Hirdetés
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
toth_janika
őstag
Hello!
Valaki tud Guitar Pro 6-ban segíteni?
Hogy tudom a TAB alá írni, hogy az adott hangot melyik ujjal kell lefogni? Megoldható egyáltalán?Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
félisten
-
hNp88
aktív tag
válasz Plazmacucci #11797 üzenetére
floyd mint tremolo? mert az enyémen az nincs.
Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"
-
félisten
-
hNp88
aktív tag
válasz Plazmacucci #11795 üzenetére
BC Warlock a "drágám" nem tudom, LP-hez viszonyítva mekkora lehet.
-
félisten
-
hNp88
aktív tag
üdv,
DGCFAD hangoláshoz milyen húrvastagságot ajánlotok? maradhat a 09-46os, vagy "illik" hozzá valami vastagabb?
illetve bass.on ugyanez, azt is "hozzáigazítottam" DGCF-re azon meg 045-105ös készlet van jelenleg.
majdnem egy év után amúgy is illene húrt cserélni.
-
McCann
tag
Megtanulod, eljátszod, menő vagy
Washburn px-solar 170 c, man. Yeah.
-
izomhod
őstag
szerintetek menniyre fogta Jagger a fejét, miután a csaj lement a színpadról?
hopp, 5:22 körül fejingatás
[ Szerkesztve ]
-
Bencsizy
csendes tag
Hali
Haverom gitárjában van egy kis csavarodás a nyakban. Igazából én észre se vettem, amíg nem mondta, olyan kicsi.
Úgy a 6-7. bund környékén kezdődik a csavarodás, és a fejjel együtt van elfordulva. A vékonyabb húrok oldala lejjebb van úgymond, ha kézben fogva nézek rá, míg a nyak test felöli részénél ugye mindkét oldalát egyformán látni.Azon gondolkodtunk, hogy van-e akkora feszítőereje a húroknak, hogy ha felrakjuk őket az egyik oldalra, akkor az visszahúzná-e azt az oldalt, ami lejjebb van?
Lehet kipróbáljuk, csak gondoltam, megkérdem, hátha találkozott már vki ilyesmivel, meg mondjuk nem-e csinál még nagyobb csavart bele -
Szipoly
tag
Sziasztok!
Tud valaki esetleg olcsón Seymour Duncan sh-6 és sh-2 hangszedőt? Keresek már egy ideje, de használtan nem találok, újonnan a kettő együtt 48k, kicsit húzós, ebay-ről is 42k(+27%, máris drágább )
Egyébként véleményetek róluk, hasznát már valaki?[ Szerkesztve ]
- http://href.hu/x/j7n5 - Halk egér mod
-
Tv
senior tag
Sziasztok
Nem vágyik esetleg valaki egy Boss MT-2-re?
-
Eastman
addikt
Érdekes az oldal és a műhely. Köszi, hogy utaltál rá! Nem messze van tőlem, benézek majd valamikor.
Te voltál már ott?McCann
Persze. Mint mindenben, itt is félúton van az igazság.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
McCann
tag
válasz Eastman #11779 üzenetére
Persze, nem kell rögtön leszpólkásztom a bótból egy gurigáért, viszont azzal egyetértek, hogy a legolcsóbb megoldás a legtöbbször még arra se jó, hogy kipróbáld a gitározás világát, mert girbegurba a nyak, a húrtávolság kábé három és fél méter, stb, stb., csalódás csalódás hátán az egész.
Pajtásom sajna pont így járt, azóta van egy gyönyörű szobadísze (mert szépnek viszont nagyon szép az a gityó)Washburn px-solar 170 c, man. Yeah.
-
nesa
veterán
Gitisonrol csak annyit hogy nagyon minosegi gitarok keszulnek ott, Turcsak Tibor a keszito, es jelenleg nala van a gitar szetszedve, gondolom gazdira var.
Szerintem aki ismeri az elobb vesz meg egy Gitisont mint egy Gibsont vagy Fendert.Lent megtalalod a gitart.
[ Szerkesztve ]
-
nap
addikt
Már régen kerestem róla képet, de nem találtam értékelhető méretűt.
Régebben volt fent egy nyak és szerelvények nélküli kép a gitártestről, de már azt sem találtam meg.
Nem tudsz róla valami bővebb infót?Egyszer majdnem vettem egy Gitison Les Pault. Mire összeszedtem két nap alatt a pénzt, már elvitték.
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Eastman
addikt
válasz Mathiask #11771 üzenetére
Én sem hagylak válasz nélkül. Az elmélet jó.
A dolog akkor működik, ha valakinek van elég pénze, pontosan tudja, hogy gitározni akar és érzi azt, hogy ki tud majd teljesedni a dologban. Vagy nem sajnálja azt, hogy ha majd kiderül, hogy a gitár nem az ő világa akkor anyagilag bukik a dolgon, kvázi „belefér”.
Ha valakinek nincs elég pénze, és nem biztos magában - még a helyes választásában sem - akkor nem javaslom a drága hangszereket.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
sajtee
őstag
-
Mathiask
senior tag
válasz turbobusa #11729 üzenetére
Én például úgy kezdtem hogy drágább cuccokat vettem kezdéshez is. És én nem bántam meg.
Én úgy voltam/vagyok vele hogy olyan cuccot kell venni ami tetszik, nem azt ami olcsó, nem azt amire mások azt mondják jó, nem azt amire azt mondják jó ár/érték arányú, stb.(persze ha olcsó és tetszik az nem hátrány ) Mert akkor veszem szívesen a kezembe a gitárt akkor van kedv gitározni, ha valamilyen szinten kötődök is a hangszerhez. Legalábbis rám ez igaz. Más emberre lehet más. (ezt mindenki tudja magáról)
Vannak olyan ismerőseim akik velem együtt kezdtek gitározni és úgy voltak vele hogy a létező legolcsóbban vettek gitárt, mert kezdésnek jó lesz és ha majd tudnak gitározni akkor vesznek drágább cuccokat. Hát kb azóta a sarokban van a gitárjuk. Persze nem általános érvényű a dolog, csak mondom hogy ilyen is van. És lehet ha drága cuccokat vesznek akkor is ez lenne.
Egy biztos, viszonylag drága cuccokon többet lehet bukni, főleg ha újonnan veszi az ember.
De kérdés hogy mi a nagyobb bukta. Az hogy ha veszel pár 20ezressel drágább cuccot és élvezed a gitározást, vagy a veszel töredékéért cuccot és a sarokban áll és még gitározni se tanulsz meg.[ Szerkesztve ]
-
sajtee
őstag
Találtam krájbébit 13-ért használtan, Angliában. Ismerős kint lakik, de mindjárt vége az aukciónak :/ Újonnan is 20 körül vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
Ez inkabb szol ugy mint egy les paul mint egy fender.
Ennyi. Mint írtam, én ezt választanám.
Ha nagy lenne a kezem, hosszú ujjakkal és telt hangzást keresnék akkor rá is mennék a linkelt Squierre. Részemről a LP a bejövős.
-
Eastman
addikt
válasz turbobusa #11761 üzenetére
Én személy szerint egy ilyen Telecastert vennék. [képek] 60k. 40-ért meg egy kis mérges csöves kombót.
...de hallgass meg, kérdezz meg mást is!
Ha budapesti vagy, ajánlom az Eldorádó hengszerboltot a Nyugati téri Alexandra könyvpalotában. Ott egy fél napot próbálgathatod a Fendereket, Gibsonokat, Squiert, Epiphone gitárokat, Cortokat, Vintage-eket. Ha megvan a kiszemelt darab, ugyan azt a használt piacon keresd! Arra tippelek, hogy januárban esni fog a használt hangszerek ára...
[ Szerkesztve ]
-
-
BluEyes
őstag
válasz turbobusa #11735 üzenetére
A Modern Player kínai gyártmány. Jól gondold meg, hogy tényleg akarsz-e olyat.
A három szingli pickup a nagyobb torzításokhoz nem igazán szerencsés, olyan gitárt válassz, amiben legalább hátul a hídnál van egy humbucker hangszedő.
Erősítőt használtan vegyél. Jó ám az a Marshall, 30-35k között lehet találni használtan, 10", effektek, ha tetszik, vegyél olyat nyugodtan. A fikázók 99%-a nem a saját véleményét fújja, hanem valakitől hallotta, akinek úgy mondták.Ja, és bármilyen gitáron lehet jól gitározni, a szless Les Paul-on teszi ezt, mások meg máson. Ne hagyd magad behülyíteni.
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Eastman
addikt
válasz turbobusa #11761 üzenetére
Humbuckeres legyen vagy 3 db single coil? Stratocastert szeretnél, az a hangzás tetszik vagy jöhet 2 ikertekercses Telecaster is?
Dominánsan magas hangja legyen vagy teltebb?
[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
válasz turbobusa #11756 üzenetére
Ha rám hallgatsz, nem teszel bele sok pénzt. Én használt cuccokban gondolkodnék. Egy kis csöves kombó és egy Squier. Ennyit fektetnék egy elképzelésbe. Kipróbálod, és ha fekszik minden akkor később költhetsz az új hobbidra. 100-ból meg lehet oldani ezt a fajta próbát. Max buksz rajta 20-at. ha 300-al futsz neki és mindenből újat veszel, akár egy kilót is bukhatsz, ha mégsem jön be.
...szerintem.
-
nesa
veterán
Emlekeztek meg a P Mobil Honfoglals albumra es a boriton levo Gitisonra ?
-
sajtee
őstag
válasz izomhod #11746 üzenetére
Jammelni? Még gitározni se tudok Csak egyszerűen valahogy kezdem kevésnek érezni. Lehet, hogy egy multieffekt sokat dobna rajta. Bár, családi házban lakunk, a hangerőt mindig nagyon felnyomom, de nem biztos, hogy a legjobb neki, ha magason van mindig, próbára meg már semmiképp nem elég.
Szegény srác...
[ Szerkesztve ]
-
Szten Márs
nagyúr
Szia a000!
Sajnos, Eastman megelőlegezett bizalma most nem találkozik a valósággal: nem ismerem személyesen az uniwell gitárokat, nem próbáltam még őket. (Bár a netről összeszedett infók alapján egyáltalán nem győztek meg, de ez más kérdés, a lényeg, hogy személyes tapasztalatom nincs.)
Annyit azonban tuduok, hogy ha fémhúros akusztikust vesz az ember, főleg kezdésnek, iszonyatosan fontos a gitár kényelme, a húrmagasság, játszhatóság. Találkoztam épp elég acélhúrossal, sőt, egyen szerencsém volt egy ideig tanulni is, aminél az egekben van a húrok magassága, ami miatt a tanulás és maga a gitárjáték nem egy élvezetes tevékenység lesz, hanem inkább a kínzás, önsanyargatás egy gyönyörű iskolapéldájává fajul. Ilyenkor vagy elkezd az ember reszelgetni, alakítani a gitárját - nem valószínű, hogy aki gitárt vesz, azért teszi, hogy utána ne játszhasson rajta, hanem faragnia kelljen, kezdőként meg különösen nem -, vagy pedig vesz egy másik gitárt, ezt meg megpróbálja (veszteséggel) eladni, vagy abbahagyja a gitározást... esetleg folytatja, de hogy sok öröme nem lesz benne, az tuti.Acélhúros akusztikuson kezdeni alapból is igen nagy adag akaratot kíván: az összes gitárfajta közül ez fog a leginkább fájni az ujjbegyeknek eleinte. Nem baj, tíz év körüli kislányok tanulnak meg rajtuk játszani, kibírható, de kell hozzá egy akarat, az tény. Viszont tényleg, extrém fontos, hogy kényelmesen játszható legyen. Éppen ezért olyan gitárokra, amik az általam ismert legolcsóbb ajánlható fémhúrosok árának felébe kerülnek, én egyszerűen nem merném azt mondani, hogy igen, megéri vele próbálkozni, vedd csak meg... Inkább gyűjtögess még, és vegyél egy olyat, amin biztos nem megy el a kedved a gitározástól....
UI: az ne tévesszen meg, hogy az "akciós" ár 14 ezer, a "rendes" meg 28. Az Uniwell egy olyan cég, ahol mindig akció van, és mindig kb féláron adják a listaárhoz képest a termékeket... magyarán a feltüntetett, szépen áthúzott listaár csak egy fantazmagória, semmi több, ami azt mutatja az egyszeri vevőnek, hogy nézd, ennyit érne a gitár, de most mennyivel olcsóbb... nagy lótúrót, bizony az akciós ár az nem akciós, hanem az a rendes, normális, mindig elérhető, valódi listaár... (Mindenen felül ráadásul egy ilyen finom kis csúsztatás nálam nem épp a bizalom felé mozdítja a dolgokat... de ez csak én vagyok...)
[ Szerkesztve ]
-
McCann
tag
Senhores, valakinek esetleg egy jóféle kóruspedál?
Én árulom, semmi baja, csak nincs rá szükségem
Washburn px-solar 170 c, man. Yeah.
-
sajtee
őstag
Ma van Billy Gibbons 63 születésnapja
-
Eastman
addikt
válasz turbobusa #11740 üzenetére
Ne tegyél fel képet, csak vicceltem.
Ha nagy a kezed akkor valóban a Fender lehet a nyerőbb. A Gibson LP-nek 628 mm az aktív húrhossza, míg a Fender Stratnak pl. hosszabb; 648 mm. A Fendernél arányosan távolabb vannak a bundok egymástól. Neked kényelmesebb lehet.
-
Eastman
addikt
válasz sajtee #11737 üzenetére
...és falat bont majd vele?
Inkább vennék egy 5-10 w-os csövest kezdőként, mint egy 100-as tranyóst.
atidzsiforc Tény.
turbobusa Kicsi a kezed vagy nagy? Scanneld be - egy vonalzó mellett - pls!
[ Szerkesztve ]
-
sajtee
őstag
válasz turbobusa #11735 üzenetére
Sokan szidják az MG-szériát, nekem MG15CFR-em van, én meg vagyok vele elégedve, de én is csak kezdő vagyok, bár valahogy kezdem érezni, hogy kellene egy nagyobb, valamivel komolyabb, néztem a Fender 212r-t, de inkább várok és majd egyszer talán valamikor veszek egy fej+ládát, kombóból ez nekem egyelőre elég.
Szóval, talán tényleg nagyon kezdő széria.
Most nézem, 50... akkor nézd meg (ha már Fender-t veszel) a Fender 212r-t. 60e Ft, 100W kombó.
[ Szerkesztve ]
-
izomhod
őstag
mi ez a modern player series?
tele, jaguar?
http://www.fender.com/en-HU/products/modernplayer/search.php
-
Eastman
addikt
-
Eastman
addikt
turbobusa
Ha Slash szólót linkeltél, miért akarsz Fendert venni? Miért nem LP-re mész?
[ Szerkesztve ]
-
-
Peethy
őstag
válasz turbobusa #11727 üzenetére
Kb. most érdemes nekiállnod. Később, munka és család mellett jóval kevesebb időd lesz rá. Szerintem ha még nem játszottál hangszeren, akár tanárhoz is érdemes járnod. Ez elsősorban a technika elsajátításához jó, és a zongorás tapasztalataimból tudok kiindulni: nem vagyok vérprofi, de mivel klasszikust tanultam 9 évig, megtanították az ujj- és kéztartást, játékmódokat, ezért két órát is egészen könnyen végigzongorázok, anélkül hogy elfáradna a kezem.
Nem sokan szoktak minden nap gyakorolni, de heti 3-4x 1 órát gyakorolva elég látványosan fogsz fejlődni szerintem. Én 1 hónapig gitároztam korábban, heti 2-3 órát, és a végére már sokkal jobban ment. Szóval hajrá, kezdj bele.
-
turbobusa
senior tag
Sziasztok!
Bátorkodok feltenni egy kezdő szájából elhangzó gyakori kérdést. Eddig nem játszottam semmilyen hangszeren, viszont nagyon szimpatizálok már régóta a gitárral. Most vagyok 18 éves, érdemes neki kezdeni még? Nem tudom, első körben ha annyi pénzt össze tudnék gyűjteni rá, hogy vennék egy komolyabb szettet elektronikus vonalon akkor jobban járnék?
Hülyeség, de általában ha valaki mindennap nem is, de rászánja a hét több napján is az időt gyakorlásra akkor mennyi idő alatt lehet elérni ilyesmi szintet?Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv.
-
Eastman
addikt
Jó az ár, szerintem nem sokat veszíthetsz a dolgon. Ha még nem volt gitárod, első impulzusnak jó lehet.
Várd meg azért Szten Márs véleményét. Ő jobban képben van...
-
nap
addikt
Itt a logouton van pár írás az uniwell akusztikusokról. Keress rájuk.
Szerintem egy próbát megér. (Különösen, hogy ebben az árkategóriában a Julián kívül nincs igazi versenytársa.)Printszkrín: Balatonlellén van a bolt, oda kevesen ugranak be kipróbálni.
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Printszkrín
senior tag
-
a000
őstag
Sziasztok
Kezdőnek ez a gitár mennyire megfelelő? Milyen gitár ez minőségre? [link]
Vagy ha lenne valakinek ötlete, hogy milyet, azt szivesen venném. -
Eastman
addikt
„Ha megérint a blues...” [video]
...úgy néz ki a hölgy, mint aki még azt is papírzsebkendővel fogja. De ott van benne a Blues. ...és ki akar jönni!
-
nesa
veterán
válasz Eastman #11719 üzenetére
3 hur mert eredetileg cigar boxnak indult.
Most elsore E A D de ez szabadon valaszthato most A D G hurokat raktam fel, meg a hurmagassagon kell alitani kicsit.
A top azert lett ilyen mert igy adta az anyag.
Tovabbi reszletek amik nemlatszanak atmenonyakas verzio tehat a heveder tarto a nyak nemlatszo vegebe van tekerve, bundok az en Les Paulombol erkeztek , a fogolap natur de gondolkodtam pacolason is ezt barmikor 5 perc alatt megtudom ejteni.
Sajnos a sajat tervezesu Tune o matic nemtudott elkeszulni mert keptelenk voltunk a vasztott anyagot megmunkalni 316TI peddig jo cucc lett volna, igy lett egy egyszerubb verzio.
-
Eastman
addikt
Ööö, sok kérdésem van.
- Miért 3 húr?
- Hogy' hangoltad?
- A top miért nem hosszában erezett?Szerk:
...kis Van Halenes a cucc. Remélem, hogy a srác is olyan magasságokba jut majd.
[ Szerkesztve ]
-
izomhod
őstag
-
Eastman
addikt
Itt nyomom a gép előtt G-ben...
-
izomhod
őstag
-
nap
addikt
válasz Eastman #11710 üzenetére
Ez szerint 1975-től 8 számjegyűek a széria számok.
Les Paul Classic: This model features an ink stamped serial number with no "MADE IN USA" (just as we used on the original 1952-1960 Les Pauls). Most will be 5 to 6 digits in length, but the earliest examples feature 4 digit serial numbers. There should be a space after the 1st digit with the 4 and 5 digit serial numbers, and no space with the 6 digit numbers.
The 1st digit indicates the year of manufacture for the 4 & 5 digit serial numbers, these were used from 1989-1999. The 1st and 2nd indicate the year of manufacture for the 6 digit serial numbers which we've been using since 2000.
Examples -
9 xxx = 1989 (4 digit number beginning with "9" used only in 1989)
0 xxxx = 1990
9 xxxx = 1999
00xxxx = 2000
05xxxx = 2005Those beginning with "94":
In 1994, Gibson's Centennial year, many instruments have a serial number that begins with "94" for the year, with the remaining 6 digits indicating the ranking number.browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Eastman
addikt
A '78-asra adja a jó választ. [kép]
...monnyuk az első gitár ami készült aznap - péntek volt. Ki tudja, hogy Jack aki összerakta milyen hangulatban volt, kialudta-e magát az esti sörök után?
[ Szerkesztve ]
-
blackmacs
aktív tag
Eztetszik nagyon csak kár hogy messze van.
BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
nesa
veterán
válasz atidzsiforc #11704 üzenetére
A 78 as talan eredeti de szerintem az akkori legolcsobb verzio sztem nem er 800 at .
A masodik meg tuti hamis 400 er -
nesa
veterán
válasz atidzsiforc #11702 üzenetére
Szep szep de a reszletek nem meltoak, valakit szerintem befognak vele huzni az egy parodia.
Itt eg ysokkal rosszabb verzio es van kepe 400 at kerni erte. -
nesa
veterán
Lattatok mar gibsont ennyi darabbol?
#11694) Printszkrín
Tudom ismerem.
Az altalaban beszerezheto fa ragasztoknak az a baja hogy nem eleg kemenyek es elnyelik a rezgeseket, cserebe valoban jol ragasztanak.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Path of Exile 2
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest