- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
izomhod
őstag
a gitáros meg a dobos is 2műszakban dolgoznak, és van hogy egyik héten csak a dobossal nyomom, másik héten csak a gitárossal
így nem az igazi, de jobban lehet csiszolni a dalokon, meg jobban meg lehet ismerni a másik játékát
most viszont felhúztam magam, lemondtuk az egészet, én itthon tolom a farcry3-at és szürcsölöm az unikumot
este pedig buli!
-
izomhod
őstag
lemondta a próbát a cseregitáros, hihetetlen!
sose kezdjetek új gitárossal!de így legalább 2 órával hamarabb elmehetek kocsmázni punkbuli előtt
-
Tv
senior tag
válasz
Peethy #11484 üzenetére
Arra azért számolj, hogy egy igazán jó pickup használtam is 10k körül van, estleg még több. Egyébként én a Cort X2-ben a hídpickupot cseréltem ki egy EMG-re (passzolom a pontos típust, anno vagy tíz éve vettem egy hangszerkészítő fickótól, aki épp egy gitárt adott el alkatrészenként), és úgy kötöttem be, hogy felezhető legyen. Tehát kapcsolható, hogy csak az egyik vagy mindkét tekercs szóljon.
-
nap
addikt
válasz
McCann #11487 üzenetére
Nem tartom kizártnak, hogy már eleve humbuckerre van méretezve a húrlábnál lévő pickup helye. Mivel mindkét változatot forgalmazzák, valószínűleg nem tartanak fent csak ezért két gyártósort.
A tecsőn van fent néhány videó az általad linkelt single humbuckerekről, munka közben.izomhod: A rövid 24,75" (628mm) menzúra a Gibson jellegű gitárokon lelhető fel. A Fendereknek, meg a superstratoknak általában 25,5" (648mm) a menzúra hosszuk. Általában ezt a két standard húrhosszt alkalmazzák a gyártók. Létezik ettől hosszabb menzúra, a bariton gitároknál 26,5"(673mm)-28,5"(724mm) közötti értékeket találtam, ezeket egy kvarttal lejjebb hangolják. Sőt, változó hosszúságú menzúrákat is alkalmaznak, ahol a mélyebb húrok hosszabbak, a vékony húrok rövidebbek. Ilyenkor az érintők nem párhuzamosak, hanem legyezőszerűen helyezkednek el a fogólapon.
Érdekes gitárok, érdekes szöveggel, minimális gitárjátékkal: [link]
-
McCann
tag
válasz
Peethy #11484 üzenetére
Milyen gityóban akarod cserélni?
Mert ha Single Coilt akarsz cserélni Humbira, akkor az egyik megoldás a dupla hangszedő helyének kimarása a gitártestből, mert ugye a Humbi kétszer olyan vastag, a másik megoldás meg ez.Single Coil hanxedő helyére szerelhető minihumbi, ne tévesszen meg a méret, nagyon harapós
-
Eastman
addikt
válasz
Peethy #11474 üzenetére
Mondanám, hogy itt, ebben a videóban, a szólókban szépen hallható a Strat (single) és a Les Paul (humbi) közti különbség, de Magyarországról ez már nem látható.
-
Peethy
őstag
És milyet ajánlanátok? Gondolom az alsó pickup helyére kéne rakni.
-
McCann
tag
válasz
Peethy #11476 üzenetére
Hát inkább, mint itt
Sokban függ attól, mire akarod használni a cuccot, mert mindent lehet humbival is játszani, inkább az a kérdés, akarod-e valakinek a spec. hangzását összehozni, mert akkor olyan gitárt kell venni és kész
Nekem az LP előtt egy Ibanezem volt, az H-S-H elrendezésű pickupokkal felszerelve, engem személy szerint eléggé idegesített a single coil hangja, szóval nemigen használtam.
A hangszedőcsere nagyon sokat tud dobni a gityón, ez tény, de valamilyen normális alap (má' úgy értem, gitár) azért kell alá, egy fospumpába hiába raksz Slash szettet, nem lesz ugyanaz, amúgy kb a hangszedők ára plusz 5-10 ropi, hangszerésztől függ
@Plazmacucci: itt van olcsóbb verzió
-
-
Peethy
őstag
-
McCann
tag
válasz
Plazmacucci #11470 üzenetére
Csak érdekesség: Les Paul Baritone, hosszú menzúra, hogy pincébe lehessen hangolni
-
Peethy
őstag
válasz
Eastman #11463 üzenetére
Végül nem vitte el az illető, szóval valószínű az enyém lesz az a darab. Ahogy látom, az csak single coilos (a humbucker az a dupla tekercs, igaz?). Boltban kipróbáltam, elsőre nem találtam hangzásban különbséget. Mi lehet a különbség?
Egyébként ha 1-2 helyen kicsit le van pattogva a festék, az mennyire gáz? Milyen az a Strat hangzás?
-
-
izomhod
őstag
a szólónál mi van a gitáros jobb kezében?
nem értem mit csinál
-
Eastman
addikt
válasz
Peethy #11458 üzenetére
Követem a hozzászólásaid, még annyit mondok, hogy szerintem ne Strattal, ne csak single-coil pick-upos gitárral kezdj. Eléggé behatárolja a zenei használhatóságot - ha van ilyen kifejezés.
...bár most „divat” a single-coil hangzás (P-90 pu. elég népszerű manapság). Egy HSS, HH, HSH hangszedő összeállításból többet ki lehet zeneileg hozni. Én a Stratót tényleg csak annak ajánlom akinek nagyon bejön a Strat hangzás.
-
Tv
senior tag
válasz
Peethy #11458 üzenetére
Hát az a gitár újonnan kerül 29-be (bocs 30-ba
) ha jól látom, szóval kétlem, hogy megveszi valaki annyiért.
szerk.: Kicsit meg is voltam lepődve, hogy squier 20-ért, mert nem rossz gitárokat csinálnak. De tény, hogy a bullet a legolcsóbb modelljük. Ennek ellenére lehet az használható.
-
NSiS
tag
Printszkrín; nesa
Ezekről a réz ötvözet bundokról olvastam más fórumon is hogy szagosak egy idő után. Viszont nem szívesen bundoztatnám, az sokba lenne, (még csak csiszolva se voltak). Esetleg később, de jelenleg teszem félre a lóvét egy másik, komolyabb hangszerre úgyhogy addig valami olcsó megoldást kell találjak.
-
Peethy
őstag
Lol, mi esett meg velem. Ezt a gitárt néztem ki, tokkal együtt 20e lett volna, hozzám közeli településen. Vaterán kívül le is beszéltem a sráccal, hogy megveszem húszért, ha valaki nem üti le fixáron (25ért). Utolsó percben rakott rá valaki licitet 20-ért, le is zárult. Most körbenéztem, hogy mennyiért árul esetleg más ilyen gitárt, erre itt van ugyanaz a gitár, ugyanazokkal a fotókkal, 9ezerrel drágábban. Csak azt hagyta le róla, hogy kicsit kopottas. A poén az egészben az, hogy még nincs nála a gitár, holnap megy érte állítólag.
-
nesa
veterán
A bundok ala is bemegy a zsiros maszat masfelol szaga altalaban a kulonbozo rez otvozeteknek szokott lenni, az en gitaromon is rez otvozet volt a regi es a tipikus szaga megvolt, most crom acel bundokat raktam fel mar bevannak polirozva de meg 1-2 helyen nemtuti nem vesszessen zavaro de azert meg probalok reszelni rajta.
-
Printszkrín
senior tag
Nem hülyültél meg, néha elég büdös tud lenni.
Valszeg nem tisztítottad le eléggé, és a bund felületi oxidja keveredik a
fogólap kondícionálóval és ez együt nem egy női parfüm receptje.
Következő húrozáskor pucold át mégegyszer, de szerintem ne acélgyapottal, mert
kicsit karcol, és az is hagy maga után némi szöszmöszt, ami később nem biztos hogy jó lesz. -
Printszkrín
senior tag
válasz
toth_janika #11453 üzenetére
Oké, akkor csak hangolási probléma volt.
Néha megesik, hogy az embert becsapja a füle. -
NSiS
tag
Olyat tapasztalt már valamelyikőtök, hogy büdösek a bundok?
Kb. 1-2 hónapja gyanakodom hogy valami nincs rendben velük vagy én hülyültem meg és csak beképzelem, de viccet félretéve maradjunk az első változatnál. Szóval erősen "fémes" szaguk van. Egy "ősrégi" cort kx-5-ről van szó, 6 év alatt mióta megvan most kezdtem el érezni, először azt hittem hogy a húrok azok, aztán 1 hete tettem fel EB Cobalt húrokat, meg adtam rendesen a fogólapnak kondícionálót aminek a szaga egy ideig elnyomta, de mostmár megint érzem azt a jellegzetes fémes szagot. A fogólap tiszta, a húrok tiszták ezért nem értem. Viszont az elképzelhető hogy néha érhette olajos szennyeződés (minimális), bár ez nem tudom hogy mennyire lehetett rájuk hatással.
Találtam egy küldöldi bejegyzést, ahol hasonló problémája volt az egyénnek és ő 0000 finomságú acélgyapottal oldotta meg. Valakinek valami ötlet?
-
toth_janika
őstag
válasz
Printszkrín #11430 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ, de közben sikerült megoldani. 9-es húr van rajta, szóval sztem nem vastagabb mint az eredeti.
Egyébként ott rontottam el, hogy az E és az A húrt nagyon meghúztam, és felemelte a tremolót. Megnéztem a hátán a rugókat, és azok rendben vannak. Most sikerült megoldanom, behangoltam, úgy tűnik rendbenBízom benne, hogy igen!
-
McCann
tag
válasz
Plazmacucci #11446 üzenetére
Bázz, tényleg...
Le voltam maradva
Nahát, má ez milyen, ezeknek a gyökereknek senki nem jó... :/ -
sajtee
őstag
A srác nem igazán akarja postázni a cuccot, de azt mondta, nem fontos. Elvileg összefutunk Slash koncerten és akkor megtörténik a csere.
-
izomhod
őstag
itt a környéken volt egy nightwish feldolgozás zenekar, na azt képzeljétek el!
-
nap
addikt
Szerintem az a Nigtwish az a The Gathering lesz. De lehet, hogy tévedek.
-
-
McCann
tag
válasz
izomhod #11444 üzenetére
Nyöff, a Tarja má' pont, hogy nincs benne, mert kivágták, most Anette Olzon énekel a Nw-ben, sokkal kevésbé gót jellege van így a zenéjüknek, sok ortodox Nightwish-hívő fikázza is ezerrel
Amúgy vannak zúzós számaink is, jóféle punkrock, bluesrock, ilyesmi, csak arról nincs még stúdiófelvétel
-
Peethy
őstag
Egyetértek. Az első szám nagyon bejött hangzásilag, de az éneken lenne még mit csiszolni, elég hamis.
(#11435) Tv: nem lehet mindenkire hallgatni egyszerre... itt is három csoport háromfélét ajánl, mind a saját preferenciáinak megfelelően, ami teljesen rendben van, és mind abszolút használható alternatívákat mondanak, amiket el is gondolkozok. De végül csak az én pénzemet költöm el és én fogom használni, tehát nyilvánvalóan az a vélemény lesz a mérvadó, ami nekem is tetszik. 45-ért nem láttam ennél jobb gitárt. Cort G260 tetszene, 50-55körül van használtan, de akkor ahhoz még semmi nincs, tok sem. Akkor már 60 felett járunk. Nem látom értelmét egy ugyanolyan tudású gitárért kiadni +20ezret (40e), ha annyiból már veszek mellé egy effektet/erősítőt, akármit. Szóval megfogadom, amit mondtok, meg sokat segít, de végül úgyis mindenki a saját gondolatai szerint dönt, az olvasottak figyelembevételével.
-
nap
addikt
válasz
McCann #11428 üzenetére
McCann: A zene kellemes, az énekesnő vérszegény.
Plazmacucci: Nincs mit. Emlékeztem, hogy volt a gitárfestésről szó, de hogy pont ilyenről, arra nem.
Tv: Igazad van, mindenkinek maga bőrén kell megtapasztalnia, hogy a kinézett gitár mennyire jó. Különben élete végéig benne lesz a sóvárgás, hogy miért hagyta magát a másikra rábeszélni.
-
Tv
senior tag
válasz
Peethy #11433 üzenetére
Szól az erősítő nélkül is. Persze ha az a gitár amit néztetek tényleg használható ( vagy legalább pontos) akkor kezdésnek az is jó lehet. Én csak arra akarnék utalni, hogy ennyi pénzből sajnos csak vagy egy viszonylag jó (kezdésnek legalábbis bőven jó) gitárt tudsz venni, vagy nem túl jó gitárt+egy nem túl jó erősítőt. Utóbbi esetben később mindkettő cserére szorul majd, tehát hosszútávon anyagilag is rosszabbul jársz. De a döntés a tied, én már rájöttem, hogy aki ebbe a topikba jön érdeklődni és van is egy elképzelése, akkor 99%, hogy nem lehet meggyőzni, akármit mond az ember
-
-
Peethy
őstag
Már tegnap elolvastam a hsz-eket, de nem volt energiám válaszolni
Köszi mindenkinek a segítséget, bár ahány ember jött, annyifélét ajánlottatok, de legalább kezd felállni néhány irány, amik közül lehet választani. Tegnap voltam kipróbálni a gitárt, nekem tetszik. Gitáros ismerőssel mentem, ő is jó véleménnyel volt róla. Én sokat nem tudtam mondani, de jónak tűnt.
(#11384) Tv: és akkor min fog kijönni a hang...?
(#11382) BluEyes: nem akarok sokat szöszölni, ha effektet vennék, akkor otthon rákötném a hifire és használnám, nem lenne semmilyen programmal szórakozás.
(#11388) nap: Leginkább ez a megoldás mellett tenném le a voksomat, de még meglátom. Hétvégéig biztos eldől, hogy mi lesz
-
nap
addikt
válasz
Plazmacucci #11420 üzenetére
Erre érdeklődj:[link]
-
Printszkrín
senior tag
válasz
toth_janika #11427 üzenetére
Szerintem te vastagabb húrokat tettél fel mint ami volt előzőleg.
Ezért rántja fel a tremolót a húr, és nem tudod behangolni. Szerintem keress fel egy hangszerészt, ő majd beállítja neked sec-perc alatt. Ha ennyire szétcsúszott a cucc, ne kisérletezz vele, mert nagyobb kárt tudsz okozni, mint amennyibe a szakember kerülne. -
McCann
tag
Hola Senhores!
Talán ebben a topicban nem off, ha közzéteszem:
December 14.-én a Filterben (Budapest VII. Ker. Almássy utca 1., Almássy u. - Dohány u 84. sarok) játszunk kábé este 9-től, ha valakinek a mellékelt ízelítő hallatán kedve támad, szeretettel látjuk!
Köszönöm a megtisztelő figyelmet!
-
toth_janika
őstag
válasz
Eastman #11426 üzenetére
A következőképpen csináltam:
A nyakon lévő satukat levetettem. Az összes húrt meglazítottam, majd végleg letekertem. A tremolo karral felemeltem a hidat, imbuszkulccsal meglazítottam a csavarokat, majd kivettem a húrokat. Ezután az E húrról levágtam a bumszlit, felemeltem a hidat, betettem a húrt, rászorítottam a csavart. Ezután feltekertem a húrt. Ugyanezt az összes húron megcsináltam. Megfeszítettem a húrokat, visszatettem a satut. Viszont itt akadok el, mert a híd nagyon magasan áll, valamint nem tudom behangolni. Úgy próbáltam, hogy kulccsal kb-ra hangoltam, és utána a hídon lévő kis csavarokkal próbáltam finomítani. Viszont az E húrt nem tudtam felhangolni, mert nagyon feszült, valamint az e1 húr elpattant... Ezután még húrlábakat kellene állítani.... -
Eastman
addikt
válasz
toth_janika #11424 üzenetére
Lehúzod a satut a hangolás előtt? Addig ne csavarozd fixre amíg a hangolókulccsal mókolsz rajta.
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Nagyon láma leszek!
Elszakadt az e1 húrom a gitáron, és istennek nem tudom újrahúrozni... Rárakom a húrokat, viszont behangolni nem tudom, valamint már 2x szakadt el az e1 húr hangolás közben. A híd is elég durván magasan áll...
Valaki tud adni nekem egy linket ami leírja, hogy kell a floyd rose-os gitáron húrt cserélni, valamint a húrlábait beállítani? A YT-n találtam egy valag videót, úgy is csinálom, de semmi... -
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci #11420 üzenetére
megvan a Slash jegyem, szóval akkor kivel is futhatunk össze?
sajtee? -
X2N
őstag
Találtam az egyik lemezemen egy jó számot, ennél a legjobb a hang a többi youtubos videóhoz képest. Hihetetlenül egyszerű szám.
-
Ilyennel foglalkozik itthon valaki? Érdekelne.
-
sajtee
őstag
a fa alá. (csak be ne kapcsoljátok, mert lehullanak a tűlevelek
-
sajtee
őstag
válasz
Eastman #11413 üzenetére
Engem valahogy nem tud érdekelni, mennyire hangosan játszom. Ha mi hallgatjuk a szomszédtól zámbó jimmyt és nótár mary-t, akkor művelődjenek csak egy kicsit a 'Sabbath-tal...
Ráadásul, a Cry Baby-ről sem kell lemondanom.. No, nem mintha, lemondtam volna róla, még mindig jobban bejön, mint bármelyik multieffekt, nagyon tetszik.
-
Eastman
addikt
válasz
sajtee #11404 üzenetére
...egyébként elmondom, hogy a Cube 15x-en pont a Metal állásban kevertem ki egy ollllyan f@sza blues-os szaundot, hogy ihaj!
Elárulom Nektek azt is, hogy kb. három éve van nálam a kis kocka és a múlt héten találtam meg rajta a nekem való beállításokat, pedig napi szinten használom. Tehát nem venni, nyafogni és eladni kell - ha nem tetszik valami - hanem okosan, megfontoltan vásárolni, fülelni és ha már otthon a cucc; tesztelni, próbálgatni, a legjobbat kihozni belőle. Szerintem. Itt a negyvenes csöves fej is, de már így is prasztlázadás van, pedig csak kettesig tekerem a kis 8"-os Roland kockát.
A csövest 1-ig szoktam néha, de akkor már az ablakok is berezegnek és én nem értem miért srácok, de a csengőt is nyomkodja valaki állandóan. ...pedig sejthetné, hogy nem nagyon hallom olyankor.
(
)
-
sajtee
őstag
Találtam egy Boss mt-2 metal zone 5000Ft-ért. Meg kéne venni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600