Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Köszi srácok!
-
-
tankraid
aktív tag
Sziasztok,
A Phobya MaxGuide 6 Controller - Single Bay 5,25"-nél a szabályozó minimumra tekerve mennyi áramot ad a ventiknek semmit vagy egy x V-t?
Köszi!
-
-
tankraid
aktív tag
Köszi! Az a gyíkom hogy van 4db venti aminek a csatlakozása 3pin és/vagy molex illetve egy ami 4pines. Ehhez kellene olyan vezérlő + esetleg kábel amivel le lehetne venni minimálisra a áram ellátását hogy éjszaka ha megy a gép ne zörögjön annyira. (hőt akkor meg nem igazán termel) ha meg napközbe játszok vissza, had szóljon.
Van most egy vezérlőm. (jó áron szereztem,talán eladó) Aero Cool F6XT. De két bajom van vele. Mind a hat csatlakozása molex apa ráadásul a az egy darab 4pines LEPA BOL.Quiet PWM-et bár tűrhetően vissza veszi (nem eléggé!) a 4 db Xilence Red Winget- egyáltalán nem, még minimumon se. Én legalábbis nem tapasztaltam észrevehető különbséget.
Szóval erre kellene valami megoldás!
Kérlek abban segítsetek, hogy így ehhez a konfighoz milyen vezérlőt lehetne venni + kábelek amivel megoltható a gond vagy F6XT-vel hogy lehetne megoldani. Ventit nem nagyon szeretnék már venni ha csak nem muszáj mert egyébként ez így a Zalamn Z9-es házban nagyon szépen lehűt mindent. Csak szobában kicsit hangos..........
Nagyon köszönöm!
Update: Jah meg vn a házban ugye (Z9 plus) vezérlő de az se min.-re veszi lesz 2db lehet csak rátenni és csak 3 pine- csatlakozós ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz tankraid #15857 üzenetére
A Phobya jó,az általad írt ventiknek 5V-n nem lehet hangja.Azt az Aerocoll-t meg tedd a szekrény mélyére-oda való...(molex-s ventivezérlőt többé ne vegyél-bár már nagyon nem is kapni)
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
GRaul
őstag
Sziasztok
Ez ajánlott?
[link]Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
ZeroX92P
tag
Üdv.
NZXT H440 házba keresek a gyári helyett 3db 140es pwm ventit, lehetőleg minél csendesebbet, tudtok valamit ajánlani?
-
Grózi
Topikgazda
válasz ZeroX92P #15863 üzenetére
He-he,átérzem én is azt a házat használom.Ha jót akarsz akkor javaslom amit én is tettem.A gyári fan hub-ot elfelejtettem és tettem be előre 3db Lepa Bol.Quiet-t amit egy 4pin-3*4pin adapteren keresztül az alaplapról szabályzok.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz ZeroX92P #15865 üzenetére
Én is gondoltam rá,ki is próbáltam-de a 3db Lepanak 600 körüli fordulaton szó szerint hangja sincs és 1600-n se vészes+a kialakítása miatt oldalról szépen beszívja a hideg levegőt a ház rácsán át.Nekem felül is 2db Lepa van(meg van oldva az 5db-vel a házvílágítás )+hátul és a procíhűtőn is Thermalright Ty-147.
Így mindent szabályzok lapról és hiába a 7db venti alapon nincs hangja+kellő levegőt szállítanak magas fordulaton alacsony zajszint mellett.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
AMD_ok
őstag
Sziasztok
Tobb evesek a hutoim, a rendszeremet lecsereltem, mostmar ezek kovetkeznenek. A kerdesem az lenne, hogy milyet ajanlotok, ami 4 pines,pwm-es, es 12 cm-es, mert az egyiket a (3 kozul) erre a procihutore tennem. A csendesseg az elsodleges szempont, de a legszallitas is nagyon fontos. Nem mondom, hogy az ar nem szamit, de ezen mar most nem akarok sporolni. Konfigom az alairasomban. Nem tudom, hogy a hazhutoknek kell e a pwm, de ha lehet, lehetnek azok is olyanok, hogy a terheltsegtol fuggoen valtoztassak a fordulatukat.
Ha valami info kimaradt, amire szukseg van meg, szoljatokElore is koszonom
[ Szerkesztve ]
-
ekszikoz
csendes tag
Üdv!
Szükségem lenne 2DB PWM-es 120mm, és egy simára molex csatival, az is 120mm, mik lennének a legjobb választások?
Keret kb.8k[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz AMD_ok #15873 üzenetére
Alapba nem ajánlom a led-s ventiket,egyedül a Bol.Quiet és a Megaflow a kivétel.Azt kell mondjam hogy az Arctic se rossz viszont nem is olyan kiemelkedően halk mint a Bol.Quiet+az Arctic ventikre általánosságban jellemző hogy elég hamar hangosodnak(csapágy).
-
Smithy1986
tag
Sziasztok!
Akyga 12cm-es házventit [link] molex csatlakozón lehet elvileg szabályozni?
Bocs ha hülye kérdés csak nem értem miért 800-1200 rpm. Ez ilyen közte megy majd 'szt jóvan, vagy szabályozható valamivel?
Köszi!
--- Nil admirari | Semmin se csodálkozz {Horatius} ---
-
Grózi
Topikgazda
válasz AMD_ok #15875 üzenetére
Szerintem csak a bolton keresztül fog menni.Regisztrálj be és minden lépésről tájékoztatnak.Korrektek és segítőkészek.
ZeroX92P Nincs mit!
Smithy1986Vagy olyan ventiszabályzóval ami molexen keresztül szabályoz vagy mondjuk csinálsz hozzá 9V-s molex adaptert.[ Szerkesztve ]
-
Smithy1986
tag
Közben rájöttem a megoldásra, és véletlenül (gyorsan kellet 2 perc alatt döntenem) 2db-ot vettem.
A Zalman R1 házba [link] az elejéből kiveszem a kék ledes cuccot, és oda rakom be.
Ott egy Y molexxel meg tudom oldani a szabályozást, ami alapból van beépítve.A felső részre meg van egy Xilence Red Wing-em [link], ami PWM-es csatis.
Sajnos pont nem jó helyen fog pirosan világítani, de ez van.
Köszi Grózi!
--- Nil admirari | Semmin se csodálkozz {Horatius} ---
-
Grózi
Topikgazda
válasz Smithy1986 #15879 üzenetére
Nincs mit-szó szerint...
De amit linkeltél Xilence ventit az nem led-s,nem világít!Örülj neki mert a led-s változat sokkal sz@rabb,az olcsó kategóriában még mindig a Red Wing a király!Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Habugi
addikt
Üdv,
Ezekkel az "újabb" Red Wingekkel van valakinek bárminemű tapasztalata? [link]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
hemaka
nagyúr
Jó nagyot.
Van egy Civettám, de a ventilátor(92mm) szerintem már haldoklik rajta, vagy csak öregszem és zavarja a fülem. Szóval azt kellene kicserélni valami halkabb, de jó cuccra.Illetve, ha már itt járok, az Arctic F12 Pro is néha elég érdekes hangokat kezd kiadni magából, gondolom a gumi felfogatás kezdi elengedni és beleér néha a lapát a szélébe...
Szóval ezek helyett, ha ajánlanátok valamit megköszönném.
-
andras888
aktív tag
válasz Habugi #15882 üzenetére
hú, végre 14cm-es erre vártam
Már azon filóztam hogy 12-est rakok mindenhova.Egyúttal már érdeklődnék is, F.D. Core 3000 házam van.
-Hátul 1x12 egyszerű SHARKOON Silent(ezzel meg is vagyok elégedve, elég halk)
-Felül 2x Revoltec AirGuard 14cm, ezek nagyon rezonálnak, és morgós hangjuk van, minimumon is.
-Elöl pedig gyári F.D. ventik ezek elmennek, még elviselem a hangjukat. (14+12CM)
-Lehet még az oldalába 1 db 14-12-es ventit és az aljába 1db 12-est, szerintem maximum oldalra érdemes rakni, hogy az alaplapra fújjon kintről "hidegebb" levegőt.
-Cpu-n Revoltec airguard 12 pwm-van ez is elég halk, ezért mertem megvenni a 2 db 14-est, de csalódtam, esetleg még megpróbálkozom a csavarokat silicon tüskékkel kicserélni.Ti mit változtatnátok a koncepción, főleg a 2 felsővel kell kezdenem valamit
-
Grózi
Topikgazda
válasz hemaka #15886 üzenetére
Bocs,valamiért kimaradt a link:
[link]
andras888
Oldalra és alulra felesleges tenni.Felülre ha elfér akkor a Thermalright TY-147-t javaslom ha nem akkor 3 pin-sben a Pure Wings2 jó választás.[ Szerkesztve ]
-
gepid3
tag
Előre milyen 12cm ventit tudnátok ajánlani ami jól tolja a levegőt, de halk is? 1000 körüli rpm is elég. Az ötödik ház ventilátor lenne, azért fontos a halkság. (ja és ne vmi nagyon színes legyen)
Corsair SP120 Quiet Editiont találtam eddig. Elég a 3 tűs csati is, van nekem a házhoz venti szabályzó, ahhoz kötném hozzá.
Köszi! -
Dany007
veterán
12cm-es ventit néznék és nézek már elég régóta.
Nem hűtésre kell, hanem szellőztetésre.De persze ugyanúgy fontos a légszállítás és a hangerő, sőt ha lehet még fontosabb is.
Amit kinéztem én:
Corsair SP120 performance
62CFM - 35dBA max
Corsair AF120 performance
63CFM - 30dBA max
A különbség a kettő között a statikus nyomás. Az SP 3,1mm/h2o az AF meg 1,1mm/h2o. Nem tudom mennyiben segít ez nekem pl szellőztetéssel kapcsolatban, de nem rossz az ha van nyomás is.
Egyébként ez a 30-35dBA teljesen megfelelő a légszállításhoz viszonyítva. Azért ezt nevezzük maxnak. A légszállításra meg min. kéne egy 80-90m3/h. Ez olyan 50-55 cfm minimum.
Kérdésem, hogy tudtok-e ennél jobbat. Néztem egy csomó tesztet, de elég nehéz kiigazodni rajtuk. Sok helyen meg főleg ugye - érthető módon - hőmérséklet különbségeket néznek, ami nálam meg ugye nem érdekes, csak a légszállítás és hangerő.
-
patomi
őstag
válasz Dany007 #15893 üzenetére
Az SP inkább radira, vagy bordára való. Alacsony fordulaton csendes is, de erre nem javaslom. Az AF nem rossz, de a 30dBA nagyon sok. Inkább Alpenföhn(Wing-Boost). Csendes, gumírozott keret, gumi csavar, elosztó, hosszabbító kábel jár hozzá (ami új nyilván). Nekem volt 120-as és most egy 140-es is. Nyugodt szívvel merem ajánlani.
A 140-est használtan vettem tőlük, de hibátlan. (tartozékok nélkül)A be quiet! Pure Wings 2-t szokták még ajánlani. Ez sem rossz. 1db. van nekem és 700 körüli fordulaton elég csendes.(felette még nem forgott nálam) Minősége ennek is rendben van. Ehhez 4db. csavar jár gyárilag.
[ Szerkesztve ]
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
Dany007
veterán
válasz Dany007 #15895 üzenetére
És ehhez pl mit szóltok? [link]
Igaz, hogy hangosabb picit, de nagyobb is a légszállítás, tehát alacsonyabb fordulatra lehet vinni, ahol gondolom arányosan halkabb is.
Viszont IP67-es! Ami azért nem egy utolsó szempont... Főleg, hogy nálam félig-meddig lakáson kívül lesz a cucc...Persze kérdés, hogy mennyire lehet hinni a "gyári" adatoknak.
-
patomi
őstag
válasz Dany007 #15896 üzenetére
Noctuánál nem gondolom, hogy fals adatokat adnának meg. Ha 1000/perc, vagy kicsivel alatta tudod tartani a fordulatot, akkor biztos nem lesz hangos. Az ára egy kicsit borsos, de ez a te döntésed. Csalódni nem fogsz benne szerintem.
-
daw460
csendes tag
Üdv!
Erről mi a véleményetek? -
Dany007
veterán
válasz patomi #15897 üzenetére
Igen, gondoltam veszek hozzá egy mezei fordulatszám szabályzót, vagy csak egy sima potit és kész.
Amúgy ezeket a PWM-es ventiket is simán meglehet hajtani külső 12V-os tápegységről?Szerk.:
Ja nem tartozik az olcsóbbak közé, viszont egy mezei szellőztető ventilátor kb 15-16k-nál kezdődik. Jó, mondjuk ott van komplett ház. Ellenben jóval gyengébb a teljesítménye és még hangosabb is. Plusz azok 230V-osak és sokkal sokkal többet fogyasztanak. És azok csak IP54-esek asszem. De biztosan nem IP67.
Szóval innen nézve megéri talán még így is. De még rágódok az Alpenföhn-n is egy sort, mert azért az meg jó olcsó és tulajdonságaiban ott van a szeren...[ Szerkesztve ]
-
patomi
őstag
válasz Dany007 #15899 üzenetére
Szerintem igen, meg lehet hajtani(3. pines csatiról is elmennek a PWM ventik). De kanyarodjunk vissza az elejére. Tehát nem PC. ház hűtésére lesz Elvesztem a sorok közt. Akkor mindenképpen a Noctua. Sok gari idő(6 év), időjárás állóság, nagy statikus nyomás. Szvsz.
(#15898) daw460 Szerintem rendben van, de ha igaz a leírás akkor maximumon a 28dB. zavaró lehet. Mivel PWM, nem gond alacsonyabban tartani a fordulatot.
(#15901) zalan04 be quiet! Pure Wings 2 120 mm
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alpenföhn Wing Boost 3 140mm! (2db)
- LianLi ST120-3B white ventillátor szett (3db.) ARGB vezérlővel FEHÉR
- Noctua NF-A14 INDUSTRIALPPC-2000
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Cooler Master COSMOS C700M-ből kiszerelt 0 új perces ventik 4 db
- Phanteks M25-140 PWM D-RGB White 3-pack
- Bequiet Pure Wings 2 120mm (4db,dobozos)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest