Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
Jó időre jegeltem a drágább új gitárok vásárlásáról szóló álmaim, viszont szükségem lenne még egy olcsó kísérletezős zúzós gitárra, néha akár drop H hangoláshoz is. (12-56-os húrokat néztem ki, jó lesz? Vagy az már pl drop D-hez túl kemény lenne? Szólózni nem akarok ezen.) A cél fix híd, 25.5" menzúra, humbucker. Kettő hangszert találtam, amik elgondolkodtattak: Cort KX5 vagy Jackson JS32QT? Tudom, hogy a Jackson jóval magasabb árkategóriájú, de viszonylag jó az ára. Hozzányúlni egyikhez sem akarok, jelenlegi állapotában használnám. A fájdalomküszöböm 50 ezer ft, úgyhogy ha meg tudtok erősíteni a Cortban, boldog ember leszek.
Tetszik, hogy Vintage52, vettem már tőlük noname superstratot 40 ezerért, és idővel kiderült, hogy fantasztikus gitár.
Köszi! -
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Bár most hogy jobban beleástam magam, egy két dolog nem tetszik. Szoftver/hardver oldalról POD XT/X3, és mindig kell hozzá telefon vagy tablet. Ennyi pénzért viszont veszek inkább egy POD X3 Live cuccot

-
-
BluEyes
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Pont ugyanez:

A Main a vonalkimenet, fullos szimuláció, keverőbe, hifire stb, a Pocketen ez egyben fejhallgatókimenet is. Az Amp (a Pocketen) mono, kombóba vagy fejládába kell dugni, itt be van kalkulálva a szimulációba egy általános, nyitott vagy zárt láda karaktere is. Ha megvan még a Poki meg a kombód, próbáld ki. Nyilván az új cuccon fejlettebb ez a funkció is.
-
-
BluEyes
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Usb-n mehet a pécébe, van ASIO drivere is. Viszont ahogy nézem, windowsra nincs Editor progi, tehát egy tábla vagy telefon mindenképp kell neki.
-
-
atomeec
senior tag
Eh, inkább POD. Pl Amlifi 100FX komatibilitási lista a csatlakozáshoz. Lehet valakinek nem gáz, de ha gépre nem lehet kötni...
-
-
atomeec
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Persze, pl a POD 2.0-m is Midi kábellel szerkeszthető gépen (az újabbak meg USB-n teljes körűen, jó progival + interfészként is funkcionálnak), illetve jobban szerkeszthető, több opció van. Amlifi-ról nem tudok többet, bár én is nézegettem, úgyis gépre kötve használom (számítógép hangszóró). Nem hiszem, hogy rossz minőségűek lennének, főleg a felsőbb kategóriások, csak más. Ha megy az angol, mindenképp érdemes nézelődni, miket írnak.
Más téma. Még mindig a gitárvásárlásom
Sikerült megküzdenem a hivatalos viszonteladóval épp, hogy ha már gyárilag jár hozzá a keménytok, akkor legyenek szívesek nem benyelni és valóban adni hozzá. Persze ténylegesen csak vásárláskor fog kiderülni, de már van írásos bizonyítékom, hogy el akarták sumákolni. Külön kérték, hogy ha rendelni akarom, akkor ne online, hanem menjek be a boltba. Sanda gyanúm, hogy nem fogják javítani az oldalukat és csak én kapom meg a tokot, ha más rendel és nem figyel, marad a lehúzás...ilyen ez a balkán... -
-
atomeec
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Majd bővítik, javítják a többiek, amit írok

Az Amplifi állítgatásához számítógép kell (a mélyebb szerkesztéshez). A POD-oknál meg magán a készüléken is lehet állítani majdnem mindent.
-
A line6 cuccok közül az Amplifi sorozat miben tér el egy POD-tól? Amplifi TT bejön, számítógép mellé, de a 100 variáns is jó lehet, ha lenne róla lövésem, hogy mire jó

-
csadi0011
őstag
válasz
bigrob
üzenetére
Ha vagytok elegen hozzá, csináljatok egy szólózás versenyt. Vagy nem is muszáj versenynek lennie, csak legyen egy alap ritmusjáték, amire rá kell szólózni. Az talán feldobná. Vagy eljátszani egy előre megbeszélt számot másképp. Más stílusban, vagy ilyesmi.
Beszéljék ezt meg a tapasztaltabb gitárosok. Biztos ki tudtok találni valami érdekeset. -
bigrob
őstag
Soundcloudos csoportot élénkítsünk mán' felfele

-
kemotox
addikt
Nagy sg koptato illik vajon egy epi g400ra? Csavarhelyeket leszsmitva. Olyanokra gondolok, hogy pl az epin a hidat tarto csavar tokja egy nagy batar fos, gibsonon is olyan? Valaki probalkozott mar ilyennel? Danke!
Szerk: most latom Eastman bakelit gitarjan a tu meg a rudacskaja a tremolo karja, zsenialis
-
Eastman
addikt
Sodor az ár, visz a hullámzó tömeg...
Anda Bálint,
Tóth Tamás Béla,
Fodor Sándor 'Medve'
Geletey 'Fucken' György
(Schmidt Balázs)Segíts haza jó testvér, és elmondok egy titkot, mert jót tettél...
-
nap
addikt
-
Eastman
addikt
-
Eastman
addikt
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Csinos.
...és még bele is búg a füledbe.
Grat! -
NeoPampalini
senior tag
Új lakótársam...
Két dolog, ami egy rövid itthoni kipróbálás után eszembe jut: EZ PICI, B*ZDMEG, illetve, EZ HANGOS, B*ZDMEG! 
Komolyan, gain + EQ félállásba tekerve, a masteren 2 mm-t csavartam, és szét akart esni a lakás, nagyon kemény.
...és persze alig nyom a mérlegen, ideális hurcibálós motyó... -
brickm
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
.
-
brickm
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Azt annó a kia digitech 360xp nekem is csinálta. Megtekertem 4-5 fordulattal a 0-ról100 ment az érték. Sűrítettlevegő segített rajta.
-
-
brickm
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
A végtelenített lehet optikai és csak ki kell belőle fújni a szöszöket.
-
-
Moleman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nekem anno egy BME villanykaros barátom cserélte ki a mikrokapcsolókat kb 250 Ft-ért a Zoom 707 II-ben. Ha ismersz ilyet, akkor egyszerűbb és olcsóbb a helyzet.
-
BOSS pedálom potijai után az erősítőmön is megmakkant a gain poti. Am hol javítanak multieffektet? Márkaszervizbe érdemes leadni? Vagy már kérdeztem?
-
a46
csendes újonc
-
Eastman
addikt

-
atomeec
senior tag
válasz
Eastman
üzenetére
Nem volt még kezemben, de reményeim szerint a rövidebb nyak kényelmes lesz. Ezt most így meg tudom engedni magamnak, azért nem egy sima Standardot veszek. Nagyon tetszik az 57-es hangszedők teltsége, hangzása. Olcsóbban max úgy jöhetne ki, ha külön vennék valamibe ilyen hangszedőket és forrasztgatnék...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
atomeec
senior tag
válasz
BluEyes
üzenetére
Köszi a választ, lehet, hogy akkor ne egy nap alatt akarjak vevőt rá

A tervem:

És hozzá egy POD HD500X
Nagyon szemeztem kombókkal is, sőt még mindig a Vypyr VIP 2/3-mal, de nincs gondom a POD 2.0-val sem, ami most van (kivéve, hogy nincs lábkapcsoló, és ha már veszek, akkor megveszem egyben, újabb verzióban). Mint írtam, ez inkább csak befektetés, mert nem szeretnék felhagyni ezzel, mint hobbi.
Anno mikor megvettem az Ibanezt még nem sok fogalmam volt az elektromos gitárokról és hogy mit akarok, azóta eltelt majd két év és erősen hajlok a Les Paul felé (30 felett már sebességre nem nagyon fogok tudni gyúrni, marad a blues-osabb, rock-osabb játék, de nem bánom). Utána ha megvan, akkor gyakorlás ezerrel.
Biztos más érzés lesz, párszor már fogtam kézben boltban, nagyon bejön. Sajnos a kiszemelt üzlet úgy tűnik megszűnt, így máshonnan kell majd beszerezni. A pénz a gitárra jövő hónapban meglesz, gondoltam rá, hogy lehet kár a pénzt beleölni, de neeeeem
, minden nap gitáros videókat nézek, már 3 éve töretlen a lelkesedésem (csak időben nincs annyim, amennyit szeretnék ráfordítani). Nem fogom megbánni. -
-
bigrob
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Haverom egyszer áthozta az ő me-25-jét, de nagyon nem tetszett nekem se.. Ugyanezt mondtam rá hogy túl konpresszált, túl mű hangzása van.
-
ME-25. Régen voltak stomp boxaim, Ibanez Chorus, Metal Muff, Mega Distortion, Metal Core... Sose találtam meg a hangot. Aztán a multi nagyon tetszett, mostanában meg nem.
-
brickm
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nem tudom milyen boss-od van, de boss gt8-al én is tapasztaltam ilyet, de a dighitech se annyira élethű, mint az igazi erősítőfej+láda kombináció...
Ez már csak ilyen.
Akárhogyis hangoztatja sok ember, hogy márpedig a multieffektek vannak olyan jók, sőt jobbak, mint a kispedálok....hát nem.Viszont tény, hogy egy aréna koncertre bőven jó a kompresszált jel is, ami a multiból jön, mert úgyis olyan hangos lesz, hogy kutyát nem érdekel a dinamika.
A vágás majdnem minden multinál megvan, a bypass mód pedig nem valós bypass mód, ahogy a boss analóg pedáljainál sincs valódi bypass mód.
A multi legelső fokozata egy bufferelő (általában FET-es )fokozat, ami impedancia csatolásra van alkalmazva, gyakorlatilag az erősítése általában 1:1-hez.
Viszont bypass módban is átmegy ezen a fokozaton a jeled.
[link]
Ez a boss od kapcoslási rajza, ha megnézed a két FET úgy van bekötve, hogy a legelső és a legutolsó fokozat folyamatosan aktív, azon mindig átmegy a gitárod...ezért van, hogy elem nélkül nem megy át rajta semmi, akkor se ha kikapcsolt módban van... -
BluEyes
őstag
válasz
atomeec
üzenetére
atomeec
Szerintem rendben vannak az árak. Mik a tervek?
A diszkonton néztem a GRG250dx-et, 130e az ára, majd seggre ültem. Ok hogy piros csicsa, de mán elnézést...
Plazmacucci
Öregszel is
, meg a cucc is vág. Ezekben a multikban nincs analóg söntölés (a'la True Bypass), azaz AD-DA konverziót csinál akkor is, ha bypassba rakod, ammeg ugye vagy olyan, vagy amilyen. Inkább az utóbbi 
Tulajdonképp nem is értem, hogy miért multizol. Én azért, mert nem akartam egy kombót elviseltetni a családommal (de épp kezdem másként látni ezt
), neked viszont semmi okod rá szerintem. Pár olcsó pedállal a használtpiacról teljesen rendben lennél. -
atomeec
senior tag
Eljött a napja, hogy eladjam a gitárom. És az erősítőt is. Mivel külföldön vagyok, itt dobtam fel apróra, lesik sokan, de érdeklődő nulla...

Nem tudom drágán akarom-e eladni, kb 60-at kérek érte, erősítőért meg 15-öt. Ibanez GRG270B és Roland Cube 15X. Haverom csinált a gitárról pár képet is. Sok lenne? Nem sűrűn hirdetnek ilyet és árban amiket találtam, e körül mozgott (az erősítő többért).Szerk.: Nem abbahagyom a gitározást, de most jönne még egy "befektetés" a későbbi időkre, de ezeket nem tartanám meg, felesleges.
-
Néha úgy érzem hogy az olcsó kis Crate Flexwave erősítőm sokkal dinamikusabban szól mint a kétszer annyiba kerülő padlóeffektem. Tehát ha nagy ritkán rádugom a gitárt egy szál kábellel sokkal kellemesebb és természetesebb a fülemnek a hangja mint a Boss cuccnak. Bossnak túl kompresszált, túl mű hangja van és bizonyos tartományokat vág még szerintem bypass módban is. Vagy csak öregszem.
-
kemotox
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Elvileg ennél az újnál nem egy processzor meg a rajta lévő progi vereti az effekteket meg mindenféle hangszínmodosító cuccokat mikor erősítőmodelleket váltogatsz, hanem konkrét áramkörök között váltogat, amik elvileg full analóg cuccok, nem pedig IC-s digit izék.
-
-
BluEyes
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Te a VT-re gondolsz, az digi modellezés. Ez más.
-
-
BluEyes
őstag
Na, a Vox lehet hogy megcsinálta nekünk a tökéletes szobacuccot. Nagyon ígéretesnek tűnik a koncepció, csöves analóg modellezés, végig analóg jelút, beépített effektek, gyönyörű, feleségeknek is tetsző vintage kinézet. A hangok is bíztatóak, egyelőre a jellegzetesen kellemetlen voxos nyüszítős hi-gain sistergést se hallom, szóval csupa pozitívum eddig. Nagyon várom a részletes teszteket, lehet hogy kell egy ilyen nekem.

[link] [link]csadi0011
Persze, cseréld le mindenképp. -
-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ja, egy napon majd az Epiphone-hoz is „lejutnak” ezek a fejlesztések, (nyak illesztés, nyereg, stb...). Az úgy már megfizethető lesz.
-
-
Moleman
addikt
válasz
Eastman
üzenetére
Máris van LP Studio HP, modern nyakkal, igaz az még kicsivel fél millió fölött van.
(#21935) kemotox
Mikor vettem az enyém, nekem is szempont volt, hogy tradicionális legyen, ezért (is) lett Studio T. Nem is csalódtam benne, de ha megengedhetnék magamnak egy drágább Gibsont, az új irányvonalat követném, nekem kétségtelenül hasznos feature a szélesebb fogólap, az állítható titán nulladik bund, az új nyak és a hangoló. És főleg szimpatikus, hogy van választási lehetőség minden szérián belül. -
Eastman
addikt
válasz
kemotox
üzenetére
Szerk 2.: ...szerintem ez a Soloist neck pár év múlva „leszivárog” az „olcsóbb”, „félmilliós” LP-k felépítésébe is. S akkor sok „régi” jó LP megjelenhet a használt piacon, kvázi ott túlkínálat lehet, ami viszont leviheti az áraikat. A G FORCE nem akkora hype, hogy csakis amiatt cserélnék le a LP-t a tényleg komoly „dolgozós-gitáros” userek.

-
brickm
őstag
Sziasztok!
Érdemes lehet végignézni ezt a factory tour videót is:
[link]
Vagy 6 részes. A végeredmény magáért beszél. -
kemotox
addikt
válasz
Moleman
üzenetére
Szerintem ez a a hangoló cucc meg a többi modern dolog teljesen megöli a fíílinget. A Gibson az igazi vintédzs gyártók közé tartozik, szerintem mindenkinek a legendás modellek meg a gazdáik jutnak az eszébe a név hallatán. A nyak ahogy csatlakozik a testhez viszont nagyon király!
-
Moleman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ha nem is 30 évre, de jópár évre visszamenőleg jól lehet tájékozódni az Andertons bemutatóiból, én nagyon szeretem.

Ez a 2016 Standard HP nekem is nagyon kívánságlistás, dehát ennyi pénzért lehet is.
-
-
Eastman
addikt
-
NeoPampalini
senior tag
...értem én, hogy lassan őrölnek a malmok a hangszerboltoknál, ráadásul nem fizettem előre, de egy jan. 28-i online megrendelésre egy semmit sem tartalmazó "visszaigazoló" emailen kívül (amiből csak az derül ki, hogy leadtam egy megrendelést, de az már nem, hogy mit és mennyiért) nem kellett volna valamit lépni, hogy mégis meddig várjak? Se nem hívtak, se nem írtak, hát ezért váltottam be a kuponomat?

-
Eastman
addikt
válasz
Humbucker
üzenetére
A kérdés jó. ...és de. Stratnak nem jó, ha szimmetrikus a tartó „villa”, hiszen aszimmetrikus a feje a fej és a nyak találkozásánál. Strathoz így forduljon el vertikálisan a konzol. Szimmetrikus fejhez (pl LP), jó a bármilyen lógatós. Tapasztalat.
Ezzel a drága állvánnyal. (...illetve sajnos minden más is előfordul amit a linkelt hsz-ben olvashatsz.)
-
Humbucker
senior tag
Köszi.
Ti milyen programot használtok amivel dobot készíthetünk és gitározhatunk rá ?
-
UnConnecteD
senior tag
annyira nem tetszenek a Fenderek, de ez azert nem rossz [link]
-
Humbucker
senior tag
Amúgy egészséges a gitárnak az ilyen állvány hosszú távon, ha a fejénél lóg állandóan? Nem fogja ez befolyásolni az idő elteltével a gitárt egyáltalán?
-
Humbucker
senior tag
Ennek az Ola papának olyan király egyedi gitárjai vannak. Meg a gitár hangzásai kegyetlen jók.
-
Moleman
addikt
válasz
UnConnecteD
üzenetére
Főként az anyagok. Hihetetlenül jó minőségű fából vannak, de az elektronika is nagyon jól szól a saját piezomhoz képest. Ilyet próbáltam, már ez is jó volt, de a DRC-28E a cél, egy életre tervezek vele.
Az akusztikot tartom a fő hangszeremnek, ha a Gibsonra rászántam, ő is megérdemli.
Sajnos még ezeknek is csak a fedlapja tömör fa, a komolyabb fulltömör gitárok 300 fölött kezdődnek.
-
Moleman
addikt
válasz
Eastman
üzenetére
Úristen. Sosem akartam eddig fekete Stratot, de ez gyönyörű.
Apropó, a Gibson rezonanciáját megszokva rájöttem, hogy a régi Stratom agathis fája felettébb fostos.
A hangszedőknek még mai füllel is nagyon jó hangja van, felvételhez tökéletes, de hiányzik játék közben a test rezgése, az érzés. Érdemes lehet emiatt elkezdeni vágyni egy ilyenre (kinézetre majdnem Knopfler, nagyon tetszik), vagy egy mehikói Stratra? El nem adnám a régit sem, úgysem kapnék érte annyit, amennyit az én szememben ér (~80k). Vagy csak játsszak rajta többet bedugva, hogy tovább szeressem a hangját? 
Ettől függetlenül már így is pár éves tervben van a CVC Tele és a Sigma, nem hiszem, hogy bölcs dolog lenne tovább bővíteni a közvetlen közeli kívánságlistát.
-
Eastman
addikt
Zeneelmélet:
http://guitarlessonsathomeorg.blogspot.hu/
http://guitarlessonsathomeorg.blogspot.hu/ -
Ragnar_
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Addictive drumshoz is kell host (Cubase, Reaper) szerintem, szóval ebből a szempontból ugyanaz.
-
Eastman
addikt

-
-
Eastman
addikt
James' Home of Tone built Strat 2015 by James Gascoigne.
-
Ragnar_
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
MT_Power_Drumkit host kell hozzá, VSTI-ként működik, viszont ingyenes, csak aktiválni kell a honlapon.
-
-
Humbucker
senior tag
Tényleg jók ezek az MXR pedálok. Jó hangja van.
-
Moleman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Az Addictive Drums nekem nagyon bevált, rengeteg finomságot bele lehet vinni a játékba. Hivatalosan sajnos nem ingyenes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- TCL LCD és LED TV-k
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 256GB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Sikerült megküzdenem a hivatalos viszonteladóval épp, hogy ha már gyárilag jár hozzá a keménytok, akkor legyenek szívesek nem benyelni és valóban adni hozzá. Persze ténylegesen csak vásárláskor fog kiderülni, de már van írásos bizonyítékom, hogy el akarták sumákolni. Külön kérték, hogy ha rendelni akarom, akkor ne online, hanem menjek be a boltba. Sanda gyanúm, hogy nem fogják javítani az oldalukat és csak én kapom meg a tokot, ha más rendel és nem figyel, marad a lehúzás...ilyen ez a balkán...

Pedig az egyik "Oly sokáig voltunk lenn" lemezt feláldoztam volna a kettő közül ami itthon van.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)