Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sajtee
őstag
Remélem, nem baj, ha megemlítek egy nevet.
Hallott már valaki Északi Szabolcsról? Azt mondják, nagyon jó gitáros. Itt Lakik Baján. Rákerestem, találtam jó néhány videót, de tényleg nagyon jól játszik.
Itt a környéken eddig mindenki őt ajánlotta elektromos gitár tanuláshoz.
Könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy ő is ír ebbe a topikba.
Szóval, úgy néz ki, év végén-jövő
hét(miva'? látszik, hogy most keltem..) év elején felhívom és elmegyek hozzá. -
Még midig eladó dobozos-garis MicroCube baráti áron

-
-
izomhod
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
gyanús, igen, köszi
a másik széria jobban tetszik
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Szerintem nálad a pont. Annyi, hogy a húrvezető babák fölött van egy króm dekli.
-
Psychonaut
veterán
-
izomhod
őstag
a fehér az milyen dean srácok?
ismeri valaki?
-
sajtee
őstag
Valaki szereti itt a Depressziót?
Van egy - még bontatlan - 10 éves jubileumi koncert DVD-m. Nem hirdetem (legalábbis, gondolom), csak gondoltam, megkérdezem, hátha meg tudunk egyezni pár pengetőért vagy ilyesmi
Adhatok hozzá 1 Hammerworld-öt és egy posztert is, az a szám megvan kétszer, amiben benne vannak.Van már egy dedikált DVD-m, ezzel nem tudok mit csinálni.
Nem hirdetésnek szántam, mert igazából nem árulom.
-
sajtee
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
Húúúúdekirály, ez lesz az egyénim, ha egyszer megérem! Köszi!!

Egyébként fentebb szerkesztettem a hsz-t. Nagyjából és egészében arról szól - tömören -, hogy lettem ilyen "zenebuzi"

"Nagyjából és egészében" - annyi TCS interjút néztem meg koncertet, hogy rám ragadt Laciról :')
nesa Van 3 ablak a szobában meg az ajtón is, azt azért nem lenne muszáj besötétíteni
Maximum az ajtót kéne. -
sajtee
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
Mekkora király lenne már - gondolom

Egyébként, már régóta keresek (neten tudom,hogy van) teljesen fekete törölközőt meg ágyneműt
Szerintem nagyon királyul néz ki 
Sőt, a szobám is teljesen jól nézne ki feketében, tennék ki posztereket és nem lenne egyhangú. Nem szeretem a világos színeket

Egyébként, egy haverom (azóta áldom
) szerettette meg velem a rock zenét. Mindig Lordit, BFMV, SOAD-ot és keményebb zenéket hallgatott, nekem meg akkoriban nem volt stílusom. 10 éves lehettem talán.
Egyszer meghallgattam Lordi régi számait, meg egy két BFMV-t, ami hallgatott, vagy ami épp ment nála, ránéztem. Aztán jött a Hard Rock Hallelujah és az órákig tartó hallgatása
Aztán azt vettem észre, hogy kőkemény zenét hallgatok, semmi mást. Black metalt, death metalt hallgattam éjjel-nappal aztán láttam, hogy Depressziót hallgat. Mondtam neki 11 éves fejjel, hogy "mennyémá', valami magyar pop-rock zenekar". Itt kezdtem el "puhulni"
Meghallgattam pár számukat majd jött a Nincs jobb kor album.. aztán később Tankcsapda - ők azóta is a kedvenceim. Itt kezdtem el magyar zenét hallgatni, most meg egyre kevesebb külföldi zenét hallgatok.Az volt nálam "puhulás", mikor elkezdődött az AC/DC-Metallica-s korszak

Nos, most, hogy megvan a gitár és próbálkozok erősen, azt vettem észre, hogy egyre inkább kezdek visszatérni a "régi önmagamhoz" és ennek személy szerint örülök

Nagyon beteg zenéket hallgattam és a cél most az, hogy - miután ráállnak az ujjaim a tempóra - betanuljak pár BFMV-számot. Ezt nem tudom, miért írtam le.
-
sajtee
őstag
-
sajtee
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Az ám, csak utálok boltba menni érte vagy épp félretenni rá

-
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Ezér' jó, hogy vagy nekünk.

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Eastman
üzenetére
Az a gitárod sitka-fenyőből lesz. A sitka szépen érik, sötétedik. Az engelmann az ilyen eleve, és ha nem tévedek, nem is fog túlzottan változni, már színre (hangra ugyanúgy érik, bár gyorsabb a betörési-periódusa, mint a sitkának) - de majd kiderül. Pár év múlva elmondom.

Egyébként sitka-fenyőből nem szoktak klasszikus gitárt építeni - csak nagyon kevés kis manufaktúra, gondosan válogatott, ritkán (!) erezett darabokból. Ellenben fémhúros gitároknál meg meszemenőleg a leggyakrabban használt fenyőfajta a fedlaphoz.(Így belegondolva, mondjuk nem tartom kizártnak, hogy (sajnos) a low cost, távol-keleti, rétegelt klasszikus gitárok fedlapja sitkából van...)
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Eastman
üzenetére
Thx! Világos? Már maguk a fotók túl világosak, vagy a fedlap?
(Egyébként igen, az engelmann-fenyő a legvilágosabb fájú fenyők között van... én imádom, ami azt illeti
)
re: #10575: Klasszikus-gitár, nem flamenkó.
Videót amúgy csak a telefonommal tudok felvenni, sajna...
nesa:
Nem
Nylonhúros gitárra soha nem szabad fémhúrt rakni, nem arra tervezték, sem a nyakat, sem pedig a test merevítési rendszerét.blackmacs:
Köszi
-
blackmacs
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Tényleg szép darab gratulálok hozzá!

-
nesa
veterán
válasz
Szten Márs
üzenetére
Ezen hasznalhato fem hur is?
-
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Nagyon szép darab. ...nekem ugyan kicsit világos, de úgyis a te szerelmed.
Várjuk a videót, nem kell egy Brahms darabot megtanulnod, csak pengess kicsit, hadd halljuk!

-
nesa
veterán
válasz
Szten Márs
üzenetére
Szep, GRAT!
Hatuljan az a fekete csik egy vekony ebenfa berakas? -
Szten Márs
nagyúr
Tettem fel pár képet az új gitáromról.

-
sajtee
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nem tudom, ezt nem fogom megvenni szerintem. Azt tudom, hogy 'MAIDEN és 'csapda interjú biztosan van benne.
-
-
sajtee
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
990 és ahhoz jár a CD is. De most van valami akcijó'. 9900 10 szám, az egyikhez 2 lemez jár meg ha veszel egy coca colát és beírod a kódot, kapsz még 20% kedvezményt.
-
-
sajtee
őstag
Valaki innen szokta venni a Hammerworld-öt? Decemberben szerintem előfizetek rá. Mindig adnak egy-két teljes albumot, posztereket meg érdekes cikkek/interjúk vannak benne.
Így legalább megismerek (számomra) ismeretlen zenekarokat is, de néha híres zenekarok albumai járnak hozzá.
-
blackmacs
senior tag
-
sajtee
őstag
-
izomhod
őstag
szép?

-
sajtee
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
Én most a Chilei koncertet nézem újra
A Live and let Die-t elképesztő átérzéssel adják elő...Ha az lesz életem utolsó napja is, de el fogok jutni egyszer egy Gn'R-koncertre és nem érdekel, hogy nincs Izzy, Duff, Steven, Slash. Vagyis érdekel, de ez van.
Igazából, ha jobban megnézzük, EZ a Gn'R nem bárzenészekből áll, ahogy azt sokan állítják. Az ez előtti formáció, talán.
De nézzük meg egyesével a tagokat:
Axl Rose-t nem kell bemutatnom senkinek
DJ Ashba - számomra csak egy újabb "Slash-copy-nak" tűnt és egyáltalán nem volt szimpatikus, de aztán utánaolvasgattam, tanulmányozgattam a régi - és mostani - munkásságát, és elképesztő ez az ember. A Sixx:A.M szólógitárosa (Nikki Sixx zenekara.. Mötley Crüe), 8 évesen dolgozott meg az első gitárjáért és nagyon jól nyúzza ezt a hangszert, respect neki, szerintem méltón került Slash helyére. (mármint az eredeti felálláshoz képest)
Bumblefoot - ez az ember több hangszeren tud játszani, mint amiről tudok, mindegyiket nagyon tisztességesen tudja megszólaltatni.
Tommy Stinson egy basszusgitáros, és szerintem ebben a pozícióban meg is állja a helyét. Volt néhány éve, mikor szólóban nyomta.
Dizzy Reed - billentyűk. Nem igazán értem a sampleresek munkáját, biztosan nem olyan könnyű, mint aminek tűnik, de róla igazából nem tudok sokat írni.
Chris Pitman - őt annyira nem ismerem, végzi a dolgát. Ő is nagyon sok hangszeren játszik, szóval tudhat valamit.
Richard Fortus - szerintem jó ritmusgitáros, annyira nem ismerem.
Frank Ferrer - dob. túlságosan őt sem ismerem, csak a Gn'R-ből. Átérzi a koncerteket. gondolom.Így, ennyi.
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Nem rossz koncert, csak most épp' drámapedagógia folyik. Axl mesél...
-
Yagami76
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!Még mindig gitárvásárlás előtt vagyok.De most már csak két jelölt van.E kettő közül nem tudok választani:
LTD MH-100QMNT vagy
Cort Z44Nem tudom melyik hangszedő jobb:EMG HZ-H4 (CORT)
ESP LH-150 (LTD)
Ebben kérném a segítségetek.Főleg Metallica számokat szeretnék tanulni,ha ez számít.
-
Eastman
addikt
válasz
sajtee
üzenetére
Ha van pesti haverod és eljön érte hozzám, Tiéd ez a könyv:
Alapmű. Annyi, hogy nem szakadt sehol, de elengedett a ragasztás és kicsúszott az egész a külső borítójából. ...de úgyis rongyosra olvasod majd.
Nem postázom, nem viszem sehová. ...ha így jó Neked - majd ha egyszer találkozunk - fizetsz egy-két sört.
...közben el is indítottam ezt...
-
sajtee
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Nem, nem zárja ki egymást, de szerintem nem akkora gyökér, mint akinek beállítják, videóinterjúkból is tök jó arcnak tűnik. Szerintem még az sem feltétlen igaz, hogy a fejébe szállt a hírnév, bármennyire is úgy tűnik. Sok érdekes dolgot olvastam már róla.
-
sajtee
őstag
Hm.. Ti tudtátok, hogy Axl Rose-nak van egy állatkertje?
Ebből az interjúból sokaknak az jön le, hogy egy fszfej és ellenszenvet vált ki az emberekből. Az elején tényleg ilyen, de igazából meg tudom érteni, elég nehéz élete volt és szerintem egyáltalán nem olyan, mint amilyennek beállítják... A szememben még minidig egy élő legenda.
ui.: Nemsokára új Sabbath-album!

-
sajtee
őstag
Már el is felejtettem, Nikki Sixx-szel egy napon születtünk
Mondjuk, vagy 41 év különbséggel 
-
Tv
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Igazán tehetnél fel egy videót ahol meg is pengeted kicsit , én szívesen meghallgatnám

-
izomhod
őstag
kb 6 sör és 6 unikum után írom a soraimat
néha úgy érzem, hogy a gitár totál fellesleges egy zenekarba
de rá is fogok cáfolni
ezek a srácok egy startoval annyit letettek a világ (amerika) elé, hogy egy egész koncertet rá lehetne építeni
igen, tremló, mick....
abban is hagyom, álmos vagyok

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Eastman
üzenetére
Egy kb. 25 gitárt próbáltam ki, mielőtt megvettem. Éppen készül róla egy kis blogbejegyzés, de valahogy mindig elcsábít a gitár, hogy inkább rajta játszak.

Mindenesetre egy részletet idéznék egy másik fórumbeli hsz-emből, kicsit módosítva azt:"A fa az egy élő anyag, nincs két egyforma példány belőle. Így ugyanolyan fából ugyanúgy készült két gitár hangja is különböző lesz - tehát ugyanolyan márka ugyanolyan típusának két példánya is. Vagy kicsit, vagy erőteljesebben, mikor hogy. Ezt megtapasztaltam én is. A gitáromnak volt egy ikertestvére is a boltban, ugyanaz a márka/típus, mégis igencsak jól hallhatóan máshogy szólt. Olyannyira, hogy ha csak az a példány lett volna a boltban, akkor valószínűleg másik gitárt választok."
Konklúzió:
"Így tehát specifikációk, képek, vagy akár felhasználói (elnézést, gitárosi, hehe) élmények, tapasztalatok alapján nagyon nem lehet rájönni, hogy melyik gitár is kell nekünk."
(Atticus-szindróma, ugye....)Amint hazaérek melóhelyről, meghallgatom a linked
(Igen, ez a hosszú hétvége is rövid lett
) -
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Alapos embernek ismerlek. Az átgondolt választásodnak ezek a kellemes percek az eredményei. Szerintem ez jó példa lehet itt. Próbáljatok ki sok gitárt, ne rögtön a netről rendeljetek emberek!

Most két napig én is az akusztikussal játszottam otthon Apunál. Tényleg mindent „kihallani” és sajnos „zajosan” játszok a Strat után.
Monnyuk annyira nem zavar, mert kb. ezen a vonalon vagyok: [link]
...lennék. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Eastman
üzenetére
Elképesztő. Komolyan, elképesztő. Sajnos mióta megvan, a kipihentségi szintem kb. a nullára zuhant, mert képtelen vagyok letenni, és hajnalig pengetem minden nap... de tényleg, képtelenség letenni.
(És most - sajna - egyedül is vagyok, szóval nincs aki rámszólna...)Gyönyörűen dől belőle a hang, én pedig tanulgatok serényen. Két kedvenc youtubeon is hallgatható gitáros/komponistámnak (egyik - másik) is lehet rendelni a honlapjáról kottákat/tabokat, szóval el vagyok látva ilyesmivel is egy jó darabig.... van hova fejlődnöm, az biztos.

Egészen különös élmény ezzel a gitárral játszani - igencsak felhívja a figyelmemet minden kis apróságra, akár hibáimra, akár apró, ámde annál fontosabb technikai trükkökre. Gyönyörűen artikálál, és attól függően, hogy hogyan érek hozzá, annyi féle hangot lehet előcsalni belőle, hogy csak ámulok - egy rétegelt hangszernél ezek igencsak össze tudnak mosódni, itt viszont az arcomab tolja ezeket a gitár. (Ez úgy ráadásnak eléggé megerősíti azt a régi meggyőződésemet is, hogy az abszolút alapokhoz, tanuláshoz sem épp mindegy, hogy milyen gitárt vesz az ember.)
Igen hamar megszoktam azt is, hogy - jó spanyol gitárhoz méltóan - nincs sem a fogólapon, sem a nyak oldalán egyáltalán semmiféle pozíciójelző. Magyarán minden mankó nélkül kell tudni, hogy hanyadik bundnál tartunk épp, és hova is kell ugorni. Amúgy azt hiszem, hogy a pozíciójelzőkkel kicsit elkényelmesedik az agy - úgyis ott a mankó alapon. Amint ezt kivesszük, egyből rá van kényszerülve, hogy dolgozzon, kalkulálja csak, hogy éppen hol tartunk a nyakon, és igen hamar megy is neki. (Olyasmi ez, mint amikor megyek valakivel valamerre, gyakran azt sem nézem, hogy merre tartunk, mert be van kényelmesedve az agyam, úgyis vezetnek és következő alkalommal egyedül nem találnék oda - ellenben, ha egyedül kell elmennem valamerre, akkor azt biztos, hogy megjegyzem.)
-
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
Persze, azt is kikezdi a sugárzó hő és a hőingadozás.
Milyen a „kicsike”?

-
izomhod
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
az is, meg nagyobb az összhang a dobossal
-
izomhod
őstag
megvolt a mai próba, de dob nélkül nem az igazi
dobossal jobban szeretem együtt játszani, mint gitárossal
-
Eastman
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
„Lapgitárnál” nem is a testet féltjük, hanem a inkább a nyakat.
„Dobozgitárnál” mindkettőt.Jó és gitározós hétvégét mindenkinek!
-
BluEyes
őstag
válasz
toth_janika
üzenetére
Gitárt direktbe nem, illeve persze igen, de csak egy natur, tiszta gitárhangot kapnál, és itt is fennáll a magasvesztés lehetősége az erősítő túl alacsony bemeneti impedanciája miatt.
Az elektromos gitár hangja önmagában nem létezik, a gitár (fa+pickup) - erősítő (előfok,végfok,effektek) - hangszóró lánc adja a végeredményt. Itt a hangszóróra térnék ki főleg, a gitárhang szempontjából szerintem az egyik legfontosabb elem a láncban. Ugyanis a gitárhangszóró nem lineáris átvitelű, ellentétben a hifi hangfalakkal. Ez a nemlineáris átvitel formálja véglegesre a gitárhangot, levágja a torzítókban keletkező, az egészségre is ártalmas mennyiségű magas felharmonikusokat, és még sok egyéb paraméterbe is beleszól.
Tehát az erősítőd mint végerősítő működne, a mély-magas hangszínszabályozó is hasznos lehetne, de a hifi hangfal önmagában alkalmatlan a torzított gitárhoz. (A tiszta hangokkal nincs probléma, leginkább csak jellegtelen lesz a hang, de élvezhető).
Ezért a szélessávú (hifi) hangsugárzók használata esetén szükség van a gitárhangszóró szimulálására is a rendszerben. Ez lehet hardver is, léteznek ilyen elektronikák, illetve az amp-szimuláló szoftverekben és a multieffektekben ezt is megoldják, különböző karakterű hangszórók átvitelét lehet ki-be kapcsolni a programban.
A Podfarm free-ben a két erősítőmodellhez tartozik 1-1 hangszórómodell is, ezeket csereberélheted egymással. A Youtuben van fenn a Podfarmról csomó bemutató video, nézz meg egykettőt, hogy tudd, miről is van szó.
Külső hangkártyák annyiba kerülnek, mint egy multieffekt, vagy egy modellezős kiskombó, szóval ha venni kell, akkor már lehet, hogy nem kártyát kellene venni. De ez is megfontolás tárgyát képezi. Egyelőre nézzed meg a mostani kártyát, az lenne a leginkább költséghatékony megfejtés. -
toth_janika
őstag
válasz
BluEyes
üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsokat, mert kapom is le a szoftvert... Nagyon remélem, hogy a tápom nem fog bezavarni, mert egy árnyékolt Corsair... Meglátom mit csinál a gitárral...

Még egy kérdés, hátha tudtok segíteni. Van egy Yamaha erősítőm millió meg egy bemenettel. Ezek mind RCA csatlakozások, vagy SPDIF-ek. Erre lehetne kötni egy gitárt?Amennyiben nem működne tudnál/tudnátok külső hangkártyát ajánlani valami nem drágát?

-
BluEyes
őstag
válasz
toth_janika
üzenetére
Nyugi, pillanatnyilag magam is (meg még igen sokan) egy hangkártyával döngetnek otthon a hifire kötve. Nincs ebben semmi perverzió.

Viszont előre szólók, hogy nem biztos, hogy jó lesz a hang. Egyfelől a hangkártya Line-In bemenete nem a gitárokpickup-hoz van illesztve, tehát jelentős magasvesztés várható, másrészt a tápból rettenetes zajok, sípolások jöhetnek át, amik használhatatlanná teszik a rendszert. Én is így jártam, le kellett cserélnem a tápomat, pedig nekem külső usb kártyám van, ami elvileg nem érzékeny a szgépre, de még azt is hazavágta a táp zaja. Szóval egy próbát megér a dolog, technikailag működni fog, és lehet hogy jó is lesz, de készülj fel az esetleges zajproblémákra.
Ahhoz, hogy valami értelmes dolog történjen, kell egy amp-szoftver. Ezekből van sokféle, jobbak, rosszabbak. Ugyanazt tudják, mint egy multieffekt szoftvere.
Vannak magukban működő - standalone - ampszimulátorok, és vannak olyanok, amikhez egy futtató környezet, un. host program kell. Próbaképpen egy ingyenest javaslok feltelepíteni, ez arra mindenképpen elég lesz, hogy leteszteld a rendszert, mennyire zajos, hogyan állítsd be az ASIO-t, hogyan is néz ki ez a dolog. Aztán ha okés, műxik, tetszik, akkor majd elbeszélgethetünk a továbblépésről.
Ez a program a Line6 Podfarm 2.5 free verziója, standalone is megy, és már nem kér Line6 hardvert. Mindössze 2 ampmodell van engedélyezve benne, de az egyik pont egy Marshall, pár pedál- és effektmodell is működik benne, tehát egy egész tisztességes gyakorló soundot lehet csinálni belőle.
Ehune Podfarm 2.55 -
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Elnézést, ha már megválaszoltátok a kérdésemet, de sajnos nem tudtam az egész topikot végignézni!
Több kérdésem is lenne, illetve van, és sztem lámának fogtok nézni!
Tehát:
1, Most fogom megvenni életem első elektromos gitárját, egy Cort X6 személyében. Sajnos kimeríti a keretemet, így erősítőre nincs pénzem. Viszont, és most jön amitől egyes embereknek égnek áll a haja, van egy PC-m, és hozzá egy Yamaha erősítőm.
HA a hankártyám ASIO komapibilis, akkor milyen programra van szükségem, hogy meg tudjon szólalni a gitár az erősítőmön keresztül, valamit effektezésre mit ajánlotok?
2, Szükségem lenne egy jó gitár tanárra. Tudtok ajánlani számomra egyet, aki teljesen alapoktól tudna tanítani?
Igazság szerint heavy metal - hard rock - progressive (tudom széles skála) vonalon szeretnék hobbi szinten mozogni.
Előre is ezer hála!
-
nesa
veterán
Biztossan csillapit rajta de azert nem kell ezt tulizgulni emlekszem majd napi szinten hordam a Les pault telen is zenelni folyt rajta a para ahogy melegedett fel, mindig ujra kellet hangolni
mai napig semmi baja.
Nalad nemhiszem hogy 6-8 foknal nagyobb lenne a hoingadozas. -
hNp88
aktív tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
és a nem folyamatosan fűtött helyiségekkel mi a helyzet?
mi nem fűtünk egyfolytában, hanem csak késő délután-estére durrantunk be a kazánba... jó ez, viszont attól félek, hogy a folyamatos hőingás nem tesz jót szegény gitárjaimnak

-
-
izomhod
őstag
15m2-es terembe milyen kombó javasolt?
dob+basszus mellémárka, watt, ilyesmi? 50-70 e ftig mehet a téma
köszi
-
X2N
őstag
válasz
Nunder
üzenetére
Nekem is ilyen tremolós gitárom van, és szerintem nem nehezebb beállítani mint egy sima vintage tremolót. lényeg hogy testel párhuzamosan kell beállítani, és akkor nem hangolódik, amit a rugók állításával érhetsz el. Húrokat egyenként kell cserélni, és mindig ugyanolyan húrt kell venni. Hangolni úgy érdemes hogy vastag E-t behangolod, utána A-t, és megint vastag E-t, így haladni le vékony E-ig.
-
Nunder
őstag
válasz
BluEyes
üzenetére
Na az a lényeg, hogy ne kelljen cserélgetni a fülhallgató kimeneten a kábeleket, hanem tudjam külön vezérelni a hangfalpárt és a fülest.
Most találtam egy ilyet, mert megjött a hangfal, és rájöttem, hogy a kolléga miért akarta az RCA kábelt.
Elviekben, ha ezzel összekötöm a hangfalat és a Scarletet akkor működik a dolog nem?
-
BluEyes
őstag
válasz
Nunder
üzenetére
"1 pár (azaz 2 darab) RCA - 6,3mm-es jack kábelre lesz szükséged, ami megfelelően van bekötve." Valakinek ötlet?
Mármint mire kell az ötlet?
Amúgy a Scarleten a két hátsó Jack (L-R) csatlakozón kívül használhatod a füleskimenetet is, ahhoz meg kis (3,6 mm) Jack - 2xRCA kábel kell, hogy be tudd kötni a hangfal erősítőjébe. Lehet készen kapni. De asszem van a Geniuson előlapi ext. bemenet (kis Jack), oda is becsatlakozhatsz, ahhoz meg értelemszerűen kisJack - kisJack, vagy kisJack - 2x nagyJack kell.
Szóval mi a kérdés? -
izomhod
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
na kíváncsi vagyok, mert nálam sok ruha szárad, a gitárok a radiátor mellett vannak, biztos kapták az ívet eddig
lehet rendelek egy ilyet, nem egy ökör ára
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
izomhod
üzenetére
Nem, elektromos gitárokat sem. Ahogy írtam kettővel feletted, a gitárok fájának 45-55% közötti relatív páratartalom a legkedvezőbb, így a "hadd száradjon a fa" hozzáállás (illetve, ha ebből tett is lesz) komolyan károsíthatja a hangszert. Nem száradnia kell, arra ott voltak a gyártást megelőző évek a fának, hanem megfelelő, nem túl magas és nem túl alacsony páratartalomban a jelenlegi szárazságát/nedvességét megtartania. A közvetlen hősugárzás meg már magában is károsíthatja a gitárt, ezen kívül, ha a valós páratartalom kb egyenletes a szobában, akkor a lokálisan legmagasabb hőmérsékletű részen (tehát a radiátor közelében) lesz a legalacsonyabb a relatív páratartalom - nagy valószínűséggel az egészséges érték alatt.
Tessék. -
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Eastman
üzenetére
Ezen kívül figyeljünk a relatív páratartalomra!
A téli hónapokban ez különösen fontos - ilyenkor a beltéri relatív páratartalom alacsonyabb szokott lenni! Bár hangszertől függően változhat, hogy mennyi is az optimális relatív páratartalom, ha 45-55% között tartjuk, akkor nagyot nem tévedhetünk. 40% alá (és főleg 30% alá!) ne nagyon menjen, valamint egy 65% felé sem - mindkettő veszélyes a gitárunkra! Főleg, ha nem rétegelt, hanem valódi, tömör fából készült...
(Igen, gitár mellé érdemes beszerezni egy páratartalom-mérőt... nem drágák, kétezer forint körül már válogatni is lehet közöttük...) -
Nunder
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Tudom, hogy butaság, csak néhanapján jó lenne, ha nem kellene ennyit szenvedni egy kis hangolással
De ennek a Tremolo-no-nak utána is lesek. Egyébként ez mennyire végleges?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parkside szerszám kibeszélő
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Óra topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Programozás topic
- Vírusirtó topic
- Nos igen, ilyen is lehet egy notebook…
- Battlefield 6
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- Apple Watch Series 8 Cellular (45mm, szürke)
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol extrával garanciával hibátlan működéssel
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nylonhúros gitárra soha nem szabad fémhúrt rakni, nem arra tervezték, sem a nyakat, sem pedig a test merevítési rendszerét.

Mondjuk, vagy 41 év különbséggel
)