Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Gurulunk, WAZE?!
- Dell Venue 8 Pro
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nap
addikt
válasz
Ragnar_
üzenetére
Nem értünk egyet a vox-szal kapcsolatban. Egy multi lényegesen több lehetőséget biztosít, mint egy ilyen kis vacak. Én egy darab torzítópedállal kezdtem, volt erősítőm is, mindenhogy szarul szólt. A multi megváltás volt hozzájuk képest. Pedig azt csak fülessel használom.
Mostanában, ha gitárt veszek, viszem magammal a motyót, mert így van mihez viszonyítani a hangját. Többször hagytam már ott gitárt, mert csak valami fostalicska erősítőn lehetett kipróbálni, aminek a hangja elbozasztott, elriasztott.
Azt viszont nem vitatom, hogy számítógépen sokkal többmindent lehet összepakolni ilyen gitar rig jellegű dolgokkal. Csak az eléggé géphez köt. -
Ragnar_
addikt
Hát a Vox megoldásnál kezdésnek szerintem jobb nem kell (kicsit utánanéztem én is). Főleg ár/érték arányba. Kivéve ha van olyan preferált erősítőmodel ami miatt egy másik drágább szóbajöhet. Amúgy nekem volt multiefektem is, azt cseréltem Line6 Toneport Gx-re annó, pont mert nem erősítővel használom.
-
bence1990
csendes tag
Köszi mindenkinek a segítséget, utána olvasgattam rendesen én is és vagy Line6 POD Studio GX vagy Line6 Pocket POD lesz belőle, ezekkel nem járhatok rosszul és ahogy látom egész jól tartják az árukat használtan is.

-
nap
addikt
válasz
bence1990
üzenetére
Szerintem, hagyd ki a körből a számítógépet, és vegyél inkább használt multieffektet. PocketPOD, KorgAX5G, Zoom G2, DigitechRP155 ezek nem annyira rosszak, rengeteg erősítő és hangfalmodellel + egyéb effektek. Nem vagy a számítógéphez kötve, ha felvételt akarsz csinálni a multi kimenete már akár az alaplapi hangkártya számára is emészthető jelet ad ki. Ha kinövöd, nem buksz rajta sokat.
-
Ragnar_
addikt
válasz
Real Ghoost
üzenetére
Jah, ha szoftver is van hozzá, az más, bár nem rémlett, hogy Voxnak lennének modelező cuccai.Pedig vannak. Indulásnak valóban jobb lehet főleg az ára miatt.
-
Ragnar_
addikt
válasz
bence1990
üzenetére
Line6PodStudioGX Ez árban x2 a Behringerhez képest, de nézd meg milyen erősítő+hangfalmodeleket kapsz hozzá, ami később bővíthető, podfarm a számítógépes vezérlőprogija is elég felhasználóbarát, ráadásul ugye direkt erre fejlesztett hangkártya, és interfész.
-
bigrob
őstag
válasz
bence1990
üzenetére
Anno volt line6 ux2-m, majd gondoltam kipróbálom ezt a guitar link-et, kalózöbölből leszeded a podfarm 2.5-öt és használod. Annyival nem volt jobb az ux2 hogy 35 mátyásért porosodjon.
-
guitarguy
csendes tag
válasz
bence1990
üzenetére
Nekem egy mezei x-fi extreme audio (átmatricázott audigy SE talán) is tudta ezt amit te akarsz anno. (low output pickuppal és dupla aktív emg-vel is tökéletesen működött, kicsi 3-4 ms késleltetéssel) Szal lehet egy tök olcsó hangkari is megteszi, de guglizz utána alaposan.
Az alaplapi hangkariban viszont nem vok biztos.Szal nem kell ide interfész. (am se lehet 15-ért értelmeset kapni)
-
BluEyes
őstag
válasz
bence1990
üzenetére
Szinte minden cuccon van füleskimenet, kombókon, multieffekteken, tehát csak ez miatt ne vegyél hangkártyát. Ha veszel, akkor olyat, amin van spec gitár- vagy Hi-Z- (nagy impedanciás, azaz gitár-) bemenet. Ezen a linkelt Behringeren nincsen ilyen.
Multieffektet vegyél, bedugod, szól. A hangkártyás dolgokkal néha ez nem ilyen egyszerű. V-amp2 PocketPOD DigitechRP155 KorgAX5G YouTube-n hegyekben a tesztek ezekről. -
bence1990
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy használt Cort Z42 gitárt (passziv pickupos), és mivel az albérletben nem szeretnék hangoskodni erősítővel ezért fülessel szeretném használni PC-re kötve valamilyen programmal mint pl. Guitar Rig.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen olcsóbb külső hangkártya interfészt tudnátok ajánlani? Sajnos nem maradt túl sok keret rá, maxmium 15k. Hallottam régebben hogy a Line 6 POD pl. nagyon jó minőségű csak ugye azok 30-tól kezdődnek...
Én a Behringer cuccait találtam olcsón 13k körül, pl. Behringer UCA 202, ezekről van valakinek tapasztalata? Mennyivel jobb kb így a minőség fülesen keresztül mintha csak simán rákötném a gitárt a PC-re az input jackbe? (új alaplapom van Asus H97, állítólag ezeknek nem olyan szörnyű a hangkártyája)
Van esetleg más alternatíva?
Köszi szépen!
-
guitarguy
csendes tag
válasz
brickm
üzenetére
Vágom, nem vagyok annyira hülye hozzá, bár az tény hogy inkább gitározni szeretek, mint állítgatni a hangszert. (megy az is azért, nem kell a comment áradat)... olvass utána, teljesen működőképes dologról van szó. Am ami még jobb, az a full kompozit nyak. Általános felhasználás esetén persze... emberi húrvastagsággal/magassággal és hangolással...
Abba is hagyom itt, jobb lesz mindenkinek. (pedig még a saját találmányaimról nem is beszéltem.
)dynamicrossh: jó szar helyen vannak azok a potik.
Legalább normálisat linkelj már. -
MATEO6600
őstag
válasz
brickm
üzenetére
Nekem erről jut eszembe, aki nem szereti a metált, majd ettől megszereti

-
brickm
őstag
válasz
dynamicrossh
üzenetére
A bund nem kopik...jh....csak a fogólap. Épp elég.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A nyakpálcával tudod finomhangolni a húrmagasságot is, anélkül, hogy mélyítenéd\cserélnéd a felső nutot. tehát még a fretless tény sem indokolja a nyakpálca teljes elvetését, hacsak nem teljesen egyedi neked készített gitárod van, amit nem akar más magasabb\alacsonyabb húrállásra állítani, mint amit enged a húrláb állíthatósága.Easman:
Erről a csernus a hangszerboltban-ról jut eszembe:
[link]
-
brickm
őstag
válasz
guitarguy
üzenetére
A nyakpálca nem csak azért kell, hogy HA elvetemedik a nyak, akkor utána tudj korrigálni.
Ahogy írták, a húroktól függően, változik a nyakfeszítése is, elég ezred millimétert változnia a nyakszögnek, hogy az oktáv elmenjen, ha pedig a húrláb már nem képes ezt korrigálni, tekerni kell a nyakat.
A merevítés a legkevesebb, anélkül se törik el egy jó nyak, nekem is csak egy gitárban van pálca.
Viszont amelyikben nincs, annál atombiztos pontos méretezést kell alkalmazni minden egyes mozzanatnál, mert ha elcseszed építésnél az oktávod soha nem lesz pontos.Plusz a bundok kopását is lehet vele egy bizonyos szintig korrigálni.
-
kemotox
addikt
-
guitarguy
csendes tag
válasz
kemotox
üzenetére
Ja kb am, de így könnyebb volt kiszedni a véleményeket.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Van am még más is: A nyak merevítőpálca. Na azt mi a jó istenért nem kukázzák már és tesznek be egy masszív fém/karbon darabot. (árkategóriától függően) Nem lenne semmi szopás vele többet. (pl, Vigier gitárok)
Ha meg elvetemedik a nyak, az így is-úgy is kuka. -
guitarguy
csendes tag
válasz
dynamicrossh
üzenetére
Értem. Köszi hogy felvilágosítottál.

-
brickm
őstag
válasz
guitarguy
üzenetére
Ha néha-néha veszel másik hangszert a kezedbe, nem kell nézni a nyakat. Az ember általában megszokja milyen kéztartás mellett milyen hangok szólnak és tudja hol kell fogja épp a hangszert. A gond akkor van, ha mondjuk 1nap 3 gitáron is kell játszanod, amiből az egyik 628mm-es, a következő egy 700mm-es, majd ráadásként tolsz egyet egy 648mm-es stratoval. Teljesen más érzés egy 700mm-es menzúrán játszani, ha nem vagy hozzászokva. Régen, ha egy-két hétig nem vettem a kezembe a 700-ast, simán szokatlannak éreztem a 628-után. Mostmár annyira sűrűn váltogatom őket, hogy nem veszem észre.
A tökig érő gitár meg nem dizájnelem, van akinek úgy kényelmes. Nekem speciel nem, de az se ha a nyakamban van egészen az állam alatt.. -
guitarguy
csendes tag
válasz
brickm
üzenetére
Máshogy tartjuk akk a hangszert. Nekem majdcsak a mellemen van a gitár és jól belátom a fogólapot. Amolyan Shawn Lane-esen. (nem cool, mert nem ér le tökig, de legalább nem kúródik szét a csuklóm.)
Am meg mindig is Gibson féle menzúrájú gitárjaim voltak (1 kivétellel), de értem amit írsz, na.
Kezedbe kerül néha-néha egy basszgitár, akk persze, nem sok elnézelődés van a nyaktól.
-
brickm
őstag
válasz
MATEO6600
üzenetére
A berakás helyén ki kell venni az anyagot a fogólapból, ami ezáltal gyengül. Arról nem is beszélve, hogy ragasztó kerül a jelútba. Én ahol lehet hanyagolom a berakás használatát. Arról nem is beszélve, hogy mondjuk egy delux rózsafa, vagy dió fogólapban, esetleg egy mahagóni lapban elég igénytelenül mutat egy beragasztott rombusz\négyzet\karika, akárki akármit mondjon. Ezzel szemben egy igényes tengeri kagylóhéja, már mindjárt mástészta. [link] A fogólap szélén viszont érdemes hagyni jelölést.
"Használja azt egyáltalán vki?"
Kérdésedre válaszolva, igen, én.
Amúgy meg váltogass 4-5 féle menzúrájú gitárt és máris lesz értelme. Mondjuk egy 700mm-es meg egy bariton között nyilván nincs akkora eltérés, hogy feltétlenül kelljen, de egy 700 vs 624-en már el lehet csúszni a sötétben. -
guitarguy
csendes tag
válasz
Real Ghoost
üzenetére
Soha a büdös életben nem néztem a nyak oldalán a jelzést. Semmire se jó kb. Használja azt egyáltalán vki?
Am meg úgy vok vele bőven elég a 12. bundnál a jelzés, minek pazarolni... legyen annyival is olcsóbb a balta.
(kár hogy nem így működik. :/) -
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
atidzsiforc
üzenetére
De ez egy klasszikus nylon gitár.
Van amúgy nekem elektromos gitárom.
Majd később teszek fel róla képeket is. Egy Jolana utánzat. -
Eastman
addikt
válasz
tzsolesz
üzenetére
Néztem, nem ér hozzá semmihez.
Ez alapján arra következtettem, hogy üresen pengetve zörög.
Akkor viszont az alsó húrlábnál, ún. hídnál kell igazítani. VAGY, a bundokat precízen csiszolni.
DE, pl. az új húr alapból is zöröghet. Ha pár nap múlva is zörög, térjünk vissza rá...
-
Eastman
addikt
válasz
tzsolesz
üzenetére
Fent, a nyak és a fej találkozásánál a felső húrláb, ún. szemöldök hat húrvezető hornya közül az A húr vájata a szükségesnél mélyebb lehet. Irány a hangszerész. Nem tudok olyan technikáról amivel otthon szakszerűen, és az ideális magasságba fel tudod tölteni azt a vájatot. A hangszerész beállítja frankón a gitárod.
-
tzsolesz
nagyúr
Hellósztok.
Újrahúroztam a gitáromat nylon húrokkal.Behangoltam, és arra lettem figyelmes, hogy az A húr zörög, rezonál.
Néztem, nem ér hozzá semmihez. Csak úgy. Levettem, hátrébb raktam 3cm-t (a húrláb felé toltam el az újrafűzést) de így is ugyan úgy zörög. A húrláb vékony fehér betétjét is próbáltam megfordítani, hátha a régi húrok által bevágott kis mélyedések okozzák, de így is rezonál. Nagyon kihallani, zavaró.
Tanács, ötlet esetleg? A többi húr jól szól. -
Eastman
addikt
No, hát ez egy meglepő fordulat...

Ma találtam a kicsikére. Rövid menzúra Eastmannek! Őt nem sajnálnám össze-vissza moddingolni. Réztőke, push-pull poti, kill switch, japán puki bele, vagy valami komolyabb, ha szélességre belefér. Hétfőn meg is ölelgetem...
Érdekes, hogy még a japán Medium Scale 628 milliméteres menzúránál is rövidebb ez a 610 millis skála.
Áldott legyen az ázsiai kollégák pici keze! Fender Csájna.
-
sanyi0321
tag
Köszönöm az eddigi válaszokat

Róla mit gondoltok: Cort Action ?
-
sanyi0321
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy basszusgitárt, de sajnos nem nagyon tudok dönteni. Kb. 40k-t szánnék rá, természetesen használt gityótól sem riadok vissza, viszont minden félét hallani, ez nem éri meg-az nem jó stb... Leginkább metál zene lenne az irányadó hangzásban, és valami vékonyabb nyak kellene. Ahol lakom 2 hangszerboltról tudok, és sajnos egyikben sem túl nagy a választék főleg basszus téren, és az áraik sem valami jók, szóval inkább marad a neten nézelődés.A kicsit ismeretlenebb márkákról teszteket szinte képtelenség találni, ezért fordulnék hozzátok, hogy ebben az árban tudtok ajánlani olyan hangszert ami esetleg még kisebb koncetekre is jó lehet?
-
Eastman
addikt
Érett USA Strat / Tele max. 100k-ig: [katt] Inkább mint valami ázsiai tüzifa zöldágból.
-
brickm
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Gondoltam hátha valakinek mégis tetszik (mondjuk neked) és feldobom vele a napod....
-
-
brickm
őstag
Tudom, hogy egyáltalán nem tartozik ide, de ez...ez micsoda????
[link]
Ezt olyan szinten nem tudom hova tenni, hogy el se hiszem, hogy létezik. -
Eastman
addikt
-
Eastman
addikt
-
guitarguy
csendes tag
Ja am a múltkor akartam írni:
Haladó gitárosoknak oktatóanyagok:
gitariskola.hu - Ingyenes oldalak közt világszinten se fogtok jobbat találni azt garantálom. (jóóóó pár éve bújom a netet... ez top anyag)
Oktatóvideók: youtube-on van egy Pebber Brown nevű úriember. Na, az nem semmi. Ill. van még egy creativeguitarstudio nevű csatorna is.
Több megbízható figurát is előtudok bányászni ha érdekel vkit. (sok a kókler gitármajszter a neten.... nagyon sok) -
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Na, ennek fele kínai nekem. Mire jó ez a humbucker? Olvasom,hogy hangszedő, de nekem ez kínai.

-
válasz
V.Stryker
üzenetére
Szóval nem Shadows-t akarsz játszani
Egy olcsó humbuckeres Epi-n vagy Cort-on gondolkodnék, valami kis digitális cuccal. Roland cube, vagy a Line6 megfelelője. Ezeket ha használtan szerzed be még az eladásukon se fogsz bukni. Egy ilyen kis digitális cuccon sok minden hangzást ki lehet próbálni, kezdésnek jó. Egyik állásban száraz Marshall hang, másikban Recto a plafonig. Még senki sem nyúlt ilyesmivel mellé. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Hát hallgatok minden félét, Gary Moore-tól a Queen-en át, Kowa-ig, Road-ig... néha még klasszikust is szivesen.
-
-
bigrob
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Én anno egy akusztikust vettem valami uniwell gyártmányt, kemény 13k-ért amire nemrég vettem kb 1000-ért csont hidat meg nutot és beallitottam a nyakat. Arra tökéletes hogy elkezdd szerintem Drop Dben ment anno a rammstein rajta

Simán Fülest beledugva kb 0 jelet ad ki kell egy mini erősítő pl a vox gyart párat.
Vadászhatsz Gsfanaticon valami occót ahhoz meg kicsi kombo vagy a fennt említett "headphone amp".
Majd ha géphez kerülök küldhetek pár opciót. -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Tudnátok tanácsot adni, hogy zéró felszereléssel, zéró zene tudással merre érdemes indulni, hogy kipróbáljam a gitározást?
Mindig is akartam kicsit amatőr szinten, a saját szórakoztatásomra zenélni, de azt se tudom van-e tehetségem vagy csak a metál szeretete késztet a húrok pengetésére.

Ilyenkor kéne venni pár órát aztán majd meglátom? Ott adnak gitárt vagy már kell saját?
Tudom,hogy láma kérdés, de az elektromos gitár erősítőjébe bedugva a fülest, majdhogynem csendbe lehet gyakorolni?

-
guitarguy
csendes tag
válasz
pigatt
üzenetére
Sok sikert hozzá!
Nekem is nagy álmom egy saját gyártmányú vagy legalább összeszerelésű gitár...
Balos superstrat test 1 humbival, 1 vol poti, floyddal + jobbos! lakkozattlan vagy matt eredeti strat nyak, nagy fejjel. medium bundok, (a jumbot egyszerűen nem tom megszokni hiába szeretik sokan) és akár scalloped is lehetne a 12. bundtól. Mekkora királyság lenne. Ja és vmi kegyetlen rikító neon színben pompázna.

No meg half step down, 9-es húrkészlet.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mondjuk ott a Warmoth, de a behozatallal kapcsolatos jogi dolgokban nem vagyok otthon. (meg am is most pc-re gyűjtök.)
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Összeállt minden, indul a mandula, tervek alapján jövő nyáron már lesz belőle valami.
[link]Remélhetőleg egy MM Stingray Classic copy.
-
csadi0011
őstag
Érdekes gitárjátékok(vagy minek nevezhetjük ezt) vannak itt: [link]
Nekem bejön. -
guitarguy
csendes tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Na hát igen, ez szégyen.
(bár inkább az h nem alakul automatikusan linkké...) -
guitarguy
csendes tag
válasz
kemotox
üzenetére
Kár hogy nincs balkezesbe, pedig nem vészes áron mennek ezek...

Különben sztem vagy 3 ilyen lógna a falomon. (különböző színekben.)http://www.themusiczoo.com/images/9-23-10/San_Dimas_LH_Custom_Red_White_Bullseye_C8614_a.jpg
Adjon vki egy nyugtatót...
Am ez így ránézésre van vagy 4k dodó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6600MHz CL34 - 99 hó garancia
- G.SKILL Ripjaws V 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 - 99 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL38 - 120 hó garancia
- G.SKILL 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 Trident Z RGB Neo - 99 hó garancia - Bontatlan
- Kingston FURY 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 Renegade Black - 12 hó garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Formula Air Mesh G3 Seasonic 450W
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8265U I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS DUAL MINI RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

~15 óra körül jár el állítólag egy elemmel. Egész tűrhető.
)
Legalább normálisat linkelj már.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

az általam linkelt Cort Action-ért "csak" 100 km-re kellene elugrani