-os költség. Ennyit meg nem ér az egész, olcsóbban jövök ki, ha veszek egy utángyártott adaptert itthon. Írtam a WD-nek is meg a Pixmanianak is, majd kiderül mi lesz.
@King Unique:
Hát igen, az egész packot nem akarnám küldeni csak az adapter miatt. a gyári adapter 12V 1.5A, csak a jack dugó paramétereit nem tudom. Az a baj, hogy ezekből már annyi féle van, hogy nem igaz. Le kell majd mérnem, ha nem találok itt a környéken és rendelnem kell netről.
Jaja, árvíz előtt szinte fele ennyibe került minden, de szerintem ennek nem csak az árvíz az oka. Rájöttek, hogy túl olcsón adják, kérhetnek érte többet is (nomeg olyan olcsón állították elő és olyan silány minőségben, hogy nagyon magas volt a meghibásodási ráta, úgy meg már nem éri meg annyira, ha minden x. darabot ki kell cserélniük...) -
King Unique
titán
válasz
D@reeo #29099 üzenetére
2 hét, akkor az még ok-s, másoknak tovább tartott,v nem is akarták cserélni stb...
Hát akkor gondolom egész pakkot nem akarod beadni, WD-s csere bizonytalan, az is eltartana x hétig, marad vétel, azért nem olyan nagy tétel ez. Gyárin milyen paraméterek vannak, áramerősség mennyi,mert az fontos (1A jó hogy nem elég neki)
Árvíz előtt valóban nagyon jó áron volt Elements, most már nem annyira.
De azért előtte mképp kérdezz rá Pix-nél gyaris cserére, h bonylítják, mert ha csak adaptert kell beadni és hamar kapsz újat, akkor az jó megoldás.
itt PH-n nem szokás annyira idézni, de átlathatóbb így az tény... -
bati1989
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne. Egyik ismerősöm leöntötte a laptopját, ami ezután bekapcsolt, viszont nem adott ki semmi képet. A merevlemezén létfontosságú céges adatok vannak. A tanácsomra vásárolt egy Sata-s 2,5'-ös rack-et amibe beraktuk a merevlemezt. Ez elvileg működik is. Csak két felhasználója volt, egy amit privát dolgokra használt, egy amit cégesekre. Viszont most a User mappában csak a privát felhasználó fiókját találjuk. A másikat nem írja. Valami ötlet? Hova tűnhetett? Hogyan lehet onnan kinyerni az adatokat? Ja és Win7 volt rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- Üzleti vita és megbeszélés
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Battlefield 6
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG 4TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest