- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz
King Unique #31499 üzenetére
Dokkolót én nem ajánlom tudom ez divat mostanában de rengeteg vinyó döglik be ezek miatt.
-
King Unique
titán
válasz
trialboj #31497 üzenetére
Dehogy nincs, veszel hozzá egy külső 3,5" ATA/ IDE (nem írtad mekkora vinyó, de gondolom...) usb-s mobilracket [link], de több infót, pontos ajánlásokat 3,5" mobilrack topicban keress.
Létezik dokkoló is, ha nem akarod külsőként használni, csak időnként veszed elő [link](#31498) djculture : hoppá beelőztél ..
-
trialboj
őstag
Üdv, van egy régi ATA-s hardom, 200gbos, arra lennék kíváncsi, hogy nincs valami megoldás, hogy usb-n keresztül hozzá tudjam kötni a géphez, és ne kelljen állandóan lebontsam a fél házat, hogy ha el akarnék rá menteni valamit.
-
csusza`
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám, hátha valaki mar találkozott ilyesmivel.
Mostanában egyre több windows 8-as gép van mar. Adatmentés általában ugy zajlik, hogy HDD kivesz, adat lement. Gép ujratelepit, adatok visszamasol.
Na mármost azaz gond, hogy az így vissza másolt adatokat legtöbb esetben a windows 8 szimplán nem latja. A mentes es a visszamasolas egyaránt total commanderrel zajlik.Találkozott mar valaki ilyesmivel? Eleg érdekes.
-
janos666
nagyúr
válasz
djculture #31492 üzenetére
Hát akkor azt hiszem, hogy mikor legközelebb PC-re költhetek, akkor nem új VGA-t, hanem új winyókat kell vennem, illetve igyekeznem kell ezt minél hamarabb megtenni. (Át is megyek a szomszéd topicba érdeklődni.)
Samsung... ja...
Sok cuccom van tőlük, de a felével mindig besz¤pom, mégis megyek még egy körre.Köszönöm a segítséget, lehet hogy ~2Tb-nyi adat (még ha nem is fontos és pótolhatatlan, mert akkor azért lenne backup vagy RAID-5 lenne, nem RAID-0, de azért mégis kellemetlen bosszúság) elvesztésétől mentettél meg.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Egy infóra lenne szükségem. A Sentinel kiírja a működési időt: nap, óra, perc felbontásban.
Ez az óra csak akkor ketyeg, ha működésben van a HDD?
Tehát ha 10 évig lenne a gépben és összesen 1 percig menne, akkor 0 nap, 0 óra, 1 percet írna ki?Köszönöm előre is.
-
djculture
félisten
válasz
janos666 #31491 üzenetére
Sajnos a samsungok ilyenek, már elég sokszor leírtam mahinálva vannak a smart adatok ezeknél. Mesterségesen vannak eltolva a riasztási küszöbök így egyik pillanatról a másikra jelzi majd hogy vége, ilyenkor már menteni se lehet róluk maximum akkor ha a tányérokat átpakolja az ember másik szerelvénybe.
Valószínűleg ennek ennyi irási hibával vagy valamelyik fej nem százas vagy a felület van elhasználódva amely elhasználódást a fentebb írt mahinálás miatt egyszer csak befogja adni hogy 100+ hibás szektor 0%. Sajnos a legváratlanabb pillanatban fogja ezt produkálni, egy kettő ilyet már én is átéltem sajnos még vagy 5-6 éve. Előtte is tudtam hogy ezek a samuk nem százasok mert rengeteg ügyfél keresett meg samsung bajokkal, de akkor kezdtem jobban belemászni az okokba mikor én is beszívtam velük. Amit leírtál te magad is az a tünet amúgy, ahogy gyűlik a hibás rész úgy lassul a vinyó végén már ilyen 20-38 mega körül is produkálhat... -
-
janos666
nagyúr
Van két 1Tb-os Samsung HD103SJ-m. Annak idején direkt egymást követő sorozatszámúakat kértem, és már úgy saccra 3 éve használom őket RAD-0 tömbben.
Nemrég rosszalkodott picit. Szét akart esni a tömb, de szerencsére mégsem tette meg véglegesen, viszont utána talált hibákat az Intel RST-s ellenőrzés.
HDSentinel szerint az egyikkel 300 alkalommal fordult elő adatátviteli hiba a lemez és a gép közt. (Gondolom ettől szakadt a tömb, de lett mégis jó újraindítás után, mert felírt adat végül nem sérült.)Most volt kéznél másik 2x1Tb winyó, így mindent lementettem a tömbről, és Ubuntu alatt csináltam egy Secure Erase-t, hogy tutira végignyúzza az összes szektort (elvileg a rejtetteket és tartalékokat is beleértve), és megpróbálkoztam egy egy dco-restore paranccsal is, hogy esetleg eltűnjenek a SMART infóból az adatátviteli hibák (igazából nem a winyó bűne, ha megfeszült a SATA kábel, amiket már megigazgattam - vagyis gondolom ez volt a gond, mert épp SSD-t cseréltem mielőtt szakadni kezdett a tömb, melynek során húzgáltam ott a kábeleket...).
A secure erase lefutott, a dco-restore viszont nem (IO error, pedig nem volt locked/frozen).A lényeg, hogy így, amennyire lehet tisztára gyalulva bootoltam Win8-ba, és futtattam rajtuk egy benchmarkot külön-külön kétszer, és az első lemez rendre 307, 302, a második 330, 328 pontot ért el.
-> Na ezt hogy...?Egymás melletti SATA portokra vannak kötve, nyilván mind ugyan arra a vezérlőre, hisz RAID tömbben voltak. És egy ugyan erre a vezérlőre kötött Samsung 840 Pro száguld ebben a benchmark progiban, tehát 90%, hogy a winyókat sem a rendszer többi része fogja vissza, hanem ennyit tudnak.
De mitől lett kimutathatóan lassabb az egyik lemez, mint a másik, ha jelenleg semmi hiba nincs a SMART szerint? (Kivéve a régi "átviteli hiba 300 alkalommal" bejegyzést, amiben nem nő tovább a 300-as szám, mióta megszűnt az anomália kábeligazgatás után.)
Teszteredmények: [link]
-
Cartmenn
aktív tag
Sziasztok!Azt kérdezném tőletek hogy van egy 500as samsunng hdd-m 2 éves kb.1.5 évig rendszer vinyó volt,fél éve SSD melett tároló,és a játékaimat telepítem oda,sok üzem ideje nincs napi max 2-3 óra net+játék.A hiba jelenség hogy vele csak a win7 logójáig jut el a gép, és ott mintha lefagyna,de a külső led villog hogy dolgozna rajta a gép,ha le van kapcsolva(kikötve) minden jó működik.Másik sata csatin is ugyan ez van.Ha be van üzemelve,nem lehet elindítani semmiféle újra telepítést,másik -külső meghajtóról való elindítást.Felpörög az biztos.Még a 3 év gariból van 11 hónap de ha nem muszáj nem küldeném a pcx-be.Ha jól emlékszem előtte 1szer előfordult ez a jelenség, de akkor nem tulajdonítottam neki figyelmet mert ujra indítás után elindult.Külső usb-s meghajtó tokom nincs hogy esetleg formázást próbáljak.(És ráadásul a gép most a netet se ismeri fel valamiért,pdig újratelepítések után nem volt ilyen gond.)kérem a tanácsotokat!köszi
-
z123456789
addikt
válasz
spiritex #31481 üzenetére
Természetesen nem sikerült mentenem.Szerencsére akkor sem volt rajta olyan, ami ne lett volna meg máshol, vagy fontos lett volna.
Minden esetre most csak a letöltés ment ide, illetve a játékokat telepítettem rá.Ha azt vesszük nem nagy veszteség.Valahogy sejtettem hogy lesz még vele gond.Hát most kíváncsi vagyok hogy mit mondanak a bevizsgálás után. -
aknaakna
tag
Ha a HDD Sentinel 16%-os kondíciót jelez, akkor az már nagyon gáz és lassan kukázhatok?
-
spiritex
veterán
válasz
z123456789 #31480 üzenetére
Csak kíváncsiságból kérdezem, meg természetesen az aggódás beszél belőlem: sikerült az adataidat megmenteni annak idején?
-
z123456789
addikt
válasz
liksoft #31467 üzenetére
(#31467) liksoft
Az már lejárt, 2010-es gyártás volt.Mondták a boltban.(#31468) djculture
Igazából meg szeretnék szabadulni tőle, mert már tavaly volt itt a topicban egy kálváriám ezzel a meghajtóval.
Liksoft és Cozmo kolléga próbált segíteni, aztán végül akkor is beindult a dolog, és fukarságom lévén megtartottam a winchestert, mondván letöltésre jó lesz.És anno ugyan ilyen hiba jelentkezett, hogy egyszer csak elszállt minden róla, vettem egy rack-et, beletettem, leformáztam, és megint ment egy évet.Aztán most ismét elszállt az összes játékom, és letöltésem.Szóval mennie kell a háztól, nem kockáztatok.Sajna nincs időm arra hogy nekiálljak mókolni vele ilyen olyan teszteket lefuttatni stb... -
Zoltán
őstag
Ha a SATA-s WD vinyomon van molex meg sata tapcsatlakozo is, akkor mindegy melyiket hasznalom?
Koszi. -
törölt tag
Energiatakarékossági beállításoknál kell nézelődni. Alap beállításban nekem a win 7 a "data" vinyómat hasonlóképpen takarékra rakta, majd amikor keresni akartam rajta valamit ugyanígy indított rá és ijesztett meg
A "zörgő" alkatrész pedig valószínűleg az olvasó fej lehetett.
Szvsz nincs különösebb gondja a vinyóidnak, mindenesetre nem kell felrázni őket
Még nézz vissza, szakik lehet mondanak okosabbat!(#31473) Askania01 Problémám megoldódott!
-
fdisk
őstag
Nyugtassatok meg,h a vinyó még "jó".
Az egyik a gépemben nem rég múlt ki,és ez sem fiatal már.(elmúlt 4 éves)
Múltkor kiszedtem mikor tettem be az újat,és megráztam puszta kíváncsiságból-ÉS vmi zörgött benne.
Most pedig vmelyik vinyóm felpörgött.Mintha leállt vna,és utána újraindult.
Az miért lehetett?
Nem ezen van az os,hanem az újon.Lehetett a wd?
Egyáltalán leállhat üzem közben vmelyiki is? -
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung SP0822N merevlemez, és valamilyen oknál fogva, csak 32 GB elérhető a 80-ból.
Megnéztem a matricát, jumper Masteren van, ahogy itt is mutatják, a bal szélét foglalja.
Tudnátok javasolni valami megoldást, amivel próbálkozhatnék? Esetleg új kábel? Bios beállítás?
84 db bad sector okozhat ilyet?
A válaszokat előre is köszönöm! -
spiritex
veterán
válasz
spiritex #31470 üzenetére
Most kiszámoltam, hogy az USB 2.0 elméleti maximuma 480 Mb/sec, a reális olyan 280 Mb/sec, ami meg 35 MB/sec-nek felel meg, úgyhogy elvileg okés.
De ha ugyanezt a külső vinyót egy öregecske XP SP2-es gépre kötöm, akkor a rámásolás sebessége miért esik le 5-6.000 kbyte/sec-re, mert ez már tényleg nem jó? Total-ban és My Computer-ben is, és nem szól az XP, hogy "ez az eszköz gyorsabban is tudna működni"... csak egyszerűen ennyivel lehet rá másolni. Nem tudjátok esetleg ennek mi az oka? -
Ájvi
csendes tag
Szerbusztok!
A HDD-m C lemeze dinamikusról elsődlegesre lett állítva 1 másik gép segítségével (Easus part.h.e.-al) hiszen dinamikusról nem lehetett win-t indítani.
[A többi partició maradt dinamikus gondolván majd erről az op. rendszerről megcsinálom, csah....]...Nem bootolja be a win7-es op.-t! Mi lehet a gond?
(Laptop)
Köszönöm! Szép napot!
-
spiritex
veterán
Sziasztok,
egy külső SATA-s vinyóra, ami USB2.0-n csatlakozik a géphez milyen sebességgel illik másolni? A 20.000-30.000 kbyte közeli érték az megfelelő? Az csak 30 MB/sec körül van, nem? Ez normális? -
djculture
félisten
válasz
z123456789 #31466 üzenetére
Ja használt boltba beveszik, de az ilyen helyeken felét se adják a piaci árának. Jobban jársz ha meghirdeted.
-
liksoft
nagyúr
válasz
z123456789 #31466 üzenetére
A SENTINEL KIÍRJA, HOGY A GARANCIÁLIS CSERE MÉG NEM ÉRETT!
-
djculture
félisten
válasz
z123456789 #31464 üzenetére
Semmi komoly baja nincs 2 áthelyezett szektor az semmi. Gyártáskor egyik vinyót se fogják tudni 100%-osra megcsinálni, a gyenge hibás szektorokat még a gyártáskor kiveszik de lehet olyan mi később jön elő.
-
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #31452 üzenetére
-
bach66
tag
Sziasztok!
Ma vettem laptopba használt 160GB-os Samsung PATA-s winchestert, de amikor a windows-t telepíteni akarom rá, akkor csak 131000 MB-nak látja/írja ki. EZ rendben van így? Nekem "kissé" kevésnek tűnik.
??
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
nemszabad
tag
Jó estét!
Asrock fm2a75m-dgs lap, Toshiba 500 GB sata3 (DT01ACA050) merevlemez, win7 ultimate 64 bit. Ide módban fut csak a hdd, amint ahci-ra állítom uefi-ben, nem boot-ol be, bejön windows logó, majd újraindul a gép. Ez talán azért van, mert a jelenlegi windows eleve ide módban lett telepítve? Kell egyáltalán nekem az az ahci mód? Gyorsabb lenne érezhetően a hdd/gép? Ahhoz, hogy ahci-ban fusson, eleve ahci-ban kéne újratelepítenem a windows-t? Köszi!
-
stilo18
addikt
Sziasztok!
Van egy Samsung G3-as külső vinyóm. Egyik pillanatról a másikra behülyült...
A kék led világít, viszont mikor rádugom akár a laptopra, akár a tv-re, nem történik semmi...csupán csipog pár másodpecig...
Vezérlőpultnál látom a vinyót, a laptop még fel is ismeri, viszont a sajátgépen belül nem...
-
z123456789
addikt
Előbb kellett volna, de azért megkérdezem.
Írás olvasás tesztnél nagy gáz ha 2.0 usb+rack kombinációval fut le?
Jobb lett volna "besatáznom" a helyére a házba igaz?
Nagy kárt csinálok ha leállítom a tesztet? -
liksoft
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #31449 üzenetére
Vizsgálat nélkül nem lehet pontos diagnózist adni. Így csak tipp, de mivel nem mai, bármi is lehet vele. A tápellátást nem véletlenül írtam.
-
liksoft
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #31447 üzenetére
Nem mai darab, ha nem a tápellátás környékén van gond, inkább cserélni célszerű.
-
PumpkinSeed
addikt
Van egy Samsung 160GB-os vinyómm olyan hibákat produkál, hogy a BIOS, és a Windows nem mindig éri el. Van, hogy így beadja az unalmast, meg-e lehet ezt valahogy javítani otthoni környezetben?
-
djculture
félisten
-
Kernel
nagyúr
válasz
vikotrot #31438 üzenetére
Régebben, amikor futottak ezek a Maxtorok, elég érdekes történeteket lehetett látni a fórumokon.
Egyik például, amikor a gép bekapcsolásakor valaki azt látja, hogy a lemez Maxtor Romulus, vagy Calypso, Athena stb. mitológiai neveken jelentkezik be. Ezek közül az első még poénnak sem rossz (el-romolusz), vagyis már kezd elromlani, ezért valahogy visszaáll a firmware, a korábbi fejlesztői kódnevére.
De még olyat is olvastam akkoriban, hogy egy Maxtor (talán pont 80 gigás) valami rejtélyes módon elvesztette a boot-képességét, onnan kezdve csak adattárolásra tudta használni az illető.
Én mondjuk egy Zero Fill gyalulást azért kipróbálnék, hátha.
-
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok!
Van egy Seagate Barracuda DT31000524AS vinyóm
A képeken látható ,hogy kitörött belőle a műanyag pipa alakú rész ,mellyre a sata kábelt dugnám rá.
A képekről jól látszanak a vinyón és alkatrészein levő számok:
Megoldás érdekelne ,hogy használhassam.
Gondoltam ilyen hátsó nyák lapot ,egy beállt hibás ilyen típusú vinyóból, vagy megjavítani...
Gányolni nem szeretném ,inkább hogy gyári legyen rajta minden.Ha valaki tud nekem megoldást kérem jelentkezzen.
Előre is köszi -
vikotrot
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem:
Van egy 500 Gb-os vinyóm, amire régebben rátelepítettem a vindóz xp-t. Aztán jött egy 80 gb-os, és arra a win7-et telepítettem fel.A kettő együtt szuperül megy.
Csakhogy, és itt jön a fordulat. Eladom a gépemet, vagy legalábbis már nagyon szeretném, és elvettem belőle az 500 gb-os vinyót. Erre full sötét kép, nem hajlandó betölteni a win7-et. Be tudom hozni a biost. Odáig betölt, hogy bal felső sarokban egy aláhúzás jel villog. Azt 10 mp, és a képernyő is sötétebb, és eredeti erősségű feketében villogni kezd.
Amúgy kipróbáltam, leformáztam a 80gb-os vinyót. Ugyanez a tünet leformázás után is. windows cd-t nem hajlnadó betölteni...
A kérdés az, hogy ahogy a viharba lehet, hogy a két vinyó együtt működik, külön meg nem?(500gb-os működik egedül is)
Én meg már a fejemet verem a falba.Mi a megoldás?
(pedig a vinyó tökéletes.szektorhibamentes. Ha betöltöm az 500gb-os vinyóról a windowst, akkor bírok másolni rá, stb...) -
MPeter87
őstag
Helló mindenki!
Van egy WD10EZRX vinyóm, ami besz@rt.
Garis, úgyhogy viszem majd vissza az iponba, viszont nem sikerült kimentenem néhány lényeges dolgot.
Esetleg van itt valakinek egy ilyen vinyója, ami hibás és az alaplapja jó lehet? Hátha lehetne csinálni az adatmentés erejéig egy jót a kettőből...
Megköszönném a segítséget. -
yossarian14
tag
Hello!
Egy random HDD-t Asmedia-s SATA 3-ra vagy Inteles SATA2-re érdemes kötni?
-
Kernel
nagyúr
válasz
spiritex #31429 üzenetére
Ha nem támogatja a vezérlő, akkor nem ismeri fel menet közben, de el nem romlik semmi. Asrock lapnál például az UEFI-ben, minden SATA-portnál (az üreseknél is) van két opció:
Extrernal SATA: Enable/Disable (default)
Hot Plug: (default) Enable/DisableUtóbbit érdemes kikapcsolni egyébként a rendszermeghajtónál, ha nem akarom, hogy a Windowsban a kivehető eszközök között szerepeljen.
(#31432) tknof1871
Hot swap, hot plug lényegében rokon fogalmak, bár Internetes források fejtegetnek árnyalatnyi különbségeket, hogy áramtalanítás egyiknél sem szükséges, de hot swap-nál esetleg reboot-igény előfordulhat, vagy legalább szoftveres leválasztás (eject), míg a hot plug teljesen szabadon dugható be/ki, mint az USB-billentyűzet is például.
A SATA-tápnál fontos szerepe van a HDD-n látható hosszabb és rövidebb érintkezőknek, mert így oldják, meg, hogy először mindig a testpont érintkezzen, csak utána a tápfeszültségek. Ha a csatlakozót először csak érzéssel nekitámasztom, beállítom merőlegesre, és utána tolom meg, szintén vigyázva, hogy ne forduljon keresztbe, hanem rendes irányban menjen befelé, akkor elvileg nem lehet gond.
Viszont előfordul olyan, hogy valaki még áramtalan állapotban is eltöri a műanyagot, mellétolja, neki ismerni kell a korlátait, ne vágjon bele ilyenbe. A károsodás mértéke egy szerencsétlen dugásnál beláthatatlan, őszintén szólva én sem vagyok ilyenkor nyugodt, mert egy dolog az elmélet (alapvetően jól ki van találva a csatlakozó), más dolog a gyakorlat.
Mindenesetre, az alaplapom leírásában a gyártó sem határolódik el tőle:
Viszont azt is írja még, hogy a HDD legyen Hot Plug-kompatibilis, ezt annak gyártójánál pontosan ellenőrizzük.
-
tknof1871
őstag
válasz
Kernel #31425 üzenetére
De aki nem biztos magában, kézügyességben, inkább egyiket se.
De ahhoz, hogy valaki károsodást okozzon ahhoz nagyon ügyetlennek kell lenni, ugye? Szóval kb. szándékosan kell tönkretenni. Ha valaki még is elrontja, olyankor vége a HDD-nek vagy lehet javítani és mekkora lehet a költség?
Hot Plug-módon is használhatók, aminek megvannak a szabályai: először a tápot, utána az adatot, levételkor pedig először az adatot, végül a tápot.
A Hot Plug és a Hot Swap ugyanazt jelenti?
-
ggg666
őstag
válasz
spiritex #31429 üzenetére
Biosban nem kell állítani semmit.
Ha támogatja akkor menet közben úgy is felismeri, ha meg nem akkor nem fogja felismerni csak akkor ha előtte rákötöd.
Elvileg az alaplap honlapján néha írják, de nem mindig, hogy melyik támogatja a hot swapot.Illetve esetleg port multipliert.Ezzel akár 5 winyót is köthetsz 1 sata portra.
-
spiritex
veterán
válasz
Kernel #31425 üzenetére
Kérdeznék én is egyet:
ha a házamon elöl van egy e-Sata csatlakozó, és veszek egy e-Sata-s külső HDD házat, akkor mi a módja a csatlakoztatásnak? 1. meg kell néznem a gép eleje rá van-e dugva valamelyik (bármelyik???) sata portra, 2. ha rá van, akkor ki kell kapcsolni a gépet a rack rákötése előtt vagy mehet rá hot-swap módon, mert ahci-s a win7-em? -
Kernel
nagyúr
válasz
z123456789 #31422 üzenetére
Ha az alaplapod legfeljebb SATA2 képes, akkor eleve mindegy.
A tápellátás nem befolyásolja a sebességet, az is mindegy ilyen szempontból. De attól még a csatlakozó elnevezése SATA-tápcsatlakozó, egyrészt a megkülönböztetés miatt is, másrészt a SATA-szabványnak a tápcsatlakozó is része.
Ezek a tápcsatlakozók egyébként megfelelő óvatossággal Hot Plug-módon is használhatók, aminek megvannak a szabályai: először a tápot, utána az adatot, levételkor pedig először az adatot, végül a tápot. A tápdugót pedig mindig egyenes irányban, pontosan illesztve, érzéssel, ugyanakkor határozott mozdulattal rátolni, ezt áramtalanított állapotban célszerű gyakorolni is.
Míg a régi molex alkalmatlan az üzem közbeni ki-be dugdosásra.
De aki nem biztos magában, kézügyességben, inkább egyiket se. Csak az érdekesség kedvéért leírtam, hogy ilyen is van, a SATA-szabvány lehetővé teszi, én többször alkalmaztam is.
A SATA3 kábel jobb minőségű és drágább, ezt a képességét fel is tüntetik rajta. A sárga szín nem jelzésértékű, nekem például fekete van, de piros is lehet, ha jól tudom:
-
tal-garius
aktív tag
Hello. Van egy wd black edition 640gb merevlemezem ami hd sentinel szerint 94%os, mivel van rajta 4 hibás szektor. Kérdésem, ha tovább használom biztonságos e így használni, később nem lesz belőle adatvesztés, garanciális és cserélik e? 2011es. Eladni mennyiért lehetne vagy az se a vevő érdekében?
-
spiritex
veterán
válasz
z123456789 #31422 üzenetére
Persze, csak kivételes esetben nem jó bármely sata vinyó egy sata-s gépbe, pl. egy gyári márkás pc-nél nem minden vinyót támogat a Bios. Milyen alaplapod van? De ez már tényleg inkább a "Milyen winchestert vegyek" topicba tartozik... Ott folytassuk, ha kell még valami.
-
z123456789
addikt
válasz
spiritex #31421 üzenetére
Igaz is, nem figyeltem a képeket.
Na, nekem olyan mindegyik vinyóm, hogy csak ezeket az "újabb" csatlakozókat lehet rádugni, molex csatlakozó nincs egyiken sem.
Adat+áram sata kábellel.Akkor választhatok nyugodt szívvel sata2-es merevlemezeket igaz?Olvasta ezt a wiki-t, ennek ellenére nem volt tiszta.Inkább megkérdeztem
-
spiritex
veterán
válasz
z123456789 #31420 üzenetére
A tápcsatlakozóknak semmi köze a Sata szabványhoz, a két kép is ugyanazt a merevlemezt ábrázolja, csak a fentin a molex-en kapja a tápot, míg az alsón a sata csatlakozón. Az csak egy dolog, hogy anno volt, hogy egyik, másik, vagy mindkettő kábelen keresztül való táplálásra is lehetőséget adtak.
Tehát a különbség csak a sebességekben van, de oda-vissza kompatibilisek egymással, tehát egy sata2-es lapra is nyugodtan rá lehet kötni egy sata3-as vinyót és a kábelek, csatlakozók sem változtak, ill. annyi történt, hogy elhagyták a molex-et, mert minek. Egy sata3-as vinyó egyébként sem képes a sata3-as sebességre, ez már a marketing része a dolognak...http://hu.wikipedia.org/wiki/Serial_ATA
-
z123456789
addikt
válasz
spiritex #31419 üzenetére
Elég jó áraik is vannak.Köszi szépen.
Viszont hozzá nem értésem itt folytatódna.
Sata1
Sata2
Sata3
Mi a különbség?
Ha jól tudom nekem SATA2-es mindegyik Winchesterem.A SATA1 az amikor a táp még a "régi" módszerrel hajtja a merevlemezt, viszont az adatáram már SATA kábellel történik?A SATA2 meg amikor már mindkét csatlakozó új "féle-forma"?
SATA 3-ról meg fogalmam sincs.Gondolom az már még gyorsabb, de csatlakozókat tekintve változik?Vagy az alaplapnak kell tudnia kezelni a STA3-at...elvesztem
-
spiritex
veterán
válasz
z123456789 #31417 üzenetére
Én az aqua.hu-ban még nem csalódtam, más híres cégben már igen..
(#31418) tknof1871
Erről annyit, hogy amikor egyszer ki kellett nyitnom az após gépét, volt mit látnom: 1 vinyó a helyén csavarok nélkül, a másik meg 45 fokban lógva az IDE kábelen. Ha már 4 évig úgy ment, úgy hagytam, és azóta +2 éve sincs gond a vinyókkal... Tudom, hogy ez a 45 fok így nem tanácsos, de semmi gond nem lesz csavarok nélkül! -
tknof1871
őstag
Üdv! Ha csak rövid időre teszek HDD-t a házba akkor is rögzíteni kell csavarokkal? Szóval nem áll fenn olyan veszély, hogy felemelem, odébb viszem a házat, a HDD meg csúszkál benne ide oda.
-
z123456789
addikt
Nem szorosan ide tartozik, de tavaly bajlódtam egy 1 terrás vinyóval, ami aztán feléledt, nem tudom hogyan.Minden szívfájdalom nélkül használtam egészen tegnapig.Szerencsére sejtve a problémát, csak a letöltés ment rá, szóval emlékeim szerint nem volt rajta semmi fontosabb.Beadta a kulcsot.
A lényeg hogy nincs idöm utána járni hogy mit lehetne vele kezdeni, a windows megkérdezi hogy akarom-e formázni, szóval remélem azt még megengedi, és beviszem egy boltba ahol vizsgálat után átveszik/becserélik.Ök jobban értenek hozzá, meg idejük is van rá.
Viszont helyette szeretnék venni, és ezért kérnélek titeket, hogy ajánljatok olyan webshopot, akik megbízhatóak.Inkább hiszek az itteni közösségnek, mint az árukeresö értékelöinek.Elöre is köszönöm!
-
vesir
tag
sziasztok!
jelenlegi konfigomban egy 320GB-os (rendszer) és 2 db 500GB-os (Raid 0) Samsung HDD van. az egyik 500-as behalt. volt kéznél egy 1TB-os Western Digital HDD (WD10EURS), amit beraktunk, de a bios is és a Windows kezelő is csak 32MB-osnak látta. továbbá egy USB-s külső HDD foglalat segítségével egy másik gépre is rácsatlakoztattuk, de az sem látta rendesen. az alaplapom Gigabyte GA-EP35C-DS3R. mit lehet tenni a WD HDD-val, kuka? előre is köszönöm a válaszokat! -
yossarian14
tag
Hello!
A merevlemezt Asmedia-s SATA 3-ra vagy SATA2-re érdemes kötni?
-
liksoft
nagyúr
válasz
spiritex #31411 üzenetére
És a rugalmas gyári csomagolás? Ott van sorrendben - zacsi, szivacs (hungarocell), kartondoboz. Valamint ezek a kartondobozok is nagyobb rekeszbe (konténerbe) vannak csomagolva. A nagyker bontja, és kisebb mennyiségben adja el a kiskernek. Az itteni szállításnál lehet gond. Elvileg az elsőben nem, mert annyira becsomagolták. Persze láttam már olyan monitort (régi CRT volt), melyen a villás targonca villája átment. Ez ellen nincs orvosság.
-
spiritex
veterán
válasz
liksoft #31409 üzenetére
Azt szeretném tőled kérdezni, hogy ugye annak idején mondtad, hogy minden vinyó sérültnek számít, ami esik valamennyit, annak idején konkrétan 40 cm-t, ha jól emlékszem.
A kérdésem tehát az, hogy akkor minden vinyó sérültnek minősül? Mert amíg Kínából ideér, konkrétan az ajtómig, vagy a kisker ajtajáig rengeteget zötykölődik, rosszabb esetben, egy-egy kátyúnál ugorhat is jó nagyot. Gondolom először repülőn utazva jut el a célországokba, de utána már teherautókon, esetleg vonatokon zötykölődik akár több száz km-t is, míg én át tudom venni.. Akkor hogy van ez? -
mexel
veterán
Sziasztok! Rakok össze egy gépet, és rendszervinyónak egy Western Digital WD5000AAKX HDD-t vettem. Ami furcsa, hogy amikor leállítom a gépet, amikor kikapcsol a vinyó van egy fura hangja. Egy pillanatra az utolsó hang ami jön belőle, egy kis fémes hang. Valami olyasmi mint amikor egy ventillátor vagy egy forgó alkatrész éppen hozzáérne valami fémrészhez. Ez természetes hangja, vagy várható valami gikszer? Tehát egy súrlódó fémes hang hallatszik a leállás utolsó pillanatában
-
Game78
tag
Sziasztok!
Valaki hátha tud segíteni,mert én már kifogytam az ötletekből...van egy WD500Gb-os 2,5-es hdd,fél éves .Van mellette egy Seagate 320-as,azon van a rendszer/Win7/.Sajnos teljesen rendszertelenül újraindul a gép,bluescreen,hol win32k.sys,vagy ntfs.sys -el.Már próbáltam Win8-al is másik Win7-el ,tök mind1 ,ugyanaz.Tehát oprendszer kizárva.Most lehúztam a WD-t és csak a rendszer hdd/Seagate/ üzemel és eddig minden tökéletes,úgyhogy leszűkült a kör a Wd-re.Első perctől HdSentinel fent van,soha semmi hibát nem mutatott,annyit vettem észre már 1-2 hónap múlva mikor kezdtem belakni,hogy az 1-ik mappát nehezen olvassa,de ez a fagyogatás ,újraindulás,mostanában kezdődött.Van rajta kb 300Gb adat,meg lehet oldani,hogy mentés nélkül valahogy helyrehozzam?Bár nem tudom mit is kéne vele csinálni,mert semmi hibát nem találok,se a HdSentinel nem mutat semmit.Mi lehet a gond vele?HELP---
-
spiritex
veterán
Tudnátok abban segíteni, hogy a haverom vett magának 2 db 1 terás WD MyBook-ot, és egyszerre nem tudja őket használni a win7-gépén, mert amikor az egyiket ráköti, a másikat nem ismeri fel, mert a gép azt hiszi, hogy már rá van kötve. Ez úgy derült ki, hogy mondtam neki változtassa meg az első külső vinyó betűjelét, csatlakoztassa le, majd dugja rá a másikat, de az történt, hogy akkor a másik vinyóé lett egyből az a betűjel.
Hogy lehet feldugni két teljesen egyforma WD MyBook-ot a gépre, hogy tudjon másolni köztük?
Köszi előre is! -
nandi17
tag
sziasztok
van egy adod HDD SEAGATE 2.5 500GB ( ST9500325AS ) bele lehetne tenni gébbe ?
menyiért lehetne eladni ? fontos lenne
előre is kösz a válaszokat -
djculture
félisten
Ezt a problémát már házilag nem tudod megoldani, sőt ha sokat próbálkozol a hibás drive-al már az adatmentés esélyei is romlanak. Meg kell vele keresni egy adatmentő kollégát/céget. liksoft fórumtársunkat kérdezd meg bővebb információért mert ez mechanikai hibának tűnik ő a szaki ebben.
-
gdo95
csendes tag
válasz
djculture #31400 üzenetére
Sziasztok
Nagy problémám van egy WD 500AADS HDD-vel. A gond úgy kezdődött, hogy a gép leállítása nagyon lassú volt (kb 30min). Majd másnap az indításnál a betöltés szintén kb 15 min. A HDD-t nem tudom elérni, adatokat olvasni róla. A BIOS, windows látja, de nem olvassa. A gépben 3 HDD van 1 rendszer, 2 adat HDD. Természetesen az a HDD halt meg amin a fényképek vannak. Ha kiveszem a gépből a hibás HDD-t minden rendben gyorsan működik a gép, de ha visszarakom meghall, lelassul. A HDD regenerator nem látja a vinyót. A motor működik ezt hallani. Átraktam másik gépbe, másik op. rendszerhez, live linux alá, de ugyan ez a helyzet.Ötletek? Nagyon kellennek a képek!!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 980 500GB
- SAMSUNG 4TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
- WD Black SN7100 2TB Gen4 SSD 7250- 6900MB/s
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Yoga Pro 9 (14IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4060
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest