- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zex
aktív tag
Sziasztok,
A következő problémával küszködök! Adott egy vadi új (pár napos) DELL Latitude E5430-as notebook. Toshiba 500GB-os 7200RPM-es merevlemez van benne. Minden rendben működik, kivéve néha észrevettem, hogy "megfagy" a gép egy pillanatra (1-2 másodperc). Nem értettem a jelenséget, ezért feltelepítettem a Hard Disk Sentinel-t. És hát rögtön a főképernyőn a következő hibaüzenet fogad:
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 38753 alkalommal.
De ez a szám folyamatosan változik, szinte ahányszor csak rányomok az Újratesztelés gombra.
Kérdésem, hogy most ez mi lehet? Ugye itt nincs kábel, stb. Garancia van a gépre 3 év. Vajon várja ezzel a problémával, vagy érdemes rögtön bejelentenem?
Köszönöm segítségeteket!
-
djculture
félisten
válasz
liksoft #28894 üzenetére
Á az idősebbeknek az orosz tudásuk a nagy.
Én az biztos mindig a magával a gyártóval szoktam gariztatni, Kiküldöm a feltétetlek szerint postán és 3-4 hét múlva küldik az újat. A serial számból minden gyártónál meg lehet kerestetni hogy van e még gyári gari.
Ha valaki nem akar vele vesződni itt fórumon is van aki ezt intézi némi plusz pénzért+ a kiküldési díj.
Héten kaptam vissza két idés 250-es wd-t, küldtek helyette 2db 500-ast 3 év garival, írtak egy levelet hogy ez volt épp raktáron.
WD az ilyen ügyben kifejezetten korrekt. -
liksoft
nagyúr
válasz
FollowTheORI #28892 üzenetére
A lényeget ha lefordítanád, segítség lehetne mindazoknak, akik nem tudnak angolul megfelelő szinten. Pici hazánkban meg ugye az angolt tudók nagyobb aránya csak és kizárólag a 16-28 éves réteg. A többieknek jobb a magyar. Előre is köszi!
-
liksoft
nagyúr
válasz
decens #28891 üzenetére
Nem látok gondot. Gondolom nincs adat rajta, így egy írásteszt a Sentinelből nem árt. Ezzel le is gyalulod a drive-ot, és nem marad rajta olyan adat ami miatt esetleg logikailag nem engedi a rendszer a formázást. Ha viszont valamiért nem tud írni a drive, az a Sentinel teszt során kiderülhet.
-
válasz
peter889 #28884 üzenetére
http://www.seagate.com/em/en/support/warranty-and-replacements/limited-consumer-warranty/
What Will Seagate Do? If Seagate authorises a product to be returned to themselves or to an authorised service provider, Seagate will replace the drive, without charge, with a functionally equivalent replacement product. Seagate may replace your product with a product that was previously used, repaired and tested to meet Seagate specifications. Please note that some replacement items may have minor blemishes such as marks or scratches. Seagate will pay to ship the replacement drive to you. By sending a product for replacement, ownership of the original product will be transferred to Seagate. Seagate will not return original drives to consumers. Data recovery is not covered under this warranty and is not part of the repair or exchange process. If you would like data recovery performed on your drive, it is available from Seagate as a separate service for an additional charge. Seagate guarantees that repaired or replaced products are covered for the greater of either the remainder of the original product warranty or 90 days.
Ja és a Samsungot kérdezte, nem a hazai kisker nagykert... RMA esetén a Seagate feltételei játszanak csak és a magyar jog sem él.
-
decens
tag
halihó!
hozzám került egy régi, eide vinyó. samsung 160 gb-os, hibátlan. az egyetlen szépsgéhibája az volt, hogy annak idején szétosztották 32 gb-os partíciókra, amiket én tegnap egyesítettem egyetlen kötetté.
azóta viszont nem lehet formatálni. gyors formatnál ÉS hagyományos formatálásnál is fail. (w7 alatt probálkoztam vele.) a lemezkezelő homokórázik pár percet, aztán ezt az üzenetet dobja. -
liksoft
nagyúr
válasz
peter889 #28884 üzenetére
A garancia egyszer már volt itt téma. Ha jól emlékszem akkor sem lett teljesen lezárva. Ha jól tudom (napi szinten nem jártam utána, így nem állítom, hogy ez az igaz!), a gyár folytatólagos garanciával kezeli. Mivel a magyar törvények nem azonosak a nemzetközi többséggel és előröl kezdik, így a kis vagy nagyker kénytelen benyelni ott, ahol az ügyfél egy ilyen után nagyon kitart az igaza mellett. Ilyenkor szoktam elgondolkodni azon, hogy miért drágább itthon mint külföldön egy-egy termék. Lehet nem akarnak a kereskedőink csődbe menni? De ők a gonoszak, mert itthon drágább a cucc.
Vagyis lehet külföldről olcsóbban vásárolni, de nem véd a hazai törvény, és külföldi a gariztatás is. Vagy itthon drágábban, és a hazai törvények miatt reménykedhetünk. A választás a miénk.A Seagate meg igenis javít, illetve felújít. A garanciába visszaérkező darabok vizsgálaton mennek át (a felületet is írásra, olvasásra megnyúzzák, így adat NEM marad rajta), majd ha hibátlannak minősülnek, garanciális darabként kerül vissza a felhasználóhoz. Újként ilyent hivatalosan nem szoktak árulni, ha mégis kerül boltba, az a kereskedelmi lánc miatt lehet, hiszen sokszor a kereskedő rendes, és azonnal ad cseredarabot. Ez ilyenkor új szokott lenni (az van raktáron), és a gariba visszajött kerül gépbe, illetve eladásra. Ezek a felújított darabok teljes értékűek, a gyár ugyanazt vállalja rá mint a teljesen újra. Ránézésre is azonnal látható, mert a ráragasztott matricának vékony zöld kerete van. A Seagate felújított drive NEM olyan mint más gyártóé, minőségileg valóban 99%-ban azonos az újjal. (Egyéb felújítottakról nem mindenhonnan hallok ilyen minőségről.
) A fentiekből látható, hogy NEM a garanciába leadott drive jön vissza a gyártól, így reménykedni sem célszerű, hogy rajta maradnak az adataink.
-
peter889
őstag
válasz
djculture #28883 üzenetére
Köszönöm az infókat. Szerintem a többség annak örülne, ha javítottat kapna vissza, hiszen akkor az értékes adatok is megmenekülhetnének. De ugye ezeket nem tudják/nem érdemes javítani.
Egyszer régen teljesen meghalt egy Quantum winchesterem. Végül visszaküldtem a gyárnak és kicserélték.
5 év múlva az is jobblétre szenderült. Elkövettem azt a hibát, hogy relatíve nagy kapacitásút vettem. Mintha azt venném ki, soha nem szabad viszonylag nagy winchestert venni.Érdekes amit írtál, hogy akár be is nyelhetik az újat. Ha ez történne, az HDD azonosító számaiból rá lehet jönni a sumákolásra?
Különös, az üzlet is felvetette, hogy lehet, javítottat kapok. Remélem, nem adják ide a saját használtjukat, aztán majd behazudják, hogy teljes panelcsere volt.
-
peter889
őstag
válasz
FollowTheORI #28882 üzenetére
NetTom, pontosan honnan szeded az infót, hogy folytatódik a régi gari? Be tudnád linkelni?
Úgy tudom, a magyar törvények szerint (és azt a Seagate sem tudja átvariálni) teljes csere estén a garancia újraindul. Ha az 3 év volt eredetileg, akkor 3 évnek kell lenni.
(Ha rosszul írom, javítsatok ki.)Ha javítottat kapnék, utánajárnák, mivel jó eséllyel át akarnának verni a boltosok.
-
djculture
félisten
válasz
FollowTheORI #28882 üzenetére
Persze meg összeégettet fog kapni...Azért hülyeséget ne írjunk.
Javítottat maximum úgy kaphatna hogy aki eladta a cuccot az benyeli az újat és ad helyette egy használtat, vagy a nagyker simliskedik.
Eddig pár tizezer vinyót gariztattam én is a 10 év alatt egyszer nem kaptam vissza használtat vagy javítottat.
Vinyóból csak bontatlant adnak vissza gariból a gyár, kapni fog egy ugyanolyat csak épp segate matricával .
Gari meg olyan lesz hogy a nagykertől/kiskertől függ a hazai gari, de tökmindegy mert gyári gari lesz rá érvényes annyi amennyi egy új termékre ad a seagete. -
-
djculture
félisten
-
muszty
tag
Üdv!
Beraktam egy 160 gigás ata vinyót a gépbe, de nem akarja felismerni. Illetve a win7 kiírja, hogy az illesztőprogram telepítse sikeresen megtörtént, de amikor bemegyek a lemezkezelőbe azt írja hogy inicalizálni kell... MBR, GPT. Megpróbáltam mindkettővel, de nem történik semmi. És nem tudok neki betű jelet se adni meg semmi. Csak leválasztás, inicializálás, tulajdonságok menü pont van. Van valami progi amivel meglehetne csinálni? Illetve tudom hogy van, de tudtok ajánlani olyat ami jó is?
-
Halfer
tag
Hali! Elnézést, hogy újra felteszem a kérdésemet, de egy próbát még megér.
A vadiúj (~3 hetes) Seagate 2TB-os vinyóm néha bizonyos írások és olvasások alkalmával rövid "köszörülős" hangot ad ki. Néha az adatelérésekkor olyan hangot is hallok, mintha éppen 'felébredne' a vinyó. Egyből arra gyanakodjak, hogy hibás (lesz)? HDSentinel semmi bajt nem talál rajta. Van valami teendőm ilyenkor? Kábelek megigazítottam, hátha. [Csatlakozója SATA3, igényel ez különösebb odafigyelést kábelt és alaplapi csatlakozást tekintve (SATA2 hdd-hez képest)?]
Köszi előre is a tanácsokat! -
Toobee
veterán
válasz
Toobee #28868 üzenetére
Elnézést a sok hsz-ért. Az eredeti problémám megoldódott, de most az eredetileg jól működő merevlemezemről tűnt el az egyik partíció, csak az a 35GB-os rész maradt meg, amit a rendszernek választottam le. Hiába töröltem a partíciót, csak ez maradt meg. Most telepítem a másik lemezre az operációs rendszert, de kizártnak tartom, hogy onnan bármit tudnék vele kezdeni...
-
Toobee
veterán
válasz
Toobee #28867 üzenetére
Felraktam ezt a Partition Magic-et (2008-as verziót találtam csak a "könyvtáramban"), természetesen nem működik, de a rendszernek használt 1 TB-os, két partícióval rendelkező lemezből elszállt a nagyobbik, amin nincs semmi, csak a cuccaim.
Windows telepítőből: "Nem sikerült megformázni a megadott partíciót. Hiba: 0x80070057"
-
Toobee
veterán
Sziasztok!
Építettem egy HTPC-t. Eddig külső házakban voltak a 3,5"-es merevlemezeim. Beleraktam, nem is volt gond, kivéve az egyikkel. Még nem volt megformázva, addig felismerte. Nyomtam egy formázást Win7-ből, majd azt írja ki, hogy a "A Windows nem tudta befejezni a formázást". Próbáltam gyors és teljes formázást, egyik se működött. Parancssorból ezt írja: "A hozzáférés megtagadva, mert nem rendelkezik megfelelő engedélyekkel. Ezen segédprogram meghívásához emelt szintű engedélyek szükségesek." Ha a Tulajdonságok--Megosztás menüben szeretnék teljes hozzáférést beállítani mindenkinek, akkor pedig azt írja, hogy nincsen fájlrendszer a köteten, ezért nem tud beállítani jogokat. Remélem tudtok nekem segíteni!
-
liksoft
nagyúr
válasz
szabonagyur #28855 üzenetére
Szia!
Sajnos azt hiszem, semmit nem tudsz tenni. A tápellátás, hűtés tud kritikus lenni. Volt már ilyen drive nálam, így a gyakorlati tapasztalatom az, hogy ami fontos, célszerű menteni róla. Használni 50%-ig érdemes, utána ajándék minden nap.
Ha az enyém lenne, készülnék a cseréjére, és folyamatosan menteném róla a fontos adataimat. Persze a zsebem ellensége sem vagyok, így az utolsó pillanatig használnám (50%-ig). Utána csere, és ezt egy külső házba CSAK hurcolászásra használnám, mentésre NEM! Ekkor ugyanis csak bosszúságot okoz ha meghal, de adatvesztést nem.
-
Lackki
őstag
sziasztok
vettem ma egy st2000dm001-et cc4b fw van rajta alapból, de hiába futtatom a fw updatet mikor keresi a vinyót, egyszerűen csak újra indul és visszajön winbe. Lehet az a baja, hogy nem az a rendszer vinyó?van egy másik vinyóval is bajom (wd 1.5tb), amit csak adatmentésre használok, de ha rá van dugva a gépre, akkor olyan mintha belaggolna néha a gép. Játéknál pl megáll a kép és a hang 2-3mpre majd kattan egyet a vinyó és megy tovább minden. Pedig azon csak filmek vannak, semmi köze hozzá.
Tipp, hogy mi lehet? -
peter889
őstag
Szerintetek a Samsungomat (HD103SJ) a Samsung központ pontosan milyen típusú Seagate HDD-re fogja kicserélni?
A Samsungra kaptam 3 év garit. Csere esetén újra kell indulnia a 3 év garinak? -
djculture
félisten
-
peter889
őstag
Az üzlet hajlandó belemenni, hogy csere esetén némi ráfizetéssel egy másik HDD-t kapjak, akár egy WD-t.
Tudnátok HDD-t ajánlani?
Legfontosabb szempont az adatbiztonság.
Másodsorban a gyorsaság.
1 TB-nál le legyen kisebb.
És hogy csak kicsit legyen drágább egy Samsung 1TB-os HD103SJ-nél.Az alaplapon Sata2-es csatlakozók vannak, de úgy tudom, az a Sata3 csatlakozójú HDD-kkel is kompatibilis.
Lényegesen nagyobb tárkapacitásút nem akarok venni, mivel ahogyan elfigyeltem az árakat, sajnos azok még mindig irreálisan magasak.Köszönöm, előre is.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
December végén kértem itt segítséget, mivel a Samsung 1TB-os HDD (HD103SJ)
winchesteremen egyre szaporodtak Sentinel szerinti "gyenge" szektorok, amivel párhozamosan adatvesztések is felléptek.
Estool 3.0 teszteredménye, amit a garanciát biztosító üzlet is figyelembe vesz:
[link]A Sentinel tesztjei (un. destruktívakat is beleértve) mindig gyökeresen más eredményt szolgáltattak:
Ezen a képen látható, hogy rövid időn belül mennyire változott a gyenge szektorok száma:
[link]2012.12.29-én 5:43-kor full hibátlannak mutatta magát:
[link]
A Sentinel szerint 12.29-ére virradó reggelre megjavult, pedig valójában egyre inkább haldoklott, 2012.12.31-én már 206 gyenge szektort jelzett.Ezekből jól látszik, ezek a Sentinel tesztek megbízhatatlanok, legalábbis ezzel a Samsung HDD-vel.
Biztosak vagytok abban, hogy a Sentinel megbízható progi?Felvettem a kapcsolatot az üzlettel, ahová a garancia szól, és ha a Samsung is rábólint, be fogják cserélni egy Seagate márkajelzésűre, mivel a Segagate megvette a Samsungot.
-
-
V.Stryker
nagyúr
-
Gerasz
aktív tag
Az iménti jajveszékelés után egy érdemi kérdésem is lenne:
Van egy ST340014A 40 gigás vinyóm. Régóta porosodik a polcon, most szántam rá magam, hogy az adatokat lementsem róla. Nem pörög fel, nem ismeri fel a BIOS, semmit sem csinál. Beszereznék hozzá elektronikát, ehhez passzolóra lenne szükségem. Milyet kell vennem?Ilyen adatok vannak rajta:
100277706 A 7405YTHV
P/N 9w2005-301
Firmware
stbEgy elektronikát áruló oldal szerint a P/N (part number) és a firmware egyezése fontos. Helytálló lehet?
A 100277706-re rákeresve mindössze 3 román fórumbejegyzést találtam, de ezeket translate segítségével nem sikerült értelmeznem.
Köszönöm
-
merkucyo
aktív tag
Sziasztok ,
Azzal a gonddal találkoztam , hogy az 500gb-os külső HDD-met a rendszer 2 meghajtóként látja egy 450gb , és egy 9 gb-os .
Hogy tudnám megoldani , hogy 1 meghajtó legyen ?Segítséget előre is köszönöm .
-
liksoft
nagyúr
válasz
muszty #28839 üzenetére
Szia!
Milyen "mágneses mozgásból"? Adj ilyen céget, mert nekem csak varázsgömböm van, az nem mindenható.
Icipicit nézz utána! A mai drive-ok esetében ha egyszer felülírtad, senki nem hozza vissza az adatokat. A speciális mintával hétszer kell is csak azért létezik, mert akkor már matematikai esély sincs rá. De a drive-ban nem matek van, hanem gyakorlati alkatrészek, melyeknek véges a tudása.
-
muszty
tag
Üdv,
Elakarom majd adni a gépem egy 160-as vinyóval, viszont nem szeretném, hogy adatokat tudjanak vissza nyerni róla. Jó tudom, nincs olyan megoldás amivel ez megoldható mert vannak cégek akik a mágneses mozgásból is vissza nyernek dolgokat, de biztos van valami megoldás, hogy egy otthoni környezetben ne lehessen megcsinálni. Valahol olvastam hogy ehhez low-level format kell, máshol azt, hogy ilyen nem is létezik. Szóval, mit tudtok ajánlani?
-
törölt tag
Nemigazán merevlemez a kérdésem alapja, hanem a kábel. Micro-usbs a külső hdd, kérdés, hogy baj-e ha ezt a kábelt használom a mobilom csatlakoztatásához (Nokia 5230)?
Szerk:
Van egy Kodak C143 fényképezőm és az is micro-usbs,az árt-e a merevlemeznek, ha néha a fényképező kábellel használom. Az eredeti kábelen nincs semmilyen "dugó". -
-
Gerasz
aktív tag
Üdv!
Van egy 2 terrás külső vinyóm. Az EASUS Partition Manager Home-mal kezdeményeztem a meglévő NTFS partíció méretének csökkentését, hogy a merevlemez végén felszabaduljon 500 giga hely. Most éppen az adatok átmozgatását végzi, az elmúlt egy órában 9/202955 akármit haladt. Tehát ilyen sebességet feltételezve 3 év múlva végezne a feladattal. Borzasztóan mérges vagyok magamra, fontos adatok is vannak/voltak(?) rajta.Mit tehetek? Szakítsam meg, bízva az adatmentő programokban?
Köszi
-
tjb007
nagyúr
Előzmény: [link]
Annyi sikerült eddig, hogy az adatokat visszahoztam és lementettem róla viszont ha van bármi lehetőség azon kívül, hogy újra kéne raknom az egész rendszert akkor inkább azzal kezdeném.
Van reális esély arra, hogy valahogyan "visszahozzam az életbe" vagy inkább álljak neki az újrarakásnak ? -
ronaldo
őstag
Van egy WD15EARS vinyóm, tegnap ment a gép (usb-n van a notebookra kötve), majd áramkimaradás volt. Leállt ugye minden, nem különösebben foglalkoztam vele, majd mikor este újra bekapcsoltam a gépet, a következő fogadott:
link
Ezen mi segíthet? Néhány sérült sector a HD Sentinel szerint korábban is volt, de messze nem ilyen mértékben. WD honlapjáról leszedhető write to zero segíthet? Olyankor a partíciókat is eltünteti ez a parancs?
Meg kéne gondolni a dolgot, mert elég sok adat van rajt, s annak egy részének lementéséről is gondoskodnom kell még, de vajon mennyi időm van rá?
-
Halfer
tag
Hali! A vadiúj (~3 hetes) Seagate 2TB-os vinyóm néha bizonyos írások és olvasások alkalmával rövid "köszörülős" hangot ad ki. Feltételezem a mechanikus alkatrészek (kar) hangja ez. Egyből arra gyanakodjak, hogy hibás (lesz)? HDSentinel semmi bajt nem talál rajta. Van valami teendőm ilyenkor? Kábelek az előbb igazítottam meg, hátha. Csatlakozója SATA3, igényel ez különösebb odafigyelést kábelt és alaplapi csatlakozást tekintve (SATA2 hdd-hez képest)?
Köszi előre is a tanácsokat! -
liksoft
nagyúr
válasz
Peethy #28819 üzenetére
Formázni tilos. A GDB akkor is látja, ha nincs formázva. Persze ehhez valódi rendszergazdai jogok kellenek, melyek a rendszergazda fióknak sincsenek meg! Ennek nézz utána, és a GDB témában olvass vissza. Úgy emlékszem ott le volt írva. A progi használata is valamennyire.
-
ntomtb
tag
Sziasztok!
Egyszer egy problémával már voltam itt (akkor az a vinyóm kezdte megadni magát úgy, hogy alig vagy lassan indult róla a windows, illetve előszeretettel fagyott le), azóta vettem újat, viszont ez a problémám ismét előjött az új merevlemezzel is. Kérdésem milyen más gép-alkatrész okozza ezt a hibát? Én a tápra gyanakszom....
-
liksoft
nagyúr
válasz
piRate_nEx #28821 üzenetére
Igen, a drive dolgozik. Ezt kell csinálnia.
A parkolásról meg annyit, hogy a sok parkolás a rámpa kopásához vezet, a parkolás hiánya meg a felületéhez. Vagyis egyik sem jó állapot. Így kijelenteni, hogy a parkolgatás nem jó, hamis információ! Az optimális arányt kell megtalálni ami függ a drive műszaki paramétereitől és a felhasználástól is. Ezért nincs fixen rögzített szabály rá.
-
Photon3d
csendes tag
Sziasztok,
SSD-t szeretnék venni a gépembe a DVD meghajtó helyére
Ám akadt egy kis probléma.
A gép egy HP TouchSmart IQ 512A probléma az, hogy a DVD meghajtóba egy SATA ODD nevű kábel megy amire nem tudom egyszerűen rákötni az SSD-t. Szóval kellene új kábel, sima SATA.
Ugye két kábel kell, egy sata kábel, ilyet könnyű volt találni. De a tápkábellel van bajom. Feltöltöttem egy képet, azon látszik, hogy milyen a csatlakozó. Ilyen kéne nekem aminek a másik vége SATA táp.
Nem találok ilyet, tudnátok segíteni? Mi a neve ennek, vagy hol tudok ilyet venni? Vagy esetleg tudtok jobb megoldást?
-
piRate_nEx
aktív tag
Már nemrég írtam ide, de nem kaptam választ, viszont azóta még több infót sikerült szereznem.
Szóval van az új laptopomban egy Seagate Momentus XT 500GB HDD.
A helyzet az, hogy idle állapotban folyamatosan tolja a seek-eket, és 30-35 másodpercenként leparkolja a fejet is, ami egy szép csuklással, kattanással jár. Arról nem is beszélve, hogy ez nagyon nem kóser a HDD-nek, ha jól tudom a WD Caviar Green is hasonló cipőben jár, csak az már publikus.
Power on hours count: 148
Load cycle count: 882
Átlag 10 percenként parkolja a fejet.Olvastam, hogy ez az Advanced Power Management miatt van, viszont ha ezt az értéket 255-re állítom, akkor ezzel kikapcsolódik. Kérdés: biztonságos ez?
Van egy program, át is állítottam egy alkalomra, de bootnál olyan szinten lassú volt, hogy totál megijedtem. Bár lehet ez is csak valami alkalmi dolog volt.A másik dolog, hogy játéknál erősebben dolgozik, hangosabb kerregést produkál, plusz még csipog is.
Valaki hasonlót tapasztalt már? -
Peethy
őstag
válasz
Graphics #28738 üzenetére
Koszi, megcsináltam. HDSentinel szerint a 750gbs vinyó 120as, kondíció 17%, 400 egybefuggo bad sector. A lemezt nem hajlandó amugy meghajtókent felismerni, 0bajtosnak mutatja, formáztatni szeretne. Kerdes: mit lehet tenni? Házilag leformazva, egy getdatabackkel lehet valamit elerni, mielott beadom gariba? Nem létfontosságú az, ami rajta van, de azért elég sokmindennek (fotók, videok) örülnék, ha meg lehetne menteni. Koszi.
-
involver
csendes tag
Sziasztok!
Egy leejtett külsö vinyonál,amely csak fél percig "probál felpörögni" és leáll,van még esély arra ,hogy életet leheljek bele?
Természetesen nem ismeri fel sem a bios se a win. -
leyence2
tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne. Van egy külső 3.5"-os házam, benne egy 80Gb-os vinyó. Mikor bedugom az usb-t van mikor felismeri látom rajta az adatokat, de ha elkezdem másolni akkor eltűnik a sajátgépből és megáll a másolás. A vinyó biztos hogy jó, mert ha belül dugom rá a gépre (sata, tápegység adja az áramot) akkor tökéletes. Az összes USB-vel próbáltam, biztos hogy jók, mert mást felismer. Kábel is jó.
Van olyan is hogy egyáltalán nem ismeri fel, pedig a vinyó felpörög. Más gépen is ugyan ezt csinálja. Ja és 2A-es a táp, szal biztos ad neki elég kakaót. Nem tudjátok mi baja lehet? -
izomhod
őstag
heló!
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák x alkalommal.
ezt valami mélyformázással el lehet tüntetni, vagy a sentinel ezután mindig kiírja majd?
köszi
-
válasz
Mezga Aladár #28514 üzenetére
Kicsit megkésve, de köszönöm az ötletet!
-
McDog
aktív tag
válasz
r6man123 #28809 üzenetére
Valamiért van egy olyan érzésem, hogy Western Digital Green Power merevlemezed van...Ha az akkor a linken van a megoldás.
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Sajnos pontos HDD típust nem tudok mondani (sata), jelenleg nem vagyok a PC közelében, de hátha ismert jelenség. Néha hallhatóan megakad a vinyó pár pillanatra, ekkora gép/másolás is lefagy pár pillanatra, majd újra felpörög és mintha misem történt volna, megy minden. Sentinellel megvizsgáltam, nem írt problémát.
Tipp, hogy mi lehet? :\ -
kromatika
veterán
válasz
djculture #28802 üzenetére
nagyon köszi a segítséget.
ASRock H61M-DGS a lap.1db PCIe 3.0 x 16, 1 db PCIe x1[link] igazából még csak most lesz megrendelve,az aqua-ból mert ott érvénysíthető a garanci,az elromlott 775-ös lap helyébe vennénk,platform váltás miatt.be tudnád nákem linkelni hogy milyen eszközt,és honnét vegyek?előre is köszönöm.
-
kromatika
veterán
sziasztok segítséget szeretnék kérni.adott egy 1155 alaplap amin nincs ide csatlakozó,csak sata csatik.viszont 2 db ide vinyót kellene rákötni.hol találok pesti üzletben olyan átalakítót,amivel a 2 db ide vinyót,rá tudom csatlakoztatni az 1155 alaplap sata portjára,mert ugye azokon csak az van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Last Epoch
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- World of Warships
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Futás, futópályák
- Elindult a One UI 8 a Galaxy A36-ra és A56-ra
- EA Sports WRC '23
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Rampage Shiva Cooler Master 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3123
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest