Hirdetés
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
Lehet, hogy a majáknak tényleg igazuk van, és közel van a vég... új zsűritag az American Idol 12. évadában: Nicki Minaj...

-
Peethy
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
Annyira nem hoz lázba. Elektromos hangzása, stílusa jobban tetszik, light-rockos lenne a vonal
A 30-as nekem felesleges szvsz, ennyit nem is szívesen adnék érte elsőre. Vagy hogy konkrétabb legyek: nincs is rá annyi
Másrészt, amikor nagyobb hangerő kell, akkor ott van komolyabb hangosítás (együttes próbái), itthonra meg bőven elég a 15W. Bár a lábkapcsoló tényleg nem rossz 
-
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
...a'szem elférne az is itt a szobában. Szorítanék neki helyet, jól megférnének.
Megyek most, gyorsan oda is csapok a Stratnak...
-
Eastman
addikt
Hát, ha most lenne felesleges 40k-m, tuti, hogy a kezedbe adnám és cserébe egy hardtail Strat testet kérnék bubingából.
...ááááá, mit találtam: lásd #1
Ráadásul egy darabból! 
Ez a topic is csavargatja a szívem: Hardtail Strat Club
Ejjj, gyorsan-gyorsan meg kell gazdagodnom! -
sajtee
őstag

-
Eastman
addikt
válasz
Peethy
üzenetére
már régóta szeretnék megtanulni gitározni is
Miért nem akusztikussal kezded? Rock lenne a vonal?
Cube 30X vagy XL az jó vétel. Lábkapcsoló is van hozzá, illetve gyártható ügyesen.
Kapcsolhatod a tiszta és az effektezett csatornát. 15-nél még nem.izomhod
...farkas, lol. -
Peethy
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
Oké, köszönöm! Majd küldök, egyelőre csak elcsábultam... zongora mellé már régóta szeretnék megtanulni gitározni is, alapszinten tudok, de többet nem. Szerencsére gitáros ismerősök vannak bőven (van aki készít is), szóval lesz kit vinni
Egyik ismerősöm most vette meg ennek a 30W-os változatát, minőségre gondolom a kisebb is ugyanaz a kategória, csak kisebb.Szerk: nekem csak most esett le, hogy már megnéztem a képeket és fenn is vannak, mikor írtad.
Hiába, a kevés alvásnak megvan az eredménye 
-
Eastman
addikt
válasz
Peethy
üzenetére
...kérj képeket a Squierről, az erősítőről és jöhet privátban...
Én is Roland Cube 15X-et használok, és kezdésnek nem rossz. Amíg kitalálod, hogy gitár témában merre tovább.
OK, közben előjöttek a képek is. NoScript rulez.

Szerk: A Cube 15 elég régi modell, én az utódját a 15X-et nyúzom kb. 3 éve és anno használtan vettem. Látszik a fő-képen, hogy a rács előtti, hangszóró alatti kis perem poros is mint állat. Arra tippelek, hogy a tulajnak nem az az erölködő a kedvenc, leginkább megbecsült tárgya. A hirdetésben a „Csak egyszer volt kipróbálva” azt jelentheti, hogy megvette, egyszer kipróbálta és gyorsan el is akarja adni. ...szerintem.
-
Eastman
addikt
válasz
Peethy
üzenetére
Nem lehet.
-------------------------
...bocs, most nézem, hogy a második hirdetésre rámehetsz. Vigyél egy gitáros havert akivel kipróbáljátok. Kalkulálj be egy egyszeri 5k-s beállítást a hangszerésznél és egy új húrkészletet (2k). Fontos, hogy hátul ne legyen csomó a fában, a lakkozott nyakban!Üdv: Eastman
-
Peethy
őstag
Sziasztok!
Erről a gitárszettről mit gondoltok?
Szerk: vagy erről. Általánosan a kérdés úgy hangzik: lehet-e használtan 35-60 körül normális elektromos gitár + erősítő szettet kapni? Most kezdeném, elsőre nem akarok túl sokat rákölteni, de gagyit sem akarok, mert az a legdrágább, mégha árban olcsó is...
-
izomhod
őstag
most volt itt a postás, hozta a slash jegyet
400 ft kp-m volt, úgyhogy nem adta ide -
C_hris
tag
Valakinek gitár sem kell a gitározáshoz. Elég jól nyomja
[link] -
nesa
veterán
válasz
Szten Márs
üzenetére
Hangszerkeszito mesterek szoktak csinalni belole, jobb hangu mint a mahagoni (bar ez izles kerdese kinek mi a jobb)
Itt is egy lakkozott bubinga.
Ebbol is tobb fele van, amit en neztem azon a rostok egyenessen futnak majdnem mint a mahagoni.
-
izomhod
őstag
kéne nekem valami billentyűs hangszer 30e-ig
itt nézelődök, de lövésem nincs mire figyeljek, a billenytűs topikban meg rámsóznának minden szart szerintem
gitárosnyelven kell velem beszélni

nem kell semmi extra, ismeri valaki az ilyen hangszereket?
itthonra kéne pötyögni, esetleg géppel lehessen összekötni hogy felvegyek vele, de az sem muszaj
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
blackmacs
üzenetére
Ugye tudod, hogy a Cort Z-42-nek semmi köze az LP-hez, semmilyen téren? Csavarozott nyak, juharfából, testen átmenő húrozás, jóval vékonyabb, kisebb tömegű test, mindenféle lekerekítésekkel... ez csak egy sima single-cutaway gitár, amit, jobb híján az LP kategóriába sorolt be a Mezzoforte, de köszönőviszonyban sincs vele. Ha LP-hangot keresel, nem ez a te gitárod.
nesa:
Bugingát?
Elektromos gitárnál szerintem életemben nem láttam bubingát... akusztikusnál előfordul, az én klasszikusom is bubinga oldalú meg hátú, de elektromosban... vagy csak le vagyok maradva? 
-
nesa
veterán
válasz
Nunder
üzenetére
Az hogy mahagoni nemjelent semmit mivel nincs ket egyforma fa, raadasul a mahagoni eleg tag fogalamom, magyarorszagon megtagabb, az olcso gitarok azert kapnak altlaban telibe festest mert olyan ocsmagy a fa alatta es 26 reszbol van ragasztva, PL festet sun brust igen ocsmany a fa hangzasa is teljesen mas egy 3 osztalyu reszen mint egy elsoosztalyu anyagnal siman megkockaztatom hogy egy hitvany mahagoninal van jobb hangzasu fenyofa is (csak ez baromi ritka) egy kezemen megtudom szamolni hanyszor volt olyan fenyo a kezembe aminek jo hangja volt.
En nemsokara szetfogom szedni darabokra a Les Pault es masoloval leszedem a sablont de eddig meg senkit nemtalaltam aki hajlando lenne velem faanyagot felezni, peddig annyira fasza bubingat talaltam de 1 pallo 40k korul van

-
sajtee
őstag
I'm on the Highway to Hell
Megtanultam, kb. 5 perc volt, de nagyon tetszik

Jönnek az ünnepeket, elkezdtem tanulni karácsonyi dalokat (Jingle Bells megy eddig és a Happy Birthday to you
) Most jöttem rá, hogy 11 nap és születésnapom.. -
Nunder
őstag
válasz
blackmacs
üzenetére
Ilyen volt neki, csak a "butított" verziójú kiadása. Értsd nem volt benne EMG pickup, meg nem mahagóni volt a test. Tehát kategóriájában majdnem tök ugyanaz, mint az általad választott. Bár ha jól látom a tiednek mahagóni a teste. Úgyhogy nem tudom, minden esetre a zárt hangszedőket én alapból a keményebb zenéhez használnám. Más kérdés, hogy az én Ibanez-embe is nézegetem az EMG 81/85-öt, mert metálbányász volnék vagy mifene

-
Nunder
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
Szerintem itt a legnagyobb baj az, hogy kritikus szemmel viszonyul az ember a G'n'R számokhoz, mivel mindannyian Axl hangjához vagyunk szokva. Nincs is ezzel semmi gond. Én speciel szeretem Myles hangját, annak ellenére, hogy ő is hajlamos arra a tipikus texasi éneklési stílusra. Tudjárok mint a Creed énekese (ez a péklapáttal pofán vágott hangnyújtogatósdi
) Szokni kell és kész, mondjuk az elején, amikor az először ment magasra nekem is felállt a szőr a hátamon.Viszont az Alter Bridge-be szerintem nagyon is passzol. Íme egy példa

blackmacs: milyen stílusra veszed a gitárt? Mert cimborámnak volt egy pont ilyen, na az csak röfögni volt hajlandó. Arra piszkosul jó, de tényleg csak arra. A kemény metal-ra.

-
blackmacs
senior tag
Úgy látszik mégis marad ez [link]
-
blackmacs
senior tag
-
-
Eastman
addikt
válasz
sajtee
üzenetére
Nekem ennek a Myles Kennedy srácnak a hangja nem jön be nekem.
Kevéske.BestOfRockFm-en volt tegnap vagy tegnapelőtt egy koncertfelvétel. Az tuti, hogy Slash gitározott, de fogalmam sincs, hogy melyik felállásban, melyik bandával, de az énekes az perfekt volt! Poénkodott a dalok között. Ha tudja itt valaki, melyik koncert az, ossza meg pls...
Szerk:
...vagy Velvet Revolver (ének) koncsertó vagy Slash's Snakepit (ének) lehetett.

Szott jól énekelte a régi Guns dalokat is!

-
izomhod
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
xx xy, ezek a kromoszómák, nem?

mondjuk embere válogatja, de én nem kérem ki a másik véleményét, legalábbis elektronikai és hangszertéren biztos nem!
-
sajtee
őstag
Mi van akkor, ha elfogynak a bundok szóló közben?
Régebben is volt már, hogy 23-ban kellett játszani, de a Master of Puppets-et jó lenne jól megtanulni :S -
Szten Márs
nagyúr
válasz
_seth_
üzenetére
Most végignéztem az akciókat, de csak ezt az egy típust látom így "leakciózva" - igaz többféle színben, de csak ezt az egy típust. Továbbra is tartom, hogy legnagyobb valószínűséggel elírás, viszont csak kíváncsiságból, hogy én lennék-e ennyire vak: melyik másik három termék van így leakciózva?
Szerk: írok nekik egy emailt és megkérdezem tőlük - ez a legegyszerűbb.
-
sajtee
őstag
Privátban adj egy nevet és behívlak. Asszem', tudod kérni is a bevételt.
Egyébként, mit gondoltok? Tegyük fel, hogy elmegyek tanárhoz, mondjuk 2 hónap múlva. Ezután nem sokkal, nyáron szeretnék egy jobb gitárt, egy év után szerintem már ideje. Gondolkodom azon, hogy még nyár előtt veszek egy Vintage V100-ast, vagy inkább nyáron valami komolyabb - esetleg tremolós gitárt, metálra. Tehát Ibanez, Jackson, DBZ, B.C. Rich, ilyesmikben gondolkodom.
100felett nem igazán szeretnék még egy Las Paul-t, akkor már inkább várok még két évet egy Gibsonra, a V100-ast pedig nagyon dicsérik, szerintem az már fellépésre is alkalmas lehet.
-
blackmacs
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Szerintem nem elírás,egy jópár levan akciózva.Persze én is most állok a csőd szélén,és még sokmindenre kell a lóvé,most engem is szétb..sz az ideg mert már nagyon kellene az a gitár!

Én is próbálom győzködni a párom
-
_seth_
veterán
válasz
Szten Márs
üzenetére
Több is van ami majd 100-ról 50e, még ha csak egy lenne akkor lehet hiba de van 3 hasonló is.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Szten Márs
üzenetére
Bár ha itt megnézzük a többi Les Paul-formájú cort árát, így leakciózva is, meg az akciós árak és listaárak különbségét, akkor elég egyértelművé válik, hogy ez bizony sajnos elírás.
-
blackmacs
senior tag
[link]
Erre érdemes lenne rámozdulni! -
blackmacs
senior tag
válasz
BluEyes
üzenetére
Aranyos!
Nekem a kislányom 3 és fél éves de a Tankcsapdára úgy rázza a fenekét,arról nem beszélve hogy egyből csutkára tekeri a hangerőt!A múltkor reggelinél jön ki a szobából és tisztán énekelte hogy "Highway the hell"
mert hogy éppen azt hallgatta
Imádja a rock zenét,de becsokizol rajta mikor táncol!
-
BluEyes
őstag
Barátom pici lánya
És ez nem színészkedés, ezt tök komolyan csinálja.
-
sajtee
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
A másikban is van egy kettő, de elég sok a paraszt..
Ez a Master of Puppets nem is olyan nehéz, csak meg kell találni a tempót.
-
blackmacs
senior tag
-
sajtee
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Értem, ezt is láttam már, párszor ide tévedtem

-
albert8
veterán
Led Zeppelin celebration day-t aki még nem látta volna nézze meg.
Nagyon jó.
-
atidzsiforc
őstag
-
sajtee
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Csak nem a "Gitárosok" csoportban vagy? Már akartam kérdezni, van-e benne valaki innen.
(#11125) X2N De unatkozhatott valaki

-
X2N
őstag
-
BluEyes
őstag
válasz
Yagami76
üzenetére
Most egy rövid (628mm, Gibson méret) menzúrás, mahagoni testű, ragasztott nyakú, fix hidas gitárod van. A kinézett típus meg hosszú (650mm, Fender szabvány) menzúrás, hárs testű, csavarozott nyakú, gagyi Floydos gitár.
Nehéz az összehasonlítás, mert nem ugyanabba az irányba mutatnak ezek a dolgok. Szerintem nem előrelépés az LTD, hanem max oldalazás. Azt neked kell eldönteni, hogy a Floydos superstratok felé akarsz-e orientálódni. Ha ez a célod, akkor ezek között kell kicsit jobban körülnézni. Ez a KH (kirkhamett) 202 azért nem a világ teteje, a Floydja is gyenge. Szerintem van jobb vétel is. Például 120k-ért ez a DBZ Barchetta ST-FR elgondolkodtató, full mahagoni, ragasztott nyak, és origi Floyd Rose Pro híd. Persze nagyon meg kell nézni, hogy minden okés-e vele, jól van-e összerakva, de ha hibátlan, akkor nem kérdés, hogy melyik a jobb hangszer, ráadásul 40k-val karcsúbb is az ára. 160k környékén például már nagyon kikímélt Ibanez Prestige modelleket kapsz a használtpiacon, na ammeg megencsak nem ugyanaz, mint ez a kínai LTD.
Mondjuk most az új árán vizsgáltam az LTD-t, használtan, ha nagyon olcsón adják, nyilván mások az arányok. -
atidzsiforc
őstag
válasz
sajtee
üzenetére
Guitar clinic. Facebook csoportban, ahol vagyok sokan istenitik oket, mert minosegi munkat vegeznek es ahogy hallom egyaltalan nem dragak. Nem reklamozni akarom oket, de igy legalabb tudjatok, hogy van hangszeresz Bp-n.

-
-
Yagami76
csendes tag
Üdv mindenkinek!Gitárt szeretnék venni,ebben kérném ki a véleményeteket.A kinézett tipus:LTD KH-202.Mi a véleményetek erről a gitárról?Akinek van ilyen,legyen szíves írni róla nekem néhány mondatot(előnyei,hátrányai)Előre is köszönöm!Most egy Cort z44-es gitárom van,érdemes váltani erre az LTD KH-202-re????
-
sajtee
őstag
válasz
toth_janika
üzenetére
Láttam, hogy pesti vagy, nem ismerek ott hangszerészt, csak gondoltam, felhívom a figyelmed

-
X2N
őstag
válasz
toth_janika
üzenetére
Inkább csináld meg magad. [link]
-
sajtee
őstag
válasz
toth_janika
üzenetére
Van néhány szerte az országban.
-
toth_janika
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
inkább nem piszkálom!
Lehet, hogy nem egy bonyolult dolog, de inkább egy hozzáértő mutassa meg, hogy mit csináljak vele... Már csak egy kérdés: tudtok egy jó hangszerészt ajánlani? 
-
atidzsiforc
őstag
válasz
toth_janika
üzenetére
El van allitodva, vidd el hangszereszhez, ha nem ertesz hozza/nem mered piszkalni.
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Biztos én vagyok a béna, de nem tudok elszakadni a gondolattól, hogy lehet valami baja a gitáromnak. A problémám a következő: akárhogy próbálom a 7. bundig az E húr mindig zavaróan berezonál pengetésnél a szomszédos bundokon. Akárhogy szorítom le a húrt, akármilyen "szelíden" pengetem, akármilyen pengetővel rezonál.
A hangolás rendben van.
Én vagyok a béna, és gyakorolnom kell, vagy lehet valami baja?
-
izomhod
őstag
na basszus, most csütörtöktől lesz egy másik koncertre 24 órás jegy presale
biztos vagyok benne, hogy az lesz vagy 100 euro darabja, és kettő kell belőle
ha arra sikerül foglalnom, ugrott a hangszedőm!
na mi legyen?
-
sajtee
őstag
válasz
izomhod
üzenetére
Mindjárt nézem. Utánvétel, maximum 2000Ft, de biztos vagyok benne, hogy olcsóbb lesz. A többiek, ha esetleg nem kapnak, többek között itt vásárolhatnak majd teljes árú jegyeket, 9900-ért!
Szerk.: Nos, ha MINDEN EGYES értékbiztosítást, stb. biz-baszt kérnek, akkor is maximálisan 1825Ft! a posta, de biztos vagyok benne, hogy csupán utánvétellel, esetleg ajánlottan kapjuk!
Így csupán ~1100Ft. Tehát, jobban jár mindenki, mint a tex-nél, ahol még a futár is 3000(!), személyes átvétel is 1825, asszem', kijelölt irodáknál még több is lehet, és előre kell utalni 3 napon belül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- One mobilszolgáltatások
- Óra topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Legújabb Thinkpad T14 gen6 - Bontatlan + magyar! - Core Ultra 7 255U - 16/32GB - 512GB - Gyártói gar
- 96GB DDR5 ECC RDIMM 5600MHz szerver RAM
- Eladó AMD Ryzen 7 9700X, RTX 3070, 32GB 6000MHz DDR5, 1TB M.2, 850W +80 Gold Gamer PC!
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Dobozos Új HP OmniBook 5 Flip 2-in-1 érintőkijelzős laptop i5-1334U 16gb ram 512ssd Garancia
- iPhone 15 Pro 128GB 87% (1év Garancia)
- -50% Dobozos Új Lenovo ThinkPad X1 gen 10 2-in-1 Ultra 7 268V 32gb ram Inter Arc 140V Gari 2030
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8/256GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 8 64GB Rose Gold Megkímélt állapot 83% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A 30-as nekem felesleges szvsz, ennyit nem is szívesen adnék érte elsőre. Vagy hogy konkrétabb legyek: nincs is rá annyi
Másrészt, amikor nagyobb hangerő kell, akkor ott van komolyabb hangosítás (együttes próbái), itthonra meg bőven elég a 15W. Bár a lábkapcsoló tényleg nem rossz
Ráadásul egy darabból!
Kapcsolhatod a tiszta és az effektezett csatornát. 15-nél még nem.

Hiába, a kevés alvásnak megvan az eredménye 

Elektromos gitárnál szerintem életemben nem láttam bubingát... akusztikusnál előfordul, az én klasszikusom is bubinga oldalú meg hátú, de elektromosban... vagy csak le vagyok maradva?

A régi Gn'R számokat is nagyon szépen el tudja énekelni, bár azt tudjuk, hogy Axl Rose-ból csak egy van és egy is marad.
Kevéske.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)