Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shadahin01
csendes tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
köszi!megnéztem de nem nyűgözött le.Gyári alapokra lenne szükségem amiket egy gombnyomásra tudok váltani + tempo változtatás.Ez inkább ilyen DJ-s cucc és a gyári alapok tényleg csak "alapok"...kis 20ezres digitech RP90es pedálomban voltak előre programozott loop-ok. Az 50ezres GT8ban meg nincsenek.Lehet lecserélem egy line6-re.
-
válasz
Shadahin01
üzenetére
Reason sorozat tud olyat elég jól.
-
Shadahin01
csendes tag
Nekem végre az itt leírtak alapján megszólalt a GRig5!

...de a gitár jele nem megy keresztül a programon /alaplapi hangkártyám van/...jövő 7en megjön a midi/usb átalakítóm a BossGT8-amhoz.Akkor talán okosabb leszek.mod: drum loop progit tud valaki esetleg?
-
-
sajtee
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Én is észrevettem. Egyébként jó írás lett

-
-
sajtee
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Felkeltem, már olvasom is

-
-
blackmacs
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Jó lett a cikk én speciel sokat okultam belőle,köszi!

-
-
sajtee
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Multieffektről jut eszembe. Eltoltam a Wah pedál vásárlását leghamarabb nyárra, egyelőre nem tudnám kihasználni, inkább a tanárra költöm az árát egyelőre.
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
űű!
gt10 lesz benne?
-
sajtee
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Várom, nagyon kíváncsi vagyok rá

-
Holnap reggel megjelenik a Logout-os cikkem a multieffektről

-
izomhod
őstag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
a vtbasst nem végom, de ceb3asom nekem is van, attól nem estem hasra, pedig sokan dícsérik
-
izomhod
őstag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
ó az a vm de szép

-
NeoPampalini
senior tag
Na, akkor a "more gear than talent" csoportot erősítendő, kis show-off:
Squier VM Jazz Bass, Cort RB5, Cort Arona4
Elnézést a rozsdás húrokért, ideje lenne cserélni...TC Polytune -> MXR Bass compressor -> VT Bass deluxe -> Boss CEB kórus
Powered by CIOKS Schizophrenic power supplyAmin mindez megszólal arról most nincs képem, majd ha eljutok a próbateremig, akkor lesz

-
Bencsizy
csendes tag
Én is teljesen leengedve játszom. Eleinte kurva kényelmetlen volt, de aztán rájöttem, hogy igazából úgy is könnyű játszani, csak változtatni kell a pengető fogásán.
Nem így tartom:
[link]Hanem így:
[link]
A pengető külső széle, 1/3-ad része van az ujjaim között, és egy kicsit elforgatom az óramutató járásával megegyezően. Így jobban csúszik a húrokon, viszont nem lesz koszos a hangja, ha értitek mire gondolok.Régebben tökre mentek a dalok, most meg mintha visszafejlődtem volna, ezért kérdeztem tőletek pár dolgot.

Érdekes amúgy, hogy a Lead gitáros itt pl mintha a hüvelyk ujjával is rásegítene a mozgásra, egész finom mozdulatokat csinál így.
[link]Leeresztve én könnyebbnek találok jópár dolgot, a pengetés könnyű, a bal kézen meg úgy segítek, hogy kb 50-60 fokosra döntöm fel a gitárt.
-
izomhod
őstag
a hogy pengetek stílusfüggő is
máshogy kell az elmegy a kuglit, és a 5 minutes alone-t pengetni

-
atidzsiforc
őstag
válasz
Bencsizy
üzenetére
Abbol szerintem nem lesz problema. En altalaban direkt belenyulok a kormom vegevel a hurba, mielott a pengeto hozzaer, hogy karcosabb legyen.

(#12574) Eastman: a jobbkez gyurus- es kisujjakkal en allandoan szivozok, ha le vannak tamasztva, akaratlanul is a csuklom ellen dolgoznak, igy kicsit nehezebb pengetni, ha fent tartom oket, sokkal konnyedebb a mozgas, viszont ugy nem birom lenemitani a magas hurok felol jovo kosza zajokat, mikor melyebb hurokon jatszok.
-
Eastman
addikt
válasz
Bencsizy
üzenetére
Szerintem mindenki másképpen penget. Tegnap Blackmore jobb kezét figyeltem több tíz yt videón.
Én szólózásnál letámasztom a kisujjam a koptatóra, de ő csak a levegőben matat a húrokon és a csuklója a hídon - ahogy figyelem. Egy rutinos gitáros haverom arra tanítgatott, hogy ne a hüvelyk és mutatóujj ízületeimmel piszkáljak a húrokon, hanem csuklóból menjen minden. Arra már régóta ügyelek, hogy az akkordozást csak csuklóból csináljam.
Nekem is szinte a nyakamban a gitár, nagyon rövid hevedert használok, fixre is varrattam + straplock.
Közeli a pengetéséről: [1973], [2011] ...ezen gyönyörűen csinálja! Így kell a Stratót üzemszerűen működtetni.

-
sajtee
őstag
Tankcsapda - Föld és Ég - elég egyszerű szám, de én imádom, ma ennek a tanulását kezdem el

------
Esetleg telefonra tudtok valami alkalmazást (android), ami futtat guitar pro tab-okat?
-
madgie
titán
Mikor érek már haza, itt figyel a kis iRig mellettem

-
Bencsizy
csendes tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Zsír.

És az sem gond, hogy ha pl palm muteolok, akkor a pengetőt tartó mutató ujjam hegye hozzáér az alatta lévő, másik kézzel tompított húrhoz?
Ez se csinál zajt én úgy vettem észre, csak kérdem, mert most korrigálni akarom minden rossz szokásom. -
izomhod
őstag
nemár hogy a viva tv honlapján ilyen klip is van
-
Eastman
addikt
válasz
izomhod
üzenetére
Szerintem csak egy egyszeri projekt volt. Keresd meg .flac-ben és fülessel hallgasd, elképesztő a bőgős! ...meg az egész. Engem nagyon tölt, 1000x hallgattam már és nem unom meg.
Anno egy CD-n kaptam egy havertól, hogy „valami pörpöl, nekem nem kell, kéred?”
Otthon betettem a lejátszóba és ülve is maradtam az ágy szélén. Nagyon bejön. -
izomhod
őstag
ossian - márhívó
feldolgozás!
földijeim, ott voltam, imádtam

-
Bencsizy
csendes tag
Az normális, ha kissé kifelé pengetek? Hûvelykujjam felöli része a kezemnek kissé befelé döl és így kicsit kifelé is irányul a pengetés. így nem akad meg a húrokban a pengetö, hangban is ugyanolyan.
-
sajtee
őstag
válasz
izomhod
üzenetére
Az nem kifejezés
Előtte hétfőn superbowl, azt a hetet valahogy leigazoltatom orvossal.Azért remélem, találkozunk
Reggel indulunk.. Egyébként elvileg lesz a Fókuszban egy telefonos interjú Slash-el.Érdekesség:
Tudtátok, hogy mikor Slash legutóbb itt járt nálunk, kitalálta a luxusszállodában, hogy felállítja a hall-ban a Marshall-okat a szomszédok legnagyobb örömére? Kihívták a rendőrséget és elvileg kiköltöztették a rakpartra, ahol gyakorolhatott. Hogy ebből mi igaz, az kérdéses.
Ez a videó volt már itt a fórumban, de az előbb rátaláltam. Elton John és Axl - Bohemian Rhapsody 3:17-nél Axl

Ez az ember a szememben mindig olyan marad, mint 25 éves korában.
-
sajtee
őstag
válasz
Eastman
üzenetére

Nagyon sok dologban segített, aminek eddig nem értettem a miértjét, egy óra alatt. Azt nem mondom, hogy kár ezért a fél évért (?), mert legalább megtanultam jól fogni ezt-azt és nem teljesen tudatlanul mentem oda, így talán könnyebb volt. Már használtam is a tudást, amit kaptam, szóval király

Egyébként ritmustechnikákat vettünk. Azt mondta, jó a ritmusérzékem.
-
izomhod
őstag
how many guitars does a person need?
just one more!

-
sajtee
őstag
Megvolt az első óra, állam a földön, ilyesmi...
Bementem a suliba, portán bekopogok, jó napot, merre találom ezt és ezt a termet, ide jöttem, köszönöm, viszlát. Útközben találkoztam 2 ismerősömmel, akik oda járnak. Épület megvan, de melyik osztály. Elindulok fel, de hallom, hogy valaki lent pakol, lenézek. Lent egy fiatal férfi, az előbb láttam az udvaron, gondoltam, egy órára jöttünk. Helló! Helló, te vagy az új srác? Hopp, ez a tanár..
Beültünk, megnézte a gitárt, azt mondta, jól van beállítva, picit hangolt rajta, kipróbálta. Erősítők az asztalra, gitárok bedugva, mutasd mit tudsz.. Hú, hát, semmit, de nemrég megtanultam a Rio-t. Nézzük. Elmondta, mit csináltam jól és mit rosszul, figyelmeztetett a hibáimra, leírta a füzetbe a fontosabb dolgokat.
Nem semmi, amit csinál... Mutatott pár stílust, reggae, funky, metal, rock, punk, szólót, skálát, ilyesmi.
Elmondta és lejegyzetelte az egyszerű zeneelméletet és hogy mit tanuljak meg, aztán mutatott pár gyakorlatot. Az összes kevésbé ismert számot tudta, amit mondtam neki, meg persze a klasszikusok, Sabbath, ilyesmi.
Szóhoz sem jutottam élőben még nem láttam ilyen gitárjátékot, improzott.
Elmondta, hogy a punk "ősemberzene", mégis nagyon jó, megmutatta az alap technikákat (hammer-on, slide, üveghang meg még egy-kettőt), de egyelőre még csak gyakorolgassak. Azt például nem is tudtam, hogy a kvintet meg az ókori egyiptomban is használták, mert ez a legegyszerűbb akkord, ami jól szól.
Erre figyelj, ezt tanuld, jövő héten folytatjuk, heló, heló.
Ő egy Fender Stratocaster-t hozott, rendesen megszólaltatta. Ráadásul, már az első óra után tudom, hol rontottam el egy számban valamit, amiért nem volt az igazi..
Azt is mondta, hogy több tanárhoz járt, de az ő idejében úgy tanult meg igazán, hogy próbálgatta a hangokat, aztán lett valami. Meg tudja nekem mutatni, hogyan kell, mert lehet, hogy évekbe telne, mire rájönnék, de úgyis rájönnék, ha az adott stílusban játszanék, mert bizonyos tempóban már egyszerűen nem lehet máshogy, rosszul csinálni, rájönni.
Jó kis félév lesz ez

-
izomhod
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
és leszálláskor is a kezedbe adták?
-
madgie
titán
válasz
izomhod
üzenetére
Vannak erre szakosodott "hazahozócégek", nem két forint az sem, de egy-egy jó vételnél érdemes lehet velük behozattatni. A sógorom a mai napig veri a fejét a falba, hogy egy ebay-es Ibanez K5-ön addig tökölt, míg más vitte el... hazahozatással együtt lett volna valami 110 ezer forint (akkor még jobb volt az usd/huf arány).
Ja, megjött a kis Cort M200, csinos kis visszafogott barnácska, csak még nem tudom mivel használni... az iRig sajnos nem jött meg
A hangszerboltban bedugtuk egy Fender kombóba, szép magas, szinte csilingelős volt a híd hangszedő, középsőben meg nem felez, hanem szépen, telten szól a két pickup. Abban az öt percben meglepően jónak tűnt a hangja, az oktáv/hangmagasságot sem kellett piszkálni, a gyári tízes d'addario is jó választás nekem, pont ilyeneket hasznalatam anno 
Azért durva, hogy a gitár valami pesti raktárból másnap reggelre itt volt, az egyszerű postai küldemény meg szűk fele távolságból (iRig, Egerből) nem ért ide. Hiába, Magyar Posta...
-
izomhod
őstag

-
izomhod
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
érdekes amúgy
easyjeten láttam már egy srácot, ott puhatokban felengedték neki a fedélzetre, de hogy ott hova tették, nem láttam
ha nem engedik fel, mert olyanjuk van, akkor alul viszik el (de akkor már a puhatok nem előny
)
ha meg keménytokban viszed, esélyed sincs, hogy felvidd. kivéve ha jegyet veszel neki, ami sok maninem egyszerű.
pedig tengerentúlról érdemes lenne hozni gotárokat, amit kinéztem magamnak, az itthon 1000euró, odakinn meg 1000 dollár, ami 20-25% különbség, nem mindegy!elég megmondó a klip, nevekkel, minden

-
Eastman
addikt
Nem engedték kézi poggyászként a gépre a hangszert, össze is törték A végén a video nagyon komoly.

-
izomhod
őstag
Guns tagok lemezei (sorrend random
)kedvencek vastaggal kiemelve, lehet csemegézni

GILBY
Szóló [szerkesztés]
Pawnshop Guitars (1994)
Blooze EP (1995)
The Hangover (1997)
Rubber (1998)
99 Live (1999)
Swag (2002)
Gilby Clarke (2007)Candy [szerkesztés]
Whatever Happened To Fun (1985)
Teenage Neon Jungle (2003)Kill For Thrills [szerkesztés]
Commercial Suicide (1988)
Dynamite From Nightmareland (1989)xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxDUFF
With The Fartz
You, We See You Crawling (1990)
Solo
Believe in Me (1993)
Beautiful Disease (1999; unreleased)With Neurotic Outsiders
Neurotic Outsiders (1996)
With 10 Minute Warning
10 Minute Warning (1998)
With The Racketeers
Mad for the Racket (2001)
With Loaded
Dark Days (2001)
Sick (2009)
The Taking (2011)With Velvet Revolver
Contraband (2004)
Libertad (2007)With Walking Papers
Walking Papers (2012)
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxIZZY
Izzy Stradlin and the Ju Ju Hounds (1992)
117° (1998)
Ride On (1999)
River (2001)
On Down the Road (2002)
Like a Dog (2005)
Miami (2007)
Fire, the Acoustic Album (2007)
Concrete (2008)
Smoke (2009)
Wave of Heat (2010)xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxSLASH
With Slash's Snakepit
It's Five O'Clock Somewhere (1995)
Ain't Life Grand (2000)With Velvet Revolver
Contraband (2004)
Libertad (2007)Solo
Slash (2010)
Apocalyptic Love (2012) -
McCann
tag
válasz
MidoriSeven
üzenetére
Hali!
A hangrendszered és a gityó közé vegyél egy egyszerűbb multieffektet még, 10-20 pénzért lehet kapni használhatót, aztán mehet a rákenroll!

-
izomhod
őstag
tegnap este 11-től volt az ozone networkon egy frankó dokumentumfilm a bluesról
ez volt, de bővebbet nem találok sajnos. aki ráakad arra a részre, nézze meg, nem fogja megbánni
-
madgie
titán
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Zseniális ez a koma, egész nap elhallgatnám! (ellentétben mondjuk Malmsteen-nel, akinek a virgázásaitól 10 perc múlva idegbajt kapok
) -
MidoriSeven
újonc
Üdv mindenkinek!

Kezdő gitárosként arra a döntésre jutottam hogy megveszem életem első gitárját. Ehhez szeretném kérni a segítségeteket. Előre is elnézést a hosszú posztért.
Hangzásukat tekintve leginkább a viszonylag rockosabb/keményebb művek állnak hozzám közel. Gondolok itt Bullet For My Valentine, Dead By April, Falling in Reverse és hasonló előadókra. Hosszas olvasgatás és googlezás után, csekély ismereteim segítségével arra jutottam hogy számomra egy 2 humbucker pickuppal felvértezett, mahagóni testű gitár lenne a legoptimálisabb. (Kérlek javítsatok ki ha tévedek). Mivel kezdőként nem szeretnék több százezer forintot belefektetni az első hangszerbe, de nem is egy tesco színvonalon szeretnék belevágni, ezért elsősorban a Cort berkein belül nézelődtem. Anyagi lehetőségeimet (~50-60 ezer forint), és a fentebb említett szempontokat figyelembe véve a következő három gitár merült fel mint lehetséges választás: Z42, M200, CR100. Az első két hangszer már a keret felső határának közelében helyezkedik el, de ha minőségben is ennyivel feljebb vannak akkor hajlandó vagyok rááldozni a különbséget. A Z42-esről csupa jókat olvastam eddig és kinézetre is nagyon tetszik, de természetesen nem ez a legfontosabb szempont. Olyan gitárt szeretnék (már ha ennyi pénzből megvalósítható) ami hosszútávon kiszolgál és a későbbiekben sem veszít jelentősen az értékéből. Nem ragaszkodom ehhez a három lehetőséghez ha tudtok ajánlani valami jobbat ebben a kategóriában, esetleg egy kicsivel feljebb, ha az tényleg megéri az árát.
A következő kérdésem a hangosítással kapcsolatos. Mivel már van egy (a témában szintén csak hiányos ismereteimre alapozva) elfogadható minőségű erősítőm (Pioneer A-209R) és két viszonylag nagyobb SAL hangfalam, gondoltam megpróbálom ezeket felhasználni a zenéléshez. Mivel kizárólag itthon tervezek játszani ezért ha lehetséges akkor a PC-m segítségével szeretném megoldani a dolgot, így megspórolva a külön erősítő és az effektezés árát. Tisztában vagyok vele hogy ezzel nem fogok tudni egy teljesen olyan minőségű hangzást elérni mint a direkt erre a célra kialakított eszközökkel, de saját szórakoztatásom remélem így is megoldható. A kérdésem az lenne hogy a P8P67 alaplapomra integrált Realtek ALC 892-es hangkártya alkalmas-e erre a célra vagy kénytelen leszek beszerezni egy jobb teljesítményű eszközt? Nem tudom hogy a processzor teljesítménye mennyire játszik közre, de ha mégis akkor az I7-2600K-as CPU-m feltételezem hogy elegendő lenne.
Előre is köszönöm a segítséget

-
Eastman
addikt
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Tinódi Lantos

-
hNp88
aktív tag
válasz
Eastman
üzenetére

így volt valahogy, jaja. nagyon jópofa videó

képeket pedig holnap(után)ra ígérhetek, akkor lesz fényképezőm. meg az egyik tartót is vissza kell varázsolni a falra, ugyanis olyan vastag és rossz a vakolat, hogy elengedte a csavarjait

atidzsiforc:
Ensitől, hogy csak a legjobbakat mutassam: 1 ; 2 , 3-4 , 5 . igazából az összes a legjobb kategóriába sorolható szvsz

szerintem ha az Amon Amarth-ot kedveled, őket is fogod

izomhod:
nekem néha még ez is sok, hajlamos vagyok eltévedni rajta

-
hNp88
aktív tag
Eastman, Printszkrín: köszönöm
így már megnyugodott a lelkem.Ja, a kép azért ilyen, mert mobillal csináltam
ha gondolod, írj, csinálok róluk rendes(ebb) géppel is párat. 
atidzsiforc: na és az Ensiferum az smafu?

számomra a Warlock a legszebb gitty.
nagy szerencsém volt vele, pont itt Egerben találtam a kicsikét, használtan (néhány sérüléssel
), elég jó áron
de így is fél évet várt rám a boltban, hűségesen 
-
Eastman
addikt
válasz
Printszkrín
üzenetére
Ennyi.
-
hNp88
aktív tag
#12501 atidzsiforc:
azóta se mászott el semerre.
ha letörne a feje, én eret vágnék

BC Rich Warlock Bronze a drágám, de nem tűnik betonnak a nyaka
.#12523 Eastman:
nem volt túl zord, mivel basszgitározok is mellette, fel voltam rá készülve
lehangoltam D-re, megtetszett, eldöntöttem, hogy így is hagyom, részben ezért váltottam vastagságot. másik részben meg azért, mert szerettem volna, ha nem csak "cincog" szerencsétlen gitár 
amúgy itt a két gitárom. hát nem szépek?

-
Eastman
addikt
Szia!
A nyakbeállítás témát most hagyjuk.
Nem túl zord 9-ről 11-re váltani? Bírják az ujjaid? Vagy lejjebb is hangoltad? Azt képzelem, hogy a gitárnak vastagabb lett a hangja. Én komázom a 11-est.
...sokat rúgtam kölyökkoromban. -
izomhod
őstag
ja és kijött Adler új albuma is, Slash is elkeni benne a gitár száját párszor!

-
izomhod
őstag
figyeljétek jobboldalon a 65 éves slasht a fegér gibsonnal

-
izomhod
őstag
válasz
theiron320
üzenetére
hogyha fordítva játszod le a dalt, vannak benne részek, amiből egyértelművé válik, hogy a zenekar az ördöggel cimborál!
-
izomhod
őstag
-
izomhod
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
volt már itt KO
én is csodálkoztam, bár nekem pocket podon keresztül ment a mic in-be integráltba
-
atidzsiforc
őstag
48v-os phantom powert en sem kuldenem ra a gityora.
Amugy haver aktiv hangszedos ibaneze (seymour duncan blackout 9v) sem tette tonkre meg a gepet. Csinaltam mar olyat is, mint ahogy egy korabbi hszben irtam, hogy gitarkombo headphone outjat dugtam a mikrofon inputba, kicsi hangeron, valahol 0 es 1 koze belove. Persze nem azt mondom, hogy semmikepp nem utheti ki, lehet csak szerecsenk volt. 
-
Tv
senior tag
válasz
madgie
üzenetére
Jaja. Sokkal nagyobb a jelszintje a gitárnak, mint amit a mikrofonnak. Elvileg egy feszültségosztó/impedanciaillesztő fokozat után lehetséges lenne. Ami fontos, hogy nem elég a windowsban lejjebb venni a mikrofon hangerőt. Attól még a bemeneti fokozaton ott van a "nagy" jel. Bár, hogy egy sima passzív hangszedős gitár közvetlenül bekötve képes-e tönkretenni valamit azt biztosan nem tudom, de szerintem nem érdemes kínozni a hangkártyát. Illetve még van egy olyan dolog, hogy bizonyos mikrofonok igényelnek egy "fantomfeszültség"-ként emlegetett "táp" feszültséget, amit maga a mikrofon bemenet ad ki. Ez pedig a gitárnak nem igazán jó.
szerk.: ez utóbbiban nem vagyok biztos, hogy a pc bemenete ki is adja/képes rá. Csak bizonyos típusú mikrofonok igénylik
-
madgie
titán
válasz
atidzsiforc
üzenetére
B*szott nagy a jel, ha jól tévedek.
-
atidzsiforc
őstag
válasz
blackmacs
üzenetére
Felrakod az uj hurokat, behangolod oket, aztan megnezed a nyakat. Vedd ugy a kezedbe a gitart, mint egy puskat, mintha loni akarnal vele,
hogy jol ralass. Aztan ha barmilyen iranyba gorbul, oledbe veszed, vagy asztalra teszed, kilazitod es arrebbrakod a ket kozepso hurt, hogy jobban hozzaferj a nyilashoz. Keresel egy megfelelo meretu imbuszkolcsot. Ha magad fele tekersz, feszited, a masik iranyba lazitod. Ha vastagabb hurra cserelsz akkor altalaban fesziteni kell rajta kicsit. Egyszerre ne tekerj sokat, max negyed koroket. Ha nehez fesziteni, akkor se felj tekerni rajta egy kicsit, ha meg nem egyenes, 10-es hurt meg a tuzifanak valo jatekgitaroknak is ell kell birni. -
blackmacs
senior tag
Valaki hozzáértő leírhatná hogyan is kell utánaállítani a nyakat ha muszáj húrcserénél,mert én is tervezem hogy a következő húrkészlet 10-es lesz de nincs kedvem elhúrcolni hangszerészhez.
Amúgy Miskolcon tudtok valakit hangszerészt? -
atidzsiforc
őstag
Ha olyan massziv, hogy ekkora hurvastagsag valtas utan is kenyelmes a nyak, szeritnem folosleges foglalkozni vele. Amugy en pl max akkor mennek hangszereszhez, ha pl valamelyik gitaromnak letorne a feje, de azt is csak azert mert nincsenek ahoz a fajta javitashoz szukseges szerszamaim.
Ja meg kerdezni akartam, hogy milyen betonnyaku gitar az, hogy ilyen hurmeretvaltast elviselt pokerarccal?

Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT3 46mm Rozsdamentes acél váz, számlás, dobozos
- JBL Boombox 2 Brutális hang, számlás, dobozos, patika állapot
- Apple iPod Video (5. Gen) 30GB - A1136 - Wolfson DAC - Gyűjtői állapot!
- Asus Dual Radeon RX 5500 XT EVO 8GB GDDR6 Számlás, dobozos, újszerű!
- Canon EOS M50 Mark II Travel Kit Számlás (2023), újszerű, minden tartozékkal!
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3840
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A hangszerboltban bedugtuk egy Fender kombóba, szép magas, szinte csilingelős volt a híd hangszedő, középsőben meg nem felez, hanem szépen, telten szól a két pickup. Abban az öt percben meglepően jónak tűnt a hangja, az oktáv/hangmagasságot sem kellett piszkálni, a gyári tízes d'addario is jó választás nekem, pont ilyeneket hasznalatam anno

), elég jó áron