Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Oké, és az autón lévő címke megegyezik ezzel? Sokszor nem ugyanaz, de egy 2.8 -3-mal nem lősz mellé. Azért olyan nagyon nagy jelentősége nincs annak egy 1000km-es úton, hogy most 2.6 vagy 2.8, de méginkább nincs hogy 225/45 vagy 225/50, az minimális eltérés, nyomás szempontjából szerintem nincs is lényege.
Ha annyira fújod, mint amit a gyári 225/50-re ír, nem lesz baj.
Holnap indulok egy 2300km-es útra, meg se nézem, mennyin állnak a gumik, mindig jó, annyi, amennyire legutóbb fújtam, az meg szerintem a kisteherben 2.7 volt. -
-
Rick4
félisten
Hasonló mretű- formájú autóban a 225/50R17-es gumiknál fix 2.8-ra van állítva, és sosincs gondom vele. Lassabb tempónál ennyi, pályázásnál meg melegszik a gumi, melegszik benne a levegő is, azaz emiatt picit feljebb megy. Nem úszik vele a kocsi szlalomozva, nem pattog, nem romlik a fékhatás sem.
80 ezer km alatt sem volt félrekopás, középen kikopás, széle lenyalás. Nyilván ez a futóműgeometrián is múlik, de a guminyomásnak is szerepe lehet benne, ha annyira félre van állítva. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Az Autó Ford S-Max 2014. 2.0 TDCI, 140Le.
A rajta lévő abroncsok nem a gyári méretűek, hanem: 225/45 - R17
Hosszabb autópályás út. Mire állítanátok az abroncsnyomást?
3 felnőtt, sok csomag.
Én elől: 2,5, hátul 2,8-ra állítottam.
Ez a gyári ajánlás. Ja és a 160 km./h alatti sebességgel tervezek.
-
ftc
nagyúr
Mivel nyár van s meleg itt az ideje téli gumi után nézni
A 2 éves Hankook gumit cserélek...W452 Winter i*cept RS2-t ha jól rémlik... Elkopott cca 3mm-en vagyok.
Valami tartósabbat keresek
Maradjak goodyear esetleg michelin vonalon?
-
shteer
titán
válasz
[CS]Blade2 #57232 üzenetére
amit látsz az kvázi egy zárófedél, nem a felni
-
MasterMark
titán
válasz
[CS]Blade2 #57232 üzenetére
A magnézium az könnyűfém felni, nem vaslemez.
-
kelly416
veterán
Egy kis benzin lehozza. Szerintem. Amikor a kutya belefetrengett sok fenyőgyantába - a kis gyagya - akkor a doki jót nevetett, benzin vagy sebbenzin és utána lemosni sok vízzel. Ennyi volt a kezelés. Másfél óra múlva a kutya szőrösen, boldogan és gyantamentesen távozott. Pedig azt hittem, borotválva lesz a fél kutya. Durván össze volt ragadva a kölök bunda.
-
Teasüti
nagyúr
Fasza cucc. Most nálunk vmi apró bogarak lepték el a fákat amiknek széklete olyan mint a gyanta. Gyanútlanul aláparkolsz és tele lesz a kocsi apró cseppekkel, amik mint a gyanta olyanok. Szerencsémre már rajta volt a kerámia bevonat meg a sampon is viaszos.
Szóval relatíve egyszerűen le lehet mosni még a gyantaszerű cseppeket is.
Ma épp megint besétáltam a f.sz erdőbe tátott szájjal, de esős nap volt és még az ablaktörlő is le tudta tolni egy-két perc után.Nem csöves az.
Ezt múlt héten láttam egy kocsin.
Nekem kéne egy ilyen. Kár, hogy csak 5x108-as osztáshoz gyártanak.
4x108-hoz max 3d nyomtatni tudok, ami tervben is van.
Nekem bejön ez a retro életérzés. Kamionokon is baromira tetszik a krómozott acélfelni.
Jó, a szürke Cactus-on ostobán nézne ki a tükrös króm felni, de a fényes fekete plasztik jól áll neki. -
válasz
sortilego #57219 üzenetére
Megfontolásra érdemes, persze. (A felni nem gyári méret, a gumi se lesz az, baj ne legyen a műszakin...)
Felmerül még, hogy a szélesebb felni nem ér-e hozzá valamihez, különösen a belső oldalon. Esetleg itt is nézz körül: https://www.fitmentindustries.com/ -
sortilego
csendes tag
Bár megfordult bennem, hogy lehet jobban járnék egy 16" -os felnivel, de ugyanolyan árban vannak kb mint a 17" -esek és akkor már a nagyobb talán optikailag szebb lenne.
-
Rick4
félisten
Nálam a picassokon 205/55R17 a gyári, 225/50R17 és 225/40R19 van fent, a Tranyón 205/60R16 a gyári 6.5"-os felnivel, de 17-es, 7.5"-os felni van fent 215/55R17-es gumikkal.
Teljesen jól muzsikál vele, szerdán is megyek egy 2200 km-es utat vele.
A 205-ös nem lesz keskeny a 7.5"-os felnire? Oké, hogy szélső érték, de a feltehető, és a jó az sokszor elég távol áll egymástól! -
sortilego
csendes tag
-
sortilego
csendes tag
Sziasztok,
Tanácsot/véleményt szeretnék kérni tőletek.
Most fogom cserélni az autómon a komplett kereket (új felni + új gumi )
Ez egy 2014 -es Mazda3 2.0 120le sedan aminek a gyári mérete a:
205/60/R16 6.5Jx16 ET50
Az új felni egy szintén mazda felni lesz aminek a mérete: R17 7,5J ET50Erre fogok majd egy 4 évszakos gumit venni, de nem tudom milyen lenne az ideális rá.
A váltóméret kalkulátor szerint az optimális méret a 225/50/R17 -lenne erre a felni méretre, de lehet ez már túl széles lenne, viszont nem tudom így eldönteni hogy milyen méretű gumi lenne akkor ami passzol rá jobban.
De több gumisnál azt mondták, hogy nem muszáj ilyen méretet tenni, amúgy is jobban járnék ha kissebb méretet tennék rá .
Nektek mi a véleményetek, főként magyar utakra abból is nagyobbrészt városi használatra melyikkel járnék jobban 4 évszakos gumival?
Köszönöm -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Teasüti #57209 üzenetére
Tudom, hogy csöves a lemezfelni, sokat húznak miatta itt is meg a élőben is a haverok. Majd ha ráérős nyugger leszek és lesz időm/kedvem/türelmem felnit mosogatni biztos felkerül a kocsira addig pihen a garázsban.
Meg amilyen szr utak vannak most 2 hét alatt több olyan úthibát is elkaptam, hogy csoda, hogy a helyén maradt a felni.Ha van rajta vmi akkor sokkal könnyebb már a mosás is. Tnap én is 500-ból lecsaptam az elejéről a bogarakat és kész. Csili-vili.
-
Teasüti
nagyúr
mikor évente másodszor is lemostam a kocsit valamikor szemtember környékén
Mintha magamat olvasnám.
Kollégám meg is szólt érte régen, hogy nincs fénye a kocsinak. Nem értettem miről beszél, mi az hogy nincs fénye?Most az új kocsival tanultam csak meg 16 éves jogsival, hogy miből áll a kocsi ápolás.
Igaz ez nem is 15 éves kocsi aminek már mindegy. Ezen még mikrokarcok sincsenek.
Megvettem a teljes Meguiars szettet és Youtube-ról kiokosodtam kicsit. Ennek örömére csak 5 órás meló volt a kocsit alaposan lemosni, leagyagozni, lepolírozni, majd kerámia bevonatot felvinni. De faszán ledobja a vizet és retket. -
Rick4
félisten
-
Teasüti
nagyúr
Jah, amíg nem volt alufelnim, addig azt se tudtam mi az a fékpor. Utána meg megszóltak, hogy ezt illik lemosni. Aztán jött a hetenkénti felni mosás. Ebből elegem lett hamar és jött a kerámia betét. Most meg visszatértem a lemezfelnihez és hirtelen megint nem probléma a fékpor.
-
kelly416
veterán
válasz
rbalint88 #57205 üzenetére
Értelek.
Szerviz van, gumi folyamatban, és azért költünk rá, mert ez saját és sokat nem kér. Ha venni kéne másikat, sokba volna, kevés a pénz, másik autót már nem akar venni ebben az életben ha nem muszáj. Így olcsóbb ezt fenntartani még. Nyugdíj helyett melózni kényszerül, mert a nyugdíjból éhen halna. Kb. a csekkekre elmenne mind. Nem nagy öröm korházi ápolóként nyugdíjba menni manapság, nem reális kilátás a lakókocsis világkörüli út. -
rbalint88
addikt
válasz
kelly416 #57204 üzenetére
Jobban fog razni, azt biztos erzi. Hogy picit kelletlenebbul
indul meg es kezd lassulni, azt lehet nem veszi eszre.
Plusz szvsz a 23 eves clio az a kategoria, amire feleslegesen nem koltenek egy forintot se, de ez teljesen reszletkerdes. Legyen rendesen szervizelve, gumizva, azt cso. -
kelly416
veterán
válasz
rbalint88 #57203 üzenetére
Nem tudom, milyen menetdinamikáról lehet szó egy 60 feletti hölgynél (gyárilag 75 lovas 23 éves autóval) aki évente 1500km-t sem gurul a kisboltig meg a melóba?! A kanyarvadász boyracer stílut abbahagyta, amikor kb. 30 éve felborított egy pótos IFA-t.
Itt az esztétika sokkal fontosabb, legalábbis az ő szemszögéből.
Értelek és megértelek, de figyelembe kell venni más szempontokat is.
Tudom, nem csak versenyezni kell, lehet baleseti helyzet is. De őszintén: 40-nel a városban történik előtted valami amire reagálni kell. Mennyit fog jelenteni kerekenként akár 1kg rugózatlan plusz? Ezrelékekben kifejezhető talán, tehát végeredményben kb. semmi jelentősége. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- OPEL CORSA D OPC 1.6 Áron alúl, magánszemélytől kihasználatlanság miatt!
- MultiPro Go FDP22.130GY
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest