Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nap
addikt
Nemrég volt szó a nyereg megoldásokról. Itt egy harmadik, nem túl elterjedt megoldás:

-
Injun
senior tag
Elég vicces arc

-
izomhod
őstag
nemsokára kezdődik az élő közvetítés, ha érdekel valakit
Sunday's stream will include Wu-Tang Clan, Nick Cave & the Bad Seeds, Dead Can Dance, Dinosaur Jr., DIIV, James Blake, Vampire Weekend, Tame Impala, Cloud Nothings, Smith Westerns, Jessie Ware, Franz Ferdinand, Tanlines, Father John Misty, OMD, and Simian Mobile Disco, among others.
http://www.youtube.com/user/coachella
(alul a pontos időpontok)-reggel a chilit el lehet kapni, a többinél éjszakai műszakban levők előnyben

-
Bobrooney
senior tag
Skacok csinált már itt valaki "házilag" elektromos gitárt? Lennének kérdéseim.
-
Yagami76
csendes tag
Sziasztok!Gitár vásárlás előtt vagyok.Kinéztem egy modellt Gitárshopon.Cort Viva Custom.Íme a hirdetés:
http://gitarshop.hu/hu/hirdetes/157129/elado-cort-elektromos-gitar
Meg szeretném kérdezni a véleményetek róla?Illetve akinek van ilyen vagy hasonló tipusú gitárról tapasztalata kérem írja meg a véleményét.1 éves és 3 hónapos a cucc.Tokkal és hevederrel.Szerintetek mennyit ér meg?EMG81,EMG85 hangszedők vannak benne.Várom a válaszokat Privátba.Előre is köszönöm! -
izomhod
őstag
szombaton megyek gitárért Pestre, ha tudtok valami jó esti programot, szóljatok!
egyelőre a Corvin tetőt néztem ki, Óriás koncert lesz, előzenekar a ZUP, de bármire vevő vagyok -
sanzik
senior tag
miért ne lehetne összehasonlítani bármit bármivel? nem csak ár alapján lehet valamit egy kategóriába sorolni...
az,hogy kinek mi az olcsó vagy drága az relatív....akinek nincs pénze és nem tudja megvenni annak nyilván drága,de akinek nem a pénz az elsődleges szempont a választásnál, hanem mondjuk otthoni gyakorlásra keres olyan sound-ot ami tetszik neki és ilyesmiben találja meg az megveszi...
-
sanzik
senior tag
5 W-os "kis cucc"-hoz a story:
Pár hete elkísértem a szomszédot erősítőt vásárolni. Egy Vox VT40+ volt kiszemelve.
Vagy másfél órán keresztül nyúztuk,tekergettük,barátkoztunk vele és mikor a végén mondta,hogy na jó megveszi,akkor jöttem én mint kisördög és bedobtam,hogy csak kíváncsiságból hallgassuk már meg azt a Blackstar HT-5 -öt....
Hát 10 perc múlva toltuk is a kasszához az 5W-os kiss cuccot.
Szerintem otthonra ha valaki rendes csöves hangzást keres és úgysem tudna kihajtani egy komoly cuccot a nagy hangerő miatt,arra tök jók az ilyen kis teljesítményű erősítök.
Nekem egy peavey vypyr 30 van,szoktunk összejárni,és a blackstar simán partiban van hangerőben az én 30W-os tranyósommal.
És akkor nem beszéltünk pl. a dinamikáról ahogy megszólal,ott lehet érezni igazán,hogy na igen ez cső.... -
izomhod
őstag
voltam ma dash/insane/csakazértis/apey and the pea koncerten
2 orage ládát hajtott meg az a kis orange nemtommelyik terror fej, úgy szólt, hogy lehidaltam!
-
izomhod
őstag
én sokkal olcsóbban találtam, 580 font, az olyan 220e ft, így már mindjárt olcsó a dolog, nem?

na blackmacs, örülök neki, nekem is tetszik, majd kcisit jobban kikupálom magam belőle, aztán küldök át ezt-azt, ha összejön valami jó dolog benne

töltöttem le egy csomó pergő-cin-lábdob hangzást is hozzá, győzzem kiválogatni mi az ami tetszik
-
nesa
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ez leginkabb epp abban ter el a gibsontol hogy 2mm el karcsubb a test.
-
izomhod
őstag
a MUZIKER.hu-n 10% kedevzményt lehet szerválni a túrórudikkal, már 1 pöttyössel!
-
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
A kedvenc dalom.
...én kicsit rakenrollosabban játszom, de elnézem neki, hogy bonyolítja.

Érdekes, nekem 1:28 a kedvenc részem. OK, OK, tavasz van...
Pont az általad említett rész előtt kezd picit fáradni a keze, vagy csak rákészül fejben a virgára. 2:20-tól egy pár másodpercig kicsit hamis. Annyira nyomja az akkordokat. De hozzáteszem, hogy meghajolok előtte. Odaadnám érte a fél kezem, ha így tudnék gitározni.

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Eastman
üzenetére
Hát, főzni nem tudom tud-e, de gitározni valóban tud: itt 2:29-2:30-nál mit fog te jó ég.

(Amúgy meg aaaaaaaaaaa..... először nem értettem, hogy ha 4 tojásból készít rántottát, akkor mi az a hat tojás, de leesett, vááá
Azóta ezen röhögök. )sajtee: Az a durva amúgy, hogy amennyire jól szól, meg magával ragadó, ahhoz képest egyáltalán nem is egy nehéz és leküzdhetetlen darab. Persze, nem is abszolút kezdő szintű.
-
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Ha 16 éves akkor már mindent tud. Gitározni azt tuti.
...elég kicsi rá az esély, hogy éjjel 2-kor nekiáll rétest nyújtani, mikor részegen hazaérsz, de ha egy 4 tojásos rántottát össze tud rakni, már esélyes a kis hölgy nálam. 6 tojással csak megbírkózik......de természetesen elsősorban a művészi értékét figyeltem a dalnak.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Eastman
üzenetére
Vagy csak divatdiktátor.

Vagy fingerstyle gitáros, aki nem szereti az ujjpengetőket.
(De Gabriella azért gyakran használ ujjpengetőket.)Hát, sajnos a lányt nem tudtam prezentálni, csak egy tabot+kottát.
(Aki egyébként kislány inkább...1997-es basszus... bár, az a hihetetlenül durva, hogy '97-es és már 16 éves... valahol nagyon lemaradtam az idővel....) -
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Akkor kijelenthetjük, hogy ha egy kellemes lánnyal találkozunk, akinek az egyik kezének ujjain hosszúak a körmei, de a másikon rövidek, az klasszikusgitáros?

...el tudnám hallgatni itt az ágyam szélén reggelig.
-
sajtee
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Ez meghaladja a képességeimet, meghagyom a nagyoknak

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Szten Márs
üzenetére
Ha valakit érdekel, tab+kotta: [link]
Nem tudom szokott-e valaki kottából játszani, ha meg mégis valószínűleg észreveszi rögtön, de azért mégis felhívnám a figyelmet: a kotta nem a tényleges hangokat mutatja, hanem azokat a hangokat, amiket kápózatlanul játszanánk - mint ahogy a taboknál szokás (itt is), csak kottánál nem elegáns. (Kápó a 3. fekvésben ugye.)
-
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Nagyon szép.
-
sajtee
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére

-
Szten Márs
nagyúr
Na igen, amikor ilyesmit hallok, akkor érzem, hogy miért is szeretek gitározni és miért is csodálatos ez a hangszer, vagy egyáltalán maga a zenélés. Nem is nagyon vannak szavak. Ez zene, szívből-lélekből.
-
-
sajtee
őstag
Megtanultam a Be vagyok rúgvat, most zenére gyakorolgatom, tetszik. Csak az a zakatolós rész benne.. Nem az igazi, bár az előbb megvolt
Gondolom, rendesen torzítva van Cserkó gitárja is. -
nesa
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Miert lenne nyomott? az en Les Paulom adta a mintat ami az 59 eshez kepest allig mutat elterest meretekbe valamelyik meret kotta ua valahol meg van 1-2mm elteres a rajzok es a mereseim alapjan.
A nyak resznel meg nyomottnak lathatod mert ott meg nincs kimarva csak akkor fejezem be azt a reszt ha a nyakat bemartam a helyere, ami a testen majdnem atmeno lesz gyak a hidig fog erni nem lesz tusko meg ilyen jatekot zavaro tenyezo. -
izomhod
őstag
Marshall SL5 Slash Signature kombó
"This combo is something you can take anywhere and it works. It's not like a lot of amps that sacrifice a lot of sound just to be small." (Slash)

-
izomhod
őstag
-
-
nesa
veterán
válasz
Eastman
üzenetére
Hello!
Ez a wenge felelmetes hangu fa mar igy magaban is, volt meg fekete eben is de azt megse probaltam 8millio ft/m3
ellenben hoztam meg amaranthot, azon gondolkoztam hogy kihagyom a kagylot es amaranth berakasokat rakok a wenge fogolapba, de ez meg keplekeny.A nyakat eloszor egybe akrtam hagyni de aztan valami azt sugta 2 reszbol kell igy 90 fokot forgattam a faanyagon igy a csavarodas gyakorlatilag kizart.
(#13959) Szten Márs
Egy ismerosom hasonloan volt a Hammond orgonaval hogy neki akkor is kell...

-
Szten Márs
nagyúr
Három. Egy dreadnaught fémhúros (a Cort Earth 70), meg két nylonos: egy Valencia meg egy Francisco Bros. Még két darab hiányzik a gyűjteményhez, egy 12 húros és egy parlor. Nem olcsó egyik sem, egy parlor 100-120 körül indul, az olcsóbb kategóriában ilyet nem találni - meg ha már ilyet vesz az ember, akkor nem is akarna.
De egy kicsit lehet pihentetve lesz ez a vonal, mert nagyon rá vagyok állva egy digitális zongorára. Elképesztően szeretem a zongorazenét. Viszont egy digitális zongora, ami tényleg időtálló és megéri rá befektetni, az bőven 300 felett van, szóval egy darabig le fogja foglalni a költőpénzem.
Eastman: meglesz!

-
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
...akkor legalább „bandázz” sokat az új tulajjal.
Átviszed a gityód, aztán a „felénél” cseréltek. 
Szerk:
Helló nesa! Jók a képek! Remélem, hogy egyszer majd összehozunk egy nagy PH!-s-gitáros-találkozót, és láthatjuk élőben az alkotásod...
-
nesa
veterán
válasz
Szten Márs
üzenetére
Szep cucc nagyon, neked hany gitarod van?
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Eastman
üzenetére
Á, a Cort Earth 70, a fémhúrosom az első saját gitárom. Nem adnám el, egy R.Taylorért sem.
A többit sem szívesen, mindegyik hozzám nőtt (ez van, szentimentális vagyok a hangszereimmel
), de az elsőt abszolút semmiképpen. 
-
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
...gondolom, hogy nem tüzifán pengetött a Mester-páros.
Add tovább a tiédet, ezt meg tartsd meg... Nagyon-nagyon fontos ám a kényelmes nyak, szerintem az önkifejezés egyik alapja, de arra tippelek, hogy ezt Te is jól tudod. -
Szten Márs
nagyúr
Nahh, épp most vettem egy Dowina D555-öt a Muszty-Dobay párostól.

Apró szépséghibája a dolognak, hogy nem magamnak, de semmi nem lehet tökéletes.
De basszus gyerekek, ez valami elképesztően iszonyat jó hangszer, legszívesebben megtartanám. Eszméletlen jó hangja van, és iszonyatosan kényelmes. -
izomhod
őstag
aki ma még nem látta volna:
Freddie Mercury - tavaszi szél (nem a koncerten)
-
nesa
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
-
psyho85
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen kérdezem, de ha nem, max. elküldtök. Adott egy remek kis Marshall Mode 4, a potijai viszont eléggé leharcoltak. Kikaptam egyet, elvittem Lomexbe, HQ elektronikába, de nem tudtak segíteni. Esetleg tud valaki beszerzési forrást ilyen elfajzott potira?
Amúgy vertikális Alpha 11mm-es potik. Egy C5K és egy A50K-ra lenne szükség.
-
izomhod
őstag
olyan rossz, hogy már jó

-
InHell
senior tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Köszi az infót.
-
Injun
senior tag
Csak a feeling miatt

-
izomhod
őstag
-
izomhod
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
tényleg az
ma láttam élőben ilyen jazz bass-t először, nem ismertem ezt a márkát
Lodestonetetszik a fejmegoldás, szép, egyedi
-
-
izomhod
őstag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
és ez?

-
InHell
senior tag
Sziasztok!
A mostani SX strato mellé szeretnék egy komolyabb gitárt venni.
Két gitárt néztem ki magamnak, az Ibanez RGR321EX-et és az Ibanez RGA32 MOL-t.
Árban nagyjából megegyeznek. Újat szeretnék venni fix húrlábasat.
Elsősorban Black Metalt illetve Metallicát és hasonló metál zenéket játszanék, néha-néha bluest is gyakorolgatnék szívesen. Egyelőre csak otthon egy Roland Micro Cube-al használnám, nekem ez a kis kombó nagyon bevált, szobai gyakorolgatásra tökéletesen megfelel.
Van esetleg valami tapasztalatok a fent említett gitárokkal kapcsolatban?
Elsősorban fekete színű gitárt szeretnék, de sajnos az RGA32-ből nem találok feketét itthon.
Ha viszont sokkal jobb mint a 321EX akkor valahogy megbarátkoznék a fa színnel.
Illetve nincs még tapasztalatom aktív hangszedős gitárral (RGA32). -
Injun
senior tag
Ismeri valaki a Marshall MG30DFX kombót?Otthoni gyakorlásra mennyire alkalmas?
-
BluEyes
őstag
válasz
csui83
üzenetére
A kínai szemét helyett javasoltam a Behringert.
A Roland és a többi, amiket felsoroltam, már egy magasabb minőségi- és árkategória.
A Behringer csak 16bit-48khz felbontást tud. A többi tudja a 24bit-48khz-t, ezáltal pontosabb a mintavételezés, nagyobb dinamika, kisebb torzítás és jel-zaj viszony érhető el velük. Az elektronika jobb minőségű ezekben.
PC-n gyakorolni, ampsim progikat kipróbálni, a rendszerrel ismerkedni, agyatlankodni a Behringer tökéletes, komolyabb hangminőséghez, otthoni stúdiózáshoz, demo készítéshez viszont minimum ezekből az általam felsoroltakból, vagy esetleg a még ezeknél is drágább kategóriából válassz. -
BluEyes
őstag
válasz
csui83
üzenetére
Sajnos oka van a noname kínai vacak olcsóságának. Csak a külseje hasonlít a Behringerre, de belül valami más, egészen hitvány, használhatatlan elektronika van ezekben. Ha nagyon kicsi pénzed van, akkor is inkább egy használt Behringer, az legalább működik, lehet vele játszadozni. 7-8k körül szoktak menni.
A 24bit/48khz már kiváló minőség, többre nem igazán van szükség. Az ilyen kártyákból az olcsóbbak bőven 20k alatt mennek használtan. Ezek közül a nagy sztár - nem ok nélkül - a Line6 Studio GX, a mellé adott Podfarm miatt. Aztán az ESI UGM96, Lexicon Alpha, Alesis IO2, M-Audio kártyák stb. is jók. Figyelni kell a hirdetéseket. Pl. itt egy Roland. -
izomhod
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
megtekintettem a hangversenyt, élmény volt, noha nem az én stílusom
játszottak pár Claptont és más ismert dalt a sajátokon kívül, kár lett volna kihagyni.
ülős koncert volt, az igazat megvallva állva 3-4 sörrel biztos még jobb lett volnaérdekes, hogy (nekem) klasszikus formákkal nem találkoztam, volt pár jazzgitár, és prs-ből is néhány, 6húros bőgő, és Tibi bácsi Casiója természetesen
-
csui83
tag
Guitar Link külső hangkártyáról van tapasztalata valakinek? Érdemes ezt megvenni? Főleg az olcsóbb, noname verziójára gondoltam, nem a Behringer-re, az a drágább.
-
blackmacs
senior tag

-
nesa
veterán
A nyereg reszrol probalj meg kesziteni valami ertekelheto kepet hogy lassuk hogy is van ez pontossan.
(#13918) Eastman
Jol gondolod a nyerget illik becsiszolni pontossan a helyere ,ellenben a fat tisztitani kell az elozo ragasztotol.
Ezt barki megbirja csinalni csak nem mind1 hanyadikra sikerul, ill mennyi kart okoz.
-
BluEyes
őstag
Gibson flying v copy volna
Naaa..

Naszóval a nut. Először is be kell férnie a helyére, azaz olyan vastagságút kell venni, ami pont jó oda, vagy a vájatot kell megfelelő méretűre tágítani. A hossza pont olyan legyen, mint a nyakszélesség, ha hosszabb, az egyértelmű hogy mé nem jó, ha rövidebb, akkor meg a húrvezető bevágások helye lesz esetleg problémás. A nykszélesség a nutnál jellemzően 41-43 mm lehet, de vannak ettől eltérő konstrukciók is. A húrvezető vájatok hátra (a fej felé) lejtsenek és tölcsérszerűen táguljanak. Egymástól való távolságukat a nyakszélesség eldönti. A húrvezető vájatok alsó szélének (azaz a húroknak) illik egyforma magasnak lenniük, azaz követni kell a nyak rádiuszát. A régi Fenderek rádiusza 7,5" volt, később jöttek a 9,5"-osak, a Gibson 12" rádiuszt használ, a Cort pedig 14"-t. A nut magasságát a bundok függvényében kell megválasztani, a vékonka vintage bundokhoz értelemszerűen alacsonyabb, a Jumbokhoz magasabb nutmagasság kell.
Tehát akkor fender vagy gibson nut köll neked, te mondd meg!
-
Eastman
addikt
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Ügyes.
-
atidzsiforc
őstag
-
Aucor
senior tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Annyira sok alkatrész nem kell rá, csupán egy felső nyereg, egy teljes beállítás+bundprofilozás, meg a hidat kell berakni jó helyre. Meg az elektronikát átnézni, mert olyan zaja van, hogy az alapzaj rázta a szobát... De a legrosszabb a festés... Az illető valószínűleg elfelejtette, hogy nem ócska zöld kerítést akar festeni...

-
atidzsiforc
őstag
A kep alapjan abba strato nyereg valo.
Amugy nem azert, de elegge mellenyultal ezzel a "hangszerrel", mindenfele alkatreszcserevel meg javitassal egyutt annyi penzbol mar osszejohetett volna egy hasznalt ltd v-50 ara is akar, ha mar flying v. :/
Mondjuk elso gitar vasarlasanal en is jol kitoltam magammal, kifogtam a leheto legrosszabb strat kopiat amit talahatsz ezen a vilagon.

-
Aucor
senior tag
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Akkor egy sima nyereg is megteszi? És ehhez vajon les paulosat, vagy stratocastereset vegyek? Gibson flying v copy volna, akkor gondolom LP felső nyerget.
-
Yagami76
csendes tag
Köszönöm a felvilágosítást!Így a Ibanez JS100 tutira kiesett.Jól tettem,hogy hozzáértő embereket kérdeztem meg,mert különben kidobtam volna rá 105000ft-t.Mi a véleményetek a Cort Viva Custom WP gitárról?Bolti ár 148000ft.Használtan (1 éves) mennyit érhet?Érdemes e gondolkozni rajt?Sokkal többet nyújt mint a Cort viva gold 2-es?Íme a két gitár:
http://gitarshop.hu/hu/hirdetes/157129/elado-cort-elektromos-gitarhttp://gitarshop.hu/hu/hirdetes/157128/elado-cort-elektromos-gitar
-
izomhod
őstag
-
nap
addikt
Szerintem jó helyen van a nyereg. Szoktak ilyet, hogy a fogólapba van marva egy nút abba ültetik a nyerget. Csak itt a fogólap sarka is le van törve. Attól néz ki ilyen borzalmasan.
És a nyereg tuti, hogy nem a gyári. Ez valami mosószeres flakon műanyag. Rendes nyereg kopik, törik, de nem rojtosodik.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Viccrovat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen NAS-t vegyek?
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Képregény topik
- További aktív témák...
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Motorola Razr 50 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De gitárépítés se rossz dolog lehet...