Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
jamriki
csendes tag
válasz
taurus198905
üzenetére
Hali!
Talán hülye kérdés, de 100%, hogy jó boot sorrend van beállítva a bios setupban? A történetet végigolvasva úgy tűnik, se az XP cd-ről, se a Win7 dvd-ről nem sikerült bootolni egyáltalán...
-
jamriki
csendes tag
Üdv!
Némi ötletelésre volna szükségem, mert bár fantáziám nekem is van, de gyanítom, vannak itt nálam jóval profibb vagy ötletesebb emberek azért.
A következő a helyzet: van alapnak egy Lenovo ThinkCentre. Továbbá van egy SSD, egy HDD és egy DVD-RW, mindegyik SATA csatolós. Mindháromra szükség lenne, mondanom sem kell. Az alaplap rendelkezik 2, azaz kettő darab SATA, illetve egy eSATA vezérlővel, a háttértárak csatlakoztatásának lehetősége ebben ki is merül. A dilemma természetesen az, hogy miképpen lehet megoldani ezen dolgok egyidejű működését. Nekem eszembe jutott pár őrült ötlet, és szívesen venném, ha valaki felvilágosítana róla, hogy brilliáns ötletekről van-e szó, vagy orbitális baromságokról. Ezutóbbi esetben az alternatív lehetőségeket is szívesen várom.
1. Első körben az eSATA port jutott eszembe, mint lehetséges megoldás. Igyekeztem olvasni a szakirodalmat, és arra már rájöttem, hogy elég sok külső HDD használja az eSATA portot, illetve vannak különféle HDD dokkolók, amik rácsatlakoztathatóak. Arra nem jöttem azonban rá, hogy megoldható-e egy normál SATA eszköz direktben eSATA portról való használata. Járható-e vajon ez az út?
2. Van az alaplapon egy darab szabad PCI és egy PCI-Express slot. (Sajnos a ház kialakítása miatt csak low profile, de most ne ez legyen a legfőbb gond.) Elképzelhető-e esetleg egy SATA bővítőkártya használata, ami megoldaná a vezérlők számbeli hiányát?
3. Végső elkeseredés gyanánt arra is gondoltam - mivel a DVD-RW a legkevésbé használt eszköz a három közül, de hát ugye ez olyan, mint az óvszer a kesztyűtartóban... valószínűleg amikor éppen nincs ott, akkor fog nagyon kelleni - szóval hogy teljesen ki lenne iktatva az író, a két SATA-ra menne a két diszk, és vennék egy külső DVD írót alkalmi használatra.
Kíváncsi vagyok a véleményekre és ötletekre, köszönöm szépen mindenkinek előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Torrent meghívó kunyeráló
- Nintendo Switch 2
- A következő évtizedbe repíti a NAND hatékonyságát a Samsung új kutatása
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Windows 11
- Lexus, Toyota topik
- Projektor topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- KártyaPC topik (Odroid, Olinuxino)
- További aktív témák...
- Samsung 970 EVO Plus 500GB - eladva , Western 1TB M.2 2280 Blu - eladva, értékelésre vár
- Western Digital WD Purple 8TB - WD82PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- WD RED 2TB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Microsoft Surface Go 2 m3-8100Y 8GB 128GB 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest