- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
S. Szabi
őstag
válasz
rbalint88 #16748 üzenetére
Nem mentem még hóban hátsó kerék meghajtású autóval, szóval majd kiderül
Ezért is gondoltam jobbnak egyelőre kisebb motorral kezdeni.
Majd meg látjuk, tapasztalat gyüjtés nélkül, csak elmélet meg olvasgatás/fórum alapján sok következtetést nem lehet levonni
Ja, hát nem pont mókázásra való, meg nem is nagyon erőltetném a direkt csúszkálást, egyelőre...
Be kell építeni egy macskalaom adagolót a kerekelhez
Mint a mercedesnek az a kerekekre vizet permetezős cucca, amit nem rég találtak ki XD
Jövő év elején megyek egésznapos vezetéstechnikai tréningre is, az is biztos hasznos lesz
-
rbalint88
addikt
válasz
S. Szabi #16747 üzenetére
azért a havat szerintem nem fogod őszinte mosollyal várni már jövőre
jó gumi ide, okos elektronika oda, a hátsókerékhajtás hóban szopás.
ősi ladás trükk: csomagtartóba pár cementes/macskaalmos zsák tapadásnövelőnek. plusz a macskaalom leszórva is használ...brumi: azt tudom, de mondjuk a 318i nem egy kimondott mókázási céleszköz
-
-
Bozso68
őstag
válasz
S. Szabi #16734 üzenetére
Csak megerősíteni tudom, a Dunlop WinterSport 5 csendes gumi. Sajnos a határait jelen időjárási körülmények között még nem tudtam kipróbálni. Még egy kiadósabb eső sem volt. Szárazon, kisebb vízen eddig megnyerő kanyarban, fékezés közben egyaránt. 2009-es chiptuningolt Qashqai+2 benzines 1.6i, ma kénytelen voltam 110-es szakaszon 170-nel előzni, a k@cs@g nyikhaj csak nyomta neki a külső sávban, aztán klasszikus eset, a forgalmi helyzet döntött, el kellett vennie. Figyeltem a gumikat, stabilan tartottak, közben egy íves kanyar is volt, +7°C-nál, tényleg nagyon halkan.
-
kenguru99
senior tag
válasz
ACAB95 #16742 üzenetére
2014-es teszt. Taurus 401, ugyanaz a gumi.
-
ACAB95
tag
Valakinek van tapasztalata Kormoran Gamma B2 nyári abroncsokkal?
-
norrberth
addikt
-
S. Szabi
őstag
válasz
rbalint88 #16738 üzenetére
Köszi! Porfestetve lett a gyári felni, nem otthon lefújós cucc
Igazából nem akartam az 51! LE-s Fiestából egyből 218 LE-s 325i-be ülni, de azért lehetett volna 320i, de már mindegy, darabig marad. De a következő biztosan 6 hengeres lesz! Elsőre megteszi, szeretem így is
-
S. Szabi
őstag
Az első próbakör igen bejött a Dunlop Winter Sport 5 (205/55R16 91H) gumikkal, meg vagyok elégedve vele ez alapján, igaz ez csak száraz út volt, de legalább -2°C volt. Nagyon csendes, 200-nál is mintha sínen menne az autó (nem kell megijedni, német autópálya), és szél zajon kívül kb semmi zavaró hang a gumiktól!
Normál sebességnél semmi hangját nem hallom, majd kiderül vízes úton lesz e hangja, a Continetal TS850-ek nagyon hangosak voltak pl.
Majd bekopik kicsit, gondolom még jobb lesz.
-
brumi1024
veterán
válasz
raziel01 #16730 üzenetére
Hivatalosan csak gyári méretet rakhatsz fel, ha nem volt úgy szerelve akkor nem kerülhet fel. Más kérdés, hogy ezt azért ha nem feltűnő senki nem fogja észrevenni.
Hogy jó-e, hát futóműfüggő. A BMW M csomaggal általában így csinálja (275 hátra, 245 előre pl az 5-ösnél), de én nem tenném, hacsak nem úgy van beállítva a futómű (tehát nem így van gyárilag). Mennyivel olcsóbb? 4-5k? Ennél drágábbak a következményei egy elvett forgalminak.
-
raziel01
veterán
válasz
molnarpeter #16729 üzenetére
Csak azonos tengelyen kell egyformának lennie. Váltóméret amit írtam azért kérdem.
-
raziel01
veterán
Nyáron szerintetek gáz ha nem mind a 4 gumi egyforma hanem csak 2-2?
Havernak van 2 db 195/55 R15 nyári gumija Pirelli Cinturato, kéne mellé majd még kettő. Viszont 185/60 R15-ben olcsóbb.
Működhet így? Ha igen melyik tengelyen legyen a 195-ös? -
norrberth
addikt
válasz
Kornel #16724 üzenetére
Én néha lámpánál ezt nézegetem, akin van is téli vagy negyevszakos télen, annak a nagy része is 10+ éves, és 1-2 mm profilú.
Nekem is ez a mániám mostanába!
Kinek milyen téli gumi, egyáltalán az van e fent.
Mélység. Parkolókba is ezt lesem, este a rendszámvilágítás sima vagy ledes.muzeális darabokkal is simán futhatnak autók itthon. Ezek az ínyenc kategóriák, ilyenekre vadászok.
A minap egy Passat beállt mellém, az oldalsó indexe ki volt esve és a vezeték tartotta!
-
Kornel
veterán
Ha szétnézünk, hogy milyen gumik vannak a magyar autókon, akkor elég csúnya kép rajzolódik ki.
Én néha lámpánál ezt nézegetem, akin van is téli vagy negyevszakos télen, annak a nagy része is 10+ éves, és 1-2 mm profilú.
Sajnos nincs normális szabályozás, ezért szó szerint muzeális darabokkal is simán futhatnak autók itthon.
Nem kell messze menni, testvérem simán megvesz 8-10 éves 3-4 mm-es gumit használtan az autójára, mert olcsó. -
bul07
nagyúr
válasz
norrberth #16716 üzenetére
Na igen
Egyik főnök múltkor ecsetelgette hogy milyen nagy kamu is a téli gumi, és hogy ők soha nem tesznek fel
Hiába hoztam sok érvet nem lehetett meggyőzni, utána hagytam is csak ő az egyik főnökPersze a előző kucsijuk 4x járta meg az árkot, ebből 3x télen, de ezt már nem említettem mert na
Saját tapasztalatot is hoztam fel de az se hatottam meg
Jó pár éve, 4út Szajol előtt , ahogy elértük a két sávost elkezdet torlódni a sor majd meg is ált
Aztán elindult a parkolóban egy kitört kerekű majd a belső szalagkorlát mellet egy kenyeres felborulva, nem is értettük szép tiszta út, elhaladt a sor majd mindkét sávba megindult, 500m múlva már haladtunk vagy 70-el, ekkor fekete jég, és vagy 20 autóval előrébb egy terepjáró bevágódott az árokba, mindenki satu, csakhogy a jég miatt semmi lassulás, érzésre és az előttem lévő autó elkezdet közeledni, de végül nem lett tömeg baleset mindenki megtudott állni
De állítom elég lett volna egy nyári gumis az biztos megtolja az előtte lévőketIlyen szempontból Románia is előrébb van ott Nov 1-től kötelező
-
helló, egyik tengelyre kellenének új téligumik, nokian wr d4 volt a terv, az nincs sehol 175/70 r13 méretben. mit vegyek?
-
Manitou
veterán
14 éves téli gumi már cserés
Lehet kéne már venni egy újat a kocsira -
-
brumi1024
veterán
Pont annyira gyengécske, mint amennyire az, hogy te láttál 20-at, és ez alapján "kivétel nélkül mindegyik"-en az van. Akkor most megcáfolom az állításod: 100 méteres körzetemben van 4 SUV melyek mindegyikén van téligumi. A kivétel nélkül azt jelenti, hogy nincs olyan, amelyiken lenne. 4 ellenpélda tökéletesen mutatja az állításod helytelenségét.
És meg fogsz lepődni, de Ausztráliában is van olyan hely, ahol ajánlatos a téligumi, és az autó amivel oda mentünk azt használt.
-
-
lenko
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nintendo Switch
- Aggódik az NVIDIA, mert egyre jobb AI terén a Huawei
- Honor 200 Pro - mobilportré
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- Honda topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest