Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Érzi.

Printszkrín Pedig nagyon esküszik rá a pu gyártó, fejlesztő.
-
Printszkrín
senior tag
-
-
Psychonaut
veterán
válasz
izomhod
üzenetére
Én azon szoktam minden egyes alkalommal meglepődni, hogy Buckethead milyen gyorsan képes gitározni (és a legjobb, hogy vannak pillanatok, mikor láthatóan elnéz másfele...van ideje nézelődni egy ilyen szóló alatt, hát ember az ilyen? )
-
izomhod
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
klafa!

mindjárt nekiállok én is, ismerkednem kell a piros multival
ami nem cigi
-
izomhod
őstag
lelassult a topik srácok, nem gitároztok annyit?

újoncok, mi a helyzet? hatvannegyedek mennek már?

-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Pont a chapman sticket keresgéltem google-n és nagyon meglepődtem, hogy pont a PH!-t hozta ki
(azért félelmetes ez a személyre szabott keresés továbbra is...)Ez a Robert Cultson "egész jól" játszik a hangszeren.
-
blackmacs
senior tag
Azért ezek se rosszak
[link] -
Eastman
addikt
-
sajtee
őstag
Jó ez a pengető nélküli pengetés. Eleinte fájt tőle az ujjam, ha sokáig így játszottam, de kezdem megszokni.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Gyönyörű zene! Már megérte ma felnéznem a netre, köszi az élményt!

-
izomhod
őstag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
komoly!
milyen hangszer ez?
-
BluEyes
őstag
válasz
pc-user
üzenetére
Nem rendeltem még. Egy új nyak, ha nemrég jött ki a gyárból, valószínűleg rendben van, mert a cnc-gépet ott Kínában is be tudják állítani. A problémák majd később jelentkezhetnek, ha nem volt megfelelően kiszárítva a faanyag. A minőség az SX gitárnyakak minősége, kicsit olvass utána fórumokon.
A garanciális dolgokat nem tudom, a boltot kéne kikérdezni. -
NeoPampalini
senior tag
Egy kis zene ebéd előtt.

-
pc-user
senior tag
-
blackmacs
senior tag
Ők is nagyon jó zenét játszanak nemrég kezdtem el hallgatni őket!

-
-
NSiS
tag
válasz
FET-MEN
üzenetére
Cort KX 5-öt szintén tudom ajánlani, 6. éve használok egyet, iszonyat jó gyári pickupokkal is, mondjuk én idő közben az egyiket dimarziora cseréltem, de ez már egyéni ízlés kérdése. Ebben a 60-70k-s árkategóriában ez a legjobb ez alatt nem vennék hangszert egyébként. Indonéz gyártmányúak ugyan úgy mint az Ibanezek egészen 250k-ig, vagy a squierek stb.
Röviden összefoglalva, meg lehet rajta tanulni rendesen játszani, szart nem vesz haverod ha e mellett dönt. ("Apróságokba" mint a hangolókulcsok bele lehetne kötni, de ez egy 100k-s hangszernél is ugyan olyan szar általában)
-
BluEyes
őstag
válasz
FET-MEN
üzenetére
Cort gitárokkal egyetértek magam is. Ebben az árfekvésben (50-60k) sincsenek nagy megfejtések, a Cortok minőségét nem igazán múlja felül semmi sem, vagy hasonló, vagy inkább gyengébb gitárokat kínálnak a többi gyártók is. Ezen az árszinten a Nagy Nevet se érdemes megfizetni, mert nincs mögötte tartalom. Max majd az eladásnál jöhet jól egy Ibanez vagy Jackson felirat a fejen.
Ennyi pénzért fix hidas hangszert keressen a kolléga. Ha rockos legény, akkor legalább a hátsó pickup legyen humbucker.
Esetleg nézzen rá a kezeire, hogy pici puha nőies, vagy inkább lapát méretű. Kétféle menzúra-méret van elterjedve, a kb. 629 mm (Gibson) meg a kb. 649 mm (Fender). Nem nagy a különbség, csak 2 centi, de kis kezűeknek inkább a 628 szokott jobban tetszeni az elején, mert azon egy hajszállal kisebbek a bund-távolságok, így könnyebb elérni a nyújtózkodós hangokat. A gitár speckói közt ott szokott lenni a menzúra méret is.
Az alternatívák közé én még javaslom a Z42-t is. [link] -
BluEyes
őstag
válasz
pc-user
üzenetére
Ebben az árkategóriában a Squire ugyanolyan lutri, mint az SX, vagy mint bármi más. Ezeket mindenképp személyesen kell megnézni, és kiválasztani egy hibátlan példányt. De kb. ugyanolyan minőséget képes mindkét gyártó produkálni, úgyhogy emiatt nincs előnyben egyik sem. Ki lehet fogni kimagaslóan jól sikerült példányt, meg bele lehet nyúlni valami selejtbe is, tehát nem árt, ha a vásárlásnál jelen van egy tapasztaltabb gitáros emberke, aki a durva hibákat azonnal kiszúrja egy hangszeren.
Az, hogy egy erőteljesebb pengetésre a húrok megciccennek, hozzáérnek a bundokhoz, az természetes dolog, a húr nem a fogólappal párhuzamosan, egy síkban, hanem körkörösen rezeg, és ha alacsonyra engeded őket, óhatatlanul beleérnek a bundokba. A probléma akkor van, mikor emiatt elhallgat a húr, egy nyújtáskor "megfullad" a hangja stb. De hát ezért kell jól körbenézni, kipróbálni a boltban. Egy jószemű szakember ha belenéz a nyakba, szabad szemmel is kiszúrja a többihez képest kintebb álló bundot vagy a fogólap kidomborodásait. Ha nincs is jól beállítva egyenesre a nyak, lehet "érezni" a nyak ívéből, hogy a pálca meghúzásával ki fog-e majd egyenesedni rendesen.
Egy síkba csiszolás azért olcsóbb, olyan 5k körül kérnek érte. -
X2N
őstag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Tiszta őrült ez a gitáros!
Most lett meg a 40-dik stúdió albuma, ebben az évben 6-ot csinált
Már nem tudom követni
Majdnem minden albumán van pár zseniális szám. -
pc-user
senior tag
válasz
BluEyes
üzenetére
Köszi a javaslatokat!
Néztem az SX-eket is, csak nem tudom, hogy ebben az árketagóriában van-e olyan gitáruk, aminek nem zörögnek be "idő előtt" a bundjai, ha le akarom engedni a húrokat, hogy minnél kényelmesebben lehessen rajta játszani. Egy csiszoltatás és profiloztatás újabb 10-15e ft. kb.
-
Psychonaut
veterán
Ezt nagyon szeretem tőle. Meg a Welcome to Bucketheadland is nagyon jó.
-
FET-MEN
veterán
hello
Tanácsot kérek
ELEKTROMOS gitárt szeretne a haverom venni
és ha talán valakinek tapasztalata van segíthetne mit vegyek figyelembe egy kezdő gitár vásárlásánál
itt kellene : http://musicshopron.hu/gitár,szolo,elektromos, és max 50-55ezer 

-
sajtee
őstag
Állat. Tegnap este ezt tanultam meg akusztikusban.
-
BluEyes
őstag
válasz
pc-user
üzenetére
Ha a bundozás még közel 100%-os állapotban van, akkor a Yamaha.
SX gitárokat nézted? [link]
Egyrészt éger test-juhar nyak konstrukció, közelebb áll az eredeti Fender anyagokhoz, mint a hárs vagy az agathisz. De fontosabb, hogy ez a gitár ugyanannak a cégnek a terméke, amelyik a Dr.Parts alkatrészeket is gyártja. Mivel egy bundozás legolcsóbban is 15k, sokkal egyszerűbb lesz majd 10-11k-ért rendelni egy vadiúj nyakat, ha lekopnak a bundok, és máris megint 100% állapotú a bundozása a gitárodnak. Vagy ha megunod a juhar fogólapot, lecserélheted olcsón, egyszerűen rózsafásra. A méretek is stimmelnek, hisz ugyanaz a gyártmány a gitáron lévő és a külön megvehető nyak. Szóval ezek miatt hosszútávra jobb vétel egy SX gitár szerintem. -
-
pc-user
senior tag
Szerintetek melyikkel járnék jobban ugyanazért a pénzért (kb. 30e ft.):
- egy új Squier Bullet-el, vagy
- egy alig használt Yamaha EG 112-vel? -
sajtee
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Azért szívesen elmennék egyre

izomhod: Azt a koncertet is megnéztem volna

-
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
ha már...

-
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
jaja, pistols királyság!
csekkold le ezt a zenekatr ha a pistolst szereted, steve jones énekel+gitározik benne
meg benne van a duranduran basszerosa meg duff a régi gunsból, ja meg matt sorum dobolsajtee: ha a punkor szereted, akkor még ramones, rancid, clash hirtelen, amibe hallgass bele, de nagyon sok van még, amit érdemes hallgatni

-
X2N
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ott a pont

-
-
izomhod
őstag
válasz
sajtee
üzenetére

2000-ben a városi rocksuli koncerten toltuk a buli utolsó számaként a k. életet, de voltak szülők, meg kiskölkök, és durva életnek írták ki a tanárok

az énekes srácot födön-égen kerestük, aztán valami pad alatt találtuk meg. totál offon volt, úgyhogy én énekeltem. gitározni alig tudtam, nemhogy énekelni, de szerencsére volt másik gitáros, én meg kirúgtam a kábelt az gitárerősítőmből, legalább arra nem kellett figyelni

fú de jó buli volt az, ment a pogó rendesen
-
sajtee
őstag
Na, akkor Manson után szabadon Cannibal Corpse. Egyelőre csak hallgatom

Sokan mondják ezt. Szerintem a punkból nem lehet kinőni. Mondom ezt fiatalként. Nem tudom. Oké, hogy nem mész zászlóval szembe mindennel. Alvinék meg fiatalok, a dobosuk asszem' 13 éves volt, mikor bekerült hozzájuk.
-
X2N
őstag
Accident of Birth-jó minőségű felvétel.
-
-
sajtee
őstag
Nem tudom jellemezni, király lett..
Az éhes hamburgerre vágyik,
A kismellű meg jó nagy csöcsökre!
A gazdag még több pénzre,
Én meg szarnék az egészre,
Ha vadászhatnék egy két köcsögre! -
izomhod
őstag
igencsak az lesz az, asszem pearl jam
ezek a sötét sg-k kezdenek tetszeni, de a durvább árúak sajnos

-
Gorcsev
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Szerintem is ez az. Ezzel a gitárral szerettem bele az sg-be.
-
Eastman
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Szerintem beletaláltál.
-
izomhod
őstag
ez milyen sg?

-
98bja
senior tag
van valami looper progi windowsra gitárhoz? Amire játszok egy pár ütemet amit ismételget és tudok rájátszani..

-
sajtee
őstag
válasz
Eastman
üzenetére
Ja, betanulok egy Lick It Up-ot, oszt' nem csaj lesz, hanem pofon

(#10212) Plazmacucci Adom, de mire eljutok odáig, megőszülök

"Ami tetszik" - sok kedvenc van. De egyet elkezdek, oszt' eszembe jut, hogy dikk', van még jobb is, úgyhogy tudom vagy 15 szám introját ez miatt

-
Eastman
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ja, igen, úgy akartam.

-
-
-
sajtee
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ozzyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
-
sajtee
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére

(#10204) X2N Holnap rájuk nézek

-
X2N
őstag
válasz
sajtee
üzenetére
Ezek jók:
Bruce Dickinson - Accident of Birth, Abduction
Rage - Unity, Down , War of worlds -
-
sajtee
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nagyjából el tudom őket helyezni, de nem igazán ismerem őket.
Néztem még Rammstein-t is. Hát a Du Hast pont nem standard? Mondjuk, a többi számukat is szeretem, erre csak gyorsan rákerestem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro MAX 256Gb, White Titan, Makulátlan állapotban, kártyafüggetlen, 3év , 100% akku
- Ultra Gamer PC - AMD RYZEN 7 9800X3D/RTX 5090 32GB/32GB DDR5/2TB NVMe/1000W
- Legion Pro 5 16ARX8 16" QHD+ IPS Ryzen 7 7745HX RTX 4070 (140W) 32GB 1TB NVMe gar
- GAMER PC - AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070 Ti 16GB/32GB DDR5/1TB NVMe/850W
- Panasonic Lumix G DC-G97 kit (14-140mm f/3.5-5.6 ASPH Power OIS) + G 25mm f/1.7 obi
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Blue Titanium - 256GB - Akku: 84% - Megkímélt állapot!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 8gb(1660ti,2060 szint) Kérlek olvasd végig a hirdetést
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Már nem tudom követni

Olyan gitárja egyébként (Mint Lemmy-nek), van Lukács Lacinak is, a 40. születésnapjára kapta, egyedi készítés, Fejeséktől.