Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Eastman
addikt
válasz
#96302336 #38744 üzenetére
Lúzerség, hogy engedtek ott bárkit is videózni.
Ha konstrukciós hibás egy modell, az nem jó sem a gyártónak, sem az eladónak, sem a vevőnek. Hülyeség, hogy egy tanulónak vagy szegénylegénynek szron kellene gitározni tanulnia.Ha pl. huszat (többet) meg eladtak, azoknak most jól feltolták az árát.
Ámerika egy nagyon érdekes hely, nagyon nem európai gondolkodásmóddal.
-
válasz
bigrob #38753 üzenetére
A deko szarok nem verik a közép katot, azért ekkorát ne mondjunk. Vannak olyan darabok amik lehet hogy felérnek egy közép kat cuccal, pl a 2004-as bass, de ami deko és teljes áron is csak olyan 150ojró körül van attól nem szabad túl sokat várni.
Most jött meg ugye a motyó, majd holnap tolok fel képeket, (ma más dógom vót), átment minden ellenőrzésen) rajta a sok címke meg pecsét), de beverték a fejét valahova így bekerült dekoba. Persze a húrozás elég szar volt, így elpattant rögtön egy húr egy nyújtásnál, aztán az E húron is a külső feltekert rész elkezdett szét menni és csúszott el a hangolás, nyúlt le nagyon gyors tempóban a húr.
Ott a zümmögés, forrasztásokat megnéztem minden a helyén (multiméterem nincs, szal csak úgynézki minden maddzag be van forrasztva, de valójában nem tudom mi van). Szal hummog ha nem érek a húrokhoz, namost ezen ugye humbik vannak. Nabasszameg jutiszesembe középállásban nem néztem, hogy zúg-e. Ott csak játszottam, kéz végig a húrokon.
Na a lényeg, hogy újra húroztam, behangoltam, meghúztam a húr leszorítókat a nyakon és a középső csavar kiszakadt a helyéről, pedig még a húzás fázisban nem is voltam. Kitépte a menetet... épp csak kezdett feszülgetni. Na mondom ez fasza. Tényleg nem mentem neki mint állat.A telekaszter ellenben egy rom, a nyakpálcával valami komolyabb gond lesz, mert se előre se hátra... nem mozdul úgy be van rohadva, lehet az is valami másik modellé lett volna mint a nyereg. Ezek ilyen 150 ojró körüli darabok voltak.
Attól tartok mivel az szupersztrat flojdrózsi átment a teszten csak a dobozban sérült, ezért ha teljes árason veszem is meg, akkor is beszakad a csavar egy újra húrozásnál, és elszakad rögtön a húr.
A hangszedői azok viszont mindkettőnek nagyon rendben vannak, főleg az árukhoz képest. De egy gitár nem csak abból áll szerintem. Az építési minőség egy maxi Squier-en vagy Epi-n érezhetően jobb, pl a hangoló kulcsok szarabbak mint a 2009-es bulletstrat-omon, a jack dugó kiszedéséhez meg feszítővas kell, ez utóbbi mondjuk lehet hogy könnyen orvosolható.
Amúgy meg az is kérdés, mennyi ideig tartja magát, mikor fognak elkezdeni kopni a boundok, a húrlábak elnyalódni, stbstbstb...5let valakitől arra hogy mit lehet kiszakadt leszorító csavarral kezdeni?
-
Alexios
veterán
válasz
fattyu #38747 üzenetére
Bedroom amp az
Én is néztem, mert elég jó áron van, de inkább próbára/fellépésre, mert amit én próbáltam, annál talán a szomszéd hálószobájában lenne már okés hangerőn
Bár igazából még így is vacilálok rajta, nekem csak fej kéne, szóval mindegy milyen hangszóró van benne, csak nincs kedvem átalakítgatni
Fura is, hogy amúgy a 6505+ erősítő fejek konkrétan drágábbak mint ez a kombó.
-
Ilyeneket kérlek ne osszatok meg többet, mert mindjárt sírok. Nem vagyok gibson fan sőt nagyon nem. De ez maxi .......... itt most káromkodás volt ezerrel.
Ha annyira nem megy, szerintem
1. darabja 100ezerér elment volna
2. bárkinek odaadhatták volna ajándéknak, iskoláknak művészeknek, akárkinek aki rászorul ilyesmire, akár más országokba.
3. felhívtak volna pár nagy céget hogy itt van egy a cucc, adjátok el annyiért amennyiért tudjátok, azt mi kérünk belőle x százalékot.Qrv@ annnyát, a hernyótalpas munkástól kezdve mindnek azt aki ebben az akcióban részt vett, vagy tudott róla, vagy nem tett ellene semmit vagy nem jelentette valami nagy sajtóorgánumnak.
Botrány. Nem elég, hogy szarul megy a biznisz, nem elég hogy jön a gyilok globális melegedés, nem elég hogy a földön milliók éheznek. Mennyünk át rajta hernyótalppal mert az jó. Totál érthetetlen és elfogadhatatlan. amúgy az ilyen üzleti húzásokat én baromira büntetném.
-
fattyu
veterán
Volt itt sokszor szó wattokrol cső vs tranyo otthoni használat hangos hasznalhatatlan stb.
Megtalaltam a tokeletes bedroom ampot. Konnyed hálószobai zenelesre tokeletes.
Kicsit komolyabban oltari jo. A 212vel ellentétben ennek nem van jo reputacioja es ennek okra hogy a gyari sheffield szóró a hulladek kategoriaba esik. Értelmezhetetlen szar volt a gain hang vele. Kapott celestiont es mocsok jo.
-
-
törölt tag
válasz
Plazmacucci #38741 üzenetére
Nem valóban. De a pont a Gibson csinál egy ilyen húzást, közben meg hallgat a csődjéről mint szar a fűben....
Valahogy nem tudom a két dolgot szétválasztani. Szarul megy, de zúzzunk le ezer eladatlan cuccot, mert a kutya sem veszi annyiért meg.Oké, a videó közel 10 éve készült. És ez is tökéletesen rávilágít a Gibson vezetőségének a hozzáállására. Nem véletlen a csőd.
-
törölt tag
válasz
nikkel111 #38738 üzenetére
mert ők a dzsibszon. Az etalon.
Kár, hogy csak szerintük.
Vicces, hogy szinte az összes kópia, jobb, mint a termékeik bármelyike... (nem kínai kopira gondolok, komolyabb nevekre)
Sőt tróger módon felvásároltak egy csomó jó márkát is némelyik így a süllyesztőbe került. Így is lehet kapitalista módon irtani a konkurenciát.
Gibson maximum trade-re kellene, használni nem. Mert a név már sokszor többet ér, mint az eszköz. Gibsonokkal bizniszezni, Tokai-al meg zenélni -
-
-
nikkel111
csendes tag
azért ettől többet érdemel a Gibson
https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/08/03/kiszivargott_hogyan_zuztak_be_tobb_szaz_felmillios_gibsont_mert_az_igazgato_tiltotta_az_adakozast/bármennyire szar volt ...
-
Ebben van egy elég klassz kis basszus szóló. A gitáros meg szar ahogy van pfejj
Buchanan-nak lett dedikálva. Na őt is bírom ám. -
törölt tag
Coda bezárt? Elmentem ma oda (elvileg 7-ig nyitva vannak, én azért 6 előtt odaértem), nagyon úgy fest. De semmi tájékoztatás semmilyen platformon.
-
brickm
őstag
válasz
NeoPampalini #38732 üzenetére
A keverő dugig van erősítőkkel
amugy
-
ElGatto
aktív tag
Ha küldtök árakat akár privátban akkor megvitatjuk a srácokkal.
Hátha összejön valami.
Nézegettem Hangszerdiszkontnál vannak ilyen szettek, de előbb gondoltam megkérdem itt mi a tök is ami feltétlenül kell.Mi a különbség pl, hogy keverőről, végfokról vagy mittudom én miről megy az ének?
-
Moleman
addikt
válasz
ElGatto #38725 üzenetére
Ha valami nagyon gazdaságos megoldás a cél, fel tudok ajánlani egy tranyós végfokot egy esztergomi látkép fejében.
Egy korábbi zenekaromban ezzel hangosítottuk az éneket, sajnos a hozzá tartozó korhű keverő és láda nem nálam van, csak ezt hoztam el tartozáskiegyenlítés címén.
-
Goose-T
veterán
válasz
ElGatto #38725 üzenetére
Valami effekt sem árt, hogy szóljon is valahogy. A legfontosabb a kompresszor, aztán valami reverb vagy chorus, hogy ne legyen annyira nyers. Valószínűleg eq is fog kelleni.
Szerk.: ha effektes keverőt veszel, akkor az általában megfelelő erre a célra. Én egy Behringer QX1202USB-t vettem, ebben van csatornánkénti kompresszor, eq és effektek is. A csatornánkénti kompresszor igen ritka dolog az ilyen kis keverők körében, ennél is csak az USB-s verzióban van.
-
ElGatto
aktív tag
Hi, egy kezdő ének felszerelés miből áll, mi az amit feltétlen be kell szerezni? Keverő vagy aktív passzív hangfal? Nem értek hozzá, de szereznem kell valamit. A cél egy próbaterem nem a sziget nagyszínpadán. Bocs H itt kérdem de faszbukra be sem merem írni annyi ott a troll... Köszi
-
ElGatto
aktív tag
válasz
brickm #38717 üzenetére
Jaja google a barátom, csak találtam több verziót
van olyan is ahol standard e - ben F ről indul.
És valami bass nagyúr ajánlotta, hogy a bass-t le kell hangolni így jön ki jól, a gityó marad.
Ami érdekes, hogy a cityrocks - ra nem hangolják le, viszont fura is, hogy a bassztus is felfelé megy mikor a dalban szerintem lefelé sima E húrt penget.no mind 1 köszi
-
válasz
chaosmonger #38721 üzenetére
Boaz+... nem?
Más, nem "re:"
Van még egy. Kíváncsi vagyok mit tud. Floyd-dal még nem volt dolgom.re: (#38720) kemotox
Pedig az új Gibbók nem is olyan rosszak. Legalábbis a tesztek alapján. Valami változás van. -
chaosmonger
tag
Moduláris gitár, érdekes elképzelés, nem tudom mennyi idő után kezdenek el lötyögni a részek:
-
nap
addikt
Hehe. Vége a Summer NAMM 2019-nek. A Fender bemutatta Vintera sorozatot, a Gibson pedig 22 különbözö festésű Les Paul-t.
-
bigrob
őstag
válasz
WolfheartGR #38715 üzenetére
Halál a májra pedig passz.
-
WolfheartGR
őstag
Figyelitek mi készül a BC-nél?
-
ElGatto
aktív tag
Hi,
Egy kis segítséget kérnék, mi a véleményetek a Sing Sing Halál a májra c. dalnál van egy kis bizonytalanságom. Mégpedig, hogy milyen hangolásban játsszák.
Standard E vagy fél hanggal lejjebb hangolva, vagy csak a Basszus van fél hanggal lejjebb hangolva?
Szerintetek?köszi!
-
bigrob
őstag
Megjött a Harley Benton HP Oopsie Deko.
Még egy D sincs a hátuljába beleütve!
Hangja nagyon jó, nem nagy jelű, de nagyon szépen énekel, főleg tisztán. A két push-pull potival lehet a hídi hangszedőt felezni és fázist váltani (így kell mondani?).
Hibák:
A legdurvább a nyak és test találkozásánál egy kis hézag:
[link]
[link]A fej tetején kicsit le van ütve:
[link]A nyakpálca állító össze lett kenve, de működik:
[link]Bundok jó állapotban, húrmagasság kicsit nagy a híd fele, azon még állítgatni kell.
További képek:
-
-
fecaga21
senior tag
válasz
Plazmacucci #38708 üzenetére
Azt olvastam jó kis tömegverekedés is volt a Fezenen.
-
válasz
bigrob #38707 üzenetére
Cradle of Filt és Ignite biztosan, meg egy két csipcsup magyar fellépő. Mondjuk ezekért pont nem sírok be. Karthago félbe maradt a vihar miatt. Hogy az arrébb tologatott Firewind meg volt e végül tartva nem tudom. Miután szétáztunk elballagtunk az autóhoz majd félmeztelenül hazavezettem
-
bigrob
őstag
válasz
Plazmacucci #38706 üzenetére
Rockmaratonon én is ott voltam...
Mik maradtak el Fezenen? -
-
fecaga21
senior tag
válasz
Plazmacucci #38704 üzenetére
Pestre?Elég felháborító lehetett ezért napijegyet fizetni...
-
-
fecaga21
senior tag
válasz
Plazmacucci #38702 üzenetére
utolsó nap?
-
Fossá áztunk fezenen és legalább a koncertek fele is elmarad. As usual.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fotók, videók mobillal
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Friss előzetest és fejlesztői videót kapott a Mafia: The Old Country
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest