- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
utgyuru
aktív tag
Az normális, hogy elindítok egyszerre 6 torrentet, és a uTorrent egyből írja, hogy lemez túlterhelt 100%, meg nem is tölt, csak pár kb/s-el?
szerk: Megállítottam egy kivételével a többit, de ugyanúgy kiírja, és a letöltés most se megy 50 kb/s fölé. -
válasz
Willanyasz #31692 üzenetére
A legtöbb üzlet ezt már garisnak tekinti, de a hivatalos verzióhoz használd a Hitachi saját tool-ját: HGST Windows Drive Fitness Test (WinDFT)
Ha ez azt mondja, hogy garis, akkor már senkinek nem lehet egy szava sem a dologra.
Amennyiben még nem találja "eléggé hibásnak", akkor a HDSentinel-lel nyúzd egy kicsit, vagy akár az is elég lehet, ha másolsz rá, de a lényeg, hogy használd, és ha folyamatosan romlik az állapota, akkor hamar eléri a szükséges szintet... -
djculture
félisten
válasz
Willanyasz #31692 üzenetére
Ezen állapot már garanciális esemény...
-
Willanyasz
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni:
2 napja elkezdett kattogni a :Hitachi HDS721010DLE630 tipusú satás vinyó.Ütemes kattogás volt.kikapcsoltam a gépet mert a vinyó figyelő program folyamatosan írta ,hogy a kondíció csökken ahány kattanás annyi százalék csökkenés
Kikapcsoltam a gépet vagy 3 szor,de ugyanúgy csinálta.Vagy 2 napig levolt húzva a gépről a vinyó,tegnap leakartam menteni a legfontosabb dolgokat és nem kattogó a kondíció nem csökken.
Ezeket a hibákat írja.
Ha bed sector van rajta azt hogy tudom kideríteni?
Menyi után cserélik mert még garanciális.
Segítségeteket előlre is köszönöm! -
omiki57
csendes tag
Intel ssd 320-as széria. Firmware-t frissítettem, ssd-t a lemezkezelőben látom, de nem tudom inicializálni, nem tudom formattálni, nem tudok op. rendszert telepíteni rá. Mit lehet még vele tenni?
-
zsolnai25
tag
Üdv
Nem rég vettem egy Toshiba 750 GB HDD--t
Adatok róla
MEREVLEMEZ TÍPUSA: Notebook
CSATLAKOZÓ
A termék ezen csatlakozókkal rendelkezik
: SATA2
TÁROLÓ KAPACITÁS: 750GB
FORDULAT: 5400rpm
PUFFER: 8MB
MÉRET: 2,5"Az lenne a kérdésem hogy egy ilyen tok megfelel hozzá ? Valamint hogy USB2 vagy USB3 ?
[link]Előre is köszi.
-
ggg666
őstag
-
janos666
nagyúr
válasz
#68216320 #31685 üzenetére
Vistától újabb Windows-okban be tudod állítani, hogy 1 perc inaktivitás után leálljon. Onnan automatikusan újra felpörög, ha elkezded tallózni a meghajtót (általában bennmarad a cache-ben a mappastruktúra egy része, így akár észre sem veszed, hogy felpörög, mire elnavigálsz a file-ig).
Bár néhány SSD, ami csak hosszú üresjárat után akar nekilátni a garabage collecting és wear leveling mókáknak, az nem szereti. De van, aminek nem gond (főleg ha megy a TRIM, és nincs agyonterhelve írással, akkor nincs is igazán szükség erre a belső karbantartásra, elég ha néha le tud futni).
-
törölt tag
Tudtok win-re olyan programot, ami a kivalasztott hdd-t sleep modba kuldi egy gombnyomasra? Egy laptopban van az odd helyen hdd es sokszor zavaro, hogy porog a motorja feleslegesen. Cipelem sokat ide-oda es ilyenkor leallitanam, mert csak adattarolo, a tenyleges es folyamatos munka ssd-n zajlik. Tartok tole, hogy mobil munka soran a razkodastol karcolodik a tanyer. A gepet cipeles kozben nem tudom leallitani, mert kliensek is lognak rajta. Lenyeg, hogy manualis motor off program kellene.
-
Dénes87
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Vettem egy új gépet és a telepítés közben hibaüzenetet kapok.
A gép adatai:
Chieftec CTG-500-80PB OEM táp 36 hó gar.
Kingston 2x8GB DDR3 1600MHz KHX1600C10D3B1K2/16G memória
Zalman Z9 fekete számítógépház
MSI H87M-G43 alaplap 36 hó gar.+
INTEL Core i7-4770 3.40GHz 1150 BOX
Rendszernek egy Vertex 3 SSD 120 gigás
A probléma a következő. Összeraktam az új gépet, beleraktam az SSD-t, leformáztam a telepítővel és indítottam volna a telepítőt, de hibát ír ki. Sajnos balfasz voltam és nem írtam le, pontosan mit. A lényeg, hogy szerinte nincs megfelelő partíció és nem is tud létrehozni. Mindezt a formázós ablakban. Leformáztam újra. Töröltem a partíciót. Újra létrehoztam. Kikapcsoltam bekapcsoltam és újra az egész. Semmi. A telepítést egy 8 gigás memóriakártyával és egy kártyaolvasóval csináltam volna. Mivel a a dvd olvasóm IDE-s és az újban nincs IDE csatlakozó, az átalakítóval pedig nem működik a dvd olvasó. A régi gépben az egyik vinyót ezzel az átalakítóval használom, tehát úgy működik, dvd-vel nem. Ezért próbáltam USB-sen. Rákerestem neten és ez alapján csináltam meg a memóriakártyára:
http://hvg.hu/tudomany/20101027_windows_7_usb_boot
A win 7 olyan verzióját tettem fel, amit eddig használtam, tehát működőképes. Az egyik régi vinyómon meghagytam egy windowst ilyen esetekre. Beraktam az SSD-t és leformáztam azzal a windows-al is. De semmi, így sem működik.
Azóta visszaraktam a régi gépbe az SSD-t és a dvd-ről, ami ott működik a rendes IDE porton keresztül, ráraktam ugyanazt a win 7-et, Aminek a telepítője a formázás után elakad az új gépben.
Aztán arra gondoltam, hogy a vinyón lévő windowsal leszedek egy partition megyiket és megformázom az SSD-t. Leszedtem, feltelepítettem, aztán azonnal indítottam is, de újraindult a gép. Még semmit nem csináltam a programban. Azóta nem jön be a windows rajta és a régi gépbe visszatett SSD-re telepített windowsal nem látom egy meghajtót sem. Ha a vinyót indítom, akkor normál módot kínál fel, ami pár másodperc után egy kék ablakot dob fel egy pillanatra, aztán újraindul. A másik hibajavítása lehetőség, arra csinál valamit, újraindul és kezdődik az egész elölről, semmi sem javul meg. Csökkentett módra nincs lehetőség.
Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a gond? -
Johnyy
tag
válasz
djculture #31680 üzenetére
Ugy tudtam, hogy az egytányéros HDD-k szekvenciális sebessége 200 MB/s körüli értékről kellene indulnia, ez meg azért egy kicsit messze van attól.
Ez meg elvileg egytányéros.
Itt meg 210 MB -ot írnak.
A többi tesztről nem tudok. Meg az is érdekes, hogy amikor beraktam a gépbe, már egyből 2 volt a Start/Stop Count. -
Johnyy
tag
Sziasztok!
Tegnap jött meg az új Seagate 1TB ST1000VX000 HDD-m.
Jelenleg még nincs rajta rendszer, de úgy terveztem, hogy majd ezen lenne a win 7.Készítettem néhány tesztképet, szerintetek jók lettek az eredmények? (Szerintem valami nem teljesen jó
.)
A gépem többi része az adatlapomon.
IDE módban mennek a HDD-k. -
anorche1
őstag
Sziasztok!
Egy Seagate barracude 7200.7 200 GiB HDD elektronikája jó a 7200.8 -hoz?
(#31676) dauphin: Ha jól tudom, akkor a windows felfogja ajánlani a formázást. Ha nem akkor akár a windows lemezkezelés nevű programjával is formázhatod, vagy egyéb particionáló programmal. A tesztet nyugodtan lefuttathatod, ártani nem árt. Az alaplapon a sata portok megvannak számozva. Csak akkor kell a boot sorendet állítani, ha az "1" -es számúra kötöd.
-
dauphin
aktív tag
Sziasztok! Kicsit talán OFF leszek, bocsássatok meg érte. Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Remélem tudtok segíteni. Ma veszem át az új Western Digital 2TB-os (WD20EFRX) merevlemezemet. Adat- és filmtárolásra fogom használni háttértárként. A kérdésem az lenne, hogy amikor behelyezem a gépbe és egy szabad SATA3 portra csatlakoztatom a winchestert, alapból felismeri a Windows a következő bekapcsolás után és megtalálom a Sajátgépben, vagy közre kell működnöm, hogy kezelni tudja? És még zárásként: érdemes-e a Hard Disc Sentinel-lel megcsináltatnom egy öntesztet (ha jól emlékszem: írás-olvasás teszt?) az új merevlemezen a használatba vételkor? Kiszűrhető ezzel, ha probléma van? Ha igen a válasz, akkor pontosan hogyan kell elindítanom a műveletet (persze maga a program már le van töltve a gépemre )? El kell gondolkodnom azon, hogy több kisebb méretű partíciókra bontsam a 2TB-ot (lenne ennek jelentősége?)? Vagy van jobb megoldás erre? Egyébként az interneten és más fórumokon is kerestem a választ, de sajnos elvesztem a többféle magyarázat és leírás között. Olyat is olvastam, hogy megváltozhat a boot-sorrend, hogy a BIOS-ban vissza kell állítani a most rendszerlemezként üzemelő SSD-t! Ez igaz lenne? Már azt sem tudom, hogy fiú vagyok-e vagy lány!
És bocsánatot kérek a sok júzer kérdezősködésért!
Köszönöm előre is a segítségedet! -
janos666
nagyúr
válasz
Rivaul #31669 üzenetére
Ha ismered a jelszót, akkor fixen fel tudod oldani a zárolást.
Ha nem, akkor legfeljebb úgy, hogy veszel egy olyat is, amin az elektronika jó és nem zárolt, a lemez részt viszont halott, és akkor megpróbálsz összehozni a kettőből egyet, de nem tudom sikerül-e (lehet, hogy ez ellen is van már valamiféle védelem az új winyókban, pl. a lemezre is felír egy "locked" flag-et, passz). -
Rivaul
addikt
Mennyi az esélye hogy egy seagate noti winyót használni is tudjak ha azon valami pass van? Ki lehet azt nyitni? Így adják el s jó áron is van csak ha jól tudom van olyan hdd-pass amit max kővel török fel.
-
spiritex
veterán
válasz
djculture #31667 üzenetére
Na jó, de azért nem ennyire! Nekem két SSD-m is van, az egyiket már 1.5 éve nyüvöm és még mindig 99%-on áll, pedig a lapozófile-t se tiltottam le, és a temp mappát, valamint a browser cache-t se raktam át hdd-re. Itt azért valami gebasz van. Meg kéne nézni Sentinell-el hány GB írás történt az SSD-re eddig.
-
-
Kenvelo7
tag
Hello mindenki!
Elore ois szeretnem megkoszonni a segitsegeteket, az lenne a problemam h van egy asus 1005pb netbookom, mar nem garis volt bene egy gyari 250 es winchester fagyogatott neha a kicsike ezert raneztem a vinyora hd sentinellel es 33% volt a kondicioja.Elszaladtam vettem bele egy 128 GB-os ssdt ugy is ki akartam cserelni benne ssdre a masikat meg gondoltam bedobom egy kulso hazba arra meg jo lesz.
Meg is tortent az ssd boltbol valo hibatlan peldany (Scandisk Ultra plus).Ez kb 2 hete tortent, es azota az ssdvel is hasonlo problemak vannak, win7 el kb 2 naponta vesztett 1% ot a kondicio de ma mar 83 % ra esett vissza, mi lehet a hiba oka?trim bekapcsolva tamogatva, nem ertem mi miatt lehet ez, en ehhez keves vagyok kerlek segitseget, elore is koszonom! -
janos666
nagyúr
válasz
ggg666 #31662 üzenetére
Hát Green-ek biztos nem, de a Red-ek elvileg használhatók RAID-hez.
De ez amúgy lényegében egy SATA switch/hub, messze nem hardware-es RAID verzérlő (jó, hardware és RAID-et is kezel, de nem saját CPU-val és RAM-al). Ez pont arra példa, hogy mi az amitől szívesebben használom az alaplappal járó Intel Matrix RAID megoldást.
-
janos666
nagyúr
válasz
Anathema67 #31655 üzenetére
Amíg nincs saját (elég gyors) CPU-ja és (elég nagy) RAM gyorsítótára egy kártyának, addig a szoftveres megoldások közt szerintem jobban jársz az Intel Matrix RAID-al. A saját mezőnyében nézve gagyi kártya árából talán el tudod cserélni az alaplapod használt Z77 (esetleg Z68) alaplapra, és abban akár a CPU-d is megpiszkálhatod egy kicsit, az Intel software-es RAID-jában pedig jobban bíznék, mint más olcsó kártyákéban (a maga nemében elég kiforrott, elterjedt, és így kompatibilis/támogatott megoldás). A komoly kártyák pedig elég drágák, főleg otthonra, egy alsó-közép kategóriás gép árához nézve. (Azokat inkább szerverekbe, esetleg valódi high-end otthoni megoldásokba szánják.)
Én most Intel szoftver RAID-5 tömbön gondolkozom Z68 alaplapban, egyelőre vegyes előzetes teszteredményekkel (de a haldokló winyóval a tömbben nem túl mértékadó a teszt).
-
ggg666
őstag
válasz
Anathema67 #31657 üzenetére
Nekem van egy 4 portos amitől megválnék mert nem használom már régóta, akár 20 darab merevlemezt is rá lehet kötni.És kezeli a 3TB-os winyókat is
Csak ez pci-os.
-
djculture
félisten
válasz
Anathema67 #31657 üzenetére
jaja, többi paraszt vakitás...
-
djculture
félisten
válasz
Anathema67 #31655 üzenetére
Raid1 -nek van értelme pláne ha nagy több terás vinyót használ az ember, mert azok pusztulnak veszettül. Raid 0 meg kisebb (max 500-as ) hdd-k esetén van értelme, mert azok még jól bírták a kiképzést.
-
djculture
félisten
válasz
Anathema67 #31653 üzenetére
1 x PCI Express 2.0 x1 slot ami minden modernebb lapon van 500megát képes átvinni. Tehát már egy vezérlőkártyán ha van két sata3 és egyszerre rákötünk egy egy ssd-t azok már egymást fogják korlátozni. Tehát innentől nem sok értelmét látom a sata3 külső vezérlő kártyának , pciex 4x van értelme de azok több tizezrek... Pcie 2.0 1x kártyákból sata2-nek van értelme vagy az usb3-nak.
-
Anathema67
tag
válasz
djculture #31652 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Win7 64 a rendszer de az SSD-n van ami az Intel vezérlős porton van. A HDD csak adattárolásra van. Már áttettem SATA2-es portra, azon rendesen megy. Azt hittem sebességkölönbséget jelent a SATA3. Ettől függetlenül kell még a plusz port, van ötleted milyent vegyek?
-
djculture
félisten
-
djculture
félisten
válasz
Anathema67 #31650 üzenetére
Miért ne kezelné egyébként is van rajta egy chipszettbe integrált sata3 is. De nyugodtan rálehet dugni az 5db sata2 bármelyikére is, sata 3 -on lóg attól nem lesz gyorsabb egy vinyó mert még a sata 2 300megáját se képes kihasználni... Amúgy ha rendszernek lesz akkor uefi instalt kell csinálni, ha nem akkor csak gpt particiót kell csinálni hogy a 2,2T felől lévő rész használható legyen.
-
Anathema67
tag
Sziasztok,
az Asrock B75 Pro3 alaplapomon levő szabad Sata3-as csatlakozó Asmedia chipsetes, ami nem kezeli rendesen a 3TB WD HDD-t. PCIE-es bővítőkártyával szeretném megoldani a problémát ( amúgy is kell plussz mert minden Sata csatlakozó foglalt), van valami ötletetek milyent vásároljak?
köszi
-
kmarci25
veterán
Sziasztok!
Van egy jópár éves külső 500GB-os multimédia hdd-m (Trekstor), amit eddig napi szinten használtam. (Az utóbbi időben már csak tárolóként, a multimédia funkciókat nem.) Pár napja kezdte el azt csinálni, hogy kb. 10-15 percig működik, utána már nem látja se az asztali gép, se a mediaplayer, csak a kikapcsolás segít. Gondoltam mindent lementek róla, de azt sem tudom, mert másolni is csak kb. 10 percig enged. Próbáltam egy defrag-ot ráküldeni, abba is belefagyott. Már filmet sem tudok róla nézni, mert egy idő utána beszaggat, aztán teljesen megáll.
Van erre valami megoldás? (Az adatmentés annyira nem érdekel, mert pótolható cuccok vannak rajta, de persze a legjobb lenne, ha valahogy le tudnám szippantani a cuccot róla.) Mit lehet kezdeni vele? Gondoltam, hogy szétszedem, de szereznem kell megfelelő fejű csavarhúzót, meg azt se tudom, hogy érdemes-e. Bármilyen ötletet megköszönnék. -
hakidani
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy van egy ilyen konfigurációjú gépem:
-ASRock G41M VS3 R2.0
-Intel Pentium D820
-1x4GB DDR3 1333MHZ SAMSUNG
-ASUS AMD 6670
-160GB Seageate IDE merevlemez
Mostanában nem tudom hogy ennek lehet köze valamihez, vettem egy BF3 nevű játékot és amióta ez a játék megvan kikapcsolás után mikor másnap újra akarom indítani a gépet betölti a windows fájlokat ugye amit újra telepítésnél kapunk és mindig visszaállítási menüpontra kell rámenni hogy működjön a számítógép.
Tegnap újra telepítettem a windowst, de még mindig ugyanezt csinálja.Én a merevlemezre gyanakszom már lassan több mint egy éve megvan és használtan vettem és ugye nem is Satás.Választ előre is nagyon köszönöm
További jó napot
-
mSchumi87
senior tag
Sziasztok kinti HDD hogy lehet vissza álitani a particionálást? Koszi
-
golya87
őstag
Hello
Adott egy januári WD30EFRX, amire a HD Sentinel 98%-os kondíciót ír. Mikortól garanciális a dolog? Akitől vettem, ő azt tanácsolta, hogy valami WD-s programmal ellenőrizzem, de én ezt nem találom.
Tudnátok segíteni?
Köszönöm a segítséget!
-
Kenvelo7
tag
Hello mindenki!
Elore ois szeretnem megkoszonni a segitsegeteket, az lenne a problemam h van egy asus 1005pb netbookom, mar nem garis volt bene egy gyari 250 es winchester fagyogatott neha a kicsike ezert raneztem a vinyora hd sentinellel es 33% volt a kondicioja.Elszaladtam vettem bele egy 128 GB-os ssdt ugy is ki akartam cserelni benne ssdre a masikat meg gondoltam bedobom egy kulso hazba arra meg jo lesz.
Meg is tortent az ssd boltbol valo hibatlan peldany (Scandisk Ultra plus).Ez kb 2 hete tortent, es azota az ssdvel is hasonlo problemak vannak, win7 el kb 2 naponta vesztett 1% ot a kondicio de ma mar 83 % ra esett vissza, mi lehet a hiba oka?trim bekapcsolva tamogatva, nem ertem mi miatt lehet ez, en ehhez keves vagyok kerlek segitseget, elore is koszonom! -
rigo88
aktív tag
válasz
djculture #31637 üzenetére
azt elfelejtettem említeni hogy néhány óra múlva rádugtam a pc-mre 550w enermax liberty és ott ment gond nélkül.
ezért nem tudom, hogy táp vagy a hdd a gond.
mindenesetre veszek egy újat átmentem az adatokat és eladom ezt a régi jószágot.wd red?
az összességében vett minősége/időtállósága/ár-arány értéke mellett érdekelne a hangereje is.
mert pl raptort nem raknék még asztali pc-be se, nemhogy htpc-be, mivel szörnyen hangos az alapjárata is és az írás olvasás hangereje meg aztán pláne. -
janos666
nagyúr
válasz
rigo88 #31635 üzenetére
Elég magas a CRC Error Count, szóval lehet, hogy minden mástól függetlenül kábelt is cserélhetnél, ha nem elég megigazítani a csatlakozót és mostanában is nőtt ez az érték.
Én ma sakkoztam ki, hogy melyik kábelem a hibás. Újra átnéztem mindent, és egyiken látszott a fejénél, hogy kicsit mint ha meg lenne törve. Megfeszítettem, és széthúzódott az egész (a fej lejött a külső szigetelésről, a fémszálak pedig kihúzódtak belőle). De úgy, hogy minden ér egyforma hosszúságban szakadt el. Szerintem gyártási hiba lehetett, mert nem emlékszem, hogy éjt nappallá téve hajlítgattam vagy ajtót zárogattam volna rá, csak előhúztam a dobozból, mikor legutóbb egyel több kellett vagy egyenes helyett 90˙-os fejű kellett.
-
rigo88
aktív tag
üdv
megnyekkent a wd green (wd15ears) pontosabban a 65W* tápos htpc ma reggel egy kikapcs-bekapcs után nem indult be. csak azt a startup hangot adta ki de azt újra és újra.
2 dolog lehetséges:
a LCC elérte a tűréshatárt (http://tny.cz/e84ba92e) és el fog romlani,
a táp elgyengült (kb 6-7 hónap napi 16-18 órás működés után) és már nem ad le elég páóá-t.melyik valószínűbb anélkül hogy nekiállnék idén kb 190edjére szétcsavarozni a htpc-t és megmérni a leadott vattidzst szálanként?
persze ha ez maradt akkor ezt fogom csinálni..* ezt csak az ebay leírás alapján állítom. még ma leugrok a pincébe megnézni a csomagolást.
-
tothn
tag
Köszi!!!!!!!
bootolni nem akarok csak filmeket tárolnék rajta.
-
djculture
félisten
Attól függ mire akarod használni mert, UEFI támogatottságú alaplap szükséges ha netán bootolni is akarsz róla...Plusz a régi alaplapok eleve nem kezelnek ekkora vinyót csak ha létezik hozzá 3tb unlocked program. Tehát első lépés tisztázni hogy milyen alaplapon használnád... Utána jön annak meghatározása hogy háttértár vagy rendszer indítás is erről menne e.
-
tothn
tag
Sziasztok! Most vettem egy belső 3 terás Seagate ST3000DM001 HDD-t. De a win7 csak alig valamivel több mint 2 terát hajlandó látni belőle, és marad egy kb 600 Gb amit nem tudtam elfogadtatni a winnel. Mit kell tennem, gondolom valamit rosszul csináltam.
-
-
zserbox
őstag
Sziasztok!
egy olyan problémám lenne, hogy adott egy notebook melyen 2 felhasználó fiók volt. Az egyik a rendszergazda melyen beállítottam, hogy a vendég felhasználó a D meghajtót ne tudja megnyitni.
A probléma az hogy újraraktam a windows-t és nem érem el a D-t, mert hogy nincs engedélyem(pedig rendszergazda vagyok, maga a windows a C-n volt és oda is lett újra rakva)
ilyenkor mi a tehendő? -
vanek
tag
Üdv!
Olyan problémám lenne, hogy van egy samsung M2 es külső vinyom. A párom leejtette, és most nem látja a tc. Viszont ha bemegyek az eszközkezelőbe és rákattintok az USB háttértárra, akkor a helynél azt írja, hogy "0. hely (Samsung M2 Portable 3)" sőt el is tudom távolítani az eszközt..
Gondolom látni látja, de nem pörgeti fel..csak az elején halkan pittyeg egy párszor és annyi..
Vélemény?
Köszi
-
Johnyy
tag
-
djculture
félisten
válasz
dave93 #31618 üzenetére
Sajnos ez így szokott lenni, egyik pillanatról a másikra lehet ilyen. Attól még persze hogy betudja azonosítani a bios. Mentés ügyébe meg minden attól függ mekkora munkával jár, ha letapadt a fej az elég nagy meló és arról a részről adatmentés is lehetetlen ahol érintkezett a fej a tányérral. A többi részről lehet menteni. Többi infóval kapcsolatosan liksoft szakit kérdezd meg.
-
válasz
djculture #31617 üzenetére
Most, hogy kérdezed, szerintem full kussban van, viszont melegnek meleg, akkor lehet ez lesz a gond? Attól még lehet hogy a bios látja meg a SMART értékeket jónak mondja? És van ilyen hogy full jó minden aztán másnap egyszercsak K.O.?
Adatmentő kolléga összegben mibe fájna? -
Sziasztok!
Adott egy Seagate laptop vinyó egy ASUS X58C notiban. Tökéletesen működött, majd 1 hét pihenő után újra be lett kapcsolva és nem bootolt. A vinyó led folyamatosan ég, és semmi. A BIOSban látja a gép és még azt is írja hogy SMART OK.
Próbáltam DOS-os HD Sentinelt is futtatni CD-ről de az is "befagy" azaz a vinyó led ég de a vinyó állapotát nem tudja kiírni, nem jut el odáig.
SATA vinyó lévén megpróbáltam átrakni egy asztali gépbe egy másik vinyó mellé. Bebootoltam az asztali gép vinyójáról, de a Windows 7 nem látja a noti vinyót. (Pedig az asztali gép is látja a biosban)
A legnagyobb katasztrófa az, hogy a vinyón nyaralásos fényképek vannak , amikre a tulajnak óriási szüksége lenne.
Bárkinek bármi ötlete? -
janos666
nagyúr
Na, folytatódik a kálváriám. Kicsit már bánom, hogy nem rendeltem mégis csuklóból új winyókat a nemrég tárgyalt Samuk helyett.
Csak furdallt még a SMART infós dolog, így utolsó próbálkozásképp lefuttattam az ESTOOL diagnosztikát teljes felület tesztettel. Ezt, bár azt mondta minden OK (és elvileg amúgy is read-only teszt lenne), de a tesztelt lemezt nem fogadja el többé array member-két a RAID controller. Pedig én optimista módon már visszamásoltam ide minden adatot, hogy visszatehessem a helyére a másik 1Tb-os winyót, amit kölcsönvettem a DVR-ból pár nappal ezelőtt az első hibák jelei után adatot menteni. (Akkor még helyén járt az eszem.
)
Bár a lényegesebb dolgokról most is meg van egy másolat, kicsit azért mégis frusztráló, hogy f@szarágiságból kvázi kidobtam ~1.7Tb-nyi adatot, ami bár pótolható (talán még jó is volt megszabadulni egy részétől, mint egy "nagytakarítás", mert volt amit évek óta őriztem de sohasem hazsnáltam fel), de mégis időt és energiát emészt majd fel, és pillanatnyilag kényelmetlen, hogy az is ment vele, amit épp használtam volna.
Megnyitottam R-studio-ban (ezzel rekonstruáltam már széthullott RAID kötetet), de úgy tűnik sérült a filerendszer (fake RAID-nak összefűzve nem lát rögtön használható filerendszert, csak a szektorok elemzésével talál fileokat és mappákat).
Viszont nem értem mi köze lehet ennek az ESTOOL diagnosztikához így, hogy az nem talált hibát, és elvileg csak olvasott, nem írt.
-
jenner
csendes tag
Sziasztok! A segítségetek szeretném kérni, van egy samsung hd204ui típusú vinyóm, amit adattárolásra használok egy samsung 840-es ssd(rendszer) és egy ugyancsak adattárolásra használt hd103sj vinyó mellett.
Azt vettem észre, hogy ha a hd204ui csatlakoztatva van a gépre bizonyos időközönként, ha megakarok nyitni valamit belassítja az egész rendszert és csak pár másodperc elteltével egy kattanó hang után tölti be az adott fájlt/mappát, ha lehúzom ez a jelenség megszűnik, úgyhogy gondolom ő(hd204ui) lehet a ludas. Tehát a kérdésem, hogy ezt mi okozhatja, mi lehet rá a megoldás? Előre is köszönöm a segítséget! -
omiki57
csendes tag
Intel ssd volt. Ezt elfelejtettem írni. Már annyit elértem, hogy a sentinel látja, a lemezkezelő is a 160GB-ot, de formattálni kellene, hogy teljesen láthatóvá váljon, akkor pedig az adatok biztosan eltűnnek a reménnyel együtt.
-
CoroStar86
senior tag
Sziasztok! A segítségeteket kérném: eddig hibátlanul működött a Samsung S2 1TB külső merevlemezem. Tele van filmekkel, lejátszóra csatlakoztatva használtam legtöbbet. Egy nap a player azt mutatta, h nincs a vinyón egy darab film se. Rátettem laptopra, az meg azt írta ki, hogy használat előtt a lemezt formázni kell...
Van valami megoldás, hogy ne szálljon el az a párszáz filmem, vagy marad a format? Egyáltalán mitől lehetett ez? Előre is köszönöm!
-
janos666
nagyúr
válasz
mSchumi87 #31601 üzenetére
Ezek sok mindent csinálnak, ami most anélkül, hogy elemeznénk jó-e bármire, független attól, hogy SSD és/vagy HDD van a gépben és hogy melyikről fut a rendszer. Kivéve a defrag-ot (töredezettségmentesítés), amiből az SSD-nek csak árt a hagyományos (az okosabb defrag progik esetleg izomból végignullázzák az üres területet arra az esetre, ha nem működne a TRIM, ami nem árt, esetleg használ nekik). Illetve általában ezekből is lehet babrálgatni azokat a funkciókat, amikről egyesen úgy vallják másként érdemes beállítani SSD-vel, mint HDD-vel (prefetch, stb), de ez nem az a topic, és az általad említett programoknak ezen kívóül is van sok opciója, amikből nem kell feltétlenül piszkálni, amiről nem tudod mire jó, és akkor nem lesz gond.
-
mSchumi87
senior tag
Sziasztok SSD-nel használ valaki ilyen programot mint pl a TuneUp vagy Advanced System Care? Vagy teljesen felesleges, sot nem ajánlot? Koszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Linux kezdőknek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged