- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
[HUN]Dani
őstag
Sziasztok!
Lenne egy elég nagy problémám a vinyómmal. Fogalmam sincsen mitől lehet az, hogy van amikor beáll a gép mint a szög. Ez azt jelenti, hogy játszom valami játékon, filmet nézek vagy akár csak internetezek és gondol egyet, puff beáll pár másodpercre vagy rosszabb esetben több percre is, aztán megy tovább ahogy eddig. Egy nap többször is csinálja hosszabb, rövidebb időközönként. Azt vettem észre, hogy ilyenkor a legmagasabb aktív időtartam felmegy 100%-ra. Érdekesség viszont hogy úgy "fagy le" a gép, hogy az egeret lehet mozgatni, ha épp fent vagyok skype vagy teamspeak ott hallják amit beszélek, de a gépen csinálni semmit nem tudok. Ritkán fordul csak elő, hogy fullosan lefagy, akkor az egér is meg minden. Hard Disk Sentilellel néztem a vinyóm állapotát, de 100% kondíciót és 100% teljesítményt mutat illetve valamivel több mint 1000 nap hátralevő időtartamot. Leformáztam többször is, tettem új operációs rendszert és nem lett jó.
Mellékelek egy SMART képet, lehet itt van a probléma.
Nem igazán értek a dologhoz, ezért is írtam ide. Ha valamilyen információra lenne szükségetek, hogy jobban lelehessen szűkíteni a hiba okát, írjátok bátran. Gondolok itt olyanra pl. memória, proci, táp, stb. Egyáltalán 100%-ra kivehető, hogy a vinyóval van a probléma?
szerk.: Némelyik program illetve játék telepítés közben is eszméletlenül bekattan. Legutóbb a metin2-t próbáltam volna feltenni, de kb 1.5cm ment fel a telepítőcsíkból 10 perc alatt, holott régen ennyi idő alatt régen az egészet feltelepítette. Ezalatt a 10 perc alatt nagyon sokszor bekattant. -
eXoGopher
csendes tag
válasz
Samsung SPS #29593 üzenetére
Szia! Rendben, köszönöm, ha megpróbáltam, írok, hogy van-e fejlemény.
-
liksoft
nagyúr
válasz
>>>W!nman* #29595 üzenetére
Tesztelni gépet, winyót. Ez pont olyan, hogy ott és akkor kell eldönteni mit és hogyan.
A csatlakozókat tudod próbálni, egyébre meg a fenti miatt nem tudok javasolni semmit.
-
liksoft
nagyúr
válasz
>>>W!nman* #29592 üzenetére
Lehet csatlakozó. De más is. Ennyi kevés.
-
>>>W!nman*
tag
válasz
>>>W!nman* #29584 üzenetére
Erre senki nem tud semmit?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Lajos11107 #29589 üzenetére
Inkább órákban számolj! Legyen kellemes meglepetés, ha többet bírt.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Lajos11107 #29585 üzenetére
Szia!
Röviden: Most tojja össze magát a drive, ments, cserélj, amíg lehet! Utána drága mulatság!
-
drunkyboy
aktív tag
válasz
mrlujoak #29575 üzenetére
Érdekes... nálam is van egy Toshiba noti, azzal hozták, mert nem indul a Windows, valószínű újratelepítés kell. A telepítés többszöri próbálkozásra sem sikerült (particionálás, formázás sem) és olvasva az esetedről megnéztem HDD Sentinellel. Bár nem tudom pontosan mikori a gép (szerintem kb két-három éves), ebben is Toshiba 320GB-s vinyó van és 0%-os
Ezek szerint direkt ilyen rövid élettartamra tervezték csak a Totyibákat.
A másik kérdésem is érvényes még mindig, miért állhat meg egy satás WD500as vinyó felismerésénél a rendszer még a biosba lépés előtt? Tegnap óta kilőttem még néhány hibalehetőséget: ha kihúzom a vinyót elindul a rendszer, másik merevlemezzel(WD640) de ugyanazzal az adatkábellel szintén működik, és másik gép rendesen felismeri a WD500ast és bootol is róla. Most már nincs sok ötletem, talán egy BIOS frissítés kell neki (bár eddig is ez a vinyó volt benn, nem hiszem, hogy ezzel változik vmi)
-
Lajos11107
tag
Sziasztok!!
Nekem ez lenne a problémám,hogy ez mit jelent :Meghibásodás várható - Attribútum: 5 Reallocated Sectors Count, Tartalék területre áthelyezett szektorok száma. Lemezfelület vagy fejek hibájára utalhat.
A lemez felületén található 485 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a hibás szektorok összefüggő területet alkothatnak.
A lemez felületén található 57 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Azonnali merevlemez csere szükséges.Ez mit takar amúgy ??
-
>>>W!nman*
tag
Hello újfent!
Tegnap előtt jártam itt egy gonddal: Win7, második vinyó egy WD 320-as, állapota [link] és [link] . Mégis, üzem közben leáll néha a winchester. Ezt az idegesítő leállást winyó felé küldött kéréssel meg tudom oldani, de pl tegnap leállást követően kattogni kezdett a vinyó és "nem jött vissza"... Ekkor kiszereltem és álló helyzetben kötöttem be a vinyót, úgy újra üzemelt, hogy ettől-e, nem tudom.
A kérdésem az, hogy mi lehet a vinyóval? Esetleg az energetikai kábele lett kontaktos? -nem babrálom a gépet, csak nagyon-nagyon ritkán, illetve azonos ágon van a master vinyóval is, tehát kb 10cm-es kábelszakaszon+csatlakozóknál(elágaztatásnál és bekötésnél) lehet a gond maximum. De inkább vinyóprobléma ez, nem?
-
eXoGopher
csendes tag
válasz
csucsbicep #29582 üzenetére
Sziasztok!
Az utóbbi időben a HDSentinel furcsán viselkedik, és nem tudom eldönteni, hogy ez tényleg valami hardveres, vagy inkább szoftveres probléma. Van egy Samsung 1 terás HDD-m, illetve egy 2 terás WD Black. Az elsőre van telepítve a Win7. A WD HDD-re soha semmilyen hibát nem írt ki, bár azt meg kell jegyeznem, ez SATA III-asra van bekötve. A Samsung HDD-re renderesen kidobja, hogy 0%-os kondíció, és RAW read error, majd visszaáll a rendes kerékvágásba, újra 100% és semmi hiba... Garanciális még, ezért megkértem a boltot, hogyha tudnak adjanak egyet kölcsönbe (160 gigás használt Samsung), amire átteszem a rendszert ideiglenesen a garanciális csere idejére. Rákötöttem egy másik SATA II foglalatra, és hasonló hibákat produkál. Elbizonytalanodtam, hogy mi lehet a hibás.
Képeket készítettem a jelenségről, és kimentettem szöveg fájlba a hiba leírását, hátha ez segít valamit:http://people.inf.elte.hu/gagsaai/hdd
Szinte a teljes gép vadonatúj. Nyáron vásároltam a tápot, az alaplapot, a RAM-okat, a processzort... Kábel cserével is próbálkoztam de a jelenség ugyan az. A Win7 most január végén lett újra telepítve. Valakinek valami ötlete van? Vagy lehet tényleg, hogy mindkét HDD-nek lenne egyforma hibája? Köszönöm előre is!
ui.: Bocs, véletlenül nyomtam a "válaszadásra", "új"-ra akartam nyomni, csak későn vettem észre...
-
csucsbicep
nagyúr
Kis segítségre lenne szükségem:
Van 1 HDD és 1 SSD. Eddig a HDD-n volt 2db win7(X64/X86). x64-et át akartam tenni SSD-re. Leformáztam a HDD-n lévő korábbi win7 x64 partícióját és feltettem egy új op-t az SSD-re. A gond az, hogy feltette, de bootoláskor egyből az ssd-n lévő wint indítja és nem látja a másikat, ami a hdd-n van és sajátgépnél is csak az SSD tárhelyet látja. Ha a HDD az elsődleges a bootnál, akkor meg csak azt. Másik furcsaság, hogy a Biosban van egy olyan menü, ahol az SDD és a HDD sorrendjét tudom állítani és van egy másik , ahol a DVD, illetve van egy "fő", ahol a DVD és SDD-t vagya HDD-t látja(tehát csak az egyiket), attól függően, hogy az elsőként említett SSD/HDD sorrendnél melyik az első! Azt akarom elérni, hogy az indításnál lássa mindkét win7-t, mert ez így gáz.
Ez már annyiban változott meg, hogy most már a HDD-t el sem indítja.
-
-
Statikus
senior tag
-
DNReNTi
őstag
válasz
#24650752 #29577 üzenetére
SATA porton csináltam a módosítást, nem az USB-n. Sajnos nem lett jó sehogy.
Közben írtak a kereskedésből, hogy természetesen kezelik gariban, ha megbizonyosodnak a hibáról... Na most mivel ez elvileg gyárilag ilyen, tehát ez a rendeltetés szerű működés... Lehet feldobom ide apróra, bukok rajta pár ezret, aztán veszek egy normálisat.
-
liksoft
nagyúr
válasz
mrlujoak #29575 üzenetére
Szia!
Ezen drive esetében a HDSentinel standard beállításában 60% körül gyors mentés javasolt, utána maximum hurcolászósnak szabad használni. De bármikor meghalhat. (A hurcolászós esetén ugye nincs adatvesztés ha meghal, csak kellemetlen, mert újra kell másolni.) 40% alatt gyakorlatilag akár használhatatlanná is válhat, mert több a gond vele mint a haszon, hogy van min cipekedni.
-
törölt tag
válasz
DNReNTi #29576 üzenetére
Nálad szerintem az USB-s keret vagy átalakító játszik közre. Ha van módod, dugd rá közvetlenül egy SATA portra és úgy módosítsd a wdidle3.exe-vel. Ha utána is érvénybe lép a parkolás, akkor biztosan nem jó arra a típusra a program. Ha viszont igen, akkor az USB-s eszköz erőlteti rá a leállásokat.
-
Sziasztok!
2009-ben vásárolt msi notim eredeti Toshiba merevlemeze (320GB) adta fel a harcot tegnapelőtt este.
MK3263GSX
Ami furcsa volt, hogy a merevlemez folyamatosan gyűjtötte a hibás szektorokat új kora óta. Havonta egyet-kettőt. Csak úgy. Pedig a notim többnyire csak otthon, asztalon, ágyban (notitartón persze) használtam, csak párszor utazott velem a városban...
Tegnapelőtt este viszont a win7 összeomlott, majd pár sikertelen indulás után nagy nehezen elindult, és a HD sentinel szerint a kondíció az addigi jó-ról közepesre, majd rosszra esett...
Aztán megint kék halál, és soha többé nem bootolt be a win7. Tegnap vinyó kiszerel, és meglepő módon a C, D és E meghajtóról az adataim gond nélkül le tudtam menteni. Ellenben a meglévő partíciószerkezettel az újbóli win7 telepítés megszakadt, illetve a C formázásakor az is.
Ezután egybe formáztattam a merevlemezt. Azt külön formáztam, látja is a másik gép a meghajtót, de a win7 így is megáll a telepítéssel...
Tegnap óta 20%-os lett a HDsentinel szerint.Ötlete valakinek? Mit tehetnék vele, vagy érdemes-e foglalkozni vele?... Az újat már megrendeltem, szóval nem ettől a rossztól függök, csak ha meg lehet barkácsolni, ám legyen, lesz egy "zúzható" külső egységem is...
Köszi!
-
liksoft
nagyúr
válasz
Statikus #29561 üzenetére
Attól, hogy parkol, még nem hibás! Ha nem hibás, miért garanciális? Ha folyamatos használatra szeretné, akkor olyant vett amit a gyár 7/24-re ajánl server-be? Mert az nem fog leállni. Ha nem, hanem spórolt, akkor viselje a következményét! - Ez a gyártó véleménye. Valahol jogos is, ha gyárt különbözőeket. A WD gyárt.
Ha a gyártó ráadásul ad ki programot a drive belső energiagazdálkodásának módosításához (ha jól tudom fejből a WDIDLE a neve), akkor meg segítséget is ad! Azt nem tudom, hogy ehhez a típushoz is használható-e, de ennek utána lehet járni.
Szeretném ezen túlmenően felhívni a figyelmedet arra, hogy a gyártó pontosan meghatározza a terméke mikor garanciális. Mégpedig akkor, ha a saját diagnosztikai programja hibakódot ír ki a drive tesztelésekor! Az, hogy Neked ez nem tetszik, és vélt hibákra (vélt hibás működésre) rögtön a garancia nagyágyúját veszed elő, a tulajdonosnak, és a kereskedőnek is egyaránt problémát okoz! Mivel ezt sokan olvassák, nem is egyszeri esetben, hanem akár hónapokra generálhatsz felesleges, nem garanciális áradatot a kereskedőkre. Elárulom, azonnal, vagy teszt után vissza fogják adni a felhasználónak csere nélkül, mert NEM HIBÁS! Viszont mindenkinek rossz!
Megkérnélek, hogy a garancia "ágyúját" CSAK akkor emlegesd, mikor annak valós alapja van!
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Ha a 2TB-s WD20EARS vinyóm a HDSentinel szerint 94%-os (nemrég még 98%, vagy 100% volt), de a WD saját Data Lifeguard Diagnostic progija szerint meg hibátlan az Extended tesztben, akkor mi lehet a helyzet valójában?
Köszi!
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Pár napja kértem segítséget, 2db kattogó 500GB-os winchesterrel kapcsolatban. Az egyik valahogy "megjavult", miután visszaraktam a PC-be a külső rack-ből, a másik sajnos nem. Ennél viszont azt tapasztalom, hogy fel sem pörögnek a tányérok, és csak 10-15 másodpercig kattog, utána teljesen hangtalan. Elképzelhető, hogy egy elektronika csere megoldaná a hibát? -
Statikus
senior tag
-
DNReNTi
őstag
válasz
DNReNTi #29560 üzenetére
No megtaláltam a hiba forrását. Ez a modellszámú lemez firmware hibás. 8 mp után parkoltatja a fejet, ezáltal extrém módon növekszik az indulások száma és extrém módon idegesítő. A WDIDLE3 sem segít. Remélem nem fogják azt mondani az üzletben hogy ez rendeltetés szerű működés mert szétmegyek.
Tehát nem árt óvakodni a WD5000BPVT-08HXZT3T modellszámú vinyótól.
-
drunkyboy
aktív tag
Üdv! A sok kérdés után én is szeretnék érdeklődni a szakiktól:
Windows 7 újratelepítést szerettem volna végezni egy régebbi gépben egy WD500as satás vinyóra, előtte a szükséges adatokat persze lementettem egy másik vinyóra egy másik gépen.
Az installt pendriveról csináltam (a régi gépen), partícionáltam, formáztam olyan méretűre, ahogy előtte is volt.
A telepítés végig is ment az első újraindításig, és mikor be akartam menni a biosba (hogy a vinyóról induljon a rendszer) a vinyó felismerése után megállt (azon a képernyőn, ahol felismeri a bill-t, cdrom-ot stb). Próbáltam többször is, de mindig ugyanott áll meg, de nem fagy le, csak áll. Vártam kb 20 percet de semmi. Viszont mikor lehúztam a vinyót indítás előtt, utána meg be tudtam lépni a biosba, indult rendesen.
Gondoltam kipróbálom a másik gépben, ott meg minden rendben működött, látta a bios, tudtam is folytatni a telepítést.
Viszont most, hogy már felállt a win7, a régi gép még mindig megáll a vinyó felismerésénél, és ez gond, mert abban gépbe kellene neki működni, és eddig is abban volt, tegnap újrainstallálás előtt még rendben működött.
Szóval mi történhetett azóta?
-
A6avant
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Van egy olyan gondom,hogy kaptam egy wd 250GB HDD-t ami a garancia ellenőrző oldalon garis-de nem lehet regisztrálni a terméket -pedig felismeri,hogy mi az stb.
Abban kérnék segítséget,hogy hogy tudom le gariztatni papírok nélkül a sértetlen hibás hdd-t.Köszönöm hogy elolvastad-és ha segítesz stb. azt meg még jobban!
Chriss
-
WeeFeeri
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy ssd-t és amikor telepitettem rá az oprendszert akkor lehúztam az alaplaprol a hdd-t hogy ne zavarjon be. A telepítést és a driver telepítéseket követően visszadugtam a hdd-t ha inditom a gépem akkor felpörög lehet hallani de amikor benn vagyok a sajatgepbe vagy valamilyen programba akkor nem látom sehol a hdd-t. mi lehet a gond? -
Lajos11107
tag
Sziasztok!!
Nekem ez lenne a problémám,hogy ez mit jelent :Meghibásodás várható - Attribútum: 5 Reallocated Sectors Count, Tartalék területre áthelyezett szektorok száma. Lemezfelület vagy fejek hibájára utalhat.
A lemez felületén található 485 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a hibás szektorok összefüggő területet alkothatnak.
A lemez felületén található 57 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Azonnali merevlemez csere szükséges. -
liksoft
nagyúr
válasz
DNReNTi #29558 üzenetére
Pont ugyanilyen? Mert ha a firmware más, már máshogyan viselkedhet. Nem rossz a parkolás, mert a lemezt kíméli. A WD különböző beállításokkal kísérletezik, hogy a leghosszabb élettartamot ki tudja hozni. De még az is lehet, hogy újabb típusú mechanika van nálad régebbi típusjelzés alatt. WD időnként gariban elkövet ilyent (ha kifogyott az eredeti, akkor másik hasonlóval helyettesíti eredeti típus alatt).
Pont itt van szó a parkolgatásról.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Statikus #29557 üzenetére
Most jár 45-nél az indulások száma. A 21 óta 1x volt kikapcsolva a gépem. Lehet is hallani hogy kb 20-30 mp inaktivitás után a vinyó leáll, aztán pl ha elkezdem használni megakad és hallani ahogy felpörög. Másik USB dobozban is ezt csinálja.
Még SATA porton kipróbálom majd.
Viszonyításképp a pontosan ugyan ilyen másik lemezem másfél hónap alatt most jár 60 indulásnál. Ez másfél nap alatt majdnem utolérte.
-
Statikus
senior tag
válasz
DNReNTi #29535 üzenetére
Próbáld ki nem usb-n, ha úgy is kattog, akkor vidd vissza, ha nem kattog, akkor cseréld ki az usb-s cuccot.
Én egy most vásárolt több tízezer forintos cuccnál nem engednék meg semmi hibalehetőséget, főleg nem egy adattároló eszköznél.
Ha az egyik kattog, a másik nem kattog, akkor valószínűleg rossz, cseréljék ki.Miért ír ki 21 indulást? Mert minden egyes kattanás egy új indulást jelent a fejnek, ugyanis a fej mozgása kattog - parkoló és a munkaterület között.
-
DNReNTi
őstag
Esetleg erre van tippje valakinek? Küldjem vissza?
-
Altradan
tag
válasz
>>>W!nman* #29549 üzenetére
Ühüm, megvan, és kit kell nézni pontosan?
-
Statikus
senior tag
válasz
yoogie #29544 üzenetére
Szia!
Érintkezési hiba, amitől a fej nem tud pozíciót találni, ezáltal nem látsz partíciót, csak magát a hw-t win alatt.
Fagyasztóba (most akár párkányra ki) vele (mint ahogy a video alatt javasolják is), majd dugd be hidegen gépbe.
Nekem pontosan ilyen hangú hibám volt, mozog a fej ki-be, próbálkozik, de nem jön össze neki, majd idővel a motort is leállítja. Kb fél óra másolást bír egy hűtéssel.Amíg nem ismertem ezt a fagyasztásos technikát, 3 napon keresztül másoltam 4-5 kB/sec sebességgel - feleslegesen.
Hűtés után simán viszi a normális tempót, 35 MB/sec-el, hiba nélkül leszedtem róla mindent.Javaslatokat kaptam, át kellene melegíteni a forrasztásokat, amennyiben a lemez hibamentes, tovább fog működni rendesen - de még nem jutottam el odáig, örülök, hogy lejött róla minden.
Ja, a lemezen nincs egy bad sector sem, tehát tuti, hogy érintkezési, kontakt hiba.
-
Altradan
tag
Sziasztok! A problémám a következő. Bármikor meg akarom kapcsolni a gépet, bootolás helyett jön a felirat, hogy "DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER". Restartolok egyet, és minden megy tökéletesen. Napi szinten 2-3x előfordul. Elég idegesítő, mit lehetne tenni? Próbáltam mozgatni kicsit a kábelek, ki is cseréltem.
-
yoogie
aktív tag
Szerintetek az ilyen jellegű hang milyen eredetű problémára utalhat? Esetleg elektronika?
-
>>>W!nman*
tag
válasz
>>>W!nman* #29540 üzenetére
Közben sikerült életet lehelnem bele. Kiszedtem, állítva van most bekötve és működik. Most mentek le róla minden fontosat...
Milyen progikkal lehetne megnyúzni a vinyót HDD Sentinelen kívül? -Most 1 dvd-írása közben ment el belőle az áram... HDD Sentinel meg csak lapít...
-
Kokkantas
senior tag
Hali.
Volna egy 500 gigás WD vinyó amin a Hard Disk Sentinel szerint 34 bad sector és 17 gyenge van. A gép azt csinálja, hogy néha másodpercekre-percekre beáll s nem csinál semmitm utána megint jó egy ideig. A vinyón levő hibák okozhatják ezt a problémát? -
meko1
tag
korábbi hozzászóló szerint megnéztem a hddregeneratorral a saját winchesteremet,amelyre korábban a hdd
sentinel kiváló teljesítményt és 50%os kondíciót jelzett!A 35 szektor javítása/?/ után ez most 5%os kondició!,
az Ashampoo hasonló programja még mindig azt mondja:a tlejesítmény 90,a kondició 80%,mit jelenthet ez,
kinek higgyek?/netán orosz barátunk(hddregen) programja nem javít,inkább ront>>tapasztalat?/Vagy?üdv -
>>>W!nman*
tag
Sziasztok!
Van egy winchesterem, ami mostanság, üzem közben leállt. Párszor fordult elő, nem foglalkoztam vele komolyabban. Ma viszont ugyanez lett és nem tudtam visszahozni a bevált módszerrel: (Total Commanderben egyszerűen "kértem" a winyótól valamit és újra felpörgött). Most hallom, hogy kattog halkan...
Sajnos HD Sentinels e küldött semmi riasztást és most eltűnt sajátgéppől is a 2 meghajtója, így HD Sentinelből is...:S Most mit lehetne csinálni?
-
roli483
csendes tag
Hello van egy WD5000AVDS-63U7B1 merevlemezem. Partíciót szeretnék létrehozni rajta de azt mondja nem inicializált terület,és a lemez offline ba van.semmi végett nem akar offlineba menni.tudnátok tanácsot adni. köszi
-
Statikus
senior tag
Természetesen ártasz, mi van, ha éppen akkor húzod ki, amikor mozog a fej valami miatt. Koccan a fej, kuka, legjobb esetben írás közben húzod le, csak adatvesztés...
LEVÁLASZTÁS, a pendriveroknál sem véletlenül kellene leválasztani, bár én azt magasról le szoktam kakkantani, miután a másolás megtörtént...
-
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Vettem ma egy WD5000BPVT vinyót. Használat közben a lemeznek van egy elég kétségbe ejtő kattogó hangja, kb mint 14-15 évvel ezelőtt a 10 gigás Quantum-oknak.
Ráadásul állandóan leáll. USB-n használom és eddig 2x dugtam be a gépbe, ennek ellenére a HDD Sentinel 21 indulást ír. Ha fél percig nem használom már megáll. :/ Elég idegesítő. Egyébként viszont működik, félek ezt így nem kezelnék gariban.
Mit tehetek?
Energiagazdálkodásban a HDD kikapcsolása: Soha, USB szelektív felfüggesztése: Letiltva.
Van még 2 ilyen lemezem. Ugyan ilyen USB dobozban. Azok jók.
-
Dr. Akula
félisten
-
cecil
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen sata-s hot-swap racket:
[link]Hogy tudom beállítani win7 64bit alatt, hogy a hot-swap működjön és ne kelljen miden ki-berakáskor kikapcsolni a gépet?
Alaplap: ASUS P5K PremiumKöszi!
-
gavai
csendes tag
Sziasztok!
A szgépen lefut a post, majd fekete a képernyő a monitoron, de nem kikapcsolt fekete.
K8N alaplap van IDE és SATA 1-es csatoló is, 160 GB-os IDE merevlemezt kivettem, 400 GB-os SATAII-re minden gond nélkül feltelepül a WinXP. A 160-ast is csatlakoztatom minden OK. Sentinel a Win, Hddregenerátor, mind 100%-osnak mutatja. Tesztek is jónak mutatják. Ha visszataszem indítólemeznek, ugyan úgy a fekete képernyő. Mi lehet a baja? -
Statikus
senior tag
válasz
Darko_addict #29527 üzenetére
A ki-bekapcsolgatás a legkárosabb egy hdd-nél.
Ha nem torrentezel, tudod, hogy este 10 után már nem használod, akkor szerintem fixre állítsd be, hogy 10-kor álljon le, illetve, ha mégis be kell kapcsolnod éjjel, szerintem fél óra is elég. Ha filmet nézel, befejezed, fél óra múlva kikapcsol. -
Darko_addict
őstag
Sziasztok.
Nincs probléma a HDD-vel, csak tudom, hogy értetek hozzá.
Vágom, egy WDC Green 3TB (EZRX) nem NAS-ba való (Synology DS213), de így alakult, majd valamikor lehet kerül mellé egy RED is.
A NAS otthoni használatban van, nem kell 24/7 fusson, ezért beállítottam neki, hogy 1 óra használat nélküli üzemben hibernálja magát (nem a NAS, csak a HDD). Mennyire káros, ha parkolgatja a fejét? Állítsam kicsit többre ezt az időt? Éjszaka (1-2 után) pl. nincs használva. -
Statikus
senior tag
válasz
panpeter92 #29524 üzenetére
Általában az a winchi dolgozik amelyiken a windows van.
A tárolón, ha nincs torrentezés, egyéb mozgás, az nem mozog akár napokon keresztül.Itt a HD Sentinel egy megfelelő program. Shareware, valamennyi ideig működik vásárlás nélkül is.
http://www.hdsentinel.hu/download.php
Ez nagyon sok infót magyarul kiír az összes HDD-ről, SDD-ről, ami a gépedben van, még a külső USB-s winchikről is, ha rádugod.
Ha valami hibát észlel, kiírja, figyelmeztet mindenre.
-
panpeter92
tag
-
Statikus
senior tag
válasz
panpeter92 #29522 üzenetére
Amikor nem nyúlsz a géphez, nem csinál semmit, akkor is néha a windows dolgozik, nem tudom pontosan mit, de pld. időt ellenőriz, indexel, ment valamit...
Teljesen természetes, hogy néha kattan és ezzel egyidőben felvillan a HDD led a házon.Javaslok egy smart kiolvasást.
Ha még soha nem csinált ilyet, vagy nem ilyen hangon kattogott, akkor kell elkezdeni aggódni. -
panpeter92
tag
Hali
Olyan problémám lenne, hogy az mitől van, hogy mikor a gép dolgozik, netezek, másolok, stb, akkor kattog a merevlemezem? Van hogy nem csinál semmit a gép, és ilyen hangot ad ki, mint valami akadozás, kattogás, morgás. -
makkai
aktív tag
válasz
Zügynök #29518 üzenetére
A biosba sem tudok belépni, úgy akad meg. A2-es hibakódot ír az alaplap.
Visszatettem a mobilrackbe, Inteles SATA vezérlőre kötöttem vissza, a biosban hot plag-ra állítottam és ha betölt a rendszer, akkor kapcsolom be a kulccsal a SATA-s 5,25" helyre beszerelhető mobilrack-et.
Egyenlőre így tudom megoldani, de remélem valami megoldás lesz rá, valaki ötlete alapján, vagy alaplap bios frissítés formájában. -
Zügynök
tag
Sziasztok,
vettem egy Samsung HD204UI 2 terrás hdd-t, de nem ismeri fel a BIOS a gépben. Tulajdonképp azt sem tudom, jó-e egyáltalán? Van valaki, akinél ki lehetne próbálni Pesten?
-
liksoft
nagyúr
Vagy érintkezési hiba, vagy túlmelegedés/hibás tápellátás miatt a vezérlés vacakol.
A gyári tesztprogram hibaüzenete a mérvadó. Ha az hibakódot ad, és van garancia, akkor jogos a garanciális csere, még ha a Sentinel és más programok hibátlannak is mutatják. Ritka, de lehet ilyen állapot. -
panpeter92
tag
Hali
Bocsi, ha olyan kérdés, ami már volt, viszont nincs időm átnézni az előzőeket.
Olyan problémám lenne, hogy az mitől van, hogy mikor a gép dolgozik, netezek, másolok, stb, akkor kattog a merevlemezem? Van hogy nem csinál semmit a gép, és ilyen hangot ad ki, mint valami akadozás, kattogás, morgás. -
meko1
tag
kedves fórumozók,más fórumról ide kerülvén,elnézést,ha a sokéves beszélgetések végigolvasása nélkül
kérdezek,winyóm bekapcsoláskor/akár a gép saját,akár külső doboz tápjáról/többször felpörögve,klattyogva
indul---már üres,de a formázást nem tudja befejezni a gép----,hdd-elemző/sentinel pl<bár ilyet az sosem fog
kimutatni,szerintem/programok szerint persze semmi baja,sokak szerint nem is javítható,viszont 500gigás
wd,nem dobnám el másfél évesen,mit lehet tenni?tanácsokat,javaslatokat köszönöm üdv -
Dr. Akula
félisten
válasz
Dr. Akula #29508 üzenetére
Közben találtam infókat az ASUS U3S6-ról, elvileg NEC chipes USB 3.0 vezérlője van ([link]). Ugyanakkor felhasználói vélemény szerint "I have, it's complete crap and every single review has shown it to be crap.", ez viszont nem jó jel. Már a NEC-ben se lehet bízni? Vagy mitől függ ez?
Nem akarok újabb szart venni, inkább előre tájékozódnék.
-
Dr. Akula
félisten
Kéne valami USB 3.0 vezérlőkártya, ha már az alaplapi ASmedia vezérlő egy rakás szar. A kérdés hogy milyet? Ezeket néztem ki első körben:
ASUS U3S6 - PCIE x4 sávszélesség, de ki tudja milyen vezérlő? ASmedia? Az nem kéne.
Trascend TS-PDC3 - PCIE x1, vezérlő kérdéses.
König PCIE2USB3 - PCIE x1, NEC vezérlős.
Valakinek van tapasztalata valamelyikkel? Esetleg másikkal, ami tutira bevált (képes TB-okat átmozgatni lehalás nélkül)? Van egy noname NEC chipes PCIE x1 vezérlőm, de az meg se mukkan ha rákötök valamit, hiába NEC.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
djculture #29504 üzenetére
Ha SLC lenne a 840-es az nagyon is jó lenne, ugyanis az SLC (Single Level Cell) a legjobb (és egyben legdrágább, pl: Intel X-25E, "vállalati" jelzővel hirdették mindig is, ami legalább 2-3x árat jelent) sebesség és tartósság szempontjából. Azonban ez csak TLC (Triple Level Cell), ami a jelnleg létező leggagyibb megoldás. A 840 Pro az MLC (Multi Level Cell, ez 2 bitet tárol 1 cellában, az SLC és TLC között van, ez a "tipikus"). Emellett ha jól tudom kisebb csíkszélességgel készül, ami ugye nem épp a tartósságnak kedvez.
Lehet még kapni 830-ast (a legjobb MLC-s, SATA3-as SSD), nem fut ki olyan hamar. De linkeltem párat innen a PH-ról is, azok biztosan kaphatók. Ha nincs, akkor inkább 840 Pro, ami szintén MLC, és gyorsabb kicsit a 830-nál, cserébe némileg drágább, de még mindig megfizethető. Jó alternatíva az OCZ Vertex4, vagy bármilyen egyéb Marvell vezérlős SSD. A lényeg hogy SandForce-ot ne! Nem olcsóbb, de szarabb. Az Intel 520 pl. SandForce, ellenben a régebbi 510-es az meg Marvell, biztos Szalacsi Árpi volt a fejlesztési felelős náluk. Ugyancsak Marvell az OCZ Vector, ez se lehet rossz.
Összefoglalva: a legtutibb a Samu 830, ha ez nincs, akkor kicsit jobban zsebbe nyúlva 840 Pro, vagy OCZ Vector, OCZ Vertex4 (és a többi Marvell chipes, mert van még jópár). Ugyan csak SATA2-es, de abból a legjobb az Intel X-25M, ha ilyet még sikerül valahol kifogni, az is jó vétel (van ilyenem is, nem látok érzékelhető különbséget a Samu 830-hoz képest).
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Nem szeretnék offolni, de van olyan átalakító amivel SATA winyót át tudok alakítani IDE-re?
A választ előre is köszönöm!
Üdv.
-
Statikus
senior tag
SSD-re miért nem írja senki a Corsaireket?
Force GT pld.Nem azért mert nekem ilyen van, de fél éve hibátlanul használom, rendszer van rajta, a Desktopot sem helyeztem el róla, pedig azt használom rendesen, amikor fileokkal dolgozom. Odarakom, megnyitom, letörlöm stb.
Konzisztencia 100%, minden frankó, nulla hiba. -
-
Dr. Akula
félisten
válasz
djculture #29498 üzenetére
Ezek SandForce vezérlősek, messziről kerülendők! Ami jó: Samsung 830, OCZ Vertex 4, vagy Intel X-25M. A Samsung 840-ből meg csak a Pro ami jó, de az némileg drágább.
Nem kell nagyot venni, az SSD oprendszerre + felinstallált programokra, játékokra való, tárolásra ott a TB-os vinyók. De nagyból is ki lehet fogni alkalmi vételt, 512-es Samu 830 75k-ért.
-
G-lader
tag
Sziasztok!
Adott egy 5 napja használt (szóval új) Toshiba MK5061GSY 7200Rpm-es 750GB-os laptop winyó, ami kiírta hogy van rajta 1 BadSector. Laptop gyári szoftvere visszahozta, azóta nincs rajta hiba, viszont a HDD Sentinel napi 1-2-szer "Head Flying Hours" hibát ad. Na ilyenkor mi van? Ezt ugye gariban nem hiszem hogy elfogadják, mivel a gyári program szerint rendben van, de HDD Sentinel meg rendszeresen hibát dob. Használjam így és várjam ki míg beszarik, vagy lehet ezt a beszarási folyamatot valahogy gyorsítani, esetleg hibát reprodukálni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital WD Red Plus 3.5 12TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD120EFBX), új
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 445 G8 - Ryzen 5 5600U I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest