- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- gerner1
- ASUS Transformer Book T101HA
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz
zsolti1902 #29399 üzenetére
Ez nem meglepetés, normális esetben ilyen az ha működik az áthelyezés és még van tartalék szektor amit használni lehet a rossz szektor helyett.
Ilyenkor a felület teszt hibátlan mivel már a bad sektor helyett hibátlan tartalék van használat alatt. -
zsolti1902
aktív tag
Sziasztok.
Találkozott már valaki olyan esettel, hogy a HD Sentinel szerint a merevlemezen hibás szektorok vannak, viszont a HD Tune és a HDD Regenerátor nem talál rajta semmit? Képek! -
Atomantiii
addikt
Közben lefuttattam a Sentinelt és azt írja, hogy 800 gyenge szektor található. Le lehet még így szedni a rajta lévő adatot valahogy vagy ezt már csak formázni lehet?
-
palgabo
csendes tag
válasz
djculture #29391 üzenetére
ja, nem tudom, hogy kapcsolódik-e a dologhoz, de eszembe jutott, hogy amióta ez a gépem van azóta nem működik a sleep-ből való ébresztés. Elalszik a win, de felébreszteni már nem lehet. Ez újkora óta így van, gondoltam valami driver, de nem igazán foglalkoztatott a dolog. Most is csak azért írom le, mert hátha kapcsolódik az aktuális problémához.
-
palgabo
csendes tag
válasz
djculture #29389 üzenetére
Ajaj!
Az alaplap P8P67-M és kb. pont egy éves.
Sajna csak IDE vinyóm van pluszban és elég macerás lenne tesztelni is, hiszen van olyan, hogy napokig tök jól működik aztán meg egyáltalán nem. Teljesen kiszámíthatatlan. Nincs valami teszt program alaplapra ami "mindent lát"? Ez a HD sentinel csalhatatlan? Nem lehet, hogy valamilyen érintkező vagy ilyesmi kontaktos (kábelek okésak)? Csak mert a többi vinyóval nincs gond.
Kezdek izgulni, mert ha kiesik a munkaeszközöm akkor nagy sz..ban vagyok! -
djculture
félisten
válasz
palgabo #29388 üzenetére
Vinyó tökéletes, még csak egy irási olvasási hiba se történt rajta sose az élete folyamán.
Másik vinyód gondolom nincs hogy kipróbáld hogy az rendesen működik a a gépben ha arról indul a rendszer? Mert egyre inkább alaplapi nyűgnek tűnik. Alaplapi elem hogy áll? Mikori? Ha 2 éves minimum akkor cseréld ki. -
palgabo
csendes tag
-
palgabo
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném egy problémában.
Adott egy WDC WD6401AALS-00L3B2 vinnyó.Ketté van particionálva és a kisebbik feléről megy a rendszer.
Az utóbbi időben igen sűrűn előfordul, hogy nem indul el a win7. Egy idejig elidőzik a fekete képernyőn majd kiírja, hogy hiányzó bootmrg. Ilyenkor a biosban sem látszik a HDD. Néhány idegoszeomlás és jópár újraindulás után aztán csak előbújik a win és akkor meg megy rendesen.A sentinel nem ír ki semmi hibát, bár a részletes öntesztet nem futatja le, megszakad (gondolom, mert rendszer partició). A kábeleket, slotot megpróbáltam kicserélni, de nem változott a helyzet.
Sajnos ezen dolgozom nap mint nap uh. nagyon fontos, hogy jól működjön ill. nem dőlhet ki pár óránál hosszabb időre!
Előre is köszönöm a segítséget! -
Atomantiii
addikt
Sziasztok!
Van egy Seagate Barracuda Green 2 TB-os merevlemezem, amin a win 7 rendszer indításnál kiírta, hogy ellenőrizni kell rajta az inkonzisztenciát. El is indult, de a 2. lépésnél 73%-nál leállt az indexek ellenőrzésénél (kb 20 percet vártam, hogy hátha történik valami, de semmi), ekkor újraindítottam, ismét nekikezdett, de ugyanúgy megáll.
Utána kihagytam ezt a lépést és úgy indítottam el a rendszert, de így meg a rajta lévő fájlokat nem olvassa mindet, hanem ha megpróbálom átmásolni másik merevlemezre kiírja, hogy nem olvasható a fájl.
Mit próbáljak vele csinálni, hogy le tudjam róla szedni az összes fájlt? Most nekiálltam leszedni a dolgokat, már amit enged.
-
djculture
félisten
válasz
liksoft #29378 üzenetére
Hát 12megás tempó az már igen durva 20 gigás segate bőrgatyás vinyóm tud 25 megát a 12 évével
Szerintem vagy a vezérlővel van valami, vagy a vinyó van agyoning tele hibás szektorokkal, vagy agyon van töredezve a rajta lévő adat és hónapok óta rajta vannak az adatok. Ekkora tempóhoz már minimum 80% töredezettségi szint kellene -
liksoft
nagyúr
válasz
puma72 #29377 üzenetére
Szia!
Fűrész, és kettévágod a HDD-t.
Magyarázat: A fej ugrál a két partíció között másoláskor. Ez viszi el az időt. Csökkenteni lehet, ha nagy file másolása esetén a TC-ben kiválasztod a nagy file másolása opciót, ugyanis ilyenkor sokat olvas a memóriába, és onnan egyben írja ki. Így csökken a fej mozgatásának száma.
Más nincs.
-
puma72
tag
Sziasztok
A segítséget szeretném kérni abban, hogy hogyan tudom növelni az adatátviteli sebességet a Winyón.
Van egy Western Digital Caviar Green 2TB és 3 felé van particionálva.
Másolok valamit az egyik part-ból a másikba, és 12MB/ másodperc a maximális sebesség.
Ezt elég lassúnak találom.
Ha valaki tud megoldást kérem segítsen! Amatőr vagyok a beállításokban!
Előre is köszönöm. -
KissLucifer
csendes tag
Sziasztok.
Szeretném segítségeteket kérni.
Mi lehet a baja a merevlemezemnek???Tegnap este, kikapcsoltam a gépet, minden okés volt még vele. Ma délután bekapcsolom, és nem megy tovább az indítoképernyőn, még a biosba sem tudok belépni. Próbáltam az összes Sata portban, másik kábellel stb. De semmi. Beraktam egy másikat (ami még megmaradt itthon), telepítés és ezzel minden megy ahogy kell. Viszont, ha bekötöm ezt, megint nem megy tovább, az indítóképernyőn.
Seagate Pipeline HD.2 320GB-ról van szó.
Pedig pont pár napja néztem rá HD sentinellel és 100/100-as értéket adott rá, 0 hiba/badsector. És alig 360óra üzemidője van. Több, mint 1000óra hátralévő üzemidő.
Életre tudom valahogy kelteni, szerintetek???
Nem adatok miatt fontos, csak nem lenne rossz használni. (jelenleg csak egy 80as van, ami elég csekélyke szabad hellyel rendelkezik)Válaszotok előre is köszönöm
Kiss Balázs -
tknof1871
őstag
Ma még megoldhatatlan, hogy házilag úgy töröljön az ember egy fájlt HDD-ről vagy SSD-ről vagy Flash Dirve-ról, hogy ne legyen ember és technika, aki és ami visszaállítsa azt a fájlt? Csak fájltörlésre gondolok, szóval az nem játszik, hogy az adathordozót kohóba dobjuk.
-
djculture
félisten
válasz
Rodzser Mór #29370 üzenetére
Jó hát egy quantum hdd-ről beszélgetünk ami cirka tízen valahány éves
Mondjuk én most rendszereztem mi van itthon találtam két bontatlan 30 gigás 2002-es maxtort. Beraktam őket a gépembe raidbe és mennek. Tiszta időutazás -
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
válasz
J.J. András #29366 üzenetére
Elsőre semmit, mert a gépet és a problémát sem ismerem.
A másodikra: Minél sötétebb, annál lassabb volt az átvitel. Ha oda viszed az egeret, alul a státusz sorban láthatod a blokk átviteli sebességét.
-
J.J. András
őstag
válasz
liksoft #29364 üzenetére
Hali,
Erre tudnál valami mondani :?
Másik kérdésem: sötétzöld és méregzöld és normál világoszöld szektor között a HD Sentinel mit különböztet meg :?Elöre is köszi (nincs ékezetem duplán) : Andräs
-
liksoft
nagyúr
válasz
xigris #29363 üzenetére
Nem ismerem, de ezeknek nem szabályozott szokott lenni a kimenete. Így a beállított 5V terhelés mellett áll be megközelítőleg 5-re. Vagyis 4,5-6V között szoktak ingadozni. Egy HDD erre azért háklis, így nem használnám. Ráadásul max 600mA, ami szintén kevés lehet. 2,5" HDD-hez stabil 5V és 1-1,2A áramerősség szükséges.
-
xigris
őstag
Sziasztok erre valaki?
-
Buster17
addikt
Hali!
336Gb szabad helyem van a D meghajtón és 385Gb a mérete. De csak 19Gb adat van rajta. Az a 30Gb hova tűnt? -
flash-
veterán
sziasztok
milyen javítási megoldások vannak lemezolvasási hibára?(win xp)
-
djculture
félisten
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Van 2db 3,5"-os 500GB-os Samsung HDD-m, mindkettő egyszerre kezdett el produkálni kattogó hangokat, mintha beakadt volna az olvasófej. Azután csinálta ezt, hogy beletettem egy külső rack-be.
Sajnos elég fontos adatok voltak rajtuk. Valahogy esetleg lehet javítani ezeket? -
plaschil
aktív tag
válasz
plaschil #29295 üzenetére
Nos csináltam egy írás-olvasás tesztet az egész vinyón, előtte újrapatricionáltam (1 partícióra), meg formáztam. A rövid önteszt még mindig nem fut le. Igazából úgy gondolom nem a hibás szektor okozza a gondot, mert azt már rég átpakolta volna. Ezzel vajon fordulhatok Acerékhez? Alaplap problémára gyanakodhatnék ebből? Esetleg kérhetem annak felülvizsgálatát?
-
djculture
félisten
válasz
frankstork #29353 üzenetére
Szerencsére akkor csak szoftveres gond volt.
-
Babetta-X
senior tag
válasz
liksoft #29343 üzenetére
Próbálkoztam sok türelemmel, végül live linux gparted leformázta, tudtam particionálni ntfs-re, de a win7 továbbra is annyit csinál csak, hogy látja de megnyitni nem tudja, win7 telepítője pedig csak egyszerűen várakozást ír a particionálóban, több óra várakozás után is. A vicc, hogy keveset volt használva, igaz nem mai darab, de rendszer sosem volt rajta, a hd sentinel 100%-nak írja. Biztos, hogy itt a vég, az nem lehet, hogy az alaplap sata vezérlője szállt el (a patas winyó ami 100* öregebb és mindig megy, az tökéletesen üzemel), illetve ha igen, hogyan lehet megmondani? Válaszotokat előre is nagyon köszönöm!
-
djculture
félisten
válasz
frankstork #29350 üzenetére
Tökmindegy hogy vigyázol rá sajnos ezek a flash chipes eszközök ilyenek, ahogy éppen sikerül őket legyártani. Minden darab más. Azért ssd life progival is nézz rá ha az is ezt mondja akkor ennyi, gariztatásra fel.
-
xigris
őstag
Sziasztok! mw-3n06 ilyenem van ez jó 2.5 hdd-hez vagy sok neki?
-
Spectrum
aktív tag
válasz
Spectrum #29331 üzenetére
Lefutott a WD extended teszt, elvileg javította a hibákat, de szerintem nem csinált semmit. SMART
Már 722 weak sector van, quick test továbbra is 5 másodperc után hibára fut és maradt 45%-on a health.A lemez közepe felé teljes a fagyás, ha bármi akarna onnan olvasni. Azt hiszem én megtettem, amit tudtam, innentől foglalkozhat vele a bolt/gyártó. Nagyon csalódott lennék, ha ez nem számítana garanciális problémának..
-
djculture
félisten
válasz
frankstork #29346 üzenetére
Túl van a gyár által meghatározott cella írási mennyiségen..
-
frankstork
aktív tag
Sziasztok.
500WD-m megfeküdt, legalább is sentinel szerint.
Nem is ez a lényeg, hanem közben felfigyeltem valamire.
SSD-mre ezt írja ki: -
liksoft
nagyúr
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Van egy problémám amivel nem tudok mit kezdeni. Az egyik winchesterem (300GB-s samsung) átállt raw file rendszerbe, minden adatot le tudok róla menteni, látja a windows és az összes winchesteres progi is, hd sentinel 100%-nak írja, keveset használtam, de egyszerűen nem tudom formázni újra és használni. Milyen programokat érdemes kipróbálni? A win7 gyári kezelőjével nem sokra mentem, a hard disk low level format 0%-on áll és gondolkozik, más ötletem egyenlőre nem nagyon van.
Van még valami tuti program amivel érdemes próbálkozni?
-
J.J. András
őstag
Segítsetek..... UEFI a BIOS-ban be volt kapcsolva a Lenovo G580AH (Sandy Bridge B960 + nVidia 635M + Seagate SM500L12 HDD) laptopon, amikor raktam fel a WIN7-es oprendszert....
Behalt (vagy legalább is annak jelezte) a HDD benne, hol 100%-os volt a kondíció, hol 0%-os HD Sentinel szerint.... kicserélték.
Most felraktam UEFI nélkül, most is ír olyanokat, hogy tartalék területekre történö áthelyezési kísérletek száma: 15-27, de ellenben folyton 100%-os a vínyó...
Lehet, hogy valami meghajtó progi, vagy firmware (lásd ezen cikk Samsungról) nem jól van megírva Intel vagy Lenovo oldalról : ?
Csak a gyári CDn lévö Energiamenedzsment progit és a többi Inteles cuccot tettem fel (RST, Chipsetdriver, VGA driver stb.)....
Az UEFI telepítés (BIOS opció) vagy bekapcsolt állapot az mit jelent pontosan :? Vagy mi az hogy UEFI alól telepít az ember :? Az UEFI nemcsak egy BIOS-fajta :?
A német cikk szerint az UEFI alól történt instalálás után akadnak gondok a Samsung-os firmware miatt.
üdv -
muszty
tag
A régi konfiggal ketté osztottam egy 1TB-s vinyót. A második patríción sok adat van. Ha belerakom majd az új gépbe ugye nem kell majd inicializálni és leformázni hogy felismerje?
-
VGYke
addikt
Esetleg ezen kérdésemre valaki nem tudna tanácsot adni? Mivel WD HDD-ről van szó, azóta lefuttattam a Data Lifeguard Diagnostic for Windows ◦EXTENDED TEST-et. Azon kívül hogy tekert vagy 2 órát, a végén kipipálta a tesztet (hogy jó va waze, végre túlvagyok rajta), de számomra semmi értelmezhető eredményt nem írt ki.
Akkor nincs hiba, vagy próbálkozzam más tesztekkel? Esetleg ugyan ezzel, csak a DOS-os verzióval (ami macerásnak tűnhet, rég volt a DOS boot CD írásos, Volkov Commanderes korszak). -
djculture
félisten
válasz
Rodzser Mór #29334 üzenetére
12v kell neki mindenképpen, meg eleve az adatbemenetnél lehetett az hogy nem érintkezett normálisan így pió módba ment.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Rodzser Mór #29332 üzenetére
Közben merészeltem a csatlakozót megmozgatni. Helyreállt a rend
Át is másoltam mindent. Meg is mértem multiméterrel a vinyón a tápbekötés lábait, az rendben van.
Létezhet, hogy vagy csak az 5V-ot vagy csak a 12V-ot kapta meg a "lassú" esetben? És így egyáltalán képes működni, nem kell neki mindkét fesz.? -
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Van egy régi 30GB-os Quantum IDE HDD-m. A netbookom USB portjára van kötve az IDE-USB átalakítóval.
Ritkán van használva a HDD (én már használtan kaptam, előtte volt használva napi szinten op.rendszer stb volt rajta), át akartam másolni a rajta lévő adatokat. Tegnap még gyorsan is ment, ma pedig 900 KByte/s a másolási sebesség.
Ami érdekesség, hogy valami érintkezési gebasz lehet(ett) tegnap, mert egy idő után nem tudtam megnézni a fájl méretét a HDD-n. Aztán ahogy az asztalon arrébb tettem a kábelét, akkor a HDD-n lévő LED is felvillant és fel is pörgött a masina. Ma ilyen gond nem volt, összedugtam, stabilan letettem az asztalra. De ilyen kegyetlen lassú a másolás.
Még van kb 8 GB amit át akarok másolni, de így 2 napba fog telni.Segítséget kérek. Hogyan lehet "megjavítani", mi lehet a baj?
-
Spectrum
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ~2 éves WD15EARS merevlemezem, ami hónapok óta véletlenszerűen lefagy fél-egy percekre, hdd led világít, teljesen elérhetetlen, majd megy tovább. Adattárolásra van használva, de így egy filmet sem lehet végignézni róla, másra meg végképp nem jó.
14 bad sector, 526 weak sector van rajta. Quick selftest le sem fut, a teljes írás/olvasás teszt így néz ki.
A kérdésem csak annyi, hogy ilyenkor lehet már garanciáról szó? Van még rá 8 hónap az iPon-ba.
-
djculture
félisten
válasz
Statikus #29328 üzenetére
Akkor az lesz a hiba amit mondtam, leszeded a panelt és a panel és a szerelvény közötti érintkezőket kell átforrasztani. A melegtől beégnek. Típustól függően vagy tűérintkező és a panel oldalon rézfóliák vannak vagy aranyozott ezüstözött fólia részek és a szerélélvényi oldalon még rugós érintkezők.
Általában azok a vinyók amíg elég szépen melegednek is így szoktak járni. Ha átforrasztja az ember hogy rendesen érintkezzenek és rárak egy ventit a tetejére hogy ne járjon megint így akkor működik tovább gond nélkül akár évekig is. -
Statikus
senior tag
válasz
djculture #29327 üzenetére
Fogalmam sincs, már adatmentőket is hívtam, hogy hétfőn beviszem drágapénzért és utána találtam rá erre a hűtős trükkre.
Ha részleteznéd szívesen utánanézek, hátha egyszerűbb lenne megpucolni, mint 15 perc másolás után fél órát hűteni.
Hibajelenség: Áramot kap, kattan a fej oda-vissza párszor, majd a forgás is leáll. A bios látja, mint hdd, de a partíciót nem látja a win. Majd hűtve 3-4 kibedugás után megtalálja, akkor működik frankón negyed órát kb. 20-30 MB/s sebességgel. Másolás közben pedig 30 fok fölött behal.Szerintem is valami érintkezési hiba, KH lehet, de én nem értek hozzá, nem vagyok HDD szerelő, csak egy műszaki beállítottságú mérnök
-
Statikus
senior tag
Jelentem a fagyasztásos technika működik a halott hdd-m esetében.
Kirakom a hidegbe, lehűl 5 fokra, mentek róla mint állat, felmelegszik, belassul, nem másol tovább, hiba...
újrahűtés stb... -
djculture
félisten
válasz
callmeakos #29324 üzenetére
Erre igen gyakorlatilag ezen a lemezen rengeteg nem javított hibás szektor található így nem csoda ha gond van vele. Azt tudod tenni hogy lementesz róla mindent és a regisztrált hd sentinelben is meglévő destruktív írás olvasás tesztet lefuttatva megpróbálod kényszeríteni a logikát, hogy a hibás szektorok helyett tegyen be a tartalékból. Vagy javítsa a szektort mert csak logikai hiba volt.
-
djculture
félisten
válasz
callmeakos #29322 üzenetére
Mutass róla egy smart adat táblát és kiderül a pálya vele.
-
callmeakos
veterán
Sziasztok.
Volna egy problémám és a forrásnak a HDDmet gyanítom.
Az volna, hogy átlagosan játék közben (ma például World Of Tanks) random kékhalálozik a gép. Minden ok nélkül. Ez korábban is előfordult, de kizárólag mindig játékok alatt.
Okozhat e ilyet egy már nem éppen jó állapotban lévő HDD, mert nincs éppen fényes állapotban (HDD Sentiel szerint 52%os kondíció, 100% teljesítmény)
Ha okozhat akkor nem kutatok tovább.
Alaplap, VGA kicsukva -
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
2 HDD van a gépemben, ezek összesen 6 partícióra vannak osztva. Hol tudom megnézni, hogy melyik partíció melyik HDD-hez tartozik? Fontos lenne tudnom, mert kaptam egy új HDD-t és a három közül csak kettőt szeretnék használni, de először a most meglévő kettő közül rá szeretnék tenni mindent a nagyobbra, mielőtt bekötöm az újat.
Előre is köszi a segítséget.
-
törölt tag
válasz
#24650752 #29308 üzenetére
Megoldódott a probléma. Csak le kellett volna kapcsolni a gépet újraindítás helyett.
Viszont nem értem, hogy akkor miért nem volt jó, miután a tulajdonos áramtalanított. Mindenesetre kikapcsolt idle timerrel sem kattog egyáltalán és a sebesség is rendben van, sőt... 29 másodperc alá ezt sem sikerült vinni mankós állapotában. Örülök, hogy lett egy eddig hibátlannak tűnő merevlemezem, teljesen ingyen.
-
Pan21
csendes tag
Üdv.
Lenne egy olyan kérdésem hogy Samsung HD103SJ vinyómon a hdd sentinel 4.10 szerint volt rajta 98 gyenge szektor (ez kb 1 nap alatt jött össze) ilyenkor 55% lett, de zöld volt még minden. lefuttattam a felület tesztet "Lemez felületének újrainicializálása" és újra 100%-os lett a vinyóm.
Szerintetek ez mennyire megbízható tényleg kijavíthatta vagy tesztelgessem még?Második teszt eredmény 99°os lett 1 gyenge szektorral.
Linkelek egy képet nézd meg légyszi mert engem aggaszt a vinyó vége fele azok a sebesség lecsökkenések az elején nem volt ilyen egyáltalán, írásnál nem vettem észere, de olvasásnál csökkent le ennyire...
http://kepfeltoltes.hu/view/130208/329899287N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
Zsati
csendes tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy HP Proliant ML350 G3 serverem alapból SCSI HDD-k vannak benne, de kaptam pár 300GB-os 40 pines Fibre Channel-es (SCA-2) csatlakozású HDD-t és szeretném valami módon felhasználni őket. Sajnos sehol nem találtam olyan vezérlőt amivel működésre tudnám bírni ezeket a HDD-ket.
Felraktam egy képet a csatlakozóról.Ha valaki esetleg tudna segíteni megköszönném.
-
dokee78
félisten
Használt HDD-t mivel tesztelgessek,ami kiszűri a hibákat is?
-
törölt tag
Üdv!
Kollégámtól kaptam ingyé' egy laptop merevlemezt, mondván, Ő többé nem szopik vele, inkább vesz másikat.
Egy 320 GB-os WD Scorpio Blue-ról van szó. Túl soknak tartotta az indulások, leállások számát a HD Sentinel programban, továbbá idegesítette egy néhai kattogó hang. Állítása szerint letöltötte a wdidle3_1_05.zip-et, majd FreeDOS alól mindent átállítgatott a programmal a lemezen, de azóta lassú és a kattogás is a többszörösére nőtt.Ma betettem a gépbe a tárolót és tényleg agyba-főbe kattog, mikor valamit elindítok róla, viszont lassulást egyelőre nem tapasztaltam, vagy nem olyan drasztikusat, mint amit a delikvens elmondott. Utánanéztem ennek a wdidle3 nevű programnak és rögtön szemet szúrt, hogy ez a Green szériához való, nem pedig a Skorpióhoz.
Mondván, hogy ennél jobban talán nem vágom már gallyra, kipróbáltam én is az alkalmazást. wdidle3.exe /R parancsra a disabledet adja vissza, tehát az időzítő kikapcsolt állapotában hangosodik ennyire. A /S300 kapcsolóra 5 perc tétlenség utáni parkolást állít be, de ebben az állásban a Debian és a Windows betöltésekor is újraindul a gép. Az alap 8 másodperces időzítésnél nincs gond a töltéssel. A kattogás még mindig számottevő, de nem annyira, mint /R módnál. Konkrét olvasási és írási sebességet még nem mértem rajta, a Sentinel szerint pedig 100/100-as még a lemez, viszont rohanni kezdett az indítási számláló a nálam lévő első használat óta: 2029-re nőtt 2001-ről, pedig csak háromszor indítottam újra a gépet.Ha egy mód van rá, meg szeretném menteni, mert jó szolgálatot tenne egy Mini-ITX-ben. Erre kérnék szépen ötleteket, hogyan lehetne visszaállítani eredeti állapotába, hogy ne kattogjon és normálisan működjön.
Minden tanácsot szívesen fogadok! -
Statikus
senior tag
Sziasztok!
Van egy WD RE2 500GB winchim. kicsit több, mint 5 éves.
Kb fél éve csináltam rajta egy partícióösszefűzést valami csodaprogival. Minden frankó volt, nem veszett el semmi.
Kicsivel később ment a fiókba pihenni.
Tegnap próbáltam róla az adatokat lementeni, de sajnos úgy néz ki elfáradt.
Nagyon nehezen ismerte fel a partíciót a win. Mint hw látja, azzal nincs baj, de inicializálni, particionálni akarta.Most látom az teljes tartalmát, elkezdtem copyzni. Helyenként lemegy a sebesség 1kB/s-re, évekig tartana a copy.
Olvastam róla, hogy ez lehetséges az összefűtés miatt, de lehet, hogy elfáradt a gép.
Érdekes, mert múlt héten még üzemelt...HDD regenerator-t indítottam tegnap, azóta is megy... sokezer delay-t talált. Még kb felénél jár csak, így nem tudom mi lesz belőle.
Van valakinek hasonló tapasztalata? Minden segítség jól jönne.
Köszi
-
liksoft
nagyúr
válasz
gordonfreemN #29305 üzenetére
De jó, ugyanúgy használható. A gyári tesztprogram ingyenes, a Sentinelnek a regisztrált változata végez csak írástesztet. Ezen kívül a garanciához a gyári program hibakódja szükséges. Így leginkább időt lehet spórolni a gyárival. Ugyanakkor a Sentinel meg a megszokott környezetben végzi a tesztet, nincs gond egy DOS indításával esetleg.
Mindkettőnek van előnye és hátránya is.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Bocsánat ha nem jó fórumban járok!
Van egy mágigus hibám, minek szeretnék szisztematukusan a végére járni.
Hibajelenség: fájl letöltésnél (csak http-n 80-as port próbálgatva), azt veszem észre, hogy ugyanazon helyről, agyanaz a fájl vagy jól, vagy hibásan töltődik le. Ha hibásan töltődik le, ezt legjobban így tudom szemléltetni (minden stimmel; fájlnév, kiterjesztés, stb. csak a méret nem):
A lánc: PC (SSD-n a Win7-64bit op rendszer, egyéb fájlok és mentések HDD-n), a PC WiFin csatlakozik egy jó routerhez.
Sok Prohardver fórumban próbálkoztam már a hiba okának felderítésével, eredménytelenül.
Ezért döntöttem úgy, hogy végigmegyek minden lehetséges hibaforráson és a lehetséges tesztekkel kizárom azt ami nem lehet hibás.
RAM, RAM-CPU tesztelve.Kérdésem lényege: Most jönne a WD 1TB Sata-600 7200rpm 64MB - WD1002FAEX Caviar Black HDD teszt, hogy kizárjam a lehetséges hibaforrásból.
A fentieket olvasva, milyen teszt programot javasoltok, ami egyértelműen kizárja hogy a HDD hibás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Elektromos cigaretta 🔞
- PlayStation 5
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Gitáros topic
- Magisk
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Androidos tablet topic
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest