- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
Új hozzászólás Aktív témák
-
wmati
addikt
válasz
sityupityu #28398 üzenetére
rosszat, de megnézem videót még egyszer hátha tévedtem. Ez alapján szétkaphatod a sajátodat
Sajnos jól láttam videón
-
djculture
félisten
válasz
sityupityu #28398 üzenetére
Annyi hogy akkor egy sima keret megvásárlásával nem javítható sajnos.
-
-
wmati
addikt
válasz
sityupityu #28396 üzenetére
Tessék így kell szétszedni, de ahogy néztem nem sima hdd van benne
-
-
wmati
addikt
válasz
sityupityu #28394 üzenetére
Milyen fajta ?
-
-
wmati
addikt
válasz
sityupityu #28392 üzenetére
Közvetlenül a hdd -n szétszeded és megnézed milyen
-
-
djculture
félisten
válasz
sityupityu #28390 üzenetére
Ha a vezérlő hallt be akkor javítható az egész ha a hdd hallt meg benne akkor adatmentő cégek tudják csak javítani. Annyit megtehetsz hogy megnézed milyen vinyó van benne, normál satás vagy usb vezérlő van direkt a vinyón. Ha satás van benne akkor egy 2,5 külső vinyó kerttel működni fog tovább valószínűleg az döglött meg.
Egy biztos hogy rossz állapotban ne próbálkozzál vele, mert ha a keret a rossz a vinyót is kinyírhatja. -
-
djculture
félisten
válasz
sityupityu #28387 üzenetére
A külső vinyók ilyenek sajnos, általában az usb vezérlő szokott bedögleni, gyakori hogy a vinyóra integrálják rá sajnos a vezérlőt.
-
Simivok
senior tag
Hello!
WD20EZRX vinyóm seek hangja annyira halk hogy szinte meg sem lehet hallani. Viszont van egy olyan nagy éles hang időnként amire felhívta a figyelmemet. Nem tudom természetes-e..., illetve nem szeretném hogy emiatt lemenjen a kondíció 100-ról hiszen a lassan 4 éves vinyóm tökéletesen teszi a dolgát, akkor nehogy már
egy pár napos vinyó megadja magát.
Ha jól tudom ez a parkolópályára való állítás hangja. Ezt ha jól tudom wdidle nevű dologgal lehet elhúzni.
Kérdésem: a wdidle alkalmazása segít-e valamit, (vagy rontja a helyzetet), tehát ha elrontok valamit akkor kukázza a vinyót? Illetve jár-e garanciavesztéssel? Mert tegyük fel kikapcsoltam a parkolást, és így is elromlik akkor nem akarom hogy visszaküldjék úgy hogy az én hibám volt... -
Közben a tévére is csatlakoztattam,és ott is ugyanaz. Tehát a lényeg,hogy szgép és a tévé is felismeri az eszközt csak mind a kettő szerint nincs adat rajta. És hát a probléma forrása gondolom amit már előbb is írtam,hogy egyszerűen nem hajlandó "beindulni" a hdd,csak azt a fura hangot adja ki.
-
Sziasztok.
Lett egy kis problémám a WD Elements 2.5"-os külső vinyómmal. Amikor rádugom a gépre ahelyett,hogy elkezdene felpörögni csak egy szakaszos,halk búgó hangot hallat. Egy másik vinyómnál tapasztaltam már olyat,hogy ha nem megfelelő kábellel van használva akkor csak kattog. De itt nem a kábel a gond(másikkal is ki lett próbálva),és a tünetek sem ugyan olyanok. Egy idő után ezt abbahagyja,és a számítógép ki is írja a nevét és hogy az eszköztelepítés megtörtént(ami egyébként már persze réges rég meg volt).
A lemezkezelőnél látszódik a cucc,ahol már eleve érdekes adatokat ír a gép. Többek között az 1 TB-os vinyót 2 TB-osnak érzékeli.Viszont a csatlakoztatott eszközöknél nem is található,nem látja a gép. Amin nem is csodálkozom,mert mint írtam,maga a hdd nem is búg,nem működik. Mi a fene történhetett vele? Szervizbe vajon helyre tudják hozni? Tegnap tettem még rá filmet,nem volt semmi baja. Ráadásul nem egy agyonhasznált darabról van szó,alig múlt egy éves. Viszont filmgyűjteményem egy komoly része van rajta(szinte majdnem tele van),úgy hogy tisztára kivagyok most.
Ütés nem hiszem,hogy érhette,külsérelmi nyom nincs rajta,a családban meg senki nem jelentkezett,hogy tett volna valamit vele.
Szerintetek? Van rá esély,hogy tudják javítani? Lehet,hogy csak valami kis "biz-basz" szált el benne amit lehet cserélni?
-
-Christoph-
csendes tag
Ok. Ezer köszönet!
-
djculture
félisten
válasz
-Christoph- #28382 üzenetére
Ja azok, annyiba különböznek hogy a tied ata133 az enyém meg ata100-as.
-
wmati
addikt
válasz
-Christoph- #28381 üzenetére
Remek, jó kis hdd
-
djculture
félisten
válasz
-Christoph- #28378 üzenetére
2B020H1? Ha igen akkor ezek ilyenek, nekem is van az is motor hangos de szerencsére nem vészes. 10 éves hdd-k és még mennek ez nagy szó!
-
wmati
addikt
válasz
-Christoph- #28378 üzenetére
Izgalmas hangja van, hdd sential mi mond ?
-
-Christoph-
csendes tag
Üdv!
Régi 20 gigás Maxtor winyónál mennyire egészséges, ha ILYEN hangot ad? A magas hangra gondolok, ami a 9. másodpercnél egy pillanatra alábbhagy. Másik, már orvosolt probléma miatt került hozzám a gép, viszont eléggé feltűnő a szokatlan akusztika. Beteg HDD-hez még nem volt szerencsém, úgyhogy hozzáértő vélemény nélkül nem akarom a tulajt új winchester beszerzéssel fenyegetni.
Bár a felvételből nem derül ki, de a gép alapvetően teljesen korrekt hangerőn üzemel, egyedül az említett HDD hangos, viszont az is elviselhető. "Laikus" könnyen betudja a "gép hangjának".
(És bocs a hangminőségért, mobilomnak nem erőssége a hangrögzítés.) -
djculture
félisten
válasz
Mezga Aladár #28375 üzenetére
Ez még akár cache memória hiba is lehet. hd tune error scannél ha változik a hibás szektorok helyzete folyton akkor az lesz.
-
djculture
félisten
válasz
Mezga Aladár #28371 üzenetére
Meghibásodott a logika ami a smart eseményeket kezeli. Le kell futtatni folyamatos írási olvasási teszteket hátha megoldódik.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
zoltan7611 #28368 üzenetére
Szerintem sehogy.
-
zoltan7611
csendes tag
Sziasztok,
Egy Lenovo Ideapad HDD jelszavazásával akadt gondom. Egy "vicces" kollega, akitől már megvált a cég, átírta a hdd jelszót (szerencsére a BIOS jelszót nem), így a bios-ba be tudok lépni, de sajnos a hdd jelszót ekkor sem tudom törölni, mert ha a hdd bent van a gépben, akkor még a bios-ba lépést megelőzően kéri a hdd jelszót... ha kiveszem, akkor persze be tudok lépni a bios-ba...
Kérdésem, hogy van-e ötlet, hogy tudom a hdd jelszót kiütni ez esetben?
(megjegyzés okoskodóknak: a gép a munkahelyemé, nem lopott, bárkinek, aki érdemben segítséget tud nyújtani, meg tudom mutatni a gép számláját, etc.) -
Simivok
senior tag
Hello!
WD20EZRX vinyóm úgy néz ki rosszalkodik. Időnként elég nagy kattanásokat hallatt ki magából. Biztos parkolja a fejet. Hogy lehetne ezt kiküszöbölni? Nem vagyok jártas ebben a témában, mivel csak ezzel a vinyóval volt még bajom. -
peter889
őstag
Sziasztok!
Itt leírtam a problémámat:
[link]Szívesen veszem a véleményeket/segítséget a probléma megoldásához.
Éppen most beszéltem az üzlettel, ahová a garancia szól, és azt mondták, nekik a Sentinel nem mérvadó. A Samsung weboldaláról kell letölteni valami es tool programot, és annak a teszteredményét veszik figyelembe.
Valaki nem tudná belinkelni, pontosan honnan tudnám letölteni?Ráadásul, ha cserére kerülne sor, Samsungra nem is tudnák becserélni, csak Seagete-re, mondván a Seagate vette meg a Samsungot.
-
Csaszykj
aktív tag
Személy szerint, HDD Regenerator (reges változat) -al próbálkozok a szaporodó gyenge szektorok javításával.
Igaz, rengeteg idő, pláne nagy winyóknál, de eddig fogjuk rá, "bevállt". -
NLZ
tag
Sziasztok!
Új alaplapot üzemeltem be, ezért előtte levittem a gépemet az udvarra és kifújtam porszívóval, felületesen, mert hideg volt már az este. Ezután kiszereltem régi alaplapot, beraktam az újat, visszadugtam a vinyókat, de az egyik megadta magát.
Induláskor ütemesen, másodpercenként egyet kattog, a biosz felállása megáll. Néha nem kattog és továbbmegy nehezen, de akkor meg az (újratelepített) windows akad meg az indulásban.
Néztem már a másik tápcsatival kábellel, de nem az a gond, a többi vinyó megy szépen.
Azért nem értem, mert előtte flottul működött a drága, elég sokat, még az alaplapcserés művelet előtt közvetlenül is.Szerintetek mi romolhatott el benne és mitől? Javítható az ilyen?
-
peter0117
tag
Hello! Van két asztali gép ha winchestert cserélek akkor nem lesz semmi bajuk? Azért akarom mert az egyik vinyó vírusos és közvetlen internetkapcsolattal tudom csak kiirtani amit csak egy másik pcnél tudom megoldani. semmi probléma nem lesz azzal a géppel amibe átrakom?
-
McDog
aktív tag
válasz
deenee20 #28342 üzenetére
Ha a javításon az adatmentést érted:
http://adatmentes.kralik.hu/
Az adatmentés topicban kérdezd liksoft-ot róla, az ő adatlapján találtam. és amilyen segítőkész itt a fórumon az említett cégben is szerintem 100%-ban meg lehet bízni. -
deenee20
csendes tag
Aki tud segíteni kérem írjon privit
Elromlott egy WD500 as HDD-m
előzmények kondíciója oktalanul elkezdet egyik naprol a másikra drasztikusan csökkenni míg most már el sem indul a biosz sem látja csak felpörget kattog és ujraindul a HDD majd kezdi elölrör
Tud valaki olyan ember ajánlani aki esetlegesen megtudná javítani ???
-
-
madmike
őstag
válasz
peter889 #28336 üzenetére
Nem csak a bas sectorok vannak. Probáltam lefuttatni egy bad sector javito progit, de az nem futott le olvasofej hiba miatt. Néhány napja a HDD sentinel még "csak" 2xx bad sectort és 2xx gyenge szektort irt, aztán mára 463 bad sector és 2 gyenge szektor lett. Most 10%-osnak irja a kondicióját, akkor 7-nek irta.
-
peter889
őstag
Szóval nekem egy Samsung winyóm van, még garis, 21 gyenge szektorral, egyéb hibáról nem tudok. Csütörtökön tudom megkérdezni a boltot. De félek, nehogy félretájékoztassanak. (Jártam már pórul, csak mert egy üzlet nem akart fáradozni a cserével.)
Nem tudom mi a szabály, milyen esetekben kötelesek cserélni. -
peter889
őstag
válasz
madmike #28323 üzenetére
Szia! Ezt nem értem: van a winchestereden 463 hibás szektor, egyéb hibák, de a Sentinel szerint a garanciális csere még nem lehetséges. Leminősítette 10%-ra, de még tovább kellene várni, hogy tovább romoljon.
Nyilvánvaló, hogy a 463 db. szektornyi hely kicsinyke töredéke a teljes HDD-nek, de ugye arról is van szó, hogy az állapot bármikor tovább romolhat, adatok tűnhetnek el - gondolom én.Többieknek:
Ha szépen lassan romlik a HDD, van vagy nincs reális esélye az adatok eltűnésének?
Előbb mindig a gyenge szektor jön, arra később nem történik írás, aztán további romlás esetén hibás minősítést kap a szektor?Köszönöm előre is.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Egy HDD-n mennyi hibás/gyenge szektornak kell lenni ahhoz, hogy garanciálisan becseréljék?
Köszönöm előre is.
-
Rommel6600
őstag
válasz
liksoft #27834 üzenetére
Ha letöltök (ugyan 25megabit a net de 700Kbyte-ra van lekorlátozva a uTorrent) vagy a vinyó aktivitás nagy, egyszerűen lefagy a gép. Úgy frankón fél-egy percre megáll, egér vagy eltűnik van vagy nem, aztán egyszer csak megy minden tovább (youtube, zene, torrent újraindul, egér is megjön) de csak egy fél-egy perc szó szerinti állás múlva.
További jellemző még, hogy amikor lefagy a gép egy katt hallatszóik a vinyó felől. Utorrent szerint a lemez túlterhelt 100%, stb. Ha korlátlan sebességgel töltök 25megabittel kb egy percen belül lefagyogat, ha a mostani korlátozással akkor "csak" kb 5-10 percenként.
Nemrég tettem fel a win7 ultimate-et (32bit asszem), előtte vista 64bit volt fenn. Azzal nem volt ilyen probléma, csak maga a gép volt lassúcska. Win7-el ugyan valamivel gyorsabb lett, de így viszont nem lehet letölteni használat közben, meg a folyamatosan leakadó vinyóval nem lett túl tisztább és szárazabb az érzés.
Ez mind egy 2008ban vásárolt notebookkal történik, tehát már nem mai gyerek.
Kérdéseim:
Ez lehet vmilyen szoftveres (akár driver, akár a windows7) probléma tünete? Mert nem emlékszem, hogy a vista alatt ilyet produkált volna, és letölteni is tudtam 10-20 megabit környékén még a nyáron - emlékszem.Az utolsó hozzászólásom óta kivettem a notiból a vinyót és lefuttattam rajta a gyári WD lifeguard diagnostic kis- és nagy tesztjét (quick és extended): mindkettő jó eredményt adott. De egy hdd smart progit is feltettem, már nem emlékszem a nevére, de az szerint is 100% a vinyóm állapota...
Egyéb ötlet? Előre is köszi
-
-
[edy]
tag
Sziasztok!
A következő lenne a gondom : kaptam egy 500gb-s WD külső vinyót ( 2,5' ) uncsitesomtól azzal a problémával , hogy 92megásnak érzékeli a windows. HD Sentinel szerint minden tökéletes rajta , még a destruktív teszt is 100%al ment végig , de akármit csinálok partició manager bármi , akkor is 92 megás marad a dolog. valakinek valami ötlete hogy hova lett lényegébe a vinyó 99,99% -a ? előre is köszi !
-
madmike
őstag
Sziasztok!
Van egy HP notim, aminek a HDD-je a HDD sentinel szerint az utolsókat rúgja.
[link]
A HDD sentinel azt irja, hogy ezzel még gariban nem cserélik. Szerintetek erre kihivhatom már a HP szervizt?
Nem merek semmit tenni a winyóra, nehogy meghaljon és bukjam a cuccaim. -
McDog
aktív tag
válasz
kromatika #28321 üzenetére
Biztos biztos profibb megoldás is de addig is:
Rakd be egy külső USB rackbe, ha felállít a rendszer a másik HDD-ről rakd rá a külső egységet. Mentsd át az a szükséges adatokat, majd formázd meg a HDD-t (ne gyors formázással), ha nem megy kuka, ha megy akkor nézd meg mondjuk a Hard Disk Sentinelel mit mond róla.
Ha nem lenne külső HDD rack-ed, akkor Hiren's Boot CD-vel bootolj be róla és általad szimpatikusnak ítált file managerrel mentsd át az adataidat. Ha mindent átmentettél, amit tudtál formázd meg a HDD-t, itt találsz speciális Samsung diagnosztizáló progikat is, amik megnézik hogy áll a HDD-d. -
kromatika
veterán
esetleg valaki erre tudna valamit tanácsolni?[link]
-
TGyula
tag
Sziasztok!
Kellemes Ünnepeket!
Valakinek valami ötlete ha lenne?!
wd5000bevt-60a0rt0
Sentinel szerint 100%,nics hiba,müködés 8 óra,hátra van meg 1000nap
Win 7 i/o müveleti hiba miatt nem formázható
Nem is látom, csak a lemezkezelőben
Nem kattog, nem zörög, de felpörög normálisan.Mit lehet vele kezdeni?
Mobil maxel keretben volt ami persze nincs már meg igy nem gariztatható.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Mezga Aladár #28315 üzenetére
boccs
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
BÁ Nutrition #28314 üzenetére
Miért dinamikus?
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
GomezGTS #28313 üzenetére
hali
pár napja lett egy Wd 2 terás belső vinyóm, sata kártyán keresztül csatlakozik a géphez
az alaplap i865pe pro tehát egy régebbi gép, ezért kellett a sata kártya isfilmeket szerettem volna letöltögetni rá, de állandóan problémákba ütközöm, egyszer csak kíírja hogy késleltett írási hiba, I/o eszköz hiba, stb, vagy ha kilépek és leellenőrizné amit eddig töltöttem akkor ott ütközik hibába és nem folytatja, ill amit letöltött nem tudtam átrakni a külső vinyóra szintén vmi hiba miatt
amit viszont úgy másoltam rá másik vinyóról azt szerencsére vissza tudtam raknia lemezkezelőben ezt írja ki[link]
dinamikus online hibák?
valami ötlet? -
kromatika
veterán
sziasztok.adott egy 320GB samsung vinyo,ami eggyik napról a másikra,kék halált okoz a gépen.próbáltam ujra telepíteni,de akkor is ez a hiba.próbáltam másik gépbe is átrakni,és hiába van beállítva a biosban,hogy ne erről a vinyóról induljon a boot,akkor is kék kijelző .psihical memori eror.....stb fogad,ezután próbál betötteni a hibátlan másik winyóról a win7,de újra kék halál.tehát a win 7 sem látja.ha lehúzom a hibás vinyót akkor semmi probléma,a rendszer hibátlanul indul a hibátlan vinyóról. mi lehet a baj,lehet ezen valahogy segíteni?legalább az adatokat jólenne le menteni róla valahogy.előre is köszi.
-
McDog
aktív tag
válasz
GomezGTS #28308 üzenetére
Szerintem kérdezd meg Pingvin1985-öt jutott e valamire, talált-e megoldást, ő küzdött hasonló zajforrással.
-
GomezGTS
tag
Sziasztok!
Boldog ünnepeket mindenkinek, először is
Másodszor...azért írok, mert az utóbbi hetekben kaptam egy vatta új Hita 1Tb-os 3,5-ös vinyót, Sata2-es, 7200rpm-es ha jól csalok. A gépbe berakom, ahogyan azt kell, normálisan csatlakoztatom az adat- és tápkábelt is. Ennek ellenére amolyan pittyegő hangot ad, de nem azt a halk, alig hallhatót, hanem egy erősebbet és nem is csinál mást, csak zúg úgy hogy belerezonál a gépház is. Lehúztam a régi vinyót is, hátha az kavar be. De semmi...Próbáltam más tápkábellel is, semmi, próbáltam lehúzott adatkábellel is, hátha ott van a gond, de szintén semmi. A tápom egy Giga superb 460as régebbi technika, de teszi a dolgát elvileg. Egy 6850-et hajtok vele és egy X2-es AMD-t. Ezen felül komoly többletfogyasztóm nincs. Még egy Hita 250-es vinyóm van mellette, de ennyi.
Mi az ötletetek, ha van erre? Köszönöm a segítséget, tippeket, mindent
Üdv!
Ádám -
McDog
aktív tag
válasz
valentin94 #28303 üzenetére
Táphibának tűnik, ha van rá lehetőséged próbáld ki másikkal!
-
pootyx
csendes tag
Üdv!
Egy elég érdekes történetet fogok leírni, kíváncsi vagyok találkozott e már bárki ilyennel.
Nos ott kezdődik a történet, hogy augusztusban vettem új merevlemezt (Samsung). Hardverapról vettem, nem volt hozzá Magyarországon garancia. Megérkezett tökéletes volt. Eltelt 1-2 hét, és lám-lám elkezdtek megjelenni a bad sectorok. Jelzem, hogy megérkezésekor tesztelve volt HD sentinellel 100/100as volt. Nos telt az idő és teljesen tönkrement. Elkezdtem a garancia után nézni kiderült, hogy el kell küldenem Amszterdamba, a Seagate központjába. Elküldtem 1 hét múlva jött a vadi új merevlemez. Tapasztalatból azonnal berakva a gépbe és ellenőriztem szintén 100/100as volt. Az még hozzátartozik hogy időközben új tápot is vettem mert hallottam olyanokat hogy az meg tudja enni a vinyót, és ezért egy CoolerMaster tápot vettem, hogy ne legyen vele baj. Illetve ami többi vinyó van benne az tökéletesem működött az előzővel és a mostanival is. Szóval eltelt 1-2 hét és ismét jönnek bad sactorék, még csak 2 de már 200 gyenge szektor is van. Mi a fene tudja tönkretenni a merevlemezt? Hallottatok e már bármilyen mondát vagy legendát olyanról hogy valami szó szerint tönkreteszi a merevlemezeket. Hallottam már olyat hogy valamikor csak megjelöli a jó szektort hibásnak, de ezt kizártam mert annyi környezetbe (windows, linux, hdd regenerator) le volt futtatva és többször formázva hogy biztosan nem szoftveres a hiba. Leginkább az a kérdésem, hogy ha most ezt megint visszaküldöm és megjön a harmadik merevlemez akkor mégis mit csináljak, hogy az már ne menjen tönkre. Berakom a gépbe, soha nem mozgatom, normálisan használom, szóval ne extrém körülményekből induljatok ki. Elsősorban olyan megoldásokra vagyok kíváncsi, hogy a bios beállításai közül lehet e befolyással erre bármi? Gondolok itt a SATA vezérlőkre, stb. Illetve bármilyen más ötlet jöhet.
Itt egy kép a S.M.A.R.T.-ról:Előre is köszönöm a segítséget!
-
wmati
addikt
válasz
valentin94 #28303 üzenetére
Ez nem lehet inkább windows hiba ?
-
valentin94
csendes tag
Üdv. Srácok olyan problémával fordulok hozzátok hogy a számítógépem egyszer elindul faszán utána következőnél beszarik javítani akarja magát helyreállítani utána többszöri újraindítás után megint elindul stb. mi lehet a probléma ? Merevlemezre és tápra gondoltam elsősorban. Vélemény ?
merevlemez értékek
Új hozzászólás Aktív témák
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Építő/felújító topik
- Lexus, Toyota topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- Vicces képek
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- 3 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 9900K / RTX 3070Ti / 64GB DDR4
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8-16GB I 256-512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest