Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Kbhont
senior tag
Szia Grózi!
Köszönöm szépen!
Tehát akkor nincs semmi új fejlesztés a piacon amit érdemes lenne kipróbálni?
Nézegettem a Noctuat , de az se volt meggyőzöbb.
Maradok akkor a jól bevált tanácsaidnál és felkészülök ezekre a cserékre.
Nagyon szépen köszönöm!
Más:
Vettem egy Maximus Dark Hero lapot és hozzá egy EKWB EK-Quantum Momentum² blokkot!
Volt valaki kezébe egy ilyen combó? Elképesztő súlya van! -
Kbhont
senior tag
Sziasztok! Szia Grózi!
Itt az idő ventit cserélni.
Platformváltás jön és akkor egyből cserélném a ventiket is!
Keresek 3 db PMW 120mm 1000 RPM -es radiátor hűtő ventit. Most a LEPA-k nyugdíjba mennének:
Kellene 2 db PWM 140mm 1000RPM -es radiátor hűtő venti . Most Akasa Apache van.
Kellene 1db PWM 120mm házhűtő. Most Akasa Viper van.
Kellene 2 db PWM 80mm házhűtő. Most Noisblocker M8-S1 van.
Kellene 1 db PWm 120mm Alaplapi foglalat hűtő Slim. Most Akasa SlimFan van.
Valamint a FPS 1200w tápba is aktuális lenne a venti csere.Most többnyire a legalacsonyabb fordulaton megy minden és inkább ez lenne a mérvadó az új ventiknél is!
Esetleg tudtok ezeknél jobbakat?
Köszönöm szépen! -
Kbhont
senior tag
Szia Grózi!
Sajnos nincs meg az eredeti venti...Valaki már cserélte a gyárit és most egy KF1225H1HR-R Jamicon Ventilátor van fent, de katasztrofa hangos! (arról nem is beszélve, hogy szerintem forditva szerelték be, mert nem friss levegőt fúj át a radiátoron, hanem a 80 fokos kompresszor felől forró levegőt...
Előre is sok köszönet!

-
Kbhont
senior tag
Sziasztok, szia Grózi!
Már rég jártam itt..
A segítségeteket kérném!
Most egy hajóhűtő láda agregátorjára keresnék egy 12voltos 120mm ventilátort! A gyári az csapágys és baromi hangos! A radiátor egy elég ritka lemezelésű kb 40mm vastag kis ellenállásű radiátor!
Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat előre is!

-
Kbhont
senior tag
Sziasztok!
Rég nem jártam itt...
Azon gondolkodok, hogy lecserélem a gépben az összes ventit!
Esetleg tudtok ajánlani ezek helyett jobbat?Felső vízszintes radiátoron 3db 120 Lepa
Első függöleges radiátoron 2db Akasa Apache PWM 140mm
Hátsó felső házventi 1 db 120 Akasa Apache PWM
Hátsó alsó házventi 2 db 80 NoiseBlocker -S
Alaplapi CPU foglalat hűtő Akasa AK-FN078 Slimline PWM - 120mm
Ja és a legfontosabb a tápban lévő ventit is fontos lenne cserélni! AURUM PRO 1200WEzeket szinte kivétel nélkül 8-900rpm használom.
Hardver adatok az oladalamon!Véleményeket előre is nagyon köszönöm!

-
Kbhont
senior tag
Sziasztok! Szia Grózi!
Rég jártam felétek, üdv mindenkinek!
Fiam platformváltást csinál és a jól bevált Chieftec BA01-B-B-B lakóparkot lecseréli tokkal vonóval egy Corsair Obsidian 500D RGB Se-re...
Cserél lapot cpu-t RAM-ot!
A gond az, hogy a hűtést nem tudjuk bepréselni így azt is cserélni kell...
Kinéztem egy EKWB EK-CoolStream SE 280 radiátort, ami talán befér ebbe a trágya dobozba, de a ventiket is cserélnünk kell! Eddig 120mm AkasaViper tökéletes volt, de 140mm be nem találok! Mit lenne ár érték arányba tenni erre a radiátorra?
Egy 9900KF -et fog hűteni egy Ek-Supremacy EVO Full nickel blokkon keresztül D5 pumpával.
Bár még a blokk se eldöntött, mert a mostani HKv3 szerintem sokkal jobb! -
Kbhont
senior tag
Sziasztok! A fiam Strx980Ti elszállt az egyik venti! Ill szerintem olyan mintha a csapágy esett volna szét és alkalmasint belever a keretbe! Kézzel megmozgatva kétségbeejtő...Most azt a ventit lehúztam, de ez hosszútávon nem kifizetődő, mert az esetek töbségében nyélen megy a GPU...Mit tanácsoltok? Mi ilyenkor a legjobb megoldás?
-
Kbhont
senior tag
Boldog Új Évet Nektek!

-
Kbhont
senior tag
Boldog Karácsonyt kívánok én is Nektek!

-
Kbhont
senior tag
Sziasztok! Szia Grózi!
Lassan aktuális lesz a táp venti cserém! Régebben beszélgettünk már róla, de akkor még nem volt akut a téma!
Egy FSP Aurum 1200W ről lenne szó!
Esetleg lenne valami ajánlott venti erre a feladatra? -
Kbhont
senior tag
Sziasztok!
Mi van akkor , ha egy ilyet, vagy valami hasonlót próbálnánk meg beépíteni az FSP tápba?
Itt ugye 120mm átlóban vannak a felfogatási pontjai és ha valami kemény műanyagból csinálnék oda közdarabokat, akkor azt fel lehetne stabilan rögzíteni!
Én nézegettem a ventiket, de semmi olyant, amivel ki lehetne váltani azt a dög 135mm nem találtam!
[link] -
Kbhont
senior tag
Szétboritottam a tápot... Belefér a 140-es,de a rögzítése még nem kitalált.Átloban 170mm egymástól 120mm vannak. Két vezetékkel csatlakoznak forrasztott kötéssel a panelhez.Persze minden lekenve fehér trutyival...Tehát fel van adva a lecke!
-
Kbhont
senior tag
Hogy ma valami "topikbavalóval" is szolgáljak...

Vannak érdekes méréseim a lap hűtését illetően!
A mérést Aidaval csináltam.
A venti egy Scythe Slim SY1212SL12L.
Az alaplapi tálcára közvetlen a CPU háta mögé szereltem. Az alaplap általam beszerezhető legmagasabb 8 mm távtartókra került, hogy a lap lehető legtávolabb kerüljön a tálcától.
A venti 1230 fordulaton feszültségvezérelten teljesen néma csendben megy!
Az Aidában két erre vonatkozó értéket figyeltem az egyik a "Alaplap" a másik a "Platform Controller Hub"
Szobahő: 24C'
Alapjáraton: Alaplap:34C'
PCH:40CVentivel Szívon: Alaplap:33C'
PCH:38C'
Ventivel Fújon: Alaplap: 31C'
PCH:36C'Terhelve (Ami 10 perces Aida Stress tesztet jelent mérésenként)
Venti nélkül. Alaplap:36C'
PCH: 48C'Ventivel Szívon: Alaplap:35C'
PCH: 45C'
Ventivel fújon: Alaplap:34C'
PCH:42C'A méréseknél mind a két oldal burkolat le volt bontva!
Ez a sima kis egyszerű olcsó venti a kintről szívott friss levegőt végig tolja középről kiindulva a lap és az alaplapi tálca között lévő 8mm hézagban az alaplap szélei felé, határozott légmozgás csinálva!
Konklúzió: Nekem az a pár fok megért ennyi "munkát" és design-nek sem rossz!
-
Kbhont
senior tag
-
Kbhont
senior tag
Sziasztok!
OFF!
Tegnapi tapasztalat azoknak, akik csereberélik a ventilátorokat és nincs "forrasztó állomásuk" itt a remek alkalom!
Én tartalékba vettem, mert nagyon jó árnak tűnt! Valóban nagyon jó!
Most be lehet szerezni az egyik 4 betűs bolthálózatban, ami "L" betűvel kezdődik!
-
Kbhont
senior tag
válasz
eventus
üzenetére
A probléma ott van, hogy egy csomó szemét semmire nem való infó van fent a hálón!
Az infók 70%-a hulladék!
Amikor Jones azt mondja, hogy az adott blokk jó, vagy Grózi, hogy az a venti halk, akkor azt szent írásnak vesszük és a szóba jöhető 150 -200 db venti már ki is esett a listából. -
Kbhont
senior tag
A jövőhéten kibontom és megnézzük...

Pl itt ezen a képen olyan, mintha csak a felfogatás lenne beljebb perforálva.
2400 fordulatú ventit írnak aminek a statikus 4,65mm és 46.8dB a hangja!
Nem véletlen hangos...
Na most nálam kb 5-600Watt terhelést kap per pillanat. (Csak 1 vga van bent,egyenlőre nem is lesz másik)
A kifújt levegő a beszívottal szinte megegyező hőmérsékletű.
140mm venti be fog férni, de a jövőhéten meglékelem és bele nézünk...
ui( tudom, hogy nem olcsó és talán jobb lenne eladni, de nem akarok vesződni az adás-vétellel arról nem is beszélve, hogy a többi tulajdonsága viszont teljesen rendben van.
-
Kbhont
senior tag
Sziasztok, Szia Grózi!
Már második hete megy a próba üzeme az új gépháznak.
(Bár még oldallapok nélkül)
Most a kábel menedzsment van soron.
Minden a legnagyobb rendben, azt leszámítva, hogy most a leghangosabb dolgok, az FSP Aurum és a még utolsó HDD, ami a héten nyugdíjba vonul!
Ellenben a tápventivel valamit kell kezdenem!
Gondolkodtam a garizáson, de annyira nincs hangja, hogy azt megegyék, viszont engem zavar!
Így keresnék bele valami ventit!
A fellelhető képek alapján egy Power Logic – PLA13525S12HH. megnevezésű venti található bent, ami állítólag 13,5 cm!
Van erre valami megoldás? Vagy fúrás faragás kell ide is?!
Ja mellesleg a hűtőt lap, + a 4.8Ghz hajtott 3820 vize az új házban 28,5-31,2 C' meg áll a 23-24C' szobában!A táppal kapcsolatos javaslatokat nagyon köszönöm előre is!

-
Kbhont
senior tag
Sziasztok, szia Grózi!
Esetleg lenne tippetek a következő "hiba" megoldására?
3db lepa venti egy közösítőn a lap (R4E) CPU csatijára van kötve!
Működik és szabályozható!
Ellenben kb2-5 percenként figyelmeztető üzenetet kapok a kép jobb alján egy felugró ablakban, amint a cpu venti 0 fordulatára panaszkodik!
Viszont, ha a 3 ból egyet lehúzok, akkor nem kapok üzenetet!
Lenne esetleg tippetek miért van ez? -
Kbhont
senior tag
Sziasztok! Szia Grózi!
Elkészült a váz, meg van a végleges helye mindennek, nagyjából meg van a festés is!
Ami a kérdés, hogy akkor az első ventik akkor szívjanak, vagy fújjanak?
Igazából annak a slim 280-as radinak nem sok ellenállása van...
Egyenlőre még a "dublőr"ventikkel próbálgatom, mert a véglegesek csak januárban jönnek.
Azt mondtad, hogy azt szívóra kellene. Perpillanat a cpu van csak levizezve egy 360 radival, de most a hidak is víz alá kerülnek.
Most 30-36 C' a víz. Nem lesz gond, ha azt a 36C' levegőt benyomjuk a lapra...?
Egy kép a mostani állapotról:
-
Kbhont
senior tag
Megvan az első ventik burkolata...

-
Kbhont
senior tag
Vágj nagyobb lukat és rakj 120-t!
Én is most vágtam ki pár hete és egy Scythe Slip Stream Slim 1200 raktam most be ideiglenesen, de meglepően halk! 800 megy most, de egyáltalán semmi hangja... -
Kbhont
senior tag
válasz
Grafirka
üzenetére
Az a röhej, hogy azt gondoltam, hogy pár óra alatt össze dobom...
Igaz minden nap csak max egy órát csinálom, de még a váz készült el és nem látom a végét!

Zaj tekintetében először Grózi tanácsit követve megpróbálom csendben tartani aztán lehet hangszig lesz a vége...
Bár a mostani gépemben is a fél éves FSP táp a leghangosabb.
A LEPA-k néma csendben tekerik a levegőt! Ha nem világítanának akkor azt hinném nem is mennek...
De mindenféle képen be fogok számolni a fejleményekről!

#19795 Üdv: Nem, nem szerver. Sima PC. Rácsok kellenek, különben kijönnek a bentlakók...
Ami nekem tetszene ház, az 65-85eFt! Én meg annyit elvből nem adok érte!
Akkor inkább hardverre költöm...Így meg olyan lesz, amiben kényelmesen elférek és nem kell mondjuk egy MORA-t az oldalára kötözni. -
Kbhont
senior tag
Grózi!
Tudom, hogy nem az a topik, de majd töröld, ha nagyon off...
Sajnos megszólalt a táp ventim!
FSP Aurum Pro 1200W.
Még nincs egy éve, de jó kis kerregő hangja van!
A többi 8 venti némán megy a táp meg kerreg... A méreg megöl!
Van ötletetek? Az átlag embernek nem tűnik fel, de én allergiás vagyok ezekre a zajokra...
-
Kbhont
senior tag
Sziasztok! Üdv Grózi!
A készülő ház úgy alakul, hogy lesz 4db 80 venti hely, amit a nyári hónapok melegére való tekintettel használnék...
Rájuk gondoltam:
[link]
Ezek tényleg ilyen csendesek?
-
Kbhont
senior tag
Köszönöm szépen!
Következő kérdés merült még fel bennem!
Táp!
Látom a "Hogy néznek ki a gépeink" topikban, hogy sok alsótápos házban ventivel felfelé vannak beépítve a tápok! Én azt gondoltam, hogy azért tették alulra, hogy kinti levegőt szívjon...
Miért rakják be fejtetőn, ami a logika ellen van?
Gondolom erre is van valami magyarázat...?!

-
Kbhont
senior tag
-
Kbhont
senior tag
Sziasztok! Szia Grózi!
Mi a véleményetek?
Ott tartok, hogy ma bekerült a helyére a 280 radi!
Van előtte egy méhsejt rács. Ki vágjam, vagy hagyjam a helyén?

-
Kbhont
senior tag
Sziasztok!
Esetleg nem találkozott valaki olyan átalakítóval, ami az Asus X79 extreme lap chiphűtő ventilátor csatlakozóját alakítja normál venti csatlakozóra?
Sajna azt gondolom, hogy meghalt az alaplapi vezérlése ennek a ventinek és arra gondoltam, hogy rákötném a venti szabályzómra, amíg nem tudom levizezni!
-
Kbhont
senior tag
válasz
hypno skate
üzenetére
Amit lehet, azt popszegecselek, de voltak olyan részek, ahol a hegesztés egyszerűbb volt!
Grózi: Mindenkép festem, ez csak természetes...
-
Kbhont
senior tag
Lassan a váz össze áll!
Nem sok hely marad ben. Most mennek a menet fúrások!
Már az első radi helye is meg van, már csak be kell valahogy varázsolnom a meghajtók és az eleje közé. Aztán a végén még a radi belső felére is elférnek a ventik, lehet normál radi kellene a slim helyett!
-
Kbhont
senior tag
Mint ahogy eddig is, most is adok a véleményedre és átgondolom a tanácsaidat!
Sőt! Lehet csinálok valami kis tesztet, mert az első radi venti rögzitése az előlapra oldható csak meg, az meg pattintós. Szóval nem bonyolult megforgatni Öket!
A venti szabályzó meg van 3 szabad szondám, majd azokat kipakoljuk a mérések idejére valami kritikusabb helyekre!
Már csak ilyen nagyon apró luku hangszoró rács szerű perforált lemezt kell valahol néznem az elejére!
A hegesztésekkel lassan meg vagyok, aztán jön a menetfurkálás, majd a belső fényezés...
-
Kbhont
senior tag
Elvileg az Asus R9 290 DCII azért cserélem ref karira, mert a mostani felállásban a DCII tetején egy Corsair RAM hűtő tolja a levegőt a hűtetlenűl maradt WRM-ek re!
Így a legdurvább teszt alatt se mennek 80C' fok fölé, de kemény igénybevételnél is 65-70C' simán elmennek!
A rájuk szerelt Dupla Corsair ram hűtő meg 3mm távtertókkal 700 fordulaton simán teszik a dolgukat.
De persze gyarló az ember és mégjobbat akar! Csendesebbet, bonyolultabbat...
Ezért még a VGA cserére is képes!
Meg igazán hiába nagy az Extrem lap, a két léghűtéses kari között kevés a hely!
Ezért szereztem be 2db HK teli blokkot! Így a VGA-kat elvileg a hátfalra szerelt 120mm LEPA vagy valami hasonlónak le kell tudni öblíteni!
Szóval azt mondod, hogy a cpu foglalat mögé nem tennél ventit, ami a lap alá szorult levegőt rántja ki...? -
Kbhont
senior tag
Sziasztok!
Szia Grózi!A véleményedre a véleményetekre lenne szükségem!
Elkezdtem a házépítést!
Ott tartok, hogy nem igazán vagyok biztos abban, hogy tudok-e elég levegőt bepréselni a házba!
A következő dolgok mennének be!
CPU: i3820 HK rev3 vizes block
Lap: Asus Rampage IV Extreme
Ram: 16GB 2400MHz
VGA: 2 db Asus R9 290 HK Fullcover
1db MagiCool XTREME TRIPLE 360 Radiator 3db120mm LEPA BOL.QUIET PWM BLUE
1db Magicool 280 slim radiátor 2db 120mm LEPA BOL.QUIET PWM BLUE
A proci foglalat alá egy Scythe Slip Stream Slim SY1212SL12SL /800rpm
A táp (FSP AURUM 1200W) alulra kerül, így nem oszt, nem szoroz.
Mint a rajzon is látszik, 6db venti nyomja kifelé és csak egy tolja be a hideg levegőt!
Elvileg a gyári házon még van pluszba 3db 10cm venti, szerinted fog kelleni? Vagy elég az oldali passzív rácsokon befolyó levegő?
-
Kbhont
senior tag
Sziasztok!
[Ezt] próbálta már valaki?
Az adatok alapján jónak tűnik... -
Kbhont
senior tag
Én is ezeket nézegettem...
És ha alulra felülre kerülne egy-egy? Akkor lehetne alacsonyabb fordulaton is nem?
Egyébként az se kizárt, hogy szét vágom a házat és az egész alaplapot feljebb viszem 30-40mm!
Akkor elfér simán minden!
Most is a hangkarit egy hosszabbítóval kellene valahogy bepaszírozni, mert a két R9 baromi nagy helyet foglal.

-
Kbhont
senior tag
Sziasztok!
Ismételt bővítés...

Most még egy radi kerül be a rendszerbe, mert kiegészül a gép még egy R9 290-el és a felső szekcióban lévő 360-as radit már kicsinek gondolván a ház aljába kerül egy 280slim radi, ami sajnos csak lefelé irányba tudok kiszellőztetni...
Igazából jó volna slim, mert nincs túl sok hely az alaplapig, de ha nagyon muszáj, akkor akár a házon kívül is befog tudni segíteni még két slim, ami a megemelt ház talpmagassága miatt elférne és még 3cm marad a földtől, ami szerintem már elég a proci hőjének eltolására!
A felső radi amin a LEPA ventik vannak borzasztóan jó hatásfokkal működik.
Ezért arra gondoltam, hogy ide alulra is valami hasonlóakat tennék, de slimben nincs túl nagy választék!
A felsők kék ledes verzió.
Az alsó radi egy borzasztóan ritka struktúrájú 280-as Magicool radi. Gondolom a slim venti simán elég lenne...
Legyetek szívesek javasolni valamit!
Köszönöm szépen!

-
Kbhont
senior tag
Sziasztok!
Ismét lenne egy kérdésem!
Bővítenem kell a gépem.
Egy újabb 280mm radiátort kell beépítenem.
Bár milyen nagy a ház, persze soha nem elég!
Arra gondoltam, hogy a merevlemezek keretének szegecseit lefúrom és durván 60mm-t hátrább tolom, amennyire a VGA-k engedik, majd itt csavarral rögzítem.
Így előre nyernék 72mm-s helyet, ahova elférne egy slim radi normál LEPA ventikkel.
A kérdésem a következő!
Ez egy különálló pumpa+radi+CPU block rendszer lenne.
KI kell vágnom a ház elején lévő rácsos részt, vagy érdemes megpróbálni először így.
Vajon elég lesz a radi átszellőztetésére az a három sor akadály, amin a levegőnek át kell préselődni?
Vagy kezdjem mindjárt úgy, hogy vágjak ki mindent ami nem létszükséglet.
A ház BA-01-BBB.
Ezeket kellene kivágni!
-
Kbhont
senior tag
Sziasztok!
Na ide süssetek egy kicsit!
Már láttam elég sok érdekes dolgot, de ez egyenlőre kiverte a biztosítékot és talán tudtok rá magyarázatot adni, mert kicsit értetlenül állunk a kérdés előtt...
Ez egy TT táp hűtője.
-
Kbhont
senior tag
Sziasztok!
Megcsináltam a radi-venti kapcsolatát a múltkor említett módon!
Felcsavaroztam a radira régi megdöglött ventilátor házat és arra gumicsavarral a ventiket!
Bátran ajánlom mindenkinek! Nagyon sokat jelent!
Keresek továbbá egy 90-120 mm ventit a proci hátamögé, ami az alaplap és a ház közötti levegőt mozgatná...
Lényeg, hogy slim legyen, mert csak az fér el.
Rá gondoltam![link]

-
Kbhont
senior tag
válasz
torma1981
üzenetére
Igen, kommunikációban nincsenek a helyzet magaslatán! Én eddig 3 levelet írtam Nekik, egyre jött vissza, válasz helyett kérdés...

Ez van sajnos!
Volt pár éve egy bolt Nyiregyházán! PCHelpline néven! Azért imádtam, mert bár mi gondom volt, azonnal kerestek rá megoldást! Nem volt az az érzésem, hogy megvettem valamit és most már baszódjak meg vele, hanem mindig mindenben segítettek!
Na ezek a boltok nagyon hiányoznak...
Bocs az OFFért.
-
Kbhont
senior tag
válasz
pipo112
üzenetére
KB 2 hónapja van nálam ez a lap (RampageIV Gene)
A lapon van 5db venti csati. (cha_fan 1-3, CPU FAN, CPU_OP)
Mindegyiken van egy PWR-es venti! Még is csak a CPU_Fan-t és az CHA_Fan1 tudom szabályozni.
A többi "alapon" megy! (500-650rpm)
Szeretnék egy silent és egy games verziót beállítani. -
Kbhont
senior tag
Sziasztok!
Valaki otthon van AISuite II ben?
Képtelen vagyok rájönni a ventilátor vezérlésre...

-
-
Kbhont
senior tag
Sziasztok!
Na! Eljutottam oda, hogy lassan össze áll a gép...
Még a VGA ra jön a jövő héten 2 db F8TC a blackplate-re és már csak a vezérlését kellene segítenetek kitalálni!
Arra gondoltam, hogy az összes ventit két sebességgel szeretném üzemeltetni!
3db LEPA BOL.Quiet PWM Blue 120mm (RADIÁTOR)
4db Noiseblocker ITR-XR-2 60mm (RAM)
2db F12 TC (HÁZ)
2db F8 TC (VGA)Most a 3db LEPA az alaplapon van. Ezekkel nem is lenne bajom, mert a víz 30-32C' főlé nem megy, akár hogy kínzom a cuccost...
Ellenben a többire csak jobbára akkor lenne szükségem, mikor a szimulátorokat használom!
Gondolkodtam venti vezérlőben is, de nem akarom túl komplikálni...
A legjobb az lenne, ha megoldható, hogy az összes ventit használnám cc 30%-on, mikor szimulátorozok, akkor egy kapcsolással mondjuk 50-60%-on!
Mikor általános használatban van a gép, akkor 30-40 c' között van, de hajtva, a RAM-ok, hidak és a VGA is izzad rendesen.
Esetleg ha lenne valami ötlet?!

-
Kbhont
senior tag
Köszi srácok!

-
Kbhont
senior tag
A ház az atom biztos!
Chieftec BA-01-BBB ház. Van vagy 15 kg!
Más!
Sajnos a lapom egy Asus Rampage Gene IV.
Tehát nem lehet vizezni... Ellenben legalább fűteni lehet vele!
Sőt! Egy Asus R9290 van betéve aminél a GPU rendesen hűtve van, de az összes többi kacat szerintem nincs! A VGA felső fele (A fekete alu lemezre gondolok) mondhatni forró! Erre kellene valami ventit feltákolni!
Lehetőleg úgy, hogy a hidak is kapjanak valami kis szelecskét!
Egyébként a RAM-ok is forrók!
-
Kbhont
senior tag
válasz
tailor74
üzenetére
Srácok!
Félre értettetek!!!!
Nem rezonál, nem rázkódik, nem rezeg!
CSak simán van egy kis bugó hangja! Ez most ne úgy gondoljátok, mikor egy hajtóművet indítanak egy boeingen!
Csak is azért zavar, mert mikor a kezembe volt, ott aztán tényleg semmi hangja nem volt!
És hát gyarló ez ember! A telhetetlenségről ne is beszéljünk...
-
Kbhont
senior tag
Pont ezt mondom!
A radi fixen van csavarozva a házhoz!
Alulról a ventiket nem tudtam, csak metrikus csavarral rögzíteni a radihoz!
Amíg nem volt oda csavarozva, (csak kézzel oda tartottam, addig semmi hangja nem volt! Miután felcsavaroztam öket lett egy tompa búgó hang! Mikor emelem a fordulatot akkor ez a tompa hangot felváltja a megszokott venti hang! De nekem bőven elég, ha 600-on mennek, mert 30-32 foknál nem megy feljebb a vizem!
Ezért gondoltam, hogy a ventik felfüggesztését kell valahogy át alakítanom...
-
Kbhont
senior tag
Szia Grózi!
Hogy érted az átmenő csavarokat?
Egyébként a Lepa ventinek 600.on semmi hangja!
Ezt most találtam a varázslónál...
[link]
HenK: Az a baj, hogy a ventik bugó hangját a ház felerősíti! Ha kézzel fogom oda os nem ér hozzá a hűtőhöz, akkor semmi hangja! Amikor neki nyomom, akkor felerősödik.
Ezért azt gondoltam, hogy felcsavaroznék régi venti házat a radira, (metrikus csavarral)
A másik felébe meg bele bírnám húzni a gyári gumi tüskét. -
Kbhont
senior tag
Sziasztok!
Megjöttek végre az új Lepa ventik!
Be is raktam öket a következő kép!
Kivágtam a gépház tetejét és felcsavaroztam a radit a lemezre.
A ventiket pedig alulról a radira.
Na az eredmény nagyságrendekkel jobb, mint előtte a Bitfenix ventikkel, de még mindig nem tökéletes.
Ami a gond, hogy nem bírtam a gumituskókat bele húzni a radiban lévő lukakba! Gondolkodtam, hogy át fúróm a lukakat, de aztán megsajnáltam a radiátort...
Még talán úgy is meglehetne, hogy régi ventilátor házkereteket használnék távtartónak és azokra akasztanám fel a gumituskókra a ventiket!
Szerintetek van értelme? Vagy van valami jobb megoldás erre?
A radiátor és a ház közé raktam 3M szivacsszalagot,de szerintem az nem sok szart ér.

-
Kbhont
senior tag
A varázslónál van raktáron 6db LEPA BOL.Quiet PWM Blue venti!
Akinek sos kell, az most menjen!

-
-
Kbhont
senior tag
Basszus! Lejárt a szerkesztési idő, elnézést a dupla posztért...
Az elsőt össze cseréltem egy másik ventivel!
Tehát pontosítva:
1db T&T 8025H12C ND9 12v 0,24A 80x80x25 2pin
1db T&T 8020H12C NF2 12V 0,22A 80x80x20 1db 2 pin, 1db kétvezetékes 3pin -
Kbhont
senior tag
Van egy 620w High Power tartalék tápom!
Gondoltam, most időm engedi, kicsit felpofozom, átnézem,kitakarítom és nem utolsó sorban ventiket cserélek benne!
Amik bent vannak:
1db AVC 9225 DS09225B12HPFAF 12V 0.41A 92x92x25 4pin
1db T&T 8020H12C NF2 12V 0,22A 80x80x20 1db 2 pin, 1db kétvezetékes 3pinAz elsővel még csak megbirkózok, de a másodikra még csak tippem sincs!
Esetleg valakinek valami ötlet? -
Kbhont
senior tag
válasz
eventus
üzenetére
Hát nem igazán mennek utána a lehetőségeknek, az tuti.
Mondjuk én nem értek a kereskedéshez, de ami manapság megy, azt mindennek lehet nevezni, csak annak nem!
"Gyere be , nézd meg a katalógust és majd megrendelem Neked... Hogy mikor jön meg? Ja azt nem tudom, kérdés, hogy van-e a nagykerben..."
Itt lakok Veszprém mellett! Van kb 5 nagy bolt! Bemész és jobb esetben üres DVD lemezt kapsz, vagy max olyan dolgok vannak, amiket megrendeltek, de valami oknál fogva nem vittek el... 0 a raktárkészlet!
Többnyire egy kurva hűtőpasztát sem lehet kapni, csak megrendelésre!
Lassan a kinaiak ezt a területet és magukévá teszik!
A vizes topikban pont most mondja az egyik srác, hogy megjött a kinából 2 hét alatt a pumpás-tartály 8000Ft-ért!
Nem értem, hogy a kereskedőknek nem érné meg venni egy kartonnal, aztán 12ért oda adni a polcról...???
Bocs az OFF-ért a modi törölje alkalmasint! -
Kbhont
senior tag
Na ma én is megrendeltem a varázsló boltjából a 3db LEPA BOL.Quiet PWM Blue-t!
Sajna már csak 10 napra tudják vállalni!
Sőt! RED már nincs is! (A kinti raktárban se...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 200 megapixeles kamerával lép szintet a Moto G87
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fogyjunk le!
- OLED TV topic
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- További aktív témák...
- Lian Li UNI FAN TL Wireless ventilátor, ARGB, PWM, 3 darab - Reverse Blade, 120mm, fekete (12RTL1W3B
- Eladó 6 db Lian Li UNI FAN SL120 V1 fekete ventillátor
- LianLi TL Led és TL LCD 120/140 Wireless fekete és fehér eladó (Update: 04.10)
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4453, 100% Akksi
- Samsung Galaxy A21s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ELADÓ ÚJ 1 HETES, EZÜST Surface Pro 10 Intel Core Ultra 7 165U 16GB RAM 1TB SSD 1 év gar
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest